Seg

Datum: 2013-04-29 Tid: 21:23:59 Kategori: Today Kommentarer: 0
Dötrött och orkar inte med att blogga nu. Ska ta och lägga mig nu tror jag, plugga lite skulle inte vara fel för den delen heller då jag har 500 saker ungefär. När jag letar efter något papper som är till något ämne så kommer det fram andra papper med andra bortglömda ämnen.. Så det kan bli lite dött här någon dag framöver men ska försöka orka med.
 

Engelska bok

Datum: 2013-04-29 Tid: 15:23:37 Kategori: Today Kommentarer: 1
Så går det när man inte läser på lektionerna.

Lördagkväll

Datum: 2013-04-27 Tid: 20:26:20 Kategori: Today Kommentarer: 3
Efter en akutryckning till stallet för att fånga in rymlingar som redan hade fångats in så sätter jag mig ner i soffan och käkar godis.  

Nya saker

Datum: 2013-04-27 Tid: 17:55:01 Kategori: Today Kommentarer: 3
Har varit på två ställen idag och haft lite kul för mig. På vägen hem så stannade vi på equeen och där fick jag med mig ett par ridskor, stövelstrumpor och handskar. Köpte handskarna mest för att de kostade 50kr och jag behöver nya. Åkte också på hööks och kollade på stövlar men mina fötter och ben är så jobbiga. Har fettisfötter så foten går knappt i men tar jag en storlek större så är de 1 decimeter för stor ungefär. (Ridskorna som jag köpte är 39 fast typ 3cm för stora men tog jag 38 klämde det så mycket på sidorna att jag knappt kunde gå...) Mina ben gör inte heller saken bättre, de är för korta för hög höjd men för långa för kort höjd samma med vidden, förstora vid normal och försmå vid vid. Haha ja, jag har lite problem!
 

Blålila

Datum: 2013-04-27 Tid: 10:34:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Lite mer bilder från i torsdags. Min favorit är nog den sista. Vilken är eran?
 

Vitt och gult

Datum: 2013-04-26 Tid: 20:31:33 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Nu kan jag officiellt berätta att våren även kom till oss i norr! Nämligen för att jag fotade de första "ute" blommorna igår.
 
Så om ni åkte eller gick förbi någon med ridkläder som låg ner och tog kort på blommor igår eftermiddags så var det jag. Resultatet har ni ovan + lite mer. Blev väl ingen höjdarbild men kommer fler chanser. Våran har ju somsagt precis kommit till oss här uppe i norra delen av svedala! Mer bilder kommer troligtvis imorgon.
 
 

Hopphäst?

Datum: 2013-04-26 Tid: 18:59:33 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 1
Har inte skrivit om när jag "hoppade/skuttade" med Tuxedo i söndags. Ville skriva då jag hade alla bilder för det är roligare då.
 
Eftersom Julia skulle fota så red vi i sommarhagen men det var ganska blött där på de flesta ställena så kunde inte rida runt på så stor yta och det var ganska ojämnt. Det ligger också en stock där så då kunde vi lika gärna hoppa istället då det var hyfsat underlag iallfall vid landningen. Så vi travhoppade över den lilla stocken och efter hindret så satte han av i en bockserie. Haha han var så himla söt och tyckte det var superkul!
 
Haha ja ungefär sådär såg det ut efter varje skutt. Denna var nog värst då hela sadeln åkte fram så långt som det går som ni kanske ser. Kändes som om jag satt på halsen typ så fick sadla om ;)
 
Men för att typ aldrig hoppa tycker jag han var duktig. Han kom ju över ;) Sedan red jag lite mer bestämt efteråt när vi tagit några skutt då han inte får bocka iväg varje gång.
 

Haha så ful!

Freeeedag

Datum: 2013-04-26 Tid: 14:52:29 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej och välkommen kära fredag!
 
Som ni kanske märke igår så la jag in en till bild i headern på Tuxedo. Men fick mer bilder av Julia idag (igår fast kollade på dom idag) och då var det en annan som passade istället. Inte så fint att ha en ridhusbild i headern tycker jag. Så nu har jag bytt igen. Väldigt enkel header men som jag sagt tidigare så orkar jag inte ändra på så mycket än.
 
Annars så i helgen händer det inte så jättemycket. Måste på birsta och hööks och kanske equeen också för ska köpa ridstövlar och ridskor. Mina stövlar sprack somsagt förra veckan så de ska lagas, men när hööks ändå har 15% nu så kan vi passa på och köpa nya om jag hittar några.
 

Första moppeturen

Datum: 2013-04-25 Tid: 16:52:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 2
Idag blev det första turen på min lilla moppe. Kan säga att den varit väldigt saknad! När vi slutade och skulle iväg och ha hälsokultur (ridning) så stannade jag och tankade moppen, och Jenniefer och Julia stannade också så vi åt glass. Sedan iväg till stallet där jag red Exxet. Orkar inte ens skriva om de idag iallafall. Han var fin bitvis men han var så jäkla trött och slö så fick driva hela hela tiden. Efter ridningen så åkte jag hem fast stannade till och hälsade på lilla Litla. Hon ska stå i en vecka sedan få massa massage och sedan ska hon börja sättas igång och då ska hon nog vara helt frisk! :D
 

Skuggor är livsfarliga

Datum: 2013-04-25 Tid: 16:37:25 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 0
Tuxedo var både duktig och jobbig igår. Det började väldigt bra när vi kom dit för han var ganska lugnt till skillnad från vad han brukar vara. Sedan när vi red så gick det bra de första 5 minutrarna innan kan upptäckte "solen" på backen. Den lyste nämligen in genom fönstrena och lyste upp backen och det var han tydligen rädd för. (Men han brukar bli rädd för skuggor från skyltar och så när vi är ute också... ) Så han höll på att kasta sig och ställa sig på bakbenen och massa. Men när han fått springa av sig lite så blev det bättre och då blev det mindre och mindre sol också. Men han skötte sig bra tycker jag. Var lite stel i vänstersidan så blev lite jobbigare åt de hållet. Vi gjorde inte så mycket utan mest voltjobb så finns inte så mycket att skriva.
 
När vi skulle hem gick han på transporten på första försöket också! Utan lina och allt. Duktig häst!
 
Ni får lite bilder som Julia tog :)
 
Nikon d90 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Julia
Redigering: Jag
 

Litla för tre veckor sedan

Datum: 2013-04-24 Tid: 16:32:58 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fotograf: Rebbe
Redigering: Jag
 
Inte ens tre veckor gamla bilder och nu är det helt smält på backen där. Sjukt vad fort det smälter ändå! Nu ska jag gå och ringa Viktoria och se hur det gick med Litla, äta och åka till Tuxedo. Julia fotar så kanske blir det någon bra bild att ha i headern.
 

Förbannad

Datum: 2013-04-24 Tid: 15:48:10 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej jag är så jävla förbannad att jag vill mörda någon. Engelska läs- och hörförståelse gick åt helvete och sedan fick jag mina omdömen i idrott och de kan jag ju bara säga är så jävla dåliga att jag har lust att skita i idrotten framöver. Man får ju ändå ta bort ett betyg så ja.. Saken blev ju inte heller bättre då jag tänkt skriva en ny idrottsinlämning nu efter skolan, men det enda jag kommer få fram är draåthelvetejävlaskitsak.
 
Och eftersom jag är så himla arg får ni en bild på en tornado. Eller virvelvind kanske man ska kalla det för. Jag är arg som en tornado ;) (Haha..)
 
Tack och hej då / en arg människa

Veterinären imorgon

Datum: 2013-04-23 Tid: 20:53:19 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 1
Imorgon ska lilla Litla iväg till veterinären, nämligen till dom där Hugo stod. Hoppas att kanske felet som är på henne kommer fram. Inge kul att inte veta om hon har ont eller om det bara är något i rörelsemönstret eller så. Hoppas på bra besked iallfall! Lillhjärtat

Ny header

Datum: 2013-04-23 Tid: 17:54:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu har jag fått upp en nu header iallafall. Blev ingen bra men det får duga tills vidare. Har ingen bra bild på Tuxedo än så inom snar framtid kommer den hoppas jag. Men denna blev mest bara för att jag inte kan ha massa vinterbilder längre. Har en idé i mitt huvud och som jag börjat på men väntar ett tag till med den, får se vad framtiden visar!
 
 
 

Litla söndag och måndag

Datum: 2013-04-23 Tid: 16:42:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 2
I söndags så red jag på samma ställe som senast jag blev fotad (på lovet av Rebecka) fast nu var det smält och ganska torrt. Hon var väl fin tycker jag, som hon brukar vara. Gick fint i skritten och traven sedan galoppen var väl sådär men hon tycker att det är så himla jobbigt. Julia fotade lite men hon råkade ha ställt in ISOn på 1600 och tänkte inte på att ändra den så bilderna fick inte den bästa kvalitén men bilder är alltid bilder! :)
 
Nikon D90 - AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED (?)
 
Igår så tycker jag att det gick ganska bra också. Vi gick in ett varv på volten varje varv och skulle galoppera där och jag tycker att det gick bra. Viktoria sa att jag ska försöka jobba med att få henne mer på bakdelen istället
för framdelen som hon går på nu.
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Också bilder från i söndags fast som Julia tog med min kamera.
 

Lördag - tisdag

Datum: 2013-04-23 Tid: 15:30:43 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hallå!
 
Har varit dött här i några dagar men jag har varken hunnit eller orkat.
 
I lördags hade jag ferre med mina kompisar. Eller ja fest ska man väl inte kalla det för, mer sleepover ;) Haha nej men vi åt mat och efterrätt och sedan bytte vi om till pyjamas (ja precis) och då kollade vi på film, tjockade i oss godis och chips och lite sånt. Vi kollade på en skräckis och sedan två andra filmer men dom var mest i bakgrunden när vi pratade lite och sånt. Har ingen aning om när vi la oss men somnade väl runt 4 kanske.
Vi gick upp halv 11 och åt frukost och lite sådant och sedan åkte alla hem.
Diskade allt och det tog över en timme att fixa. Var bara gaaanska mycket. Kastruller, stekpanna, ungsplåt, 12 "fin" glas och tusen andra saker.
 
Blev till slut klar och då bytte jag om till ridkläder och tog jag fram cykeln och cyklade iväg och mötte Julia. Första cykelturen avklarad! Vi cyklade först till Litla och jag red henne och Julia fotade sedan Tuxedo. Hoppade faktiskt med honom och kan säga att vi fick ett gott skratt! Men mer om det senare när jag har fått bilder av Julia. Kom hem 7 ungefär så blev inte så mycket annat gjort. 
 
Igår så efter skolan pluggade jag till HK provet från det att jag kom hem tills att jag skulle äta och iväg till stallet så blev någon timme.
 
Så idag har jag egentligen ingenting att göra, kanske åker upp till Tuxedo och rider honom men bara kanske då jag ska ha med honom på lektionen imorgon.
 
Det jag fick av mina kära vänner. Kartongen är full med massa småsaker och jamjam påsen är typ full med klubbor och andra godisar. Fick också massa presentkort på birsta så jag överlever nog ett tag framöver! :)
 

Några timmar i stallet och en skitfin häst!

Datum: 2013-04-20 Tid: 10:24:08 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 7
Igår var jag i stallet i över 3 timmar. Vi hann med väldigt mycket så det var bra.
 
Vi började med att borsta och hästarna var hur leriga som helst. Så det tog ett bra tag att borsta dom. Vi red iväg till parkeringen som jag ridit på de senaste gångerna och red runt lite där. Tuxedo var skitfin, vet inte vad det är med hästen nu för tiden! När vi skrittade dit så fick jag hålla honom hela tiden för Mitzy går som en snigel, så gjorde halvhalter och sådant hela tiden och han skummade jättemycket i munnen bara av skritten. På parkeringen så fick det bli tempoväxlingar och i traven var det jättesvårt att få honom att gå fortare. Har det någonsin hänt? Han bara började galoppera hela tiden men när jag drev med sitsen så gick det bättre. Han är ju duktig att ta galopp från jättelångsam trav så det är ju bra ;) I galoppen så fick han först springa på lite och sedan jobbade jag honom, han har jättesvårt för vänster så försökte ställa och böja honom dit lite smått och det släppte litegrann efter en stund.
Avslutade med att göra ökningar och jag säger bara WOW! Jag satt ner och drev på och jag kände hur han sköt på med bakdelen och han lyfte frambenen hur högt som helst! Riktigt härlig känsla faktiskt. Har aldrig provat gjort så med honom utan då har det varit att jag stått upp och utan form och så. En gång så när jag drev gjorde han något bocksprång/skutt och sedan drog han iväg haha!
 
När vi kom tillbaka till stallet så släppte vi ut Mitzy och sedan skulle jag visa Julia hur hon ska göra för att Tuxedo ska gå i form eller vad man ska säga. Han är en sån mjuk häst så det är superlätt och sedan var han ännu mjukare nu när jag ridit honom. Så hon satt upp och först gick jag bredvid och visade, alltså jag höll i tyglarna så hon såg vad jag gjorde med händerna och sedan vad hon ska göra med benen och lite sånt och det gick jätte bra. Red typ tre varv mer behövdes inte. Så nu när det börjar torka upp i paddocken så kan hon började jobba med honom lite mer och göra övningar så han får tänka för det är de han gillar. Känns ju lite bättre att när jag slutar rida honom så finns det fortfarande någon/några som kan jobba honom då han är en arbetsmyra.
 
Longerade honom också det sista vi gjorde för att se så han är snäll och inte sticker så Julia kan göra det själv.
 
Avslutade också med att fylla allt vatten och sopa stallet så det blev mycket gjort!
 

Hoppning igår (eller iförrgår)

Datum: 2013-04-19 Tid: 14:51:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
(Haha alltså jag dör ju. Det enda inlägget jag skrev igår publicerades inte utan hamnade i utkastet..... så ja när ni läser de kan ni tänka att jag skrev det igår ;))
 
Igår var Exxet väldigt mjuk och fin men dock väldigt trött och seg. Han brukar komma igång efter att vi hoppat en gång men han kom inte igång föränn vi hade hoppat ett par gånger. Vi travade över fyra bommar, travhoppade ett kryss, sedan studs och till sist tre galoppbommar och en oxer och avslutade med bommarna igen. Det var själva banan men vi började med bommarna och krysset sedan la vi på en sak varje gång. Han vaknade till när vi skulle hoppa hela banan så han drog iväg efter travhindret så jag styde på sidan av studsen för jag hade inte direkt kontroll haha. Men tog om de och det gick bra.
 
När vi skulle trava av vart han väldigt pigg ;)
 
Mina stövlar sprack också. Haha jävla skitstövlar. Efter att vi hoppat banan så kände jag att de sprack och de brukar kunna göra de men då är det bara att dra ner dragkedjan och dra upp igen men när jag drog ner dragkedjan så lossnade själva 'dragsaken' i ena sidan så den satt bara i en sida. Som tur var skulle vi bara trava av efter de för foten höll på att åka ur hela tiden.. Så nu ska antingen dragkedjan bytas ut eller så måste jag köpa nya.
 
Gammal bild.
 

Kära fredag

Datum: 2013-04-19 Tid: 14:50:33 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
ÄNTLIGEN FREDAG!
Ja det är väl ungefär så jag känner just nu faktiskt. Veckorna går faktiskt väldigt fort vilket är döskönt!
 
Snart ska jag iväg och rida Tuxedo. Mitzy följer också med så blir nog inget tjaffsande så det blir skönt. Får se vad vi hittar på för något.
 
Igår skulle jag väl också ha varit och ridit Litla men jag skippade det faktiskt. I onsdags när Felicia red henne så hade hon inte varit helt fräsch så då kände jag inte heller att jag var tvungen att rida även fast det skulle vara bra för henne att bli rörd på. Hon är så knepig den hästen då hon inte är halt utan det är något i rörelsemönstret som gör att hon inte ser och känns helt ren. Jag känner det framförallt när vi rider på mindre ridvägar alltså som volter och sådant. Men ja hoppas det löser sig snart!
 
Finaste hjärtat
 

Fin häst

Datum: 2013-04-17 Tid: 17:13:27 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 2
Igår red jag Tuxedo samma väg som i söndags och han var lika fin idag om inte ännu finare. Travade väldigt väldigt sakta och han gjorde det svinbra! Jobbigt som tusen tyckte han det var också. I galoppen så var han också väldigt lugn vilket är väldigt skönt för då slipper jag sitta och bromsa hela tiden. Samlade galoppen lite också och det gick väldigt bra. Så kul när han är så fin! :)
 
Haha snygg bild.
På fredag ska jag iväg och rida också. Ska hjälpa en annan tjej som också rider honom med vad hon ska tänka på och de när hon ska rida ut för hon har bara ridit i "paddocken" på gården.
 
Nu ska jag gå och fixa lite mat och sedan blir det hoppning på Exxet. Får se hur de går om han har samma dampsyndrom som förra veckan ;)
Om ni undrar varför uppdateringen är som den är så kanske det blir så några dagar framöver för jag har inget att blogga om förutom ridningen.

Bigjump

Datum: 2013-04-16 Tid: 15:15:00 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
 
Hittade dessa bilder från påsklovet. Bilderna är inte bra alls men aja, bättre än inget just nu med tanke på min uppdatering. Kunde fått bättre bilder om jag flyttat på mig men jag orkade inte och kände inte heller att jag verkligen behövde så bra bilder utan jag bara fotade lite bara för att.
 
Annars idag så slutade vi 1 så det var väldigt skönt. HKn var inställd men vi skulle jobba hemma istället. Hade också SO nationella och det gick ju som det gick.. Bar hoppas att den som rättar är snäll ;) Imorgon är det andra delen och sedan är det "bara" engelska och matte kvar då sedan är alla gjorda.

Så duktig

Datum: 2013-04-15 Tid: 21:48:22 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 1
Som jag skrev igår så var Tuxedo skitfin. Det är inte ofta jag faktiskt säger så. Varför han var så fin var nog för att han var så himla lugn, fick driva lite faktiskt. Iallfall så tänkte jag testa "något nytt". Nej men vi rider alltid samma väg bara för att det har varit en bra väg på vintern men nu är det bara asfalt där. Så jag ledde först honom en bit och sedan satt jag upp. Red iväg och kollade på ett ställe som jag trodde var grus men det var asfalt så red då bort till en parkering (lera eller hård lera) och travade/galopperade lite där. Hade travat lite på vägen dit så började nästan med galoppen på en gång och vi red några varv åt varje håll och sedan fick det vara bra och då red vi hem. Red kanske i 15 minuter.
 
Han var väldigt duktig och i varje fattning tog han världens skutt, inte bocksprång eller så utan bara en väldigt stoooor fattning. Han hade bra form hela tiden och drog knappt iväg något utan var lugn nästan hela tiden. Så duktig! Efteråt så fick han galoppera på jättefort på en raksträcka och såklart blev han lite rädd för något så han kastade sig lite (men minimalt för att vara han), men när vi saktat av till skritt så blir han rädd för något ljud och kastar sig jättelångt och jag stannar kvar på samma ställe i luften ;) Men blev inte så dramatiskt utan jag höll mig kvar ganska lätt haha.. Har två hästar att tacka för min balans vid kastningar och tvärnitar, både Tux och Litla ;)
 
Han var ungefär såhär fin hela tiden :)

Litla igår och Garpur idag

Datum: 2013-04-15 Tid: 21:28:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 0
Jag måste väl ta och skriva lite nu antar jag.
 
Igår red jag Litla utan nosgrimma. Hittade inte hennes träns (var borta i torsdags också) så tog en annans men orkade inte fixa med nosgrimma och allt så det fick bli utan. Hon gick väl fint och så sedan blev det så hastigt när vi travade för ibland gick det att gå på sidan av vägen men ibland inte och vill ju inte springa på asfalten. Iallfall så tycker jag att det går sämre när det blir hastigt för hon behöver lite tid på sig. Sedan har sadeln börjat
åkt fram sjukt mycket.. Tror jag ska testa den andra sadeln och rida lite mer med den och se om det går bättre.
 
 
Idag så trodde jag att jag skulle ha Litla på lektionen men hon hade blivit masserad så hon skulle vila. Istället blev det Garpur. Senast jag red honom var på en uteritt då han dragit med massa barn och jag skulle försöka få lite ordning på honom. Det gick faktiskt bättre än vad jag trodde, skulle jobba honom så att han blir lätt i munnen och så för annars blir han jättetung. Det gick väl faktiskt bra tycker jag. Han är en liten ångvält om man inte har pli på honom ;)
 
Båda bilderna är från Praon någongång i höstas.

You and me

Datum: 2013-04-15 Tid: 17:48:52 Kategori: Hugo Kommentarer: 1

Igår och idag

Datum: 2013-04-14 Tid: 19:32:03 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej och hå ja!
 
Igår var det barnkalas hemma hos Rebbe som fyllde heeeela 6år! GRATTIS! Nej men vi hade partyhattar, tutor, ballonger, serpentiner, tomtebloss och sånna-här-som-man-drar-i-ett-snöre-så-smäller-det-och-det-flyger-ut-serpentiner. Vi kollade på en skräckis och starstruck (ja helt normalt). Ja mer orkar jag inte berätta.
 
Idag så gick jag upp ca 10 och åt frukost och grejjade sedan åkte jag till stallet med Julia. Vi hade barnridning så vi skulle hämta in Pysen och Fleur. Ni tror inte att precis när jag ska öppna grinden och ta ut Fleur så kommer Iris och attackerar henne så Fleur står i ett hörn i hagen och Iris står och sparkar henne om och om och om och om igen. Sedan tog det en stund att fånga in Fleur och ta av henne grimskaftet. Men vi tog Puck istället och tror han bitit mig 500 gånger idag ;) Eller naffsat.
Efter barnridningen så red jag Litla och det gick inte så vidare bra. Åkte hem och åt mat och nu har jag varit och ridit Tuxedo. Alltså herregud vad duktig han var! Mer om det någon gång sedan.
 
Nu ska jag gå och duscha.
 

Igår och idag

Datum: 2013-04-13 Tid: 16:36:11 Kategori: Today Kommentarer: 8
Igår var det kalas här hemma. Det var trevligt som vanligt! :) Presenterna ser ni ovan. Fick 500kr, 500kr på birsta och 300kr på hööks av mamma, pappa och Kim i måndags men resten fick jag igår. Nu har jag 1100kr på hööks och 800 på birsta. Det kommer komma till väl användning eftersom alla mina pengar kommer försvinna i festivalbiljetter ;) Fick också god choklad som jag har ätit lite i hehe. Och halsbandet är ju jättesnyggt :D
 
Och detta inlägg skulle kommit upp för 2 timmar sedan ungfär men Kim kom snabbt in och frågade om jag skulle med på birsta men jag hade inte duschat, så duschade och fixade mig på knappt 30 minuter. Tur man är snabb! Därför hann jag inte skriva klart.
Var också på birsta igår i ca 1 timme med Johanna. Vi tog bussen in direkt efter skolan. Köpte present till Rebecka som jag ska till idag och sedan provade jag jeans. Tog fel storlek i ett par så de var jätteknas, men ett par andra tänkte jag köpa men dom låg fel så dom kostade 500 istället för 200 som alla andra gjorde där dom låg, så köpte inte dom då (snål ;)). Men idag så provade jag dom andra i en annan storlek och då satt dom bra så köpte dom.
 
Nu ska jag väl inte göra så mycket fram tills vi ska till Rebecka. Vi kommer ha partyhattar, serpentiner, ballonger och massa snyggt!

Återkommer

Datum: 2013-04-12 Tid: 22:22:27 Kategori: Today Kommentarer: 1
Haft fullt upp hela dagen och nu känner jag inte för att blogga så återkommer imorgon någongång.
 
H J Ä R T A

Exxet, Gregory och Litla

Datum: 2013-04-11 Tid: 20:00:50 Kategori: Ridning Kommentarer: 4
Igår red jag Exxet och vi hade markarbete. Vi hade en övning där det var tre upphöjda galoppbommar på böjt spår, tre travbommar på medellinjen och sedan en studs. Vi började med en sak i taget men sedan en bana.
Exxet var först ganska seg och brydde sig inte om att det var någon uppe på ryggen. Han tog inte kontakt med tygeln i traven och det var inte som det varit förut utan nu stretade han verkligen emot jättemycket. Så det gick väl inte så superbra. Han var väääääldigt skvätten och blev rädd för minsta lilla. Först var det någon som öppnade ena dörren till ridhuset (det är först dörrar och sedan en skjutdörr) och skulle ta en jacka som låg på kanten. När Exxet såg en arm komma uppsmygandes där så vände han om och började studsa. Sedan när vi tog galoppbommarna så varje gång någon slog i själva bommen så studsade han och en häst slog i alla tre och vid första smällen hoppade han lite, vid andra sprang han iväg lite och vid tredje så börja han studsa och småresa sig och hålla på. Han var helt skräckslagen stackarn. Men när vi kom en och en så gick det superbra och farten fick han upp ;)
Har inga nya bilder...

Idag red jag Gregory med skolan. När vi skrittade så gick det superbra och det kändes som om det skulle bli ett bra pass. Men när vi började trava så blev han lite som han brukar vara eller nästan värre, att han inte vill ta kontakt och de. Han kändes också oren men Annelie såg inget och när han sprang på lite fortare så försvann det helt plötsligt. Han har varit lite busig de senaste dagarna och tvärnitat i galoppen. Han gjorde en sån i traven när vi skulle byta om volt. Helt utan förvarning så bara tvärnitade han knäpphästen. Tog galopp ett varv ungefär innan de andra började galoppera bara för att se hur han betedde sig men han var snäll, brydde mig inte om formen utan mer att han skulle springa på och lite sånt. Efter galoppen då vi travade så både kändes och såg han oren ut igen så då fick han skritta. Gammgubben vill nog bli pensionär.
 
 
Och efter Gregory så gick jag bort till Litla och red henne. Hon var också sådär att det började superbra. Jag tänkte rida där vi fotade förra veckan men det var för smält så hon sjönk ner i den lilla snön som var där så red på en grus/ler väg istället. Där gick det inte så bra utan hon tjaffsade ganska mycket då hon tvärvände som hon brukar kunna göra ibland men nu var det hundra gånger. Annars så var hon både pigg och seg och gick både bra och dåligt så ett ganska blandat pass.
 
Båda bilderna stämmer in hur hon var idag. Inte bara i själva gångarterna utan hon var både bra och dålig i både traven och galoppen (skritten är inte så mycket problem).

20% hos Fatma

Datum: 2013-04-11 Tid: 17:26:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu har jag ett grymt erbjudande till er. Nämligen en exklusiv rabattkod och få 20% på allt hos Fatma! Rabattkoden är "MY" så vid beställning så skriver ni in mitt förnamn och då dras 20%. Hur bra? Den 22 april slutar rabbatkoden att fungera så passa på att handla nu!
 
 
Köp denna snygga påse/väska för endast 88kr. Riktigt billigt.
 
Vill ni veta något mer som också är väldigt bra? Nämligen att allt är egendesignat, ekologiskt OCH det är fri frakt!
 
Så nu går ni in på http://shop.fatmas.se/ och beställ massa snyggt!

Köp och signerade saker

Datum: 2013-04-10 Tid: 19:10:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
Ja bara för att ha något att skriva om så kan jag väl lägga upp lite bilder på det jag köpte/fick och fick signerat på takida i onsdags.
 
Bara för att ha med något att få signerat så fick det bli mobilskalet/plånboken.
Men man fick en sån här bild gratis från början när vi kom in och då tog jag två stycken för tog en till Rebecka men hon hade redan ett så då fick jag två.
Köpte också ett nyckelhalsband bara-för-att-köpa-något. Använde 50lappen som jag fick av pappa också så..... haha ;)
Och då fick man ju med en fin påse också! ;)
 
Nu har jag faktiskt samlat på mig några autografer. Men än så är det inte förmånga ;)

En bra onsdag

Datum: 2013-04-10 Tid: 18:10:01 Kategori: Today Kommentarer: 4
En hemsk dag blev helt plötsligt världens bästa dag (okej skoldag). Onsdagar är ett helvete med att vi börjar klockan 8 - spanska - hål i 1 timme och 15 min - musik - svenska - ca 30 minuters lunch - engelska - idrott och vi slutar 10 i 3. Istället så efter spanskan så ser vi att musiken är inställd så vi har hål i 2,5 timme ungefär, men vi pratade lite med svenskaläraren (våran handledare) och vi ska bara läsa på lektionen så vi får hoppa över den = hål i 4 timmar fram till 1. Så jag gick hem och la mig i soffan och kollade på TV. Klockan 11 gick jag till Emma och vi gick och mötte Rebbe och Jenniefer så vi drog och åt pizza. Sedan tillbaka till skolan och ha engelska och idrott. Efter skolan så gick jag och Emma till gymmet och vi körde mycket mage och lite ben också.
 
Nu ska jag snart iväg till stallet och blir markarbete på Exxet förhoppningsvis.
 
 
 

Only on this earth for a short time

Datum: 2013-04-09 Tid: 19:20:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
 

Ljungarocken 2013 here we gooooo!

Datum: 2013-04-09 Tid: 18:59:18 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
En helt vanlig rast, sitter i soffan och tar fram mobilen och kollar på insta. Ser då att ljungarocken lagt ut en ny bild med nya band och när jag ser att TAKIDA(!!!!!!!!!!) står med, så jag flyger fram mot Rebecka som satt precis mittemot mig och ja sedan får ni gissa vad som hände sedan.
 
Så otroligt underbart (även fast jag hade det lite på känn, men nu är det ju bestämt iallfall). Sedan att Blowball också kommer är sjukt kul. Om jag ska vara ärlig så ser jag mer fram i mot Blowball än Stiftelsen men nu ska vi inte vara sånna. Bara Dreamstate som fattas nu sedan är alla sidoband med ;)
 
Tror att det kommer bli sjukt bra iallafall och det är faktiskt väldigt stora bokningar dom fått med ändå, för att vara lilla Ljungaverk liksom!
 
Det enda negativa med detta då? Jo jag hade 3,14kr kvar till Bråvallabiljetten. Nu behöver jag ytterligare 635kr som måste in. Jo jag är nog sjuk som lägger nästan 2,5 tusen på festivaler i sommar. Nejdå blir bara ingen gatufest för mig. Om det nu inte kommer någon som man verkligen, verkligen, verkligen behöver se ;) Isf blir det väl ytterligare 700 spänn. Haha...

Skrittur med pyttelite trav

Datum: 2013-04-09 Tid: 17:42:06 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 0
Och ja, till inlägget före skulle det varit en bild. Men min mobil hade inte lust att ladda upp den och jag orkade inte vänta.
 
Det blev en liten skrittur idag för herren. Dels för att han blev skodd igår. Vet inte om han var speciellt öm men han tog kortare steg än vanligt på asfalten men på snön i skogen så blev det fart i honom. Där travade vi lite men hade halvlånga tyglar för det mesta så han fick bestämma tempot. Sprang bara nån 100meter sedan skritt resten av vägen.
 

Tisdag

Datum: 2013-04-09 Tid: 16:06:58 Kategori: Today Kommentarer: 0
Efter en dag med både väldigt bra och dåliga nyheter så ger jag mig ut en sväng med odågan! 

Lite sådär

Datum: 2013-04-08 Tid: 21:51:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-,5,6G ED
Fotograf: Rebecka
Redigering: Jag
(Från i torsdags)
 
Ridpasset idag gick väl inte så superbra så orkar inte skriva så mycket om det. Litla har svårt för mycket svängar och sånt och vi jobbade på en volt litegrann så ni kan gissa hur bra det gick. Jag red inte tillräckligt bra och hon ger ju inte direkt något gratis om det är något som hon har svårt för. När vi jobbade på rakt spår så var hon faktiskt duktig, men väldigt pigg. Vi red utan stigbyglar också så kändes bara som om hon sprang fortare och fortare. När jag rider lätt så känns det enklare att reglera tempot istället för att ta i tyglarna som jag fick göra nu och då skiter sig allt istället.
 
Aja söt är hon ;)

Takida fixar bra födelsedagspresenter

Datum: 2013-04-08 Tid: 21:41:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
Sitter i soffan och ser min telefon börjar blinka. Kollar på den och möts av
Haha tönt som jag är men det är faktiskt jäkligt roligt! :D
 
Efter ett tag så kollar jag på facebook på mobilen och ser att takida släppt fyra nya boxroom versioner så jag flyger upp och springer till datorn. Jag blir då inte besviken! Älskar verkligen de tre första! Favoriterna från i onsdags och allt ju!
 
 
Ja så ta och lyssna nu!
 
Nu ska jag ta och avrunda min födelsedag och kan glatt säga att det bara saknas 3kr och 14 öre tills jag råd med BRÅVALLA BILJETTEN! WIIIIHOOOOO!!!
 
 
 
 
 
 

Grattis till mig!

Datum: 2013-04-08 Tid: 16:46:35 Kategori: Today Kommentarer: 2
Och med detta collage säger jag GRATTIS till mig själv. Ja idag fyller jag år. Heeela 16år! Resultatet ovan blev efter ett jäkla jobb i pixlr eller vad det heter för bror min har min dator så fick ta en annan = no photoshop. Men det blev väldigt fint tycker jag! Framförallt bilderna på mig.... Pizzabud, väskvisning på Åhlens (jag vet att du gillar't Johanna), bygga bana åt Teddy och sedan någon random bild som Alex tog tror jag. Så fint så!
 
Nu ska jag snart äta och sedan blir det iväg och rida och som vanligt blir det nog Litla.

En häst som är rädd för snö

Datum: 2013-04-07 Tid: 18:06:36 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 2
Med Tuxedo blev det också mycket skritt. Skrittade ganska långt för det är bara asfalt men sedan fick han trava och galoppera och herregud vad pigg han är. Förstår inte varifrån energin kommer. Satt och höll honom hela tiden men såfort jag släppte lite så brassade han på. En gång så studsade han upp i luften också när jag försökte bromsa. Idag kändes det inte heller som om jag vågade släppa på hur mycket som helst för rätt som det är kan han tvärnita för han ser något "läskigt". Bland annat snö som han var rädd för.....Ibland eller undefär jämt börjar jag undra vad det är för fel på honom ;)
 
Blev en lång avskrittning också så det var bra.
 

Barbacka

Datum: 2013-04-07 Tid: 17:58:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 0
Som jag sa förut så blev det en barbacka tur idag på Litla. Var för att båda sadlarna som jag brukar ha på henne var upptagna och jag orkade inte hålla på att testa andra. Vi skrittade mest och det var för att underlaget inte var det bästa. Red i skogen och där var det gropar (eller upp och ner eller vad man ska säga) hela tiden så lite jobbigt för henne att springa där. Men när vi väl travade på några ställen så var hon fin men väldigt pigg, om hon skulle fått bestämma så skulle det gått 390 men det ville inte jag. Framförallt inte då hon brukar kunna tvärvända rätt som det är. Hon börjar lika Tuxedo ;)
 

Nästa häst

Datum: 2013-04-07 Tid: 14:00:00 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 0
Litla blev det en barbacka tur på. Nu ger jag mig ut med nästa odjur. Han verkar ganska lugn nu iallafall. Står lös i stallgången och glor på mig samtidigt som han luktar på pälsen som ligger på golvet. 

Gröna blad och svartvita bilder

Datum: 2013-04-06 Tid: 22:30:31 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Igår gick jag ut och hoppades se massor av fina gröna saker sticka upp från jorden. Tänkte springa ut och försöka få till någon bild i motljus i solnedgången också. Till min besvikelse var det inte så mycket utan endast de gröna bladen på bild plus att solen precis gått ner förbi husen. Fotade några bilder och sista är väl favoriten.
 
Jag väntar fortfarande på att det ska likna ännu mer vååår. Ikväll har det snöat massor (kanske inte massor men det känns som de) och imorgon ska det också snöa. Åh orkar inte med mer snö nu.
 

Instängd - Ken Ring, Robert Pettersson

Datum: 2013-04-06 Tid: 22:13:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
 
Jag vill inte va med mer
Min vän
Jag ser vad du gör
Jag hör dina ord
Jag vill inte va med mer
Ta mig härifrån
Ge mig värme och ljus
Låt inte kylan bestå
Jag vill inte va med mer
Min vän
 
Ken Ring är bra. Har lyssnat förut på någon låt och när jag såg igår eller när det var, när Stiftelsen delade denna låt så lyssnade jag litegrann. Idag har jag lyssnat mer på den och den är riktigt bra faktiskt! Nu ska jag inte komma in med att den är bra bara för att Robban är med utan jag tycker att båda två sjunger/rappar på ett berörande sätt så jag blir tagen. Sedan kanske jag inte är så mycket för just rapp men ändå, Ken Ring går att lyssna på och jag gillar hans texter. Så jag gillar den helt enkelt bara!

Stallet hela dagarna

Datum: 2013-04-06 Tid: 14:19:53 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
Har varit på stallet ganska länge både igår och idag, därav att jag inte bloggat då internetet vägrar funka där. Igår var jag där hela dan från 11 till 6 ungefär och idag från 9 till typ 2. Var med Julia igår och hon red Mister och jag kollade och hjälpte henne lite, sedan efter de så fotade jag Jenniefer och Perry. Hade också möte.
Idag så var det tävling och jag var flaggare en stund för Jenniefer skulle hjälpa Julia så hon hann inte stå hela klassen. Annars gjorde vi väl inte så mycket.
 
Nu blir jag sittandes framför datorn resten av dagen ungefär. Måste börja på en bloggdesign till en tjej och sedan ska jag fixa våran u-sek flik på hemsidan.
 
Jenniefers söta Perry

Tre låtar från tAKiDA - Boxroom Tour

Datum: 2013-04-05 Tid: 15:05:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 2
 
Älskar att det är så bra ljud! Sjukt ändå att mobiler är så bra idag... Min systemkamera har sämre ljudkvalité och vid basen så bara sprakar det.
 
Har fler filmer men om jag ska vara ärlig så tror inte jag ni kommer orka sitta och kolla på alla filmer om jag laddar upp dom, men ifall ni vill se mer är det bara att säga till så lägger jag upp :)

En fin islandshäst

Datum: 2013-04-05 Tid: 12:25:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fotograf: Rebecka
Redigering: Jag
 

Bra jäkla fin är hon! Hon skulle varit 1dm högre och en 'vanlig' ponny då hade jag köpt henne på en gång! 

Hon är bra fin!

Datum: 2013-04-04 Tid: 21:11:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 2
Idag följde somsagt Rebecka med till Litla. Red bort en bit där det är en liten plan som man kan rida på. Det var inte så stort och det tycker Litla är lite svårt men jag tycker att hon skötte sig jättebra. Vi gjorde inget avancerat utan bara skritt, trav och galopp runt runt. Hon tyckte att galoppen var väldigt jobbig men när hon väl gick fram och jag kramade lite i tyglarna så gick hon väldigt bra.
 
Blev runt 300 bilder så bildbrist blir det nog inte än på ett tag.
 
Hon är så fin på den här bilden. Den ska upp på någon vägg någongång! Har några andra också där benen är jättesnygga men då är inte hennes form så fin men dom kommer upp här ändå någongång :)

tAKiDA Boxroom Tour, Tonhallen, Sundsvall. Hur bra?!

Datum: 2013-04-04 Tid: 18:00:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 1
Ja skriver samma sak som Zoofie. Hur ska jag lyckas sammanfatta kvällen igår i en lagom mängd? Får väl försöka mig på det ändå. Magiskt, häftigt, grymt. Ja det är väl den korta sammanfattningen, nu kommer den lite längre.
 
Kom in på tonhallen och Rebecka såg Zoofie och hennes syster Melina sitta vid ett bord. Vi gick dit och satt och oss och pratade ett tag innan det var insläpp. Det var lite kul för det var mycket äldre folk som var där och då 50+. Var också yngre såklart så det var alla åldrar kan man säga.
 
Takida hade med sig en vän vid namn Tomas "Håkki" Eriksson som först kom upp på scenen och presenterade bandet. Han berättade om att han hade en telefon med sig och på en stor skärm stod telefonnumret som publiken kunde skickan in frågor till bandet, och Håkki valde ut några stycken. Tillsammans med frågorna visade han bilder på bandet från lite äldre tider. När Takida kom upp på scenen så spelade dom Jaded. Det var riktigt bra och jag fick rysningar (börjar rysa nu också) och blev tårögd ett tag där också. De varierade med att spela några låtar och svara på frågor vilket gjorde att det aldrig blev tråkigt. När killarna svarade på frågorna och vi fick se bilder så var det väldigt roligt, killarna såg bara liiite annorlunda ut.
 
Jag tycker att Takida gjorde det sjukt bra och även fast det var akustiskt och publiken inte gav direkt stort stöd så klarade dom det galant, ett stort tecken på att de verkligen är bäst! Det var tusen gånger bättre än vad jag trott och det gjorde faktiskt inte så mycket att det var sittplats. Hade det varit ståplats hade det mest blivit konstigt eftersom det inte är någon musik man står och "hoppar" och skriker till. Att de också spelade tre låtar som man aldrig hört förut i boxroom versoner förut (Jaded, Evil Eye och As You Die, det var ingen mer va?) var riktigt kul då de var väldigt bra och häftiga, framförallt Evil Eye som var en av favoriterna. Mina favoriter var då Evil Eye och Jaded. Summer's Gone och Swallow (Until You're Gone) är grym dom med men de andra två förvånade mig mest. Evil Eye var så häftig då det var rök överallt och man såg knappt killarna ibland men det var riktigt grymt! Det syns litegrann på filmen men det var mycket häftigare i verkligheten!
 
Och nu när jag har skrivit klart så ser jag att jag har skrivit nästan likadant som Zoofie. Det får faktiskt gå för den här gången, man ska inte läsa något man ska skriva om senare för då blir det automatiskt att man skriver likadant...
 
Eftersom jag inte hade med mig kameran så filmade jag mycket istället.Lägger upp någon film lite senare då de tar en stund att laddas upp.

Smygtitt

Datum: 2013-04-04 Tid: 14:18:03 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Så sjukt fin!
 
Nu gå ut och gå med Emma.

Min allergiska kompis blir tvingad att åka till stallet med mig

Datum: 2013-04-04 Tid: 09:53:49 Kategori: Today Kommentarer: 0
Om en halv timme ungefär ska jag åka iväg till Litla. Min allergiska kompis hakar också på och fotar. Hehe vi får se till att ha en mobil så vi kan ringa ambulansen om det behövs ;) Och rubriken är kanske inte så sann direkt, jag frågade henne och då sa hon ja.
 
Ja och när jag kommer hem ska jag försöka sammanfatta kvällen igår.
 
Bild i repris...

De bästaste av dom bästa ♥

Datum: 2013-04-03 Tid: 22:52:06 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 1
Så otroligt sjukt bra killarna är! När de kommer upp på scenen, kör jaded i boxroom version som jag aldrig hört förut. Världens rysning går genom hela kroppen och som övergår till tårögda ögon.
 
Nu går jag och lägger mig med ett leende på läpparna och ett underbart humör. Imorgon kommer bara nästa problem. Vilket datum blir nästa gång?
 
 

Leta tröjor

Datum: 2013-04-03 Tid: 16:29:50 Kategori: Today Kommentarer: 0
Försöka rota fram alla tröjor där på lilla hyllan. Hittade dom ganska lätt men då ska man ju veta vilken man ska ha också. 

Det blir nog TBH (det med oranga hjärtat) och en kofta till eller tjocktröjan med döskallen över. Hmmm... Har ju nån timme att bestämma mig på så vi får väl se ;)

Träna och träna

Datum: 2013-04-03 Tid: 14:11:46 Kategori: Today Kommentarer: 0
Efter att gått och gymmat sammanlagt ca 4 timmar så förtjänar jag lite vila inför takida ikväll. Musiken på högsta volym nu och taggar satan! Måste tömma mobilen på allt så jag har lite minne att filma och ta kort för inte säkert att vi kommer in med systemkameran. Ska också duscha och sedan rota fram någon tröja jag kan ha.
 

Morgonpromenad och nu gymmet

Datum: 2013-04-03 Tid: 08:52:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Blev en morgonprommis med Emma idag. Vi gick kvart i 8 eller något sånt och tog 45 min. Nu har jag ätit frukost och ska ta och fixa mig lite innan jag ska gå igen för då ska vi på gymmet.
 
Och ikväll blir det att sitta bänkad framför världens bästa TAKIDA. Ja för en gånga skull behöver vi inte komma så tidigt och försöka få bra platser. Vi har dom ju redan. Åh vad bra det kommer vara!

Nackdelen med våren - asfalten kommer fram

Datum: 2013-04-02 Tid: 17:49:59 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 1
Finns inte så mycket att skriva om Tuxedo idag. Asfalt överallt nästan så mycket skrittjobb. Vi red in på skogsslingan där vi red fram och tillbaka på en gång och han skötte sig väl. Påväg tillbaka så fick han galoppera på ganska fort och efter ett tag körde han ner huvudet och sköt rygg och hoppade runt. Jag satt bara och skrattade åt han, såg i skuggan och han såg helt stört ut ;) Bra söt ibland. Red tillbaka och tog en galopp uppför en backe och efter de så trippade han fram ett tag innan han lugnade ner sig.
 

Glömt bort hur man rider

Datum: 2013-04-02 Tid: 17:41:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 0
Satt upp på Litla, red iväg och sedan skulle jag börja jobba henne. I början var det som om jag glömt bort hur man rider, sådär efter en vecka utan ridning. Nej men det gick bra, hon har ju börjat med att tvärvända nu också. Först en gång fast i skritten och då blev hon "rädd" för något som låg där så hon skulle vända hela tiden så vi snurrade runt litegrann men efter lite övertalan gick hon. Sedan travade vi och helt plötsligt tvärvänder hon och jag var påväg att fortsätta rakt fram. Blev arg på henne och efter 20 meter gör hon samma sak och då blev jag förbannad och sa åt henne på skarpen och efter de hände det inte igen. Istället så blev hon mjukare helt plötsligt. Vi red in på lilla slingan och det blev mycket jobb att hon skulle gå i ett jämnt lugnt tempo. Sedan galopperade vi men de gick väl inte så bra. Travade och skrittade lite och hon var duktig. Tog en till galopp och då var hon faktiskt duktig och jobbade på bra! Sedan travade vi lite och när hon kändes bra där så blev det skritt hela vägen hem.
 
Haha snygg bild från nån vecka sen.

Svar på två frågor

Datum: 2013-04-02 Tid: 15:12:15 Kategori: Frågestund Kommentarer: 1
Anonym
 
Hej! Är det på Bråvalla festivalen du ska se Avicii? :)

Ja det är de! :)

Anonym
 
Hej!
Jag har nyligen börjat fixa min blogg design och har märkt att jag ändrar massa saker på min meny och på kommentarsfältet men när man klickar på ''kommentera'' så ser menyn ut som det såg ut från rätta början. allstå allt ser ut som det var innan. FAST jag har ändra. hur får jag det att stanna som jag fixade det?
tacksam för ett svar

Testa att uppdatera sidan, tryck f5. Det kan också vara så att du ändrar i själva arkiv sidan istället för inläggssidan, om du förstår hur jag menar? Tröck du på publivera ändringar eller bara på förhandsvisning? Annars vet jag inte varför det blir så.

En brun och vit hund

Datum: 2013-04-02 Tid: 11:31:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Hej sötnos! Den tredje bilden hade varit så fin om det inte vore för det som flyger framför nosen på henne. Men hon är fin ändå! :)
 

Quietdrive - Until the End

Datum: 2013-04-02 Tid: 10:05:48 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
 
 
Måste verkligen tipsa om en sjukt bra låt. Som vanligt visade min bror den och när jag väl satt mig ner och lyssnade på texten. Efter första versen satt jag med tårar i ögonen, det var precis som om någon skrivit den till mig och Teddy. Så sjukt otroligt bra! Den finns både som akustisk och vanlig men båda är lika bra. Så lyssna nu!
 
When I am gone I hope that you'll stay
Keep me close in memory
You can move on
With your promise of new
I'll be right here waiting for you
 
Don't forget me my love
my love
I won't forget you my love
my love
 
To the end of the world
and back
Until the end of time
No one can stop me
if they tried
 
The darkest days
The darkest night
I won't stop
Until the day
I died
 
Until the end of the world
my love
To the end of time
 
 

Det tog visst 2,5 timme att skriva

Datum: 2013-04-01 Tid: 20:49:19 Kategori: Today Kommentarer: 0
Klockan är snart 7 och solen har inte gått ner än! Så underbart att snön kommer vara borta snart och det kommer bli varmt och SOMMAR. Även fast det känns ganska hopplöst nu men det kommer (får vi hoppas).
 
Idag blev det längdskidor (IGEN?!). 3,5km bara uppför var ju inte alls jobbigt. Tog en timme upp och när vi skulle tillbaka ner samma väg så tog det 20 minuter fast det kändes som 10. Jag gjorde fetaste ramlingen och knät höll på att gå ur led kändes det som. Kom i full kareta nedför och då får mina skidor för sig att dra åt varsitt hål så jag håller på att gå ner i splitt eller vad de heter så jag fick slänga mig ner på backen och knät vreds litegrann. Haha herregud.
 
......och nu är inte klockan 7 längre utan kvart i 9. Blev en liten sväng in till vardagsrummet och kolla på lite saker. Fast istället återgick det till något annat och vi får se vad det blir med de. Jag kan inte annat än hoppas.
 
Imorgon ska jag väl åka iväg och rida. Både Litla och Tuxedo skulle jag väl behöva ta mig till. Frågan är bara hur. Men det får vi se då.
 
Ser min blogg jätteknas ut för er? Alla olika delar är utspridda överallt... Ibland börjar jag undra vad fan blogg.se håller på med...

Bellbox

Datum: 2013-04-01 Tid: 01:26:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Jag tänkte tipsa om ett balsam som fungerar hur bra som helst. Mitt hår har alltid vara omöjligt att reda ut och då menar jag verkligen omöjligt. Ni kan fråga vem som helst som har sett mitt hår blött och det ser ut som om jag har ruffsat sönder de med handuken efter att jag duschat. Jag har testat minst 10 olika balsam och olika metoder som att kamma ut de i duschen, bara krama ur vattnet, inte rört det utan bara suttit upp de i en turban och massa olika. Men efter att jag slingade håret så fick frisören ut mitt hår men en tät kam så jag blev väldigt förvånad och frågade vad hon använde för balsam så jag testade det och vilken skillnad! Det som är så bra är att man behöver inge mycket och det behöver inte verka i håret eller så utan bara massera in det och sedan blir det jättemjukt. Så om ni vill ha ett grymt balsam så ta och köp det HÄRBellbox. Nu är det rea också så kostar bara 194kr! Sjukt billigt för ett sjukt bra balsam.
Dom har inte bara balsam utan massor av andra hårprodukter som till exempel schampo
 
 
 

RSS 2.0