Tre bilder på Kolbakur

Datum: 2012-05-31 Tid: 21:31:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4Bra fin är han!

BusPrisse

Datum: 2012-05-31 Tid: 16:48:39 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Idag red jag Prisse med skolan. Vi red ut och han hade damp. Han var ganska fin i skritten och ett tag i traven men när han började dra och försöka springa om alla så fick jag sitta och hålla igenom honom hela tiden. När vi skulle trava upp för en backe så tog han galopp och gjorde världens bocksprång. Han kickade och bockade ett par gånger.
Vi gick in i paddocken för att galoppera som tur var annars hade han väl dampat loss. Han var faktiskt fin, alla rejsade runt men jag red på i normalt tempo och han var faktiskt fin då. När jag travade av honom lite så var han faktiskt jättefin :)


Foto: Madicken
Det fick bli en bild på Matilda och Prisse från i måndags.

Studentbal

Datum: 2012-05-30 Tid: 21:28:58 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 3
Idag så har jag fotat Kim, Marianne, Linnéa, Calle och lite andra kompisar innan deras studentbal. Först träffades dom fyra utanför oss för där skulle dom åka raggarbil in till stan. Min kompis pappa skjutsade Linnéa och Calle och Mariannes morfars kompis skjutsade henne och Kim.
Alla var jättefina i sina kostymer/klänningar och tjejerna i sina håruppsättningar såklart.
Jag fick med mig runt 350 bilder på knappt en timme. Ja så kan det bli ibland ;)


Mer bilder kommer.

Nytt i kameraväskan

Datum: 2012-05-30 Tid: 21:01:02 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 1

När vi ändå var i stan idag så var vi förbi en kille som sålde två objektiv som jag var sugen på, ett 18-105 f/3,5-5,6 och ett 60 f/2,8 macro. Jag testade båda två och det blev 18-105 som fick följa med mig hem. Kostade 1400kr och det billigaste jag hittade som nytt var 2200. Han hade haft det sedan i augusti och inte använt det så mycket. Det andra hade han haft i 1-2 år och det billigaste nya som jag hittade var 5000kr och han ville ha 2600kr. Jag vet inte om jag ska slå till på det, hade varit bra i ridhus men jag får se. Ska tänka i någon dag så då äre bara att pappa åker förbi och köper det (om ingen annan köper det innan förståss). Eftersom det var macro så kom man bara någon centimeter från föremålet så då blev jag bara ännu mer sugen. Men vi får se.

Blev lite rörig text men jaja :)

Onsdag

Datum: 2012-05-30 Tid: 16:05:22 Kategori: Today Kommentarer: 2
Tjena alla därute!

Skola idag som vanligt. Gick tidigare från SOn för halva klassen skulle till ungdomsmottagningen. Var nån tjej som satt och pratade om massa. Inte direkt intressant haha ;)

Kom hem runt halv 3 och har fixat med en design.

Nu vill jag att det ska bli finväder, suger att det ska regna typ hela helgen för jag vill ju fota alla fina blommor som har kommit nu! I helgen har det kommit hur mycket som helst för det varit så varmt.
Lyssnar på "vart jag än går" också och jag kan säga att takidaRobban och hans kompanjoner kunde inte gjort det bättre!

En någolunda fin Columbus igår

Datum: 2012-05-29 Tid: 20:55:30 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
Igår red jag Columbus. Han såg jättetrött ut när jag höll på att göra iordning honom. Han stod och halvsov stackarn. Såklart påverkade det lite av ridningen. Han hade gått en lektion mer än förra gången så han bar inte upp sig själv lika mycket och han hade inte samma energi så jag fick jobba mycket mer. Han var ganska fin för det mesta men inte lika som förra gången.

Vi gjorde inte så mycket utan red runt på volterna, gjorde övergångar och halvhalter. Fattade galopp från skritt och det gick jättebra, gick dock inte lika bra att sakta av till skritt från galopp.

Jag är nöjd efter idag då han hade gått två lektioner innan så jag har full förståelse för att han var lite trött lillstackarn.


Foto: Madicken

Första "lediga" tisdagen sen i oktober = birsta

Datum: 2012-05-29 Tid: 20:35:11 Kategori: Today Kommentarer: 1
Idag glömde jag gympakläderna så då gick vi fyra stycken runt elljusspåret. Sen var det vanlig skola. Gick till skolläkaren och han kollade på min tumme och öra. Ska till vårdcentralen och det kommer väl ta 100 år innan jag får tid där så får fortsätta gå runt med världens lock i vänster örat (hör ungefär som om man håller för örat alltså man hör ju pyttelite då ändå) har världens pipande ljud också som tinitus. Kul..

Efter skolan så skyndade jag mig hem för att byta om och sedan gå och möta Johanna för att åka in till birsta. Vi åt mat först sen gick vi runt på massa affärer. Köpte ett par jeans, ett linne och trosor. Jeansen är assnygga men tror jag ska lämna tillbaka dom för när jag går blir dom konstig haha.. Men ska kanske ta en storlek större men då blir dom nog förstor.

När vi var klar och väntade på mamma och pappa så gick vi och kollade på svarta jeans som jag igentligen skulle köpa. På cubus var dom bra men dom var inte så tajt som jag ville längst ner på benen. Gick på HM och hittade ett par och dom var jätte stretchiga så skulle behöva typ 5 storlekar mindre och det fanns inte. När vi var påväg ut så hittade vi ett ställ med massa svarta jeans men såklart så fanns det inte just dom bra jeansen i min storlek.

Nu ska jag ta och kolla på TV. Eller måste skriva om ridpasset igår också.


birsta nu

Datum: 2012-05-29 Tid: 15:13:56 Kategori: Today Kommentarer: 0
Tänkte bara säga att jag åker till birsta nu och kommer hem ikväll nån gång så jag bloggar mer då

Tillbaka till verkligheten.. eller?

Datum: 2012-05-28 Tid: 16:56:29 Kategori: Today Kommentarer: 3
Har nyss kommit hem från att varit och tränat med Emma. Vi gick i 1 timme ungefär sen gjorde jag lite situps.
Annars idag så har det varit ganska slappt. Blev nå strul så vi skulle ha musik två gånger idag och då såg vi på film - hälsoresan. På spanskan gjorde vi klar uppgifterna ganska fort, på SOn vare genomgång och på svenskan så skrev jag rent lite på datorn.

Nu ska jag ta och göra ren mina armar då min/a snälla klass'kamrater' eller kanske klassfiender har ritat lite fint med spritpenna på min arm och på halsen/axeln.

Madicken är snäll och fotar idag på ridningen också så jag hoppas det blir Columbus och att han är lika fin som han var förra gången :D


Hugo och Lovely

Datum: 2012-05-27 Tid: 22:17:32 Kategori: Hugo Kommentarer: 0
Hugo red jag som sagt ut med. Blev mest skritt på lång tygel för att det var så pass varmt och jag tyckte att han inte skulle behöva gå så hårt. Det blev lite trav och galopp också men han hade ingen bjudning frammåt och blev fort trött så han kunde få gå mest.


Lovely var det andra gången jag red fast förra gången så var det bara på slutet för Jenny ville se hur hon såg ut med annan ryttare och då blev det höger galopp något varv och sen travade jag av henne.

Hon var inte heller superpigg men inte jätteseg heller. Hon var ganska eftergiven för det mesta.
I högersidan så var hon lite stel men det är hon jämt för hon är sne. Annars så tyckte jag hon var fin. Hon är ganska svår ändå fast riktigt fin med rätt ryttare.
Jag hade inte direkt någon "plan" om vad vi skulle göra så red runt lite och gjorde mycket volter.

Vet inte vad jag ska skriva är trött nu också så nu ska jag sova.


Min helg

Datum: 2012-05-27 Tid: 22:00:34 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej!

Jag tänkte börja säga att det har blivit en liten oförberedd bloggpaus i helgen. Det har varit fullt upp hela tiden och jag har inte suttit vid datorn sedan fredag. Kan säga vad jag gjort för något i helgen.

Lördag: Då var det motorcykelnsdag så då åkte vi till stan kvart över 7 för att äta frukost och ha morgonmöte på ibis hotell. Såklart man ska på hotellfrukost ;) (även fast jag äter samma som hemma typ).
Efter de åkte vi till schenker eller vad det heter och då var det bara att vänta.
Det var ca 850 motorcyklar när vi åkte iväg mot stan. Väl i stan så höll mamma och pappa på att jobba (dirigera allt folk vart dom ska parkera). Jag stod och kollade på. Kim plockade upp mig på vägen och vi åkte till parkeringshuset där jag fick byta om. Sen gick vi på subway och köpte mat sen medans vi åkte till laggarberg åt jag i bilen.

I laggarberg så hjälpte jag Jenny med att skura och tömma Hugo och Lovelys boxar. Det gick bra. Efter de så duschade jag Hugo. Det behövdes verkligen!
Hann inte rida för klockan blev så mycket. Såfort jag kom hem var det att hoppa in i duschen sen åka till stan igen för att äta med några från motorcykelklubben.

Kom hem 9 och ni kan gissa vad vi kollade på? Jo ESC. Sov litegrann för vissa bidrag var så tråkiga.
Omröstningen var ganska självklar faktiskt redan från början. Loreen vann ju faktiskt med 100p. Så då ska väl jag också ta och säga som alla andra! Grattis Loreen!

Söndag: Då var det kusinen som skulle konfirmera sig klockan 11. Den höll på i 1,5 timme. Och bara för att säga det så var den typ 100 gånger bättre än våran. Dom gjorde lite saker iallafall istället för oss som bara stod på ett och samma ställe hela tiden.
Efter de var det mat och fika och sen satt vi och stekte i solen!

Åkte hem runt 4 och då var det bara att byta om för att sedan dra till laggarberg och rida som jag inte hann igår. Jenny skulle inte hinna rida så då red jag Lovely också.
Hugo fick gå lite lugnt i skogen. Mamma följde med ooch gick. Lovely blev ett litet pass i paddocken.
Direkt efter de så åkte vi till farmor och farfar och fikade där.

Ja såhär har min helg sett ut. Blev lite rörigt och mycket text så några plus i kanten för den som läste och förstod vad jag skrivit.

Har bilder på tre olika minneskort, ett med motorcyklar, ett med konfirmation och ett med hästar.
Så ni får bilder någon dag då jag har tid.

Hoppning med bästa KB!

Datum: 2012-05-25 Tid: 18:26:30 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Igår red jag också KB. Vi red först lite volter och då var han jättefin. Sen red vi timglaset och det gick också jättebra, det var när vi skulle springa som han blev jobbig. Vi skulle trava men KB är ju svår att trava på så jag skulle bara värma upp honom i tölt (grisepass enligt KB). Då ville han inte gå i form så det var lite jobbigt.
När vi skulle trava så gjorde han det nästan på en gång och det gick riktigt bra när vi hoppade. Han är så duktig!
En liten stund kunde jag tillochmed ta lite i tyglarna och då gick han i form! Seriöst, man brukar knappt kunna ha långa tyglar och ta lite för att svänga innan han tappar traven!

När vi hoppade så var ha duktig, när vi hoppade i galopp så skuttade han över superbra.

Sista lektionen för denna termin kunde inte varit bättre.
Mister

Datum: 2012-05-25 Tid: 18:15:36 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Igår red jag Mister som är stallets största herre. Vi skrittade först i skogen och då var han fin, men när jag tröck lite med skänkeln så kickade han.
När vi gick in i paddocken så var han fortfarande ganska fin men såfort vi började trava och jag tröck med vänster skänkeln så kickade han. Vi red skänkelvikning och han flyttade bra för höger men inte lika bra i vänster.
I traven fick jag inte honom att gå på tygeln utan han sprang mest bara runt, skänkelvikningarna gick då inte heller.

I galoppen blev han faktiskt fin efter ett tag och i traven efterråt så kom han ner med huvudet mer och mer och det sista halva varvet var han som jag ville att han skulle vara hela ridpasset! Haha det är ju kul att alltid med hästar som det går dåligt med så går det bra sista varvet.

Det var första gången jag red honom och jag kommer aldrig ta han frivilligt. Han kanske blir bättre om han får springa på i sitt tempo och inte i jättekort som det var nu.
Varför han kickar är att han har ont så det är inte heller så kul...

Helge

Bildkälla


Värmen kommer nog komma till Sverige också ♥

Datum: 2012-05-25 Tid: 13:57:42 Kategori: Today Kommentarer: 1
Jag orkade inte blogga igår för när jag kom hem runt halv 8 så var jag ute med Teddy till 8 sen kollade jag på lite tv och melodifestivalen.

Igår så med skolan red jag Mister. Det gick inge bra men skriver mer om det sen. Farmor hämtade mig och då åkte vi hem och jag bytte kläder.
Klockan 5 åkte vi till riiby och jag red KB. Vi hoppade jag han var jätteduktig! Farmor fotade så det kommer massa bilder. Sista gången på Riiby var det också :(

Idag så var det hur varmt som helst. As skönt!
Badade på gympan vilket var mindre roligt men fick ju sluta 1,5 timme tidigare. Igentligen skulle vi duscha och ta oss tillbaka till skolan på 30 min innan matten men vi fick strunta i den om vi inte hann. Vi blev klar efter 50 minuter så jag kom hem halv 2.

Nu sitter jag i shorts och tror att jag dör! Ska ta och fixa lite på rummet och sen ska jag skriva om ridlektionerna.

Hagbilder

Datum: 2012-05-24 Tid: 15:34:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0


Fina hästar dehär :)

Jag lyckas ja

Datum: 2012-05-23 Tid: 19:40:30 Kategori: Today Kommentarer: 4
Jag lyckas med allt. Jag skulle ta in Teddy förut. Jag har ett blått tunnt nät över buren så det inte ska komma någon fågel eller något. Då skulle jag ta bort det för att komma in i buren. Tog ena benet över gallret så jag stod med en innanför och en utanför och då på något vis ramlade jag och fastnade både i det blåa nätet och sen drog jag med mig gallret och helt plötsligt låg jag på backen och jag slog huvudet i en bänk bakom, men jag fick ont i en nagel? Av alla ställen liksom, känns typ som om den ska lossna när som helst..

Ja nu ska jag ta och börja på Kemin. Hittar ingenting så känns riktigt bra dethär...

Ovanligt fin

Datum: 2012-05-23 Tid: 19:34:35 Kategori: Hugo Kommentarer: 1
Idag red jag och Jenny ut. Vi red på en väg i skogen som vi aldrig varit på förut. Efter ett tag så vände vi sen red vi till paddocken.
Hugo gick mycket bättre i form än han gjort förut. Han var lite seg så i galoppen blev det inte så mycket arbete. Men i traven så gick han jättefint faktiskt. Jag red lite volter och sen bara lite här och där och han gick mycket bättre med nacken och gick i en fin form.
Han håller på att komma tillbaka nu så det är kul! :)

På slutet satt jag upp på Jennys häst Lovely för hon ville se henne med en annan ryttare på och se hur galoppen var. Red något varv på mittvolten i höger varv och sen travade jag lite. Jenny sa att hon inte hade varit så bra men jag har ju aldrig ridit henne förut så jag tyckte ändå att hon var fin.


Här har ni en bild på dom två. Fick ljusa upp den jätte mycket så Hugo fick en fin blå man ;)

Moppekörning, skola och nu plugg

Datum: 2012-05-23 Tid: 14:30:05 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag så vare bara att gå upp kvart över 6. Tur att man är snabb på morgonen iaf. Åkte iväg 20 i 7 ungefär. Såklart när jag kom dig så var det ingen där så jag fick vänta i typ 10 minuter innan han som skulle köra med mig kom. Tänker inte skriva om själva körningen för det orkar jag inte. Men det gick faktiskt bra och han tyckte jag var bra. Fast jag måste köra med noggrant och lite sånt. Ska göra teoriprovet 7 juni. Kul att det inte fanns nån tidigare tid...

Kom tillbaka till skolan halv 12 typ och då åt jag lunch. Sen vare SO och svenska. Engelskan var inställd så vi slutade ca 2. Sköönt.

Nu ska jag ta och plugga. Har spanskaprov och kemiinlämning imorgon, tur att man knappt börjat på kemin då. Men inte en ända i klassen fattar vad vi ska göra borde inte läraren förstå att hon ska göra på ett annat sätt då när alla frågar vad man ska göra och säger att man inte fattar något..
'kvällsfodrat'

Datum: 2012-05-22 Tid: 21:37:27 Kategori: Teddy Kommentarer: 4
kvällsfodrat lillkaninen med lite gräs. Som ni ser på bilden får hon kämpa lite, eller kanske inte kämpa då hon ställer sig på bakbenen när jag kommer med gräs. Hon är söt hon :) <3

Kvälls'prommis' med Teddy

Datum: 2012-05-22 Tid: 19:47:09 Kategori: Teddy Kommentarer: 1

Blev en liten kvälls"promenad" med Teddy förut innan hon fick komma in. Måste göra lite sånt innan jag tar in henne i buren för det tycker hon är roligare. Då slutar hon kanske springa runt som en tok i uteburen när man ska ta in henne. Dom tre senaste gångerna jag tagit in henne så har hon suttit still iallafall :)

Hela tisdagen

Datum: 2012-05-22 Tid: 19:42:32 Kategori: Today Kommentarer: 1
Idag så hade vi coopertest på gympan. Vi gick typ hela tiden eller sprang lite också. Tog 20 minuter att springa 2,4km, duktigt..
På engelskan så fick vi tillbaka reseberättelserna och jag fick bara E+ så där rök min chans att få C. Lite less man blir.

Sen bar det av till tandläkaren. Det var hemskt som alltid annars. Eller okej jag har inte fobi för tandläkaren men den där kameran man ska ha i munnen är hemsk. Jag får kväljningar eller så puttar jag undan den med tungan, tårögd som jag vet inte vad blir jag också för det gör så ont. Lyckades ta 4 bilder iallafall och jag har jättefina tänder så ni vet ;)
Fick med mig ett sår i gommen (av kameran) så helt tomhänt därifrån kom jag ju inte.

Cyklade hem och var hemma i nästan 3 timmar innan det bar av till skolan. Tydligen så var det ngen HK utan kulturskolan spelade. Skulle igentligen till skolläkarn men tydligen så var det nästa tisdag fast hon sa att det skulle vara idag.

Efter den där spelningen så cyklade jag till checkers. Hade den sista teorilektionen och det var skönt. Tiden går riktigt segt där och nästan ingenting är nytt.

Nu ska jag ta och plugga för imorgon är det moppekörning :D Inge nervös är jag heller så det är skönt! Så imorgon förmiddag behöver ni inte vara ute på vägarna i sundsvall för då är livsfarliga My ute ;)


Var med och tävla om en fotoväska från Kelly Moore

Datum: 2012-05-22 Tid: 12:29:57 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 5

Jag är med och tävlar om en valfri Kelly Moore väska hos Lina Flodins. Ni kan hitta väskorna här.
Min favorit är en B-hobo fast jag vet inte riktigt vilken färg men det lutar mot en coral. (det är den som är på bilden)

Lina Flodins som anordnar tävlingen har själv en sån och här är en video där hon visar den.

Ja visst skulle man inte tacka nej till den? Riktigt praktisk fotoväska och snygg dessutom! Lite annorlunda och inte en vanlig tråkig som alla andra har.

Så vill ni också vara med och tävla. Tryck här!

Fina fina Columbus

Datum: 2012-05-22 Tid: 12:06:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Hur ska jag beskriva känslan från igår?
Redan när jag tog tyglarna så gjorde han precis som jag ville och gick hur jäkla fin som helst! Han hade en snygg form och han arbetade jättebra. Då han blev så pass fin så fick jag bättre sits och kom upp med händerna.
Jag vet verkligen inte hur jag ska beskriva det.

Annars så det vi gjorde var halvhalter och lite övergångar. Det var lite svårt först men efter ett tag så gick det jättebra. Då lyssnade han bara jag satt mig lite djupare.
Han har också så härliga gångarter även fast han är så pass stor.

Nej gud så fin han var idag! Undra hur många gånger jag har sagt det nu.
världens finaste columbus!

Datum: 2012-05-21 Tid: 22:30:12 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Ligger i sängen nu och tänkte bara säga att idag red jag columbus och helsike vad fin han var!! Dressyrhäst.se. kan inte beskriva med ord så fin han var. Skriver mer imorgon då jag kommer ha ett hål på nästan 3 timmar :D

This is why we do it, this is worth the pain

Datum: 2012-05-21 Tid: 12:36:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 3

Madicken och DonaldJenniefer och ExxetMatilda och KupidoJulia och RussinJulia och Sarah


Igår söndag

Datum: 2012-05-21 Tid: 10:00:59 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej allihopa.

Igår så var vi hos Pelle. Vi fikade och pratade och sånt, lånade också hans objektiv 70-300 så jag ska testa det lite hemma nu. Efter de åkte vi och tränade.

Efter träningen så skyndade jag mig att duscha och fixa mig för då skulle jag vara med Jenniefer och Rebbe. Dom ville hoppa med Teddy så då passade jag på att fota. Det blev fina bilder med det men det var väldigt seg autofokus. Eller inte seg men den hittade ingen fokuspunkt så det var lite störande.

Jenniefer och Rebbe åkte moppe till Jenniefer och jag cyklade. Jag cykla som en tok och vi kom fram nästan samtidigt :p

När vi skulle se på film så blev det Cops. Haha undra hur många gånger man har sett den ;)

Idag ska jag väl ta och gå ut med Teddy. Ikväll är det ridning också, undra vilken häst det blir.
Nu ska jag ta och njuta av den sista lediga dagen för imorgon börjar skolan. Nu är det bara 26 dagar kvar till sommarlov varav 18 skoldagar!Beslutsångest

Datum: 2012-05-20 Tid: 14:48:34 Kategori: Today Kommentarer: 3
Jag har världens beslutsångest om vilket objektiv jag ska köpa. Jag var fast vid att köpa ett 70-300 f/4-5,6 men för varje dag som går blir jag mer och mer osäker. Nu tog jag mig tid att sitta och leta och då hittade jag ett 18-270 f/3,5-6,3 och det var inte en speciellt bra bländare om jag ska fota i ridhus. Dock var det VR II på den men det känns inte som om jag vill betala 5000 för det då kan jag lika gärna köpa ett 70-200 f/2,8. Då hittade jag ett 55-300 f/4,5-5,6. Det var en bra bräddvidd men inte så super bländare.

Då började jag kolla på bilderna från tävlingen då jag hade Julias kamera och objektiv som är ett 18-105 tror jag. Då på dom flesta bilderna hade jag över 70 men på några hade jag runt 50. Så 18-270 eller 55-300 hade varit perfekt. Men 70-300 känns bättre med bländaren då jag vill kunna fota i ridhus med det.

Nu ska vi åka till Pelle som fyller år och han har ett 70-300 så jag kanske kan testa det och se hur det känns, om jag kommer för nära med 70 som minsta eller om det skulle vara bra.

Bra rörigt detta men ja jag behövde skriva av mig lite.


Grön och lila

Datum: 2012-05-20 Tid: 12:01:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1

Bilderna från när jag och Rebbe var ute och fotade för någon vecka sedan.
Första bilden är lite snygg. Ville att den skulle se annorlunda ut men blev lite coolt med bokehn i bakgrunden.
Gillar sista bilden också då den blir lite mer speciell med jättemånga blommor, de andra på blommorna är i så tråkiga vinklar annars så är dom fina också.

Igår med Jenniefer

Datum: 2012-05-20 Tid: 11:02:37 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår så hade vi kul hos Jenniefer. Först kollade vi lite på TV och sen skulle vi komma på vad vi skulle göra så då blev det att, först skulle jag cykla och Jenniefer åka moppe ner till mig där jag skulle hämta pengar och Jenniefer ville se på min moppe. Efter de cyklade jag tillbaka till Jenniefer och hon åkte moppe. Då lånade jag en hjälm och Jenniefer skjutsade mig på moppen till macken. Köpte godis och chips och åkte tillbaka till Jenniefer. Vi kollade på Kvällen är din och Mr Bean.

En rolig kväll hade vi iaf :) När jag cyklade hem halv 11 så var den fortfarande ljust! Sommartecken!

Idag vet jag inte vad som händer. Tror att det ska göras ganska mycket men jag vet inte riktigt vad ;)

Drar mig mot Jenniefer

Datum: 2012-05-19 Tid: 17:36:36 Kategori: Today Kommentarer: 1

Bra kvallité det blev på datorn då..

Men nu tar jag och drar till Jenniefer. Får se vad vi hittar på. Köpa glass kanske? ;)
Btw så var det den tröjan jag köpte igår. Köpte en likadan fast i vit/vanilj också.

Hoppbilder från tävlingen

Datum: 2012-05-19 Tid: 14:41:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0

Madicken och Donald

Julia och Jackie

Jenniefer och Exxet

Juni och Spotlight

Matilda och Kupido

Julia och Sarah

Fotat hopptävlingen på stallet

Datum: 2012-05-19 Tid: 12:53:48 Kategori: Today Kommentarer: 1
Har nyss kommit hem från stallet. Har fotat 258 bilder så jag hoppas någon är bra. Min kamera var cp också. Har fotat med den mycket hemma och så men det var fullt batteri så jag orkade inte ladda den. Men såklart när jag kommer till stallet så är den på 1 plopp av 3. Jag skulle låna Julias objektiv och ha mitt kamerahus. Men då tog jag Julias kamerahus också. Hade den när Julia red sen när hon hade hoppat så sista klassen fotade jag med min kamera och den har inte dött än.

Fotade inte så jättemånga utan runt 6-7 stycken. Men nu ska jag ta och kolla igenom bilderna :)


Hej.jag smsbloggar nu så jag vet inte om d...

Datum: 2012-05-19 Tid: 08:19:30 Kategori: Today Kommentarer: 1

Hej.jag smsbloggar nu så jag vet inte om detta kommer komma upp. Jag sitter just nu och väntar på att julia kommer då jag ska följa med henne och fota på tävlingen. Kommer nog fota andra också. Så nu vet ni var jag håller hus :)


Fredag på stan och lite annat

Datum: 2012-05-18 Tid: 20:39:41 Kategori: Today Kommentarer: 1
Idag har det faktiskt hänt ganska mycket.
Först var jag ute med Teddy ett tag och fotade lite. Våra grannar höll på att klippa gräsmattan och då kom hon med gräsklipparen vid ett träd och Teddy flydde från mig och när hon hoppade mot trädet och fick syn på gräsklipparen som kom från sidan så blev hon en aning rädd. Hon såg helknäpp ut ;)

Runt 3 åkte jag med Kim och Marianne till stan. Där mötte jag Johanna och vi gick runt. Jag hittade typ ingenting utom två par jeansshorts på gina. Ville verkligen ha dom men skulle bli 800kr för båda. Vi gick runt och kollade i massa butiker och gick tillbaka igen. Vi var nog inne på gina och HM fyra gånger.. När jag väl köpte en tröja på NewYorker så värkade min snålhet '"släppa" så då blev det två linnen på HM och en klänning/tunika från gina också.

Blev alltså en t-shirt, två linnen och en klänning för 300kr sammanlagt. Inte speciellt dyrt.
Tog bussen hem och kom hem runt halv 7 då jag åt mat. Tacos, mumsigt värre ;)

Efter maten så gick jag med mamma och pappa ner till vattnet för dom skulle gå och kolla om mormor och morfar var i båthamn för dom skulle sjösätta båten. Dom hade åkt redan så då vare bara att gå tillbaka. Jag tog några kort fast vet inte om dom blev bra.

Nu ska jag ta och dö lite i soffan ;)


Tror jag tar med mig en cola till soffan också ;)

Gräs och knoppar

Datum: 2012-05-18 Tid: 13:12:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
Några bilder som jag tog i samband med när jag fotade Teddy för ex antal dagar sedan. Det är tur att jag lägger upp bilderna samma dag också. Nej men om man heter My då kan man lägga upp dom 4 veckor efteråt.

Inga planer för dagen

Datum: 2012-05-18 Tid: 10:37:37 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag vet jag inte vad som kommer hända. Det ska bli ganska fint väder men just nu är det väl inte så jättefint, men det regnar inte och solen lyser igenom. Teddy ska få komma ut, tänkte också fota henne lite.

Klockan är ändå bara halv 11 så dagen har knappt börjat!


Hoppning med KB

Datum: 2012-05-17 Tid: 22:01:56 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Idag red jag KB och vi hoppade lite. Först böjde vi utåt och han var jätteduktig.
När vi skulle hoppa så var han väldigt på och när jag lättade lite för att ta trav så kastade/körde ner huvudet och bockade lite halft. Jag fick vara jättelugn och lätta försiktigt och då var han hur fin som helst. Det var ett pyttehinder men han hoppade ändå bra.

Pappa tog lite kort när han och mamma kom på slutet.

Haha mobba inte hur vacker jag är.... Ser ut som om jag var livrädd men det är väl en blandning av en smackning och "BRAAA".
Nästa gång är det sista gången och då ska antingen pappa fota med min kamera eller så kanske jag får med mig någon :) Nån som har lust? ;)

Hugo 17 maj

Datum: 2012-05-17 Tid: 16:30:34 Kategori: Hugo Kommentarer: 1
Idag så regnade det så det blev ridhuset idag. Jag krävde inte så mycket av honom men det gick ganska bra ändå. Gjorde lite förvänd galopp och det var svårt för han fattade "rätt" galopp så jag fick luta mig jättemycket utåt och efter ett tag så blev det förvänd. Jag ska göra det lite oftare för då kanske han blir starkare.

Ska ta och försöka komma på lite övningar som vi kan göra så det inte bara blir att rida runt lite hur som helst.


Finaste

Bilder från Takida i Umeå del 4

Datum: 2012-05-17 Tid: 10:30:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
Så det var alla bilder. Nu äre bara att se framåt mot GATUFESTEN när de kommer dit :D
Bara runt 50 dagar kvar ju :D

Åker till Hugo

Datum: 2012-05-17 Tid: 10:25:29 Kategori: Hugo Kommentarer: 0
Nu åker jag snart till Hugo. Tråkigt att det regnar bara..


Klocka

Datum: 2012-05-16 Tid: 21:37:03 Kategori: Konfirmation Kommentarer: 0

Denna lilla sak glömde jag bort att ta kort på när jag fotade konfirmationspresenterna. Den är riktigt snygg :D

Kört moppen

Datum: 2012-05-16 Tid: 21:05:19 Kategori: Today Kommentarer: 1
Tränade idag fast med min magverk. När man tänkte på träningen så gick det över som tur var.
När jag kom hem så ville jag köra moppe och det var askul ;) Körde fram och tillbaka och runt lite på området sen körde jag slalom och en åtta. Det gick faktiskt bra, känner att jag kommer vara grym på onsdag :D
Efter att jag kört på vägen så tyckte pappa att jag skulle upp i skogen. Lätt det är med värsta småhjulen men det gick! När vi var påväg tillbaka så blev de soppatorsk men som tur var så är det nerför fast sista biten fick pappa putta ;)

Nu ska jag göra nått, dega i soffan kanske. Ganska skönt med lov i 5 dagar nu (y)

Jävla mat

Datum: 2012-05-16 Tid: 18:12:39 Kategori: Today Kommentarer: 2
Var skola som vanligt idag. Efteråt skulle jag till checkers på kursen så därför kom jag hem sent idag igen.

Idag när jag åt ett äpple innan kursen så tänkte jag att jag ska fan sluta äta för det ställer bara till med problem. Seriöst jag åt ett äpple och fick hur ont i magen som helst. Jag orkar verkligen inte. Ingen kan ju veta hur jävla ont det gör också. Ni vet när man är hungrig så blir det som ett "sug" och sen kurrar magen. Men för mig så blir "suget" bara värre och värre och tillslut vill man bara lägga sig ner och dö.
När jag gick på lågstadiet så efter varje gång jag åt spagetti så spydde jag på rasten efteråt. Nu är det lite olika maträtter.
Har fortfarande lite ont och har haft det nu sen klockan 3.

Nej jag ska inte sluta äta men jag vill gärna göra det.


Bilder från weheartit
Bara kakor som jag inte får ont i magen av

En både hämsk och bra dag

Datum: 2012-05-15 Tid: 18:11:11 Kategori: Today Kommentarer: 1
Idag var den värsta dagen på länge fast vissa saker var bra faktiskt.
Först så var det simmning. Det var mer än hemskt. Huuuua! Överlevde som tur var och efterråt så bar det av till sibylla och käka mat. Efter de så hade jag ca 15 minuter på mig för att cykla tillbaka till skolan för att hinna med bussen till laggarberg, mina kompisar fick skjuts, lat dom är ;)
På slöjden så hade jag glömt min stickning hemma så jag började göra en elefantmössa. Den kommer bli jättefin.

Efter skolan så cyklade jag tillbaka till timrå. Stack till ica och köpte glass och en japp för att överleva moppekursen i 2 timmar.

Nu är jag hemma och ska ta och göra klart teoritesten på internet då imorgon är det en vecka kvar tills jag har körning.


Inköp

Datum: 2012-05-14 Tid: 17:01:18 Kategori: Today Kommentarer: 2
Idag blev det birsta med Rebbe. Emma kunde inte för hon hade inga pengar.
Började bra med att jag försökte betala bussresan med bibliotekskortet.. Blev stressad så kunde inte leta busskortet så fick betala med pengar.
Vi gick runt på typ 5 affärer ;) Köpte på HM och glitter.
Efter en stund gick vi ner och tog en glass på donken för att vänta på att pappa skulle komma.

Detta blev inhandlat idag. En bikini, halsband, deo och "modernt" mobilsmycke. Var tvungen att köpa en ny bikini som har band för jag har bara utan band och det vill jag verkligen inte ha imorgon då vi ska bada med skolan...

Såhär snyggt är det. Jag var bara tvungen att köpa det! Kommer antingen tappa det eller försöra det men jaja :D

Slapp dag

Datum: 2012-05-14 Tid: 12:33:53 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag så var det fotbollsturnering. Första matchen var 20 över 9. Då blev det 1-1. Nästa match var efter 2 timmar så mellan matcherna så åt vi mat och lite sånt. 10 i 12 var nästa match och den vann vi med 2-1. Inte var det nå final eller sånt heller så vi slutade efter det. Ganska skönt!

Nu ska jag och Emma dra iväg på birsta :D


Konfirmationspresenter

Datum: 2012-05-13 Tid: 21:37:52 Kategori: Konfirmation Kommentarer: 3

Här är alltihop. Blomman som det är ett kryss på fick jag inte men det kom jag på när jag hade plockat bort allt så då orkade jag inte plocka fram allt igen.
Jag fick 1200kr, en ring, två halsband, ett armband, smyckesträd, två tavlor en med hästar på och en med en indian på och en ljuslyckta eller vad man ska kalla det för. Jag tror inte att jag missat något nu.


Där hänger smyckena. Halsbandet med ett ankare på är handgjort och det var väldigt snyggt. Sen en droppe som "hör till" att få när man konfirmera sig eller något sånt, också fint.

Snyggaste armbandet också. Converse, kamera och mobil. Kan det bli bättre? Sakerna som jag är beroende av typ. Okej det skulle vara en dator istället för mobil men det är ju nästan samma sak ;)

Jättesnygg ring!

Lite mer blommor.

Tavlan är bara för fin! Indianen finns på riktigt, han bor i Australien tror jag att det var. Min dagisfröken som gjort den också ;)
Hon har gjort alla mina tavlor som jag har på rummet (tre stycken) och det är dom ända utom bilder som jag fotat själv.

Fotade inte alla saker då jag glömde och nu orkar jag inte. Den andra tavlan är det galopperande hästar och det är samma person som gjort den. Ljuslyktan är den gråa på bilden längst upp och till den är det doftljus.

Alla saker är jättefina och jag tackar för allt :)

Dagens låt

Datum: 2012-05-13 Tid: 21:12:28 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1


BildkällaMan kan inte säga annat än att dom lyckats igen!


För kriget det kan
Förgöra en man
Jag ger mitt liv för mitt fosterland
Men vem saknar mig?
Så ser mig som den
En make, en vän
Fader och son som aldrig kommer hem
Men vem sörjer mig?Konfirmationen idag och igår

Datum: 2012-05-13 Tid: 13:43:16 Kategori: Konfirmation Kommentarer: 2
Hej!

Det var nästintill fullt för mig igår och idag på förmiddagen så jag har inte orkat äns tänka på att blogga.

Lördag:
Kom till kyrkan ca 1 timme innan det skulle börja. Vi satt och väntade på att alla skulle komma och pratade massa. 20 minuter innan så började vi ta på oss kåporna.
När vi skulle gå in i kyrkan så när det var ca 30 meter kvar tills vi skulle in så ser jag att min sko är uppknuten. Pular ner snörena i skorna så det blev inte så vackert. Vi gjorde inte så mycket. Sjöng tre låtar och sen stod vi på knä på en grej och prästen pratade. Sen fick vi ta emot ett ljus som var inlindat i papper där de tre låtarna från konfalägret och vad man fick pris för då (då jag fick bästa fotograf). Det var jättemånga som tappade sina ljus för om man inte höll riktigt hårt så gled ljuset ut ur papperna.

Efteråt så skulle alla ta kort och fotografen var jättestörd. "Nu ska ni ha munnen på 10 i 2" och "blinka inte" var det man kommer ihåg av honom..

När jag kom hem så var huset fullt av folk redan. Vi åt smörgåstårta och marrängtårta. Riktigt mumsigt. Jag öppnade presenter. Bilder på det jag fick kommer sen.

Dom sista åkte hem ca 8. Då åkte jag, Marianne och Kim på macken och köpte godis. Sen åkte vi hem till Mariannes mamma för de skulle hämta något. Då passa jag såklart på att vara med hennes söta lilla hund. Han är så söt :D

Söndag:
Idag kom jag också till kyrkan ca 1 timme innnan. Gjorde samma sak, väntade på att alla skulle komma. Tog på oss kåporna.
När vi kom in i kyrkan så satt vi på raderna längst fram. Det var som en vanlig högmässa fast konfirmanderna skulle ta nattvarden. Det är ju så gott....

Efterråt tog pappa massa kort på mig.

Nu ska jag väl ta och lägga in alla bilder på datorn. Jag vet inte om jag kommer lägga upp så många här men kanske :)
Smultron

Datum: 2012-05-12 Tid: 19:23:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
Tävling

Datum: 2012-05-11 Tid: 17:56:44 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 2

Gå till inlägget här

Vädret kan ta och hänga sig

Datum: 2012-05-11 Tid: 17:10:07 Kategori: Today Kommentarer: 0
Vädret är den sämsta uppfinningen som någonsin gjorts. Det är det värsta jag vet. Nu måste ni verkligen hålla med mig.

Ska ta lite exempel. Tisdag då var det jättefint väder och jag kom hem halv 8. Då hade jag varit instängd sen 8 på morgonen till ca 14 då vi gick och köpte glass sen instängd på konfirmationen från 3 till 7.
Onsdag då skulle jag rida. Då regnade det lite ibland.
Torsdag då var det ganska fint när jag red med skolan. Men blev sämre och när jag red på kvällen, molnigt och regnade pyttelite.
Idag fredag när jag är hemma och ska inte göra något så är det regnregnregn. Jag blir så less.

Hur blir det med lillskruttan då? Jo hon får sitta instängd i en jävla bur för att väderhelvetet ska vara så dåligt.

Nej vädret, nu får du fan ta och skärpa dig!

Förlåt för mina fina svordomar..Kan det aldrig bli såhär fint?

Bra lektioner

Datum: 2012-05-11 Tid: 17:02:04 Kategori: Today Kommentarer: 0
Skolan idag var tråkig som vanligt. På engelskan kollade vi på nå jävligt dåliga klipp på youtube i 15 min sen fick vi sluta. På idrotten spelade vi fotboll. Spelade match och då var det jag, Johanna och våran gympalärares barn som är typ 6 år mot Julia, Jenniefer, Emma och Evelina. Den ända som kämpade i vårat lag var gympalärarens barn. Det blev ca 30-6 till dom andra haha ;)

Nu har jag städat och fixat massa så nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen.. Fast måste säkert baka och massa till imorgon.


Markarbete/hoppning med Hugo

Datum: 2012-05-10 Tid: 21:38:16 Kategori: Hugo Kommentarer: 0
Igår red jag med Jenny. Vi red först ut en bit sen hade vi lite markarbete (bommar och upphöjda bommar). Klockan som är 4 bommar (vid 9,12,3,6), tre upphöjda bommar och ett hinder på ca 50-60. Det gick faktiskt ganska bra han var duktig. När vi skulle gå på de upphöjda bommarna så stannade han först så vi skrittade över först och då travade han för det mesta över.
När vi skulle hoppa så stannade han runt 3 gånger först sen tog jag ett spö och då stannade han någon gång till innan han hoppade. Åt andra hållet så stannade han också några gånger innan han hoppade. Han är så smart för desto mer han stannar desto jobbigare blir det eftersom jag ger mig inte föränn han hoppat.

Han var jätteduktig :)


Bild från 13 april när Julia fotade oss :)

Två hästar idag

Datum: 2012-05-10 Tid: 21:30:45 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Först vare Gregory. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det gick inge bra, han var ganska seg så redan från början fick jag använda pisken. Han lyssnade inte så mycket och det gick bra lite då och då. Jag red som en kratta också. Jag vet inte vad det är med mig men jag kan inte rida längre. Vi red lite på volterna och lite övergångar och tempoväxlingar.


Bild från över 1 månad sen som Madicken tagit.

Häst nummer 2 var Hrappur. Vi böjde och det gick bättre än förra gången men inte så superbra ändå. Här red jag också dåligt. När vi travade och galopperade så gick det bra jättebra.


Fullt upp

Datum: 2012-05-10 Tid: 20:36:36 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag var det väl som vanligt på skolan. Hade ridning på hälsokulturen och jag red Gregory. Gick inte så superbra. Sen fick jag skynda mig att byta om. 10 i 3 hoppade jag av hästen 5 över 3 satt jag påväg till checkers för att gå på en teorikurs. Den slutade halv 6 då åt jag pannkaka i bilen och 10 i 6 var jag på riiby för att rida klockan 6. Kom hem 7 och då var jag ute med Teddy i 40 min.
Nu har jag duschat och ska väl fixa mig lite.

Ja mina dagar är verkligen full! Men nu blir det ganska lugnt utom på lördag då det är konfa men annars så.Min fina mobil

Datum: 2012-05-10 Tid: 18:07:00 Kategori: Today Kommentarer: 1

En anledning till varför jag inte köper en ny mobil. Jag skulle bara förstöra den och få dålig samvete för att jag lagt ut 5000kr och sen pajja den 2 dagar senare typ.
Jag har bara köpt en ny mobil EN gång och det var min första utom dom som jag ärvde. Jag kanske gick i 4an då. Den krånglade så vi lämnade in den på lagning 3 gånger och sista gången fick jag en ny mobil som W595 eller vad den hette. Sen efter den så köpte jag Kims Xperia X10 mini för typ 200kr, och efter den lånade jag Kims ZTE, och just nu lånar jag denna HTC av Kim är det den jag har nu.

Jag har bara väntat på att den ska gå sönder så som jag har tappat den, i asfalt och överallt. Men stengolvet i källaren funkade tyvärr inte ihop med min mobil...

Haha nu blev  det värsta mobilinlägget här ;)

Tre bilder i olika perspektiv

Datum: 2012-05-10 Tid: 16:05:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 0Teddy står på samma sätt på alla tre bilderna fast jag fotade i olika perspektiv så de ser ut som helt olika bilder. Jag älskar sista bilden! Ingen av bilderna är med fokus på ögat vilket är lite synd. Jag ska börja fokusera jämt på ögat så kommer nog bilderna bli mycket finare :D
(även fast jag såg nu i efterhand att bilderna ser typ exakt likadana ut haha....)

Ska man aldrig få lite ledigt eller?

Datum: 2012-05-09 Tid: 20:12:27 Kategori: Today Kommentarer: 4
Åh vad less jag blir på att det är fullt upp just nu. Idag så direkt efter skolan åkte jag till Hugo. Efter de så fick jag kasta i mig mat för att sedan åka och träna. Nu sitter jag här och ska fixa mig sen ska jag se på film. Imorgon är det ännu värre. Först skola och ridning på hälsokulturen efter de har jag ca 15 min på mig att ta mig till checkers och efter de har jag 30 min på mig att ta mig till nästa stall och rida. Är också brännboll med konfan men jag orkar inte gå på de för då måste jag stressa dit och då har jag 10 min på mig så måste komma sent isf...

Blev ett jobbigt inlägg dethär men ska skriva lite om idag.

Först teknik prov och det gick faktiskt bättre än jag trodde men kommer nog inte få A på det. Hade också engelskaredovisning och det gick faktiskt asbra ändå. Kunde allt utantill och var faktiskt knappt nervös haha ;) Framsteg!

Annars idag så när jag kom hem från Hugo så åkte min lilla mobil i stengolvet och då det är ganska mycket sprickor i skärmen nu. Hehe oooops inte äns min mobil heller.. Haha jag ba "Kim jag kan köpa mobilen nu!"


En bild som inte passar in på vädret idag iallafall. Spöregn hela dan typ..

Glass, Konfa, moppe, plugg. En helt vanlig tisdag ..eller?

Datum: 2012-05-08 Tid: 21:38:33 Kategori: Today Kommentarer: 6
Idag har jag faktiskt många anledningar till varför jag inte bloggat.
Först var det skola som vanlig, hade tur så vi slapp åka till lagga för att ha slöjd så vi hade teori på skolan istället och slutade 1 timme tidigare. Jag, Johanna och Evelina gick till sibylla och köpte glass. Efter de gick vi till konfirmationen.
Det var sista gången idag och då skulle föräldrarna komma.
Sen åkte vi till en kyrka och provade ut kåporna eller vad det heter (Dräkterna som man ska ha på sig).

Kom hem 20 över 7 och då skulle jag äta något och Teddy skulle få komma ut. Kastade i mig mat, var ute med Teddy till nästan 8 då pappa kom hem för min väska var i bilen. Då började jag plugga och efter ett tag kom Pontus, Pelle och Jessica och vi skulle byta moppe. Så nu har jag min lilla moppe i garget ;)

Har suttit och fikat och pratat lite med dom så nu ska jag plugga tills jag går och lägger mig. Måste verkligen få bra på provet imorgon fast jag kommer knappt få E tror jag....
Robbans nya band Stiftelsen

Datum: 2012-05-07 Tid: 16:07:18 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 3

Bildkälla

Nu har Robban gått ihop med tre andra killar och skapat ett nytt band vid namn Stiftelsen. Gå in och lyssna på "Härifrån" på facebook HÄR.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Tycker verkligen inte det är lika bra som Takida, men det blir en annan sak eftersom det är på svenska och en blandning av mycket. Men jag vet inte riktigt vad jag tycker. Både bra och dåligt.

I tretton år har Takida ­varit mittpunkten i Robert Petterssons liv. Nu tänker frontfiguren ­satsa på sitt nya band, Stiftelsen.

– Jag behövde en nytändning, säger han till Nöjesbladet.


Läs hela artikeln http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article14787018.ab


Plus i Kassan

Datum: 2012-05-06 Tid: 16:43:33 Kategori: Today Kommentarer: 8
Jag har börjat använda plus i kassan och det är faktiskt jättebra. Jag har haft det i knappt en timme och har redan 45 kr. Riktigt grymt :D Bli medlem nu så får du 20kr direkt! Ja vad väntar ni på!

plusikassan.se
Klicka på bilden för att bli medlem


Galopprejs

Datum: 2012-05-06 Tid: 16:04:59 Kategori: Hugo Kommentarer: 2
Idag red jag med Jenny. Vi red till travbanan och rejsade. Hugo blev ganska stark ibörjan så jag fick knappt stopp. Båda hästarna var jätteduktiga och de tyckte nog att det var roligt :)
Efteråt så gick vi en liten skogsväg hem.


Haha... ;)

Stan, Northbike, takidabil, gatufesten och allt

Datum: 2012-05-06 Tid: 09:33:53 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår så åkte jag direkt till stan från Jenniefer. Var på New Yorker för första gången också och det fanns jättemycket snyggt där. Gick på några andra affärer också för skulle kolla på en skolavslutnings/konfirmationsklänning och skor. Blev två skor och strumpbyxor på HM. Köpte ingen klänning för det var ingen som var jättesnygg. Så det blir nog att ta min klänning som jag hadde förra året på skolavslutningen.

Efter vi varit på stan så åkte vi till Northcar/Northbike. Linnea, Pontus, Pelle och Jessica var också där. Dom spelade The burning heart (takidas senaste skiva) så det var riktigt bra ;)
Där kollade mamma och pappa först på hjälmar sen kollade vi lite på motorcyklar och bilar. Linnea, Pontus och jag gick och kollade på en riktigt jävla stor bil. Jag som har en hög bil borde vara van men den där fick man hoppa in i. Tyvärr var den redan såld :(

Följde efter mamma och pappa till begangnat och vad stod inte där utom denna fina sak...

Lite snygg lack eller? ;)
Vet inte vad det är för något men den hade hjul så jag tror man kan köra den.. Den hade tyvärr massa annan reklam också på sidorna så det var inte bara en takidabil :(

Köpte också biljetter till Gatufesten då det bara kostade 700 där. Om man köper på internet så kostar det 750 + service avgift som är 45 så nästan 800 kostar det då.
Roligt med flickorna

Datum: 2012-05-05 Tid: 17:27:38 Kategori: Today Kommentarer: 9
Igår så var jag somsagt med alla tjejor hos Jenniefer. Det spöregnade så vi ville inte gå till maz och äta och igen vågade ringa och beställa och fråga om de kunde köra ut. Så Emma ringde till hennes bror som ringde till maz. Vi är så modiga :D

Efter att vi ätit så kom det andra problemet, ta oss till ica och köpa allt gottigott. Så då gick vi dit och sen hämtade mamma oss.

Vi åt först glass, sen kollade vi på film och åt godis och chips. Vi kollade först på Dead Silence eller vad den hette. Den var faktiskt ganska bra men lite läskig eller lite och lite haha, jag älskar ju skräckisar också.... ;)
Efter den kollade vi på På smällen, den hade vi typ redan sätt men vi orkade inte kolla på en till skräckis.
Vi gick också en bit med Rebbe för hon kunde inte sova över så då gick jag runt i pyjamasbyxor. Supersnyggt ;)

När vi kom tillbaka så kollade vi på nån film och jag låg och halvsov. Efter ett tag så låg Emma och Jenniefer också och sov så vi gick och la oss typ kvart över 2 eller nån gång.
Jag, Emma och Julia sov på en dubbelmadrass så vi låg på den andra ledden eller vad man ska säga så den blev för kort för benen. Men vi fick faktiskt plats bra.

Idag så gick vi upp 10, halv 11 och fikade. Kollade också på paranormal activity 1.


Fin bild som Julia tog när jag och Emma hämtade Pizzorna...

Grönt gräs

Datum: 2012-05-05 Tid: 11:19:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1


Ett litet tecken gör sån stor skillnad!

Bilder från Takida i Umeå del 3

Datum: 2012-05-04 Tid: 18:25:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 7

Favoriten här är lätt 3:e bilden som är på Mattias. Relativt bra skärpa och lampan i bakgrunden och det. Synd att handen bara är oskarp .

Fredag :D

Datum: 2012-05-04 Tid: 14:40:45 Kategori: Today Kommentarer: 0
På skolan idag så var det väl som vanligt. På gympan så var vi mde typ 15 min sen orkade vi inge mer så gick och bytte om haha.. Hade matteprov också och det gick verkligen inte bra, gissade på 4 uppgifter (var 8). Men kanske lyckas få ganska bra, så hoppas jag hade rätt för jag kunde typ inget.

Cyklade hem i spöregnet och sen duschade jag. Nu sitter jag här och ska ta och fixa mig lite för idag ska jag sova hos Jenniefer med alla tjejor :)Vattendroppe passar ju in idag. Det regner hur mycket som helst! Men bättre än snö kanske, skulle ju komma 1dm snö eller vad det var..

Hrappur

Datum: 2012-05-03 Tid: 20:42:17 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
Idag red jag Hrappur. Vi skulle börja och det gick rent ut sagt åt helvete. Hästen gjorde inte som jag ville och jag red som en kratta ungefär.
Jag tänker inte skriva mer om det så vi kan gå till det som gick bättre.
På slutet så när vi töltade så gick han faktiskt bra. När vi travade var han också bra. När jag galopperade så drev jag på jättemycket så det gick fort.

Ja men det är ju en fin häst iallafall ;)


1år gammal bild men jag hade ingen bättre.

Hugo

Datum: 2012-05-03 Tid: 16:44:00 Kategori: Hugo Kommentarer: 4
♥♥

Torsdag

Datum: 2012-05-03 Tid: 15:46:21 Kategori: Today Kommentarer: 1
Idag så hade vi matteprov. Gick faktiskt över förväntan och om jag inte får alla rätt vet jag inte vad jag kommer göra för jag kunde allt.
Annars så har det varit som alltid annars, soffhäng typ ;)

Nu ska jag ta och gå ut med Teddy för man kan inte lämna henne själv ute längre för det har kommit en duvhök hit och den skulle inte tacka nej till att få en smakbit på Teddy. Så måste fixa ett nät över buren nu, tråkigt :(


Finaste flickan

Ingen inspiration, vad vill ni läsa om?

Datum: 2012-05-02 Tid: 20:10:24 Kategori: Today Kommentarer: 5
Jag orkar inte blogga nu. Har ridit Hugo och det gick sådär. Har också varit ute med Teddy. Nu har jag duschat och måste börja plugga, ska också kolla på Alcatraz eller vad det heter.

Känner att min upptering super mer än allt annat och det vill jag inte. Men just nu är det så mycket med skolan och allt. Har heller ingen inspiration så ni får gärna skriva vad ni vill att jag ska blogga om. Blir bara massa bilder på allt vill skriva något.
Vill ni ha photoshop tips, fototips eller något annat. SKRIV!!

Blåsippor (eller vad det är)

Datum: 2012-05-02 Tid: 19:02:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 7Jag var ritkigt modig när jag fotade de fina blommorna. Jag så flera myror och spindlar men vågade ändå vara kvar och sitta på knä. Herregud så modig jag blivit!! Kanske blev efter att jag gjorde flera kullebyttor på en stig fullt med pissmyror och dom var överallt, i håret innanför kläderna, ja överallt. Och jag skrek lite bara :)) Kommeru ihåg Rebbe? ;)

Framtiden finns där. Men det är inget vi behöver

Datum: 2012-05-01 Tid: 19:23:20 Kategori: Teddy Kommentarer: 12Vi tar dagen som den kommer, framtiden kan vänta

Film på Hugo

Datum: 2012-05-01 Tid: 14:13:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 4

Inte så bra kvallité men det går att kolla på. Han gick inte så superbra denna dag men han är ändå fin :)

Markarbete på Prisse

Datum: 2012-05-01 Tid: 11:05:49 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Prisse som jag red igår var väl sådär. Vi hade markarbete så vi jobbade med bommar i galopp och trav. Eftersom han är så stor så fick jag hålla igen han väldigt mycket. Travbommarna gick faktiskt bra.
När vi skulle galoppera så var det en bom sen 7-8 galoppsprång och sen en bom till. Hans galopp är ju läskigt stor. Nej men man är i luften typ 10 sekunder innan man är i backen igen. Det är svårt att förklara. Galoppbommarna gick lite sådär. Den första bommen gick bra men sen skulle jag försöka hålla igen han så han inte galopperar på och om det blev ojämna galoppsprång mellan så blev det inte så superbra ut. Men det gick faktiskt bra för det mesta.Talanghästen. Bilderna är från när Madicken fotade oss förra gången vi hade markarbete. Så det är Julia som rider Prisse. Ni ser kanske hur duktig han är :)

Nu låter det som om jag hatar han men han han är faktiskt jättefin. Jag skulle gärna rida han lite mer i dressyren :)

RSS 2.0