Om ni läser detta kanske ni förstår varför

Jag förstår inte varför alla har sånna krav på Teddy? Varför hon inte är någon superduktig hoppare osv.. Jag kan svara att jag aldrig har hoppat högt med Teddy förut.
När jag fick Teddy och Frida så hoppade dom hinder på ca 10 centimeter, max 20 om ens de. Då Frida hoppade vidare till den andra världen så började jag träna Teddy mer. Jag ville få henne att känna sig säker med mig då inte Frida fanns längre, hon hade bara mig.

I vintras så hade jag henne lös hela tiden och hon blev mycket bättre på att t.ex. gå åt det håll jag vill, det har aldrig funkat att gå framför henne för då tvärnitar hon. Jag började träna "stanna".

Nu släpper jag henne lös på gården. Dock bara runt hennes utebur då hon annars sticker hon åt fel håll och då får man gå in i en buske och hämta henne.
När jag tar ut henne i buren sätter jag ner henne en bit innan ute buren och lyfter upp burgallret och då går hon in själv.

Hon kan "stanna" nästan helt. Problemet är dock att hon inte förstår när hon får gå, så om man säger stanna kan hon sitta där tills man petar på henne. Men det har hon också blivit bättre på.

Om jag återgår till hoppningen så var det denna sommaren jag började träna henne på HÖGA höjder. Hon har inte nån superbra teknik för hon har aldrig blivit tränad till det. Det är som att lära en gammal hund att sitta. Man måste börja i tid.

När hon hoppar så bryr jag mig inte ett piss om pinnarna ramlar ner, visst så blir man ju jätteglad då pinnarna ligger kvar på sin plats men det spelar ingen roll. När hon väl hoppar så är det guld värt!

Det folk inte tänker på heller är att Teddy är en KANIN och hon är inte STOR som en hund. Så om Teddy är 15cm hög (hittar bara på något) och hon hoppar 45 cm. Då hoppar hon 30 cm högre än vad hon själv är. Det är som att en hund som är 50 cm hög hoppar 80cm.

Behövde bara skriva av mig lite. Man blir så arg ibland.



Du är den bästa och jag älskar dig över allt annat

Kommentarer
rebbe

ursäkta om jag frågar men vem är det som är så dum och ställer jätte höga krav på din kanin? jag tycker söta lilla Teddy är jätte duktig:) det är en kanin som du inte har tränat hela livet med eller? det är ju bara dumt att klaga på henne och så. som jag sa så tycker iaf jag att hon är jätte duktig:)

Tid: 20:10:48
Datum: 2011-09-28
Hemsida: http://rebbepettersson.blogg.se/

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: