Gott Nytt År!!

Datum: 2013-12-31 Tid: 22:41:00 Kategori: Today Kommentarer: 4
Nu lämnar vi snart 2013 bakom oss. Ett otroligt år men jag vet att 2014 kommer bli ännu bättre!

2013 lider mot sitt slut

Datum: 2013-12-31 Tid: 17:52:06 Kategori: Today Kommentarer: 0
Snart börjar nog lite folk droppa in här hos oss. Några släktingar och vänner kommer nämligen hit på lite nyårspartaj. Tänkte bara slänga in ett litet sista inlägg för iår och vi hörs igen nästa år! Eller juste har ett tidsinställt som kommer upp någongång ikväll också. Men det räknas inte. 
 
Nästa år ska bli mitt och Coopers år. Vi ska kämpa på och bli grymma. Försöka komma runt en LB felfritt är väl målet för 2014. När det blir får vi se, när vi är redo helt enkelt!

Mongohäst är det enda jag kan säga

Datum: 2013-12-31 Tid: 14:49:22 Kategori: C träning Kommentarer: 4
 
En snabb liten berättelse i bilder om dagens ridtur som just nu är min Snapchat story. 
 
Om jag ska berätta lite kortfattat med ord så började allt väldigt bra. Jag skulle rida barbacka och Pernilla var övertygad om att jag skulle flyga av men jag var ganska säker på att det inte skulle hända. Det hade snöat inatt så det var inte superhårt på vägen så jag travade lite också och det gick finfint. Men sedan kom det ju till dedär med galoppen. Jag fattade galopp och det gick väldigt lugnt och fint i kanske 20m sedan tyckte han att vi kunde öka lite, och det blev alltså sken då. Kanske 50m efter så kastade han sig in på en gård och jag flög i backen. Han tog ett varv på gården innan han stannade så jag fick ta honom.
 
Jag blev vansinnig så gick bort till ridhuset och jagade runt honom en stund. Hoppade upp igen och skulle prova galoppen igen. (Ja, jag ger mig inte i första taget). Blev värre denna gång då han flög iväg i fattningen och direkt efter kastade han sig ut på en åker och jag flög av igen och då drog han. Han sprang som tur var hemmåt och stannade till några gånger på vägen. Jag höll nästan på att få tag i honom efter halva vägen ungefär men då var det en hund som inte kunde låta bli att kasta sig lite mot Cooper så då drog han igen. Han stannade vid gården nedanför stallet och där var det en som uppehöll honom lite så jag kunde ta honom. 
 
Så inte direkt så allvarligt. Han tyckte nog att det var superkul att få springa om man bortser från att han trasslade in frambenen i tyglarna hela tiden och var lite irriterad på dom. 
 
Jag blir så vansinnig men ändå kan jag inget annat än att skratta åt honom. Skulle kunnat hoppa upp efteråt när jag fick tag i honom och galopperat igen men kände inte att det var läge haha ;) 
 
Det verkar finnas liten egen vilja innanför pannbenet på honom ändå. Dock så hade jag nog rekommenderat honom att inte just använda den viljan då vi galopperar för nu blir det minsann annat bett och eventuellt martingal som åker på! 
 
Undrar hur stort mitt knä kommer bli. Fick två smällar först och sedan när jag kom hem halkade jag och landade på samma knä. Just nu är det väl dubbelt så stort så får se imorgon ;) 

Kopiera, flytta, skicka eller ta bort?

Datum: 2013-12-31 Tid: 14:29:13 Kategori: Today Kommentarer: 0
För den som inte känner sig så road med att läsa om mina bildsorteringar så tycker jag att den kan scrolla nedåt ;) 
 
Igår höll jag på nästan nonstop med att lägga över bilder från min externa hårddisk till hårddisken jag hade i min dator (som dog). Varför jag gör det är helt enkelt att min externa har börjat låta jättekonstigt och när jag har försökt kopierat allt jag hade på den disken och lägga över på en annan så efter ett tag säger den att den inte hittar filerna och sånt. Den är alltså inte helt frisk så försöker spara undan allt från den nu. Har lagt in allt utom alla resor och bilder från olika studenter och sådant för det fick inte plats på hårddisken och det är inte sånt jag använder heller. 
 
Började med att gå igenom alla mina ca 500 mappar och kollade om det skulle läggas över bilder eller om alla fanns. Slutade med att jag hade 33 720 filer alltså bilder och filmer så då bestämde jag mig för att rensa lite. Började med att sortera in dom nyaste ca 15 mapparna in i mitt riktiga system. Haha jag och mitt bildsystem. Men de som inte blivit insorterade är sånt som jag kanske inte lagt upp på bloggen än eller inte kollat igenom. Alltså nya bilder. Gick igenom dom och tog bort i princip allt det dåliga. Blev då 2328 bilder fattigare innan jag begav mig in i Coopers mapp. Där har jag aldrig orkat organiserat utan jag har bara lagt in mapp på mapp på mapp när det kommit nya bilder. Så jag gjorde en 2013 och sedan alla månader för sig. Då var jag ju tvungen att gå igenom alla bilder och då tog jag nog bort ca 800 bilder + att jag hittade bilder på andra ekipage där så jag skickade iväg dom och sedan kunde jag ta bort dom. Så nu har jag bara strax över 1000 bilder kvar på Cooper ;)
 
Så just nu på hårddisken är det strax över 30 000 men då är jag ju långt ifrån klar. Har ju bara gått igenom Coopers, har ju en miljard mappar till. 
 
 
 
 
 

If only there was proof I could use to show it's true

Datum: 2013-12-30 Tid: 16:52:58 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
 

Hoppelihopp

Datum: 2013-12-30 Tid: 14:44:51 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Idag blev det hoppning. Vi var fem stycken så vi var ganska många. Hade en evighetsbana med fyra hinder. Två snett igenom och en kombination på långsidan med en oxer.
 
Vi hade ganska lågt i början och hoppade lite olika vägar och sånt. När alla var klar så höjde vi upp lite till mig och Cooper så han fick hoppa lite högre. Hoppade oxern som låg på ca 85-90 och jag var inte riktigt nöjd med språnget så jag kom en gång till men då stannade han och rev hela hindret ;) Sänkte så det var 80 då ungefär och då hoppade han men tyckte inte språnget vart så bra men gav oss då ändå. Sedan flög jag som en vante uppe i sadeln också. Hängde inte mer för fem öre haha.
 
Sista språnget. Haha han ser jättetjock ut ;) 

Såndär lista

Datum: 2013-12-29 Tid: 22:53:00 Kategori: Today Kommentarer: 1

Försöker mig på något omöjligt. Jag som har ett minne som en guldfisk lär ju inte skriva den riktiga sanningen här eftersom jag kommer inte ihåg något om det inte gäller den senaste minuten. 

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Hur mycket saker som helst. Men vi säger skaffat häst och Bråvalla på denna (även fast man inte kunnat varit på något som heter Bråvalla innan...). 

 

Höll du några av dina nyårslöften?
Har inte nyårslöften. Orka liksoooom. 

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ingen vad jag vet iallfall och tur är väl de. 

 

Vilka länder besökte du?
Sverige om det räknas. Sjukt eftersom jag har varit utomlands en gång om året sedan 2010 och sedan lite då och då innan det. Men jag får väl se det som att jag fick min Cooper istället! 

 

Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Litla som jag red under våren 2013 skulle jag gärna vilja rida dubbelt så mycket 2014 även fast det blir svårt. Annars vet jag inte riktigt. 2013 har varit så himla bra.  

 

Vad är det bästa som hänt dig år 2013?
Cooper utan tvekan!

 

Största misstaget?
Min hjärna går på högvarv och den verkar inte riktigt hitta något. Något lär det ju finnas men inget som hjärnkontoret hittar just för tillfället. 

 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Årets första dagar bestod av magsjuka men annars så! Hade något fel i örat också så jag ville skjuta av mig huvudet. Vurpade med motorcykeln och ramlade av Cooper ett par dagar i rad samtidigt så var lite blåslagen. Det är vad jag kommer på. 

 

Bästa köpet?
Cooper, fast han köpte ju mamma och pappa så om man bortser från det är det klart Bråvalla!

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, festivaler, konsärer och hästen min. 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Väldigt mycket. Hela 2013 får mig att bli glad. Bästa året någonsin. Skulle jag skriva ner allt skulle det bli en bok. Hästen, vänner och allt runt om!

 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? 

Allt på spellistan nedan

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Så jäkla mycket gladare!!

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Som vanligt gjort mer saker och umgåtts mer, men så är det ju alltid. 

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Mått dåligt över onödiga saker.

 

Hur tillbringade du julen?
Hos mina kusiner uppe i Lycksele!

 

Blev du kär i år?
Ja. 

 

Favoritprogram på tv?
Kollar knappt på TV. Solsidan om något då. Eller Zlatan på Partaj. 

 

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Ja det gör jag nog, är lite hatisk av mig ;) 

 

Bästa boken du läste i år?
Inte var det "Come Back" iallafall.

 

Bästa musikaliska upptäckten?
Ingen direkt upptäckt, utan mer återupplivning av sånt jag lyssnade för 5 år sedan. 

 

Något du önskade dig och fick?
Pengar och presentkort. 

 

Något du önskade dig men inte fick?
Ja väldigt mycket. Men då är min önskelista ganska lång också... 

 

Årets bästa film?
Hobbit 2 för det är den enda jag kommer ihåg (såg den igår...)

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Det är faktiskt 8 månader sedan...

 

De bästa nya människorna du träffade?
Vet inte om jag träffat så mycket nytt folk. Eller?? 

EDIT: LARS på Ljungarocken får jag ju inte missa!!!! :o Min framtida kärlek <3 Vi är kopplade till varandra och kommer mötas igen någongång. (PS. tror han är äldre än mina föräldrar)

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2013?
Inget oskönt bara. 

 

Vad fick dig att må bra?
Hela året. 

 

Favorit månad?
Juni helt klart. Sommar, Cooper hade nyss kommit, slutade 9an och BRÅVALLA! 


Olympic Jessica dressyrsadel

Datum: 2013-12-29 Tid: 17:26:32 Kategori: Today Kommentarer: 1
Säljer nu min dressyrsadel för att den inte passar min häst längre. Är inte säker på storlek men tror på ca 17" och normal mot vid i bommen. Jag har använt den på en normal/ganska smäcker d-ponny men den är för vid för honom. Några skönhetsfel på kåporna som blivit av stiglädren men syns inte vid ridning. Finns möjlighet att prova den innan köp om du bor kring Sundsvall. Billigare vid snabb affär!
 

Äntligen!!

Datum: 2013-12-29 Tid: 16:30:15 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Som jag längtat och väntat på denna stund. Äntligen så kommer min häst kunna andas! Och när vi är på THF kommer han kanske inte dö redan efter uppvärmningen. Det är så synd om honom när han aldrig återhämtar sig utan står och andas hur mycket som helst. Men nuså :D 
 
Under själva klippningen var han huuuur lugnt som helst. Stod helt stilla och brydde sig inte ett dugg. Tror nog han tyckte det var lite skönt att bli av med lite päls. Och som ni kanske ser på bilden så tog vi inte så mycket. Bara halva halsen, bogen och lite under magen. Inte så vackert men den fyller sin funktion. En början iallafall och senare kanske vi klipper honom ännu mer. 
 
Imorgon blir det hoppning så får se om han orkar lite mer då :D 

I just wanted you to know that baby, you're the best

Datum: 2013-12-28 Tid: 18:38:28 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fotograf: Pernilla
Redigering: Jag
 

En massa hårddisk-snack

Datum: 2013-12-28 Tid: 12:18:14 Kategori: Today Kommentarer: 0
Såhär vackert är det där jag sittet just nu. För ett tag sedan stod det en till dator här men det blev lite överfullt då. Iallfall så har pappa skruvat ur hårddisken ur min förra dator som dog och allt är kvar (UNDERBART!!!) så nu håller jag på att lägga över allt från den hårddisken till min externa. Och enligt datorn är det 21 timmar kvar ;) 
 
Jämförde bilderna jag redan hade säkerhetskopierat i slutet på oktober eller när det var och sedan alla nu som var på hårddisken i "döda datorn" som jag hade lagt in under november innan datorn dog. Det var 2500 bilder mer som jag bara tagit i november. Hur har jag lyckats tagit 2500 bilder under en månad? Jo men jag lyckas med allt sådant. Tur att alla finns kvar och inte försvann iallafall!!
 
Nu ska jag snart åka iväg till stallet. Rebbe följer med och får se vad vi hittar på. Har varit så himla halt överallt och jag tror nog inte att idag är ett undantag. Så det lär väl bli ridhuset som vanligt. Kan inte vädret bara bestämma sig och antingen komma med lite snö som ska STANNA så det går att rida eller så kan bara allt försvinna istället och det blir sommarväder. 

Tomorrow's just begun

Datum: 2013-12-28 Tid: 10:29:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3

Jag var inte död denna gång heller

Datum: 2013-12-27 Tid: 22:08:55 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej och hå vad tyst det har vart här de senaste dagarna. Skyller väl på att jag varit i Lycksele och inte riktigt känt mig så peppad för att starta skoldatorn och försöka mig på att skriva något inlägg. Har heller inte haft så mycket att blogga om då jag inte gjorde så mycket där uppe. Om jag säger som så, så var jag inte ute en enda gång där uppe från måndag till torsdag. Enda gången jag var ut var då jag gick från bilen till huset i måndags och från huset till bilen i torsdags. Slö människa eller?!
 
Kom hem igår och hann gå in på mitt rum, krossa en spegel i tusen bitar (känns bra inför framtiden med 7års otur) och sedan åka iväg igen för då skulle vi till mormor och morfar och äta. Var hemma hos dom till klockan sent och då fick jag för mig att nattstäda. Städningen fortsatte även idag så när jag vaknade städade jag ur hela garderoben, så nu är det ett ton kläder mindre där inne. Var iväg till stallet och red en snäll häst och efter de for vi hem till Marianne och fikade. När jag kom hem fortsatte städningen och jag har hållt på fram till nu då jag tyckte det var dax för en lite paus. Tror faktiskt inte att jag orkar fortsätta så mycket mer. Fortsätter nästa gång jag får något sånthär städ-ryck, alltså om några månader ;) 
 
Om ni undrar varför jag skrev att jag inte orkade med skoldatorn, och förövrigt är det den jag bloggar på nu, så är det för att min dator som jag fick i julklapp håller pappa på att uppdatera. Det var ju inte en splitterny utan Kim har ominstallerat den och sånt så då är det ganska mycket uppdateringar. Den är också glapp i det trådlösa nätverkskortet (eller vad det heter eller är) så behöver ha ett usb med ett sådant så då gick det inte att ha internet föränn här hemma där vi har ett sånt usb. 
 
Så nu har jag skrivit av mig en väldig massa saker. Lär nog börja kunna använda den andra datorn snart så när jag fått ordning på allt kommer jag tillbaka här som förut! :) 

Mina julklappar

Datum: 2013-12-25 Tid: 14:18:30 Kategori: Today Kommentarer: 5
En dator fick jag av min snälla bror! Det är en begangnad han fått tag i så ingen hejdundrare maskin men ändå tusen gånger bättre än min som är helt död och skoldatorn som kan slänga sig i väggen. Så ingen blev gladare än jag :D
Tröjor och mjukisbyxor av mamma och pappa :) 
Lite blandade saker som jag fick av mamma och pappa, bror och farmor och farfar :) 
Burken hade en ljusslinga i sig så den lyser jättefint! 
Sista julklappen som delades ut var till mig från mamma och pappa. Titta vad som var i!!! Herregud vad glad jag blev och jag började till och med grina haha.. Så himla fin på världens vackraste kanin! ♥ (Är Yvonne Ohlsson Söderholm som målat den. Har flera andra tavlor som hon gjort tidigare också. Min gamla dagisfröken!)
 
Fick också presentkort på hööks på sammanlagt 1000kr av mamma och pappa, och farmor och farfar. Av mormor och morfar fick jag 500kr och presentkort på bio på 150kr. 
 
Så fina julklappar och jag är så nöjd :D 

God Jul

Datum: 2013-12-24 Tid: 14:02:17 Kategori: Today Kommentarer: 0
 
God Jul allesammans önskar lilla My som har brist på photoshop och snygga textstiler. 
 
Nu har jag ätit upp sista chokladen i chokladkalendern och sett sista avsnittet av julkalendern. Så nu ska man väl bara vänta i sisådär 1 timme tills Kalle Anka börjar och efter de lär det ju bli mat.  
 
Hoppas min lilla häst får en bra julafton också. Hade inte haft något emot att vara hos honom nu men är lite svårt då vi är ca 30 mil hemifrån. 
 
Hoppas ni får en bra julafton :D 
 
Tjingeling! 

2013

Datum: 2013-12-24 Tid: 12:13:32 Kategori: Today Kommentarer: 1

Tänkte skriva en liten lista på några av alla höjdpunkter som varit under året. Finns såklart mycket mer att berätta men detta är en del av allt. 

 Årets höjdpunkter

 • Red Litla första gången i januari och senare började jag rida henne flera gånger i veckan och jag fastnade verkligen för henne.
 • Följde med farmor och farfar när de köpte Funny.
 • Såg Takida på deras boxroom turné.
 • Hade ett flertal 100 och 50 dagars partyn innan Bråvalla, Avicii och Ljungarocken.
 • Den 23 maj när det kom en lastbil till stallet och en häst lastades ut ur den. Nämligen min alldeles egna Cooper.
 • BRÅVALLA!! Stod liksom bara längst fram på AVICII, HUR GRYMT ÄR DET INTE?!?!
 • Ljungarocken var också sjukt grymt, såg Takida för tredje gången i år, Stiftelsen och Blowball.
 • Tog motorcykelkort
 • Var på fyra hopptävlingar med Cooper varav vi hoppade 6 klasser och fyra felfria. Var också på en dressyrtävling men han var väldigt spänd och det gick väl inte superbra. Men duktig var han! 
 • Cooper utvecklas i ridningen hela tiden. Vi har hoppat både räcke och oxer på ca 1m. I dressyren går det upp och ner men åt rätt håll ändå. Jag rider också mycket bättre. 
 Årets mindre roliga 
 • Under tiden jag red Litla så vart hon aldrig riktigt bra i sin skada och i slutet på april var sista gången hon galopperade. Hon kändes jättekonstig i traven och efter det blev hon stående. Jag köpte Cooper och Litla blev stående hela sommaren och hösten. Hon har blivit riden två gånger under hösten varav jag en gång. Sedan tror jag inte någon suttit upp på henne.
 • Avslutade mina 10 år på ridskolan Timrå hästsport förening. Jag avslutade dock på bästa tänkbara sätt med hoppning på bästa Exxet.
 • Avslutade mina 3 år på ridskolan Riiby. Där avslutade jag också på bästa sätt med hoppning på KB och han var så himla fin! 

Uppe med tuppen

Datum: 2013-12-23 Tid: 11:14:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Idag blev det en tidig morgon i stallet. Hade alarm på 6.00 men vaknade 20 minuter innan så då tog jag fram datorn en stund innan jag gick upp. Kim skjutsade mig halv 7 och då tog jag ut hästarna. Cooper fick stå inne och äta lite frukost medans jag grejjade på. Red ungefär kvart i 8 och då blev det en tur till ridhuset. Han skenade inte eller något idag utan var väldigt duktig. Men han ville gärna trycka på lite extra på långsidorna och sånt så då gjorde jag minivolter när han drog iväg och jobbade honom på det sättet istället. Han fick verkligen sätta sig på bakdelen och kämpa för att komma runt, en påbörjan till galoppiruetter eller? 
 
Efteråt så mockade jag och städade ihop lite bland mina grejer eftersom jag ska vara borta till torsdag. 
 
Nu ska vi snart äta lunch innan vi brassar iväg till Lycksele. Har förövrigt inte photoshop på någon dator heller, hur ska jag överleva?!?! 
 
Jag som måste redigera massa bilder som Pernilla fotade igår och visa er. Hur mycket fint som helst :D Fina häst! 
 
 
 

Ny vintrig design

Datum: 2013-12-22 Tid: 22:46:06 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 3
Sådär ja. Nu är det en lite mer vintrig/julig design. Så för er som inte ser den, tryck F5. Breddade också bloggen så jag kan ha 100px bredare bilder. Måste bara vänja mig att skriva 800px istället för 700 när jag förminskar alla bilder i photoshop, och att ladda upp bilderna i 800 här. Jobbigt att ställa om sig? ;) Så om ni kollar på äldre blder kommer det se lite knas ut men det överlever ni nog!
Så vad tycker ni, hiss/diss?
 

Vackrast på jorden

Datum: 2013-12-22 Tid: 16:40:51 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
 
 
 

Inte kan det väl bli för mycket rosa till hästen min?

Datum: 2013-12-21 Tid: 18:45:17 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 2
Lite bilder på resultatet från dagens julpyntning i stallet. Finfint! Tre boxar med lila och blåa julkulor och sedan en liten box där det bara är rosa. Hmm... tro vilken häst som bor där? ;) Det kan inte vara lätt att vara min häst haha.. 
 

Ett besök hos frisören

Datum: 2013-12-21 Tid: 16:42:09 Kategori: Today Kommentarer: 0
.. och där hände detta. Kunde fått blivit ännu lite ljusare men jag är nöjd. Hon klippte liksom bara ca 1 cm, nöjdare kan man inte bli! ;) Förra gången, alltså för ett halvår sedan så blev det superljust och jag var jättenöjd med färgen men istället så klippte hon ca 1dm. Så antingen eller ..eller? ;) 
 
Igårkväll var jag och Rebbe på birsta och då köpte jag alla julklappar utom en för IKEA hann stänga innan jag hittade det jag skulle ha. 
 
Annars så rullar väl allt på som vanligt. Igår fick vi lov, efter att hört ett par från skolan sjunga massa låtar, bland annat riktigt grymma *host* lärare. Hahah hualigen! Idag var det tävling och det gick bra, skriver mer om det senare. Julpyntade också i stallet efteråt så nu lär väl inte hästarna våga gå in där igen! 
 
Imorgon ska jag och Pernilla fota lite så då kan jag ta och göra en ny design. Ska ta och börja med grunden redan nu, blir nog ungefär samma fast ska bredda bloggen lite så jag kan lägga upp lite större bilder. 
 
Nu har jag förhoppningsvis inget mer att säga så hejdå! 

Häst hit och dit

Datum: 2013-12-19 Tid: 21:49:13 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Foto: Fanny
 
Bilder från hoppträningen igår. Det gick bra och ni kanske ser på ett ungefär hur övningen såg ut. Sex olika hinder med lite olika svängar. Cooper skötte sig nästan hela tiden, om man bortser från att han var galen i början och galopperade iväg åt alla håll utom dit vi skulle ;) 
 
Idag skulle vi ha rakat honom också men fick inte till det med klippmaskin så vi får ta det nästa helg kanske.
 
På lördag är det tävling iallfall, hoppar 60 + 70cm så då hoppas jag att han är duktig :D
 

Stjärnan nr 1 !

Datum: 2013-12-19 Tid: 17:49:28 Kategori: Musik Kommentarer: 0
I brist på annat
Haha så jäkla kunglig.
 
 

Blandat

Datum: 2013-12-17 Tid: 21:49:50 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hamnar lite väl mycket efter i allt vad som gäller bloggen. Men så får det vara nu för tillfället. Vill komma tillbaka så jag är i fas igen men just nu lär det nog dröja ett litet tag. Nytt år nya tag eller? 
 
Imorgon skriver jag mitt absolut sista prov för detta år så det är skönt iallfall!
 
Måste också ta och fixa en ny design. Det är liksom julafton om en vecka. Hallååå!! Ska försöka fixa till helgen men det är så jobbigt när jag inte har min egna dator...
 
Aja nu ska jag gå och lägga mig och fortsätta trycka in lite fakta i skallen, en så kallad sista minuten pluggning till imorgon.
 
 

Snart är allt över

Datum: 2013-12-15 Tid: 21:18:03 Kategori: Today Kommentarer: 1
Äntligen är allt kring luciashowen slut! Showen var idag och det gick bra. KM var väldigt spänd och gjorde inte riktigt som jag ville alla gånger men för att vara första gången så skötte han sig!
 
Nu taggar jag om till sista skolveckan för terminen och de två sista proven som är tisdag och onsdag. Skööönt!
 
 
 
 

Lördagen i stallet

Datum: 2013-12-14 Tid: 18:57:38 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Dagen började med att jag gick upp runt 9 och gjorde mig i ordning. Runt halv 10 kom Julia och hämtade mig och vi åkte till ridstadion. Där så var det genrep och vi tränade på sångerna med barnen. Tränade också på vårat u-sek nummer och kadriljen med Riiby.
 
Runt 2 åkte jag med Pernilla till stallet och red Cooper. Han skötte sig nästan hela tiden. Han drog iväg en gång för vi mötte en häst i ridshuset som tänkte kicka så den hoppade till eller vad man ska säga och det tyckte Cooper var läskigt. Sedan fick han några ryck då han drog iväg ett par steg men tror han är lite piggelin för han har ju stått ganska mycket.
Det blev mest skritt och travjobb. Gjorde lite skänkelvikningar i skritt och det svarade han bra på. Vågar inte testa traven än, haha! Annars så red vid bara runt och gjorde lite basic grejer som övergångar och sådant. Testade också att ställa ut honom i galoppen så det nästan blir som förvänd galopp och det tyckte han var väääldigt jobbigt. Blev bara tre galoppsprång då som han gick riktigt bra innan vi fick bryta av åt båda hållen. Men han är duktig!
 
Gammal bild

I've been waiting right here all my life

Datum: 2013-12-13 Tid: 16:13:07 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
 

Hoppade i måndags

Datum: 2013-12-12 Tid: 22:16:54 Kategori: C träning Kommentarer: 0
I måndags var jag väldigt hoppsugen och tänkte att om jag var själv i ridhuset så skulle Cooper få hoppade lite. Var ingen där så jag byggde fram två hinder och en upphöjd bom. Ett snett igenom, ett på långsidan och bommen var på en volt. Började med att "hoppa" över bommen och kom i trav och sedan skulle han landa i galopp. Han blev minsann väldigt taggad av det där minihindret och rusade iväg. Tog sedan snett igenom och direkt på långsidan. Han stannade på det snett igenom runt tre gånger men sedan när jag hade fått honom över hindret så blev han huuuuur taggad som helst och drog iväg och jag fick knappt stopp.
 
När jag kände mig nöjd höjde jag upp det på långsidan så jag hade stående sockerbitar på liggande sockerbitar och det tvekade han inte en sekund på! Hoppade det ett par gånger och det kändes verkligen jättebra. Han är så bäst!
 
Hade ställt upp mobilen så den skulle filmat redan från när jag hoppade småhindrena men den hade tippat så vart bara på filmat på slutet.

It's like I've seen the light but you have never known

Datum: 2013-12-12 Tid: 21:39:25 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 1
 
 
 
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 

Kaos vecka

Datum: 2013-12-12 Tid: 10:32:11 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har fullt upp 24/7 känns det som. Hinner inte komma hem från skolan innan jag ska iväg någonstans så bloggen hamnar lite på sidan av.
 
Hade ju nationella i matte i tisdags, igår hade jag svenskaprov och idag hade jag muntliga nationella i matte. Både tisdag och onsdag kväll var jag på Riiby och tränade inför kadriljen som ska vara på söndag, och igår direkt efter så åkte jag till Marianne och var där till halv 11 ungefär.
 
Skulle egentligen haft sovmorgon till halv 11 idag men eftersom våran lärare la in nationella 10 över 8 så fick vi pallra oss till skolan ändå. Så runt 9 när vi var klar frågade vi om vi fick skippa en lektion för då skulle vi få hål fram till halv 1 istället för hål - lekton - hål. Det gick han med på så då gick jag hem.
 
Och Cooper på? Jo han har fått en ofrivillig vila både tisdag och onsdag. Vet inte riktigt hur jag ska göra med honom, om jag kanske ska skritta ut idag för imorgon hinner jag inte och knappt på lördag och inte på söndag. Stackars häst. Längtar tills denna vecka är slut med allt kaos så man kan försöka få ordning på allt igen.
 
Nurå? Jo jag sitter här och skriver en massa random och blandande saker men så kan det gå.
 
 

I'm sick and tired of taming the flames

Datum: 2013-12-10 Tid: 22:08:45 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 3
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Peppisar

Datum: 2013-12-10 Tid: 14:36:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
I lördags fick jag äran att baka pepparkakor. Eller jag vet inte om det är en ära direkt, enda fördelen är att man kan äta pepparkaksdeg och göra fina figurer ;) 
Blev såklart tvungen att gära en snygg takida-peppis och ett hjärta som sedan blev otroligt snyggt dekorerade. Bland annat dom gula klumparna på hjärtat som skulle bli stjärnor men som jag blev tvungen att göra till två gula högar istället ;)
 
Blev lite över också så några andra pepperkakor fick bli lite snygga.
 
 Idag hade vi matte nationella och det ska jag inte ens prata om. 4 timmars prov och det gick så mycket åt helvete så det är sjukt. När jag och Jenniefer gick hem från skolan hade vi inte så snälla tankar, om någon skulle höra dom skulle vi nog blivit anmälda för något grovt haha..

Take me home, where my dreams are made of gold

Datum: 2013-12-09 Tid: 21:49:16 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
 

5 timmars hål sitter inte helt fel

Datum: 2013-12-09 Tid: 11:58:32 Kategori: Today Kommentarer: 3
Man blir så otroligt glad när jag man har en timmes hål på skolan och sedan i slutet får reda på att vi har hål ändå till 2 för båda mattelektionerna är inställda.... Var såklart jäkligt skönt då det blev ett hål på fyra timmar och man kan gå hem, men hade ju inte suttit fel att fått reda på det en timme tidigare.
 
Väl hemma så gick jag ut med Funny och fotade henne lite. Ska kolla igenom bilderna och redigera lite så kanske kommer lite bilder senare!
 

Söndagsträning

Datum: 2013-12-08 Tid: 21:28:25 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Idag red jag för en tjej som heter Linnea och det gick bra. Cooper var ovanligt fin faktiskt och kändes väldigt bra mot för vad han brukar kunna vara ibland. Vi gjorde inte så svåra saker eftersom det var första gången. Jag började rida fram honom sedan hoppade Linnea upp och kände på honom (och ja han backar fortfarande men det gick med "det vanliga" trixet) och sedan red jag igen. Jag fick några nya tips som jag verkligen ska tänka på, bland annat at jag ska bli mer tydlig och bestämd med vad jag vill och så det blir enkelt för honom att förstå. :)
 
Pappa var med så han fotade lite bilder också. Bra det för alla de senaste bilderna (från november) har jag inte på min externa hårddisk så de finns bara på min dator som inte vill starta. Pappa tror ialflall att hårddisken har klarat sig så förhoppningsvis är inga bilder borta. Men jag ska ändå vara glad för det kunde lika gärna ha varit flera månaders bilder som kunnat försvunnit om jag inte säkerhetskopierat för jag brukar inte göra det speciellt ofta!
Kolla på foten?
När det är ca 10 minus så känns det att det skulle varit skönt med uppvärmt ridhus. Tur man blir varm av att rida!

Dödare än någonsin

Datum: 2013-12-08 Tid: 12:15:37 Kategori: Today Kommentarer: 6
Just nu håller jag på att installera photoshop på mamma och pappas dator. Tur att jag har min externa hårddisk med lite grejer iallfall. Har alla bilder utom de senaste 30 dagarna sparade på den också men jag hoppas som en galning på att mina bilder på datorn går att rädda då det nog inte är just hårddisken som har kraschat.
 
Så nu ska jag börja leta efter en ny dator också. Inte kul.
 
Tur hästen inte kraschat, inte än iallfall ;)

Grymma Blowball

Datum: 2013-12-08 Tid: 12:10:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
Skrev detta inlägg igår morse men ville ha med film och bilder och mobilen hade ingen lust att få kontakt med datorn så jag hade planerat att lägga upp det inatt men då dog min dator så lägger upp det nu istället. Mer bilder kan jag ju då ändå inte lägga upp nu. Jag behöver miiiin dator.

Kvällen igår började med att jag och Rebecka kom till stan och efter ett tag höll vi på att frysa sönder. Precis då gick vi förbi kulturmagasinet och deras "värmesten" alltså en sten man kan sitta på och som är varm. Så där satt vi ganska länge innan Zoofie dök upp och vi gick bort till Pipeline. 
 
Väl där borta så gjorde vi inget mer speciellt än att vänta. Väntade bra länge på att fösta bandet, Jetbone, skulle börja spela för dom var 30 min försenade. Kollade på dom ett tag innan vi gick ut därifrån. Sedan satt vi bara och väntade på att klockan skulle gå lite fortare.
 
Eftersom dom första var försenade 30 minuter så blev ju Blowball också de. Fast de började säkert spela runt en timme senare än vad som var tänkt. Spelningen var grym och rolig. Mitt i allt så hade dom lottodragning också för det var en kille som jag tror hette Jimmy som lottade ut tavlor. Det var då jag fick Mattias "Fuk u" lapp för Jimmy tog av honom den och sa "Är det någon som vill ha takida-svett" eller något sånt (fast på engelska) och tillslut satt han den på mig. 
 
Hände en väldigt massa mer men tror jag nöjer mig att säga detta. Sjukt kul hade jag iallfall :D 
 

Död dator

Datum: 2013-12-08 Tid: 00:51:48 Kategori: Today Kommentarer: 0
Min dator verkar ha kraschat. Den startar inte nu så jag återkommer då den känner för att leva igen (om det nu kommer hända)..

En lyckad kväll med Blowball!

Datum: 2013-12-07 Tid: 00:48:40 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 1
Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg och säga att det var riktigt kul på pipeline idag! Innan Blowball spelade så gjorde vi väl inte speciellt mycket utan kollade på ett annat band och satt och pratade och så.
När Blowball spelade var det sjukt kul och dom var grymma! Killarna är bara för härliga! Fick dessutom ett plektrum av Mattias så nu har jag ett från Takida-Mattias och ett från Blowball-Mattias ;) Och om ni undrar över "Fuk U" lappen så hade Mattias också på sig den men den hamnade på mig på något vis. Men det berättar jag mer om imorgon. :D 
 

SNÖÖÖ

Datum: 2013-12-05 Tid: 22:48:33 Kategori: Today Kommentarer: 4
Äntligen kom det lite mer snö än bara någon millimeter! :D Är glad för en liten stund iallafall. Längtar ju alltid till första snön men sedan när den legat ett par dagar så tröttnar man på den ;)
 
Annars så ikväll har jag pluggat kemi i iallafall 1,5 timme.  Kollade på massa filmklipp på Youtube så att jag kanske kan förstå någonting och det känns faktiskt hyfsat nu! Om jag kan eller inte märker vi imorgon på provet ;) 
 
Förresten! Imorgon kommer Funny hit och blir här i 2 veckor för farmor och farfar ska till Teneriffa (dom jäklarna). Så då blir det att busa i snön :D Meeen nu ska jag ta och sova. Godnatt!

Två hästar

Datum: 2013-12-05 Tid: 18:29:42 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Skulle bara rida ut en sväng barbacka på Cooper idag och Kicki undrade om jag ville ta ut Caija på en sväng så jag red två hästisar idag. 
 
Cooper skötte sig bra. Han var lite småspänd från början och tycke att det mesta som var täckt i snö var lite läskigt. Men efter ett tag så slappnade han av rejält och när vi red hem så var han väldigt fin. Är hårt på vägen så travade bara pyttelite. 
 
Direkt efter Cooper så var det Caijas tur. Hon var väldigt hetsig och vore det inte för martingalen så hade hon haft huvudet upp i ansiktet på mig. När jag red på långa tyglar så sträckte hon ändå inte ut sig utan gick upp med huvudet så martingalen var spänd till max. Försökte mig på att jobba henne lite och det var lättare sagt än gjort. Hon gick "i form" men den kortaste i kommunen så jag försökte hela tiden länga henne. När vi var påväg hem och ca 500m från stallet så slappnade hon äntligen av och kom faktiskt ner i en halvlång och låg form. Så då blev det mycket beröm och hon var väldigt duktig. Är mycket jobb på den lilla ponnyn men hon kan nog bli riktigt fin! :) 
 
Bild från i somras. Ryttaren ser väldigt glad ut ;) 
 
 

Piggelin

Datum: 2013-12-05 Tid: 18:02:28 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Hoppträningen igår gick bra. Vi hade två hinder på ett voltspår som vi gjorde två övningar med. Först så skulle vi trava och rida slalom runt ena hindret och sedan fatta galopp och hoppa över det andra hindret. Cooper var väldigt stark i början och vi fick aldrig någon bra rytm. När han blev lite tröttare så gick det bättre för då drog han inte lika mycket. Efter en skrittpaus så fortsatte vi med en annan övning. Då skulle vi hoppa över båda hindrena runt på en volt och mellan dom skulle vi lägga en volt. Det gick mycket bättre och vi hade ett lugnt och bra tempo. 
 
Avslutade med att hoppa tre hinder på ett litet böjt spår. Det gick kanske inte så vidare bra för Cooper var trött och jag kunde inte riktigt korta honom så fick hoppa det ett par gånger innan det blev några bra språng. 
 
 

En helt vanlig onsdag

Datum: 2013-12-04 Tid: 15:33:36 Kategori: Today Kommentarer: 3
Då hon som jobbar i biblioteket undrar om man läser engelska på högstadienivå för att jag läser en lätt bok. "Men man måste ju börja någonstans innan man tar tegelstensböckerna". Hahaha herregud.... 
 
Hade väldigt roligt åt de som hände ovan. Eller rättare sagt asroligt. När hon hade sagt de så vände jag och Jenniefer om och gick (läs:sprang) bort till grupprummet för att sedan sitta och skratta ihjäl oss i x antal minuter. Jag tror att hon borde ha något emot mig för hon säger bara sådana saker till mig och inte till mina kompisar. Mystisk människa. 
 
På sista lektionen var lärarn sjuk så vi drog hem. Så nu måste jag ta och skriva allt som jag skulle skrivit på lektionen egentligen för den texten ska lämnas in imorgon. Kulkul. 
 
Är väldigt taggad för att hoppa ikväll också. Så jag hoppas att det går bra :D 
 

Fullt ös medvetslös

Datum: 2013-12-03 Tid: 21:23:03 Kategori: Today Kommentarer: 11
Åkte med Madicken och Matilda till stallet för att ha u-sek möte. Sedan raka vägen till Cooper för att mocka innan pappa kom och hämtade mig. "Mer" än så har inte hänt idag.
 
Nu ska jag ta och forsätta läsa i kemiboken där jag slutade igår då jag råkade somna.. Ja så roligt tycker jag att kemi är! Blir så roligt med prov på fredag! 
 
Imorgon blir det lite roligare iallfall för då är det minsann hoppträning igen. Hoppas på en piggelin Cooper!
 

Taggad till tusen

Datum: 2013-12-03 Tid: 20:16:29 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
På fredag minsann så ska jag och Rebbe dra iväg till stan för att möta upp Zoofie och lite andra personer för att sedan dra till Pipeline och se på Blowball. Vi kommer ha så sjukt kul och att se Blowball igen är ju bara AAAAAAH! Dom var grym på Ljungarocken så hoppas det blir lika grymt nu också :D 
 
Sitter och dunkar deras låtar nu och de är så bäst!!! :D 
 
 

"Jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker"

Datum: 2013-12-02 Tid: 22:02:10 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Cooper gick väldigt bra idag. Känns nästan som om han blivit bättre nu efter att han vilade nästan hela förra veckan. Dels så är han mer avslappnad och kommer till ro mycket snabbare. Jag har också mycket bättre tygelkontakt så jag tror att dom två sakerna hör ihop. För när han inte vill komma till ro utan går upp med huvudet så tappar jag kontakten medans när han kommer ner med huvudet så har jag bra kontakt. Har tänkt på det hela tiden så nu börjar det kanske ge resultat. Han behöver stödet så när han kör upp huvudet och inte får något stöd är det svårt för honom att "hitta tillbaka" istället för om jag har bra kontakt hela tiden så får han lättare för det. 
 
Försökte mig på lite skänkelvikningar och det gick bra i skritt. I trav gick det dock inte alls. Måste hårdträna på det! Men vissa dagar sitter det klockrent medans andra dagar är det som om han inte fattar alls. Tur jag köpte den osmartaste hästen jag kunde hitta! ;) Närå men han borde få ett täcke där det står "Jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker". Stämmer till tusen på honom! Tur han är söt iallfall :D 

So many times you will fall

Datum: 2013-12-02 Tid: 17:01:05 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
 
 

Bättre än igår

Datum: 2013-12-01 Tid: 21:56:17 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Cooper gick väldigt mycket bättre idag än igår. Han var avslappnad nästan direkt från början och tog stöd på tygeln. Gjorde inget avancerat utan red bara igenom honom i alla gångarter. Han ramlade gärna in på spåret i vänster varv så försökte trycka ut honom för skänkeln. Han svarade bra på det ibland, blev bättre mot slutet. Försökte också rida honom på yttertygeln i höger varv. Tycker att det är jättesvårt för jag kan inte böja igenom honom för höger skänkel men tror det gick lite bättre än vanligt iallafall. 
 
Imorgon tror jag att det blir ridhuset igen och på tisdag uteritt för på onsdag är det hoppträning. 
 
Fina häst 
 

1a december och 1a advent

Datum: 2013-12-01 Tid: 16:21:56 Kategori: Today Kommentarer: 1
Ja nu är det bara 24 dagar kvar till julafton. Sjukt men så himla härligt :D 
 
Skulle egentligen spenderat morgonen i stallet med utsläpp och mockning åt alla fyra hästarna. Istället så kom mamma in till mig och sa att pappa åkte själv så jag kunde sova. Eftersom jag somnade runt tre inatt så hade jag inte riktigt fått så mycket sömn. Sov fram till halv 12 ungefär och då åkte jag till stallet. 
 
Det enda som fattas nu är SNÖ. Kan den komma nu eller?! Igårkväll/natt så snöade det och då kändes det så himla mysigt eftersom det var första december. Dock så gick det över lika fort som det kom. Tänk liksom för exakt ett år sedan då det kom en halv meter snö under natten. Inte riktigt så mycket behöver väl komma men litegrann iallfall. 
 
Ska snart ta och se första avsnittet av julkalendern också. Åhhh julkänsla 

RSS 2.0