Vila I Frid Älskade Vän <3

Rest In Pease <3
2003-12-26 - 2010-10-18

Min familj och min mosters familj var hemma hos Ylva Söderstedh en tjej som jobbade i en djur affär och hade undulat uppfödning hemma i sin lägenhet. En stor bur med jätte många undulater stod i vardagsrummet. Olika färger. Det fanns också många små burar med många fågelholkar på. Det var mest bara en fågel i varje bur. Det var hanen, honan va inne i holken och ruvade på äggen.

När Ylva kom med en bur med tre fåglar i, en gul och två vita. Både jag, kim, linnea och pontus blev storm förtjust i den gula lilla saken.
Ylva berättade att de fick tas bort från mamman för att hon pickade på dom.
Vi skulle nu välja vilka vi ville ha. Jag och kim fick välja en och linnea och pontus en. Alla ville ha den gula filuren. Pappa sa att vi skulle "köra krona eller klave"
Vi vann!
Vi va så överlyckliga. Linnea och pontus valde en av de vita. När Ylva plockade ut de ur buren och den sista lämnades kvar såg man på den att den blev ledsen att deras syskon försvann.

Lyckliga kom vi hem. Vi hade ännu inte kommit på något namn till den gula saken. Tingeling var ett namn. Men av någon händelse blev det Fifi. Jag vet inte hur eller varför. Det bara blev så.

Efter några år efter kaninerna flyttat in hos oss blev jag "rädd" för henne. Jag vet inte varför. Jag tyckte mycket om att busa med henne, bara hon inte va på mig.
Jag tyckte de va obehagligt att ha henne på axeln och när hon ska hoppa upp på fingret kändes de som om hon skulle bita mig även fast jag visste att hon inte gjorde sånt.

Vi har märkt att hon varit "dålig" i en månad ungefär. Men den senaste veckan va hon väldigt hängig.

Igår pratade vi med hennes uppfödare, Ylva. Pappa hade fifi på magen på en värmekudde för värme skulle göra henne piggare. Vi såg efter en stund att hon hade en knöl på ryggen. En cancer tumör.
När vi skulle sätta in henne i buren igen så ramlade hon oftast av. Men tillslut hittade hon balansen.

Imorse va hon som hon varit tidigare i veckan.
När jag kom hem från skolan idag va de mörkt från fifis bur (vi hade tagit två varma lampor som skulle värma henne lite grann.
Kim hade släkt dom och på botten låg min älskade gula filur på golvet insvept i en handduk.

Hon är nu inrullad i ett likadant tyg som åke (den andra fågeln som också dog i cancer för ett år sedan om en vecka)

Men du har de bra nu.
Nu kan du flyga i mot evigheten och vid sidan av dig flyger Åke.
Du kommer alltid finnas i mitt hjärta, jag kommer komma upp till dig och då ska vi flyga mot evigheten! <3

(Texten är skriven igår, så ni får låssas att de är måndag)



Jag kommer alltid älska dig bäbis <3

/ my

Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: