Fin Tuxedo idag!

Bild från i fredags

Idag var jag och red Tuxedo för andra gången och han var mycket finare än förra gången. Jag hade ett spö för att han var lite småseg förra gången och sedan behövde jag det för att korrigera han ibland.
Jag gjorde inget avancerat utan fösökte få honom att jobba avspänt genom hela varvet och inte bry sig om allt runtomkring. Det är i två hörn som han gärna sticker innåt i så försökte få honom avspänd där.
 
Han var riktigt fin i både skritten och traven. Blev lite springig ibland och tror det var för att han visste att jag hade spöet så bara att få honom lugnt var ett litet jobb.
Blev inte mycket galopp dels för att det regnade och när han sticker innåt är det svårt för mig att korrigera honom och då är det fort gjort att han halkar i gräset så ville inte göra så han skadar sig eller så. Han fick galoppera något varv men antingen i galoppfattningen eller efter ett hörn så stack han iväg eller så gjorde han ett litet bocksprång och när jag bromsar in honom litegrann så bryter han av istället. Så lite mer galoppjobb måste göras fast får nog vänta tills det blir finväder då.
 
Avslutade då han blev lång och låg i halsen och riktigt fin.

Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: