Gott nytt år allesammans!

Datum: 2012-12-31 Tid: 22:56:23 Kategori: Today Kommentarer: 4
2013 kan inte bli sämre än 2012. Om jag ska kortfatta 2012. Vädret har varit världelöst, framförallt sommaren. Träffade världens finaste Hugo men han tog det slut med i augusti. Teddy tog sitt sista andetag. Jag har inte haft någon ork till något nu på slutet med allt. Skolan har gått åt h*vete.
 
Nu tar jag nya tag till 2013. Jag kommer gå ur 9:an med förhoppningsvis godkända betyg från min sida. Hoppas på en underbar sommar och vem vet, kanske blir det en fyrbent sak som kommer. Efter sommaren börjar gymnasiet och då kan man hoppas att jag kommer in på natur. Då ska jag ge allt och lyckas med precis allt som jag vill.
 
Ja hoppas 2013 blir ett år att minnas!

Videoblogg och hästar

Datum: 2012-12-31 Tid: 16:23:24 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Jag är världelös på att videoblogga men nu orkar jag inte skriva allt så för att kortfatta allt litegrann så fick det bli en videoblogg.
 
När jag red Mevve så skrittade vi lite sedan travade lite och när det kom en uppförsbacke så galopperade vi lite sedan var han helt slut stackarn. Blev korta bitar av trav och galopp så han inte orkade. När vi nästan var hemma så hoppade jag av och gick med honom så att han sträckde ut lite bättre då han tar så korta steg när man sitter på.
Åli var som en helt annan häst när jag väl kom upp på ryggen. När jag hoppade upp så stod han blixtstilla, förut så hoppade jag upp via pall och när man väl var uppe så kunde han inte stå still utan då skulle han gå. Nu stod jag flera hundra år för att sadelgjorden var jättejobbig att spänna, hoppade upp utan pall och han gick inte föränn jag sa till. Red i djupsnön och försökte jobba honom i skritten och vissa steg gick han jättefint på tygeln. I traven var det mest att hålla ett jämnt tempo och så att han inte ökar hela tiden. När vi vände och red tillbaka så började han trava jättefort men då fick han ta och galoppera och det gick inte sakta men jag hängde bara med och tänkte att jag inte skulle börja tokbromsa utan bromsa mjukt. Men jag kramade lite i tygeln och då saktade han av på en gång. Sjukt ändå att för ett år sen så tog han bettet och stack. Sjukt rolig häst är det iallafall!
 
Har fått några nya bloggläsare så kan ta och berätta att Meverick min fasters C ponny på 1,36. Han är blandning av massa 100 raser ungefär, kraftig typ och skulle kunna ta min pappa en sväng (men det är nog inte pappa så sugen på). Ingen vet ålder på han men i passet står det 20år typ men han är nog äldre. Han har varit gammal ridskoleponny och hatar ridbanan mest av allt. Så nu är han skogsmulle.
 
Åli är en kallblodstravare och är hagkompis till Mevve. Han har tydligen varit väldigt bra på travet men nu har han väl gjort sitt där. Han är väl kanske 8 år eller något sånt. Iallafall som jag skrev förut så för ett år sedan drog han iväg med mig. Han tog bettet och stack och tog ett bra tag innan jag fick stopp och då hade han galopperat ner för jättebranta backar och lite sånt. Men en jätterolig häst och ägaren har verkligen gjort ett bra jobb med honom!
 
Fin mobilbild på Mevve. Blev ingen på Åli men det kommer någon gång senare i veckan.

SIHS #6

Datum: 2012-12-30 Tid: 11:57:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Nu sitter jag väl påväg upp till Lycksele. Det ända jag hade färdigt med bilder var från SIHS så fick bli de nu även fast det blivit mycket sånna bilder på ett tag.

Sånt som inte finns på vintern

Datum: 2012-12-29 Tid: 18:56:15 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED

Hinner inte skriva något för ska iväg och se på bio. Blir Hobbit. Imorgon åker vi till lycksele också men tidsinställer väl lite bilder så det händer något innan jag orkar sätta mig vid datorn.
 

Efter lite simmning

Datum: 2012-12-28 Tid: 17:51:19 Kategori: Today Kommentarer: 3
Nu är jag hemma efter en liten badsväng med Emma. Vi simmade 40 längder vilket är 1km så det är väl ganska bra. Vi badade också lite, eller hände på poolkanten och pratade. Var också gammla gubbar som tokglodde på oss. Och då menar jag verkligen TOKglodde. Det var jättehemskt haha.
 
Ikväll blir det bara att ta det lugnt om inte de planerna ändras. Mamma och pappa ska bort så bara jag och bror min hemma. Men finns väl alltid något att göra. Kolla på film och dö i soffan, de alternativet finns ju alltid.
 
När jag och Rebbe var ute och fotade så såg vi Sara och Tuxedo rida förbi. Sara är alltså hans ägare. Det var såklart han då han började dampa loss som han brukar göra med mig när de skulle gå över vägen, alltså småresa sig och såntdär. Han ville ta en annan väg han.

En sväng till badhuset och nu en sväng ut och fota

Datum: 2012-12-28 Tid: 11:42:55 Kategori: Today Kommentarer: 3
Hej! 
Jag och Emma skulle iväg och simma lite men då när vi kommer dit säger Emmas pappa att ön är nere (och för er som inte vet vad ön är så är det en stor "ö" typ som dom her ner i vattnet och då går det inte att motionssimma). Han kollar upp det och hela jullovet mellan 10-14 var det så, så vi ska åka tillbaka runt 2 igen.
 
Nu ska jag ut och fota med Rebbe. Förut gjorde vi jämt de. En gång i veckan typ så man hade samma saker på hur många bilder som helt. Men nu har vi inte fotat på väldigt länge. Och nu är de finväder och allt så hoppas på någon bra bild.
 
En bild från förra året

Bilder från idag

Datum: 2012-12-27 Tid: 18:58:53 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-55mm f/3,5-5,6G II ED

Några bilder från idag. andra och fjärde är snyggast! Kanske inte det enklaste att så och fota en häst som mest av allt ville vända och springa hem, på vägen. Men några fina bilder blev det.
Vet vad jag vill ha till honom iallafall:
Dedär tränset. Eller något liknande. Han hade varit skitsnygg i det ju!

En snäll häst idag

Datum: 2012-12-27 Tid: 16:39:23 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-55mm f/3,5-5,6G II ED
Tuxedo i sin nya grimma

Idag var det en lugn och trevlig tur för det mesta på lilla T. Jag började med att gå på vägen och sedan gå över järnvägen innan jag hoppade upp. Det tror jag blev lyckat för han var jättelugn efteråt. Han var lite jobbig när jag skulle hoppa upp då han inte vill stå still. Vi skrittade nästan bara och han gick på lång tygel nästan hela tiden också. Efter ett tag så stannade han och stod och glodde rakt fram och efter 10 sekunder kanske så tvärvände han och drog iväg i galopp hemmåt. Jag fick stopp på honom ganska fort men när jag skulle vända så hoppade han bara runt i luften och småreste sig och lite sånt. Tillslut fick jag hoppa av och då gick jag med honom en bit. Hade kameran med mig för att jag skulle stanna till och ta kort så passade på att fota litegrann då.
På vägen hem så ville han springa hela tiden så travade vi 20 meter kanske och när jag ställde mig upp tog han galopp och gjorde något som skulle likna ett bocksprång antar jag. Ganska van hans små skutt i galoppfattningarna nu för tiden. Tog en liten kort och väldigt lugnt galopp (fick sitta och hålla honom hela tiden för annars hade han brassat iväg) i 50 meter kanske innan han fick skritta resten. Han skrittade inte speciellt lugnt direkt. Tror inte han tog skada av den lilla galoppen med tanke på hur han höll på i tisdags och att han ville springa hela tiden.
 
Testade också grimman och den var lite stor. Vet inte om jag ska ta och byta till en storlek mindre. Får se hur det blir med den saken.
 
Nu ska jag forstätta redigera lite bilder.

De är nära nu

Datum: 2012-12-27 Tid: 11:52:30 Kategori: Today Kommentarer: 0
Ett knapptryck ifrån.
Har ganska mycket problem med att välja abonnemang. Men nu har jag och pappa räknat ut hur mycket det kommer kosta om jag tar rubbet eller om jag tar hallå. Mobilen kommer med rubbet kosta 2400 och med hallå över 4000 men kommer då bara kosta 100kr i månaden (+pengarna jag ringer för) istället för 250 (då jag får allt gratis). Men när vi räknade ut så kommer det ändå hamna på samma peng. Så nu vet jag iallafall att jag ska ha rubbet och sedan dendär telefonen. Frågan är bara när jag ska våga trycka på köp. Haha fan vad jag kommer hata mig själv men jag måste!
 
Ja nu fick ni lite information om det är någon annan som funderar på samma sak som jag. Nu har ni uträkningarna och att det i slutänden kommer kosta lika mycket ;)

Att ta sig runt i birsta när det är mellandagsrea

Datum: 2012-12-26 Tid: 18:02:57 Kategori: Today Kommentarer: 1
Var på birsta en sväng förut med Kim. Köpte en lädergrimma (den på bilden). Blev en svart. Brun skulle väl vara snyggast eftersom Tuxedo är svart men det fanns ingen utom de som var dyrare. Var nära att jag fick med med ett schabrak men blev snål och struntade i det. Gick in på siba och kikade på mobil, åkte vidare till birsta city där vi gick in på telenor, the phone house, rocks och cubus (där dressen inte fanns i storlek) innan vi gick därifrån. Satt oss i kön för att ta oss upp till elgiganten och mediamarkt. Tog väl ca 15 minuter. På mediamarkt var mobilen dyr och på elgiganten var den slut så efter de åkte vi hem.
 
Nu sitter jag är är väldigt nära att beställa mobilen. Har dock beslutsångest över vilket abonnemang jag ska ta. Måste ju liksom dras med de i 2 år..

SIHS #5

Datum: 2012-12-26 Tid: 14:43:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
 

Alltid lika skönt med slappa morgnar

Datum: 2012-12-26 Tid: 13:18:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej allesammans. Har legat i soffan sedan 10 ungeäfr och glott på TV. Var någon nickenyfiken film. Haha det gick inge annat... Har också duschat så nu ska jag bara leta kläder och städa mitt rum. Alla som vi firat jul med kommer hit idag och ska äta så då måste väl rummet se hyffsat ut. Blir kanske birsta med Kim sen också och då ska jag byta de jag fick av han, kolla på mobil och köpa något på hööks. När det väl är rea måste man utnyttja de!
 
Har också loggat in på min tredje spotify för tydligen var det inge mer tid på den andra. Stört värre. Har tydligen redan lyssnat 10 timmar, fast jag tycker inte att jag har suttit vid datorn så himla mycket.
 
Nu börjar det kännas att jag sitter på 3 jeans som låg på stolen. Tur att man orkar ta bort de innan man sätter sig..
 

Julafton och juldagen

Datum: 2012-12-25 Tid: 22:30:53 Kategori: Today Kommentarer: 3
Uppdateringen har väl inte varit så bra igår och idag men det har varit fullt upp. Ni har nog inte heller suttit och väntat på uppdatering (hoppas jag) då ni nog har firat jul.
 
Igår var vi hos mormor och morfar tillsammans med några stycken. Det var jätteskönt för det var inte som förra julen då det var jättetråkigt för det var inga där. Det hände ändå roliga saker men det var inte för mycket folk heller med prat från alla håll och kanter som det har varit tidigare jular.
Vi kollade såklart på kalle, var lite tråkigt att de förbättrat kvalitén eftersom det var lite speciellt med sämre kvalité och gammaldags. Sedan åt vi mat och allt sånt. Tog ett bra tag innan vi började öppna julklapparna för att Kim skulle iväg och vara tomte. Runt 8 började vi öppna och det gick ganska fort. Vad jag fick har jag redan skrivit så det behöver vi inte ta upp igen.
Senare på kvällen hittade vi "Idiotkunskap" så jag, kim och Linnéa läste frågor som vi svarade på. Var lite onödigt vetande. Åkte hem runt 12 eller något sånt.
 
Idag låg jag i soffan och kollade på TV, bland annat lassemaja. Bra film. Ungefär klockan 1 åkte jag upp till Tuxedo. Vi skulle skritta ut en sväng men det blev allt annat än en lugn skrittsväng. Vi skulle korsa vägen och när vi kom precis över vägen så började han kasta sig, bocka, resa sig och allt vad han nu gjorde. Och sedan vände han och drog hem (ca 20m). Vände om och testade igen och blev likadant och tillslut vägrade han gå ut på vägen. Efter att stannat trafiken ex antal gånger så hoppade jag av och gick med honom och då gick det bra. Gick en bit och sedan kom det andra äventyret. Hoppa upp. Han vägrade stå still och när jag väl kom upp så satte han av i full galopp hemmåt fast fick stopp ganska fort även fast jag bara hade en stigbygel, sadeln på sne och spöet frammåt eller vad man ska säga. Då vände vi igen men han kunde inte skritta utan han trippade fram. Ja så bra var den turen. Tur att han nyss varit halt..

Klockan 4 åkte vi till mormor och morfar igen och åt mat och lite sånt. Åkte hem därifrån 9 - halv 10 ungefär.
 
Testade också förut att göra naglarna av det jag fick igår. De blev väldigt skinande.
Syns inte speciellt bra på bild men lite iallafall.

Julklapparna

Datum: 2012-12-25 Tid: 22:08:12 Kategori: Today Kommentarer: 2
Ja detta fick jag i julklapp (och täcke, kudde och överkast). Supernöjd med allt. Kan säga lite vilka jag fick vad av och sånt så börjar med bilden längst uppe till vänster.
1. Pannlampa som jag kan ha när jag rider - mamma och pappa
2. Bodylotion, vanilj, jordgubb och pepparkaka - Marianne
3. Tre par trosor - mamma och pappa
4. Ljuslykta - farmor och farfar
5. Sängkläder - mamma och pappa
6. Nagelsaker, en fil för fötterna och en för händerna (naglarna då såklart), nagelbandsolja, nagelbandsborttagnings/inpetnings sak, hand/bodylotion och en fil eller vad man ska kalla det för som gör att naglarna skiner - mamma och pappa
7. Tvålar - farmor och farfar
8. Pyjamas - mamma och pappa
9. Bok - mamma och pappa
10. Biljetten till takida
11. 500kr - mamma och pappa
12. 500kr - mormor och morfar
13. 500kr på birsta - farmor och farfar
14. 150kr biopresentkort - mormor och morfar
 
Fick också en velour dress av Kim men den kom visst inte med i collaget men jag ska byta den till en annan färg så kommer bilder på den när jag bytt antar jag :)
 
Ja men julklapparna blev väl lyckade som alltid. Nu har jag bara en jäkligt stort dilemma då jag ska köpa en mobil. Har varken pengar eller viljan till att köpa en men jag måste iprincip. Lutar åt en Samsung galaxy s3 då det är den enda prisvärda telefon om jag inte ska köpa något världelöst som Sony eller något. Iphone vill jag såklart också ha men det är ju så svindyrt så det har jag motvilligt lagt på hyllan.

God jul Teddy ❤

Datum: 2012-12-24 Tid: 12:29:38 Kategori: Teddy Kommentarer: 3
God jul finaste Teddy. Nu ska jag fira den första julen utan dig på år 5-6 år. Saknaden går inte beskriva. Att inte få gå ut till dig i buren och säga god jul, att inte få busa med dig i snön, att inte få krama om dig. Det hugger till i hjärtat varje gång. Älskade vän

Första julklapparna

Datum: 2012-12-24 Tid: 12:22:59 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag är det jul så GOD JUL alltihopa därute! Fick paket i julstrumporna som vanligt och det fick väl inte riktigt plats i julstrumporna. Täcke, kudde och överkast. Supertoppen :D
 

Så nu är mitt rum lite vitare iallafall ;)
 
Nu har jag duschat och ska väl ta och ta på mig lite kläder!

Dan före dopparedan

Datum: 2012-12-23 Tid: 23:51:12 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 1
Idag/kväll har jag bara legat och degat framför TVn med mamma och pappa. Direkt efter middan så kollade vi på en film. Halv 8 kollade vi lite på bingolotto bara för att och sedan klockan 10 var det någon film som vi kollade på och slutade nu 20 i 12.
 
Fotade lite förut också så bara för att lägga upp något nu dagen innan julafton kan jag bjuda på lite bilder. Om det dock ska hinnas publiceras den 23e så hinner jag inte redigera fler.
 

Sådär 23 december

Datum: 2012-12-23 Tid: 16:44:33 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag sov jag ganska länge, till halv 11 ungefär (det är länge för mig). Kollade på julkalendern via mobilen och lite sånt. Åt frukost och sedan gjorde jag väl inte så mycket. Åkte upp till Tuxipuxi och gav han och Mitzy lite äpplen och morötter. Kan säga att jag blev väldigt popolär. Kände också på hans ben och de var lika varma så det var bra.
 
Nu har jag gjort klar en design till två tjejer och nu ska jag väl bara ta det lugnt. Städa mitt rum igen också (gjorde bara det igår).
 
Sara skickade nyss ett sms och sa att hon hade gått med Tuxi och han haltade inte så på tisdag ska jag skritta honom litegrann.

Spotify

Datum: 2012-12-22 Tid: 20:22:18 Kategori: Musik Kommentarer: 1
Superkul att mitt spotify har tagit slut för månaden. Jag brukar göra ett nytt konto varje halvår för i sex första månader får man obegränsat, men sedan tar ju de månaderna slut också. Jag har minst tre konton och det kan vara fem tillomed, jag har ingen koll direkt haha.. Just nu är jag inne på det första jag gjorde och det gjordes för så länge sedan att jag har obegränsat hela tiden. Varför jag inte använder det är väl för att det heter så fult, men tror faktiskt att jag får övergå till detta för sjukt drygt att hålla på och flytta spellistor och sånt. Har jättebra spellistor också, låtar som jag lyssnade på i femman-sexan = emotiden. Haha.. Hur kunde jag lyssna på sånt?
 

Att tvinga sig själv till något man inte vill

Datum: 2012-12-22 Tid: 16:42:22 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag var jag på stallet från kvart i 11 ungefär till halv 1. Fotade några stycken men blev inga höjdarbilder direkt. Min kamera ville inte sammarbeta, som vanligt. Direkt när jag kom hem så trotsade jag mig själv så jag tog på mig de fulaste skorna som jag hittade och täckbyxor för att sticka ut på gården och fota. När jag väl var ute så fanns det ingenting att fota. Blev sämsta bilder och jag ville bara gömma mig i snön och aldrig komma fram mer. För inte ens ett år sedan gjorde jag detta varje dag. Tog på mig samma kläder och stack ut med den finaste gråa kaninen. Att jag nästan varje dag tog med mig kameran och förevigade hennes snöbus. Idag fick jag tvinga mig själv att gå ut och fota, ingenitng. Allt med fotograferandet har bara gått utför sedan den 14 augusti 2012. Jag tycker inte ens att det är kul längre, jag bara tvingar mig att göra det.
 
Det är väl bara att försöka hitta livskraften igen och hoppas på det bästa. Hur mycket jag än vill så går det inte att ändra på något som redan hänt.

Fotar julklappshoppningen

Datum: 2012-12-22 Tid: 10:21:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Sticker snart till stallet och fotar lite på tävlingen. Blev lite snabbt bestämt inatt och imorse haha ;)
 
Bild från förra tävlingen på Emelie och Fabian.

Tomteverkstad

Datum: 2012-12-21 Tid: 17:07:00 Kategori: Today Kommentarer: 6
Nu vet alla som ska få julklappar av mig vart jag har handlat iallafall.
 
Idag var jag somsagt på birsta med Rebbe. Vi kollade och köpte lite saker och efter en stund träffade vi Jenniefer så vi gick med henne en stund innan hon skulle hem. Köpte lite mer saker och lite mer och sen gick vi och åt på IKEA. När jag kom hem så började jag slå in lite paket och fem stycken är klara nu men är minst två kvar.
 
Nu ska vi snart åka till lilla Linnéa och gratta henne för hon fyllde 19 i lördags. Känns stört att alla blir så gamla haha!  Efter de ska vi åka till farmor och farfar också och ha en liten tidig julafton för dom ska upp till lycksele och när vi åker dit upp så åker dom hem så hinner knappt träffa dom efter jul.
 
 

Sticker till birsta

Datum: 2012-12-21 Tid: 10:53:51 Kategori: Today Kommentarer: 0
Sticker iväg till birre med Rebbe nu. Måste inhandla de sista julklapparna och lite sånt. Måste gå til bussen om 10 min så blir ett snabbt inlägg dethär. Kommer väl hem någongång i eftermiddag så bloggar jag mer då. 
 
Saknar er <3
 

Halt häst

Datum: 2012-12-20 Tid: 19:21:18 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 1
Så himla nödvändigt att lilla Tuxedo går och blir halt, när han var så duktig och allt! Vi red bort till Eon och red på parkeringen där som är megastor. Perfekt för lite galopp. Gick bra men i fattningen så rusar han ju iväg så det är bara att hänga med och sedan ta ner tempot successivt. Var bra att det är så stort att han rusar på långsidan och sedan försöka korta galoppen i svängarna. Gick faktiskt bra och när han väl gick i form i galoppen så blev han jättetrött. När jag red tillbaka så kände jag att han gick orent så hoppade av och kollade men såg inte i skritten och kände på benen och det högra var pyttelite varmare så gick med honom på vägen hem. Då kom Sara ut och hon sprang med honom och behövdes bara några steg så såg man att han gick orent. Han är inte svullen eller något så är nog inget allvarligt. 
 
Nu får han stå i helgen och sedan får vi se hur han ser ut i början av veckan.
 
De var väl lite onödigt nu när det är jullov och allt!
 

Lite jobbigare häst igår

Datum: 2012-12-20 Tid: 13:25:14 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 0
Igår blev det inte ett så lyckat pass på Tixhästen. Hans hagkompis blev riden i paddocken så han trodde väl att hon skulle försvinna eller något. Först gick vi ut på vägen och ca 30 meter bort så är det en infart där vi brukar gå för att komma över järnvägen. Det var konstigt skottat så jag visste inte om han skulle komma förbi men vi testade och han vägrade. Så vände och tänkte fortsätta på vägen och gå över på ett annat ställe men då jag ville svänga åt höger så började han tjaffsa och ställa sig på bakbenen så han lyckades svänga och då hade inte jag någonlust att vända mitt ute på vägen så fick gå hem igen och vända där. Gick samma väg igen men hoppade av vid järnvägen och ledde över honom och det gick bra. Vill dock skippa att hoppa av då han är så jobbig i uppsittnigen. Iallafall så när jag kom upp och vi skulle gå så ställde han sig på bakbenen igen och helt plötsligt gick han ner i diket bredvid järnvägen men lyckades vända honom. Efter ett tag så slutade han tjaffsa men han kunde inte riktigt gå lugnt och avslappnat. Travade lite och tog några korta galopper. Jobbade mycket i skritten och han var faktiskt fin då.
 
Kan också säga att i måndags red jag Columbus och vi hade sitsträning. Red utan stigbyglar och han var faktiskt piggelin vilket var roligt. Vi fick också rida med jockeyläder på slutet men jag hade bara lite kortare hoppläder och då fick han galoppera på vilket han tyckte var kul.
 

Jullovet började bra

Datum: 2012-12-20 Tid: 13:15:22 Kategori: Today Kommentarer: 0
Precis som rubriken säger så började jullovet bra. Jag, Emma, Rebbe och Johanna gick på cosmos och köpte pizza. Jag tappade min plånbok två gånger ungefär på vägen dit. När vi ha beställt och allt så går vi och sätter oss. Jag slår till mina bestick så de flyger upp i luften. När vi börjar äta så helt plötsligt så sår jag till tallriken likadant. När jag tog på mig jackan så slog jag till lampan ovanför, som jag därefter slog huvudet i när jag ställde mig upp. Betalar för maten och när jag ska få kvitto så är jag nära att ta kvittot som de sparar istället för de jag ska få. Går ut och då kommer det en sopbil (som jag inte ser) och den får stanna för jag står mitt i vägen och Emma fick säga till att jag skulle flytta på mig. Ja de sakerna är vad jag kommer på nu. Haha ibland börjar man undra..
 
Annars så idag kollade vi först på Scary Movie och började se nån skräckfilm men hann bara kolla i 20 minuter innan vi skulle få betygen och allt sånt. Kan glatt meddela att jag fick hela 5 poäng mer än förra året. Hahaha bra jobbat ;)
 
Nu har iallafall det underbara lovet börjat och nu har jag ungefär 3 veckor på mig att bara slappa och lägga allt skolarbete på hyllan.

Sticker iväg och rider

Datum: 2012-12-19 Tid: 17:45:32 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 6
Sticker iväg och rider denna skönhet nu. Tror det blir samma väg som igår fast inte lika vilt då det är mörkt. Testade rida i paddocken igår när vi kom tillbaka och det var snö upp till magen på honom om inte mer så det är ju lite väl jobbigt för honom.
 

Sista riktiga skoldagen

Datum: 2012-12-19 Tid: 15:32:28 Kategori: Today Kommentarer: 2
Idag var det sista "riktiga" skoldagen för min del. Sjukt skönt. Kollade klart på en film på spanskan, den var knas och var knappt läskig och den var overklig också. Hade hål i 2 timmar ungefär och sedan hade vi bild och då letade vi glada låtar för vi behöver de till vårat arbete. Så någon som vet någon glad låt? För vi hittar ingen. Lunch och sen engelska är vi bedömde oss själva och lärarn, matte där vi satt i ett grupprum och inte gjorde något för vi inte ville vara med på frågesport. Och sist hade vi idrott fast vi som inte hade kläder med oss behövde inte vara kvar så slutade 2 ungefär. Imorgon ska vi kolla på film fram till 11 och sedan få betyg och sluta. Oj vad intressant det är att veta mina lektioner. Men har inget annat att skriva så då kan jag dryga ut lite med ointressanta saker.
 
Har fortfarande inga nya bilder. Eller har massa hästbilder men det kanske inte är så kul med massa hästbilder hela hela tiden. Har kanske några som inte är hästintresserad som läser min blogg.
 
Från förra vintern

Äntligen börjar det likna något!

Datum: 2012-12-18 Tid: 20:34:34 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 6
Idag red jag lilla T och kul hade vi. Kändes sjukt skönt att bara kunna rida och inte behöva bli ovänner och hängandes efter en skenande häst. Utan bara rida på och ha det kul.
Red ut och han skrittade på lugnt och jag berömde honom hela tiden när det kom bilar och han tittade inte ens. Det kom en sopbil som mötte oss och då stannade han till och blev spänd sedan hoppade han till lite men det var en liten skutt upp i luften och 10cm åt sidan ungefär. Massor av mer beröm fick han. Kom en buss och körde om oss och han bara stannade och kollade. Känns jätteskönt att vi kanske hädanefter kan rida ut någolunda säkert.
 
Fortsatte och travade lite, bra att det kommit snö på vägarna för då blir det lite mer sviktande underlag än själva asfalten, så när vi kom på en speciell väg så tog vi en galopp, och det gick då minsann inte sakta. Han rejsade på med öronen framåt och ökade hela tiden. Försökte skritta lugnt ett tag men han var på tårna och trippade fram. Efter ett tag vände vi och red tillbaka samma väg och då tog vi en galopp till uppför en jättebrant och lång backe och samma sak här, öka öka och öka. Resten av vägen hem blev han smårädd för varje bil som kom för han var så på tårna så det förstår jag.
 
Superduktig häst, supersvettig häst och superglad ryttare!
 
Fina mobildbilder.

Ljust hår

Datum: 2012-12-18 Tid: 20:18:55 Kategori: Today Kommentarer: 1
Sådär blev det. Eller faktiskt inte då det är mycket ljusare i verkligheten. Nästan så jag blir rädd då jag ser mig själv i spegeln. Men jag vänjer mig nog snart.
 
Iallafall så idag åkte vi först fel när vi skulle till vårdcentralen. Satt och pratade så vi glömde svänga av så fortsatte in till stan. Blev sen fast dom var sena där också så fick komma in 15 minuter sent ungefär. Höll på att prata lite där och det var lite knas för en läkare sa till en annan som sa till en läkare som sa till oss. Eller läkare är dom inte, men aja. Efter de fick vi skynda oss till frissan men vi hamnade såklart i bildkö. Var en jättelång kö vid macken typ så jag hoppar ur och går en bit tills jag kom till macken, köpte en korv och sedan när jag gick ut var mamma nästan framme vid infarten till macken så var ju perfekt ;) Slingade håret och klippte mitt lilla hår så blev av med allt slitet skit. 
 
Nu ska jag ta och äta något. Har bara ätit lite julbord på skolan och en korv. Maaaat. Hahah ;)
 

Rida, vårdcentralen och frisören

Datum: 2012-12-18 Tid: 12:26:33 Kategori: Today Kommentarer: 3
Sticker iväg och rider Tuxedo nu. Blir en liten tur i skogen tror jag, hoppas på det bästa och att han kanske blivit lugnare med tanke på hur självmordsbenägen han är.
 
Efteråt ska jag till vårdcentralen och direkt efter de klippa och slinga håret. Toppisbra.
 
Så hörs ikväll antar jag!
 
Saknar dig finaste

TAKIDA 3 APRIL!

Datum: 2012-12-17 Tid: 17:32:52 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 4
SER NI? SER NI!? Ja men precis ja. Sundsvall den 3 april. Biljetterna är bokade, precis i mitten längst fram. Så himla bra. Idag på matten så hade vi så himla mycket att göra och Rebbe kikade på fb och såg att de skulle släppas biljetter och sånt och då ringde jag min lilla pappa som bokade biljetter.
Det sämsta med att det är i tonhallen är att det är sittplatser men man får göra det bästa av situationen!
 
Takida 3 april. Avicii och Nause 29 juni (dock inga biljetter bokade men ska göras så fort som möjligt). Kan det bli bättre?! Ja faktiskt, en till spelning i Sverige av SHM då skulle jag nog vara den lyckligaste på planeten!

Bilder från kadriljen

Datum: 2012-12-17 Tid: 16:42:52 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Tycker inte att han gör sig rätt på bilderna, han var mycket finare än hur det ser ut som på bilderna. Skitsnyggt att min kappa (hjärnsläpp så kommer inte ihåg vad det heter) drog min tröja bakåt, så tröjan ser helt mongo ut ;)
 
Fin är han och dom iallafall :D
 
Idag på skolan så gjorde vi inte så mycket direkt. Första lektionen hade vi idrott och då skulle vi få reda på betygen, sedan efter de så satt vi bara för vi orkade inte göra något. På matten hade vi vikarie så då satt vi bara och pratade, hade möte med Sara och de gick bra. På spanskan började vi se nån skräckfilm, på svenskan såg vi high school musical 2 eller vad det var, haha blir bra filmer när vi får välja själv ;) Och sist så hade vi bingo på kemin och slutade typ 40 minuter tidigare.
 
Imorgon har vi musik, hl/es och so där vi ska få reda på provet och sen ska vi äta och efter de slutar vi. Skönt eller vad?
 
Ikväll blir det ridning, blir väl Columbus kanske :)

Luciashowen

Datum: 2012-12-16 Tid: 18:50:42 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
Idag var det somsagt luciashowen och vi var med och gjorde kadriljen som vi tränat på i 100års tid ungefär. Kan göra en lång historia kort och gå direkt in på själva uppvisningen. Jag och Frida red tillsammans (hon på den gråa hästen) och det gick faktiskt bra även fast jag hade största och hon minsta hästen. Det började med att vi kom in och jag skulle ta tillbaka och glida ner till dom bakom men KB ville gärna fortsätta springa så fick ta i honom ganska rejält. Kadriljen fortsatte på och det gick faktiskt bra, var några gånger som det blev lite knas men spela roll. Visst de flesta hästarna kanske inte ens töltade utan grisepassade (bl.a. min häst), men hur många som inte vet gångarterna förstår att det inte är tölt?
 
Min häst ville nog helst av allt bara tokgaloppera runt där så han hade ganska mycket engergi. Blev lite förvånad på slutet då publiken applåderade, trodde KB bara skulle stå och inte bry sig men han hoppade åt sidan och började springa. Haha knasbollen. Förra gången (två år sedan) så brydde han sig inte alls och han brukar inte bli rädd för något. Han är stencool, utom nu då ;) 
 
Vi har haft många träningar där det gått bättre men spela roll. Gick super dehär :)

SIHS #4

Datum: 2012-12-16 Tid: 12:33:08 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Har varit en sväng till stallet och tagit in hästarna och tagit på dom täcken och lite sånt. Det är nån enstaka plusgrad så de var dyngsura. Vet inte om det är bättre än om de hade varit full i snö/is. Det är bara att hoppas på att dom har torkat tills klockan 3.

Presentkort, plånböcker och julbord

Datum: 2012-12-15 Tid: 19:54:05 Kategori: Today Kommentarer: 3
Idag var vi på birsta en sväng innan vi åt. Jag gick min bror min och vi gick och handlade lite julklappar. Kim stoppade sitt presentkort i bakfickan av någon anledning och jag sa att det inte var så smart. Det visade sig lite senare då han hade tappat de. Han trodde att någon hade tagit de men jag tyckte vi kunde leta lite för vi hade inte varit på så många ställen. Såklart så hittade vi de inne på HM så det var bra. När vi kommer in på IKEA så sätter vi oss i en soffa och väntar på alla andra som skulle komma. När dom kommer så går vi upp och sätter oss, och då hör några i kundradiosaken att de säger något om My Nordqvist. Jag ba eeeeeee vad har jag tappat då? Hittar inte plånboken i påsen så antagligen var det den. Så jag och Marica gick ner och jag höll på att dö av skratt, haha hur duktig får man va liksom? Såklart så var det min lilla plånbok där hehehehe. Lite kul att jag inte ens visste att jag hade tappat den heller ;)
 
Nu blir det nog filmmys och taggar inför lucian imorgon. Hoppas lilla KB sköter sig ;)

Just one last time

Datum: 2012-12-15 Tid: 19:09:05 Kategori: Teddy Kommentarer: 0
Even though it hurts I can't slow down
Walls are closing in and I hit the ground
With there's no tomorrow echo in my mind
Just one last time

15 december

Datum: 2012-12-15 Tid: 14:21:43 Kategori: Today Kommentarer: 3
Igårkväll så var jag hos Emma. Vi åt god mat och efterrätt. Sedan kollade vi på massa filmer. Blev ingen skräckis för fanns ingen vi ville se och den vi började se var typ animerad och jättekonstig. Gick hem runt 12 - halv 1 och då gick jag och la mig direkt.
 
Idag så gick jag upp 9 ungefär och fixade mig innan det bar av till stallet. Red kadriljen och det gick väl sådär. Sedan stannade jag kvar ett tag för att hjälpte till att ta ut hästar och ge mat med Frida. Imorgon ska jag vara där 10 och ta in hästar och ta på de täcken och sedan klockan 3 ska jag dit igen för att då ska vi göra iordning för att rida till THF och vara med på lucian.
 
Nu ska jag snart sticka iväg till birsta och kika på lite saker antar jag och sedan ska vi äta julbord på IKEA.
Och tillsvidare får ni en fiskbild...
...Och en julgranskula.
 

Äntligen helg

Datum: 2012-12-14 Tid: 17:21:10 Kategori: Today Kommentarer: 2
Idag slutade vi kvart över 12 ungefär så det var skönt. Har bara haft slapplektioner idag och inte gjort någonting. Var klar med redovisningen på spanskan så fick sluta efter en frågesport som tog typ 15 min och HLn ställde vi in eftersom vi ändå inte skulle gjort något så då slutade vi. Bara för att jag slutade tidigt så var det grått och tråkigt väder och då hade inte jag lust att gå ut och fota. Fotade istället lite frost på altanfönstren (bilden ovan) och lite i julgranen så ska kolla igenom de senare. Har också kikat på lite program nu och kikat runt lite på youtube. Nu ska jag fixa mig inför partaj hos Emma. Har inte fixat paketet heller. Ojojoj rappa på!

Suzuki igår

Datum: 2012-12-14 Tid: 13:18:27 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Igår red jag somsagt Suzuki. Länge sedan jag red honom sist och var en väldigt stor skillnad på honom. Han var mycket mjukare fast ändå lite jobbig och man fick hålla stadigt i tyglarna för att han skulle gå i form och de, såfort man släppte lite så körde han fram huvudet.
Ibörjan var han jobbig och så men efter galoppen blev han bättre. Vi skulle göra skänkelvikning snett igenom och sedan galoppera på långsidan och sedan likadant, i galoppen var han faktiskt fin för det mesta. När vi travade av var han också fin.
 

Lucia kaos

Datum: 2012-12-13 Tid: 21:17:41 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag är det Lucia vilket betyder att vi hade luciatåg. Det var så otroligt sämst att alla höll på att skratta ihjäl sig typ. Ingen kunde texterna, killarna överröstade oss och sjöng i otakt. Hehe bra där :D Iallafall så gick jag tredje längst fram och alla runt mig slutade sjunga när vi kom in så då sjöng ju inte jag heller. De längre bak sjöng så när alla stod där framme så började fler sjunga bara för att dom gjorde de. Sedan andra låten kunde inte jag (det var jag inte ensam om heller) så kollade på musikläraren hela tiden som mimade texten. Tredje låten var det staffan och killarna skrek typ första versen men sedan andra versen så blev det helt tyst för ingen kunde den så då höll jag på att skratta ihjäl mig, fick hålla igen ganska mycket. Fick ta om den versen igen och då gick det lite bättre. Sedan var det tänd ett ljus och den kan ju typ alla och sedan sjöng tjejerna himlen i min famn för killarna kunde inte hålla takten på den igår. Sedan gick vi ut.
Så ett luciatåg på knappt 15 min och ingen kunde texterna och killarna skrek typ. Det kommer nog dom flesta komma ihåg ;D
 
Kollade på en film på SOn och sedan hade vi svenska innan det var ridning. Hade Suzuki och gick väl hyffsat. Åkte hem med Julia och det blev lite kaos för epan gled ner i diket precis vid mig så höll på med både emmas pappa, min mamma och pappa och julias pappa tills den kom upp. Men orkar inte berätta om de.
 
Direkt efter de bar de av till nått ställe för att beställa en spis och sedan äta och åka in till birsta där jag köpte en mössa, vantar, halsduk och jeans (ovanligt).
 
Nu ska jag ta och duscha och bara njuta över att inte behöva bry sig om nån inlämning eller något sånt!
 
Måste verkligen fota nya bilder. Har inte fotat en ända snöbild än!

SIHS #3

Datum: 2012-12-12 Tid: 20:51:30 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-,5,6G ED
 
Tror jag ska ta och äta något och sedan blir det sova. Ska upp runt 6 imorgon för ska duscha innan skolan. Lucia då vettni. Kommer gå så himla dåligt, dels för att killarna överröstar tjejerna och sedan sjunger dom i otakt, snabbare och snabbare och de kan inte texterna så vi har ingen chans att komma in heller. Sedan kommer väl jag få världens hostattack också! Hualigen ;)

tolv tolv tolv

Datum: 2012-12-12 Tid: 16:14:44 Kategori: Today Kommentarer: 0
Ja idag är det 12/12-12 och jag ska försöka skriva något vettigt nu. Kommer inte gå eftersom jag är så otroligt förbannad på en lärare. Seriöst, nu ska jag inte skriva lite mordhot och sånt här så övergår till, hur jävla efterbliven får man vara på en skala ett till tio om man dessutom är lärare?
 
Nä men vad har hänt för bra idag då? Ingenting tror jag faktiskt. Ska iväg och rida om en timme så blir bra att göra något roligt. Förvånar mig väl inte heller om det kommer skita sig heller.

Om jag ska tänka lite positivt nu då. Det är bara 12 dagar var till julafton och 19 dagar kvar på detta år. 2013 kan bara inte bli sämre än 2012 iallafall.
 

Bilder på ett svart pucko

Datum: 2012-12-11 Tid: 21:32:52 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fotograf: Julia
Lite bilder från i söndags som Julia tog på mig och dampis. Blev fina bilder med solnedgången och de dock så är det inte alltid så fina bakgrunder som bilar och sånt, men hade ingen lust att gå till skogen då Julia isf hade måstat gått i djupsnö och hästen var tokig. Han går inte så fint på alla bilder (typ 1 och 2) sedan sitter jag lite knas också med hälen upp och sånt men så blir det när man driver på och hästen inte har någon lust att lyssna. Jaja så det blir när man rider ett pucko till häst!

Kan denna vecka bara ta slut

Datum: 2012-12-11 Tid: 16:52:11 Kategori: Today Kommentarer: 0
Resten av dagen/kvällen så kommer jag sitta med detta. Kemiprov och en dagbok på spanska ska in imorgon + att vi har en spanska redovisning så skulle vara bra om man hade lite av texten i huvudet. Kemiprovet är asjobbigt då man ska kunna typ nästan hela periodiskasystemet (!?) eller ja typ hälften eller någotsånt och massa mer saker. Tänker inte skriva vad för det vill nog inte ni veta.
 
Skulle egentligen också varit hos Tuxedo men det är typ -16 och sedan har jag detta som ska göras så likabra att låta han vila.
 
Men nu ska jag återgå till att plugga. Så himla kuuuu!

Svinkallt

Datum: 2012-12-10 Tid: 21:29:03 Kategori: Today Kommentarer: 1
Var med Jenniefer och Julia direkt efter skolan idag. Vi fotade lite bilder till ett skolarbete. Bilderna blev hyffsade, kanske inte så bra kvallité men läraren bryr sig ju inte om de. Har lite arbete kvar som redigering och några fler bilder ska tas men det får bli någon annan dag.
 
När jag kom hem så åt jag innan det bar iväg till stallet för kadrilj träning på finaste KB som vanligt. Var svinkallt så red barbacka och det blev varmt och skönt, fötterna var dock helt bortdomnade..
 
Nu har vi klätt julgranen, väldigt tidigt då vi brukar ta fram den bara några dagar innan julafton.
 
Duschen väntar just nu och sedan blir det kemiplugg. Inte alls så att provet kommer gå åt helvete.
 
Har inga bilder heller så fick bli en från påsklovet. Inte så gammal ;)

Ny design

Datum: 2012-12-09 Tid: 21:47:15 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 4
Efter lite fix så blev det en ny header och lite nya färger. Måste ta och ändra i menytexten och allt sånt men har inte riktigt orkat med de. Jag har också något fel att jag måste ha en tomteluva i headern också. Förut har jag haft det på bokstaven M i My men nu fick det bli i hörnet. Jag är ju världelös på att rida också men spela roll. Nu fick det bli en liten enkel header så det bara blev lite ombyte, är ju inte sommar längre liksom.
 
Vad tycker ni då? :)

Tuxedo aka damphästen

Datum: 2012-12-09 Tid: 17:01:02 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 1
Direkt efter att jag varit på Riiby så åkte vi till Tuxedo aka damphästen. Jag tog in honom och efter ett tag kom Julia som skulle fota. Han dampade loss hela tiden och stod och skrek. Hans hagkompis var på julskyltningen som barnridningshäst. Han har allvarligt något fel i huvudet. Jag lyckades inte ens komma upp på honom... Gick tillbaka till stallet och där lyckades jag komma upp iallafall. Han var jättetjurig och kunde rätt som det va tvärnita och vägra gå framåt. Jag satt och sparkade på men han rörde sig inte. Kunde inte rida så bra direkt utan det blev mest skritt och trav något varv. Julia fick fina bilder på oss så det var toppen :) Ska försöka klura ut en design nu kanske.
 
Lite smakprov
Stoneface haha. Lite sur på hästen kanske ;)
 

Kadrilj träning

Datum: 2012-12-09 Tid: 16:50:47 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Idag åkte vi till Riiby halv 10 ungefär. Gjorde iordning KB och när alla var klar så red vi bort till THF där vi tränade kadriljen. Det gick faktiskt bra men KB var jättepigg. Redan när vi kom in i ridhuset så ville han bara brassa runt. Han var jäteduktig och gick överlag bra, inte någon ren tölt direkt men bättre än vanligt iallafall :)
 
Sådär vackert såg det ut för två år sedan då vi red kadrilj. Haha hua! På söndag får han gärna gå lite finare ;)

SIHS #2

Datum: 2012-12-08 Tid: 18:40:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
 

De senaste dagarna

Datum: 2012-12-08 Tid: 15:38:37 Kategori: Today Kommentarer: 1
I torsdagskväll så var jag med Emma en snabbis efter ridningen. Vi kollade på SHM och det var nära innan tårarna kom. ÅÅÅÅÅÅ jag vill se dom. Gick hem från henne halv 11 och sen sov jag.

Igår tog jag och Rebbe bussen in till birsta direkt efter skolan. Vi skulle handla till Johanna och det tog en stund innan vi kom på vad vi skulle köpa. Blev godis, nagellack och presentkort på birsta. Kom hem 5 ungefär och då slog jag in presenten innan jag tog på mig kläderna. Kom också på att jag var tvungen att skicka in fysiken och den skulle jag lagt in någon bild till på men hann inte. Åkte till Johanna runt kvar över 6. Där åt vi tacos, pannacotta, godis, chips och dricka och såg på The ring. När den var slut kollade vi på Scary Movie också. Åkte hem 12 och då gick jag och la mig direkt.
 
Idag så har jag bakat pepparkakor. Dom blev jättefula ;) Nu ska jag ta och duscha en snabbis innan det bär av mot farmor och farfar. Farfar fyller hela 59år idag. Gammgubbe!!
 
Och NU .....några fina mobilbilder
Såhär fint var det utanför mig igår. Idag har det snöat ännu mer. Det räcker nu tror jag
Johannas fina present, och en tjuvtitt ner i påsen också. Ja, jag slog in alla godisar. Bara för att liksom ;)
Så såg jag ut igår.

Ridning i torsdags

Datum: 2012-12-08 Tid: 13:07:04 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
I torsdags red jag både Kupido och KB. Hade Kupido först och vi hade lite upphöjda bommar. Han var faktiskt duktig och jag kunde reglera tempot och sånt. Kunde komma på både 5 och 9 galoppsprång mellan hindrena.
Med KB så red vi kadriljen. Är inte så mycket att berätta om men han var faktiskt fin och skötte sig bra även han. 
 
 
Ni får en bild på Kupido och Suzuki. Har bara massa dåliga på KB

Partaj hos Johanna snart

Datum: 2012-12-07 Tid: 17:59:28 Kategori: Today Kommentarer: 1
Fullt upp både igår och idag, därav uppdateringen. Nu sticker jag iväg till Johanna för lite partaj.
 
Bild som också togs då jag fotade nere vid vattnet med långa slutartider

Långa slutartider

Datum: 2012-12-06 Tid: 16:57:25 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
För ett tag sedan (innan snön kom) så var jag nere vid vattnet och fotade lite med långa slutartider. Det gick väl sådär då det var första gången jag gjorde det. Men några bilder blev faktiskt bra.
 
Nu ska jag iväg och ha lite luciaträning på Riiby :)

SIHS

Datum: 2012-12-05 Tid: 19:37:09 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Advent

Datum: 2012-12-05 Tid: 16:39:57 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 

För ungefär en vecka sedan så tog vi fram adventsljusstakarna. Såklart att jag passar på att fota då. Så himla mysigt att det snart är JUL! Tiden har gått så fort. Känns som om det var juni igår ungefär. Nej men åh julen är så mysig.
 
Idag var det skola som vanligt. Svinkallt ute bara -18 ungefär. Hörde på radion också att det är kaos i Stockholm för att det kommer snöa 30cm. De hade bjudit in en överlevnadsexpert som pratade om hur man ska överleva och massa. Haha seriöst? Här uppe kom det mer lördag natt och visst var det kaos, men det behövdes ingen överlevnadsexpert ;) 
 
 
 

Back on track!

Datum: 2012-12-04 Tid: 21:36:41 Kategori: Today Kommentarer: 1
Under denna vecka som jag varit borta från bloggen har det faktiskt hänt en hel del. Ridit litegrann och det har gått både sämst och bra. Tagit spruta (haha ja). Snöat en halv meter,  varit i Stockholm med Jenniefer och kollat på människor som har pizzor under skorna. Eller det var en tant som hade en jättestor pizzabit under skon, den stack ut på båda sidorna och hon märkte ingenting (!?!?!). Vi höll seriöst på att dö och jag skyndade mig fram med mobilen och tog kort ;). Vi var på horseshow och kollade på lite tävlingar och shower, och såklart handlade lite på mässan. Vad mer har hänt? Jo första advent har varit och julkalendern har börjat. Jag har tyvärr inte hunnit kollat men ska göra det såfort jag får tid. Idag var jag också på vårdcentralen, och det är ju jätteovanligt... Gjorde något blåstest och hade lite under normalt så måste kanske åka dit igen och göra nån jäkla utredning som jag inte kommer orka så hoppas jag inte behöver göra det. Har ju ändå inge problem med det. 
 
Det är vad jag kommer på just nu. Denhär veckan är det fullt upp också. Idag skulle vi egentligen ha SO prov så har pluggat som en galning igår och idag första lektionen men såklart var hon sjuk så det var inget prov utan det är på torsdag istället. Imorgon matteprov och på fredag matteprov och inlämning. Nästa vecka är det kemiprov och svenskan ska vara inlämnad. Ja det är väl bara att jobba på!
 
Ska försöka få med någon som kan fota med och Tuxi i helgen så kanske jag kan göra en ny design. Behövs verkligen!
 
Bara för att jag inte har några bilder färdiga just nu så bjussar jag på min fina chokladkalender. Haha jag har inte haft det på typ 10 år men känner att jag kunde ha en iår. Chokladen är jätteäcklig men man äter ändå haha ;) 

RSS 2.0