Gott Nytt År

Datum: 2011-12-31 Tid: 23:59:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4


Vad jag gör på dagarna här

Datum: 2011-12-31 Tid: 16:55:53 Kategori: Today Kommentarer: 0
Det blir inte så mycket uppdatering från min sida just nu för att antingen är jag ute med hästarna eller så är jag med allt folk här och äter, fikar, ser på film. Ja sånt :D

Jag har mycket bilder som jag ska lägga upp när jag har tid att redigera dom.

Just nu sitter jag i vardagsrummet och kollar på världscupen i hoppning, bra början på nyårsaftons kvällen :D

Plums i djupsnön

Datum: 2011-12-31 Tid: 16:52:15 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Åli fick plumsa i djupsnön på ovalbanan idag. Först skritt tre varv i båda hållen sedan trava tre varv i båda hållen. Han var ganska springig och ville gärna springa iväg. Men i skritten var han väldigt väldigt fin. Han blir jättefin automatiskt när han anstränger sig.

När jag red tillbaka så kom det några från Norge. Jag tror det är mina kusiners kusiner så mina fyrmänningar (eller?) Torunn red Åli först sedan red Henke Åli. Vi gick bara efter vägen samtidigt som Torunns barn red Meverick. Eller Maverick eller Mawrick. Haha Linda stavar Maverick, jag stavar Meverick och i hans pass står det Mawrick ;)

Det gick bra för Åli hade fått sprungit av sig lite energi med mig så han var för det mesta ganska lugn.

Har massor med bilder från igår och idag men jag har inte tid att fixa med dom..


Ni får en bild från i höstas.

En KORT galopptur med Åli

Datum: 2011-12-30 Tid: 21:42:48 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Efter att jag ridit Mevve så tog jag Åli på en gång. Red på en bil väg mitt ute i skogen (typ) och det var ganska mörkt så jag hade pannlampa. Det är ganska många backar så i första uppförsbacken så fick han trava på i normalt tempo sedan när han blev dragig så fick han skritta. Sedan kommer det en till backe som är jättebrant och då tänkte jag att han skulle få galoppera men han bara travade väldigt väldigt väldigt snabbt. Travade lite till och sedan skrittade vi en bra bit. Vände om och skulle rida hem och då tog vi en galopp och först kändes han väldigt på men när jag slappnade av gick det bättre.

När vi galopperat lite så fick jag stopp på honom och jag kände att jag hade kontroll och då kom det en backe till så vi tog en till galopp. Då visade det sig att den backen var knappt 50 meter och efter den var det plant ca 10 meter och sen kom vi till den superbranta backen som blev nedförsbacke så då försökte jag få stopp på honom men då var det försent. Ändå därifrån satt jag och "sågade" med händerna för att han skulle släppa bettet. När han hade galopperat ner för backen så tog jag det lugnare använde rösten väldigt mycket, sågade som tusan men inget hände. Efter ett tag kommer man till en liten nedförsbacke och jag ser billjus så det står en bild parkerad där då tänkte jag helvete nu springer han väl in i bilen eller tvärnitar. Jag såg att det fanns en liten bit bredvid bilen där vi kunde komma förbi. När vi kom tillräckligt nära så såg jag att det var Linda som var där för att hon skulle se hur det gick med han. Efter bilen kom backen vi travat uppför när vi red dit så det blev också en nedförsbacke. Efter den backen så lyckades jag få ner honom till trav och sedan skritt.

När det var ca 200 meter kvar till "stallet/hagen" så hoppade jag av och gick med honom. Han var svettig överallt. Ansiktet, benen ja överallt. Han var väldigt väldigt uppjagad också och var rädd för minsta lilla.

Jag tror det tog kanske 20 minuter att gå dit jag vände och det kanske tog 8 minuter att rida till stället jag hoppade av..Fotografering och ridning med Mevve

Datum: 2011-12-30 Tid: 21:24:54 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Först så kom pappa ner och tog kort på mig och Mevve. Sedan tog jag på mig mer kläder och sedan red jag ut, han var väldigt seg men sprang gärna ibland. När vi vände och red tillbaka så blev det en väldig fart på honom! Först galopperade vi upp för en backe sedan skrittade vi fast han ville trava hela tiden. När han väl fick springa (galopp) då tog han 2 galoppsprång och sedan stannade han och körde ner huvudet. Jag red barbacka så jag gled fram lite men lyckades komma upp ändå.

Ska rida han på söndag igen och då ska vi testa att ha nosgrimma på honom då han gapar väldigt mycket.

Kommer bilder imorgon, har inte lagt in de på datorn än.

Tok Åli

Datum: 2011-12-30 Tid: 17:43:44 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1


Jag ser ut som ett troll så kolla på söt Åli istället (: Det var mycket han gjorde som vi inte fick med på bild också, han tog bl.a en tugga i mitt huvud, eller jag kände att det inte bara var läpparna han höll på att gosa runt med i håret utan det var tänderna också haha :D

Söt Meverick

Datum: 2011-12-30 Tid: 00:29:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Trollet och Nalle björnen! Jag tror Mevves päls behöver en hel del ryktning innan han ska glänsa ;)
Han stod och slickade på min hand i en evighet, han hade nog kunnat stått hela natten och gjort de så som han betedde sig. Så himla mysigt att stå med dom i hagen, både Mevve och Åli är väldigt sällskapssjuk (:

Hälsa på tokhästarna :')

Datum: 2011-12-29 Tid: 22:48:20 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Efter vi hade ätit så gick jag, Linda och mamma ner till hästarna (Åli och Meverick). Gav dom några godisbitar och jag stod och myste med dom. Först stod Mevve och slickade på min hand hela tiden sedan gick jag till Åli och han skulle mysa hela tiden. Han skulle pussas och när jag satt mig på huk så la han sin mule på mitt huvud (laddade upp en bild för någon dag sedan då han gjorde så) han ville också slicka på min hand hela tiden och pussas. Så otroligt söt häst detdär! Mamma stod och fotade så har massa bilder på det också (:

Imorgon ska jag rida både Mevrick och Åli och pappa SKA fota båda gångerna (: Vet inte vad jag ska hitta på med dom, men antar att det blir banan med Åli och med Mevve får vi se vad som händer :)

Bilder från idag kommer någon annan gång, måste redigera och lite sånt och nu håller jag på med Julias bilder :)
Fina hästarna! Bilder från höstlovet.

Framme i Lycksele

Datum: 2011-12-29 Tid: 21:50:17 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej!

Kom fram till lycksele runt 5 tror jag klockan var.

Sitter uppe på Oscars rum och har nyss spelat något krigsspel med honom och jag kan ju säga att jag var väldigt bra på det.. eller inte.. Sitter och väntar på att Oliver och Elias ska somna, fast Oliver sover nog redan men ja Elias är ju ett litet kryp på kvällen..

Nu ska jag skriva lite andra inlägg om hästarna :))) Så hejdå för ett tag ;)

Årets sötaste tomte?

Datum: 2011-12-29 Tid: 17:41:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 3Inte för att det är så mycket snö, men tomteluvan får vara på ändå!

ISO

Datum: 2011-12-29 Tid: 16:15:00 Kategori: Fototips Kommentarer: 2
ISOt ändrar kamerans ljuskänslighet. Ökar man ISOt blir bilden ljusare men stora ISO tal gör bilden brusig så man ska sträva efter så låga ISO tal som möjligt.


På dessa bilder så har jag bländare f/3,8 och slutartid 1/100s.

Dagens låt

Datum: 2011-12-29 Tid: 13:49:00 Kategori: Musik Kommentarer: 0


Denna låt är så underbart bra! Ända sedan jag hörde den första gången för snart en månad sedan har jag älskat den lika mycket! Ja om ni inte hört den så LYSSNA!!

Min packning

Datum: 2011-12-29 Tid: 11:18:30 Kategori: Today Kommentarer: 0

Detta ska jag ha med mig till Lycksele + en ridjacka. Ridväskan är 3 gånger större än den rosa och i den har jag allt annat jag ska ha med mig. Men jag kan skylla på att man måste ha vissa ridsaker även fast man är borta 1 månad eller 3 dagar. Ridväst, ridhjälm, ridstövlar och sånt..
Men det är inte bara detta utan måste ha med mig kameraväskan och datorväskan också.

Hur kan det komma sig att jag alltid har mest saker med mig?

Torsdag morgon

Datum: 2011-12-29 Tid: 10:41:58 Kategori: Today Kommentarer: 0
Vaknade 9 idag. Har suttit och redigerat lite bilder på Julia och Sarah. Några bilder blev väldigt dåliga då jag hade ISO 12 800. Vettefan varför jag hade det. Bilderna var bara uppbyggd av brus. Lyckades också få en jättebra bild i det perfekta läget i galoppen men då såklart var det bara frambenet som var i fokus, allt annat var ur fokus så det blev inte speciellt bra...

Nu sitter jag i sängen men borde nog ta och fixa mig lite. Måste packa också, åker till Lycksele runt 1 tror jag.


Jag och Flora förra gången jag var i Lycksele :)

Några bilder från idag

Datum: 2011-12-28 Tid: 19:43:47 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
Några bilder som jag tog idag när jag och Rebbe var ute och gick.

En fullspäckad onsdag

Datum: 2011-12-28 Tid: 19:13:55 Kategori: Today Kommentarer: 2
Hej (:

Idag var jag med Rebbe som jag sa förut. När hon kom så var jag ute med Teddy. Vi var ute med henne en stund, eller ja fotade lite och så. Sedan gick vi ner till havet och då dog Rebbes kamera så då fotade vi inge mer utan pratade massa. När vi kom hem till mig fixade vi med hennes bloggdesign så nu fattas det bara en header.

Hon gick hem då jag skulle äta och efter de åkte jag till stallet. Jag fotade Julia och Sarah. Det blev inte någon speciellt bra bild men någon kanske blir bra med lite mycket redigering. Vet inte om jag kommer ladda upp någon här, det beror på om Julia vill :)

Nu ska jag kolla på hockey och se när timrå förlorar ännu en gång.


Söt bild på Teddy som jag fotade idag. Vi behöver ju inte prata om att det är väldigt mycket lite snö i bakgrunden..

Snabb update

Datum: 2011-12-28 Tid: 16:44:50 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej!

Har varit med Rebecka idag. Nu ska jag iväg till stallet och hämta ridsakerna som är där för att jag ska till lycksele imorgon. Ska också fota Julia.

Hejdå :)

Det jag köpte igår

Datum: 2011-12-28 Tid: 11:44:36 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 4


Färgerna är mycket snyggare i verkligheten och bilderna är jättedåliga men det är svårt att få fokusen blir rätt..

Bilder i rörelse

Datum: 2011-12-27 Tid: 22:36:23 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 1Jag tycker sånnahär bilder är coola. De jag gjorde blev dock inte så bra men det var första gången och jag fick från början inte så bra meterial att utgå ifrån heller då det är kolsvart inne men jag är nöjd ändå :)
Det är också hackigt på första och sista bilden men det är för att bilderna inte går ihop med varandra när de "gått ett varv" men det förstår ni nog själv :)

Kvallitén på bilderna blir jättedålig också när jag sparar som GIF därav alla prickar.

Två bilder...

Datum: 2011-12-27 Tid: 21:43:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 2


...På min fina skönhet.

Rolig dag på birsta

Datum: 2011-12-27 Tid: 17:23:50 Kategori: Today Kommentarer: 3
Hej :)

Kom hem från birsta för en halvtimme sen typ. Var där med Kim, Marianne, Jetmire och hennes lillebror. Först skulle vi äta så vi gick till donken och det var fullt med folk. Det fanns ingenstans att sitta bara ett pyttelitet runt bord som vi fick stå runt.
Vi gick runt på massa affärer och kollade på massa saker. Köpte en kofta på cubus. 50% rea det gillar jag :D

Innan vi åkte hem så skulle Jetmire på Jysk så hon och Marianne gick dit och jag och Jetmires lillebror gick till hööks. Köpte ett par röda helskodda ridbyxor och skoningen (eller vad det heter) var grå. Storleken som jag köpte kostade 399kr medans en storlek mindre kostade 529kr. Lite konstigt..

Kommer bilder sedan då jag orkar ;)
Bländare

Datum: 2011-12-27 Tid: 13:01:00 Kategori: Fototips Kommentarer: 3
Med bländaren bestämmer man hur mycket ljus som släpps in i kameran. Större bländare (litet f-tal) gör så bilden blir ljusare, mindre bländare (större f-tal) gör bilden mörkare.

Med bländaren betämmer man också hur kort eller långt skärpedjup bilden ska ha. Det betyder hur mycket av bilden som ska vara skarpt.

När man fotar närbilder passar det bäst att ha en stor bländare och vid landskapsfotograferingar då man vill ha det mesta skarpt passar en liten bländare.

Här är lite bilder där jag visar olika bländartal


Annan dag jul

Datum: 2011-12-27 Tid: 11:21:07 Kategori: Today Kommentarer: 3
Hej!

Bloggade inte igårkväll för att jag hade inget att skriva om. Skrev två meningar igår efter maten och de tyckte jag var onödigt att lägga upp.

Igår var farmor och farfar här. Vi drack glögg och fikade, sedan åt vi godis och öppnade julklappar :) Jag fick en tomte (den 15e i samlingen från farmor och farfar) fick också 500kr :D

Efter det åt vi mat och sedan kollade vi på hockey, timrå förlorade (såklart) på straffar. Kollade också på 21 Peter Forsberg eller vad programet hette. Det var faktiskt bra.

La mig i sängen runt 11 och kollade på den där Mary tills Junior VM började. Kollade typ på första perioden sen somnade jag ;) Vaknade halv 2 och stängde av TVn :D

Idag blir det birsta med Kim och Marianne. Vet inte om jag kommer köpa något men man kan ju alltid hoppas på att det finns något billigt ;)


Här är alla tomtar. Eller inte alla. Ni ser nog vilka år som saknar. Har dom nog i en låda eller så kanske de gått sönder.

Konstiga tankar

Datum: 2011-12-26 Tid: 13:21:20 Kategori: Kommentarer: 3
Jag tycker det känns så konstigt att vi inte ska åka till Florida 2012. Både julen 2009 och 2010 har man tänk "efter nyår så kommer tiden gå jättefort sedan är tiden inne och vi ska sätta oss på flyget".
Två år blir nästan som en vana när vi bodde på samma ställe, i exakt samma hus (fast våran familj och några till bodde i ett annat hus för vi inte fick plats). Det känns bara så konstigt att vi inte ska dit i april. Att jag inte kommer få dollar i födelsedagspresent utan svenska pengar och presentkort. När man fått dollar två år i rad så känns det självklart att jag ska få de nu också.

Åhh spola tillbaka tiden tack!


Gammalt collage men orkar inte göra ett nytt.


Storm natt!

Datum: 2011-12-26 Tid: 11:15:02 Kategori: Today Kommentarer: 0
Somnade runt 1 igår, vaknade halv 4 för det blåste så jävligt. Hörde att både mamma, marianne och kim var vaken. Gick upp och undrade varför alla var vaken för, det var såklart för att det blåste så jävligt. Mitt rum ligger lite i lä. Utanför Kims rum är det en pressening som blåser up och skjuter mot fönstret och det är som om det var stenar som flyger mot fönstret så jag hade lite tur ändå..

Jag gick och la mig igen och sedan hör jag mamma tänder ljus i köket och hon, Marianne och Kim pratar så jag går dit då sitter de vid köksbordet. Vi satt och pratade lite sedan kvart över 4 gick vi och la oss igen. Jag somnade runt kvart i 5 tror jag och då hade stormen lugnat sig lite.

Stackars Teddy säger jag bara, tur att hon stod på altanen annars hade nog buren blåst omkull.


Såhär ser denna träsak ut. Lite tippad kanske?


Inge snö är det kvar heller :(
Ni ser det som är inringat? Jag ska gå och leta alla sånna delar, ni ser dom på bilden över också. Det är där Teddy brukar vara på sommaren, men nu är allt bara småbitar, hoppas jag hittar alla.. Det är liksom två burar jag haft där, en jättestor och en liten.

Juldagen

Datum: 2011-12-25 Tid: 21:55:32 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej (:

Kom nyss hem från mormor och morfar. Åt mat och öppnade julklappar där. Fick 16BG minneskort till kameran och det ska vara snabbt också så jag kanske kan ta kort ännu snabbare (: Fick också presentkort på birsta city :D

Vi var 18 stycken som köpt en hemlig julklapp som vi skulle ha till ett spel. Man hade en tärning och om man fick en sexa fick man ta ett paket :D När paketen var slut spelade man igen och då på tid och då fick man ta julklapparna av varandra. Paketet som jag fick var först hos pappa (tror jag) och sedan tog jessica det och direkt efter tog carina det och sedan mormor och då slog jag direkt efter och då tog jag det av henne haha :D Det var en runt bricka med tomtar på, den var jättefin :D

Såfort jag kom hem så tog jag på mig andra kläder, sjukt skönt!

Nu ska jag gå och se på nå program/film med familjen ;)

Bara för den som ville veta så är det 365 DAGAR kvar till nästa julafton för det är skottår nästa år :( Hade varit bättre med 364 istället ;)


Hemma hos mormor och morfar

Datum: 2011-12-25 Tid: 17:24:09 Kategori: Today Kommentarer: 0
Sitter hos mormor och morfar nu. Har nyss ätit och nu sitter alla och babblar så jag drog mig undan till datorn. Huvudet håller på att sprängas då det är så många som pratar så jag stannar kanske här en liten stund till.


Tokhäst! (:

Full fart!

Datum: 2011-12-25 Tid: 14:14:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 0Det är svårt att få bra bilder då hon springer hur fort som helst. Men det är bra för hon förstår när jag sätter ner henne en bit bort och sedan springer jag bort och efter ett tag så springer hon mot mig :)

Dagen efter julafton

Datum: 2011-12-25 Tid: 12:34:26 Kategori: Today Kommentarer: 2
Hej (:
Håller på att lägga över alla bilder från datorn till externa hårddisken. Det tar lång tid är ju bara 23 832 filer (95,1 GB)

Idag blir det att ha på sig ett par strumpbyxor som det är 500 hål i. Trodde bara att det var ett hål, men när jag väl tog på mig dom var det småhål överallt.. Det är ju tur att dom är mönstrade så de inte syns så mycket. De hamnar i soptunnan ikväll :(

Måste också ut en snabbis med Teddy, hon vill nog röra sg lite.

Men hejdårå :)

Julklapparna

Datum: 2011-12-25 Tid: 00:18:21 Kategori: Today Kommentarer: 1
Fick ju också det jag visade imorse. Curly sue singeln signerad och takida live DVDn. Öppnade lite julklappar med Kim och Marianne direkt efter lunch (de skulle vara hos Marianne på kvällen) och då fick jag presentkortet på bio av Kim och parfymen, duschkrämen och hudlotionen av mamma och pappa. Resten av sakerna är också av mamma och pappa.

Imorgon ska vi till mormor och morfar igen och då är hela släkten (på mammas sida) där och då ska jag öppna julklappen av mormor och morfar och på annandagen ska farmor och farfar komma hit så då får jag kanske någon julklapp av dom :)

Får inte glömma heller att jag fick 100kr från min gammelfarmor också. Hon skickade så fick det i torsdags tror jag att det var. Hon är världens snällaste! Ska åka till henne i janurari någon gång för hon fyller 90år då :)

I julgranen

Datum: 2011-12-24 Tid: 16:28:00 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 2
Var svårt att fota dessa bilder. Fick ha slutartiden på en halv sekund = stativ.
Blir så fint med spegelbilden i kulorna + att jag ser het crazy ut. Mjukisbyxor, grön tröja, blått linne och håret som är helt ofixat och benan är inte äns där den ska vara = håret ser konstigt ut för att det inte är klippt så. Haha nu fick ni veta lite mer om mig också...

Merry Christmas

Datum: 2011-12-24 Tid: 12:48:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 1

God jul den finaste Frida ♥

Datum: 2011-12-24 Tid: 10:39:33 Kategori: Teddy Kommentarer: 1
Sa God Jul till Frida idag. Att sitta med Teddy i famnen framför Fridas grav och prata med henne om Frida då kommer tårarna, Teddy och Frida hör ihop det är bara så, det kommer alltid vara så vad som än händer. De är och kommer alltid vara världens bästa vänner och syskon. Nu kommer tårarna igen.

Jag kommer ihåg när jag kom hem och Frida låg helt still med en skräckslagen Teddy runt om sig. Teddy puffade på henne gjorde allt för att få ett svar på att hon var okej. När vi åkte till veterinären och lämnade Teddy. Ensam. Det var det värsta, att dela på de som älskade varann mest i hela världen för att sedan komma hem med Frida som inte fanns längre. Den värsta dagen i mitt liv.

Nu ska jag inte skriva mer om detta denna julafton men jag vill att Frida ska få vara med om allt jag och Teddy gör tillsammans.

De hör ihop så är det bara

Julaftonsmorgon

Datum: 2011-12-24 Tid: 09:20:07 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 1
God jul på er alla :D

Gick upp kvart i 9 och kollade på julkalendern samtidigt som jag öppnade två paket som fanns i julstrumpan :)


Takida live DVDn som jag velat ha så länge :D
Curly Sue skivan signerad har jag också velat haft länge :D Tre underbara låtar på den. Curly Sue, Summer's Gone och Losing (Remix).

Nu ska jag ta på mig något och gå ut en snabbis till Teddy :)

Slutartid

Datum: 2011-12-23 Tid: 22:12:45 Kategori: Fototips Kommentarer: 0
Tänkte skriva lite hur slutartiden funkar.

Slutartid är hur länge slutaren ska hållas öppen för att ljuset ska komma in. Om det är mörkt ska man använda långa slutartider och om det är ljust korta. Men när man använder långa slutartider så riskerar man att få suddiga bilder så då kan jag rekomendera stativ.

Nu kommer några bilder där jag visar skillnaden som blir mellan slutartiderna (Använde stativ)
Dessa bilder är tagna inne och vid dåligt ljus. När jag är ute och fotar brukar jag ha runt 1/100 - 1/200 beroende på väder. Det längsta jag vill ha är 1/60 - 1/30 för längre än så blir bilderna väldigt suddiga om man inte använder stativ.

Det är inte slutartiden som gör allt heller utan man måste få ihop det med bländaren och ISOn också. (kommer inlägg om det också)Vill ni ha mer sånnahär inlägg? :)


Ubbe

Datum: 2011-12-23 Tid: 19:20:00 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 3
Hittade lite bilder på min gubbe Ubbe som jag tog i somras.

Det var en gång en gubbe som hette Ubbe..

En dag när han var ute och gick i gräset så började det regna..

Ubbe blev väldigt blöt..

Han hängdes upp på tork. Men då..

..Ramlade han ner!..

Han landade på huvudet men ingen vet om han överlevde!

Sedan vet jag inte vad jag ska skriva. Tog bilder då han var på sjukhuset men dom bilderna blev inte så bra..
Jag kan säga att jag inte vet vart Ubbe är någonstans. När Oliver och Elias var här i somras så gick Oliver och tog gubben hela tiden för det såg ut som en Mario Svamp ;)

Stackars min lilla Ubbe :(

"Hej jag heter Ubbe och är din turgubbe" - står så på lappen som man fick med när jag köpte den för läääänge sen.

Dan före dopparedan

Datum: 2011-12-23 Tid: 18:59:49 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej (:

Har tagit det jättelungt idag! Legat framför teven och kollat på film med mamma och pappa. Just nu är det narnia fast det är paus nu. Kommer antagligen bli massa mer film sen.

Har också fixat naglarna, haha de blev jättefula men det ser bättre ut än förut iaf. Har också suttit framför julgranen i en evighet och fotat massa! Har också tagit bilder om slutartid och bländare som jag tänkte lägga upp någon gång framöver.

Vill också tacka för alla kommentarer jag fått idag :D Måste vara minst 20 st :) Tacktacktack :D


Ut till Teddy

Datum: 2011-12-23 Tid: 13:09:15 Kategori: Teddy Kommentarer: 9
Har fotat lite i julgranen fast är inte klar än. Jättejobbigt för jag måste ha slutartiden på 1/2s alltså en halv sekund och då måste jag ha stativ vilket jag inte tycker om. Får inte någon jättebra vinkel eller så..

Nu ska jag ut till Teddy, ska ta med kameran ut en snabbis och se om det blir någon bra bild då det är mulet och vill inte ha massa brusbilder, har inte plats för det på datorn ;)


Min lilla tomte :')

Dagens låt

Datum: 2011-12-23 Tid: 09:21:48 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 15

Bildkälla

Carry You Home - James Blunt

Låten är inte bara dagens låt utan dagarnas låt. Det är nära att tårarna kommer säger jag bara. Texten är så underbar. Allt i låten är underbart!

Videon gick inte att bädda in så om ni vill se den tryck HÄÄR

En gång i drömmarnas trädgård...

Datum: 2011-12-23 Tid: 09:01:58 Kategori: Today Kommentarer: 0
Blev tidig morgon idag för mig. Vaknade halv 7 och kunde inte somna om. Hade drömt en jättekonstig dröm och när jag väl somna om så fortsatte dendär drömmen. Det var där jag bor, alltså mitt hus och alla hur runt om. Det var också en blandning av julkalendern och de som går i min ridgrupp på riiby var också med i den.
De som sett julkalendern vet ju om "barnhemmet". Jag var dendär Charlie och barnhemmet var mitt hus och vi försökte fly så vi sprang runt hela tiden. Jag fick hjärtklappning på slutet också (x

Okej nu ska vi inte prata om min dröm. Idag blir det att gå ut med Teddy det är det ända jag ska göra..

Color

Datum: 2011-12-22 Tid: 18:24:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 7Lekte lite med bilderna i photoshop. La på lite färg och detta blev resultatet!

Design till Anna

Datum: 2011-12-22 Tid: 14:31:23 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 4

Så blev Annas design. Tycker ni kan gå in och kolla på den :) http://macroo.blogg.se/
Vad tycker ni då? :D

Vertikala bilder

Datum: 2011-12-22 Tid: 13:17:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 8

Solen skiner och det är svinkallt

Datum: 2011-12-22 Tid: 12:20:43 Kategori: Today Kommentarer: 1
Tjena!

Gick upp klockan 10 idag och duschade. Nu har jag städat klar rummet och ska ut till Teddy. Solen skiner men det är svinkallt! Ska inte fota idag för Teddy är ganska less på det nu tror jag nog för igår när jag kom med kameran sprang hon bara iväg haha.

Ca 1 år gammal bild.Kvällen

Datum: 2011-12-21 Tid: 23:11:44 Kategori: Today Kommentarer: 6
Har kollat på TV nu på kvällen. Kollade först på fälttävland, har lite småpanik när jag kollar på det haha, men de rider ju som grisar och hästarna ramlar och har sig..

Kollade sedan på hoppningen. Gick inte superbra för Rolf-Göran Bengtsson, fick ett ner men de kom 5a.

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska jag städa som jag skulle ga gjort redan igår, duktig jag är...

Islandshäst uppvisning på THF

Datum: 2011-12-21 Tid: 17:55:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 2

Film från Islandshäst uppvisningen på luciashowen. Filmade inte så mycket. Men ville få med passen på film. Det är ju en riktigt snygg häst!

Varför måste man skriva rubrik hela tiden?

Datum: 2011-12-21 Tid: 16:30:42 Kategori: Today Kommentarer: 2
Var ute med Teddy idag 10 över 1 till halv 3. Tog lite kort på henne då hon sprang men det blev nog ingen som blev jättebra. Sedan gjorde vi ingenting. Vi satt still och var jättenyfiken på mig :)

Har fixat med en bloggdesign som snart är klar. Sköönt! Har också kollat på TV i en timme. Jag hinner med mycket ja!

Orkar inte med träning idag. Känner mig inte motiverad till det och har ont i benen så jag kommer nog inte göra så mycket resten av dagen.. Eller juste, pappa kom in nyss och kollade på mitt rum och då kom jag på, jag ska städa..Ni får en bild på lilla söta Lille John


Jag älskar dig ♥

Datum: 2011-12-21 Tid: 12:19:01 Kategori: Teddy Kommentarer: 4


Sista "skoldagen"

Datum: 2011-12-21 Tid: 11:13:36 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej!

Kom hem för ett tag sedan. Kollade på niornas julsoaré och den var bra. Fick också betygen och jag är ganska nöjd ;) Men hade kunnat fått bättre i matte och fysik men ja.. Fick 3 stycken E:n, 5 D:n, 3 C:n och 2 B:n. Fick inte ett ända A hehe men jaja ;)

Idag blir det till att städa mitt inte alls stökiga rum. Ska också ut med Teddy.

Nu ska jag ta och göra nått.

Birstaaaaaa

Datum: 2011-12-20 Tid: 22:06:20 Kategori: Today Kommentarer: 0
Tjena!

Haft super skoj på birsta idag :D Lite galenskaper. Kim och Macke blev ganska less också ;)
Köpte bara en julklapp. Blev inget till mig själv :( Hittade massa saker men det var så dyrt även fast jag har pengar så är jag sjukt snål! Hittade massa billigt och snyggt på HM men då orkade jag inte prova för att då hade nog Kim och Macke mördat mig..
De hade ju öppet till 10 idag och vi åkte strax efter halv 10.

Nu ska jag ta och fixa mig och sedan leta efter kläder tills imorgon och sova!


Birsta strax

Datum: 2011-12-20 Tid: 17:13:09 Kategori: Today Kommentarer: 1
Ska snart åka till Birsta med Kim, Marianne och Macke. Ska försöka inhandla de sista julklapparna.

Var ute med Teddy i en timme och fotade. Kortet blev fullt, jobbigt läge då det är 4g och jag har 2 gb ledigt på datorn..

Men nu ska jag ta och fixa mig så jag inte ser allt för hemsk ut ;)

Julkaninen del 2

Datum: 2011-12-20 Tid: 15:08:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 4

Blev lite bilder då hon tvättade sig. Sista bilden så ser hon jätterolig ut, hon satt så jättemycket och jag tror hon försökte tvätta sig under tomteluvan haha :)
Hon var faktskt jätteduktig och skakade bara av sig luvan en gång. Förra året så satt den på huvudet i 10 sekunder sedan skakade hon av sig den.

Luciashow del 4

Datum: 2011-12-20 Tid: 13:37:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2Vacker bild alltså!
Sista bilderna från Luciashowen. Islänningen var ju mer än snygg! :o
Brus.se här också

Exxet barbacka

Datum: 2011-12-20 Tid: 10:32:09 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Igår red jag Exxet. Red barbacka och han var faktiskt mycket finare barbacka än med sadel! Tog bara lite i tyglarna så gick han riktigt bra! Skritten var underbar och i traven var jag tvungen att vänja mig lite så då brydde jag mig inte om hur han gick. Efter ett tag när jag fått till balansen så började jag jobba han lite mer. Han var mycket svårare i traven men så är det ju jämt när jag rider han.

När vi skulle galoppera så tog jag ingen galopp i första varvet, sedan på slutet i andra varvet så fick han ta några galoppsteg, gjorde ca 3-4 galoppfattningar. Ville inte galoppera så mycket då han gärna brallar. Han har gjorde det de senaste gångerna jag ridit honom.

Efter ridningen så sa Maria att vi får rida barbacka när vi vill bara vi inte ramlar av och när det är hoppning, så det ska man ju såklart göra om man har en rolig häst :D

Skulle gärna vilja rida mer barbacka på Exxet så man börjar lita på honom mer. Jag litar inte på honom speciellt mycket i galoppen och det vill jag såklart ändra på :)Igår, idag och massa klag

Datum: 2011-12-20 Tid: 10:18:26 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej!

Hann inte blogga så mycket igår för att jag höll på med designer. Klockan 3-4 så åkte vi in till birsta. Gick runt där med mamma och sedan gick vi till ikea och åt julbord med massa folk. Åkte till stallet direkt från ikea. Skriver mer om ridningen sedan.

Kom hem runt 10 och då duschade sedan var jag jättekonstig.. När jag stod och blåste håret så gick pappa ut och skulle skaka mattor och då stängde jag dörren (fast den var inte låst) sedan gick han ut igen men då tog han med nyckel och då låste både ytterdörren och den andra dörren men han låste ju upp dom.

Sedan när jag skulle sova sa jag "godnatt, sov sött, dröm om alla småkryp du mött" Dom säger ju så i lejonkungen. Fast jag sa fel hela tiden, sa gröm iställer för dröm..

Okej ni hör ju hur normal jag var..

Idag så började vi 8 fast dom var 15 minuter sen så vi började kvart över. Ska ju flytta in i nya skolan och då fick vi nya skåp och ett nytt schema.

VARNING
NU SKA JAG KLAGA SÅ LÄS INTE OM DU INTE TYCKER OM DETTA! VARNING

För det första så i 7an hade vi jättesmå skåp så man inte fick plats med väskan. Då blev man superglad i 8an då vi gick stora skåp. Men då kommer vi till detta att vi ska byta skola och de har över- och underskåp. (kolla bild längst ner) Jag fick såklart under skåp, dock så är den som har över mig nästan aldrig på skolan, men ÄNDÅ! Skåpen är hur små som helst också. De som har över har ställen att ha böckerna på, men inte vi som har under. Vi har två pyttesmå hyllor och dom kommer täckas av jackan.

Schemat suger också. Vi skulle få längre biologi för att vi haft typ 5 lektioner på höstterminen. De hade sagt att vi inte skulle få längre skoldagar. Vi ska också bussas till laggaberg för att ha slöjd så det är typ 40 minuter. Vi går 20 minuter längre på tisdagar sedan resten av dagarna slutar vi samma tid som förut. Rasterna hur lång är dom? 5 minuter är det mest sedan lite 10 och någon enstaka 15-20. Sedan har vi 30 minuters lunch. Den längsta lunchen är 50 minuter sedan är typ alla 35 min.

Herregud vad allt ska vara så dålig! Bara för att vi hade bäst schema i 7an så vi slutade 12 på fredagar.....

En sak var bra idag och det var att vi slutade 9 ungefär. Hade inte äns 1 timmes dag idag (y)
Det är typ sånnahär skåp vi har...

Detta inlägg blev väldigt långt märkte jag nu..

Hejdå (:

Jobbig skoldag ;)

Datum: 2011-12-19 Tid: 11:23:53 Kategori: Today Kommentarer: 2
Hej :)

Bloggade inte igår efter träningen för jag orkade inte. Kollade på E.T. Den filmen är bara för underbar! E.T är så söt :D

Idag så började vi kvart i 9 och då var det filmtajm. Vi kollade på baksmällan 2. Slutade efter den och då var klockan typ halv 11. Kom hem prick 11 också, precis när jag öppnade dörren så slog den om till 11.00, jag kollade faktiskt ;)

Nu sitter jag och kollar ut genom fönstret, snöar JÄTTE mycket, jag som hade tänkt att fota :( Men nu är det faktiskt okej att det snöar bara den inte kommer regna bort.

Nu ska jag ta och fixa lite bloggdesigner, eller jag är snart klar med en, ska fixa bakgrund till en annan och börja på Rebbes design :)

Bandymatch

Datum: 2011-12-18 Tid: 15:36:44 Kategori: Kommentarer: 1
Kom nyss hem från Söråker. Har varit och kollat på bandymatch. De förlorade men jag tycker de spelade grymt bra ändå! Marianne blev matchens lirare i Söråker också :D
Jag lyckades också på något sätt ramla också. Haha det var askul :D

Ikväll blir det att träna, jobbigt jobbigt men man står ut ;)Bildkälla Bildkälla

Tror inte min fot tycker om löpbandet i 60 minuter, klarade bara 50 minuter förra gången sedan kunde jag knappt gå så blir kanske 15 min rodd och 45 min powerwalk eller något sånt.

Hej mitt vinterland! (eller?)

Datum: 2011-12-18 Tid: 11:33:59 Kategori: Today Kommentarer: 1
Snöar ute vilket gillas stort! Som det ser ut på vädret kommer vi ha snö på julafton, ska snöa typ hela torsdagen! Ska ut med Teddy sedan, blir nog inge kort om det snöar. Får nog ta på mig knäskydd då jag slog sönder mitt knä i fredags på isen och nu när det är snö på isen så kommer jag halka ännu mer...

Måste städa rummet också, ligger kläder överallt..................................
Nu ska jag sluta skriva massa onödiga saker så

"BB" (Bye bye)

Kanonkul hos Emmaaaa!

Datum: 2011-12-18 Tid: 00:30:04 Kategori: Today Kommentarer: 2
Kom hem från Emma för några minuter sedan. Jag kan ju bara säga att vi har haft superkul :D Vi åt glass först sedan kollade vi på en film. Det var en skräckis (såklart) och jag kan ju bara säga att den var jävligt vidrig!
Den hanlade typ om nån kirurg som förut delat på siamesiska tvillingar, men nu hade han gått i pension och skapade istället. Så han satt ihop tre personer och det var inte mysigt.. Hanlande såklart om dom att dom försökte fly och så. Slutet sög bara för den som vill veta.

Efter den kollade vi på en annan film (också en skräckis) men den var inte så läskig. Orkar inte skriva om den haha.
Efter den kollade vi på doktor mugg :p

Allihopa gick/åkte hem 12. Jag gick ju såklart tar bara 5 minuter typ att gå.

Nu ska jag nog ta och lägga mig är ganska trött..

Kan också säga att när vi hade ätit glass så lyssnade vi på Mange bjuder och hade tomtebloss. Heeelt normalt :D

Datum: 2011-12-17 Tid: 22:03:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 2


Höst eller vinter?

Datum: 2011-12-17 Tid: 20:17:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 1


Jag kan ju säga att dessa bilder tog jag samtidigt som julbilderna fast ungefär 2 meter från snön. Det är lite svårt att hitta snö på min gård..

Snart bär det av till Emma

Datum: 2011-12-17 Tid: 19:00:10 Kategori: Today Kommentarer: 0
NU bär det snart av till Emma. Har slagit in presenten och fixat mig :)

Har också bakat julgodis, eller jag gjorde lite sen fick mamma och papap göra resten hahah :D

Kommer lägga upp ett eller två inställda inlägg som kommer upp ikväll så bloggen inte blir helt tom :)

Hemmaaa

Datum: 2011-12-17 Tid: 16:00:04 Kategori: Today Kommentarer: 0
Kom hem från stan för ett tag sedan. Köpe två julklappar faktiskt, på måndag ska jag iväg på birsta så då ska jag köpa allt annat är två saker jag ska köpa så går ganska fort.

Nu ska jag sitta vid datorn en stund sedan ska jag duscha och fixa mig, ska ju iväg till Emma sen :)

Har en fråga också, är det någon som vet hur man tar bort ett spotify konto? :o

Julkaninen del 1

Datum: 2011-12-17 Tid: 13:38:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 1
Mer bilder kommer...
Ni måste hålla med om att hon är supersöt i tomteluva! :')

Birsta snart

Datum: 2011-12-17 Tid: 11:11:07 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu bär det av mot birsta eller stan eller något. Kommer nog gå själv där vilket inte gillas men jaja det är bara en gång om året som man köper julklappar ;)


Lördag morgon

Datum: 2011-12-17 Tid: 10:57:05 Kategori: Today Kommentarer: 0
Vaknade 20 över 9 idag. Låg i sängen och fixade alla mina mobilspel. (haha). Spelade lite wordfeud med pappa, gick upp runt 10 och fikade och nu hamnade jag här i mitt rum i mörkret med ett hemskt hår och sovtröja..

Har också fått lite damp att mitt spotify konto har blivit att man bara kan lyssna på 5 gånger på varje låt sedan försvinner den så nu måste jag göra ett nytt konto. Om man gör det får man 6 månader att man får lyssna på låtarna hur mycket som helst.

Så nu ska jag fixa ett spotify konto.

Hejdå!

Teddy i en liten mängd snö

Datum: 2011-12-16 Tid: 22:35:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 1Ibland är man bara för söt!

Massa kul med massa folk

Datum: 2011-12-16 Tid: 22:34:50 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej!

Kom nyss hem från kusinen min som fyller 18 idag! Har kollat på wallace och gromit, överviktiga och undernärda, boxning, ätit gottig mat, tjockat i mig massa kakor och tårta. Ja detta är lite saker vi gjort. Jag satt och spelade på henkes mobil också, försökte klara en bana på bubbel shooter eller vad det heter, den är ju omöjlig ju! Var jättenära att klara den ju :(

Nu ska jag ta och hitta på något, kanske kolla vad de andra i familjen gör!

Imorgon blire fest hos Emma :D

Luciashow del 3

Datum: 2011-12-16 Tid: 16:54:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1Lite mer bilder från Luciashowen. Väldigt brusiga men ja det är ju bättre än suddiga bilder.

Nya bilder i headern!

Datum: 2011-12-16 Tid: 15:52:30 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 1
Nu har jag fixat med bilderna i headern. Har tagit bort de gamla på Teddy och lagt in nya från idag med tomteluvan. Har sparat några bilder också. Nu är den så grymt mycket snyggare! Tycker ni ska trycka på f5 om den inte har ändrats och sedan kolla igenom alla bilder uppe i header, ni måste älska de på Teddy!

Ska lägga upp mer bilder från idag i något inlägg när jag redigerat klart :)

Texture

Datum: 2011-12-16 Tid: 15:21:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
Det är så kul att hålla på och redigera och fixa med texture. Blir helt annat än att bara sitta och redigera vanligt.

Härlig fredag

Datum: 2011-12-16 Tid: 14:09:56 Kategori: Today Kommentarer: 0
Grymt slapp dag idag. Tänkte skriva det lite snabbt nu. Första lektionen behövde man bara sitta still och vänta på att man skulle ut till läraren och prata om betygen. Sedan hade vi hl/es och då kollade vi på massa filmer på youtube, likadant på matten och då gick man också ut en och en och pratade med läraren. Sedan engelska och då satt man still och väntade på att gå ut och prata med läraren. Sedan fysik och vi hade det i ca 3 minuter sedan började vi so:n på en gång, hade so i 5 minuter sedan slutade vi. Så vi slutade 20 över 12 istället för 2 vilket var grymt skönt!

Har varit ute med Teddy nu och fotat henne i tomteluvan :D

Nu ska jag inte gör så mycket tror jag, orkar inte sitta vid datorn heller..

Snow

Datum: 2011-12-15 Tid: 17:59:49 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2
Några bilder som jag tog i söndags kanske? Då var det snö, det är det inte nu kan jag säga. Pyttelite snö kvar på vissa ställen sedan är det blank is på alla andra ställen..

Prisse

Datum: 2011-12-15 Tid: 16:58:53 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Kom hem från stallet för ett tag sedan.

Red lilla Prisse idag. Första gången jag red han och han var väldigt rolig. Skritten var underbar och han fick riktigt bra sedan traven blev bättre och bättre och galoppen var verkligen inte bra.
När jag tog galopp så galoppera vi lite på volten och sedan när vi skulle galoppera på fyrkanten gjorde han världens bocksprång sedan ett lite mindre. Sedan galopperade jag på volten hela tiden och ibland så hoppade han till lite. Så han var väldigt jobbig i galoppen, han verkar inte ha någon styrka i den då han knappt fattar galopp och han bryter av till trav väldigt lätt.

Men skritten var underbar och traven var bra för det mesta.Bilder från början av sommaren

Nu är det ljus här i vårt hus....

Datum: 2011-12-14 Tid: 21:00:00 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 3Onsdag

Datum: 2011-12-14 Tid: 17:26:04 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej!

Förstår inte varför jag inte bloggade förut då jag var inne på bloggen och allt...
Fick skjuts hem från skolan idag vilket var grymt skönt. När jag kom hem gick var ut med Teddy, var ute med henne i ca 40 minuter och det var jättemörkt..

Har läst lite bloggar och ätit. Nu ska jag iväg och träna lite, blir roddmaskin och gåband tror jag. Kommer hem runt halv 8 och då kommer jag lägga upp veckans blogg :)


En fin liten tisdag

Datum: 2011-12-13 Tid: 21:20:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Kom hem runt kvart över 8 idag och det har hänt ganska mycket grejer.

Först var det lucia på skolan och vi hade hål från 9 till 5 över 11 så då var det bara att sitta och vänta. Efter skolan så gick jag och Johanna till konfan, sjöng massa bra jullåtar sedan fick vi julklappar av tomten hahha, en turkos bibel med typ silikon omslag. Fick också nån ängel eller vad det var. Åt också tacos där (y)
Efter de åkte jag hem till Henke och Anna och satt och pratade med dom och Alex och Marica. Sedan åkte jag till frissan och slingade och klippte håret.

Nu fick ni veta min fina dag eller ja en liten del..

Kan säga att håret blev bra, ljust och fint fast en slinga i luggen hade jag gärna haft ljusare men aja.

Nu ska jag ta och gå och lägga mig eller ja snart, måste ju upp tidigare imorgon för att jag måste ta bussen och den går när jag brukar gå upp..

En liten Teddy som har ont i tassen

Datum: 2011-12-13 Tid: 18:24:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 1

På första bilden är det ganska tydligt hur hon har foten, så såg hon ut på de flesta bilderna ibörjan. Nu är hon bra som tur är :)

Luciashow del 2

Datum: 2011-12-13 Tid: 15:29:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Inte så bra bilder här heller men vi kan ju låtsas..

Teorin

Datum: 2011-12-12 Tid: 21:57:42 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Hej (:

Tänkte skriva lite snabbt nu för att imorgon kommer hem inte hem föränn 8 typ..

På teorin idag så började vi 20 minuter tidigare och provet var typ klart på 10 minuter. Då gick vi runt och kollade på olika hästar, kroppsbyggnad och sånt. Sedan tog Maria Gregory ut i ridhuset och hon skulle visa hur man gör när man visar hästen för hand och sånt.

Imorgon så är det först skola, sedan konfirmation och sedan ska jag åka och klippa och slinga håret så hinner inte skriva något under dagen men ska fixa lite tidsinställda inlägg med bilder :)

Stallet snart och en liten fråga

Datum: 2011-12-12 Tid: 18:47:18 Kategori: Today Kommentarer: 5
Snart åker jag till stallet. Vi ska ha teoriprov så ska inte rida. Har inte så mycket att skriva nu men jag tycker ni kan vara med i veckans blogg HÄÄÄR.
En till sak också, tycker ni att jag ska lägga upp filmer från luciashowen? Har film från höjdhoppningen, islandshäst uppvisningen och en kadrilj.

Två bilder på Eric Saade

Datum: 2011-12-12 Tid: 16:53:39 Kategori: Musik Kommentarer: 1


Haha vackra bilder på Eric Saades rygg ;)
Tog typ 10 bilder och två blev någolunda vilket är dessa två. Och nej jag gillar inte han, men han är ju ganska bra.

Måndag sista riktiga veckan

Datum: 2011-12-12 Tid: 13:58:12 Kategori: Today Kommentarer: 1
Kom hem från skolan nyss. Bilden var inställd idag så vi hade typ 2,5 timmars hål. Slutade tidigare också så runt 1 istället för 3.
När vi gick hem så sparkade jag, Emma och Julia massa snö på varann. Blev lite blöt bara. Sedan när det bara var jag och Emma kvar så skulle vi tydligen springa för hon skulle vara hemma 13.37 så då var det bara att springa som satan för klockan var typ 13.35. Vi lyckades faktiskt :D

Det har snöat inatt och hela dagen så ska ut med Teddy snart så får hon springa lite i snön.

Luciashow del 1

Datum: 2011-12-11 Tid: 21:04:19 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1

Några bilder från luciashowen. Bilderna är inte speciellt bra, men det var andra gången jag fotade i rihus och jag orkade inte sitta och hålla på med massa inställningar då jag helldre ville se allt.

Hemma

Datum: 2011-12-11 Tid: 18:06:07 Kategori: Today Kommentarer: 2
Kom hem från stallet för en halvtimme sen ungefär. Kollade somsagt på luciashowen och det var ju grymt ;) Tog ganska mycket bilder. Ena 4 gb minnet tog slut så fick byta, vilken tur att jag inte äns har 4 gb ledigt på datorn haha... Har kanske 5 gb bilder och filer på minneskorten..

Tror inte jag fick någon jättebra bild men man kan ju alltid hoppas.


Dagens låt

Datum: 2011-12-11 Tid: 15:03:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1Denna låt är ju bara för underbar! Har hört den många gånger och den är lika bra varje gång. Den är mycket mycket bättre än orginalet.

Rummet klart!

Datum: 2011-12-11 Tid: 12:41:46 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nu har jag äntligen gjort klart rummet. Har städat och fixat det sista med möbleringen, har också fixat min julgran och massa tomtar! Tog alla jag hittade som jag fått av farmor och farfar (alla barnbarn får en tomte varje jul) så jag har 13 stycken. Undra vad jag får för någon iår? ;)

Har också varit ute med Teddy och fotat lite, nu sitter hon ute i uteburen då hon inte ville gå in.

Gillar mitt rum nu utom att spegeln inte sitter så bra nu men vill inte flytta den så jag får massa hål i väggen.. Alla takida utklipp och sånt som suttit på en vägg sitter nu på garderoben för att dom inte får plats någon annan stans.

Okej nu vill ni nog inte höra massa om mitt rum. Ska ta och äta eller något nuuuuuuuuu

Dagens planer

Datum: 2011-12-11 Tid: 10:37:26 Kategori: Today Kommentarer: 1
Godmorgon på alla!

Igår så var jag hos farmor och farfar. Vi åt mat och sedan käkade vi massa gottesaker ;) Kollade på så mycket bättre och borta bäst, hemma värst. Askulig film :D

Idag ska jag ut med Teddy och hoppas på lite sol för det har snöat lite :D Ska också iväg till stallet och kolla på lucia showen :)

Nu ska jag ta och ta på mig en annan tröja och sedan fixa rummet.

Hejdå!

Teddy och städning här då

Datum: 2011-12-10 Tid: 15:24:37 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej!

Idag så har jag varit ute med Teddy i ca 1 timme. När hon satt still så hade hon alltid den tassen hon gjort illa i luften, men hon hoppade normalt. Blev såklart jätteorolig, men hon verkade pigg och så annars.

Fotade en massa också och jag tror nog att jag fick någon bra bild!

Har städat rummet och möblerat om också. Eller jag började sedan duschade jag och när jag kom tillbaka hade mamma och pappa fixat nästan allt så det är bara lite småsaker kvar, men det får bli morgondagens bekymmer ;)

Nu ska jag snart åka till farmor och farfar och äta.

Orkar inte skriva nå mer då jag inte har någon stol här vid datorn så jag står.. SMSa gärna en massa NU! :D

14 dagar sedan till idag

Datum: 2011-12-10 Tid: 10:32:59 Kategori: Today Kommentarer: 3
14 dagar sedan..Idag....


Det känns bara så fel att det är DECEMBER utan SNÖ. Tänk liksom om exakt 2 veckor är det JULAFTON!
Snälla kan det inte komma snö istället för massa regn? :(

Idooool

Datum: 2011-12-09 Tid: 23:17:07 Kategori: Musik Kommentarer: 1
Har suttit och kollat på idol nu. Amanda vann och hon har jag hatat sedan första gången jag såg henne.. Hehe ond jag är! Men jag hatar sånna hesa röster som henne. Men hoppas hon går hen gör sin skiva sedan behöver vi inte höra mer av henne och istället höra massa av Moa, Molly och Robin, mycket bättre det! Ganska sorgligt att den sämsta av alla vinner SISTA säsongen :(

Nu ska jag gå och sova.. Om jag kommer somna då det är vid denhär tiden man blir pigg igen.

Gonatt ;)

Filmer på Eric Saade

Datum: 2011-12-09 Tid: 19:23:24 Kategori: Musik Kommentarer: 0

Filmer från i Lördags när Eric Saade var i stan. Och innan någon frågar så kan jag ju säga att jag tycker inte direkt om han men han är ganska bra.

Lite för mycket bilder? Eller kan man ha de?

Datum: 2011-12-09 Tid: 19:13:22 Kategori: Today Kommentarer: 1


Min dator har blivit jättejobbig nu. Såfort det är någon film jag ska kolla på, på t.ex. Youtube då hänger sig typ hela datorn.. Men om man tänker efter så kanske det inte så så konstigt. Har liksom 23.237 tusen filer = 92.1GB. Har just nu 3.43GB ledigt på datorn.
Kan ju bara säga om min dator lägger ner kommer jag dö. Måste säkerhets kopiera allt till CD skivor och hoppas jag får en extern hårddisk i julklapp så slipper man ha allt på datorn..

Bloggar jag läser

Datum: 2011-12-09 Tid: 18:52:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
dressyrmupparna - Häst
Johanna - Häst
Evelina - Häst
Lina - Foto
Linda - Foto, hästar, fest, vardag
Linnéa - Vardag
Knutarna - Häst, vardag
Josäfin - Häst, foto, fest, vardag
Jenniefer Häst, vardag
Zoofie - Musik
Megapixlar - Foto
Johanna - Häst
Moa - Vardag
Zenitha - Vardag, foto
Michaela - Foto
Rebecka - Vardag, foto
Emelie - Häst
Ponnysanning - Skvallerblogg om hästar
Kim - Häst
Ponilovers - Häst

Bloggar som deltar i veckans blogg (just nu)
Ponnyskruttarna - Häst
Ronja - Vardag
Regn regn mera regn....

Datum: 2011-12-09 Tid: 14:29:34 Kategori: Today Kommentarer: 1
Superkul att vakna och det rent-ut-sagt STORMAR ute! När man kollar ut så är typ all snö, all härlig snö som lyckas kommit borta. Det finns lite kvar sedan är det bara massa slask.

Kollade nyss vädret och ända till den 18:e ska det regna nästan varje dag. Varför? Jävla helvete!
Kim hämtade mig på skolan så slapp ju gå hem iaf, det räckte med att gå ut från skolan. Det känns seriöst som vår...

Undra vad jag ska hitta på nu. När det snöar kan man vara ute iaf men inte när det REGNAR. Stackars Teddy som inte får komma ut..

Måste ta och städa på rummet men det orkar jag inte nu för nu ska jag se på JULKALENDERN!


Ny Design

Datum: 2011-12-08 Tid: 20:08:52 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 2
Äntligen är den nya designen inlagd! Tryck på f5 om du inte ser den.

Bilderna är från förra vintern alltså 2010-2011 utom ca 3 stycken (dom på takida och den med solen och grenen) det skulle vara snöstorm i helgen så hoppas det kommer mycket snö för då kan jag fota massa och lägga in snyggare bilder.
Soluppgång

Datum: 2011-12-08 Tid: 17:32:37 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2


Några bilder från soluppgången på måndagen förra veckan. Har suttit och redigerat dom nu.
Vilken är eran favorit? Min är lätt den sista! :)

At School!

Datum: 2011-12-08 Tid: 12:54:53 Kategori: Today Kommentarer: 0
Tjena!

Sitter i datasalen just nu. Har spanska fast gör inte så mycket tyvärr...... :(

Var inte så kul på gympan idag... Först gjorde vi massa saker och sedan "lekte" vi HAJEN! Herregud...

Nu orkar jag inte hålla på här på bloggen för snart kommer läraren (vikarien) upptäcka mig och han är lite less på oss nu tror jag nog..

Detta inlägg blev ganska konstigt, men har hållt på och skrivit det i ca 15 minuter för han har stått bakom mig och då har jag inte kunnat skrivit.


Åli Eld
Tagga ridning sen! Hoppas jag får Gregory! (:

Bandymatch

Datum: 2011-12-07 Tid: 21:43:30 Kategori: Today Kommentarer: 0
Tjena!

Har inte kunnat uppdaterat idag då runt halv 5 åkte jag, Kim och Marianne och åt. Sedan åkte vi hem till Marianne en stund och efter de åkte vi på bandy match. Det var herrmatch och Mariannes bror spelade. Det gick väl inte dirket så bra för dom.. Hade lite otur.

Nu ska jag ta och dricka vatten (haha) och sedan ska jag nog gå och sova. Skulle verkligen behöva lite sömn!

Onsdag

Datum: 2011-12-07 Tid: 16:09:27 Kategori: Today Kommentarer: 1
Kan säga att Teddy verklar må hur bra som helst! :)
Imorse så var det fullfart på henne och nu efter skolan också :)

Var sjukt trött på skolan idag. Första lektionen så satt jag i datasalen och då läste jag igenom min text sedan höll jag på att somna så gick in på facebook och satt och kollade där sedan kollade jag på bilder på google sedan orkade jag inge mer så gick till klassrummet och spelade mobilspel istället....

Jättebra att vara trött när man har 7 lektioner.

Idag vet jag inte vad som händer, ska kanske träna ikväll.

På lördag hade jag tänkt att fota, men ser ut som om det ska regna/snöa då så det gick ju inte så bra. Kanske får till något på söndag för då såg det ut att bli ganska bra väder.

Mardröms kväll!

Datum: 2011-12-06 Tid: 21:45:09 Kategori: Teddy Kommentarer: 3
Gick ut med Teddy runt 9. När jag skulle ta in henne igen så hoppade hon ur min famn och hamnade rakt på trägolvet på altanen. Hon landade på fötterna, tog upp henne och ställde henne på buren då ser jag massa blod under hennes munn så får lite panik och ropar på pappa, då ser han massa blod på burgolvet och hennes tass är helt blodig.
Tog ut henne så hon fick hoppa lite och hon hoppade normalt och hon ville tvätta sig hela tiden. Försökte kolla på hennes tass och se vad som hänt och jag tror att en klo har gått av vid pulpan och då kan det bli väldigt blodigt så hoppas att det inte var något värre!

Hon fick jättejätte mycket HÖ och gurka och varmt vatten så jag hoppas hon blir bättre tills imorgon. Var hemskt att lämna henne kan jag ju säga, undra om jag kommer kunna somna... Skulle gärna vilja åka in till veterinären men de har väl knappt öppet och mamma och pappa skulle vägra. Om hon är inte bättre imorgon så vet jag inte vad jag gör.

Imorgon ska jag gå upp lite tidigare och se hur hon hoppar och så så jag ser om hon blivit bättre.

Älskade vän!

Birstaaa

Datum: 2011-12-06 Tid: 19:43:23 Kategori: Today Kommentarer: 0
Efter skolan idag så hade jag konfa. Var där till halv 5 sedan kom pappa och hämtade mig och vi åkte till Emma. Åkte till birsta och kollade på Chris Medina. Eller kollade och kollade.. Vi stod ganska långt bak och om det inte stod en julgran ivägen så hade vi sett asbra så kollade bara första låten sedan gick vi och åt och då lyssnade vi på de två andra.

Sedan gick vi till ÖB och där var Elias, Johan och Robert. De var jätteknas haha. Sedan åkte Johan och Robert hem med oss. Haha de tyckte det var jätteläskigt :D

Ska kolla på hockeyn nu troja. Superskoj!

Bilder från Takidas gratisspelning

Datum: 2011-12-06 Tid: 18:02:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0Bilder från kompaktkameran. Ville få lite bilder som var lite närmare än så långt jag kommer med systemisen. Bilderna blev riktigt dåliga och suddiga. Dessa tre var dom bästa.

Du har allt ♥

Datum: 2011-12-06 Tid: 16:20:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 1

Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig ♥


Detta har jag gjort idag

Datum: 2011-12-05 Tid: 16:41:56 Kategori: Today Kommentarer: 1
Tjohejsanhoppsanhejhåhalloj!

Skolan idag var faktiskt ganska skön ;) Alla var på spökbollsturnering och våran HK var inställd och det fick vi såklart reda på när vi var på skolan så började 5 över halv 10.. Så då kollade vi på spökboll.

Hade bild, målade gubben. Hade lunch. Hade spanska och vi var bara tre stycken (jag, Jenniefer och Rebbe) vi hade redovisning och det var ganska underbart när vi bara var tre ;) Fick A på den redovisningen också vilket jag inte kan förstå då jag sög...

Resten av spanskan så berättade våran lärare massa historier om hennes liv och massa...

På svenskan pratade vi lite och jobbade lite också.

Nu till det roliga, på SO:n så lyssnade vi på julmusik och då började det snöa :D Ganska grym känsla ändå ;)

Okej nu fick ni reda på hela min dag, superskoj för er...

När jag kom hem så gick jag ut med Teddy i mörkret.

Har suttit och pluggat Biologi nu. Superkul att ha prov imorgon och vi har haft FEM lektioner. Vi borde inte ha prov igentligen. Har kollat igenom frågorna och jag kan 22 stycken av 41 så det är ganska bra ändå tycker jag. Detta kommer bli det sämsta biologiprovet jag gjort. I 7:an hade jag nästan MVG i det.Skrev lite för mycket nu, jag vet så ni fick en gammal bild på det också ;)

Teddy i första snön film

Datum: 2011-12-05 Tid: 15:59:05 Kategori: Filmer Kommentarer: 1

Teddy i första snön 27/11-11 from my nordqvist on Vimeo.

Testade lägga upp filmen i vimeo istället för videofy så man slipper reklamen.

Denna film är från första advent då snön kom (: Hon reagerade inte på samma sätt som förra året, då hon började gräva runt och trycka in huvudet i snön :)

ARGARGARGARG

Datum: 2011-12-04 Tid: 22:03:13 Kategori: Today Kommentarer: 2
Bara för den som vill veta så är jag väldigt arg nu! ARG MY ARG MY ARG MY ARG MY. VARNING FÖR ARG MY.

Okej nu ska jag sluta, ska gå och lägga mig nu innan jag slår sönder något. Blir ännu gladare när jag tänker på att jag inte pluggat till biologi provet på tisdag. Superduktigt ska kanske börja med det nu......

ARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARGARG

Superduper Gregory i torsdags

Datum: 2011-12-04 Tid: 17:18:12 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Har inte skrivit om ridningen i torsdags så kan göra det nu.

Hade Gregory och han gick så sjukt bra! När jag ridit han förut så har han ju bara velat gå ner med huvudet i skritten, men i traven gjorde han det också :)

Vi gjorde skänkelvikning och galopperade väldigt mycket. I galoppen så tröck jag på lite så han fick springa jättesnabbt och det tyckte han var väldigt kul ;)
Skänkelvikningarna gick ganska bra, han blev dock lite böjd i ena sidan. Han flyttade nästan lite för mycket ibland också.

Är sjukt nöjd över detta ridpass och det var väldigt kul :D


Jättefin suddig bild ;)Birsta

Datum: 2011-12-04 Tid: 17:11:32 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej :)

Idag var jag på birsta med Emma. Vi gick runt och kollade en massa. Kollade på Tove Styrke också, hon var väl inte sådär superbra..

Köpte en julklapp också. Gick på hööks och Emma köpte ridbyxor.

Nu ska jag fixa lite på rummet, åker och tränar sedan runt 6.

Har haft fullt upp i helgen som ni kanske vet så har inte hunnit suttit vid datorn..

Teddy i första snön

Datum: 2011-12-04 Tid: 13:33:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 1Såhär såg det ut i söndags när jag var ute med Teddy. Hade den vattentäta kompaktkameran för det snöade som satan och jag ville inte riskera att systemkameran skulle bli blöt.
Hon var inte på så fotohumör, tror hon börjat lessnat lite på mig haha ;)
Sista bilden visar hennes superhopp hon hoppar alltid så på vintern :D

Birsta nu

Datum: 2011-12-04 Tid: 11:48:56 Kategori: Today Kommentarer: 1
Åker iväg på birsta nu med Emma. Ska kolla på Tove Styrke ;)


Filmer från Takidas gratisspelning

Datum: 2011-12-04 Tid: 10:29:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 1

Bilder från Takidas gratisspelning

Datum: 2011-12-03 Tid: 18:19:05 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 4


Jag tackar Anna-Karin som tagit alla bilder utom första :)

Tappat hungerkänslan eller?

Datum: 2011-12-03 Tid: 17:46:47 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har varit på stan idag med emma och kikat på Eric Saade. Skriver mer om det sen.

Efter det så var jag på kalas, fikade massa och hade allmänt trevligt ;)

Jag har varit jättekonstig idag, har inte orkat äta någonting. Till frukost så fick jag trycka i mig ett pyttelitet havrekex. Till lunch tröck jag i mig en jätteliten pizza bit. Är inte ett dugg hungrig nu heller. Undra hur det kommer gå med middagen. Orkade inte köpa godis heller..


Daniels show

Datum: 2011-12-03 Tid: 11:10:38 Kategori: Filmer Kommentarer: 1
Något som är väldigt underhållande är Daniels shower! De är grymt roliga att titta på :DNi måste bara kolla :D


Teddy in action

Datum: 2011-12-03 Tid: 10:34:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 3Bilderna är suddiga jag vet men de är så fina om man bortser från det och kvallitén. Älskar energin! ♥

Takida, tack för en otrolig kväll!

Datum: 2011-12-02 Tid: 20:23:29 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 2
Hemma igen efter en otrolig kväll!

De spelade tre låtar, haven stay, you learn och curly sue. Det var hur bra som helst! Filmade allt utom halva curly sue då jag ville ha någon bild också. Fick också en bild med dom och autografer och en väska ;)

Kändes grymt att jag inte såg någon annan med takida tröja bara jag :D Killarna tyckte också att jag hade en assnygg tröja såklart ;)

Nu ska jag ta och varva ner (om jag någonsin kommer kunna göra det, tog ca 1 månad att smälta ljungarocken!)

Har inget annat att säga att jag är så otroligt glad att jag fick följa med :D

Takida gör gratisspelning

Datum: 2011-12-02 Tid: 17:36:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
http://st.nu/noje/1.4152807-takida-gor-gratisspelning

Detta ska jag på!

Har man tur eller har man tur! :o Känner en som fick en inbjudan och de fick ta med sig var sin kompis. Han valde att ta med en men hans mamma fixade så jag också kunde följa med :D Fatta om jag är överlycklig!?!?

Jag har inte äns fattat att jag ska på det!Kärlek!

Fredag äntligen!

Datum: 2011-12-02 Tid: 16:26:32 Kategori: Today Kommentarer: 2
Tjena!

Idag när jag kom hem så gick jag ut med Teddy i ca 30 minuter. Sedan in och duscha och när jag höll på att fixa mig så kollade jag på julkalenden (:

Åker om ca 35 minuter :D Ingen har listat ut vad jag ska göra utom dom jag berättat till då ;)

Så klockan halv 6 ungefär kommer det komma upp en inlägg om vad jag hittar på för något :D


"Rockkonsär"

Datum: 2011-12-01 Tid: 21:31:41 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej!

Var på nån "rockkonsär" förut med Johanna. Det var fyra band. Jag hade något allvarligt fel också. Både före och efter så var jag helt galen, höll på att ramla ihop när vi skulle hem för jag skrattade så mycket.. Tror att det är någon kombination mellan att jag inte sett julkalenden, Gregory var världens finaste idag han har aldrig varit så fin förut, gått på skolan superlite, ska på en underbar sak imorgon. Jaaaaa eller något sånt :D

Nu ska jag ladda kameran så den är redo inför imorgon :D ÅH VAD JAG LÄNGTAR!Tidigare i bloggen

Datum: 2011-12-01 Tid: 21:00:00 Kategori: Om mig Kommentarer: 0

Tidigare har jag bloggat om min kanin Teddy som tyvärr fick avlivas den 14 augusti 2012. Innan jag bloggade fanns också hennes syster Frida men som avlivades 7 november 2008. Andra djur jag haft har varit två undulater, Fifi och Åke. Ni kan läsa om de tre änglarna HÄR. Teddy kan ni läsa om här under. Allt är skrivet bara ett tag efter att de somnat in så därav att det inte är skrivet så bra. Men jag tycker inte att jag behöver ändra på det.

 

Annars under min bloggtid så har jag ridit två andra hästar. De kan ni läsa om under "Andra hästar" eller klicka HÄR.

 

Det är väl det enda som jag inte bloggar om nu.


 

Den gråa kaninen vid namn Teddy föddes i februari 2005. Jag fick ta hand om henne och hennes syster (som hoppade vidare 2008) när mina kusiner flyttade till en lägenhet. Jag hade henne i över 6 år, nästan halva mitt liv.

 

Hon var en löwen (lejonhuvad) kanin. Accepterade nästan allt men var allt en liten tjurskalle. När jag var i närheten så kunde hon busa på och vara envis, men när hon inte såg mig var hon en fegis. De sista året så om hon inte såg mig satt hon kvar på samma ställe eller så tog hon skydd under buren. Men bara de sista månaderna blev hon modigare eller så ville hon bara att jag skulle jaga henne (man vet ju aldrig ;)) för då kunde hon sticka en bit när jag försvann. Bland annat så kunde man ju upptäcka grannens gård, fast att hon inte fick vara där förstod hon eftersom när jag ropade på henne så skyndade hon sig hem.

 

Jag hade henne alltid i koppen och såfort jag släppte henne lös så sprang hon iväg. Det kunde ta år innan jag/vi fick tag på henne. Slutet av sommaren 2011 blev hon sutten i hårträning. Hon fick vara helt lös och vi tränade på att hon inte fick springa iväg. Det gick bättre och bättre och sista året hade hon aldrig koppel utan fick alltid springa lös. De gångerna då jag tog på henne kopplet så blev hon förbannad och fick nästintill panik då hon inte kunde gå vart hon ville. 

 

Mardrömsdagen var 14 augusti 2012. Dagen innan hade hon verkat lite trött och seg. Men 14 augusti en tisdag så gick jag upp 10 över 8 för att jag skulle hålla på med henne ett tag innan jag skulle åka iväg. Hon låg helt stilla och såg väldigt orörlig ut. Jag tog upp henne i famnen men hennes huvud tippade bakåt om jag inte höll handen bakom. Vi ringde till veterinären och efter lite prat så fick vi en tid kvart över 10 som var 45 minuter bort. Där fick hon sprutan och fick somna in förgått.

 

Om ni vill veta mer detaljer så kan ni gå in och läsa här.

 

Just nu vet jag att hon är med hennes syster och är lycklig. En dag kommer jag upp till dom två och då kommer vi vandra mot evigheten!

Ingen förstår nog hur mycket hon betydde för mig. Hon var mitt liv. Jag var 15 år då hon fick somna in, jag hade nyss fyllt 9 år när jag fick henne och hennes syster. Jag kommer inte ens ihåg hur mitt liv var utan henne. Och nu ska jag lära mig att leva utan henne.
Alltid saknad, aldrig glömd

Andra hästar

Datum: 2011-12-01 Tid: 20:21:00 Kategori: Om mig Kommentarer: 0
Jag har tidigare varit medryttare på två hästar. Och jag rider en islänning vid namn Litla-Nös, som är en häst min ridlärare köpte till ridskolan.
Här under är det lite information om dom tre.

Litla-Nös
 
Litla är en islänning född -05 som kom till Riiby (ridskola) hösten 2012 om jag inte minns helt fel. Jag vet inte riktigt vad som hände med henne under höstterminen. Bara att hon gick någon lektion men sedan stod hon mest. Kan säga lite information som jag fått under tiden jag ridit henne. Hon "knäcker" nacken, alltså att hon "går iform" fast utan att kroppen jobbar. När hon går "fint" så låter man henne vara, men istället bygger hon inga muskler. Så hon är felriden helt enkelt. När jag började rida henne hade hon knappt en ryggmuskel heller. Och det var väl en av anledningarna att jag skulle rida henne, för att hon ska muskla upp sig. 
 
Jag fick rida henne en gång på min lektion efter nyår. Hon var lite jävlig då för när jag skulle trava så kickade hon, men jag skulle bara ha långa tyglar och driva på. Fortsatte att ha henne ett par lektioner och det gick bättre då och min ridlärare undrade om jag ville rida henne ett par gånger i veckan. Vilket jag självklart ville.
 
Varför hon kickade var nog för att någon hade försökt tölta på henne och hon tyckte väl inte riktigt att det var så kul och därför trodde hon att hon skulle tölta när jag ville att hon skulle trava.
 
Så under hela vårterminen så hade jag henne på min lektion + två gånger ytterligare i veckan.
 
Det som är det jobbigaste problemet med henne är väl att hon har varit ofräsch i höger fram. Redan efter nyår var hon så och Viktoria (ridlärare) trodde det var en muskelskada. Hon blev aldrig bättre så hon fick åka till veterinären. Och mycket riktigt så var det en muskelskada. Vila en vecka sedan ridas igång + massage och stretchning. Skadan uppkom nog när man töltade på henne för hon lyfter så otroligt på benen att hon säkerligen sträckt sig.
 
Annars så har hon musklat på sig lite i ryggen och det märks att hon är mycket starkare.
 
Jag kommer nog inte sluta rida henne frivilligt iallfall, bara om jag inte har tid eller så. Skulle jag fått två hästar hade hon nog redan stått i stallet ;) När jag letade häst så fanns hon faktiskt med längst bak dock vill jag inte ha en islänning, inte bara iallfall.
 
Vi får se om hon blir kvar på ridskolan eller om hon blir såld. Jag tycker att hon kan säljas då hon har enormt fina gångarter!
 
Bilden över är från November. Lurvis!
Hon är en så trevlig häst! Söker du en islänning? KÖÖÖÖÖP!!
 
Om ni kollar här så är det alla inlägg som jag skriver om henne.
 

Hugo
 
Hugo är en gammal herre som är född 1990. Han har varit ridskolehäst ett par år men sedan såldes han (tror jag). Jag red honom från mars till augusti 2012.

Han hade någon skada så han har blivit utdömd av veterinär därav triangeln på rumpan. Jag har inte jättebra koll på det så det är lite svårt att förklara. Men det är att om hästen inte klarar av att göra det han "ska kunna". T.ex. gå LA i hoppning. Då kan en veterinär döma ut den och då får ägaren ut alla försäkringspengar. Det går heller inte att ångra. När en häst blivit utdömd så får den inte tävla överallt. Man får tävla på klubbtävlingar men det behöver inte vara att man får det på alla stall. Efteråt så satsade ägaren på att operera honom och han blev helt bra. Men triangelmärkningen går fortfarande inte att ångra.

Han är helt otrolig för att vara så pass gammal som han faktiskt är. Han är sammarbetsvillig och även fast att han inte orkar så gör han det ändå bara han får lite peppning. Jag kan säga att första gången jag red honom trodde jag han var kanske 12 år fast med dålig kondition. Han har sådant tänk att han är så otroligt rolig att rida.
 
Resan som vi gjort har bara varit positiv. Från en lurvig liten ponny som knappt orkade galoppera ett varv i ridhuset, till en snygg ponny i sommarpäls som galopperade varv, på varv, på varv. Från att stanna på 30cm hinder till att flyga över 80-90cm. Från att jag bara var en vanlig människa till att vara lycklig tillsammans med honom.
 
Den 12 augusti 2012 flyttade han till annat stall längre bort och jag sluta rida honom. Det är bara ungefär 30 minuter från mig och jag får komma nästan när som helst men det har bara blivit en gång sedan flytten och det var bara några dagar efter.
 
Det är svårt att beskriva denna underbara ponny med ord. Han är helt otrolig!

Saknar dig så det gör ont finaste du!
 
Om ni kollar här så är det alla inlägg som jag skrivit om honom.


Tuxedo
 
Tuxedo är en varmblodig travare född -96. Jag började rida honom i oktober 2012 och slutade rida honom när jag fick Cooper alltså i maj 2013. När jag blev medryttare på honom hade jag ingen aning om vad han var för ras men kunde inte gissa på att han var travare (om det inte vore för märkningen på halsen). Han beter sig verkligen inte som en travare, han har inte den snabba traven som dom brukar ha då han helldre tar galopp istället för ökad trav (brukar vara tvärtom) och sedan är han som en vanlig ridhäst när man rider. Han är mjuk i munnen och man känner på honom att han är bra utbildad.
 
Under tiden jag red honom så var det inte en dans på rosor direkt. I början red jag bara i paddocken för ute på vägarna så ville han bara hem till sin hagkompis och kunde resa sig, bocka och kasta sig osv.. Tillslut lärde jag känna honom mer och jag red ut på vägarna. Det gick väl dock inte så jättebra och han tjurade mycket, men jag tog fighten eller vad man ska säga och gav aldrig upp. Jag skulle ha sista slaget ;) Brukar säga att han fick tre chanser. Var oftast då han ville gå en annan väg än mig. Först drev jag med skänklarna, då svarade han i att kasta sig eller försöka resa sig då la jag på spöt lite, fortsatte han tog jag i lite mer och hjälpte inte de så fick jag ta i med hårdhanskarna ;) Låter lite hemskt att skriva men han är verkligen en häst med ett väldigt stort psyke, det gäller att vara lite tuff med honom.
 
Även fast han kastat sig för spöken eller tvärnitat för en snöhög när vi kommit i full galopp barbacka så har jag aldrig åkt i backen. Jag kan nog tacka honom för min balans jag har idag. Det tog väldigt många månader innan det var en uteritt utan att jag hoppade av och ledde honom. Det var nog sista månaden jag inte gjorde det. Dels så ledde jag honom på "stora vägen" men nästan varje gång fick jag hoppa av för att han blev rädd för något som han totalvägrade gå förbi. Som t.ex. en sten, även fast han gått förbi den miljontals gånger men just för tillfället så var den läskig. Men när jag ledde honom brydde han sig inte alls.
 
En trevlig häst att rida i paddock eller ridhus och då han är på humör, uteritterna blev väl trevligare och trevligare, men de brukade oftast innehålla något som han skulle tjura över.
 

Om ni kollar här så är det alla inlägg som jag skrivit om honom.

Om det är någon som har en fråga eller fundering så är det bara att kommentera!

Torsdag

Datum: 2011-12-01 Tid: 18:03:50 Kategori: Today Kommentarer: 2
Idag är det första december! Helt otroligt, känns som det är oktober......

Började halv 11 idag, hade idrott och sedan hål i 2 timmar. Jag, Rebbe, Jenniefer och Emma gick hem till Jenniefer och vi fikade. Var superskoj :)

Gick tillbaka för att åka och rida, hade lillGregory och han var världsbäst! Skriver mer om det sedan.

Tänkte lite angående designen också, har den färdig fast inga bilder så just nu har jag lagt in asdåliga gamla bilder från förra vintern.. Sidomenyn har fuckat upp sig också som den gör på denna design så det måste också fixas. Åhh jag som ville lägga in den idag.

Om Tuxedo

Datum: 2011-12-01 Tid: 17:52:00 Kategori: Om mig Kommentarer: 1
Tuxedo är en varmblodig travare född -96. Jag började rida honom i oktober -12 tror jag det var. Hade ingen aning om vad han var för ras men kunde inte gissa på att han var travare. Han beter sig verkligen inte som en travare, har inte den kroppen och sedan är han som en vanlig ridhäst när man rider. Han är mjuk i munnen och man känner på honom att han haft en bra utbildning.
 
Under tiden jag har ridit honom så har det inte varit en dans på rosor direkt utan i början red jag bara i paddocken för ute på vägarna så ville han bara hem till sin hagkompis och kunde resa sig, bocka och kasta sig osv.. Det är på rätt spår nu iallafall och jag har hittat olika lösningar på de flesta problemen. Nu rider vi ut varje gång och det går oftast kalasbra!
 
Galoppen har vi inte hunnit testa på så mycket utom i skogen då paddocken har varit för liten då han inte har styrkan i kroppen ännu för att gå samlat in i fattningen men nu har jag börjat rida honom lite i ridhus på ridskolan så då går galoppen utmärkt. Snart kanske vi ska ta och sätta upp ett litet hinder kanske. Iallafall så skulle jag vilja de!
 
Annars så hoppas jag att vi kommer få ännu bättre relation och att han ska lita mer på mig och våga vara själv med mig och inte bry sig om sin hagkompis och så.
 
Om det är något ni undrar över så är det bara att lämna en kommentar så svarar jag :)
 
Provridningen
Första gången i ridhus (Bara för att han går snyggt så är min sits hemsk!)

Bloggdesigner

Datum: 2011-12-01 Tid: 12:18:00 Kategori: Om mig Kommentarer: 1
Jag har förut gjort gratis bloggdesigner men då många bara utnyttjar det och vill ha nya hela tiden så har jag valt att ta betalt.
 
Hel design - 50-100kr
Header - 20-50kr
 
Priset beror på hur avancerat den ska vara. Kontakta mig hur du hade tänkt så får vi se vad priset blir. Det ingår också insättning om du inte vill göra det själv. 
 
Enkel header - gratis
 
Om du bara vill ha en enkel header, med en bild och kanske ditt namn så kan jag göra den gratis. Men då ingår ingen insättning.
 

 
Jag kan göra i princip nästan vad som helst och är det något jag aldrig gjort förut så tar jag reda på hur jag ska göra. Annars om det verkligen inte skulle gå så får vi komma överens om hur vi kan göra på ett annat sätt. Jag ser gärna att vi har mejlkontakt hela tiden då jag gör steg för steg och då får ni se hela processen.
 

Låter detta intressant så är det bara att lämna en kommentar eller mejla mig på monkiapa@hotmail.com !


Jag - My Nordqvist

Datum: 2011-12-01 Tid: 10:36:00 Kategori: Om mig Kommentarer: 0

Jag som skriver här heter My Nordqvist och är född -97 alltså är jag 16 år. Jag går första året på gymnasiumet där jag går natur. 

 

Jag är inne på mitt 10e hästår och har spenderat 9 av dessa på en ridskola vid namn Timrå hästsportförening. 2010 började jag också rida islandshästar på Riiby så där har jag ridit i 3år. Annars har jag haft en medryttarponny vid namn Hugo från mars till augusti 2012. Hugo flyttade och i oktober samma år blev jag medryttare på en hästen Tuxedo. Honom slutade jag rida då jag 23 maj 2013 fick en egen ponny, Cooper. 

 

Fotografering är något jag fastnat för och jag fotar med min systemkamera nikon d3100 som jag köpte i januari 2011. Jag fotar allt möjligt men det är djur och natur som jag fastnat för.

 

Annars vet jag inte vad jag ska skriva om mig själv. Gillar att lyssna på musik och har en väldigt bred musiksmak. House är bäst och jag gillar Avicii och Swedish House Mafia (Sebastian Ingrosso, Steve Angello och Axwell) mest men det finns många andra bra DJs! Sedan så finns självklart Takida också. De är verkligen världens bästa!

 

Om det är något ni undrar över så är det bara att lämna en kommentar eller mejla mig på monkiapa@hotmail.com

 

 


RSS 2.0