Purple

Datum: 2012-06-30 Tid: 18:43:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Inte så vackra bilder. Andra bilden är väl bäst men de två andra vet jag inte varför jag lägger upp. Den sista var förövrigt jättemörk så fick ljusa upp den jättemycket och då blev den konstig i färgerna och jag hade ingen lust att lägga energi på att fixa det.

Bilder från betet del 2

Datum: 2012-06-30 Tid: 15:09:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105 f/3,5-5,6G ED
Lyckliga hästar :')

En hoppande Teddy

Datum: 2012-06-30 Tid: 10:09:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 3
Framifrån vart inte så fint ...haha sötnosen!
När man hoppar snabbt över så hinner inte jag ta kort men det har hon inte lärt sig än ;)
Haha så kan man också göra.
Och nu kom vi till bilderna där hon river. Visst ser det bra ut på bild..
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Så då vänder vi på hindret och är lite taskig mot henne men hon överlevde som tur var! Det är inte direkt något jag rekomenderar men ja det funkar ibland. Det finns dom som spikar fast hindrena också.

En vecka kvar

Datum: 2012-06-29 Tid: 23:59:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
En vecka kvar En vecka kvar En vecka kvar En vecka kvar En vecka kvar
 
En vecka kvar En vecka kvar En vecka kvar En vecka kvar En vecka kvar
 
En vecka kvar En vecka kvar En vecka kvar En vecka kvar En vecka kvar
 
Nu är det bara en vecka kvar. Och jag vet inte vad jag ska skriva. Jag är tokig. Veckan måste gå fort för jag kommer dö annars. Nej jag får inte dö för då får jag inte se dom. Okej nu tänker jag inte skriva mer för då börjar jag längta ännu mer!

Vita små blommor

Datum: 2012-06-29 Tid: 20:08:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED
Gillar dom två första bilderna sen de andra två fick bara slinka med. Fokusen var mer än omöjlig att få till då det blåse lite och hundkexen eller vad dom heter är inte direkt stora heller. När jag skulle redigera dom så i brightness/contrast så drog jag på kontrasten på max men ändå fick jag fixa med contrasten i curves också. Ni skulle ha sett orginalbilden, vadå färglös?
 
Men dom är faktiskt helt okej även fast fokusen inte ligger helt rätt på den tredje bilden, äh vi säger att det var planerat att den skulle vara så!

Red and Blue

Datum: 2012-06-29 Tid: 17:07:00 Kategori: Hugo Kommentarer: 2
Nikon D3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED

Kärt barn har många namn

Datum: 2012-06-29 Tid: 12:06:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 2
Teddy får oftast ett nytt namn varje dag, eller minst ett i veckan. Jag kommer inte ihåg alla då namnen bara kommer beroende på vilket "humör" Teddy är på. När hon är uppjagad och ligger platt på marken så fick hon namnen "plattfisk" och "pannkaka". När hon låter eller vad man ska säga så låter hon som en gris och ni kan gissa vad hon fick för namn då. Ja namnen bara kommer men det är Teddy hon lyssnar på, eller lyssnar och lyssnar, rycker till på kanske man ska säga ;)
 
Har ni många namn på era djur? Vad är det för namn isåfall? :)

Mist over the water

Datum: 2012-06-28 Tid: 20:01:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2
 

Bilder från betet del 1

Datum: 2012-06-28 Tid: 16:04:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105 f/3,5-5,6G ED
Fina hästar och alla såg så lyckliga ut :')
 

Tidsinställt inlägg

Datum: 2012-06-28 Tid: 12:03:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Hej!
 
Detta är ett tidsinställt inlägg för jag hinner inte blogga nu på morgonen. Jag är nog på ridlägret nu och kanske har jag hopplektion justnu. Ska somsagt ha Miller som jag provred i måndags. Kommer nog bli ett roligt läger :)
 
Kommer hem på söndag kväll så får se om hinner blogga då. Så ni få ha det så bra, har fixat med ca 3 inlägg om dagen och det är mest bara bilder så jag hoppas på mycket kommentarer när jag kommer tillbaka :)
 
Juste! Ska också provrida med den nya stödsaken för tummen så vi får se om jag kan rida eller om det kommer bli jättekonstigt ;)
 
Ni får en bild på mig och Miller från i måndags :)

Svar på frågestunden

Datum: 2012-06-28 Tid: 11:04:00 Kategori: Frågestund Kommentarer: 0
Hur länge har du hållit på med hästar? Jag började rida när jag började 1an så var då 7 år och jag hade inte hållt på med hästar innan.

 

Vad är det bästa med att ha häst? Nu har jag inte någon egen häst men kan svara utifrån att ha en medryttarhäst. Man utvecklas mycket mer än på ridskola, visst ridskola är bra men just nu ger det inte mig så mycket. Annars när jag har ridit uppe hos min faster och ibland där har det blivit 5 hästar på en dag så är det riktigt nyttigt för alla hästar är olika då det är alltifrån lata till dunderpigga.

 

Hur lång tid tillbringar du i stallet? Det blir inte så mycket tid. Det är mest åka dit rida och mocka. Blir väl undefär 2 timmar varje gång jag är där och rider.

 

Har du haft en blogg innan denna? Jag har haft ganska många bloggar fast det var över 3 år sedan. Jag gjorde en blogg och hade den en vecka sedan tog jag bort den och skapade en ny osv.. Jag har haft denna blogg sedan någongång 2009 tror jag men jag tog bort inläggen eftersom så har bara inlägg från 2010.

 

Hur började du blogga? Jag vet faktiskt inte. Det var väl inte av någon speciell anledning utan kanske att jag tyckte det skulle vara kul eller så. Men det var 4 år sedan kanske och sen blev det bara så att jag fortsatte.

 

 

Om du fick välja en sak du kunde förbättra med din blogg, vad skulle det vara? T.ex uppdatera oftare, fler bilder osv. Skriva mer intressanta inlägg och mer bilder om vad jag gör på dagarna, men det blir svårt att ta med kameran överallt som t.ex. på skolan och mobilbilder och inte så roliga.

 

Kram och ha en trevlig midsommar! :)

 

 

Vad får dig att fortsätta blogga? Det är för jag tycker det är kul att visa bilder och sånt för andra. Det blir också mycket roligare när man får kommentarer, när man får jättelite kommentarer blir det automatiskt tråkigare men när man loggar in och har jättemånga kommentarer så får man jättemycket inspiration av någon anledning.

 

Drömyrke och varför? Det är en bra fråga, jag vet faktiskt inte. Jag vill jobba med djur så kanske veterinär, men isåfall inriktat på hästar eller kanske hundar då jag inte skulle vilja ta emot alla olika djur. Veterinär är så bra för att hjälpa djur såklart. Men och andra sidan är det nog ett ganska hemskt jobb också, jag skulle liksom dö om jag skulle behöva avliva ett djur.. Så jag vet faktiskt inte. 

 

Drömresemål och varför? Det finns mycket, men kanske Australien/Nya Zeeland. I Australien finns det så mycket kryp (som också är giftiga) så där skulle jag väl knappt överleva då jag knappt klarar av krypen Sverige. I Nya Zeeland därimot finns det tydligen inga giftiga kryp. Det verkar vara så fint där så det är väl en av anledningarna också. Åka på safari i Afrika skulle också vara något, men isåfall bara där det är djur, skulle aldrig vilja åka till en stad där då nästan alla är fattiga där. Visst USA står väl också högt upp på listan men där har jag ändå varit 3 gånger.

 

Varför började du rida? Det var nog för att min ena kompis hade börjat rida och vi lekte häst på raster så då började nästan alla tjejer i klassen att rida.

 

Hoppas du får en riktigt bra midsommar! :)

 

 

Vad har du för planer med Hugo? Jag har inte några direkta planer. Bara träna på och just nu försöka få till galoppen. Jag vet inte heller hur det kommer bli med honom då hans hagkompis ska säljas och då blir han själv. Men om han blir kvar och jag kommer fortsätta rida honom så kanske vi kan försöka ta oss ut på någon hopp eller dressyrtävling. Om det blir någon hopptävling så ska vi först försöka ta oss runt en bana på första försöket utan att ha olika höjder och att han stannar 5 gånger innan han väl hoppar.

 

Vart vill du komma med din ridning? Jag vill nog ha en häst senare och träna/tävla men inte några satsningar på att bli bäst i världen direkt utan bara fritidsrida.

 

Vill du jobba med hästar senare i livet? Och isåfall som vad? Då är de nog hästveterinär eller vad man ska säga.

 

Din högsta önskan just nu? Det vet jag faktiskt inte. Att få tre önskningar kanske? Men kanske att jag får ett asbra jobb efter skolan och tjänar mycket så jag kan ha en jättefin gård och hästar och sånt. Annars skulle det väl också kunna vara att Teddy skulle vara med mig så länge jag lever men tyvärr så måste man låta naturen ha sin gång också. Samma sak med Hugo också, men jag går nog på det första svaret.

 

Bästa hästen på ridskolan? Hm... beror på om det är hoppning eller dressyr. Exxet är alltid rolig när det är hoppning, i dressyren är jag för dålig så jag kan inte rida han bra där. Gregory är också rolig i hoppningen. Han är också ganska rolig i dressyren när han har lite energi. Annars så Columbus är småkul. Men jag tycker alla är bra på sina sätt!

 

 

Självklart ska du få en sjuk fråga!!! :D

 

Vad skulle du helst vilja stoppa upp i näsan? XD Hahahaha.... FINGRET! Hahah men inte vet jag jag brukar inte direkt tänka "hmmm undra hur det skulle vara att få en apelsin i näsan?"......

 

 

Äger du Hugo? Nej, han är min medryttarhäst.

 

 

Har du fler djur än häst och kanin? Nej det har jag inte. Hade två fåglar förut men dom finns tyvärr inte kvar i livet. 

 

Har du några syskon? Japp en storebror.

 

Favorit märke inom hästvärlden? Oj vad svår fråga! Jag brukar inte köpa märkessaker så jag är inte så jätteinsatt i det. Men Kingsland och John Whitake kanske. HV Polo är också snyggt.. Hmm...

 

Favorit klädaffär? HM och Cubus blir det väl om jag väljer dom jag brukar handla på mest.

 

 

Hoppas ni är nöjda med svaren :)

 

 

 

 


Betet

Datum: 2012-06-27 Tid: 16:18:26 Kategori: Today Kommentarer: 2
Kom nyss hem från betet efter att varit där i runt 3 timmar. Fotade en jäkla massa så har 450 bilder att kolla igenom nu.
Vi gick runt där och fotade och lite sånt. Det var mest dom minsta som ville vara sociala. Dom stora stod mest och åt och kom fram någongång. Efter att vi hade fikat och sånt så gick vi ner till hästarna igen och då skulle alla upp och dricka och efter de så stod de bara och sov så dom var jättetråkiga. Jag och Julia gick och la oss och sola och då kom Farao och Puck och ställde sig framför oss (fast inne i hagen då) och glodde på oss ;)
 
Men nu ska jag försöka hitta en bild som jag kan lägga upp :p
 
Det fick bli en på lilla Pysen :) Han är bara för söt!

Bra uppdatering idag..

Datum: 2012-06-26 Tid: 22:36:07 Kategori: Today Kommentarer: 3
Vad mycket jag har bloggat idag.. Jag som trodde jag hade lagt upp massa inlägg men dom ligger i utkastet som ska komma upp i helgen.
Men annars idag så har jag och Josefin inte gjort så mycket. Suttit vid datorerna och spelat lite sims. Hon har typ alla sims 2 och jag spelade sims 3 och det är jättedåligt för jag har bara dåliga saker så det var inte så kul.
Började också att åska mitt i allt ihop också. Det var bara lite läskigt.. Blixtrade som satan själv!
 
Men nu ska jag nog ta och sova. Imorgon ska jag till betet med Julia så nu får man träffa ridskolehästarna igen :)
 
 
 
 

Med Josefin

Datum: 2012-06-26 Tid: 12:25:19 Kategori: Today Kommentarer: 1
Sitter just nu och gör ingenting speciellt med Josefin. Vi sitter vid två datorer och nördar oss ;)
Nej men vi ska väl ta och hitta på något nu. Jag måste också börja packa inför ridlägret då vi ska skjutsa dit sakerna imorgon för jag ska ta moppen på torsdag.
 
Men blir inte så bra uppdatering idag men ni får hålla ut :)
 

Redo för framtiden (3-4 veckor ;) )

Datum: 2012-06-25 Tid: 20:08:59 Kategori: Ridning Kommentarer: 4
Nu har jag städat, skrubbat och tvättat nästan alla mina ridsaker. Blött ner hela hjälmen, hjälmpåsen och ridhandskarna, torkade av ridvästen, smörjde stövlarna (eller pappa gjorde de), tvättat en omgång och håller på med andra tvätten nu. När allt har torkat så jag jag redo för ridlägret och sen blir det nästan samma visa igen innan gatufesten och efter gatufesten blir det LYCKSELE :D
'Tyvärr' så är Meverick och Åli och käkar sig feta någonstans i norr. Men Josefin följer med mig upp dit och där finns det en moppe som jag på skjutsa på så då kan vi ta oss till de andra hästarna (Frosti, Gleisir, Engstura och någon till snygging som står där över sommaren fast jag vet inte om jag kommer få rida honom, klicka här för att kolla på en bild som ligger på facebook)
 
Så nu har jag lite mer att göra i Juli. Någongång i slutet av juli så är det släktträff uppe i Lycksele också och om vi åker dit blir det ju ännu mer häst. KÄRLEK!
 

En stor och gammal herre på 27 år!

Datum: 2012-06-25 Tid: 16:06:14 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Idag provred jag somsagt en storhäst vid namn Miller som jag ska ha på ridlägret. Jag visste att han var gammal så trodde han var 20 kanske men han är 27! Han är lite småstel när man ska kratsa hovarna men annars inget som var märkbart med tankte på åldern.
 
Han hade inte någon riktig egen energi under ridningen utan det gick sakta men säkert. Han var väldigt mjuk redan från början och det blev jag förvånad över då jag trodde han skulle vara lite stel. Både skritten och traven gick jättebra, han gick i en bra form fast ibland blev han väldigt låg så då skulle man försöka lirka upp huvudet och det var inte det enklaste ibland.
Efter en stund tog vi lite galopp också och han tog galoppskänkeln väldigt bra. När jag joggade av honom så gick vi också över några bommar då vi ska hoppa på ridlägret. Jag har ingen aning om hur det kommer gå då han har en stor galopp och komme säkert hoppa stort men ja det är bara att försöka hålla sig kvar ;)
 

Sjukhuset

Datum: 2012-06-25 Tid: 15:40:31 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag efter att jag ridit Miller så åkte jag snabbt hem och duschade för att sedan åka iväg till sjukhuset. Hon var 15 minuter sen och när jag väl kom in så höll hon på att känna och sen gjorde hon en stödskena av plast som jag ska ha när jag rider och det tog en stund för att den skulle passa in rätt och sånt. Sedan tog hon också fram en elastisk som jag kan ha på skolan sedan. Hon visade också ett enkelt knep man kan göra med tejp så fick en tejprulle också. Gick också och köpte sånna här man ha på pennor så det blir tjockare där man håller i.
Kommer inte se handikappad ut eller ;) Men jag får väl göra det ifall det blir bättre av det.
 
 

Rosa och grönt men blå ton

Datum: 2012-06-25 Tid: 10:40:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Första bilden är snyggare än snyggast. Ellerhur?!

Glassätande monster

Datum: 2012-06-24 Tid: 21:29:07 Kategori: Today Kommentarer: 6
Nu är jag hemma efter att varit med Julia och Emma och ätit mjukglass. Hoppade också lite studsmatta hos Emma efteråt också ;)
 
Nu ska jag inte göra så mycket utan bara ta det lugnt för imorgon ska jag upp ungefär halv 9 för ska vara i stallet där Hugo står halv 10 och möta upp Jenny för att sedan ta oss till ett annat stall där en häst vid namn Miller står. Ska provrida honom och se om jag ska ha honom på ridlägret och jag tror nog det kommer gå bra :)
 
Klockan 2 ska jag också vara på sjukhuset, HUA vad läskigt haha ;)
 
 

Galopp - och failbilder

Datum: 2012-06-24 Tid: 16:55:52 Kategori: Hugo Kommentarer: 5Lite för högt tyckte Hugo. Men det blir nog inte bättre för att ryttaren kollar ner i backen..

Haha jag vet inte vad det blev för hopp. Det kändes inte rätt iallafall ;)
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Fotograf: Jenniefer

Haha gulligaste bilden ;) Jag tror att jag skriker BRAAAAA!! Och då blir man söt på bild :)

Lite störande ändå att på nästan varje bra bild blundar jag. Jag blundar på alla utom sista bilden som inte är bra istället. Haha!

Och sen alla bilder som är från när jag hoppade med lill Hugo är det Jenniefer som har fotat så ni kan ju ta och gå in på hennes blogg http://jenniieferbylin.blogg.se/

 

 


Tre nya saker till mig och en till Hugo

Datum: 2012-06-24 Tid: 14:14:24 Kategori: Today Kommentarer: 2
Blev en ganska kort sväng på birsta idag. Först väntade vi ett bra tag på resia för det var mycket folk där. Det tar ju en stund för varje som ska boka resa också. Tillslut var det våran eller Kim och Mariannes tur. Tog ett tag det med sen efter de gick vi iväg och vi gick in på fyra affärer, the body shop, apoteket, bikbok och HM. Jag köpte ett par gröna shorts på bikbok, de var inte så gröna som jag ville men då skulle jag köpt dom på gina som kostar 350kr istället för dessa som kostade 100kr.
Efter allt gick jag iväg på hööks för alla andra skulle på ÖB. Där inne gick jag och kollade på lite saker. När mamma kom köpte jag en tröja, handskar och ett schabrak. När vi betalade så skulle det bli över 550kr men tydligen så skulle alla domdär tre sakerna komma på rean på tisdag så då fick jag reapriset så blev ca 230kr billigare så betalade bara 320kr så det var grymt :)
 
Handskarna var väl inte supersnygga men dom var ganska sköna och jag behöver ett par nya svarta och det fanns inga andra i min storlek som inte var jättekonstiga eller osköna.
Färgen gör väl sig inte helt rätt på bild.

En söndag där tiden spenderas på birre birsta

Datum: 2012-06-24 Tid: 10:01:56 Kategori: Today Kommentarer: 3
Hej och godmorgon. Varför jag är uppe vet jag inte, mamma kom in och sa att jag måste gå upp om vi ska på birsta, även fast inte en människa har gått upp i huset. Eftersom hon går upp klockan 8 så väckte hon mig då också och då kunnde jag knappt somna om även fast jag höll på att dö för jag var så trött.
 
Men vi ska väl på birsta idag heeeela familjen. Mamma och pappa ska vara med och boka någon utlandsresa till Kim och Marianne för dom ska betala hälften åt dom. Tror inte jag kommer handla så mycket men man vet ju aldrig när mamma och pappa är med ;) Skulle kanske ta oss en sväng till hööks också..
 
Men ja ni få ha en så trevlig dag (trevlig jag är) så får vi se när jag bloggar.
Hejdå :)
 
 

Midsommarafton med Julia och Emma

Datum: 2012-06-23 Tid: 22:40:21 Kategori: Today Kommentarer: 1
Om jag ska skriva lite om gårdagen/natten nu. 
 
När vi kom till stugan så gjorde vi inte så mycket. Efter ett tag började vi göra mat och lite sånt. Tacos stod det på menyn. Emma tog jättemycket kort på allt inne i stugan tror jag och ganska många på mig och Julia och det var inte på så vackra ställen.
 
Åt mat ett tag sedan gick vi in till den andra stugan och vad gjorde vi då? Bra minne. Men vi kollade på nog på TV.
Tänkte gå till sjön och kolla lite men var ganska mycket folk där så vi skippade det. Istället tog vi en liten promenad som gick väääldigt sakta. Vi gick kanske 1km/h. Blev en promenad på nästan 1 timme och kan inte varit mer än 1,5km.
Eftersom jag har lovat mina vänner att jag inte ska lägga ut bilder på dom så gör jag inte de. Fast på bilden ovan ser man ju inte vem det är sådeså.
 

När vi kom tillbaka kollade vi en american pie som gick på TVn. När den var slut så kollade vi på Patrik 1,5 som också gick på TVn. När den var slut var klockan 12 och då var det badtajm!
När vi kom till sjön var det dimma över den som var jätte coolt :D När vi tog av oss kläderna som vi hade över bikinin så blev det jättekallt, men när vi väl kände på vattnet så var det varmare i vattnet än i luften även fast det inte var speciellt varmt men ändå.
Alla bilder är tagna med Nikon d3100 + AF-S nikkor 18-105 f/3,5-5,6G ED
 
När vi kom tillbaka till stugan så var byxorna väldigt blöta. Så vi satt utan byxor med en varsin filt och tjocktröja och höll på att frysa ihjäl. Vi kollade på scream 4 och den var väl inte så bra. Efter den kollade vi på en komedi som inte var speciellt bra. Kollade bara lite från och till. Den var slut nångång efter 5 och då gick vi och la oss. Emma som inte ville somna ställde alarm på halv 10. Jag somnade kanske 6.
Vaknade av Emmas alarm halv 10 och då kollade jag på henne och då låg hon och flinade haha. Vaknade halv 12 och då gick vi upp.
Åt frukost, diskade,  packade ihop och sen åkte vi hem.
 
Ja vi har haft det riktigt skojjigt :D
 
 
 
 

En lördag med mycket händelser

Datum: 2012-06-23 Tid: 21:12:07 Kategori: Today Kommentarer: 3
Blir så glad när jag kollar in på bloggen och har jättemycket kommentarer! :)
 
Har inte hunnit blogga idag då det har varit fullt upp hela tiden. Kom hem runt 2 tror jag från Julias stuga. Bytte om jag skulle ta moppen till Hugo men då vägrar moppefan starta. Hade tydligen inge bensin så fyllde på lite som vi hade hemma och skulle då ta mig till macken. Tror ni jag vet hur man tankar eller!? Men jag lyckades faktiskt, fast jag visste inte om jag hade betalat så jag försökte få tag i mamma om man skulle göra något mer fast hon svarade inte så jag åkte därifrån haha.. (kan säkra er om att jag faktiskt betalade).
 
När jag hade ridit Hugo så skyndade jag mig hem för att byta om och gå ner till pappas kusin för att äta upp maten som blev kvar igår (dom bor två hus brevid oss och mamma och pappa var där men jag var ju med Julia och Emma). Var där till 8 och har varit ute och fixat lite i Teddys bur. Tydligen så var det myrinvasion i hennes bur tidigare idag men nu var det inte så jättemånga. De är 0,5cm stora om ens de, så jag är inte så jätterädd för dom ; Så nu luktar det kanel i hela buren för myror tycker tydligen inte om de.
 
Nej nu ska jag ta och skriva ihop några inlägg om blandannat midsommarafton och ridpasset med en underbar Hugo idag :)
 
 

Hoppat lite med Teddy

Datum: 2012-06-22 Tid: 15:14:25 Kategori: Teddy Kommentarer: 10
Pappa fick äran att hoppa lite med Teddy då jag ville ha en ny hoppbild på henne. Såklart så river hon hela tiden så på alla bilder ser man att hon river vilket är lite tråkigt. Den enda gången hon inte river är när jag hoppar med henne för hon får mer fart då, eller jag jagar på henne lite mer. Vi vände istället på hindret så hon inte kan riva, jag tycker det är lite taskigt mot henne då hindret blir fast men då blev det bilden ovan som är jättefin :)
 
Ska försöka börja hoppa lite mer med henne nu så hon får röra lite mer på sig. Hon har dock blivit "anti" koppel då hon inte haft det regelbundet sedan förra sommaren. Hon är så van att vara lös att hon får lite halvt panik när hon inte kommer någonstans, men vi kanske ska börja med lite mer koppel nu så hon börjar vänja sig.
 

Haft sommar lov i en vecka nu

Datum: 2012-06-22 Tid: 11:10:35 Kategori: Today Kommentarer: 2
Godmorgon allihopa!
 
Igår så åt vi världens godaste middag. Färdiggrillad kyckling (som man köper från ica eller nån annan affär) och sen grönsaker och frukt. Vi åt annanas, gurka, apelsin, äpple och massa mer. Sedan bröd får man inte glömma heller. Det är hur gott som helst!
Tilll efterrätt blev det bananpaj och glass och grannarna kom på lite besök ;) Tog inge kort på allt gott men jaja :)
 
Lite senare idag så blire kulkul med Julia och Emma. Kommer inte sova hemma så lägger kanske upp något tidsinställt :)
 
Därför får ni en ganska gammal bild på Teddy. Eller den är 4-5 veckor eller så.
 

Frågestund

Datum: 2012-06-21 Tid: 21:45:52 Kategori: Frågestund Kommentarer: 7
Ja vi gör väl igång med en frågestund nurå. Fast bara därför kommer väl ingen ställa någon fråga. Men jag svarar på allt (om det inte är något riktigt riktigt sjukt dårå). Men fråga vad som helst!
Avslutas när jag har fått några frågor eller om en vecka eller så.
 

Film på Hugo från idag

Datum: 2012-06-21 Tid: 18:29:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 4
Här är delar av filmen från idag. Var mest bara travklipp men skritt är tråkigt att kolla på och galoppen är inte så fin än. Men jämför höger och vänster galopp. Tror aldrig han har gått så fint som han gjorde i högervarvet. Han sökte sig någolunda neråt och var för det mesta bra. Han kanske håller på att hitta tillbaka sig själv :) Men jag tycker han gick bra idag, tyckte dock det kändes ännu bättre än vad det ser ut som på filmen men aja :)

En duktig Hugo!

Datum: 2012-06-21 Tid: 17:26:41 Kategori: Hugo Kommentarer: 0
Print från filmen

Som jag skrev förut var Hugo ovanligt fin idag. Red bara runt lite och gjorde volter och lite sånt. Gjorde också några skänkelvikningar som gick bra. Blev mest trav men mycket galopp också.
När jag fattade höger galopp visste jag inte vad det var för fel på hästen. Han tappade inte formen som han brukar utan han fortsatte i form och rullade på för det mesta i FORM. Ja ni läste rätt! I vänster varv galopperade han som han brukar göra, försökte få ner honom men gick inte nå vidare. Jag vet inte om det är jag som rider dåligt eller om det är hästen som inte orkar bära upp sig. Men är riktigt nöjd med att han gick bra i höger varv.
 
Blev ett ganska kort ridpass ca 30 minuter men hästen var svettig. Efteråt så tog vi en liten galopp ute så han fick ha lite kul. Han fjantade sig först för några plastsaker som låg på sidorna av vägen och han började resa sig så jag hoppade av och ledde förbi han.
 
Superduktig häst idag och film kommer strax.

En fin Hugo och solning

Datum: 2012-06-21 Tid: 16:07:03 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag red jag Hugo vid halv 12. Han var jättefin! Kom hem 1 och har legat ute och solat lite för att försöka jämna ut den fina brännan jag fick igår. Ser lite bättre nu iallafall.
Men nu ska jag ta och fixa mitt hår då jag nyss duschat. Ska också klippa ihop en liten filmsnutt från när jag red Hugo idag. Han var så fin så jag var tvungen att filma.
 
 

På banan

Datum: 2012-06-21 Tid: 10:09:55 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1

Snygga hästar minsann!

Birsta och lite annat

Datum: 2012-06-20 Tid: 22:00:23 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har varit på birsta med Jenniefer nu på kvällen. Köpte en rosa piké som jag ska rida i. Hittade inte så mycket annat och har inte tänkt att köpa något.
Annars så när jag kom hem så skulle alla (mamma, pappa, Kim och Marianne) gå ut och gå så jag hakade på.
 
Nu vet jag inte vad jag ska göra. Imorgon ska jag rida Hugo så vi får se hur det går. Ska försöka planera något som vi ska göra. Kanske blir det ett dressyrpass? Nej jag vet faktiskt inte. Kanske mycket galopparbete?
 
Nu ska jag ta och se hur min fina bränna ser ut. Tror jag måste kämpa lite så jag ser någolunda ut om jag ska kunna gå i bikini..
 
 

Sola med linne = jättefin

Datum: 2012-06-20 Tid: 16:19:48 Kategori: Today Kommentarer: 3
Tänkte ge er ett litet tips från coachen. Sola inte med linne för då blir det som jag justnu ;) Men det blåste jättemycket så det var för kallt för att bara ha bikinin. Så nu känner jag mig jättevacker... Har suttit ute i solen i över 2 timmar och jag har inte solat ryggen heller så det ser jätteknäppt ut på axlarna haha. Jag brukar inte bli solbränd heller men det är bra för det övergår alltid till brunt sen så det blir bra ;)
 
 

Lilla fina underbara tjej ♥

Datum: 2012-06-20 Tid: 14:50:38 Kategori: Today Kommentarer: 1
Jag älskar dig så obeskrivligt mycket min fina fina tjej
 
Måste fota lite bilder på mig och henne någongång. Men är så svårt att fota utan fjärrutlösare. Aja nån som vill komma? ;)

De tre första veckorna på sommarlovet

Datum: 2012-06-20 Tid: 11:08:49 Kategori: Today Kommentarer: 2
Såhär ser mitt schema ut för ca 3 veckor. Allt är såklart inte utprickat och jag ska försöka rida Hugo lite mellan alltihop också. Men det är bra för jag måste göra något. Idag vet jag inte vad som händer. Antagligen ingenting så jag ska ta och sola lite för det är finvänder. Vill se ut som jag gjorde förra året vid denna tid.
 
Sådär såg jag ut för ett år sedan! Bikinilinjerna på sidan är från bikinin jag hade den sista dagen i USA och dom är typ borta. Nej nu ska jag ut och sola! Eller vara ute iallafall..

Elakt spotify

Datum: 2012-06-20 Tid: 10:42:51 Kategori: Today Kommentarer: 0
Man blir så glad när jag upptäckte att jag hade 0 minuter kvar på sporify denna månad. Inte visste jag är det hade blivit så, och då stänger jag aldrig av musiken t.ex om jag går ut till Teddy får musiken vara kvar. Men ja det är bara att skapa ett nytt konto som alltid var sjätte månad för då får man lyssna hur mycket som helst :D
 
Lyssnar på min gamla spotify nu och det är jättebra musik (jag har typ 5 acount troja...). Alvin och gänget som Jenniefer har starrat för något år sedan (Y)
 
 

Nya ridbyxor

Datum: 2012-06-20 Tid: 10:39:43 Kategori: Today Kommentarer: 2
Ja dessa köpte jag igår. Dom kostade 799kr så 100kr dyrare men jag orkade inte beställa. Lite långa är dom allt men de får man pula ner i stövlarna haha ;)

Samma månad förra året

Datum: 2012-06-19 Tid: 20:56:10 Kategori: Today Kommentarer: 1
Juni förra året var fullt med hästar. Först var det såklart skolavslutning och takida släppte två singlar "was it i?" och "haven stay". Fotade en hoppträning och när kompisarna skulle försöka bada med hästarna fast det gick inte nå vidare.
Var till åland med motorcykelklubben som var trevligt.
Vid midsommar drog vi upp till lycksele och där började sommaren på riktigt. Två hästar att ta hand om, en skulle ridas varje dag och den andra varannan dag. Fanns också 3 till hästar som jag red ibland. Sommaren fick en riktigt lysande start och livet var på topp.
Det var riktigt varmt om man jämför med vad det är nu. Var minst 22 grader varje dag, nu är det runt 15..
 
Skulle gärna vilja vara där uppe i sommar igen men nu ska hästarna på bete hela juli och kanske halva augusti så jag vet inte om jag vill dit om inte Meverick är där.

Ridning och shopping

Datum: 2012-06-19 Tid: 16:56:09 Kategori: Today Kommentarer: 0
Ska jag ta och försöka få ihop något inlägg nu då.

Gick upp klockan 9 och åkte iväg till Hugo. Red med Jenny och vi red ut. Gick kalasbra.
När jag kom hem så duschade jag och åkte iväg med Julia till stan. Började på Equeen där vi gick runt och dreglade över massa snygga saker. Köpte ett par ridbyxor som är supersnygga. Fast skulle gärna vilja ha ett par pikeur ridbyxor som är hur snygg som helst men ja de kostar därefter..
Sen gick vi ner på stan och åt mat och kollade på massa kläder.

Nu vet jag inte vad som händer resten av dagen. Blåser som satan ute av någon dum anledning. Därför får ni en bild som är 3 veckor gammal :)


En Hugo och ridbyxsnack

Datum: 2012-06-19 Tid: 13:13:00 Kategori: Hugo Kommentarer: 0

Just nu har jag varit och ridit denna fillur och nu är jag väl och går runt på stan med Julia. Har planerat att köpa ett par ridbyxor, det kommer inte min plånbok gilla men har man föräldrar som inte vill köpa så får jag väl betala det själv då. Men de är ett par marinblåa Whitaker byxor och dom kostar 699kr på internet så om dom inte gör det i butik så beställer jag dom istället ;)

Tappar andan och vet inte vad jag ska ta mig till. Älskade takida.

Datum: 2012-06-19 Tid: 10:45:00 Kategori: Today Kommentarer: 0

ÅHH HERREGUD!
Har kollat på detta klipp som jag gjorde ifrån Ljungarocken och kollade på de tre korta filmerna från Umeå. Jag blev tårögt och satt och log för mig själv.
Om exakt 18 dagar (om jag räknar med idag) är det fredagen den 6 juli. Jag är nog hemma och håller på att dö och räknar ner timmarna. Jag kommer ställa mig framför scenen runt 7-8 och då är det ca 4-5 timmar innan takida kliver in på scenen.
Jag fick hjärtklappning nu (haha).

Slapp dag med sol och värme

Datum: 2012-06-18 Tid: 21:57:08 Kategori: Today Kommentarer: 1
Fin rubrik jag kom på ;)

Idag har jag bara slappat. Gick upp typ 11 efter att ha legat i sängen och kollat på TV. Tog på mig en bikini och klänning, och tog med mig en bok och mobilen ut för att hitta en plats där jag kunde ligga och sola på. Mamma och pappa har inte tagit fram solstolarna så jag fick ligga på en dyna på trallen där det är jättemycket myror. Och ja jag hade panik .... hehe. Men det gick faktiskt bra och tog typ 1 timme innan jag fick en myra på mig (skrämde bort alla andra som jag såg). Låg och solade en timme sen gick jag in en snabbis och kylde av mig lite, fortsatte vara ute massa och sen tog jag med mig datorn ut för att skulle så på ett program som jag hade missat och mobilen hade inte lust att visa det.

Ganska skönt med sol ändå, var 22 grader i skuggan här. Tyvärr är jag inte som alla andra som gillar att solar, det är bland det värsta jag vet men försöker genomlida det så jag blir lite brun, tur att jag har ganska lätt för att bli brun iaf.

Finbilder på Hugo

Datum: 2012-06-18 Tid: 21:50:28 Kategori: Hugo Kommentarer: 1

Fina underbara häst. Jag älskar dig

Lagt över bilder

Datum: 2012-06-18 Tid: 18:51:06 Kategori: Today Kommentarer: 1
Suttit och lagt över alla bilder på hårddisken igen. Har bara 5 GB kvar på datorn nu så måste rensa lite. Kollade nu och jag har 214GB bilder på hårddisken och min dator är på 148GB så det är ju tur att jag har hårddisken annars vet jag inte hur det skulle gått.

Jag är med och tävlar

Datum: 2012-06-18 Tid: 18:07:20 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 0

Jag är med och tävlar om dessa snygga ridbyxor. Vad med du också http://teamjumpers.se/?p=222

Innan studentbal - del 4 (lite annat folk)

Datum: 2012-06-18 Tid: 16:14:09 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 1

Orkar inte lägga upp fler bilder nu. Kanske blir någon från dagen då de gick ut men bara kanske. Vill ni att jag ska lägga upp dom eller inte?

Soligt

Datum: 2012-06-18 Tid: 11:22:46 Kategori: Today Kommentarer: 3
Idag är det varmt. Typ 20 grader och strålande sol så jag tror jag ska pallra mig ut och sola lite. Måste jobba lite på brännan. Förra året blev jag brun efter att sola ca 4 timmar så vi kan väl hoppas att det blir samma nurå ;)


Sandigt värre

Datum: 2012-06-17 Tid: 22:28:04 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2

När man har en kamera på en strand. Vad ska man ta kort på då?

Ny design och lite snack

Datum: 2012-06-17 Tid: 21:32:21 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 3
ÄNTLIGEN säger jag bara! Har suttit med denna jäkla design i 500år tror jag nog. Lite har varit mitt fel då jag suttit och gjort två headers för jag kunde inte bestämma mig om jag ville ha den avancerade eller enkla men det slutade med att jag tog den enkla för jag orkar inte ha någon avancerad som jag haft ett tag nu. Sen kom det roliga när jag skulle lägga in allt. Den nya designen/layouten/sidan på blogg.se är så otroligt dålig. När man sitter och håller på i kodmallen så är det otroligt segt. När man trycker tar det tre sekunder innan skiten reagerar och när jag sitter med bloggdesigner ska det gå fort.

Allt slutade med att jag började om från början med designen på den här bloggen. (Jag har en annan blogg där jag gör designen och sen lägger jag in den på den här bloggen fast det tog sån tid så jag la in den direkt på denna istället). Då fick jag hålla på och fixa med massa saker för att när man varit inne i en kategori så har sidomenyn försvunnit men det visade sig vara att ett </div> inte fanns på rätt ställe så då hade det blivit så.

Nu har jag den nya designen eller headern och bakgrunden. Jag orkar inte göra en hel design får bli någon gång i mitten av sommaren. Nu ska jag göra den sista designbeställningen klar sen ska jag inte göra några designer tills blogg.se har fixat mer med nya sidan. De kan gärna få göra den snabbare..

Lite onödigt inlägg men jag ville skriva av mig.


Det stod mellan dessa två. Den översta är som den jag hade förut alltså att den "byter" bilder.

Hoppbilderna på Hugo

Datum: 2012-06-17 Tid: 18:42:11 Kategori: Hugo Kommentarer: 0

Duktig häst och hööööga hinder! Men han flyger över dom iallafall :)
Ser ut som om jag är jättehård i handen och inte ger någon eftergift alls :( Behövdes dock inte så jättemycket på småhinderna men ändå. Jag som brukar he händerna till öronen typ.

Haha älskar bilderna där jag blundar och ser livrädd ut! Som tvåan :D Men de bjussar jag på :)

Jordgubbstårta

Datum: 2012-06-17 Tid: 17:35:47 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 1

Eftersom man inte får jordgubbstårta på skolavlsutningen så får man ta och göra en egen. Denna gjorde jag i fredags fast den fick komma upp på bloggen nu. Visst var den fin? Den var riktigt god kan jag säga. Fast nästa gång jag gör den ska jag också ha marsansås mellan tårtbottnarna för den blev lite torr med bara jordgubbar och lite grädde mellan.


Hugo hoppmästaren! ♥

Datum: 2012-06-17 Tid: 17:28:01 Kategori: Hugo Kommentarer: 1

Haha han är så söt på den bilden. Kollar på hindret och har öronen mot det som om det skulle vara världens farligaste sak han hoppar över. Sen ser det ut som om jag klamrar mig fast också haha..

Hoppade Hugo idag om ni kanske ser. Jenniefer var med så det var bra för då kunde hon höja och sånt så slapp jag hoppa av och fixa allt för det tar ju tid.

Vi hade ett hinder som var snett igenom och sedan två hinder på långsidan med ca 5 galoppsprång mellan.
Hugo var väldigt pigg och jag tror han tyckte det var lite kul. Eftersom han brukar stanna på hinder hela tiden så började vi höja sakta. Vi började med travbommar på alla tre ställen, efter de galoppbommar och sen höjde vi hindret snett igenom till ett litet kryss och sen resten galoppbommar, sen höjde vi det första på serien till ett litet kryss. När han gick bra där så höjde vi till två små räcken. Han hoppade galant på det snett igenom men på det svarta stannade han hela tiden så då fick han gå över. Tillslut så hoppade han även det och då höjde vi det andra på serien och det är kanske 50.
Efter de ställde vi upp det högsta på hindret som var snett igenom som är ca 65-70 eftersom det var det som han hoppade bäst. Han sprang på sidan hela tiden så Jenniefer ställde sig på sidan av hindret och jag tog ett spö och efter några vägringar så hoppade han. Då tog vi hela banan som då såg ut såhär.


Han var jätteduktig och hoppade hela banan utan att tjura :)
Det är som Jenniefer sa när han hoppade det på 70 "han tar ju inte ens i något". 

Om man har ett hoppspö hela tiden så skulle det nog gå kalasbra. Finns bara långa dressyrspön i ridhuset (ni ser på bilden längst upp) och det är lite jobbigt att hoppa med dom. Han har gått LA så han kan hoppa det är bara det att han är tjurig, han tycker väl att han har gjort sitt i livet ;)

Framridning

Datum: 2012-06-16 Tid: 18:20:49 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2

DGillar hästen som är på bilden längst upp och den som är på 5:e och sista bilden. Den svarta såg också fin ut.

Dressyrtävling

Datum: 2012-06-16 Tid: 15:50:36 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Nu är jag hemma efter att varit på en dressyrtävling. Kom dit halv 9 ungefär och åkte hem halv 3 så 6 timmar. Jenny tävlade två klasser så jag var där och fotade henne. Blev runt 700 bilder som jag fick med mig hem på henne och massa andra ekipage.

När jag fotade på framridningen i ridhuset så fick jag sjukt bra bilder! Kunde ha slutartiden på runt 1/300 och när jag använt standard objektivet är nästan 1/50 för fort.


Fina fina tjejen ♥

Datum: 2012-06-15 Tid: 20:48:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 0
Du är bara för fin min fina fina tjej!

Badabadabadasolasolasola

Datum: 2012-06-15 Tid: 15:46:40 Kategori: Today Kommentarer: 1
Blev en liten tripp till lögdö och bada förut. Eller jag och Emma doppade oss (inte håret) men Jenniefer gick bara i med fötterna typ och Julia var en badkruka och låg och sola. Det var inte speciellt varmt men man överlevde när det inte blåste.
 
Nu vet jag inte vad jag ska ta och göra. Baka tårtan kanske eller det får pappa göra ;)

Har ni också fått den nya "designen" här på blogg.se? Jag tycker den är lite krånglig fast har ju inte vant mig än men tycker den andra var bättre. Det som är bra med denhär är att man kan ladda upp flera bilder samtidigt så man slipper ladda upp en och en.


I ett körsbärsträd

Datum: 2012-06-15 Tid: 10:53:09 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2
..även fast sista bilden är i ett äppelträd men den fick slinka med på ett hörn.
Dom här bilderna är från dagen då jag köpte 18-105mm objektivet och det var väl någon vecka sedan. Jag gillar dom flesta fast blommorna blir så små i bilden när man inte kommer så jättenära. Men med mit nya objektiv kommer det nog bli snygga bilder på dom små blommisarna ;)

Nu kan även jag säga SOMMARLOV! ♥

Datum: 2012-06-15 Tid: 10:47:04 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nu är det äntligen sommarlov. Jag tror inte jag har fattat det än faktiskt!
Men jag kan säga att jag gick på sommarlovet grymma betyg! Visst de är inte toppen men de är bättre än vad jag trodde.

Orkar inte ta kort på det så skriver för er som är nyfikna (som om det inte är jobbigare)
Bild-D
Engelska-C
HK-C
Idrott-E
Matte-B
Spanska-A
Musik-C
Biologi-B
Fysik-B
Kemi-C
Geografi-E
Historia-D
Religion-C
Samhällskunskap-E
Slöjd-B
Svenska-C
Teknik-C

Ja typ någotsånt.

Nu ska jag ta och fixa mig innan det blir att åka och bada med tjejorna :DGalopp

Datum: 2012-06-14 Tid: 18:35:00 Kategori: Hugo Kommentarer: 5
Getingar borde inte få finnas. Verkligen inte när man solar

Datum: 2012-06-14 Tid: 18:13:41 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu är första doppet avklarat då. Jag tror inte jag har badat innan iaf ;)
Det var ganska väldigt kallt i vattnet men vi överlevde. Vi låg och solade massa också även fast solen gick i moln för det mesta och det började åska efter ett tag.

Och nu det värsta som hänt på länge
Vi ligger där och solar, på våra handdukar, på sanden, på ryggen. Då kommer det en jävla geting och flyger rakt in i mig (vi ligger på marken och kunde han/hon/den/det inte hålla sig ovanför oss eller?). Han åker in på sidan av bikinin vid armhålan och sen sitter han fast där. Jag får panik och vill typ bara ta av mig bikinin (hahah). Jag tog min sko och slog bort den och sen mosade Emma den ganska rejält. Sen att jag igår tog bort fågelskit från min moppe med en av dom skona gör ju inget. Jag vet inte om det var samma sko men ändå haha.
Jag tror jag blev lite stucken i armhålan också fast inge mycke men åh vad jag hatar getingar.
Nä hua jag var typ skräckslagen och låg och höll på att dö efteråt haha..

Och ni som känner mig vet att jag typ springer iväg om det är en humla/geting inom 10 meter...


Jag är ju jätte brun!!


En skoldag i 1,5 timme

Datum: 2012-06-14 Tid: 12:26:04 Kategori: Today Kommentarer: 2
Känns konstigt att klockan bara är 12. Känns som om den är typ 4. Började 9 idag och då städade vi ur skåpen sen såg vi klart på filmen så vi slutade typ halv 11. Ganska sköönt.

Nu ska jag kanske iväg och bada med Emma men ingen annan verkar ju vilja/kan följa med så jag vet inte om det blir av. Åker iväg nu i regnet (y)

Annars så känns det skönt att det är skolavslutning imorgon. Hoppas på toppbetyg för då blire money av mamma och pappa :D


Hittade en snygg bild från 2012 2010 mena jag XD Titta håret!? Hur fan kunde jag klippa mig sådär kort? Har minst 10cm längre nu och jag tycker det är för kort..

Lilla Hugo idag

Datum: 2012-06-13 Tid: 18:31:33 Kategori: Hugo Kommentarer: 3

Idag så red jag i paddocken först. Han var ganska trött och hade ingen direkt energi. Jag tog då ett spö men det var ett långt och tjockt dressyrspö så jag fick ganska ont i händerna och jag kunde inte rida "riktigt". Efter ett tag när så försökte jag utan spö och det gick ändå lite bättre. Han var fin i skritten och traven men i galoppen så ville han inte riktigt. Han går ungefär som på bilden, han går inte i form utan går mer huvudet lite frammåt men inte att han kör upp huvudet eller så.

Vi gjorde inget speciellt utan lite volter och övergångar. Han var faktiskt mjuk och fin för det mesta.

När Jenny kom ut så gick vi till ett ställe med högt gräs och där galopperade vi lite och hon fotade. Efter det gick vi tillbaka till paddocken och hon fotade lite där. Han var likadan som förut. Fin eller nästan finare i skritten och traven. Galoppen var samma.


Blue

Datum: 2012-06-13 Tid: 15:20:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 3
Gillar färgen i bilderna. Har inte redigerat så att det ska bli den färgen utan bilden var redan så. Eller jag har lagt till lite kontrast och ljust upp bilden men det är ytterst lite.


Hemma på lunchen

Datum: 2012-06-13 Tid: 11:34:46 Kategori: Today Kommentarer: 1
Sitter hemma nu för jag har lunch. Verkar inte som om det blev nån matte så då fick vi lunch i 1,20 min ungefär. Skönt med moppe för då kommer man hem på max 5 min. Käkar en äcklig pizza utan vitlöksås så då blir den ännu äckligare.

När jag ska tillbaka till skolan så har vi SO och då ska vi leka eller vad det nu var och vi ska sluta tidigare. Då kan vi börja svenskan tidigare och då kommer vi sluta runt 2 kanske.

Direkt efter skolan ska jag rida Hugo och Jenny ska fota lite så kanske kommer några bilder :)

Nu ska jag ta och packa ridsakerna så jag kan åka så snabbt som möjligt efter skolan.

Nytt objektiv

Datum: 2012-06-12 Tid: 20:30:39 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 7

Idag fick det bli att jag köpte detta. Är ett AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED. Har testat det lite och bilderna på Teddy blev bra, de flesta närbilderna på blommor blev lite oskarpa men det var för att det inte blev rätt fokuspunkt. Ganska svårt att få fokusen rätt när det blåser ute. Inne blev faktiskt bilderna riktigt bra.

Här är en bild tagen med det. Man kommer riktigt nära!

Innan studentbal - del 3 (Framme i stan)

Datum: 2012-06-12 Tid: 19:50:00 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 1

En fin elefantmössa

Datum: 2012-06-12 Tid: 15:07:26 Kategori: Today Kommentarer: 9
Ännu en onödig dag avklarad. Eller dagen idag var mycket mer onödig. Först på idrotten gjorde vi ingenting, tydligen fick man sitta och fika men vi hade inge fika med oss. På lektionen efter kom det ingen lärare så vi fick efter 15 min och då skulle vi börja efter 1 timme så jag och jenniefer tog mopparna hem till henne och åt mat. Eller en tekaka och glass :D Sen vare HL och då kom vi 10 min sent och vi var där i ungefär 2 minuter sen fick vi sluta. HKn var insälld också så vi slutade efter slöjden. Så det ända vettiga vsar slöjden.

Ja nu fick ni ännu ett till vad-vi-gjorde-på-skolan-idag inlägg. Dom som är sååå intressanta.


ELEFANTMÖSSA!
Glömde tyvärr ögonen så jag vet inte om jag tar den unders ögon eller så kanske jag hittar några andra. Den ser verkligen inte bra ut på huvudet så därför tog jag inget kort när jag har på mig den ;)

Denhär fick bli till bara för att min stickning var jättekort och den failade så det är olika tekniker som ni kanske ser så det fick bli nån slags fugur.

Teddy käkar lite

Datum: 2012-06-11 Tid: 18:58:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 3

Hon är ju bara för söt! Älskar första och sista bilden. Finisen

Onödiga dagar

Datum: 2012-06-11 Tid: 15:31:33 Kategori: Today Kommentarer: 3
Skolan idag var ganska onödig. Musikläraren kom inte så efter en kvart gick vi därifrån. 15 min senare så kommer han och då har vi musk i typ 20 minuter för vi skulle bara spela trummor. Sen på kemin labbade vi och det gick fort. På spanskan fick vi börja 20 min senare och när man blev klar med ett häfte fick man sluta. På svenskan kollade vi på film, på tekniken höll vi på med att löda några robotar och på SOn gjorde vi nån frågelek sen slutade vi.

Imorgon och på onsdag kommer vi inte heller göra så mycket. Jag vet inte hur i helvete dåligt betyg jag kommer få i slöjd för att betygen ska vara satt idag och jag blir klar med mina två saker imorgon. Inte har vi slöjd i 9an heller (inte för att jag gråter över det direkt) så det är slutbetyget.

Men ja nu ska jag ta och gå ut till Teddy kanske. Eller jag vet inte vad jag ska göra faktiskt. Har över 1500bilder i 4 mappar som jag måste sortera ut och kanske ska några upp här på bloggen.


Nä men titta. Första gången på länge jag fått ihop ett sånthär långt inlägg om knappt EN dag. Framsteg!

Hugo med ett annat bett

Datum: 2012-06-10 Tid: 15:59:58 Kategori: Hugo Kommentarer: 2

Idag testade jag rida Hugo på ett lite tjockare tvådelat bett.
Han gick inte direkt kalas men lite skönt för han att inte ha det skarpa bettet hela tiden.

Det stora målet för dagen var nog att få honom att gå i form. Det var inte det lättaste kan jag säga. Jag gjorde mycket volter i skritt och det var några stunder som han gick bra. Det var nästan ingen ide att jobba så mycket i galoppen men vissa stunder var han faktiskt ganska fin. Men det var när jag gjorde volter i traven som det mesta släppte.

Han var iallafall söt för bettet var rosa ;)

Färglöst

Datum: 2012-06-09 Tid: 17:43:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0

Swim against the stream
Following your wildest dream
Your wildest dream
Unbreakable


Studentfirandet igår

Datum: 2012-06-09 Tid: 12:04:46 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår var det som sagt några i släkten och sånna man kände som tog studenten. Jag agerade fotograf och det blev 1049 bilder så man kan ju alltid hoppas att nån går att se på ;)
Måste också säga GRATTIS! till alla som tog studenten igår och alla andra dagar.

Tänkte inte berätta så mycket om igår men fotade som en tok när de gick ut på trappan. Sen när allt sånt var klart så skyndade vi oss till bilen för att jag skulle springa upp på en järnvägsbro för att ta kort överifrån när de åkte på flaken. När alla åkt förbi där så åkte vi till timrå och fotade lite där sen bar det av hem.
Annars så åt vi mat, efterrätt, Kim och Linnéa öppnade paket. Ja som vanligt liksom ;)

Men ja en bra fredag var det!En dag fylld med studenter

Datum: 2012-06-08 Tid: 15:20:21 Kategori: Today Kommentarer: 1

Fick bli dessa kläder idag när det är studentfirande, okej inte foppatofflorna då. Tänkte ta vita klänningen men känns så fel då det är studenterna som ska ha det.
Klockan 1 var det Jenny som gick ut. Åkte hem efter vi hade hälsat på henne så vi skulle hem och förbereda för ikväll.
Bror min går ut klockan 5 och jag ska stå längst fram för jag ska ha bilder! Var jättejobbigt att stå bakom massa folk när man skulle ta kort.

Innan studentbal - del 2 (I bilarna på väg till stan)

Datum: 2012-06-08 Tid: 11:03:00 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 0

DÄR ÄR DOM!!!Alla bilder utom den sista är tagen genom bilrutan därav kvallitén och färgerna. Sen är dom lite sne också men det tänkte jag inte på att redigera ;)

Moppekort nurå :D

Datum: 2012-06-07 Tid: 21:11:48 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej!

Har varit ganska fullt upp idag så har inte bloggat därför. Var först på skolan slutade runt 1 för att skulle inte hinna åka och rida för skulle göra moppeprovet. Klarade det och sen när jag kom hem åkte jag moppe med Rebbe. Vi åkte typ runt lite här och var, tror vi åkte förbi faggafältet 5 gånger och det var samma som tränade de borde undrat lite...

Åkte till y:et och fotade lite blommor. Sen när vi kom hem till mig igen sa pappa att vi skulle åka till farfar så då gjorde vi de och fick glass :D Fotade lite mer där sen åkte vi hem.

När jag kom hem satt jag ute och pluggade i 45 minuter sen gick jag in och då skulle jag tydligt hjälpa till att kratta gården för pappa hade klippt gräset.

Nu sitter jag här och är glad för imorgon slutar jag typ 11 och ska åka in till stan för Jenny tar studenten. Sen ska vi direkt hem och fixa innan bror min tar studenten :D
Nationaldagen på stan eller mest bussen kanske..

Datum: 2012-06-06 Tid: 17:11:20 Kategori: Today Kommentarer: 4
Idag har jag varit på stan med Josefin. Jag tog bussen vid tallnäs och hon i timrå så såklart var det överfullt på bussen och nån gammal gubbe satt sig bredvid mig och pratade massa. I timrå så fick vi stanna för att busscaffisen skulle blåsa i sånhär grej för att se om han var nykter och då börja gubben säga "ska han behöva blåsa........ja de behövde han". Sen fick det knappt plats några mer på bussen och när den stannade igen sa han "DOM FÅR SITTA PÅ TAKET". Han pratade massa mer också jag jag svarade knappt haha...

Inne i stan så gick vi på lite affärer. Köpte strumpor, hårsnoddar och en studentpresent. Blev bara där i 1,5 timme ungefär för att då gick bussen annars skulle vi fått vänta i 2 timmar och vi var typ klar.

När jag skulle av bussen så råka jag trycka på stoppknappen för tidigt så jag fick hoppa av typ 100m innan där jag skulle av igentligen..

Men nu ska jag ta och fortsätta på min stickning som min slöjdlärare tyckte skulle bli en mumintroll....En månad kvar. EN MÅNAD. Varför inte idag istället!!

Datum: 2012-06-06 Tid: 16:23:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 1

Börjar grina snart för att jag längtar så otroligt. Om en månad. Om en jävla månad står/går jag och väntar på att ni ska ta och komma upp på scenen 24.00. Åhh! Fick bara rysningar nu. Åhh!!!!

Därför får ni en bildbomb från 20 april i Umeå.


Hua vad bäst ni är!

Barbacka tur på Hugo

Datum: 2012-06-05 Tid: 20:39:27 Kategori: Hugo Kommentarer: 3
Idag blev det att jag skulle rida med Pernilla lite hastigt så varken Jenny eller hennes föräldrar var hemma och det var låst in dit där sadlarna är och de. Så jag fick rida barbacka och låna ett träns. Pernillas träns är för små och då tänkte vi testa Julias träns som hon har på Tango men det såg för stort ut så vi tog Kickis (Pernillas mamma) träns som hon hade på sin häst och det är jättegammalt då hon tog bort sin häst -98. Men det höll och passade bra på Hugo.

Eftersom det är ett ganska skarpt bett som Hugo har på sitt träns och detta var ett tjockt tvådelat så testade jag rida lite och se om han blev stark. Han var mest lite pigg när jag hoppas upp men sen när jag ridit runt lite så blev han lugn.

Vi skrittade mest och travade lite och Hugo var faktiskt duktig. Det var på hemmvägen som han försökte dra lite men han lyssnade ändå så det var bra :)

Mamma tog några bilder innan hon åkte hem. Såklart så när han hade öronen framåt och såg bra ut så såg jag helt mongo ut och när jag såg någolunda bra ut så hade han öronen bakåt som bilden under.


Finaste

Innan studentbalen - del 1 (Innan avfärd mot stan)

Datum: 2012-06-05 Tid: 16:07:01 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 0

Inväntar bruden

Inväntar brudarna och ställer om klockan


Första

Och andra

Den viktiga detaljen

Och där är allihopa


Tillbaka

Datum: 2012-06-05 Tid: 14:56:40 Kategori: Today Kommentarer: 2
Men hej det var länge sedan!

Okej nu ska jag väl ta och säga vart jag har befunnit mig sedan i söndags. Jo jag kan säga att igår såfort jag kom hem från skolan så låg jag på min säng från 20 över 3 till ungefär klockan 6 då jag åt mat och sen gick jag tillbaka till min säng halv 7 och låg där till 10 i 7 då jag åkte till stallet. Varför jag låg på min säng var att jag var tvungen att läsa ut min bok och jag hade 150 sidor kvar i. Hade det varit en poketbok så hade jag läst ut de på 1,5 timme kanske men min bok som jag har tar jättelång tid att läsa. 50 sidor på 1 timme..
Varför jag inte hade läst tidigare var för att jag trodde vi skulle ha läst ut den tills på fredag men sista dagen var idag..

Det var inte bara att läsa ut boken utan man skulle skriva en sammanfattning om den också och den har jag skrivit klar nu så ska ta och skicka den.

Annars så har skoldagarna varit som dom brukar antar jag väl. Idag slutade i 1 ungefär för lärarna skulle ha nå möte och prata betyg eller vad det var. Imorgon är vi ledig också så sköönt! Nu är det bara 7 skoldagar kvar sen sommarlov!!

15 frågor på över 3 timmar. Går lysande dethär

Datum: 2012-06-03 Tid: 19:06:48 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har nu gjort 15 frågor på över 3 timmar, och ja jag har suttit och jobbat hela tiden (om man bortser från att jag hämtade batterisladden till datorn som tog max 2 minuter). Har 11 frågor kvar nu plus jämförelse (likheter och skillnader) mellan hinduismen - judendomen, buddismen - islam och sedan mellan alla 4 och kristendomen. Sist ska man också skriva vad man lärt sig och hur man skulle jobbat istället och sen hur vi ska jobba nästa år.

Bara så ni vet så hatar jag SO.

Resten av dagen

Datum: 2012-06-03 Tid: 15:52:16 Kategori: Today Kommentarer: 1

Resten av dagen spenderas här med SOn - De fem världsreligionerna. Är nästan klar med Islam och ska försöka bli klar med Judendomen och Hinduismen. SO är det värsta jag vet och speciellt religion. Vem tror liksom på gud!?

Kort och snabbt

Datum: 2012-06-02 Tid: 21:46:44 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har haft fullt upp resten av dagen också. Har hållt på med en design till en tjej och sen kom Linnéa och Pontus. Åt mat och kladdkaka och sen blev de tv. Nu ska jag ta och lämna datorn och fortsätta kolla på kvällen är din.


Ridning och birsta

Datum: 2012-06-02 Tid: 16:43:16 Kategori: Today Kommentarer: 1
Har inte hunnit blogga idag för att jag har ridit och varit på birsta. Blev blåa shorts ett randigt linne i olika färger och ett par efterlängtade jeans även fast dom inte är svart. Gick nog runt i 1 timme och leta ett par jeans. Ska försöka fota dom sen. Men nu ska jag göra en bloggdesign. Har ingen blogglust alls faktiskt..


Bild från förra sommaren. Lite överredigerad bara..

Min finaste ♥

Datum: 2012-06-01 Tid: 22:50:36 Kategori: Teddy Kommentarer: 0

Vad skulle jag göra utan dig min fina fina vän. Du är mitt allt

En tråkig dag

Datum: 2012-06-01 Tid: 22:48:12 Kategori: Today Kommentarer: 1
Idag har jag inte haft någonting att göra. Pappa låg och sov i soffan och mamma i sängen och jag har nog läst alla bloggar som finns i världen.
Har fotat Teddy lite också.

Efter maten så gick jag, mamma, Kim och Marianne till macken och köpte godis, fick lite motion ;)

Nu sitter jag och stör mig på dropparna jag har i örat, allt åker ju bara ut igen..

Imorgon blir det ridning iallafall :)Stiftelsen - Vart jag än går

Datum: 2012-06-01 Tid: 16:58:00 Kategori: Stiftelsen Kommentarer: 0

Ja vad ska jag säga? Redan när låten släpptes, alltså i onsdags så blev jag kär. Det är bara för bra! Robbans röst är underbar och passar suveränt till detta. Videon är också jättebra. Den är så mysig och härlig, perfekt till en låt som denhär. Jag vet inte vad jag ska skriva ni får lyssna själv.

Det ända jag är rädd för är att Robban kommer lägga ner mer tid på detta än på takida, men det tror och hoppas jag inte.


Vårdcentralen

Datum: 2012-06-01 Tid: 15:17:05 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej :)

Idag var det skola som vanligt. Gick ca 30 min tidigare från matten för att jag skulle till vårdcentralen.
Han kollade på min tumme och mitt öra. Tummen skulle jag kanske till sjukhuset för då kunde jag få tips och kanske en stödsak. I örat försöka han suga ut om jag hade något i örat och det gjorde jätteont! När smärtan kom på en gång så sparkade jag till med foten haha. Det gick bra för det mesta men när det gjorde ont visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Var som om jag ville springa därifrån typ haha ;) Det hjälpte inte så jag fick örondroppar utskriven och om det inte blir bättre efter en vecka ska jag åka till sjukhuset så jag hoppas det blir bättre..

Nu ska jag ta och njuta av att det är fredag även fast det ska spöregna hela helgen.RSS 2.0