Matilda och Julia

Datum: 2012-03-31 Tid: 15:22:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2Mästerhopparen Prisse!

Shoppat på stan

Datum: 2012-03-31 Tid: 14:56:58 Kategori: Today Kommentarer: 0
Var på stan förut med mamma. Köpte fyra tröjor. Linnet fanns bara i en lite för stor storlek men köpte den ändå så det blev som en tunika haha ;)


Köpte denna fast i mörkblå                             Denna köpte jag i vit för den fanns bara i för stor storlek.


Jag ska få allt utom t-shirten i födelsedagspresent :)

Svar på kommentar

Datum: 2012-03-31 Tid: 14:25:55 Kategori: Today Kommentarer: 0
Anna om Lördag morgon:
såå söt kanin på din header ;")
Jo, jag undrar i vilket program/hemsida du gör ditt bildspel i? :)
tacksam för svar ♥

Det gick inte gå in på din blogg då den var lösenordsskyddad så jag svarar här istället.

Tack :')

Jag gör det med en HTML kod. Om du vill ha den så mejla mig på monkiapa@hotmail.com eller så kan man lägga upp den i ett inlägg på bloggen, men den är väldigt lång så det tar mycket plats...

I tre nyanser

Datum: 2012-03-31 Tid: 12:49:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1Vilken är favoriten?
Min är den första fast den i mitten är också fin för den är mer somrig då det är mer färg.

Lördag morgon

Datum: 2012-03-31 Tid: 09:44:39 Kategori: Today Kommentarer: 2
Idag så blir det kanske att åka till stan. Måste verkligen ha nya tröjor! Fyller år om en vecka och 1 dag så jag kanske kan få något när jag fyller år ;)

Annars idag så vet jag inte vad som händer. Ska gå ut och dela ut reklam... jobbigt... Men man får ju pengar (y)

Har lagat i sängen och gjort repetiontestet på checkers och jag fick faktiskt 55 rätt av 70. Haha... men snart så sitter allt säger vi ;)

Och till dig Rebbe. Jag har inte varit på toa än ;)


Armband och linnen

Datum: 2012-03-30 Tid: 16:46:01 Kategori: Today Kommentarer: 0

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla

Jag är typ kär i armbandet! Seriöst det är hur-snyggt-som-helst!
Linnena är också snygga ju, men den med korset kostar 290 och det andra 220. Så jag vet väl inte :( Snyggt som satan iaf.

Kläder från HM

Datum: 2012-03-30 Tid: 16:40:12 Kategori: Today Kommentarer: 0

Lite saker som måste inhandlas från HM. Eller det mesta. Den turkosa och den mörkblåa vet jag inte om jag ska köpa i just dom färgerna. Tänkte vit först men sen i de andra färgerna var de ju också snygga. Ja vi får väl hoppas att de är lika snygga i verkligheten :)
Sen alla färger på skor som finns! Tror det blir dom röda och blåa, men det finns så många andra färger också ju! Varför ska det finnas så mycket snyggt för :((

Hugo i onsdags

Datum: 2012-03-30 Tid: 16:17:34 Kategori: Hugo Kommentarer: 0
Har inte hunnit skrivit om Hugo när jag red han i onsdags.

Men vi red i ridhuset för det blåste väldigt mycket. Ställde upp två "sockerbitar" på medellinjen och tänkte rida skänkelvikning. Skrittade och han kändes riktigt bra. Efter ett tag blev han väldigt ofukuserad och ville inte riktigt jobba så skänkelvikningen sket sig så jag försökte få honom att lyssna lite mer på mig. I galoppen så jobbade jag honom inte så mycket utan han fick galoppera två varv åt båda hållen. Han bröt av efter 1,5 i båda varven så det var bara att fatta ny och sedan bryta av. Ska kanske planera konditionsträning någon dag här framöver så han riktigt får jobba ordentligt.

Jag tror han blev ofukuserad för att det blåste och dörren till ridhuset rörde ganska mycket. Han hoppade till 2-3 gånger när vi red förbi där för att den blåste till.


Fredaaag äntligen

Datum: 2012-03-30 Tid: 15:25:32 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har inte så mycket att skriva om idag. Min gympalärare tyckte jag var duktig för att jag sparkade ganska hårt på en mits som Emma höll i jag då sa hon AJJ!! och då sa läraren "BRA MY!!" Men ba ehhhm...?

Nej men vad ska jag skriva. På matten så var jag jättetrött och orkade knappt jobba. Vi satt mest och pratade så vi lyckades övertala läraren att sluta 20 min tidigare ;)

Nu ska jag ta och fortsätta läsa facebook och lägga ut detta inlägg innan min dator dör ;)
Uteritt på Glampi

Datum: 2012-03-29 Tid: 22:12:20 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Idag red jag Glampi. Vi red ut och det var jättekul :D Vi galopperade på en jätterolig väg som var jättesvängig. Glampi snubblade till en gång och jag kan säga att dom galopperar inte sakta, det är typ som när Åli drog iväg i full galopp med mig vid nyår och han är nordsvensk ;) När Glampi snubblade så var det nära att han gick omkull men han höll sig på fötterna. Han blev jätteanfådd men ändå så ville han springa jättemycket och såfort vi skulle tölta så ville han galoppera så han var verkligen på tåna ;)


Efteråt så var han alldeles prickig av lera och det syntes väldigt mycket som ni kanske förstår eftersom han är vit i nästan hela ansiktet (lykta)

Vad gillar ni bäst på bloggen? RÖSTA

Datum: 2012-03-29 Tid: 19:57:26 Kategori: Today Kommentarer: 0

Omröstningen Vad gillar ni bäst på bloggen? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa omröstningar!

 

Det skulle vara bra om alla röstade för då blir det enklare för mig att veta vad jag ska blogga om. För jag har det fullt upp just nu och då kan det bli likadana inlägg, som de senaste nu har bara handlat om hästar och nästan inget annat.

Så RÖSTA! :D

Torsdag

Datum: 2012-03-29 Tid: 15:14:58 Kategori: Today Kommentarer: 0
Ganska härligt att om en vecka så är det PÅSKLOVVVVVV :DD Fyller snart år jag också. Inte lika roligt att jag fyller år i vemdalen, i en liten husvagn ojjj så kul, eller inte... Jag skrek bara lite när jag fick reda på det. Hade helldre varit hemma hela påsklovet för så skulle jag kunna ha party med tjejorna, nu får jag ju vänta ända till slutet av april ju :((

Annars idag så var jag duktig på spanskaläxförhöret. Kommer få 2 eller 3 fel bara annars har jag gjort slarvfel.

Nu sitter jag och håller på med att göra repetion saken på checkers. Kommer antagligen få fel på allt haha ;)

Så kan man också göra

Datum: 2012-03-28 Tid: 21:52:00 Kategori: Hugo Kommentarer: 0


Skola, ridning och träning

Datum: 2012-03-28 Tid: 20:29:17 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej (:

Idag har det varit fullt upp så har inte hunnit blogga.

På engelskan var jag duktig och kunde inte höger eller vänster. Vi höll på med vägbeskrivningar och jag frågade läraren "men om jag svänger höger där så kommer jag ju inte till rondellen!" Han ba "Jo du ser ju rondellen där" Ja ba "Men vänster är väl ändå dit!?" och då pekade jag åt höger. Hahah duktig jag är :))

Direkt efter skolan så åkte jag med Marianne hem och då bytte jag om och efter typ 5 minuter kom mamma och då åkte vi till Hugo.
Mer om de skriver jag i ett annat inlägg.

Kom hem 5, då åt jag mat sedan pluggade jag lite på spanskaglosorna och runt 6 åkte jag och tränade. Kom ett tag innan träningen började så jag gick och sprang på gåband i 10 minuter sedan gjorde jag 30 situps på en sånhär bräda.

Nu sitter jag och kollat på sveriges mästerkock. Hoppas de gör någon god efterrätt som jag kan göra när jag ska ha partyyy ;)

Bilder på Hugo från i söndags

Datum: 2012-03-28 Tid: 15:59:00 Kategori: Hugo Kommentarer: 0Stackarn hade lite problem att tugga men både bettet och snokrem.

Läppstift?

Wipeout

Datum: 2012-03-27 Tid: 19:57:00 Kategori: Today Kommentarer: 1

Nu tar jag med mig godisarna och slår mig ner framför TV:n för att skratta lite grann åt allt dummt folk i Wipeout ;)

Jag och Gregory (bilder)

Datum: 2012-03-27 Tid: 19:15:34 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1


Nästan alla bilder var relativt skarpa och bra men då är felet att jag sitter som en kossa haha! Det gör jag på dessa bilder också och Gregory går verkligen inte fint. Jaja spela roll ni får ändå några bilder :)
Nästa gång så hoppas jag inte han är lika trött så man kan ta lite i honom utan att han bryter av. Sitter ju med halvlånga tyglar och sparkar på honom på typ varenda bild...

Euphoria

Datum: 2012-03-27 Tid: 18:07:39 Kategori: Musik Kommentarer: 0

Äntligen börjar Euphoria trappa ner lite på topplistan. Jag är jätteless på den låten.. Den är bra men den spelades sönder fort på radion och allt.. Det brukar ta lång tid för mig att spela sönder låtar men denna blev jag less på efter att hört den 10 gånger..

Dagens låt(ar)

Datum: 2012-03-27 Tid: 16:32:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
Två låtar som spelats 24/7 hos mig just nu. Jaa dom är bra :))

Markarbete på finaste Gregory

Datum: 2012-03-26 Tid: 22:14:46 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Idag så red jag Gregory och vi hade markarbete. Vi red på volter och först travade vi över tre bommar på en volt sedan red vi ut och travade över tre bommar sedan galopp och galoppera över den ensamma bommen. När vi gjort det en stund så galopperade vi över de tre bommarna på volten och sedan ut och trava över de tre blommarna sedan galoppera över den ensamma bommen som var uppsatt till ett litet hinder. 


Gregory kändes väldigt loj i kroppen, inte seg utan mer att han var trött. Det är ju en ganska krävande övning och han hade gått lektionen innan också. Så han hade lite kort galopp ibland men energin kom och gick så ibland gick det jättebra och ibland lite sämre.
Han gick inte så jättebra i form men jag fokuserade inte så jättemycket på det då jag ville ha ett bra tempo istället. Men det var trots allt inte dressyr :p

Madicken var jättesnäll och fotade och i kameran såg de flesta bilderna jättebra ut men det är nästan 400 bilder och några filmer så jag ska ta och kolla igenom dom någon annan dag :)


Ni får en bild på ett skutt :)

Jag som är så duktig på att komma på rubriker

Datum: 2012-03-26 Tid: 17:04:32 Kategori: Today Kommentarer: 0
Skolan idag var väl som alltid utom att förra gången jag gick till skolan (i måndags) så var det mycket mer snö kvar. Nu var det ingenting, eller jo på vissa ställen var det pyttelite kvar.

Efter skolan så gick jag och Emma till gymmet och tränade lite. Vi gick/sprang i 50 minuter. Mitt mål är att gå ner minst 5 kilo innan sommaren, fast jag kommer nog inte lyckas men ja men kan ju alltid försöka x)

Nu blir det att fixa ihop lite inlägg så jag har något att uppdatera er med när jag inte är hemma. Måste ut med Teddy nu också så kanske tar och fotar henne. Ikväll ska Madicken fota när jag rider och vi har hoppning/markarbete så kanske får lite ridbilder också ;)

Vad som händer i veckan

Datum: 2012-03-26 Tid: 15:48:00 Kategori: Today Kommentarer: 1


Tränat

Datum: 2012-03-25 Tid: 19:52:45 Kategori: Today Kommentarer: 2
Har varit och tränat nu. Skööönt. Nu ska jag slå mig ner vid TVn och kika på Kontoret. Haha det är så sämst men man måste ändå kolla på det.
Imorgon blir det att träna med Emma direkt efter skolan sedan blir det hoppning/markarbete med Gregory tror jag :DD

Nej men nu blir det Kontoret ;)Måste fixa ny design

Datum: 2012-03-25 Tid: 17:30:15 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 2
Nu när det är vår så måste jag ta och göra en ny design. Måste bara komma på hur den ska se ut då jag inte har någon idé alls.. Ska kolla runt lite så jag får lite inspiration :)


Uteritt med Hugo

Datum: 2012-03-25 Tid: 17:26:09 Kategori: Hugo Kommentarer: 0
Red ut med Hugo själv idag.
Vi red på en skogsväg eller skogsväg och skogsväg.. Det är en bred väg som är väldigt fin att rida på. Det var nästan inge snö kvar men det var istället lite lerigt. Vi travade där ganska mycket. När vi vände och nästan hade kommit ut på vägen så klev han igenom med bakbenet och då haltade han några steg jag jag fick världens panikattack typ. Han haltade 3-4 steg och sedan var det som vanligt igen och han bjöd frammåt så jag tror inte det var någon fara.

Tog en galopp efter de och det tyckte han var väldigt kul. Sedan red vi till en ganska brant backe och där kände han på sig att vi skulle galoppera för han drog iväg i traven så då fick han skritta några steg och jag formade han lite och sen blev det galopp. Gud vad kul han tyckte det var! Fast trött blev han då också ;)

Han blev inte lika svettig som han blivit förut, men han behövde inte jobba i samma form och så som han gör i ridhus. Bara i skritten annars så fick han bara springa på.

På onsdag ska jag kanske till honom direkt efter skolan också. Så det bli kul :D

tävling

Datum: 2012-03-25 Tid: 12:19:29 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 1

http://ztreliin.blogg.se/2012/march/bloggtavling.html

Åka till Hugo idag

Datum: 2012-03-25 Tid: 11:15:34 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Idag blir det att åka till Hugo och rida. Härligt med ganska fint väder också :)Present

Datum: 2012-03-24 Tid: 21:59:18 Kategori: Today Kommentarer: 3

Mamma och pappa har varit i Österriket nu när jag varit i Åre och såklart köpte de presenter. Parfym, showergel och godis :)

När man väljer bra kläder

Datum: 2012-03-24 Tid: 20:52:12 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 1Bilder från konfalägret

Datum: 2012-03-24 Tid: 17:30:26 Kategori: Konfirmation Kommentarer: 1


Ja detta var bara några av alla bilder som tagits. Jag har mycket mer bilder på t.ex. vattenfallet och "isstället".
När Daniel hade kameran så tog han jättemånga bilder i sekvenstagning så om jag lägger ihop dom så kommer det bli väldigt många små filmer/animeringar så de ska jag ta mig tid och göra också.

Inga av bilderna är redigerade och jag kommer inte redigera dom heller om jag inte lägger upp mer bilder på vattenfallet och så men jag tänker inte sitta och redigera bilderna på alla personer.

Lördag idag eller

Datum: 2012-03-24 Tid: 15:33:05 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej.

Inatt så klockan 4 vaknade jag och hörde hur någon bankade på fönstret och skrek Myyyy!! Jag trodde jag drömde men jag hörde det typ tre gånger till och då gick jag och kollade och då stod Kim där. Han och sina kompisar hade lan men när de var ute en snabbis så stängde de dörren och glömde nyckeln så de var utlåsta så jag fick gå och öppna till dom.

Vaknade 8 sen halv 10 och halv 12. Då gick jag upp och sen dess har jag sorterat reklam, varit ute med Teddy och sorterat ut alla bilder från konfalägret (det var 2613 bilder) så nu håller jag på att ladda upp 162 bilder på facebook.

Jag är ganska trött idag, tror jag sov lite för länge också men jag hade ju sovit 4 timmar igår.

Om jag ska säga vad jag gjorde igår så vet jag knappt de. Tror jag kollade på film i typ 20 min sen somnade jag i soffan och gick och la mig 12 typ. Alla mina saker som väska täckbyxor och sånt låg mitt i hallen så det fick man hoppa över.

Riktigt bra röd tråd i detta inlägg men jaja spela roll ;)

Dagarna i Åre

Datum: 2012-03-23 Tid: 23:28:21 Kategori: Konfirmation Kommentarer: 1
Tisdag:
Åkte med bussen till Östersund. Där fikade vi sedan gick vi runt och kollade på kläder. Åkte vidare till Åre. När vi kom in på rummet så var den första tanken "vafan är det här för något?!".
Vet inte riktigt vad vi gjorde, vi gick väl runt på allas rum och pratade och en massa. Åt middag, var i "kyrkan" bredvid huset. Gjorde en massa saker.
Halv 1 så skulle ledarna komma och sjunga en "nattvisa" för oss i varje rum så då skulle man vara på rummen och jag och Johanna var så trött så vi sov efter det.

Onsdag:
Halv 8 kom ledarna in och sjung på alla rum. Kvart över 8 skulle vi vara i kyrkan och göra lite saker där. Efter de fikade vi och gjorde lunchen. Klockan 10 eller något sådant så åkte vi iväg, först släppte vi av de som skulle bada och sen åkte vi till något ställe som tog typ 1 timme att åka till. Johanna skulle bada så jag åkte med några killar. Det var jättedåligt väder och regnade så det gick verkligen inte att åka.
När vi skulle åka tillbaka så fick vi vänta i ca 30 min för att Elias hade tappat mobilen så han skulle leta den. När han kom tillbaka så hann vi åka 1 mil kanske sedan kommer han på att han glömt skorna så då var det bara att vända.

När vi kom tillbaka så duschade jag och sen gick vi runt, hade allmänt kul och lite saker. Åt mat, hade kul, var i kyrkan. Ja massa saker. På kvällen runt 9 eller när det var så åkte vi till en annan kyrka och där hade vi en liten gudstjänst eller vad man ska kalla det för och samtidigt så döpte dom Sara.

När klockan var 12 så skulle de sjunga men dom kom aldrig till oss :( Så vi gick till brasrummet och där var det sanning eller konka. Så vi satt och kollade på det. Klockan 2 så var vi tvungen att sova.

Torsdag:
De kom in halv 8 och sjung sedan kvart över 8 skulle vi till kyrkan. Det var jättedåligt väder så vi fikade och fixade lunch men vi skulle inte åka slalom utan vi skulle åka till ett annat ställe.
Vi var på ett ställe där det var typ en isiglo eller vad man ska kalla det för. Det var asstort och jättecoolt.
Efter de åkte vi till Norge ;) Vi ville åka dit så vi åkte dit och handlade av någon anledning. Det är ju liksom asdyrt där... Blev över 50kr för vatten och två klubbor :p

När vi kom tillbaka så gjorde vi inte så mycket. Hade nån tävling. På kvällen så sjung dom i brasrummet för allihopa samtidigt. Efter de så berättade de en typ spökhistoria fast det handlade inte om spöken men ja. Den var inte speciellt läskig men när Anders typ skrek så börja jättemånga skrika och det var då man blev rädd...

Efter de så vare sanning eller konka och då var jag med också. Det tänker jag dock inte ta upp så mycket om. Känns bara fel att sitta och skriva det här.

Eftersom det var sista kvällen fick vi vara uppe till 3.

Fredag:
Halv 8 kom de in och sjung fast idag var det en annan låt. Idag så åkte vi till Åre och åkte slalom. Jag åkte med samma som förra gången och på slutet några andra.

Nu till dagens höjdpunkt!


Första åket så blev det en svart backe. Det var puckelpist i alla backar för det var uppkört så det var "kullar" överallt.
När jag åkte så blev glasögonen jätteblöta så jag såg suddigt och då såg jag inte kullarna. Nedanför branten stod det massa personer och dom ville jag ju inte köra på, och rätt som det var så kom bamse och körde framför mig och sprutade snö på mig och så såg jag ju ännu bättre. När jag kom dit ner där alla personer stod så blir det som ett litet hopp om man har mycket fart och när jag bromsade så typ flög jag i hoppet samtidigt och jag vet inte vad jag gjorde haha. Snurrade runt lite, tappade skidorna och gled typ 5 meter på ryggen samtidigt som jag höll på att skratta ihjäl mig. När jag sedan ställer mig upp och ska gå och hämta skidorna 15 meter upp i backen så ser jag Anton, då har han gjort samma sak som mig haha :D

Vi åkte runt i Åre och åkte vilse också ;) Nej men det fanns ju inte en ända skylt, eller jo det fanns det men dom var ju små och man såg ju dom inte.

Halv 4 hade vi åkt klart och satt på bussen för att sedan åka och hämta dom som badade.
Åkte buss till Östersund och där åt vi på en kinaresturang sedan åkte vi vidare hem.

Det blev ganska mycket men jag försökte inte skriva det så långt. Orkar inte skriva alla detaljer.

Alla fick priser som typ "bästa kompisen, omtänksammaste, finaste, osv" Jag blev Fotograf jag ;) Fast jag trodde det skulle bli Daniel för jag har kanske tagit runt 300 bilder medans han har tagit 2000 med min kamerna. Bamse har också fotat massa men han tog bort alla dåliga. Så jag har runt 2300 bilder så det ska bli kul att kolla igenom dom...Hemma nurå

Datum: 2012-03-23 Tid: 21:42:03 Kategori: Today Kommentarer: 2
Hej (:

Nu är jag hemma och jag kan bara säga att det har varit hur jäkla kul som helst. Hade gärna stannat.

Just nu orkar jag inte skriva om allt utan det gör jag någon annan dag för nu är jag så förbannad på allt.


Förlåt :'(

Hugo pojken

Datum: 2012-03-22 Tid: 20:22:00 Kategori: Hugo Kommentarer: 0Svettig och söt ;)

Två blommor, tre bilder

Datum: 2012-03-22 Tid: 14:17:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1Jag sa ju att det skulle finnas blommor att fota när mamma fyllt åt!

Sötan ♥

Datum: 2012-03-21 Tid: 19:11:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 0
Hästar i hagen

Datum: 2012-03-21 Tid: 16:07:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Haha snäll Exxet som höll på med Conans grimma ;)

Bilder från tävlingen

Datum: 2012-03-20 Tid: 18:05:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Söt ponnisarna :)
Jag måste verkligen bli bättre på att fota i ridhus, blir typ 1 bra bild av 20... Har inte ändrat vitbalansen så då blev de inte lika brusiga men då blev de ful färg istället men spela roll :)

Galopparbete på Gregory

Datum: 2012-03-20 Tid: 15:50:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Igår skulle jag ha Suzuki igentligen men jag bytte med Emma så fick Gregory istället. Underbara häst säger jag bara. Gick bäst i högervarvet först och han gick jättefint. Vi gjorde galoppfattningar från skritt och han var jätteduktig på det. Efter galoppen i båda varven så blev han helt plötsligt mycket bättre i vänstervarvet. Lite konstigt ändå.

Han var lite tjurig ibland men för det mesta så gick det kanoners. Var en evighet sedan jag red han känns det som. Nästa gång så har vi markarbete och jag tror jag kommer få han. Hihi kommer bli superkul :D


Innan jag åker imorgon

Datum: 2012-03-19 Tid: 22:11:20 Kategori: Today Kommentarer: 2
Detta är nog det sista inlägget jag skriver "här och nu". Kommer komma upp två inlägg varje dag under eftermiddagen/kvällen så lite uppdatering kommer det bli. Hann inte göra det jag hade tänkt göra igentligen så det fick bli massa bildinlägg istället.

Kommer kanske göra något sms inlägg någon dag men när jag kommer hem så vill jag se att jag fått jättemycket kommenterarer :D


Så ni får väl ha det bra här hemma då ;)

Bråttom?

Datum: 2012-03-19 Tid: 15:37:48 Kategori: Today Kommentarer: 4
Hej (:

Nu blir det till att jobba effektivt säger jag bara. Måste städa rummet, packa det sista, gå ut med Teddy, göra mat, göra massa tidsinställda inlägg och åka och handla innan jag ska till stallet klockan 7. Ja men ska jag ta och börja nu eller?


störd mobil

Datum: 2012-03-18 Tid: 22:39:16 Kategori: Today Kommentarer: 3
Tränade 1,5 timme idag. Bra start för att ha vilat jättlänge p.g.a varit sjuk och inte varit hemma. Just nu ligger jag i sängen och irriterar mig på min mobil. Tochen (eller hur det stavas ) dampar så jag orkar inte skriva mer nu.

Förvaring

Datum: 2012-03-18 Tid: 16:32:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Direkt när jag kom hem från Hugo så stod jag i minst 15 minuter och gjorde ren min fleece tröja. De var bara lite full i hår. Efter de så tog jag och städade lite bland hästsakerna. Då kom jag på de briljanta ideén att köpa en sånhär...

 
Så nästa gång jag är på birsta så ska det inhandlas en sådan så jag har lite bättre ordning på alla mina hästsaker hemma. Då behöver jag inte ha allt tvättat i garderoben utan då kan jag lägga det där (:

Nu ska jag gå och tvätta ridtäckkläderna och en regnjacka som jag typ aldrig använt utan den är bara dammig..

Hugo idag

Datum: 2012-03-18 Tid: 16:25:54 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Idag så red jag, Jenny, Pernilla och Julia. Vi red först ute men det var dåligt underlag så vi skittade bara. Sen red vi till ridhuset. Jenny tyckte att jag skulle göra galoppfattningar från skritt så det gjorde jag. Han var jätteduktig. Vi hoppade också några småskutt.
Han var jättefin idag också. Han går i låg form så jag vet inte om det är för att han inte orkar. Även fast han inte orkar så kämpar han på ändå. Han stannar inte bara utan det kan vara i galoppen som han bryter av men då är det bara fatta ny och sedan sakta av. Han kommer nog bli jättefin bara han får upp kondisen lite ;)


Pluppisen

Ut med Teddy

Datum: 2012-03-18 Tid: 11:19:20 Kategori: Teddy Kommentarer: 2
Nu ska jag ta och gå ut med Teddy. Igår fick hon knappt vara ute då det blåste satan och i fredags var inte jag hemma. Usch vad dum jag är! Nu ska hon få iallafall få vara ute en stund innan jag ska iväg till Hugo (:Julia du får 10 poäng inte 4 :)

Datum: 2012-03-18 Tid: 11:15:50 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hua vad dålig uppdatering det är från min sida just nu! Men jag tänkte skriva om den jättetrevliga kvällen vi hade igår hos Julia :)

Kom dit typ halv 7. Vi åt mat, pratade, pratade lite till, åt efterrätt, pratade, pratade ännu mer, doppade jordgubbar, hallon och banan i choklad och tillsist pratade. Runt 10 började vi se på film. Boogeyman 3 eller vad det var. Jag, Emma och Jenniefer satt och typ dog ibörjan men vi lugnade ner oss mer och mer. Den var faktiskt ganska bra, men jätte overklig haha. Ibland såg blodet inte äns ut som röd färg utan som om de hade gjort det i paint....... Runt 12 var filmen slut och vi gick hem.

När jag gick hem så var det en bil som stod still men startade när jag typ kom närmare men den stod fortfarande still. När jag gick förbi den började den köra. Jag hatar när det är så, det känns som om det är ett peddo som ska jaga mig haha.

Ja vi hade det superkul :)


Kul att bli jagad av denna scary människa!

Kikat på dressyrtävlingen

Datum: 2012-03-17 Tid: 16:12:29 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
Har varit på stallet hela dagen. Eller från typ halv 9 till 2. Jenniefer kom 3:a, Pernilla kom 5:a och Madicken kom 6:a. Exxet som Madicken red var väldigt seg och Djärv som Pernilla red hade fel galopp hela vägen i ena varvet men de kom ändå såpass bra då de fick bara 1 poäng på galoppen.

Jenny var själv i henns klass. Jag tror det var LA:4 eller något sånt. De fick 66,6% så det var jättebra (:

Nu har jag duschat och ska fixa mig inför kvällen då det blir PARTAJ hemma hos Julia :DD

Bilder kommer komma upp någon gång i veckan då jag orkat kolla igenom dom :p

Just nu...

Datum: 2012-03-17 Tid: 10:04:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
... Fotar jag ...

... Denna häst med ...

... Denna ryttare ...

... Och denna häst med ryttare ...

Har ingen bild på Pernilla, Jenny eller hennes häst hon ska tävla.

Det jag köpte idag

Datum: 2012-03-16 Tid: 22:19:23 Kategori: Today Kommentarer: 1
Kom nyss hem. Åt på kina resturang och efter de åkte vi hem till Henke och Anna. Kollade på hockey och pratade för det mesta.

Dett köpte jag idag (:


Den är mycket snyggare i verkligheten och på bilden har jag ju anisktet i jackan haha.... Jättelätt att fota i den spegeln också då man har en garderob mitt i allt ihop.Nu ska jag snart gå och lägga mig tror jag för imorgon ska jag iväg och kolla på tävlingen på stallet. Jenny (som äger Hugo) och Pernilla (mammas jobbarkompis barn) och Jenniefer ska tävla :) Så jag åker dit med Jenniefer :D Och på kvällen så blire partaj hos Julia. Kuuuligt det kommer bli ;)

Nyckelälskaren

Datum: 2012-03-16 Tid: 19:04:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 2Haha Teddy tycker om nyckeln och låset, hon blir bara förbannad på det då det ligger vid henne så hon kastar runt det.. Sen att det ser ut som om hon håller på att svälja hela nyckeln på första bilden är en helt annan sak...

Varit på birsta

Datum: 2012-03-16 Tid: 18:00:31 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har inte kunnat blogga idag för att direkt efter skolan åkte vi till checkers för jag skulle göra syntest. Efter det åkte vi till birsta. Kollade på skidglasögon men jag blev bara less och orkade inte bry mig om det så vi gick och kollade på kläder istället ;) Hittade en vårjacka fast den orkade jag inte köpa då jag fick en skinnjacka :) Köpte också jeans, plånbok och hårsnoddar. Mamma betalar ;) Fast jag fick betala 110kr själv för plånboken som kostade 150kr så kommer inte få månadspeng denna månad då jag ska betala takidabiljetten.

Lägger upp bilder snart på sakerna.

Nu ska vi äta eller vi ska på nån resturang eller nått :)


Djakni

Datum: 2012-03-15 Tid: 20:18:25 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Idag red jag Djakni. Jättelänge sedan jag red han.
Vi skulle böja både innåt och utåt. Det gick väl sådär. Ibland gick det bättre men oftast så krånglade han bara. Sen skulle vi göra öppna och det gick inte bra alls. När jag skulle forma han så körde han in nosen i bogen och efter ett tag så drog han så jag tappade tyglarna. Fast jag höll såklart kvar när han fortsatte och då blev allt ryckigt så när vi skulle börja flytta så gick det inte bra.

I tölten och traven så sprang han bara på men hade ingen lust alls att forma.Fina knäppis ♥

Datum: 2012-03-15 Tid: 15:06:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 0


Gillar dessa bilder fast hade inte suttit fel med en kanin med öronen uppåt/frammåt istället för att sura och ha dom bakåt. Men när dessa bilder togs så var hon inte på det bästa humöret för hon fick inte vara i rabatten.. Knäpp kanin dedär :D

Ska till Hugo på söndag

Datum: 2012-03-14 Tid: 20:30:39 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
På söndag ska jag åka till Hugo och rida. Ska bli hur kul som helst :D Har ingen aning om vad vi ska göra men det kommer bli kul det vet jag ;)
Pluggat i 1,5 timme

Datum: 2012-03-14 Tid: 20:18:32 Kategori: Today Kommentarer: 1
Har suttit och pluggat biologi i 1,5 timme nu. Jag kan ju säga att jag är väldigt less på det nu. Kommer säkert gå jättedåligt på provet ändå. Jag måste ha bra betyg ju. Nu ska jag kika på Tv och börja läsa lite på spanskan så det inte går åt helvete där om läraren nu kommer vara där imorgon för jag ska göra två läxförhör då.

Men nu ska jag sluta skriva om skolan för det är tråkigt.

Vad vill ni att jag ska blogga om?

Skolaaaan

Datum: 2012-03-14 Tid: 17:16:58 Kategori: Today Kommentarer: 1
Kan börja med att säga att det suger för jag fick inte ridning på hälsokulturen bara för att jag valde igår och inte fredagen innan praon (typ 2 veckor sen) för jag var sjuk då. Så jag fick hälsohuset och det är ingen annan i klassen som har de.... Jag vägrar gå så mamma ska ringa och fixa lite grann :D

Annars idag så har jag väl inte gjort så mycket. Orkar inte skriva om skolan för jag antar att ni inte vill läsa det så då har jag inte så mycket att skriva. Måste plugga nu iaf. Har ju biologiprov imorgon..

Kan säga en sak som hände på spanskan idag. Vi hade vikarie och vi fick jobba med vad vi ville så jag tog en dator och skulle plugga inför biologiprovet (sexualkunskap) så jag gick in på en hemsida och på framsidan stod det "Varför kondom?" och precis då gick vikarien förbi. Han ba "Varför kondom. Varför är du inne på denna hemsida?" Jag berättare såklart att vi hade biologiprov men han trodde inte på mig för jag hade inga böcker och dom var ju hemma. Sen sa han att vi inte fick vara inne på något snusk. Haha han var jättekonstig :p

Haha jag brukar liksom vara inne på sånnadär hemsidor hemma alltså. Det är ju min hobby! :D
13 mars 13 mars 13 mars 13 mars 13 mars

Datum: 2012-03-13 Tid: 17:51:40 Kategori: Today Kommentarer: 3
Blev ingen konfirmation idag för det var typ inga som skulle gå på den och kul att jag och johanna skulle komma själv ba "HEJ! :D"

Kom hem halv 4 och då gick jag ut med Teddy. Fotade lite men blev inte så många bra bilder tror jag för det blåste jättemycket och Teddy var på dåligt humör för hon fick inte vara i rabatterna.

När jag kom in så hjälpte jag mamma och pappa och baka. Sen åt jag mat.

Mamma fyller år idag och hon kommer antagligen få mycket fina blommor så då kanske man har något att fota ;)


Årets första bilder på något som liknar blommor?

Datum: 2012-03-13 Tid: 16:19:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0

....Ja det kan man alltid undra :) Fast den sista "blomman" har nog överlevt vintern ;)

Första vårbilderna 2012

Datum: 2012-03-12 Tid: 20:14:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 0

In every breath I take I'm breathing you

Rida Exxet fast bild på Åli..

Datum: 2012-03-12 Tid: 18:17:48 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Snart bär det av till stallet och blir till att rida Exxet idag :) Ovanligt va? ;) Men det är superskojigt :)


Bara därför så får det vara en bild på Åli. Ja de ser ju ungefär likadan ut. Eller inte haha :D

Läsa

Datum: 2012-03-12 Tid: 17:25:00 Kategori: Today Kommentarer: 1

Ja nu är det bara att börja läsa då..

Fotat Teddy

Datum: 2012-03-12 Tid: 16:09:37 Kategori: Teddy Kommentarer: 0
Har varit ute med Teddy nu. Har fotat lite och bilderna var perfekt i kameran. Fast inte lika bra i datorn tyvärr men dom blev ändå jättebra! Lite gråa, men det ska inte vara så färgstarkt än det är ju bara början av våren. Så nu kan jag glatt säga att Vår 2012 heter den nya mappen där alla nya bilder kommer förvaras ett tag :DVemdalen

Datum: 2012-03-11 Tid: 21:20:43 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hejsan (:

Kom hem från vemdalen runt halv 7 idag. Nu har jag ätit och gjort lite saker. Tänkte inte skriva så mycket om helgen eller dagarna men kan skriva littegrann.

I onsdags åkte vi så kom upp på kvällen och då gjorde vi inte så mycket. På torsdagen så åkte vi i björnrike. Åkte med Kim, Alex och Viktor och det var superkul :D Åkte offpist och jag åkte in i ett träd :DD
Efter vi åkt slalom så åkte vi till hamra. Där hade våra kusiner stuga. Där åt vi mat kollade på tv och spelade wordfeud med varann ;)
På fredan åkte vi slalom där. Efter så åkte vi tillbaka till vemdalen.
På lördagen åkte vi på vemdalsskalet. Efter de åkte vi till min morbror och kusin som också hade en stuga. Där åt vi mat och kollade på melodifestivalen. Blev lite arg för att Danny inte vann. Jag sa såhär om inte Loreen blir bland de 10 bästa så var det jävligt onödigt att svenska folket inte röstade på Danny för han skulle vunnit skiten!

Idag så åkte vi i björnrike och efter de åkte vi hem.

Jag fotade typ ingenting, har typ 10 bilder om ens de så lägger upp de någon annan gång.

Kan säga nu på en gång också att uppdateringen inte kommer vara jättebra nu för att jag måste plugga till biologiprovet tills på torsdag och imorgon ska jag säkert göra spanskagrej som jag inte gjorde för jag var sjuk, fast ska försöka prata med lärarn så jag får göra det på onsdag istället. Förvånar mig inte heller om jag måste göra engelskan som jag också missade när jag var sjuk.

Hejdå ;)

Hästar i hagen

Datum: 2012-03-10 Tid: 12:51:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0

Julia och Smocke

Datum: 2012-03-09 Tid: 19:59:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0Sommar 2011

Datum: 2012-03-09 Tid: 13:42:00 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 1


Bada, bada, bada. Sena sommarkvällar. Toka runt. Ja vad är bättre än det?

hamra

Datum: 2012-03-08 Tid: 23:07:18 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hejsan hoppsan. Idag så har vi åkt slalom. Jag åkte med Kim, Alex och Viktor och vi åkte mest off pist. Halv 4 ungefär åkte vi till hamra. Kom fram runt 5. Våra kusiner har stuga här så vi sover över här inatt och åker slalom här imorgon sen åker vi tillbaks till vemdalen. Ikväll har vi kollat på Sveriges värsta bilförare, haha. Spelat wordfeud med varandra. Alla åtta satt och spelade med varann ;) jag blev extra glad när jag spelade med Pelle och han hade 17 och jag 155 :D Vi kollade också på tintin. Jag älskar de gamla filmerna. Svenskt tal ska de vara också men nu var det engelskt :(( Men nu ska jag sova så godnatt :D

Snö på lampan

Datum: 2012-03-08 Tid: 18:50:00 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 0
När Teddy blir tråkig då ser man en lampa som står mitt i snön alldeles ensam då får kameran gå lös på den istället. Teddy blir då gladare då hon inte behöver ha kameran upp i ansiktet (eller det heter nog inte de för kaniner, men jaja.

Suddigt

Datum: 2012-03-08 Tid: 12:33:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 0


Det är så synd att det jämt ska bli suddigt när jag fotar när hon hoppar nu för tiden. Men det är inte så bra ljus dom senaste gångerna jag fotat så det kan vara en anledning. Att man har en kanin med humörsvängningar också, det är inte direkt små 'svängningar' heller gör ju inte saken enklare.

Framme i Vemdalen (för 3 timmar sen)

Datum: 2012-03-07 Tid: 21:50:37 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej. Kom fram typ 7 och då köpte vi mat på pizzerian. Superbilligt 80 spänn för en vesuvio.. Bloggar Just nu från pappas mobil för internet vägrar funka på mobilen eller datorn och orkar inte gå in i storstugan. Tänkte inte skriva något långt utan bara berätta att vi är framme och att det blir någon skriftlig uppdatering än massa bilder som jag tidsinställt. Kommer komma 2 inlägg imorgon, på lördag och ett på söndag tror jag. Jag kanske skriver något mer någon dag.
Men ni får ha det såbra :D

Teddy idag

Datum: 2012-03-07 Tid: 13:39:27 Kategori: Teddy Kommentarer: 1
Idag har jag hunnit med väldigt mycket och klockan är bara halv 2. Känns som om den är 4..
Har städat hela Teddys bur. Slängde höet så hon fick nytt. Diskade matskålarna och massa. Tänkte ge henne ett äpple och en morot. Fast hon fick bara tre "äppelringar" och äppelskalet och moroten, resten av äpplet slängde jag. Vill ju inte att hon ska få kolik eller något även fast hon inte äter för att äta. Men jag vill vara på den säkra sidan ändå eftersom vi ska åka bort och hon bara kommer sitta i buren tills på söndag...


Lillfisen

Har gjort en massa mer saker också, men de behöver inte ni veta ;)

Filmmys med Julia. Eller mys och mys....

Datum: 2012-03-07 Tid: 10:51:13 Kategori: Today Kommentarer: 2
Efter ridningen igår så skyndade jag mig och duscha och göra mig iordning för jag skulle till Julia. Jag kom hem 5 över 8 och blev klar 20 över. Fast håret var inte jättetort då jag bara blåste det en liten stund.

Hos Julia så såg vi "Los ojos de Julia" eller vad den hette. "Julias ögon" kan vi säga istället. Den var ganska bra men jättestörd. Haha det är jobbigt med psykiska filmer för man fattar ingenting. Det var såklart en skräckis och jag rös till typ hela tiden hah! Men jag orkar inte skriva vad den handlade om. Ni får helt enkelt se den! Jag rekomenderar den om man tycker om filmer där det är mycket personer med i. För ja det var det ;)

 Uteritt med Hetja

Datum: 2012-03-07 Tid: 10:45:14 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Igår red jag Hetja. Vi red ut och det var jättemysigt :D Det var mörkt men månen lyste så mycket så det blev ljust! När vi red i skogen så lyste det mellan träden, ja man måste uppleva det för att förstå.

Annars så Hetja gick på, hon är långsam och snubblig och vi gick i djupsnö, eller det var hårt men ibland så gick dom igenom.
När vi töltade och galopperade så sprang hon på. Hon är jätterolig att rida ut på fast inte speciellt rolig på bana. Hennes sadel är jätteoskön också haha :p


Gammal bild..

Tidsinställt inlägg

Datum: 2012-03-06 Tid: 19:20:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Just nu så rider jag nog. Detta är alltså ett tidsinställt inlägg. Direkt efter ridningen ska jag hem och duscha sedan bär det av till Julia. Vi ska se på film :D

Tänkte bara säga det så ni har någon aning om vad jag gör ;)

Hugo

Datum: 2012-03-06 Tid: 17:54:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 1

 


Bilder på hästarna från igår

Datum: 2012-03-06 Tid: 13:49:22 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2

Kolla tjockismagen :D

Bilderna är jättedåliga men man ser vad det är för något. Den sista fick jag ljusa upp jättemycket så därför är den lite konstig i färgerna men spela roll.

Han är så söt :)


Städat

Datum: 2012-03-06 Tid: 11:48:23 Kategori: Today Kommentarer: 0

Har städat en massa nu. Bytt gardiner och tvättat fönsterna. Damsugat överallt, mellan elementen och alla hyllor. Ja riktig storsträdning i mitt rum :p

 

Kollade igenom bilderna från igår och bilderna på mig och Hugo var inte speciellt bra då mamma inte kan med min kamera och fokuspunkten låg fel hela tiden. Men jag var ganska dum och valde sport (så hon inte behöver ställa in kameran manuellt) och då kan man ju välja fokuspunkten. Men det kommer fler tillfällen. Filmerna blev bra iallafall :)

 

Nu blir det projekt göra ren kameran och söka efter objektiv på internet ;)

 

 

 


Longering

Datum: 2012-03-05 Tid: 22:47:11 Kategori: Ridning Kommentarer: 0

Idag så hade vi teori på ridningen. Vi longerade Rick och Linnie, fast jag longerade Linnie. Det gick jättedåligt i början men gick bättre än vad jag trodde. Jag suger på det.. Det är så svårt att hålla reda på linan och spöet :p Men det gick väl ganska bra (:

 

Charmig bild på Linnie!


Galen dag!

Datum: 2012-03-05 Tid: 22:42:23 Kategori: Ridning Kommentarer: 0

Ja hur ska jag göra denna dag kort..

 

Mamma hade pratat med Kicki och jag inte skulle hinna rida för hennes barn skulle ha lektion men vi åkte dit ändå för att hälsa på hästarna. Dom var pyttesmå :( Kicki tyckte jag skulle rida Marry (den minsta om man inte räknar med shettisen) till ridhuset där Pernilla (hennes barn) skulle ha lektion på Djärv. Jag red henne till ridhuset och där stod Jenny (tränaren) och då tyckte hon att jag skulle ta hennes d-ponny Hugo och rida han. Så det gjorde jag. Han var helt underbar :D

 

Jag red mest runt och gjorde volter och lite skänkelvikning. Han var riktigt riktigt fin! Hade underbara gångarter. Blev kär på en gång :D

 

När vi skulle rida tillbaka så sa Jenny att om jag ville kunde jag få rida han någongång om jag ville och då sa jag att jag sökte medryttarhäst och då sa hon att jag kunde ta han. Då fick jag också reda på att han är 21år eller vad han var. Det kändes som om han var 10!

 

Red Marry tillbaka. Haha känns så knäppt att rida en liten b-ponny, var nog 5 år sen sist troja hah! Helt otroligt att hon orkade bära mig, även fast vi skrittade men hon var väldigt på och ibland tog hon några travsteg.

 

Ni får bilder på hästarna sedan. Mamma filmade och tog kort när jag red Hugo så det kommer också upp här :)

 


Vår 2011

Datum: 2012-03-05 Tid: 14:37:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2


Man märker ju faktiskt skillnad på årstiderna vad det gäller redigering också. Dessa bilder är inte redigerade. Det beror på att dom jag har redigerat (alltså för ett år sedan) som ser värre ut än orginalet för jag kunde inte redigera då och jag orkar inte redigera dom nu. Men dessa bilder går att se på ändå, medans en vinterbild blir bara grå och tråkig.

Om jag jämför den oredigerade med den redigerade vinterbilden så ser det ut som om man lagt på en grått filter på det oredigerade.

Nu blev det massa tjat om vinter och redigering helt plötsligt. Det skulle ju vara VÅR i detta inlägg..

Detta inlägg är helt okej att inte läsa

Datum: 2012-03-05 Tid: 10:59:40 Kategori: Today Kommentarer: 2
Jag är lite lat idag. Eller mycket lat rättare sagt. Vaknade kvart i 9, kollade på TV och vetni vad det var där? Jo typ babar eller något sånt fast i "nyare" version. Det var jättespännande! Sen klockan 9 var det TILLBAKA TILL VINTERGATAN. Seriöst det bästa program som funnits. Men såklart slutade det jättespännande! Klarar inte av att behöva vänta till IMORRRRRON!!!! Efter de så tog jag och startade datorn och fixade håret av någon anledning, sen la jag mig i sängen med datorn, heheh tur att man har en bärbar :D

Nu har jag suttit och fixat lite på facebook och jag fick den smarta idén att gå in på stallet.se. Hade då fått en jävla mejl, var ju ett tag sedan jag var inne sist.... Men mitt stall är typ grymt, eller det var grymt när jag spelade hah.. Har typ asbra saker. Diamantstall (det kostar faktiskt typ 300spänn, fast jag vann en tävling :p) har också över 9000sp. AH YEAH! Ni kan ju gå in på Wazy så ser ni det :p:p:p Fast jag har typ tagit bort alla designer och stallplanen och bilder på djuren (tror jag) och sånt. Så det är inte så fint men jag orkar inte starta upp det :'(

OKEJ, nu ska vi vara lite seriösa här men jag har inget seriöst att skriva så HEJDÅ!


Mohahahahah! Fast det står typ fel överallt där hihi. Typ alla somdär fetstilta sakerna skulle tagits bort för typ 3 år sen hehe... Och hästarnas designer har jag tagit bort så ingen ska vara överstruken hihi..

Nu måste jag sova

Datum: 2012-03-04 Tid: 23:48:11 Kategori: Today Kommentarer: 1
Av någon anledning har jag legat i snart 2 timmar och läst bloggar. Ja det tar en stund att läsa allt... Nu fick jag ett sms också...... Så nuuu. Men det är bara bra att jag är vaken nu för jag kommer ändå bara sova 8 max 9 timmar så om jag somnar 12 kommer jag vakna typ 9 så det blir kanoners :)

Imorgon ska jag rida också. Eller jag kommer nog göra det. Har inte berättat men mammas jobbarkompis har häst. Det är bara en B-ponny (hemskt i know) och jag tycker jag kommer vara alldeles för stor men hon ville ändå att jag skulle komma. Hon väger bara 5 kilo mindre än mig också och hon rider den. Ja man märker väl om hästen lägger sig ner för den inte orkar bära mig. Haha.

Nej varför blev detta inlägg så långt för. Aja nu ska jag ta och sova.


På onsdag blire vemdalen. Kommer nog bli skönt de! (:

Svar på kommentar

Datum: 2012-03-04 Tid: 22:14:43 Kategori: Frågestund Kommentarer: 0
Moa om Smocke och Julia:
Vems häst? (:

Det är en häst som Julia brukar rida. Jag vet inte så mycket mer men det är någon hon känners häst (:

Playlist eller spellista

Datum: 2012-03-04 Tid: 19:54:16 Kategori: Musik Kommentarer: 0
Ja nu är det så att om ni vill kan ni ju ta och lägga till min playlist 2012 på spotify. Gjorde den nyss fast har tänkt gjort den i januari men ja det är ju sååå jobbigt. Jag la till massa bra musik men den kommer fyllas på ofta ;)

Så tryck HÄÄÄR om du har lust att lägga till den :)

Nu börjar jag städa..

Datum: 2012-03-04 Tid: 18:39:52 Kategori: Today Kommentarer: 0


Nu fick ni se mitt lilla rum från alla de möjliga vinklar! Och vad tycker ni, ska jag börja städa?

Det jag köpte idag

Datum: 2012-03-04 Tid: 18:33:49 Kategori: Ridning Kommentarer: 1

Den är myckes snyggare i verkligheten :) Och fint med en skjorta under, haha :p

Ja, handskarna är inte lila utan marinblå. Skulle nog inte fotat med röd bakgrund heller..
Men ja visst är sakerna snygga? ;)
Det som är så bra är ju att jag betalade själv! Duktigt av mig. Fast jag vet väl inte om det var så bra men ja. Blev bara 415kr eller något sånt, skulle ju gått på 515 :) Fast jag är skyldig mamma och pappa 390kr (takidabiljetten) så jag kanske lyckas förhandla lite grann så jag inte behöver ge dom nå pengar ;)

En full söndag

Datum: 2012-03-04 Tid: 18:25:36 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nu har jag kommit innanför dörren och kan äntligen andas ut. Har varit jättemycket att göra idag.

Runt 10 i morse gick jag ut med Teddy i 30 minuter. Sedan åkte vi till kyrkan och var på gudstjänst hah. Sen efter de åkte vi till min morfars bror och fikade. Där träffade jag min mammas faster och såklart morfars bror och hans fru. Det var kul att träffa dom :) Efter de åkte vi till birsta. Var på hööks och köpte en väst, handskar och hästgodis. Västen kostade 399 och om man handlade för 500 fick man 100kr i rabatt så då tog jag ett par handskar för 99 men då blev de bara 498 så då fick jag ta godis för 17 också ;) Skulle köpa ett schabrak men det fanns just nu bara i ponny och det är lite litet.

Efter de åkte vi hem och åt mat. Sen gick jag ut och kom nyss in.

Nu ska jag fixa ett inlägg med bilder på det jag köpte och lite annat, sen ska jag städa mitt rum.

Isdroppe?

Datum: 2012-03-04 Tid: 16:31:00 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 2

Vattendroppe fast isdroppe blir det nog. Tyckte bilden var lite cool ja :D

Sommar 2011

Datum: 2012-03-04 Tid: 14:16:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1


Jag har inte så mycket bra sommarbilder. Men dessa får duga. Man får ju mycket mer sommarkänsla. Älskar bilden på mina fötter hah :D Men den är så härlig med det blåa vattnet och sand på fötterna. Sen är bilden då jag och Teddy ligger på rygg också mysig, fast Teddy håller på att snurra runt :p

Smocke och Julia

Datum: 2012-03-04 Tid: 10:53:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1

Så blev det

Datum: 2012-03-03 Tid: 22:47:03 Kategori: Today Kommentarer: 0
Bra överäns kommelse. Jag följer med på gudstjänsen och vi åker på birsta (y) Men nu är det ju så att det var mammas farbror som dom skulle ta upp eller något (de skulle ta upp alla som dött i februari eller något sånt). Jaja skitsamma det får väl funka blir ju en mindre gudstjänst jag behöver gå på med konfan också satt.

Så imorgon kommer det bli fullt upp för mig. Så vet inte om jag kommer hinna blogga något så jag lägger upp något tidsinställt inlägg med lite bilder :)

Ett lite desperat inlägg

Datum: 2012-03-03 Tid: 22:31:12 Kategori: Today Kommentarer: 0
Blev en massa sms snack med Rebbe om melodifestivalen. Man blev gaaanska less när Thorsten Flinck gick vidare. HUR FAN RÖSTAR SVENSKA FOLKET?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!!? SEAN BANAN VAR JU HMMMM FÅ SE.... 1000000000000000000000000000x10000000000000000000000000000 + EN JÄVLA MASSA BÄTTRE ÄN THORSTEN FLINCK.

Okej jag var bara tvungen att få ur mig det...

Min mamma och pappa har ganska mycket damp på mig just nu också. Jag har ganska mycket damp på dom också. Jag orkar verkligen inte med dom. Imorgon blir det som det ser ut en gudstjänst? Ja ni läste rätt... En lång och tråkig, men ja då får de ta mig till birsta. Annars tar jag bussen.. Jag MÅSTE dit. Det är till hööks jag måste till och jag sa faktiskt till dom att jag betalar själv bara de skjutsar dit mig.

Ja jag är desperat...

hos mormor och morfar

Datum: 2012-03-03 Tid: 19:52:32 Kategori: Today Kommentarer: 0
Sitter just nu hemma hos mormor och morfar och väntar på att melodifestivalen ska börja. Det kommer nog vara massa värdelösa eller så är det massa bra. Har verkligen ingen ork, skulle gärna vilja åka hem men jag får väl orka. Så ni får gärna smsa med mig :))))))))))

Fotografering med Julia och Smocke

Datum: 2012-03-03 Tid: 15:55:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Har inte hunnit blogga då jag hållt på med bilderna på Julia och Smocke.

Om jag ska berätta om dagen så red dom ut en stund och jag och hennes mamma gick efter. Gick en liten bit men Smocke fjantade runt så efter ett tag gick vi ner på travbanan och då gick dom runt där ett varv och sen fotade jag dom i mitten av travbanan. Det var lite djupsnö där. Det blev faktiskt bra bilder. Smocke hade inte så mycket tålamod så såfort han stod fint så fick man skynda att ta kort :DNi får två bilder sålänge :)

Hur jag sorterar bilderna

Datum: 2012-03-03 Tid: 14:07:59 Kategori: Filmer Kommentarer: 0

Det är några stycken som undrar hur jag har koll på alla mina bilder med datum och sånt. Orkade inte hålla på med att printa så det fick bli en film istället. Ni kanske förstår litegrann av den iaf ;)

Ska fota Julia och Smocke

Datum: 2012-03-03 Tid: 10:32:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag så ska jag åka med Julia och fota henne och Smocke. Kommer bli skojsigt det :) Kommer förhoppningsvis lägga upp ett par bilder här då så ja vänta er massa bilder :D
Igår så kollade jag igenom en mapp, ja ni såg "dimm"bilderna som jag la upp igårkväll. Nu är det 31 bilder kvar på Teddy, resten slängdes. Så några av de ska också redigeras och läggas upp här + att jag har ganska mycket i utkast så det blir bra när jag åker till vemdalen på onsdag och kommer hem på söndag.


Ni får en bild på Julia och Sarah så länge. Kommer fota ute idag så det blir mycket bättre än inne i ridhus :D

Dimmigt

Datum: 2012-03-02 Tid: 22:49:22 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1


Tittade igenom mappen med bilder från jag vet inte när. Runt en vecka om inte mer. Hittade dessa två bilder. Kom ihåg när jag skulle gå in och då såg jag all dimma. Skulle försöka få till någon bra bild men det såg då bättre ut i verkligheten tyvärr..

Filmvisning, motorcyklar och pizza

Datum: 2012-03-02 Tid: 22:13:03 Kategori: Today Kommentarer: 1
Har nyss kommit hem från att ha varit på "filmvisning" med motorcykelklubben. Det var faktiskt jätteskojsigt ;)
Vi kom dit runt 6 och då kollade vi på filmer från förra helgen då dom åkte motorcykel på snön eller vad man ska kalla det för. Pappa ramlade ju också och de fick dom på film :D Hah klant till pappa man har ;) Både lördag och söndag kunde han typ knappt gå och han kunde inte resa sig från fotöljen själv utan man fick dra upp honom typ :P Sen nu i veckan så har han varit stel och sånt. Idag så glömde jag bort att han hade ont så jag sparkade han i magen hehe ops... Fast det var inte hårt men han har asont i revbenen satt ja...

Men nu var det inte det jag tänkte skriva utan vad vi gjorde idag.

När vi kollat på filmer från förra helgen så beställde vi mat från biteline och det skulle ta ca 1 timme (de skulle köra ut maten också men det var bara ca 500m :p). Då började vi se på filmen. Den handlade om John Britten eller vad han hette som gjorde en motorcykel i garaget och den blev typ bäst i världens osv.. Den heter "The Britten Bike Story" eller något sånt. Den var faktiskt bättre än jag trodde. Det var ju en dokumentär.

Nu blev det värsta motorcykel inlägget här.

Om jag ska säga lite om maten så var pizzan inte lika god som jag förväntat mig. Kan bero på att jag inte beställde en god. Men det var lök, tomat, banan och skinka bitar. Jag såg inte äns att det stod bananer ju :(( Men när det var stora skinka bitar och tomatbitar blev det inge mumsigt.

Nu blev det istället pizza snack. Blir bra detta inlägg..


Bildkälla
Såhär såg motorcykeln ut. Lite färgglad ;)


Ja, humörsvängningar var det ja..

Datum: 2012-03-02 Tid: 17:12:17 Kategori: Teddy Kommentarer: 1
Bara för att Teddy var ett helvete idag så får ni lite bilder på henne från flera dagar sedan.

Om någon undrar varför hon var dum så var det så att hon sprang in i en buske hela tiden och hon får inte vara där så jag fick damp på henne men såfort hon gick ut därifrån sprang hon in igen. När jag skulle få ut henne så lyckades jag riva upp min byxor också. Det blev bara ett litet hål men ändå. Var ju levisbyxor från USA och allt :( Fast var inte mina favoritbyxor som tur var men ändå!
När jag fick ut henne därifrån så tog jag in henne på en gång så hon fick inte vara ute nå mer. Stackarn, men hon får skylla sig själv. Hon vet faktiskt att hon inte får vara där..

Stan med Rebecka

Datum: 2012-03-02 Tid: 16:52:30 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har nyss kommit hem från stan. Åkte dit med Rebecka förut (: Gick runt en stund sedan fikade vi och hann bara gå på en affär till tills vi skulle åka hem. Jag hittade jättemycket saker men jag blir så jäkla snål. Måste kolla jättemycket på kläder på internet just nu så jag vet vad jag vill ha för något..

Ikväll vet jag inte vad som händer. Blir väl sitta hemma eller följa med pappa på nån motorcykel bio..


Mumma!

Titta!

Datum: 2012-03-02 Tid: 11:38:21 Kategori: Today Kommentarer: 1

Underbart säger jag bara! Hoppas bara detta ligger i nu då så snön snart är borta. Fast det ser ut som om det ska bli kallare.. Men det får det inte!

Tre små fula på en liten skit

Datum: 2012-03-02 Tid: 11:03:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 1


Tre små fula bilder på min lillskit. Bara för att hon ser knäpp ut på den till höger. Hon sitter så och lyssnar eller ja hon måste ju göra något eftersom hon sitter så i några sekunder så jag hinner förflytta mig och sedan lägga mig bredvid henne och sedan fota henne. Steg-för-steg dethär med att fota Teddy.

Fredag morgon

Datum: 2012-03-02 Tid: 10:39:19 Kategori: Today Kommentarer: 0
Vaknade halv 9 idag. Har varit trött varje morgon under veckan men när man får sova så länge man vill då är jag inte äns trött.. Låg och kollade på TV och läste till 10.

När jag gick ut till Teddy för att öppna dörren på altanen (så det inte blir för varmt) då sitter hon med hö i fulla munnen men hon tuggar inte. Hon såg jätteknäpp ut ;)

Idag vet jag inte vad som händer. Kommer antagligen bara slappa och inte göra något..


Hoppningen med Exxet i måndags

Datum: 2012-03-01 Tid: 20:32:06 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Har glömt bort att skriva om hoppningen i måndags. Och eftersom det gick så bra så måste jag skriva nu :)

I skritten så var han som han brukar vara. De första travstegen var han helt plötsligt underbar, men jag blev så förvånad så då började han tjura. Travade lite sakta men jag tyckte det var onödigt att han skulle vara tvungen att springa sakta. Det var bättre att han fick springa på litegrann så han kom igång innan vi skulle hoppa. I galoppen så fick han öka och han sprang som en tok på vissa ställen.

Vi hoppade som en slags studs fast det var bom-hinder-bom-hinder-bom och vi skulle stå över hindrena (såklart) och sitta över bommarna.


Såhär såg det ut. De smala är bommar och de tjocka hinder.

Vi hoppade också två hinder med 7 galoppsprång mellan.Vi hoppade det såklart flera gånger i olika höjder. På slutet så låg hindrena på 60-70cm kanske. Jag har ingen aning.

Och då till själva ritten. Jag tyckte det gick superbra. Exxet är så rolig att hoppa. Det gick bra för det mesta. Några gånger kom vi lite fel men annars gick det bra.
Han var väldigt taggad och ville rejsa hela tiden. När vi skulle hoppa serien med 7 galoppsprång mellan så någon gång galopperade han på väldigt mycket så vi kom på bara 6 galoppsprång och Exxet är ju inte direkt stor. När jag tog den igen så fick jag sitta och hålla emot och då gick det jättebra.

Ja jag är jättenöjd över lillpojken :) Han är en liten studsboll :D
När det går såhär bra så blir man ju lite sugen på att tävla men jag vet inte jag ;)

Vilket?

Datum: 2012-03-01 Tid: 20:16:51 Kategori: Kommentarer: 2

Vilket är snyggast? Det vänstra tycker jag är snyggast men vad tycker ni? :)

Fina Kolbakur

Datum: 2012-03-01 Tid: 20:15:42 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Idag så red jag KB. Han var faktiskt jättefin i skritten. Vi gjorde "tre spår" alltså öppna. Det gick inte speciellt bra för han ville springa iväg hela tiden så jag fick inte riktigt ihop honom. Annars så var han jättefin. I tölten så ville han mest bara älga på och där fick jag inte ihop honom som jag skulle viljat. I traven så var han väl som han brukar. Han är så speciell för det går knappt att rida lätt för då går det snabbare och snabbare och sen blir det galopp men man kan inte sitta och försöka ställa han heller för då övergår han till tölt istället så man får ta och bara åka med men det är ju inte så kul de heller :p

Aja han var faktiskt rolig idag :DÄntligen lov!

Datum: 2012-03-01 Tid: 15:50:16 Kategori: Today Kommentarer: 2
Idag så när jag gick till "jobbet" eller vad man ska kalla det för så var det jättehalt. Fick typ släpa fötterna för att inte ramla. Haha jag ramlade en gång också! Som tur var så var det när jag nyss gick ut så det inte var mitt i sörberge typ ;)
När jag gick hem så var det slask överallt istället så jag lyckdes gå ner i något "vattenhål" så mina fötter var dränkta när jag kom hem.

Ganska skönt att det är helg för min del nu. Riktigt skönt med 10 dagars ledighet nu. Ska njuta riktigt mycket.

Nu ska jag ta och gå ut med Teddy. Ikväll blir det ridning. Jag tror jag skippar täckbyxorna idag och tar ridbyxorna istället!

ÅH ÄNTLIGEN ÄR DET VÅR!


Fire Away video

Datum: 2012-03-01 Tid: 15:42:16 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0

Ja det är ju grym. Killarna är så jäkla härliga haha! Man längtar ju bara lite till sommaren nu också! Tyvärr så kom inte jag med i den eller jag ser inte mig. Men spela roll ;)

Den är ju mer än underbar! Kul att det är klipp från sommaren i den och inte en "vanlig" musikvideo :D

RSS 2.0