Voffen Ella

Datum: 2012-07-31 Tid: 20:42:48 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED // AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Hon är bra söt lillvoffen! Sista bilden är så fin med blänket i ögonen och att den är tagen uppifrån. Lilltungan som är på tredje bilden nerifrån då, sötsöt säger jag bara :D
 
 

Hoppning med Hugo idag

Datum: 2012-07-31 Tid: 19:12:07 Kategori: Hugo Kommentarer: 1
Hoppade somsagt med Hugo idag och han var jätteduktig.
Vi började med liggande sockerbitar och bommen bara upplagd på ena. Efter ett tag la vi upp bommen så det blev ett litet räcke.
Han var väldigt lat och tog alltid ett steg/galoppsprång förmycket och då fick han stanna upp precis innan han skulle hoppa så det blev lite hackigt. Men efter lite aktivering så flög han över jättebra.
När det flötpå bra så övergick vi till ett räcke som var lite högre.
Han stannade en gång men efter de så flög han över det hela tiden. Då la vi ihop det till en liten "bana" så först det röda som är snett igenom och sedan det svarta på långsidan. Hoppade ettpar gånger och när han kändes bra så höjde vi upp det röda fast med liggande bom.
Det var inte speciellt mycket högre än de förra men jag försökte styra han lite åt vänster (på sidan där det är högre) så det skulle bli lite högre. Han hoppade klockrent och då fick det bli ett räcke.
Han stannade en gång men efter de gick det jättebra. Ibland så la han in ett extra galoppsprång så vi kom förnära men han hoppade ändå.
Jag tyckte det gick så bra att vi bytte ut sockerbitarna på det svarta till de större sockerbitarna som är på det röda.
Han hoppade det svarta på en gång och det gick faktiskt bättre än det röda. Han fick mer fart och la inte in några extra galoppsprång så det blev bra språng över hindret.
Han stannade en gång på det svarta och det var när jag skulle hoppade det sista gången, det var mitt fel då vi kom in ganska snävt med en dålig väg men sedan när vi hoppade det igen så flög han över!
 
Han har aldrig hoppat så bra (med mig) som han gjorde idag så det var riktigt kul! :)
 
"Ska jag hoppa får du fan lära dig rida först!"
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Rebecka
Redigering: Jag
 

Duktig Hugo

Datum: 2012-07-31 Tid: 14:32:39 Kategori: Hugo Kommentarer: 2
Hemma efter lite hoppning med Hugo. Han var riktigt duktig :) Rebbe som offrade sitt liv (hon är allergisk) bara för att kika på mig tog lite bilder också så det kommer väl upp. Men nu ska jag ut och vara lite i solen så bloggar mer sedan :)

Bilder från högervarvet

Datum: 2012-07-30 Tid: 20:38:52 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fotograf: Pappa

Bilder från i fredags då jag red Floris. Massa galoppbilder blev det allt men jag galopperade mest och pappa tog mest bilder då. Ser ut som om jag håller på att skita på mig på vissa bilder haha men det behöver ni inte kolla på ;)
 
Upptäckte nu att jag bara tog bilder i högervarvet. Vänstervarvet kommer nästa gång.

Borta bra med hemma bäst

Datum: 2012-07-30 Tid: 17:40:35 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu är jag äntligen hemma efter 5 timmars bilåkning. Åkte med farmor och farfar hem och dom har husvagnen och då går det inte lika fort.
 
Teddy var inte glad över att träffa mig iaf ;) Hon ville bara springa iväg fast det är för att hon tror att jag ska ta in henne. Släppte lös henne och då sprang hon under ett träd och där gick jag runt i 20 minuter innan jag fick tag på henne. Haha hon är så knäpp sötnosen :)
 
Nu vet jag inte vad jag ska göra, packa upp allt och sedan bara ta det lugnt. Här i veckan så blir det att åka till Hugo några dagar, några kompisar ska kanske följa med och fota några dagar också. Ska på birsta med Julia på onsdag tror jag då jag måste köpa massa sommarkläder tills vi åker utomlands. Fast alla sommarkläder är säkert slut..
I helgen är det konsertfesten också. Julia tyckte inte min idé var så bra, att stå längst fram och skrika som en tok då det är Sean Banan ;)
 
Ska ta och kolla i höökskatalogen nu så hejdå ;)
 
Kossan min

Prästkrage

Datum: 2012-07-30 Tid: 10:51:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED
 

Då man får det besked som man aldrig ville skulle komma

Datum: 2012-07-30 Tid: 10:15:06 Kategori: Hugo Kommentarer: 1
Nu tar vår tid slut här men jag kommer föralltid älska dig fina fina vän

En till dag på Djurparken

Datum: 2012-07-29 Tid: 21:09:27 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har varken lust eller ork att skriva om allting från när vi var på djurparken andra dagen. Tror inte det är så intressant heller. Jag fick med mig Oliver i Larven iallafall ;) Vi var bara på tivolit och kollade inte på några djur utom sälarna. Bilderna säger väl lite :)
 
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Flora torsdag och fredag

Datum: 2012-07-29 Tid: 20:57:43 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
I torsdags när jag red med Sofia och Kerstin så red vi ut i skogen. Vi red på ett ställe där jag aldrig hade varit före sedan kom vi till berget där jag brukar rida. Flora hade jobbigt att hänga med Tvirvla som är en liten islänning haha! Hon fick trava ikapp ibland ;)
När vi kom bort från skogsstigen och ut på vägen så sprang vi lite, Flora travade jättefort och hon var sjukt fin! När vi hade galopperat en bit så kastar sig Flora åt sidan och håller på att gå ner i diket. Hahah hon är knäpp ;)
Vi galopperade upp för abbartjärnsbacken som jag kallar den för och där tog hon i som in i. Hon sprang och sprang och sprang!
Hon skötte sig kanon, hon hade väl inte tid med att tjafsa då hon var tvungen att springa på så mycket för att hinna med ;)
 
I fredags red vi en bit i skogen där mamma och pappa sprang. Flora fick skritta på rejält så hon skulle komma igång i kroppen och hon tyckte faktiskt att det var ganska jobbigt.
När vi gått klart i skogen så gick vi till banan för att pappa skulle fota. Hon var faktiskt ganska fin fast kickade lite i galoppen. Gjorde inte så mycket utan travade och galopperade runt.
 
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Kickelina

Datum: 2012-07-29 Tid: 19:58:41 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Hon sparkade lite i fattningarna i fredags när jag red. Ni ser nog då hon kickar lite (på tre bilder). Knäppknäpp, men efter lite galopparbete så blev hon finfin :)

Släktträffen

Datum: 2012-07-29 Tid: 19:50:20 Kategori: Today Kommentarer: 1
Vad ska jag börja med att skriva då? Kan ta helgen.
 
Kom till tannbäcksgården eller vad det hette på fredagen runt 1 kanske. Gjorde inte så mycket då tror jag (bra minne). Vi byggde en liten agilitybana till hundarna som var slalom mellan koner, två hinder, ett däck och en trappa eller vad man ska kalla det för.
Tyke var jättebra på det men Ella koncentrerade sig på allt annat runt om kring.
På kvällen kollade jag på OS invigningen med farmor i deras husvagn. Invigningen var långtråkig så jag och farmor satt och pratade och hade jättekul ;) Gick in klockan 11 ungefär och då väntade jag på att Roffe skulle komma alltså när Sverige presenteras eller vad man ska säga. Men det tog så lång tid och jag hade inte lust att sitta i en timme själv medans alla sover..
 
Igår så gick jag upp ca halv 9. Kommer inte ihåg allt jag gjorde men var ute med Ella ganska mycket och hoppade med henne, hon var jätteduktig och det var första gången hon hoppar riktiga hinder. Badade också, det var långgrunt och äcklig botten.
Åt god mat, grillade marshmallows och hade det mys.
 
På kvällen drog jag, Kim, Rasmus och Tove in på stan. Vi kollade på cruising en stund innan vi gick och köpa milkshake på frasses och åkte tillbaka.
 
När det kom massa myggor så satt vi oss vid elden och myste på där till klockan 12 ungefär.
 
Idag så packade vi ihop och åkte hem 11 ungefär.
 
Fotade nästan ingenting då jag inte hade lust eller så men det är bara bra då jag inte har plats för då mycket på datorn ;)
 
Lite dåliga bilder men det är något iaf.

Snabbtsnabbtsnabbt

Datum: 2012-07-29 Tid: 12:01:42 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nu är jag hemma. Ska ner och hjälpa till och bygga hage, sen ska jag rida Mevve och Åli så bloggar senare någongång.

Gatufesten - fredag - Takida (bilder del 3)

Datum: 2012-07-28 Tid: 20:18:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Så det var alla bilder. Fick några bra. Tyvärr så när jag beskärde vissa pyttelite då vakternas huvuden var med på någon bild så blev dom jättedåliga. Blogg.se förstör också en stor del av kvallitén :(

Flora och jag i onsdags

Datum: 2012-07-28 Tid: 17:17:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Bilderna som farfar tog på mig i onsdags.

Pink and Purple

Datum: 2012-07-28 Tid: 11:16:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Fina bilder som jag hittade i en mapp med ovisade bilder. De två understa bilderna vet jag inte om de är blåa eller lila men de fick bli lila.
Gillar fokusen på den sista bilden när det är på domdär sakerna som sticker ut ur blomman.

Badtajm i tisdags

Datum: 2012-07-27 Tid: 14:15:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Fujifilm FinePix XP20 / Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

I tisdagskväll stack jag och Oscar iväg och badade. Var kanske 14 grader i vattnet så det var jätteskönt, eller inte... När jag hoppade i fick jag tvinga kroppen att vara kvar under vattnet för att den skulle vänja sig. Vi badade i 15 minuter kanske och då frös Oscar. Själv så tyckte jag det var varmare i vattnet än i luften så jag värmde mig under vattnet. Fast det var typ 4 grader kallare i vattnet.
Bilden på mig behöver ni ju inte kolla på ser ju sjuk ut..
 

Sista inlägget

Datum: 2012-07-27 Tid: 08:15:04 Kategori: Today Kommentarer: 1
Har inte kunnat ladda upp inlägg och sånt så därför har jag inte orkat blogga. Nu ska jag iväg och rida Flora och mamma och pappa följer med och fotar och nu har jag nyladdad kamera ;)
Klockan 12 eller något åker jag iväg och kommer inte hem föränn på söndag så ska tidsinställa någea inlägg som jag har i utkast. Hinner inte göra några nya men dom får duga, tror det är 4 stycken eller så.
 
Så bloggar när jag kommer hem på söndag.
 

Stört

Datum: 2012-07-26 Tid: 22:03:22 Kategori: Today Kommentarer: 0
Haha nu ser ju bloggen bara lite missbildad ut. Har inte kunnat laddat upp inlägg då det kommer upp "något gick snett" har kommit upp som ni kanske ser på inläggen under. Fick inte upp det inlägget heller så jag försökte men inget hände men nu 4 timmar senare så har alla kommit upp, bara 19 stycken haha! Så nu har jag försökt tagit bort dom men då kommer också "något gick snett" upp så det går inte så bra för mig just nu, eller rättare sagt det går inte så bra för blogg.se just nu.
 
Får se om detta inlägg ens går att ladda upp, men isåfall kommer det väl upp om några timmar...

Blogg.se kan dö

Datum: 2012-07-26 Tid: 17:31:04 Kategori: Today Kommentarer: 1
Jävligt arg på Blogg.se just nu. Allt går så jäkla segt. Blir också jävligt arg då man ska ladda upp ett inlägg och "något gick snett, vår ko kom in i serverrummet" eller vafan det står. Allt går snett på blogg.se just nu då det alltid kommer upp för mig. Har suttit och skrivit massa om när vi var på djurparken igår men ni tror inte att "något gick snett" kommer upp då och ingenting sparas. Får se om det kanske hamnar i utkastet då det kan göra det så väntar ett tag innan jag skriver nytt..
 
Därför bjuder jag på dessa bilder som jag tog när jag slängde min fina matta som jag gjorde i 7an. Lite skitig var den allt..
 

Vad händer idag och sparken av Flora igår

Datum: 2012-07-26 Tid: 11:14:17 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Idag blir det att rida Flora med Sofia och Kerstin. Alla andra i huset har dragit iväg till stan utom farfar, Oliver och Elias. Fast Kim och Rasmus är också hemma. Så nu kommer det nog bli att ta det lugnt fram tills jag ska rida. Ska kanske hålla på att fixa med lite bilder för imorgon drar jag iväg på släktträff och kommer inte hem föränn på söndag. Igår kom mamma och pappa också så på måndag åker vi nog "hemhem" alltså till sundsvall . Riktigt skönt att komma hem!
 
Bloggar från en dator här nere så har inga bilder så ni får en på Flora från arkivet.
Juste, glömde berätta att Flora sparkade mig igår, ingen hård smäll men när jag trycker på stället där hon sparkade så gör det ont. Hon träffade på utsidan låret under höften. Det var antagligen för att hon skulle sparka bort någon broms eller så, men jag höll på att kratsa hovarna och då drog hon tillbaka hoven eller vad man ska säga och då när jag skulle lyfta hoven igen så sparkade hon.
 
Kan också säga att det är på vänstra benet. Lyckas alltid göra illa mig på vänster. Som förra året vrickade jag vänster fot, sedan klev jag på spikar med vänster fot, sedan gjorde jag illa mig på ovansidan vänster fot, nu klev Flora sönder mina ridstövlar på vänster fot, hon klev på mig en gång till på vänster fot, hon sparkade mig på vänster ben, och jag har fått ett myggbett på vänster hand. Haha okej det sista var väl inte så mycket men det var mitt första myggbett faktiskt. Tror inte det var något mer med skadorna, då hon kastade av mig tror jag det var höger knä som fick stryk.

Både skogen och banan för Flora idag

Datum: 2012-07-25 Tid: 20:12:12 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Någon kompakt Canon kamera
Idag red jag först ut i skogen med Flora. Travade på ganska rejält och när vi kom till ett ställe där det är några gummisaker eller något liknande som hon är rädd för så hoppade hon åt sidan och då la jag på spöet på halsen för att hon inte får hålla på att hoppa ner i diket och då började hon galoppera så då lät jag henne göra det. Hon galopperade på och efter ett tag vände vi och red tillbaka. Galopperade också utan problem då.
 
Efter de hade jag bestämt med farmor att hon skulle komma och fota när jag red på banan men då såklart hade inte jag något batteri i kameran. Liiiite less jag blev då.. så hon åkte hem och då kom farfar istället med deras kompaktkamera. Han filmade mest men tog något kort också. Jag red kanske i 10 minuter max på banan. Hon gick faktiskt i en bra form nästan hela tiden. I galoppen kändes det som om hon småkickade hela tiden fast det syns inte något sånt på filmen.
Tycker hon kändes bra ändå och får se om jag kanske hinner rida henne något mer innan jag åker hem så någon kan fota. Imorgon ska jag rida henne men då ska jag rida med Sofia och Kerstin.
 
Vill ni ha film? :)
 
 

En springande hund vid namn Ella

Datum: 2012-07-25 Tid: 11:49:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED / AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Hon är bra söt och de måste ni hålla med mig om! :D
Det är galet svårt att fota henne också då hon springar för det går undan och man hinner inte få fokus. Men dessa är ju bra :)

Saknar dig så det gör ont fina fina tjej ♥

Datum: 2012-07-24 Tid: 23:42:57 Kategori: Teddy Kommentarer: 1
Kollade nyss igenom en mapp med bilder som togs när jag var hemma så för ca tre veckor sedan och som jag inte hunnit ladda upp här än. Kollade igenom bilderna på blommorna men helt plötsligt kom det upp en bild på Teddy. Jag blev nästan tårögd. Jag tror jag hade glömt bort hur fin denna lilla krabat är. Pratade med mamma förut och hon sa att Teddy hade fått varit ute hela dagen idag, från strax före 9 till 8 men hon hade fått tagit hjälp av grannen då hon inte gick att ta in. Igår hade hon fått vänta tills pappa kom hem halv 9 för att ta in henne då hon vägrade att komma in. Det är då jag börjar sakna henne ännu mer. Alla hennes hyss som hon har för sig lillbusan
 
Saknar henne riktigt mycket och jag har ändå knappt varit borta i 2,5 vecka. När jag kommer hem kommer jag göra hur mycket som helst på de tre veckorna som är kvar av sommarlovet. Har massa saker planerat med kompisar och sen Teddy ska få väldigt mycket uppmärksamhet. Vem har liksom gett henne gräs varje gång vi åker bort/kommer hem? Vem har haft henne lös på gräsmattan så hon har fått sprungit runt? Jag tror och hoppas att hon också har saknat mig faktiskt då förra gången jag var borta ett tag så ställde hon sig upp mot gallret när jag klev ut ur bilen.
 
Det är i sånna här stunder som jag verkligen förstår hur mycket jag älskar henne och vad hon betyder för mig

Djurparken

Datum: 2012-07-24 Tid: 19:59:54 Kategori: Today Kommentarer: 1
Idag var jag, farmor, farfar, Oliver och Elias på djurparken. Vi gick runt och kollade på de flesta djuren. Alla hade inte lust att visa sig heller. Jag försökte inte ta så mycket kort och jag lyckades. Tog 138 och nu har jag rensat ut alla dåliga och dom bilder som var ljusa/mörka (när jag testade inställningarna) så nu är det 77st kvar. Kommer kanske bli 50 stycken när jag rensat allt.
 
Oscar skulle spela med gatumusikanterna vid björnarna så vi gick dit och kollade. När dom började spela så fick björnarna panik det var värsta synd om dom :( Ungarna (tre st) ställde sig upp och gömde sig bakom mamman sedan gick dom ner från stenarna till vattenhålet eller vad man ska kalla det för och gömde sig där. När dom stått där en stund gick dom åt andra hållet och där klättrade en av ungarna upp i ett träd ända längst upp i toppen och sedan satt han där. Hade inte kameran då men tog ett dåligt kort med mobilen.
 
När vi gått nästan överallt och vi skulle till tivolit så började det spöregna och det ville inte sluta så vi gick till sälarna en snabbis men sedan åkte vi på frasses och åt mat och sedan åkte vi hem. Man får gå dagen efter när man varit där så vi kan vi åka dit imorgon och bara vara på tivolit en stund.
 
Riktigt högt upp var det. Trädet är ju ännu längre nedanför också.
Här blev dom rädda för ljudet
Ta skydd bakom mamma
Dom var riktigt söta när dom gömde sig bakom mamman hela tiden. Tyckte faktiskt lite synd om dom :(
Blev lite mycket bilder men det fick bli så. Mest på björnarna då det var dom jag tog mest kort på och dom sötaste var på dom. Hade kunnat lagt upp 20 bilder till på bara björnarna.
 
Tycker faktiskt riktigt synd som djuren. Vilket liv igentligen. Som björnarna, dom har pyttelitet och där på den ytan ska dom leva och folk ska glo på dom. Nej hua stackars djur :( man får bara hoppas på att dom blir väl omhändertagen av djurskötarna.

Är det verkligen samma hund?

Datum: 2012-07-24 Tid: 16:41:35 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,5G ED
Haha ja det kan man ju undra.
Älskar första bilden då hon är så sjukt söt och blänket i ögonen! Sedan andra bilden är hon lite drogad tror jag ;)
När jag åker hem på söndag/måndag så kommer jag ta med henne hem, jag kommer smuggla ner henne i väskan och lägga ett gossedjur i hennes bur så det ser ut som om hon är där och sedan kommer dom inte märka något föränn vi är påväg hem :D
 

Gatufesten - fredag - Takida (bilder del 2)

Datum: 2012-07-24 Tid: 15:18:43 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fick bli massa röda bilder.

Sex pussel från 4 år på ca 50 minuter

Datum: 2012-07-24 Tid: 00:13:12 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår eller iförrgår kanske man ska säga så kanske ni som följer mig på instagram märkte att jag satt och byggde pussel som var från 4 år. Första pusslet satt jag och farmor och gjorde och det tog kanske 15 minuter. Det var riktigt svårt!
Såhär såg pusslet ut. För det första så ser dom inte ens likadana ut med färger och sånt. Och för det andra så är själva pusselbitarna eller vad man ska säga fyrkanter och på varje sida är det olika bitar till olika pussel. Jag vet inte hur jag ska förklara men det är sex olika pussel på samma bitar. Så det är ganska svårt att försöka hitta vilken sida som det ska vara och när inte ens färgerna är samma..
Att pusslet var från 4 år vet jag inte heller.. borde varit från 18 eller något ;)
Tycket ni örat passar in bra? 
Jag var såklart tvungen att bygga allihopa så det gjorde jag på egen hand och det gick bättre och bättre. Jag la sex stycken pussel som var från 4år på ca 50 minuter. Det känns lite...

Duktiga Flora idag, fast kunde väl vara lite mindre skvättig

Datum: 2012-07-23 Tid: 18:37:15 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag red jag Flora och det gick faktiskt över förväntan även fast det blev en liten dålig början då hon klev sönder foten på mig. Hon klev liksom på sidan över hälen typ. Var lite mitt fel också då jag stod ivägen med foten men hon behövde ändå inte välja vägen precis över mig.
 
 
Det regnade och hon har värsta dyra dressyrsadeln och jag ville såklart inte att den skulle bli blöt. Så jag satt och försökte täcka över den med händerna och benen så mycket som det gick.
Vi red samma gamla väg fast tog också ett varv i "moppesvängen" som är en liten skogsväg. Där skrittade vi och då tänkte jag ha benen framför sadeln för att den inte skulle bli så jätteblött, då fick hästen för sig att en myrstack var jätteläskig så hon hoppade åt sidan och jag sitter med benen framför sadeln, haha bra balans man har då ;)
 
Hon fick trava på ordentligt och jag riktigt kände att hon sträckte ut benen. Vi fick lite möten som en kille och två hundar men det gick bra hon kollade bara lite, sedan fick vi möte av en fyrhjuling och det gick väl lite sämre. Hon stannade och ville vända och som tur var så var det en snäll kille på fyrhjulingen då han stannade och stängde av den. Efter lite övertalning med spö, röst och ben så gick hon förbi.
 
På vägen hem så tog vi galopp och det gick skitbra! Hon sprang på och var glad så det var jätteskönt. Men när vi sedan kom till svängen till backen som vi skulle uppför så tänkte jag att vi kan väl svänga i galopp men då låg det en sten precis i svängen som hon blev jätterädd för och kastade sig åt sidan. När jag försökte få stopp på henne så sprang hon ner på andra sidan uppförsbacksvägen (vet inte hur jag skulle skrivit annars) och där är det massa stenar och småskit men hon kom bort därifrån och satte av i full galopp uppför backen och jag hade inga stigbyglar. Men det gick bra då hennes galopp är hur härlig som helst och man sitter som fastklistrad i sadeln, fast jag vet inte om det är sadeln som gör det då jag har för mig att hennes galopp knappt går att sitta ner i.
 
Låter kanske inte som ett jättebra ridtur men det är mest småsaker, som att hon blev rädd för stenen är vardagsmat då hon är livrädd för stenar (ibland), fyrhjulingen är verkligen inte något då det är ganska självklart att hon är rädd för en sådan. Det jag är nöjd över är att hon SKÖTTE sig kalas i galoppen!
Förövrigt så när vi red hem så var hon jättefin! Skrittade och travade och hon gick i fin form och alltihop. Kanske ska försöka få med mig farmor eller någon som fotograf någon dag och först rida fram i skogen i alla gångarter och sedan rida lite på banan så kanske man kan få någon fin bild :)
 
Så klev hon på mig. Syns inte så mycket men det är lite blått och det gör lite ont men hoppas det inte blir någon större sak. Tur att jag inte hade mina ridstövlar för dom hade nog varit helt sönder då.
 
Helsike vad mycket jag skrev!
 

Gjort ren kameralinserna

Datum: 2012-07-23 Tid: 00:11:32 Kategori: Fototips Kommentarer: 0
Nattinlägg in my
Behövde verkligen göra ren 18-105mm linsen (de två översta bilderna) då den såg hemsk ut! Mycket värre än på bilden och var fläckar som satt fast. Tog lite diskmedel och vatten och torkade bort och vips så var allt borta! Gjorde också på 60mm linsen fast den var inte så jätteskitig men den blev ren.
Det som är kvar är flisor från papperet som jag använde, tog bort mer efter att jag tagit korten så nu är dom ännu renare.
Jag hade tänkt köpa någon speciell vätska som linsvätska eller något annat men nu när det funkade med diskmedel så slipper jag ju de. Farfar gav mig också ett tips att en sminkborste kan man ha och ta bort damm med så jag ska köpa en ny sån.
 
Kan också berätta att när jag gick upp och hämtade de två andra objektiven för att göra ren dom (60mm och 18-55mm) så tappade jag 18-55mm. Jag höll på att skita ner mig, seriöst! Tur att det var det objektivet och inte 60mm för då hade jag tagit självmord. Som tur var så funkade det då bilderna ovan är tagna med det.
 
Har lite annat som jag skulle behöva skriva om och lägga upp bilder och sånt men just nu har jag bara ont i axlarna då jag ligger ner i sängen och skriver på datorn framför mig och jag är trött. Får se om jag kan få ihop något imorgon.
 
 

En stor brun häst med svart man

Datum: 2012-07-22 Tid: 17:02:41 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Inte nå vidare fina bilder. På en av bilderna är mulen utanför bilden som ni kanske ser och det är för att jag tog en bild där öronen kapades och en där mulen kapades så jag fick lägga in mulen från den andra bilden till denhär och då orkade jag inte sitta och hålla på med att lägga till resten av bilden då det blev fel med tyglarna och hit och dit så det fick bli sådär.
Tycker bilderna är jättefula då det är vit himmel, ser ut som värsta mobilbilderna.. Sista bilden är faktiskt lite fin tycker jag, går ju att redigera bort det gröna om man har ork och tid men det har inte lilla my.

Före - Efter (flygande Ella)

Datum: 2012-07-21 Tid: 20:31:00 Kategori: Före och Efter Kommentarer: 5
Detta har jag gjort:
- Skärpt upp Ella (hunden). Markerade bara henne med hjälp av Lasso Tool och använde Smart Sharpen för att få skärpan.
- Gjort gräset grönare med Hue/Saturation. Använde en lagermask för att få bara gräset grönare och inte Ella och huset i bakgrunden
- La på lite ljus och kontrast på allt utom gräset med Brightness/Contrast och Curves. Använde också lagermaskar för att få allt utom gräset ljusare och med mer kontrast.
- Tog bort den blåa pricken på huset och maskrosstjälken som Ella har i munnen.
 
Ganska stor förändring enligt mig och det blev riktigt bra.
 
 

Blommor i gräset

Datum: 2012-07-21 Tid: 16:08:57 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED

Bara jag som gillar bilderna? Jag älskar dom, så snyggt med grässtråna och hela alltihop. 
 
 
 

The Flying Dog Ella

Datum: 2012-07-21 Tid: 14:54:53 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 0
Fotade Ella lite igår och idag gjorde jag ett nytt försök. Riktigt svårt är det och jag har inte fått en ända bild med bra skärpa tror jag. Bilden ovan var inte någon direkt fin syn utan redigering. Men nu ser den faktiskt helt okej ut faktiskt. Synd bara att den är tagen från fel håll då det hade varit finare med bara grönt i bakgrunden (jag står med ryggen mot). Men jag fotade åt båda hållen för att hon inte skulle behöva gå tillbaka hela tiden.
 
Men visst är hon bra söt? :D

Engstura lägger i högsta växeln

Datum: 2012-07-21 Tid: 10:57:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Igår red jag Engstura. Vi red på en lång grusväg, hur lång den är har jag ingen aning om men den verkar inte ta slut. När Engstura får sätta av i full galopp då går det undan säger jag bara! Jag blev tårögd av vinden haha! Men hon skötte sig riktigt bra, saktade av när jag ville och allt sånt! Så himla skönt att kunna lita på en häst även fast det är full galopp.
Grusvägen är bra då det är uppför på ditvägen. Där blev det såklart full galopp en lång bit. Jag red längre än vad jag gjort förut och efter ett tag blev det nedför istället så då fick hon skritta där innan vi vände och galopperade tillbaka uppför den backen. Sedan fick hon trava resten av biten hem där det är nedför utom där det är brant. När det var sista biten innan man kommer till själva byvägen eller vad man ska säga är det en ganska lång raksträcka och där fick hon trava på max. Det gick undan kan jag säga och det var inte alls skumpigt, det är mycket mycket skumpigare när hon travar i vanligt tempo. Riktigt behagligt var det även fast det gick 190. När jag sedan bara använde rösten för att sakta av (rörde inte ens tyglarna) var väldigt magiskt ändå. Trava i den farten men ändå få stopp med hjälp av rösten på bara 20m om ens de. På Flora går det knappt sakta av från arbetstrav till skritt med bara rösten om man inte ska hålla på i 100m.
 
Jag kan säga att hon var väldigt svettig häststackarn! Öronen var tillochmed svettiga så ja ;)
Rörigt inlägg detta också men jag skrev det samtigt som det om Flora och jag är väldigt trött nu i skrivandets stund.
 
Tog ingen bild på henne så det får bli en från förra veckan.

Fortfarande en bockig Flora (två dagar sent inlägg)

Datum: 2012-07-20 Tid: 23:40:35 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
I onsdags red jag somsagt Flora. Det var inte lika mycket getingar och bromsar som förra gången men det var någon som flög runt. Fast när jag kom med moppen så kom det en riktigt stor geting och jag fick panik så jag gick bort till hästarna i hopp om att den skulle sätta sig på dom istället men han ville bara vara vid moppen. Efter ett tag så lyckades jag på något vis (bra eller dåligt vet jag ej) få honom att komma till mig och då fick jag mer än panik och började springa och då hamnade jag i höggräset/diket och där vurpade jag. Fick ännu mer panik för jag trodde jag hade pajjat ridstövlarna mer men det var som tur var bara ridbyxorna som blev lite lerig. Och för den som undrar, mina stövlar är bara trasor då Flora klev på mig förra veckan och skrapat bort lädret längst fram på vänstra stöveln ca 4cm kanske. Sedan är dom förstörda av allt vatten både när vi red i regnet på ridlägret och när Flora plaskade som tusan i vattnet.
 
Okej nu till själva ridningen.. Först ville Flora inte gå dit jag ville gå utan hon skulle gå åt det andra hållet. Red på en bredväg fast i skogen där det var lite uppför/nedför och lite svängar hit och dit. Travade på lite och efter ett tag kommer vi till en stuga och det var jätteläskigt haha.. Men en stuga mitt i skogen där det var alldeles igenvuxet, HUA säger jag bara! Men vi fortsatte och när den vägen tar slut måste man gå över stora vägen för att fotsätta på en väg men vi vände där och red tillbaka. På hemvägen var det ganska mycket uppför och jag tänkte "hemväg - pigg, uppför - inte bocka" Tyärr så var hon inte nå vidare pigg och hon bockade ändå även fast det var uppför. Hon travade på i ett väldigt friskt tempo och när jag ville rullade hon över i en vääääldigt lugn galopp, jag skänklade på men hon bröt av. När jag sedan tog en ny fattning så bockade hon och då var jag snabb som tusan att dra upp huvudet på henne och sedan galopperade vi en bit felfritt. Sedan kom vi till stugan igen och då travade vi förbi (hehe....). Annars så gick väl allt bra, lite tråkigt bara att hon håller på med dessa dumheter, får höra med Sofia hur hon skötte sig idag när hon red, antagligen var hon snäll som en ängel ;)
 
Lite text det blev. Har säkert skrivit jättekonstigt men jag hittar inget fel när jag läser igenom det men kan bero på att jag är liiiite trött också..
 
 

Lite uppdatering sådär två dagar sent..

Datum: 2012-07-20 Tid: 20:11:55 Kategori: Today Kommentarer: 0
Tjohej såhär två dagar senare. Har varit fullt upp och nu när jag tänker tillbaka så kommer jag inte ens ihåg vad jag har gjort, bra minne!
 
Har varit på stan hos Harald och Malin och där har det varit lite personer. Kommer inte ihåg vilka dagar vi gjorde vad så det blir lite svårt att skriva. Men igår åt vi mat hos Harald och Malin och några från Norge var/är där. När vi kom hem så skulle vi försökta flytta på en bil (Roger håller på att rensa gården på bilar då han har typ 100 stycken) som skulle på skroten. Den hade stått där i över 5 år men den startade med lite starthjälp och den kom loss efter ett tag.
Idag var jag och red Engstura på morgonen sedan när jag kom hem duschade jag och sen åkte vi till stan och köpte glass och var hos Harald och Malin en stund innan vi åkte hem.
 
Nu har vi ätit god mat och efterrätt och har nyss laddat ner American Pie - Reunion som vi ska se. Jag såg ju den på bio för ett tag sedan och den är grym :) (wow första smileyn på hela dethär inlägget, jag som brukar göra 100 stycken i ett inlägg)
 
Men nu ska jag nog gå ner med filmen eller något sånt så uppdaterar om busturen på Engstura ikväll/natt någongång och måste också skriva om när jag red Flora i onsdags. Bara på natten har jag tid typ...
 
Nu kan inte min dator bläddra mellan massa bilder i arkivet och jag har inga nya på datorn som är redigerade och klara så bjuder på denna som var på sidan som jag hann till innan jag slår sönder datorn.
Jag och Miller på ridlägret, skitsnygga skor och han har inget schabrak för att jag bara skulle gå hem med honom och schabraket tog mamma och pappa då det var mitt.
 
Men om jag nu kanske inte kommer hinna blogga så jättemycket så kan ni alltid följa mig på instagram: mnordqvist även fast jag inte lägger upp så mycket där men det har blivit mer där än här de senaste dagarna.
 

En snygg häst

Datum: 2012-07-20 Tid: 16:40:04 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Ni måste hålla med om att hon är bra snygg hästen! Sista bilden är bra fin också.

Intressanta saker

Datum: 2012-07-18 Tid: 15:28:31 Kategori: Today Kommentarer: 1
Har inte gjort något idag. Därav har jag inget att blogga om.
 
Vet inte vad som händer senare, kanske blir det en tur på Flora. Eller det ska nog bli en tur. Det ända jag har planerat är att jag ska duscha, känner mig ganska vidrig för att inte duschat sedan i lördagskväll! Haha mysigt värre..
 
Aja får se vad som händer resten av dagen, nu ska jag gå och kolla vad Oliver och Elias håller på med då de skriker åt varann.

Den sötaste av dom sötaste

Datum: 2012-07-18 Tid: 10:02:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Alltså dendär ponnyn! Han är helt otrolig.
Hur kunde jag igentligen fastna för honom? En liten skit som inte ens kunde gångarterna (inte för att han kan det nu heller) och som drog dit han ville både i skogen och på ridbanan. I skogen så ville han inte gå på stigarna utan bredvid stigarna och in i skogen är mycket bättre. På banan så drog han utåt och såfort det var en häst i närheten så drog han sig dit.
Okej han beter sig likadant nu tror jag nog fast nu har han blivit riden lite mer men gångarterna är det väl samma sak med ;)
 
Var ett år sedan jag red honom tror jag, får se om det kanske blir någonting här i veckan kanske :)
 
Knasponny

De (tre) fyra muskitörerna

Datum: 2012-07-17 Tid: 19:52:20 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Blev mycket bilder på dom små men inte så många bra. Den lille nya eller vad man ska kalla den för som är på andra och tredje bilden blev det mest på då jag inte hade några bilder på den sen tidigare och sedan var den nyfiknast också. Hon är syster till Lille John (den mörka skäcken) också :)
Dom är minsann söta!
 
80cm i mankhöjd är grejer det!

Lite annat än hästar

Datum: 2012-07-17 Tid: 15:51:11 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej!
 
Har bara hunnit blogga om hästarna då det varit massa annat. I söndags var vi på åselemarknaden och kollade lite där innan Josefin skulle åka hem. Vi gick runt där och kollade på massa saker fast köpte bara tre remmar. 
Igår var vi på stan från ca 11 till 3 kanske klockan blev. Vi var hos Oliver och Elias farmor och farfar (Harald och Malin). Åkte också och pantade för Oliver och Elias ville det och dom skulle få pengarna och köpa en leksak var.
 
Idag när jag gick upp så skulle Oliver, Elias och Roger åka till stan (Linda var redan där) så då skyndade jag mig att göra iordning mig och följde med.
Vi var hos Harald och Malin ett tag sedan åkte vi till själva stan och kollade när Oscar och gatumusikanterna spelade. Sist åkte vi och köpte glass på frasses.
Kom hem typ 2 kanske.
 
Blev ett rörigt inlägg dethär men jag är inte riktigt klar i skallen och jag har glömt bort hur man skriver.
 
Har en miljard bilder så ska se om jag kanske får ihop något inlägg så det inte blir så dött.
Bild från st.nu
Saknar
 
 

Trav för Flora idag

Datum: 2012-07-16 Tid: 21:41:17 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Idag när jag skulle rida Flora var det 10000000 getingar och bromsar som var skitstora. Det var riktigt jävligt rent ut sagt. Skyndade att göra iordning henne för att komma iväg så fort som möjligt.
När vi väl var påväg så travade vi nästan hela tiden fast med lite skritt mellan. Hon fick trava helt kravlöst och när vägen tog slut så travade vi tillbaka och då gick det lite fortare. Jag tänkte ta galopp men jag var lite osäker även fast jag kände att hon nog inte skulle bocka. Sista biten är det en ganska brant uppförsbacke och där tog hon galopp själv så hon fick galoppera en bit.
 
Jag hade ingen ork i kroppen kände jag, jag hade fullt upp med att inte röra händerna upp och ner när man rider lätt och det är en ganska självklar sak i vanliga fall. Hon sprang med öronen spetsade framåt och jag tror hon tyckte det var lite kul att bara få springa lite.
 
 

Gamla Flora var tillbaka igår

Datum: 2012-07-15 Tid: 23:51:51 Kategori: Ridning Kommentarer: 4
Som rubriken säger så var gamla Flora tillbaka igår när jag red henne. Vi skulle rida till sjön och plaska lite i vattnet. Då blev det såklart barbacka och då var det kluriga för mig att ta mig upp på Flora. Josefin lyckades på Roxanne att ställa sig ganska nära en stubbe så hon kom upp så men Flora hade ingen lust med det. Då gick det förbi en som jag frågade om hon kunde kasta upp mig. Hon kollade på Flora och ba "ehmmm.. okej" haha. Men det gick faktiskt bra ;) Flora är ju bara 1,72 eller något sådant.
 
Flora gick slalom på vägen och dit hon kollade gick hon precis som hon brukar. För första gången kändes det bra att hon gjorde det då det kändes som om gamla Flora var tillbaka. När vi sedan kom ner till vattnet så stod hon och plaskade och plaskade. När jag tyckte att mina stövlar var tillräckligt blöta så ville jag gå upp men det hade inte Flora lust med. Jag trodde ett tag att hon skulle gå längre ut och då skulle jag vara ganska körd (hade kameran med också). Men lyckades få upp henne som tur var.
Roxanne därimot blev rädd när Flora stod och plaskade så hon sprang iväg haha.
 
När vi red tillbaka så skulle jag ta fram kameran och då tappade jag linsskyddet såklart. Då var det bara att hoppa av och gå hem. Men när vi gick förbi badplatsen där det finns bänkar så hoppade jag upp där. Jag passade på att ta några fina bilder på Flora där också.
 
Lite blöt häst ;)
Roxanne kan rulla sig hon..

Körtävlingen igår

Datum: 2012-07-15 Tid: 23:30:46 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Uppdateringen är på topp känner jag.
 
Igår på körtävlingen var jag funktionär så jag kunde inte fota så mycket. Vet inte vad jag ska skriva om själva tävlingen. Det var inte en tävling utan mer träningstävling eller uppvisning. Har inte lust att skriva hur allt går till då jag knappt själv har koll på det ;)
Jag stod vid ett hinder och skulle ta tid alltså hur lång tid det tog för dom inne i hindret. Man ska också kolla om dom kör fel eller så men tror ni jag hade koll på det eller? Jag hade ingen penna heller som jag kunde skriva tiderna med så jag skrev på mobilen och ni tror inte det försvann eller? Tur att man har bra minne eller? Som tur var kom jag ihåg men jag hade lite panik.. Tur att det inte var en riktig tävling..
 
Fotade de fyra första som hade shettisar för dom var det inte tidtagning på. Jag fotade också Gite som körde Frosti när dom var i hindret efter där jag stod. Sist var det Linda och Engstura så jag fotade dom också i hindret efter. Fick någon bild men vet inte om det blev någon bra. Lite svårt att fota något som man aldrig fotat förut..
 
Inte så jättebra kvallité då jag stod en bit bort
Gick nära när Linda och Engstura körde så fick lite bättre bilder på dom.
 

Åker på körtävling

Datum: 2012-07-14 Tid: 10:10:33 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Idag blir det att åka och kolla på en köruppvisning. Skulle varit en tävling men var för lite anmälda så blir bara en uppvisning. Linda ska stå och sälja fika tror jag och den andra Linda ville att jag ska vara som hästskötare. Kameran hänkar med så får se om jag hinner ta något kort :)
 
Bild från förra året. Lille John är i farten även idag tror jag :)
 

Eye ♥

Datum: 2012-07-13 Tid: 21:38:10 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fina fina ponny

Nu får man faktiskt säga att du är dum Flora

Datum: 2012-07-13 Tid: 12:12:06 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Igår red vi Flora och Roxanne. Flora stod still när jag skulle hämta henne så det var bra. Har inte skrivit att hon varit förjävlig tror jag. Linda jagade runt henne i hagen med ett grimmskaft då hon vägrade komma in i tisdags.
Annars när vi höll på att göra iordning dom så hade Flora inte så mycket respekt för mig då hon bara flyttade på sig och mosade mig ibland.
 
När vi hade hoppat upp så hann vi gå 15m innan hästarna blev "rädd" för något. Då vägrade dom gå och skulle bara vända. Jag kickade till henne och då svarade hon i ett bocksprång, då blev jag förbannad på henne och slog till henne på halsen med tygeln och efter det så försökte hon resa sig istället. Då hoppade jag av och ledde förbi henne och det gick hur bra som helst.... Jag var ganska less redan när vi började rida och Flora var rädd för typ allt på vägen och skulle kolla överallt som om hon var en unghäst på 2 år som går här för första gången, men det är bara det att hon gick där nästan varje dag i 3 veckor förra sommaren.
Efter ett tag så tvärnitar båda hästarna och kollar in i skogen och det ända vi hör är en fågel. Då började hon göra likadant som ibörjan så hon la in ett bocksprång och då fick jag nog. Slog till henne på halsen och sen fortsatte vi vår trevliga tur.
När vi kom upp på berget så var det inga problem alls för då fick hon annat att tänka på.
 
Tror jag ska ha ett spö med mig och rappa till henne när hon börjar dumma sig så hon lär sig att hon inte får göra så, men då kommer hon säkert svara i massa bocksprång.. Får se när jag kommer rida henne själv nästa vecka och om hon beter sig likadant då eller om det är när hon är tillsammans med Roxanne hon kommer på massa dumheter
 
Känns som om Sofia har köpt en annan häst fast som ser likadan ut och beter sig nästan likadant som Flora.
 
 

Gatufesten - fredag - Takida (bilder del 1)

Datum: 2012-07-12 Tid: 21:39:38 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

En låååång dag

Datum: 2012-07-11 Tid: 17:24:27 Kategori: Today Kommentarer: 0
Oscar kom upp och väckte mig runt kvart över 7 för att han skulle göra sig iordning och jag skulle se till att Oliver och Elias inte dödar varann. Gick ner och låg död på soffan, kollade på barnprogram också. Disney Junior eller vad det är för kanal har typ 6 program som går om och om igen, Händige Manny, Musses Klubbhus, Art Attack, Jake och piraterna i ingenmansland, Djungelhjul och något till. Allt går i dubbelavsnitt också så det är typ 1 timme musses klubbhus ;)
Mellan detta barnprogramstittande har jag varit ute med Ella (deras hund), fixat mat och fika till Oliver och Elias, spelat wii med Oliver och bråkat med båda två.
 
Just nu är jag död och har nyss tagit några huvudvärkstabletter, ibland känns det som om huvudet ska sprängas och halsen ska vi inte ens tala om.. Varför ska jag vara sjuk för?
 
Nu ska jag ta och fortsätta soffhänget så Hejdå :)
Kossan

Bilder från betet del 4

Datum: 2012-07-11 Tid: 12:40:56 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Det var dom sista bilderna från betet. Blev några fina :)

Bild på en del av pubiken från takida på gatufesten

Datum: 2012-07-10 Tid: 18:03:18 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 1
Hahaha sööööt ;) Kunde jag inte haft ögonen öppna eller? :p 
Finns några till snygga bilder på mig men då har jag kameran i fejjan. Jag som tyckte att jag inte tog så mycket kort och jag la ju bort kameran efter ca 30 minuter.. Men de tog väl bilderna ibörjan. 
 
Och om ni händelsevis inte skulle se mig så står jag längst fram bredvid henne i grön tröja.
 

Gatufesten - fredag - Takida

Datum: 2012-07-10 Tid: 15:40:51 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 0
När klockan börjar närma sig 00.00 så står man där spänd och förväntansfull framför scenen. När Geordie in wonderland börjar spelas så står man där och sjunger och skriker. Längtar tills bara om någon minut så kommer bandet som jag älskar mest av allt ut på scenen som jag just nu står framför. När man ser att killarna kommer ut så blir man helt tokig. Känslan går inte att beskriva. Alla takidafan eller vilket band som helst där ute vet exakt vad jag pratar om.
När man hör låtar som är 10 år gammal och de första låtarna jag hörde med takida vill man bara stanna tiden. Känslan är helt obeskrivlig! Som jag skrev i ett annat inlägg att bakgrunderna var de olika skivomslagen och det passade så bra!
 
Några av de gamla låtarna var Killed By Train, A Point of View, Leave Me Alone och Have You Waited Long?. Sedan kom de nyare låtarna och de var bl.a. Tear It Up Again, Evil Eye, Losing och Never Alone Always Alone. Sist men inte minst kom de från den nya skivan och det var "bara" Haven Stay, Willow And Dead och You Learn tror jag.
 
Allt var så bra. Det var nog en av takidas bästa konsärer någonsin. Riktigt riktigt bra. Jag har inga ord för hur bra det var. 
 
Mer bilder kommer..
 
 
 

Skogstur idag

Datum: 2012-07-10 Tid: 14:25:02 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Idag var vi och red Engstura och Glaesir. Jag red Engstura och Josefin Glaesir.
Vi red i skogen och på lite olika stigar sedan kom vi ut på den stora skogsvägen eller vad man ska säga och där travade vi lite för att sedan gå in på en stig som ledde tillbaka till stallet. Det var ganska blött på vissa ställen så det var jobbigt för man vill ju inte att hästarna ska hålla på att gå igenom och göra illa sig.
När vi kom tillbaka så hamnade vi på grannens gård med ett dike mellan så vi var tvungen att hoppa över det. Glaesir gick ner i diket innan han hoppade men Engstura hoppade jättestort redan en bit innan och det hängde inte jag med på direkt haha ;)
 
Efteråt så gick vi ner till Frosti, Lille John, Fiat och en till shettis som var syster till Fiat eller så var det Lille John. Den var jättesöt :)
Frosti ville pussas mycket och när jag satt på huk kom han fram och höll på att buffa på mig. Han är så söt lillploppen :)
 
 
 

Första ridturen = avkastad

Datum: 2012-07-10 Tid: 14:09:44 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Igår kväll skulle jag och Josefin rida Flora (den på översta bildern). När vi kom dit var Roxannas (den på understa bilden) ägare där så Josefin kunde rida henne. Vi skrittade till banan och red runt lite där för att kolla så hästarna lyssnade på oss. Roxanna var lite pigg men annars gick det bra. Flora var därimot lite småseg. Vi travade lite och när jag tänkte galoppera så vägrade hon. När hon gick i en lite ökad trav och jag la på galoppskänkeln så flyger hon fram och gör 3-4 bocksprång. Det var inte så småa direkt och hon är ju så stor och hon sparkade ganska högt. Då testade jag i andra varvet men då blev det samma sak så hon gjorde 3 stycken kanske och då tappade jag balansen och då fortsatte hon och gjorde kanske 3 till och då kunde jag inte hålla mig kvar utan gled av på vänster sidan. Jag vet inte hur jag landade men jag slog i knät ganska rejält.
 
Efter de så hoppade jag upp och då skrittade vi en bit på asfalten och sedan gick vi hem med dom.
 
Flora har semester nu så hon tyckte väl inte att hon skulle behöva jobba ;)

Framme i Lycksele

Datum: 2012-07-09 Tid: 14:27:56 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej :)
 
Vi kom med bussen klockan 12 ungefär så har varit här ett tag nu. 
Blev en lång busstur på nästan 7 timmar så man är lite trött.. 
 
Ikväll kommer Sofia och då får jag Floras saker och imorgon blir det väl till att rida :)
 
Vet inte om det kommer bli så mycket bloggning men ska försöka uppdatera så ofta jag kan. 

Bilder och text - Sean Paul

Datum: 2012-07-09 Tid: 10:04:00 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 1
Direkt efter Hoffmaestro ställde jag och Marianne oss i mitten. Det stod redan folk på första raden så vi hade en person framför oss. Vi väntade först i 50 minuter innan klockan blev 00.00. Då började musiken men efter ett tag så blev det helt tyst och sedan höll de på i 10 minuter och fixa något på scenen.
När väl Sean Paul kommer ut på scenen så börjar tjejerna framför mig dansa men röven. Seriöst jag trodde jag skulle få damp! Man får röra sig upp och ner hur mycket som helst men inte åt höger/vänster/framåt/bakåt. Jag knäade henne och riktigt tröck knät mot henne och hon ba "SLUTA TRYCK" med världens bitchigaste röst och jag ba "men det är inte jag det kommer bakifrån". Hahah sen tröck jag med nävarna lite i henne och sånt hehe snäll jag är ;)
 
Stora torget förvandlades till ett dansgolv och Sean Paul var riktigt bra! Som ni ser på några av bilderna så hade han några tjejer som dansade och det var väl ganska självklart då hans låtar nästan bara handlar om tjejer.
She doesn't mind var lätt bäst. Riktigt bra!

åker till lycksele imorgon

Datum: 2012-07-08 Tid: 22:04:25 Kategori: Today Kommentarer: 1
Imorgon drar jag iväg till Lycksele. Bussen runt 5 imorgon på morgonen så är framme typ 12. Blir kul att gå upp halv 5...
 
Men nu ska jag gå och lägga mig. Fixar ett tidsinställt inlägg imorgon med bilder och text från sean paul :)
 
Jag kommer hem i slutet av Juli så min lill Teddy älskling kommer vara saknad :(

Gatufesten - lördag - Loreen och Norlie & KKV

Datum: 2012-07-08 Tid: 18:51:41 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 0
Loreen började när vi stått och väntat i 3 minuter kanske. Det var bara en kort alltså 30 minuter så hon spelade 4 låtar tror jag det var, My heart is refusing me och Euphoria såklart sedan två andra som var nya. När hon spelade de två nya så sjöng ingen i publiken eftersom ingen hade hört dom, jag tycker man ska ha låtar som man vet att publiken hört men det är såklart lite svårt för henne. Sista låten var Euphoria och då vaknade nog publiken till och förstod att det var Loreen som stod där på scenen.
 
Jag är inget fan av henne men hon är helt okej enligt mig.
Direkt efter Loreen så började alla förflytta sig ner till himlabadet scenen på fisketorget för att kolla på Norlie & KKV. Det gjorde även vi - jag, Marianne och mamma. Jag och Marianne stod en bit från scenen och kollade lite. Det var några bakom oss som verkade gilla det dom såg fast jag förstår inte varför dom inte gick längre fram då det inte var så jättetrångt.
Jag fotade lite och filmade några låtar fast kameran fuckade upp sig och filmerna blev bara vit, eller mot scenen blir det vitt men om jag filmade ner i backen blev det bra så det blev väl mycket ljus för stackars kameran.
 
När dom spelat sista låten som var "där jag hänger min hatt" så gick vi för att vi skulle äta. Alla andra stod och skrek "en gång till" och när dom väl kommer ut på scenen igen spelar de "där jag hänger min hatt" IGEN. Haha det var väldigt dåligt faktiskt..
 
Men Norlie & KKV får VG i betyg för mig.

Ett inlägg om donken.......

Datum: 2012-07-08 Tid: 13:41:36 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 0
Kom hem halv 4 igår. Var inne på gatufestområdet till 2 ungefär sedan gick vi till donken för att äta lite. Kim jobbade så vi skulle åka hem med han som slutade 3. Blev en cheeseburgare och milkshake. Gotteligott ;) Fast den som hade gjort hamburgaren var sämst för den var jätteful, har aldrig fått en sån ful förur :o Var inte Kim som hade gjort den heller..
 
Somnade runt kvart över 4 och vaknade typ 10 först sedan somna jag om och vakna 12. Jag vill bara lägga mig ner och dö, så trött är jag.
 
Värsta donken inlägget.

Dead by april - Crossroads

Datum: 2012-07-07 Tid: 20:05:00 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 2
Film från RIX FM festival i onsdags. Kvallitén suger då jag fått göra den sämre då det inte gick att ladda upp på youtube. Den var över 200mb stor då det är HD men nu blev den bara ca 30mb så lite skillnad. Ljudet är väl inte superbra men det var den filmen som hade bäst. Crossroads är så bra också! Mmmmumma! :D

Redo för Sean Paul

Datum: 2012-07-07 Tid: 17:19:01 Kategori: Today Kommentarer: 0
Drar snart iväg till stan. Där inne blir det nog först Loreen och Norlie & KKV. Klockan 8 är det mat som gäller på O'learys sen vet jag inte vad som händer, kanske ska glo lite på Hoffmaestro innan det blir SEAN PAUL! Jag ska fan ha en bra plats! Längst fram skulle varit bra för då blir man inte mosad på samma sätt och ifallatt så kan dom ju alltid lyfta över en.
 
Men nu ska jag se om min tröja kan torka på ryggen. Jag ska skjuta Teddy för att hon aldrig vill gå in, inte ens i spöregn. Tog bara 10 minuter att få in den jäkeln. Vilken tur att jag precis hade duschat...!!

Gatufesten - fredag

Datum: 2012-07-07 Tid: 14:54:55 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 3
Igår när jag kom in till stan runt 7 så gick jag direkt till scenen. Där satt Zoofie, hennes syster Melina och kompis Jessica. Vi satt och gjorde typ ingenting. Klockan 8 började The soundtrack of our lifes så vi kollade på dom i 1 timme. Efter de så var det signering med takida men det kom ut väldigt sent så jag hade inget de kunde signera så köpte ett signerat kort för 50kr.
Vi gick och kollade på Corroded en låt ungefär, sedan upp till stora scenen igen. Klockan 10 började Amanda Jenssen spela. Hon spelade i lite mer än 1 timme tror jag. Sedan var det bara att invänta det bästa bandet i världen - takida!
Marianne kom när det var 45 minuter kvar, hon ställde sig bredvid mig, eller trängde sig in bredvid mig ;) När väl takida kom in på scenen så visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Jag tror jag skrek sönder mig själv om det ens går!
 
När takida slutade var klockan kvart över 1 ungefär och då var det raka vägen hem som gällde. Eller först skulle mamma och pappa blåsa i en sak om om den visade grönt (antagligen om man inte hade druckit eller så tror jag) så fick man en MC wrap men jag orkade inte göra de så jag gick ut och då kom det fram en kille och börja snacka med mig. Han var faktiskt ganska snygg ;)
 
Kom hem och då var det nästan raka vägen till sängen och då låg jag i sängen och kollade på bilder och alla såg jättedåliga ut men i datorn var faktiskt det jättemånga bra! Somnade 2 halv 3.
 
Bjussar på en fin bild som pappa kom och tog. Han tyckte att det såg trångt ut så jag borde ha kommit tidigare. Men dedär 5 timmarna som vi väntade kändes som max 2 så tiden går fort faktiskt.

Gatufesten - fredag - TSOOL, Corroded och Amanda Jenssen

Datum: 2012-07-07 Tid: 13:29:00 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 1
Ja vad ska man säga om The Soundtrack of our lives? Jag tycker inte dom är bra men det finns väl folk där ute som tycker de. Vi stod längst fram eftersom vi väntade på takida. Han som sjunger gjorde väääldigt snygga moves.. alltså det var ju pinsamt ibland haha ;) Gitarristen som stod åt vårat vänster kollade jättemycket på oss. En gång så kollade han på mig och flinade jättemycket, sedan kollade jag bort och kollade igen och då fortsatte han och kolla på mig och flinade ännu mer.. Hahah han tyckte nog inte om mig med takidatröja och stod och höll på att somna typ ;)
Han som sjunger trasslade in mikrofonsladden i stativet och fick inte lös den så det såg lite småkul ut! Han pekade också på mig eller Melina väldigt tydligt och länge. Han som spelade Piano kollade på mig jättemycket också. Tror dom älskar oss alltså!
 
De är ute på sin sista turné så det var väl lite speciellt så men musiken är inget som tilltalar mig.
 
Sprang ner och kollade på en låt med Corroded och dom är väl bra. Jag lyssnar inte så mycket på dom men dom är bra. Vet inte vad jag ska skriva då vi var där i 3 minuter typ.
Det sista innan takida var Amanda Jenssen. Jag är inget fan av henne men hon är bra på det hon gör men det är inte min typ. Det var hennes första spelning live på 1,5 år så det var ett tag sedan. Hon var faktiskt bättre än vad jag trodde och bättre live än på skiva.
Jag vet inte vad jag ska skriva så detta får duga.
 
Kommer mer om själva dagen senare.

Magiskt tAKiDA! Magiskt

Datum: 2012-07-07 Tid: 11:50:04 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 0
Bild som pappa tog
 
Den som får ur mig något annat ord än magiskt, underbart, bäst osv.. kan gärna komma hit. Jag vet inte hur jag ska förklara denna underbara stund i mitt liv. Det var hur jävla bra som helst och nog en av de bästa gånger jag sett dom (fast har bara sett de 5 gånger). De började med några gamla och då inte från btl eller myb utan GAMLA låtar. Sedan kom de in på myb och spelade någon låt därifrån. De fortsatte att fortsätta "uppåt" eller vad man ska säga och kom in på btl, tdi och till sist tbh! Bakgrunderna var skivomslagen från alla skivor. Allt var så bra!
Jag skrek som jag vet inte vad, rösten skar sig ett antal gånger för att jag knappt hade någon röst att skrika med. Mitt i konsären kom jag på "När blir nästan gång, NÄR!" Så då började jag skrika ännu mer.
 
Kommer skriva mer om kvällen någonannan gång, för just nu får jag inte ur mig något.

Kamerasnack hit och dit

Datum: 2012-07-06 Tid: 14:46:32 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 1
Igår när Melody Club spelade så skulle jag jämföra ljudet på systemkameran och min ena kompakta (den som är vattentät). När takida spela i Umeå så filmade jag förbandet med den kompakta men jag trodde det skulle bli ännu sämre ljud än med mamma och pappas, men när jag kom hem och lyssnade så var det bra ljud.
Nu när jag lyssnar på filmerna från igår så de med systemkameran är verkligen inte bra och med kompakta är jättebra! Okej det är inte jättebra ljud då det låter som om man är i en bubbla eller vad man ska säga, men det är inte ett enda sprak eller vad man ska säga. Tyvärr är bilden jättedålig istället men äh, det är ljudet som räknas säger vi!
 
Så ikväll blir det att fota med systemkameran och filma med den kompakta ;)
Print från film med systemkameran
Print från film med kompakta
Ja ni ser nog att det är lite sämre kvallité på bilden men jaja.

Gatufesten - torsdag

Datum: 2012-07-06 Tid: 13:10:45 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 1
Igår åkte jag med mamma och pappa in till stan. Vi åt på Daltons eller vad det heter och efter de gick vi och kollade på Melody Club som spelade istället för Tove Styrke. Jag har sett Tove Styrke en gång och hon sjöng jättedåligt så det gjorde inte mig någonting för Melody Club är tusen gånger bättre. Stod väldigt långt bak och det var inge mycket folk men dom spelade klockan 7 så gansa taskig tid. Jag tycker dom var bra.
 
Efter de gick jag till Jenniefer, Julia och Emma som satt på donken. Vi gick runt lite sedan gick vi och kollade på Familjen. Vi började ganska långt bak sedan kom vi längre och längre fram och det var hur varmt som helst och man blev ganska mosad. När han som sjunger kom ner så man kunde ta på honom (jag tog faktiskt på han) så hade jag fem långa killar runt mig som kastade sig fram och under typ 3 sekunder var det så varmt att jag inte kunde andas :p
När Familjen spelat så ställde vi oss längst fram och väntade på Rebecka och Fiona. Det var hur mycket folk som helst och ett ganska stort tryck i publiken. Jag hade en tjej bakom mig som skrek sönder mitt öra så jag fick stå och hålla för det.. Musiken var det perfekt volym på då det inte var för högt och inte för lågt så om jag får värre tinitus nu så kan jag ju skylla på henne..
Var också en som höll i staketet med armarna runt mig och hon höll jättenära med typ 1 dm mellan händerna så jag trodde mina revben skulle gå av när som helst typ :p Rebecka och Fiona var jävligt bra och det var grymt!
 
När dom hade spelat klart så kunde jag inte gå, jag hade stått med benet på ett speciellt sätt för att få pyttelite utrymme för väskan. Så jag fick stå och hålla all vikt på det benet så ingen kunde komma förbi så det var ganska stelt efter att haft all tyngd och stått på samma sätt..
 
Tog inga bilder då jag inte hade någon direkt plats att hålla på och fippla med väskan och ta ut kameran som var inlindad i tjocktröjan och sånt. Mobilen hade jag också i väskan så blev inga mobilbilder heller.
 
Blev väldigt rörig text nu med hoppas ni förstår något ;)
 
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Massa bilder från Melody Club då det bara var dom jag fotade.
Orkade inte göra någon storredigering som jag skulle behöva då det var rök så vissa saker blev bleka medans andra blev bra och om jag höjer kontrasten på allt så blir det knas och jag orkade inte hålla på i lagermaskar.
 

Bilder från betet del 3

Datum: 2012-07-05 Tid: 19:10:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105 f/3,5-5,6G ED
Haha snyggbilden på Conan (han som gör en snygg "grimasch"). Och den på Fleur (fjordingen) skulle varit underbart fin om öronen hade varit på min sida!

Jag är med och tävlar

Datum: 2012-07-05 Tid: 16:57:08 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 0
Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se för 1000:-
Inlägget hittar ni HÄR

Ridlägret dag 4 - söndag

Datum: 2012-07-05 Tid: 15:08:23 Kategori: Ridläger 2012 Kommentarer: 1
Då var vi framme vid sista dagen och det innebar tävling. Jag stack till Miller 1,5 timme innan jag skulle tävla för jag ville ha mycket tid ifall det skulle skita sig med något t.ex. lindorna.
Gjorde iordning honom och började rida fram. Gjorde öppna och sluta i skritt för att se om han var med, det gick faktiskt bra ändå.
Testade också att göra en öppna och en sluta i båda varven och galopp ett varv på mittvolten (som jag hade i programmet). Kunde inte göra så mycket mer för att han skulle orka.
 
När vi red programmet så gick första öppnan och slutan inte direkt bra, i andra varvet gick de lite bättre. Han orkade och kämpade på bra och jag höll på att dö där uppe när jag skulle sitta ner i sadeln. Gick bättre och bättre och vi slutade på 73,2%. Okej Jenny som dömde var väl kanske liiite snäll. Om det hade varit en "riktig" tävling så skulle det inte varit ens nära den procenten säkert.
 
När vi kom tillbaka så var det bara att släppa in Miller i en av boxarna för att sedan hoppa upp på Lovely och rida fram henne innan terränghoppningen. Hon var lite slö men det gick bra.
 
Efter terränghoppningen så var det två som red sina program i paddocken för dom ville inte rida i ridhuset. Sen blev de att äta korv och massa kakor och tårtor som föräldrarna bakat. Var också "prisutdelning" till den som vann och det var tydligen jag så det var kul :)
 
När vi hade fikat klart så var det bara att börja packa ihop allt och. Jag skulle också gå hem med Miller fast jag orkade inte rida så jag ledde honom hem. Fixade allt med honom och sen tog jag moppen hem.
 
Då var denna lilla historie klar nurå ;) Så lägger upp de sista bilderna nu.
 
Snygg sits..!
Ja här har ni en ungefärlig bild på hur hög han är. Jag har typ 1,63 kanske. När mamma ställde sig bredvid honom är han nästan högre än henne och hon är 1,70-75 eller så.
(har inget schabrak för det är mitt och orkade inte ta det på moppen hem då jag bara skulle leda hem honom)
 

Jag är med och tävlar

Datum: 2012-07-05 Tid: 14:06:12 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 0
Jag tävlar hos Stalltjej.se om ett valfritt set med schabrak och lindor eller öronhuva från Butik Quse!

Gatufesten - onsdag

Datum: 2012-07-05 Tid: 10:12:56 Kategori: Gatufesten 2012 Kommentarer: 1
Så kul hade vi............
Härligt presentkort.... x)
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105 f/3,5-5,6G ED
Vi började gå iväg när dom kom ut på scenen igen så då hamnade vi lite mer på sidan.
 
Vi stod i mitten vid andra "stängselgrejen". Dom hade tre stycken sånna (antagligen för att minska trycket). Jag hade några långa framför mig så ibland såg jag inte så bra men för det mesta så såg jag bra.
Dead by april var lätt bäst, sedan var Broken door också bra. Amanda Fondell och Lisa Miskovsky behövde ju inte varit där. Amanda Fondells klänning var ju lite... också haha. Molly Sanden och David Lindgren var väl också bra. Sen Ed Sheeran får väl tala för sig själv. Är bara två låtar jag tycker om med honom men det är väl ändå "stort" att se han.

något från mobilen

Datum: 2012-07-05 Tid: 00:03:10 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej. Försöker få ihop något nu från mobilen fast går väl inte så kalas. Kan säga att jag och Johanna haft det kul och astråkigt idag. Imorgon blir det att gå upp senast 10 då ska jag med Julia och fots henne och en häst. På kvällen blir det nog gatufesten innan jag ska hem och sova för att vakna upp och känna att det är fredag och takida. Döööör lite nu så hejdå

Flowers

Datum: 2012-07-04 Tid: 18:52:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105 f/3,5-5,6G ED

Ridlägret dag 3 - lördag

Datum: 2012-07-04 Tid: 13:48:00 Kategori: Ridläger 2012 Kommentarer: 4
På lördagen blev det att gå upp innan 6. Då skulle vi rida iväg till bandsjön och bada, vädret sög då det regnade. Alla hade på sig regnkläder och sen bar det av. Jag hade Lovely och hon gick på i en rask skritt. Det tog kanske två timmar att komma dit. Då provade jag att gå i vattnet med henne och hon gick i nästan på en gång. Jenny har aldrig badat med henne men hon trodde att hon skulle stanna. Hon brydde sig inte utan stod bara i vattnet medans Hugo stod och plaskade.
När vi varit i vattnet en stund så skulle vi simma. Det var då Humle, Hugo och Lovely som vi skulle göra det med då det var dom som var modigast och sånt. Då var det bara att ta på sig bikinin och frysa sönder ;) Det var jättevarmt i vattnet, eller inte jättevarmt men nästan varmare än i luften. Lovely ville inte simma utan hon gick på botten istället, där Humle simmade gick Lovely ;) Men hon tog faktiskt några simmtag.
 
Efter att vi badat så skulle vi rida hem och då skulle vi ta en annan väg som skulle gå fortare. Det blev ganska mycket problem då vi inte hittade rätt väg och sen fick vi gå i skogen och hoppa över diken och massa. Tillslut kom vi hem efter att varit borta i 6 timmar. Jag kan säga man var ganska död efter att suttit på hästryggen i 6 timmar på raken utan att hoppa av (utom när man bytte om till bikini och de).
 
När vi ätit lunch så började vi göra dressyrprogramen som vi skulle ha på tävlingen på söndag. Efter de så gick vi och la oss. Vi åt glass och kollade på en film.
 
Efter de så hade vi ridlektion två och två. Då red vi programen och det gick väl inte så kanonbra. Programmet som jag red var med skänkelvikning, öppna och sluta så det var det som vi tränade på. Det gick ganska bra.
 
Efter de så åkte vi till stranden och åt mat där. Vi badade och spelade ett spel då man skulle kasta en pinne på andra pinnar som det var poäng på. Typ som kubb.
 
När vi kom hem kollade vi på en film.
 
Och Jenny påminde mig om att på torsdagen efter gymkhanan så hade vi teorilektion halv 12 ungefär ;) Det var om halvhalter och samling. Även fast det var så pass sent så kommer jag ihåg vad hon sa och de fast jag kom tydligen inte ihåg att vi hade det haha ;)
 
Hade inte med min kamera så bilderna är tagna med Jennys och av Jenny :)

Drar på gatufesten med Johanna, men först sjukan!

Datum: 2012-07-04 Tid: 10:40:13 Kategori: Today Kommentarer: 2
Klockan 1 idag ska jag vara på sjukhuset så vi åker typ halv 1 för då slutar mamma. Johanna följer med då för direkt efter de så skjutsar hon oss till stan så vi ska gå runt på gatufesten ganska länge. Blir typ där till 11 ikväll eller något sånt, beror på när skjutsen hem åker/kommer.
Vi kommer nog åka ganska mycket karuseller för det finns inte så mycket att göra där innan 7 :p
 
Annars så lyssnar jag på takida just nu och toklängtar tills på fredag! På lördag blir det nattkäk på donken typ 2 då bror min jobbar hehe :D Hoppas Calle också jobbar då för då ska vi beställa av han ju och sen ska det vara specialgjort av Kim har jag bestämt men det kommer det säkert inte vara :(
 
Fixar ett eller två tidsinställda inlägg, ett på eftermiddan och ett på kvällen :)

Hugo idag

Datum: 2012-07-03 Tid: 17:47:43 Kategori: Hugo Kommentarer: 1
Förut idag så red jag Hugo. Han verkade vara lite slö när jag hämtade honom i hagen och när jag gjorde iordning honom. Jag tänkte väl att han var trött efter att gått ganska mycket på ridlägret. Men såfort jag hoppade upp så blev det fart i han.
 
Vi gjorde lite öppnor och slutor och det gick faktiskt bra. Han måste nog vara less på att göra det nu haha ;) Sedan red jag lite utan stigbyglar och galopperade utan några krav. Ingentligen tänkte jag att vi skulle rida ut men det var så pass varmt så det var svalare i ridhuset, så då fick han göra lite roligare saker än att tråka runt och göra massa dressyrsaker.
 
En "gammal" fast ovisad bild
Nikon d3100 + AF-S nikkor 60mm f/2,8G ED

 
 
 

Ridlägret dag 2 - fredag

Datum: 2012-07-03 Tid: 15:02:46 Kategori: Ridläger 2012 Kommentarer: 1
Andra dagen på ridlägret så var det enskilda lektioner på schemat. Vi försov oss 30 minuter så vi började halv 9 och hade 40 minuter var. Jag åkte upp till ridhuset och fotade. Jag hann med slutet på Pernillas, hela Jessicas och halva Matildas innan jag skulle iväg och göra iordning Miller.
På lektionen så gjorde vi öppnor, slutor, skänkelvikningar och framdelsvändningar. Det gick bra stundvis men han ville inte riktigt gå med bakdelen där jag ville att den skulle gå i öppnorna och slutorna. Det är tur att han inte är så snabb så då är det enklare att rida igenom honom eftersom han är så pass stor.
På slutet så började vi också på bakdelsvändning men det har jag aldrig gjort vad jag vet så det var inte så jätteenkelt.
 
Efter lektionerna så åt vi lunch och byggde terränghindrena till hoppningen på eftermiddagen.
 
På terränghoppningen hade jag Lovely. Först så när jag skulle rida fram höll hon på att tjura och vägrade fatta galopp. Då hoppade Jenny upp och då gick hon som en klocka så då hoppade jag upp igen och då gick det bra.
Hon tittade ganska mycket på hindrena från början men efter att ha hoppat dom några gånger så gick det jättebra. När jag hade hoppat klart så ville Jenny också prova hoppa lite så hon gick hoppning med båda grupperna nästan så hon fick lite motion ;)
 
Efteråt åt vi mat (tror jag) och sedan gjorde vi väl inte så mycket. Kollade på en film också som var hur dålig som helst! När jag såg den för några år sedan så fanns det några bra saker i den men den var värdelös rakt igenom. 
 
Massor med bilder! Jag är så snygg på bilden då jag och Lovely hoppar... men hon stannade först och sen när hon väl hoppade så måste man ju säga "bra" och då blir man fin ;)
Av dessa bilder så har jag tagit runt 5 stycken så alla är inte tagna av mig.
 

Go' natt

Datum: 2012-07-02 Tid: 23:41:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu går jag och lägger mig när jag känner att uppdateringen är på topp (eller?). Imorgon blir det att åka och rida lilla Hugo. Får se om han kanske är lite trött efter att 2-3 personer ridit honom varje dag. Men det blir nog kanon :D
 
Annars vet jag inte vad det blir att göra imorgon. Gör något vettigt till skillnad från vad jag gjort idag. 
 
GODNATT NU!
 
.

Kort, snabbt, ontressant, onödigt, hej och hå

Datum: 2012-07-02 Tid: 15:15:08 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag har jag bara suttit och latat mig vid datorn. Sov i 11 timmar och det är mycket för mig men det var skönt att få sova lite mer än bara 6 timmar som det har blivit under lägret ;)
 
Vet inte vad jag ska skriva nu......................................... Håller på att göra en design till 6 tjejer som har en Eric Saade blogg fast den är typ klar ska bara lägga in den. Om ni tycker om Eric Saade kan ni ju gå in och läsa den här http://thesaadefamily.blogg.se/
 

Ridlägret dag 1 - torsdag

Datum: 2012-07-02 Tid: 12:11:07 Kategori: Ridläger 2012 Kommentarer: 2
Om jag ska skriva lite om ridlägret nudå.
 
Första dagen så var det hoppträning. Vi var uppdelade i två grupper så det var jag, Pernilla, Jessica och Julia i första och Linda, Maja och Matilda i den andra.
Vi hoppade ett räcke snett igenom, studs, en serie på långsidan med två hinder med 3 galoppsprång mellan tror jag det var, kavaletti med bom - hinder - bom och sedan hade vi ett hinder på båda kortsidorna.
Jag hade Miller då och det gick bra. Han orkade inte riktigt och i kavalettin så gick han på bommarna istället för att gå över dom (smart häst). Vi gjorde lite olika övningar som när vi hoppat serien skulle vi vända 90 grader direkt efter hindret för att komma på det på långsidan. Det gick ganska bra men jag svängde mer istället för att vända för skänkeln. När vi gjort det någongång så gick det bättre.
Vi gjorde också så att Jenny la två bommar efter hindret som man skulle rida utanför, mellan och innan. Det var inte det enklaste på Miller kan jag säga. 
Vi hoppade också allt i en bana och det gick bra.
 
Efter lektionerna så gjorde vi väl inte så mycket. Hade roligt, åt mat, åkte och badade (eller var tre som badade) och lite annat.
 
På kvällen innan vi skulle ha gymkhana så blev Tango tokig. Julia skulle ta in honom och då skulle han äta så han kom under tråden till Farahs hage så han fick panik och kastade sig bakåt så tråden gick av. Sedan vet jag inte vad som hände jag hörde bara att Julia skrek och då såg jag att Tango sprang över henne. Tango kom springandes så jag fångade honom och tog upp honom till hand box. Farah kunde ju också springa vart som helst men som tur var så märkte hon inte att hon var "lös".
Det gick somtur var bra med Julia, Tango är ändå en storhäst (fast inte jättestor men runt 155 kanske?) och han är väl nordsvensk eller något sånt.
 
Gymkhanan gick bra. Jag, Matilda och Jessica hade Humle och Maja, Pernilla och Linda hade Hugo.
Vi hade två tävlingar, Slalom och Slalom - kasta strumpor i en hink. Första vann vi och andra vann dom andra, om jag hade blivit klar med att kasta strumporna 1-2 sekunder tidigare så skulle vi vunnit ;)
 
Efter det så gjorde vi inte så mycket.
 
Mycket bilder. Jag har tagit 4 bilder av alla domhär resten har Jenny eller någon annan tagit (fast med min kamera då)
 

Varit hemma ett tag

Datum: 2012-07-01 Tid: 20:07:18 Kategori: Ridläger 2012 Kommentarer: 1
Kom hem för väldigt länge sedan. Eller okej men runt 2. Har inte orkat blogga och kommer inte skriva om ridlägret nu fast jag kan säga att det har varit kul :) Nu har jag äntligen duschat (orkade inte duscha på lägret och var ingen annan som gjorde de heller) och senast jag gjorde de var i onsdags... Usch säger jag bara haha ;)
 
Nu ska jag ta och skicka massa bilder till allihopa från lägret så jag uppdaterar väl någongång imorgon.


Min kanin är finare än din kanin!

Datum: 2012-07-01 Tid: 13:10:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro nikkor 60mm f/2,8G ED
Okej jag kunde inte komma på någon bättre rubrik men ja!

RSS 2.0