Och med detta säger jag godnatt

Datum: 2013-02-28 Tid: 22:20:07 Kategori: Today Kommentarer: 1
Ska försöka leverera på matteprovet, spanska provet och SO inlämningen imorgon. Därav att jag inte bloggat något idag. Sedan jag kom hem så har jag duschat ätit och legat framför TVn och pluggat. Eller skrivit massa på inlämningen och läst lite för att komma ihåg något till de stackars proven.
 
Igår och idag red jag Exxet och idag red jag Litla. Nu ska jag gå och sova så imorgon berättar jag mer.
 
Söten
 

Inställt denna vecka också

Datum: 2013-02-27 Tid: 17:33:25 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 5
Transporten var inne på servis och den skulle vara klar idag. Men såklart var den inte klar så blir inte Tuxedo på lektionen idag heller. Men nästa vecka SKA han med och då är är det markarbete. Undra hur han kommer reagera då.
 
Så idag blir det nog Exxet eller Gregory. Hoppas väl på Exxet då han oftast inte är lika jobbig. Fast istället så har han väl säkert jättemycket energi.
Tjockisen behöver få komma och ha ett ridpass mellan 4 väggar snart tycker jag!
 

Det börjar likna vår

Datum: 2013-02-27 Tid: 16:01:01 Kategori: Today Kommentarer: 3
Solen värmer, snön smälter, fåglarna kvittrar och det börjar likna vår. Jag älskar våren för då känner man verkligen att sommaren faktiskt är påväg. Framförallt är det skönt i ridningen. I söndags hade jag endast en fleecetröja och väst och allt känns så mycket enklare, istället för att sitta som en michelingubbe och inte kunna röra sig med tjock vinterjacka. Sedan att det blir slaskigt och vattenpölar överallt, det är väl inte lika roligt. Men då känner man att snön är påväg bort.
 
Jag har varit riktigt dålig på att fota i vinter. Såklart finns det sina anledningar för både det ena och det andra. Men jag har inte heller haft inspiration så när jag väl fotat så har det blivit på en snöig kvist i mulet väder. Hur fint är de? Nu när våren är påväg och alla blommor kommer fram, då ska kameran rastas.
 
Men tyvärr så tror jag bara att detta väder bara kommer hålla i sig tills nästa vecka då det ska snöa och bli kallt igen. Aja det är väl bara att hoppas på att det inte blir så!
 
Har en underbar sak på gång också och det är nog näst intill bestämt. Det kommer bli ett stort lyft i livet och jag verkligen hoppas, hoppas att det går vägen nu. Vad jag pratar om kommer jag nog inte berätta här föränn det är nära så det får ni klura på :)

SIHS #9

Datum: 2013-02-26 Tid: 20:09:59 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Sista bilderna från SIHS. Var ju ett tag sedan det var, men alla ovisade bilder är bra på min blogg just nu..

En tisdag och en svartvit bild på tre hästben

Datum: 2013-02-26 Tid: 17:07:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Muntliga nationella i svenska när man är förkyld och knappt kan prata. Ingen stor hit direkt. Överlevde iallfall och det gick varken bra eller dåligt. Nej muntliga redovisningar och diskussioner är inte min starka sida, och verkligen inte när det sitter en lärare och ska bedömma. Inte så kul heller då det var världelösa ämnen.
Efteråt så fick jag asont i huvudet och fick världens feberattack kändes det som. Men det gick över efter en stund som tur var.
Vi bakade också på hemkunskapen. Var något bröd som vart gott.
 
Har gjort lite på SOn nu. Upptäckte dock en fråga som var fel och när jag inte hittade vad jag skulle skriva blev jag arg och då hamnade jag i photoshop istället vilket slutade med ett inlägg här. Har kanske 4 frågor kvar och måste ha hjälp av lärarn tror jag. Eller så får jag väl klura ut det själv.
 
Nu blev det värsta skolinlägget här men så blir det ibland. Ingen ridning idag så blir mycket tid till pluggandet, vet inte om det är bra eller dålig. Bra för mina betyg iallfall. Tänkte rida Tuxedo men han får vila från mig. Antingen får han stå helt eller så rider någon annan honom.

Litla barbacka

Datum: 2013-02-25 Tid: 22:08:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 1
Red Litla idag barbacka. Hon har kanske inte den härligaste ryggen att sitta på men har ju suttit på värre. Vi hade först lite balansövningar och jag gjorde dom flesta utom att sitta baklänges och lite sånt för hon var lite tittig och fattade inte riktigt vad vi höll på med. Sedan gjorde vi lite skänkelvikningar och det gjorde hon faktiskt jätteduktigt. Har gjort några med henne när vi ridit ut så hon har blivit bättre tycker jag. Annars så travade vi lite också och gjorde lite tempoväxlingar. Hon var väldigt pigg och ville rejsa runt så fick sitta och hålla henne hela tiden. Men hon var duktig och gick fint i form i traven för det mesta. Jag tycker att hon känns bättre och bättre för varje gång så det är jättekul! :)
 
Fina tjejen!

Måndag

Datum: 2013-02-25 Tid: 17:56:16 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej!
 
Har suttit och skrivit jättemycket på SOn nu. Blev som ganska sur på mig själv då jag sparade arbetet på samma namn som fanns redan och såklart där stod de 8 första frågorna så de förstann. Det var ju inte några lätta frågor heller då jag bara hade lite stöd saker i boken så nu har jag skrivit dom igen men inte lika bra som de var förut. Åh blir så arg! Men har bara 3 frågor till nu och sedan ska jag väl försöka klura ut lite mer att skriva på dom första och sedan är jag klar med den saken! Har ju bara matteprov på torsdag och på fredag ska SOn vara klar, spanska prov/test och matteprov. Ja och sen kan vi äntligen få lov!
 
Nu ska jag iallfall iväg och rida. Blir nog Litla barbacka idag. Undra vem som kommer ha ramlat av sedan iallfall!
 
Ojoj, rider om 40 minuter och jag har inte bytt om.. Skynda kanske?
 
Hinner inte leta/redigera någon ny bild så blir en ful på en sötis!

En knäpp och en duktig

Datum: 2013-02-24 Tid: 16:36:16 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
Ni tror väl inte att när jag kliver ur bilen hos Tuxedo så kommer jag på att kameran står kvar hemma. Hej smart!! Blev alltså inga bilder på han men det kommer på onsdag då han ska med på min lektion. Litla hamnade på några bilder. Hon stod dock och åt så hon var lite mer koncentrerad på det.
 
Men Tuxedo var fin idag. Åkte förbi en lastbil när jag ledde han på vägen och då kastade han sig så jag flög med han men jag vägrade släppa så det blev inte så farligt då.
Vi red lite på vägen och i skogen. Han höll på att stegra/kasta och ha sig en gång men efter lite övertalning så gick det. Han var superfin i galoppen också. Han rinner gärna iväg i fattningen eller om man släpper lite på tyglarna, men det är bara att sitta tillbaka och hålla hålla hålla hålla hela tiden och då går han riktigt riktigt fint!
På vägen hem kastade han sig också för en bil en gång när jag ledde honom. Jag tycker att han borde lärt sig att de inte är farliga nu..
 
Litla var också duktig idag. Det blev mest skritt och det gick super. Travstegen vi tog gick också bra. Finns inte så mycket att skriva om henne då hon bara ska arbetas lång och låg plus att hon inte kastar sig för allt som en viss herre vid namn Tuxedo, som man kan skriva om.
 
Fina tjejen!

Söndag idag redan?

Datum: 2013-02-24 Tid: 10:31:08 Kategori: Today Kommentarer: 2
Söndag morgon. Jag ska nog ta och åka iväg till Tuxedo redan nu och se hur olydig han är idag. Eller så kanske han är duktig och sköter sig hela vägen. Undantag kan ju komma.
 
Ja annars då. Melodifestivalen igår, efter första numret. Då började man ju faktiskt undra varför man varje jävla år sitter och kollar på det. Haha det är ju bara ett skämt egentligen. Aja Ulrik Munthers låt var väl bra. Nästa vecka går Anton Ewald vidare och han ska vinna alltihop. Så gud vad bra! Och för att få en ännu bättre stämning sitter jag och lyssnar på Copacabanana, och haha seriöst? Man blir ju glad iallafall haha...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Datum: 2013-02-23 Tid: 17:13:47 Kategori: Today Kommentarer: 1
Igår när jag kom hem efter skolan så åt jag lite och sedan åkte jag till stallet för det var möte. När jag kom hem så åt vi mat och jag försökte klara en bana på ett spel (haha?!) men jag var jättenära och då ramlade jag av solen och började grina (ungefär). Letade också ett USB minne åt bror min och vi hade lite kul åt de.. Gick också på en ihoprullad madrass så den åkte iväg och jag flög in i väggen och ramlade ner på golvet och bröt foten. Kollade på en film också eller ja 30 minuter och sedan somnade jag och sov tills filmen var slut. Då låg jag kvar i soffan och kollade på tv/sov fram till 12 ungefär då jag la mig.
 
Idag vaknade jag 9 ungefär, gick upp och fixade mig och sedan drog vi iväg på birsta. Lämnade tillbaka ena SHM linnet som för förstort. Köpte en mjukisdress, svarta jeans och en bh. Blev också en sväng på IKEA och då köpte vi en vit hylla till mig så nu ska det bli lite finare på mitt lilla rum!
När jag kom hem så åt jag och sedan blev jag hämtad av Julia. Vi åkte till stallet där vi hade barnkalas.
 
Och nu har jag varit hemma i 1 timme ungefär. Ikväll blir det väl melodifestivalen som vanligt. Ska också fixa ihop på mitt rum så bilder kommer väl. Imorgon följer kameran med till både Tuxedo och Litla. Blir kanske ingen som fotar oss men det blir nya bilder på hästarna iallafall!
 
Färgen är väl inte riktigt lik på mjukisdressen, den är mörkare och lite mer rosa ungefär.

Litla igår och Exxet idag

Datum: 2013-02-21 Tid: 20:56:34 Kategori: Ridning Kommentarer: 6
Igår red jag Litla och hon var duktig. Hon kämpade på och i skritten var hon duktig och gjorde det jag sa. I traven var det dock lite svårare för hon var väldigt pigg och då fick jag göra många övergångar till skritt. Men hon skötte sig iallfall, massa saker som jag måste tänka på bara.
Direkt efter att jag ridit gick jag iväg till nästa stall och hade teori. Vi pratade bara om lite saker och planerade lite och sånt.
 
Idag red jag Exxet med skolan. Han var fin faktiskt, lite jobbig bara i ena varvet bara då han gärna kom ur formen. Vi gjorde fem serpentiner och det var svårt för det var snabba omställningar och när han kom ur formen åt ena hållet och när jag jobbade på med det så blev det helt plötsligt dax att göra åt andra hållet osv. När vi kom ut på rakt spår istället så kunde jag böja hur jag ville. Vi gjorde också några travökningar snett igenom och han gjorde en jättefin och en annan började jättebra men då kom det en galopperande häst bakom som han blev rädd för och då blev det galopp istället.
Kom nyss hem från gymmet. Gick först i 40 minuter och sedan blev det armar, rygg, bröst och axlar. Emma hade tränat innan så hon sa alla saker som hon hade fått gjort och det var riktigt jobbigt. Kommer väl inte kunna röra armarna imorgon!
 
Och ja min blogg suger verkligen nu. Men det kommer bli bättre, jag vet bara inte när. Kameran följer med lite överallt i helgen iallfall. Varför ha en kamera när den inte används?
 

SO kan gå och ta sig någonstans

Datum: 2013-02-21 Tid: 17:00:40 Kategori: Today Kommentarer: 1
Sitter just nu och försöker få ihop något till SOn. Gillar att vi har fått 28 frågor som vi ska besvara och vi har haft kanske 3 veckor på oss att göra klart det eller så. Det ska iallafall in på fredag nästa vecka så jag har ett litet tag till på mig. Har bara skrivit 10 A4 förhand och då är inte frågorna utvecklade med mina tankar utan bara fakta och sedan är det någon fråga till. Den som undrar också är att vi ska ta info från en hemsida, bara det att hemsidan knappt funkar på datorerna på skolan. Så bra jobbat alltså!
 
Nu ska jag börja skriva på datorn och försöka få klart så mycket som möjligt. Återkommer med lite ridpass när jag har tid.
 
Bara för att lägga upp någon bild

Kulturmagasinet - Stan - Rida

Datum: 2013-02-19 Tid: 17:16:00 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 7
Efter en dötråkigt utställning på kulturmagasinet och några timmar på stan utan fynd så sticker jag nu iväg och rider Tuxedo aka damphästen. Idag blir det sadel på och vi ska nog dra ner på den långa gångvägen och jobba mycke samlad galopp. Han ska då inte få bestämma tempot! Tror det kommer bli jobbigt för mina ben iallafall. Jag som knappt kan gå.
 
Såg förresten nu att sidomenyn kommit tillbaka! Har den kommit tillbaka för er också?

Ronja, Tuxi och Litla iförrgår

Datum: 2013-02-19 Tid: 11:49:28 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
Vad ska jag komma med för intressant nudå? Jobbig skoldag idag även fast vi började halv 11 och slutade halv 3 ungefär. Efter skolan gymmade jag med Emma och vi gjorde nå benböj och herregud säger jag bara. Kan knappt gå nu, benen bara viker sig.
 
Snart ska jag iväg och rida. Ingen aning om vad det blir för någon men hoppas på Litla eller KB.
 
Men bara för att det ska bli ett lite längre inlägg så kan jag skriva om hästarna igår.
 
Red först fjordingen Ronja på 27år. Hon var väldigt väldigt pigg för sin ålder verkligen. Både hon och den andra hästen (som hon jag red med hade) var trötta för antagligen hade de träningsverk från dagen innan. Vi skrittade och travade lite och på vägen hem fick jag ibland hålla i henne ganska mycket för annars hade hon dragit iväg. Det som förvånade mig var att hon inte var stel alls att rida och de. Pigg och glad :)
Var väldigt trevligt att komma tillbaka till Laggarberg och rida. På vägarna där jag red Hugo. Var senast i augusti som jag red där så var jättekul!
 
Andra hästen var Tuxedo och blev en barbacka tur. Såklart var det en skoter som stod nere på vägen som han totalt vägrade gå förbi. Tillslut efter massa så resningar/bockningar/kastningar så hade vi förflyttas oss i sidled ca 300m och han vägrade gå tillbaka. Så jag fick hoppa av och leda förbi honom och pappa fick komma och slänga upp mig. Red hemmåt och galopperade en kortis. Superduktig!
 
Och sista hästen var Litla. Red en annan väg en vad jag brukar och hon var fin lite till och från men på slutet blev hon väldigt fin! Superduktig tjej verkligen och hon har blivit så mycket bättre på de senaste veckorna som jag ridit henne.
 
Ja och nu var det ju tänkt att detta inlägg skulle publicerats igår men det blev nå knas så det hamnade i utkast.
 
Bild från förra gången jag red Tuxi barbacka.
Blir inga andra bilder utan de kommer i nästa inlägg då jag skriver om ridningen idag.

Duktig tjej!

Datum: 2013-02-18 Tid: 21:38:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 0
Idag blev det Litla igen. Mycket glad över det då det gick nå hejdlöst bra faktiskt! Vi gjorde volter och serpentiner och hon gjorde rätt hela tiden. De gånger hon tappade formen eller det blev något knas så var det helt och hållet mitt fel. Antingen att jag gjorde en dålig väg så hon inte fick utrymmet som hon behövde. Övergångarna från skritt till trav gick suveränt och hon behöll den långa och låga formen, men från trav till skritt så gick det sämre men det är för att när jag sätter mig ner så spänner hon sig mer. Men det är bara att jobba på.
 
Vill så gärna ta på henne och mig något snyggt och få med mig någon som kan fota. Myyys. Hon är så fin lillgumman!
 
Hur kul är det liksom att kolla på sånnahär mobilbilder hela tiden?

Ridning hela dagen

Datum: 2013-02-18 Tid: 08:56:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Fått ca 11 timmara sömn. Jävligt skönt. Tror aldrig det har hänt en skoldag faktiskt! 
 
Igår red jag först en 27årig gammal fjording. Sedan hem och äta något lätt. Iväg på en barbacka tur på Tuxi som hade något psykbryt. Hem och äta med farmor och farfar och sedan avslutades kvällen med en mysig tur på en duktig Litla. Kom hem strax efter 8 och då duschade jag och fixade. Kollade på lite serier jag missat på mobilen och somnade 10 ungefär.
 
Nu ska jag börja göra iordning mig för att överleva tre lektioner. Det gör jag nog, eller inte. 
Sne bild och så.

Söndag igen ja

Datum: 2013-02-17 Tid: 10:22:14 Kategori: Today Kommentarer: 4
Godmorgon på er allihopa. Jag sitter just nu i soffan och kollar på dressyr på TVn. Mycket fina hästar! Har väl inte sovit speciellt bra idag direkt, två gånger i natt så har jag vaknat att folk sitter och tok skriker. Haha och jag vaknar inte lätt av ljud så ni kan ju förstå att de inte skrek lite ;) Vaknade också runt 7 för då var det några som åkte hem. Fått några timmars sömn iallafall. Får väl lägga mig 9 ikväll ;) Men börjar halv 11 eller vad det är imorgon så det är skönt.
 
Idag ska jag försöka med att rida 3 hästar. Ena är bestämt för ska följa med en tjej till ett stall för att kika runt lite för om jag eventuellt ska ha stallplats där. Då ska vi också rida en sväng och jag ska rida en fjording. Sedan måste jag ta mig till Tuxedo på något vis. Litla skulle jag också behöva ta mig till så vi får se om jag lyckas flirta till mig skjuts av bror min.
 
Ikväll ska jag också träna med Emma. Sällan jag har fullt upp varje söndag. Tur att jag inte mår dåligt som igår iallfall!
 
Om sommaren kommer gå som jag har tänkt mig så kommer det nog bli bästa sommaren i mitt liv. Avicii - Nause - Nicky Romero - Rebecca och Fiona - Icona Pop - USA - Häst. Plus en himla massa mer band och DJs. Pepp som jag vet inte vad!

Illamående

Datum: 2013-02-16 Tid: 21:36:53 Kategori: Today Kommentarer: 1
Vill bara spy av någon anledning därför är uppdateringen som den är. Har legat ocg kollat på melodifestivalen och det var sämst. Och nu försöker jag komma på något sätt att inte få mig att spy. 
 
Går inte att lägga in bild av någon anledning nu också. 
 
 

Död

Datum: 2013-02-16 Tid: 16:19:35 Kategori: Today Kommentarer: 3
Hej från en död människa!
 
Jag vet inte vad som händer med mig när mamma och pappa är borta. Som alltid: Vaknar, går in i vardagsrummet, lägger mig i soffan och startar TVn. Blir liggandes där tills jag känner att jag borde gå och äta frukost. Hämtar de och lägger mig återigen i soffan. Ja ungefär så har väl mina senaste 6 timmar varit.
 
 
Om jag ska berätta lite om igår så efter mötet på stallet kom Kim och hämtade mig och vi åkte och köpte kycklingsallad. Satt i soffan och åt den och sedan hämtade jag min dator för vi skulle kolla på pewdiepie. Helt plötsligt var klockan 20 över 7 och Emma och Johanna var påväg till mig. Jag var tvungen att städa massa och byta om och sånt men eftersom jag är så snabb så hann jag. När Rebbe kom så började vi göra efterrätten. När vi precis var klar så kom Jenniefer också. Man blev sjukt mätt av den och jag åt typ hälften och höll på att spy så jag åt två minichips (de var så små så de räknas som smulor ungefär) för Jenniefer matade mig. De var de jag fick i mig haha. Vilken tur vi köpte cheese balls, chips, 1kg godis och tre drickor då en tiondel av varje sak blev uppätet och en och en halv dricka var kvar. Så nu har jag de jag äter ikväll ;)
 
De åkte hem runt 12 och då städade jag och fixade innan jag la mig i soffan och kollade på film och sov lite. Halv 2 gick jag och la mig.
 
Har varit finväder hela dagen men jag har inte varit på humör för att dra ut direkt. Jag har knappt vaknat än liksom..
 
...Därför får ni en gammal bild men har jag tur så kanske ni har glömt bort den? ;)

OneRepublic - If I Lose Myself

Datum: 2013-02-15 Tid: 16:55:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 4
Låten som ständigt går i mina öron nu. Hur bra!? 
 
I stared up at the sun
Thought of all the people, places and things I've loved
I stared up just to see
Of all the faces,
you were the one next to me

You can feel the light start to tremble
Washing what you know out to sea
You can see your life out of the window, tonight

If I lose myself tonight
It'll be by your side
If I lose myself tonight

If I lose myself tonight
It'll be you and I
Lose myself tonight

I woke up with the sun
Thought of all the people, places and things I've loved
I woke up just to see
With all the faces
You were the one next to me

Take us down and we keep trying
40 000 feet keep flying

Lose myself
If I lose myself tonight

 
 

Världens bästa SHM ♥

Datum: 2013-02-15 Tid: 15:46:52 Kategori: Today Kommentarer: 0
mnordqvist @ instagram
 
*Sitter på matten och Rebbe får ett sms av sin mamma och skriker ut att SHM linnena kommit till birsta. Alla får panik och säger till varenda förälder att dom ska köpa påväg hem från jobbet*. Såklart jag också. Pappa köpte med sig två hem för att jag inte visste vad jag skulle ha för stolek. Ena var dock felmärkt så det var en storlek mindre men det var bara bra för dom var jättestora och den mindre satt toppen. Det är dösnyggt iallafall och jag gillar modellen för den är inte lika kort som jag trodde och den åker inte upp så himla mycket. Toppen toppen. Bra början på helgen! :D
 
Nu ska jag åka till stallet och ha möte och sedan ikväll blire fest hos mig! Party party party. Eller inte va? ;)

Dum bloggdesign

Datum: 2013-02-14 Tid: 19:51:05 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 7
Blir förbannad på min bloggdesign för sidomenyn har hoppat ner fast inte under alltihop utan under fast innanför själva där inläggen står. Scrolla ner för att se. Ser det ut så för er också eller är det bara för mig? Blir arg för det är inte så på de andra sidorna som inlägg, kategori och arkiv sidorna. Har varit samma problem fast tvärt om förut.. Less less less.. Vet inte om jag orkar göra något åt det för måste nog göra om hela designen då. Åh.
 
Så ser ni inte heller sidomenyn? Eller är det bara min dator som är knas?

Den vackraste ♥

Datum: 2013-02-14 Tid: 19:39:49 Kategori: Teddy Kommentarer: 6
Idag är det alla hjärtans dag. Min enda tanke går till min finaste ängel uppe i himlen. Världens bästa Teddy. Efter sju år i min ägo har jag nu varit utan dig i sex månader. Sex hela månader sedan du fick somna in och hoppa vidare till din bästa syster Frida. Efter att ni inte kunnat träffats på nästan fyra år. Tack vare att du inte är ensam längre så kan jag gå vidare fortare än vad jag trott bara för att jag vet att du har det bättre nu. Du har det bättre tillsammans med Frida dygnet runt nu. Men även fast du har det bra så har du lämnat det största tomrummet i mitt hjärta. Tomrummet som aldrig kommer läka, som gör lika ont varje gång jag tänker på dig.
 
Jag vill minnas dig glad och lycklig och det fick jag göra. Du var glad ända tills dagen innan du fick somna in. Den dagen då jag bara ville åka till veterinären och låta dig hoppa vidare. Jag vägrade se dig, min bästa vän, helt borta i kroppen. Jag vägrade. Det var det bästa för både dig och mig.
 
Älskade vän.
 
Bilder från 2010 som min kusin tagit. Tror faktiskt att de aldrig visats.
 

SIHS #8

Datum: 2013-02-14 Tid: 17:30:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 7
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Vet att det är länge sedan det var SIHS men bättre att lägga ut något så det blir lite bilder här. Har ett inlägg kvar sedan slipper ni dom bilderna. Vill iväg och fota hästar någongång så om det är någon i närheten som vill bli fotat så hör av er! I helgen skulle jag kunnat varit på stallet för det är tävlingar där men har knappt någon skjuts. Vill helst inte fota i ridhus eller så. Tänk fint väder, fin häst och ryttare som galopperar i snön. Och jag med kameran ;) 
 
Nu ska jag snart iväg till gymmet. Blir bara 30 minuters pw men blir bra de.
 

Duktig

Datum: 2013-02-14 Tid: 16:15:31 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Red Exxet idag och vi jobbade mer tillsammans än mot varandra som vi gjorde förra veckan. Han var fin redan från början och tog mer kontakt med tyglarna. Han var inte heller lika pigg som han var förra veckan vilken gjorde det lite enklare med allt. Någon gång i mitten av ridpasset blev det någon svacka något varv men det gick över rätt så fort. Vi gjorde skänkelvikning och det gick bra. Han gjorde det jag sa så bara jag som måste träna på vissa saker och tänka efter och förbereda lite mer.
 
Duktig häst! :)

When your dreams all fail

Datum: 2013-02-13 Tid: 22:15:53 Kategori: Hugo Kommentarer: 0
Even if the future not come out as planned, never stop fighting!

Tuxedo, Suzuki och till sist Iris

Datum: 2013-02-13 Tid: 21:09:14 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Var på tok för mycket snö för att farfar skulle kunna dra transporten från gården så det sket sig med Tuxedo. Istället iväg till stallet och då skulle jag ha Suzuki och blev väl hyffsat glad för jag var inte på topp humör att bråka med Gregory. Såklart när jag skulle gå och göra iordning Suzuki så blev det ändrat så jag skulle ha Iris istället. Måttligt glad då eller.. Sedan att hon hade kastat av någon eller vad det var igår så den hade åkt ambulans gjorde ju saken bättre.
 
Har inte ridit henne sedan hon nyss hade kommit så det var skillnad på henne. Både positivt och negativt. Hon var mjukare och inte lika vinglig. Istället så har hon blivit tjurigare och vill helst gå dit hon vill. Vi skulle göra skänkelvikningar och hon kan ju knappt de. Hon fattade verkligen inte vad jag ville för det mesta, så jag gjorde bara i skritt för att inte hon skulle bli förvirrad. De gånger jag gjorde i trav så rann hon bara iväg och det blev pannkaka av allt. I galoppen så orkade hon typ knappt något heller utan bröt av såfort jag slutade driva pyttelite.
 
Dagen som började bra och tyvärr slutade skit. Men så ska det väl också gå ibland.
 
Iris
Har ingen bild på henne så tog en från hemsidan

Semla igår och förhoppningsvis ett dressyrpass på Tuxedo snart

Datum: 2013-02-13 Tid: 17:42:54 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 2

Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Nej men titta! Nya bilder! Woooow!

Blev faktiskt semlor för oss igår, även fast det såg lite kört ut. Bror min lyckades få tag i några. Tror inte det blev några förra året för det var slut överallt. Glömmer liksom bort hela tiden. Tog fram kameran för det behövdes dokumenteras. Blev några bilder iallafall.
 
Snart måste jag ta och byta om för att göra mig iordning och sticka upp till Tuxedo. Deras traktor hade stannat mitt i vägen så det kanske inte är säkert att vi får ut transporten, men hans ägare hade kört förbi med bilen så det går förhoppningsvis! Är jättetaggad på att ha lite dressyr på honom nu när det har gått så bra på slutet. Annars blir det inte föränn om 2 veckor och känner mig inte peppad på att ha dressyr på Gregory idag faktiskt. Första gången tror jag.
 
Kameran följer självklart med så mamma kanske lyckas ta någon bild :)
 

Litla igår

Datum: 2013-02-12 Tid: 16:11:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 10
Igår red jag Litla på lektionen. Vi gjorde "åttan", alltså en volt där hästen skulle vara böjd och sedan rakriktad och gå in på en volt åt andra hållet osv.. Det är detta som Litla behöver, alltså bli lång och låg så hon får arbet med ryggen. Jag tycker att det gick bra och nu fick jag ännu mer tips på hur jag ska rida henne bättre. I skritten skötte hon sig för det mesta bra och när jag gjorde rätt gjorde såklart hon rätt också. I traven var det lite svårare för hon ville gärna springa på fort och när jag väl började jobba henne blev hon lite lat men tycker ändå att det gick hyffsat. Vi gjorde några galoppfattningar också och det gick bra, fick peta lite med spöet men annars så. 
 
Ska iväg och rida henne sen igen.
 

Tisdag morgon

Datum: 2013-02-12 Tid: 07:00:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Gick och la mig strax efter 9 igår för att jag skulle få sömn. Sov faktiskt heeela natten och jag tror första gången i litt liv (som jag kan minnas) vaknade jag utvilad. Jävligt skönt faktiskt! Nu måste jag ta mig ur sängen och göra mig iordning. Bussen går om 40 min..
 
Måste också säga tack för alla kommentarer jag får och statistiken är ändå även fast jag kanppt bloggar. Har inte hunnit svara på alla kommentarer men det gör jag så fort jag får tid :)
 
Red Litla igår och det gick bra. Nu vet jag hur jag ska rida henne ännu mer. Sne bild också men blir så när jag laddar upp från mobilen.

Trött

Datum: 2013-02-11 Tid: 17:06:02 Kategori: Today Kommentarer: 6
Sov knappt fyra timmar inatt. Kul att vakna 3 och inte kunna somna om. Somnade klockan 6 fast skulle upp halv 7..
 
Var i Hassela idag med Johanna. Åkte långsvängen hela tiden ett par gånger så Johanna lärde sig. Sedan åkte jag några branta backar och skogen med några andra för Johanna ville inte de.
 
När vi åkte hem så var jag astrött. Fick kämpa för att inte somna... Nu ska jag snart iväg och rida och
kommer antagligen somna på hästryggen.

Fullspäckat schema

Datum: 2013-02-10 Tid: 17:45:23 Kategori: Ridning Kommentarer: 8
Hej! 
 
Uppdateringen på topp här. Men hinner verkligen inte på dagarna längre. Har fullt upp och när det väl är en dag där jag inte behöver göra något då är det inte datorn första tanken som kommer upp i skallen. Har knappt några bilder heller och har inget jag kan tidsinställa. Igår var det en slappdag och gjorde ingenting typ. Var en sväng till min morbror och på kvällen kom Jenny, Patrik och Julia och kollade på melodifestivalen med oss 
 
Idag har jag ridit tre hästar och snart ska jag iväg till gymmet. Red Tuxedo vid 12 barbacka. Var supermysigt och han var duktig. Han blev rädd några gånger men tur man har balans så jag stannade kvar på ryggen. Behöver inte gå in på detaljer men han var mycket trevligare att galoppera barbacka på än med sadel faktiskt. 
Åkte hem och åt mat sedan vidare till nästa häst. Provred en häst men det behöver vi inte gå in på. Det gick väl sådär men han var mysig ändå. 
Direkt efter åkte jag och red Litla. Hämtade henne och gjorde iordning henne på knappt 10 min för hade bråttom Red en sväng med mycket trav och hon var duktig. Lite dampig blev hon och jag vet inte varför men det blev bättre iallafall. Efter de åkte jag hem och har varit hemma i en halv timme ungefär och har ätit mat. Nu inväntar jag Emma som ska bli klar så vi kan åka till gymmet. 
 
Imorgon ska jag och Johanna till hassela med skolan. Kanske tar med kameran så jag kan få några nya bilder. 
 
Hästen har inget med inlägget att göra men aja det är en häst bild ;) 

Mobilbilder på Ella

Datum: 2013-02-08 Tid: 15:42:52 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 16
Massor av bilder som jag tog när Ella var här. Min kamera var fortfarande på lagning så färför fotade jag med mobilen (Samsung galaxy s3). Tycker ändå att bilderna blev bra för att vara med mobil. Har inte fixat med inställningarna själv heller vilket gör att de blir lite sämre men blir jobbigt att ändra inställningar vid varje bild och Ella var lite otålig ;)

Ridning onsdag och torsdag

Datum: 2013-02-08 Tid: 15:04:49 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
I förrgår red jag somsagt Gregory och vi hade hoppning. Vi hoppade en bana och hästen skötte sig faktiskt superbra!
 
Sådär såg banan ut. Vi började hoppa fram på räcket (fast det var ett kryss då), staketet och hjärtplanket. Han brukar vara väldigt mesig på titthinder så på staketet drog han lite utåt och försökte springa på sidan. Då fick han ställa sig framför och nosa men då såklart tar han ena benet över hindret. Försökte igen och då hoppade han superbra. Hjärtplanket brydde han sig inte om.
Resten av lektionen var han superduktig :) Banan låg på typ 60 kanske och sedan fick vi som ville hoppa högre, hoppa hjärtplanket som var 75-80 typ. Banan hoppade han klockrent och sedan när vi skulle hoppa hjärtplanket så blev det en dålig väg så galoppsprången blev fel så då gjorde vi det igen och då gick det super. Inte så skoj att vi inte hoppar så högt men aja man får tänka på att hästarna inte har det så lätt stackarna :/ 
 
Annars så i själva framridningen och de så gick det inte speciellt bra. Stretig och lite sånt.
 
 
Igår red jag Exxet med skolan. Vet inte hur länge sedan det var jag red honom. Som ni kanske vet så red jag honom jämt förut men sedan skulle han säljas i oktober eller när det var men han gick inte igenom besiktningen och sen dess har han varit halt. Han har gått lektion i några veckor nu.
Iallafall så gick det inte så bra. I skritten var han fin men i traven så var vi tillbaka på ruta 1 som för ungefär ett år sedan. Han vill inte ta kontakt med tygeln så man måste hålla i yttertygeln hela tiden innan han släpper någolunda. I galoppen var han jättepigg och ville springa över allihopa framför.
Vi hade lite bommar. En i varje hörn och sedan tre på medellinjen. Vi skulle trava över dom på medellinjen och sedan galoppera över de i hörnen och sedan sakta av till trav, trava över de på medellinjen och sedan åt andra hållet och galoppera över dom bommarna osv.. Han var duktig där och lyssnade bra på när jag ville att det skulle gå fortare/saktare. När vi travade av så började jag hitta honom igen och han tog mer kontakt med tygeln.
Bilder från i september. Där kunde jag rida honom iallfall. När han börjar gå lite mer lektioner kanske det blir han jag kommer ha istället för Gregory. Han ska väl nog gå i pension gammgubben!
 
Efter de fick jag skjuts av min lilla friend till Riiby. Var ungefär 1,5 timme tills Felicia skulle komma. Lena och en liten tjej var där och de skulle ta in hästarna och jag hjälpte till litegrann. Tog in Litla och hon fick hö. När alla hästar var intagna och allt sånt så borstade jag Litla och sedan kom Felicia. Vi gjorde iordning hästarna och red iväg. Började med att vi hade ridit en bit och det kom en lastbil och Litla blev livrädd och vände i full galopp hemåt. Hon galopperade längs med lastbilen så hon blev ju bara räddare och räddare stackarn. Men som tur var så såg han som körde att hon toksprang så han stannade och då fick jag stopp på henne. Resten av vägen så var hon duktig och så, riktigt pigg faktiskt! När vi travade ville hon bara rejsa iväg i galopp om hon hade fått bestämma. Kul att det finns lite energi i henne :D


Snabbt om läget just nu

Datum: 2013-02-07 Tid: 18:48:52 Kategori: Today Kommentarer: 2
Ridit Exxet och Litla idag. Nu ska jag vidare till gymmet i någon timme. När jag kommer hem ska jag duscha och sedan sätta mig vid datorn och skriva ihop hoppningen med Gregory igår och sedan ridpassen idag. Har ju knappt tid på dagarna för att sitta vid datorn längre så därav att jag inte bloggar. Men så blir det ibland. 
Imorgon har vi nationella där vi ska skriva uppsattsen. Kommer ju gå superbra.. Slutar iallafall efter de så runt 12. Och då är det heeeeelg :D 
 
 

Nationella, gymmet och nu ridning

Datum: 2013-02-06 Tid: 17:33:48 Kategori: Today Kommentarer: 1
Första nationellaprovet avklarat. Gick väl sisådär men hoppas på någolunda bra iallafall! Hade idrott sista timmen och var skidor sista gången. Jag Jenniefer, Emma och Julia genade (fast Julia gick) och lärarn kom på oss hehe. Var mycket folk som åkte så vi satt oss på huk men vi trodde inte att lärarn var där även fast det lät som det. Men vi satt på huk mitt ute i skogen och de hade sett oss klart och tydligt ;) Bra betyg vi kommer få..
 
Direkt efter så gick jag och Emma till gymmet. Vi gick i 35 minuter sedan lite olika saker nere i gymmet. 
 
Snart ska jag äta och sedan iväg till stallet. Hoppning på Gregory idag. Hoppas på lite bättre känsla idag :) 
 
Bloggar från mamma och pappas dator så har inga bilder.. 

Litlapitla

Datum: 2013-02-05 Tid: 16:39:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 5
Igår red jag Litla igen. Vi red samma övning som förra gången med serpentiner fast la in volter också. Det gick väl ganska bra, hästen sköte sig bra men jag måste träna på lite saker som att vinkla handen mer och släppa mer på inner tygeln och hitta mer kontakt på ytter. I traven så kickade hon bara en eller två gånger men jag vet bättre nu hur jag ska rida henne så bara rida framåt då går det bra. Hon gick fint några steg också men då blev hon lat istället och saktade ner så jag sparkade på henne men då kickade hon för hon blev irriterad, hade inget spö heller för det fanns inget så kunde inte säga åt henne på det sättet heller.
 
Viktoria ville att jag skuller rida henne 1-2 gånger i veckan för hon har varit halt och ska väl få lite mer igångsättning. Ännu mer ridning så det är ju toppen!

Från skola och gym till sjökor

Datum: 2013-02-04 Tid: 16:55:43 Kategori: Today Kommentarer: 0
Tråkig och jobbig dag på skolan. Förstår inte hur man kan sätta ett schema som idrott - rast i 1 timme - spanska i 1 timme - lunch i 1 timme och 25 min. Medans alla andra som inte är i våran spanska grupp har idrott och sedan hål i 2,5 timme istället. Man blir så glad över sånt.
 
Efter skolan gick jag och Emma till gymmet. Gåbanden var upptagna så vi var bara i gymmet. Blev lite armar och mage men mest ben. Vi ska börja planera lite bättre nu så att måndagar kör vi ben och onsdagar mage osv.. Ska bli fit nu ju ;)
 
Snart ska jag äta och sedan rida. Har ingen aning om min ridlärare vet att jag ska komma ens.. Blir en överraskning ;)
 
Florida 2010. Här fanns det ingen systemkamera i min ägo ;)
Skulle ni vilja bada där eller? Om ni inte ser mig så till höger ser ni två fåglar (jag och min kusin) som inte kunde he ner armarna i vattnet. Haha herregud vad äckligt det var när det såg ut som krokodiler och aligatorer på bottnen av allt sjögräs! Men nä ganska fränt ändå, varmvattenskälla där det fanns sjökor på vintern då det är för kallt i havet. Så alla hade dragit vidare mot havet, utom en som låg på botten och kom upp var 5 minut med nosen och andandes typ ;) A4 hette den också, eller den var märkt som A4. Jag ska bli en sån i mitt nästa liv!
 

Både dum och duktig häst

Datum: 2013-02-03 Tid: 20:17:36 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 4
Idag red jag Tuxedo runt 11-12. Började väl inte så bra då Mitzy (hans hagkompis) inte stod still utan sprang runt i hagen så Tuxedo kunde se henne. Då brukar han få lite panik och det fick han nu också. Han stod och tokandades, skrek, gå över mig, sparka med framhovarna osv.. Han har verkligen ingen respekt alls. När jag skulle tränsa så när jag knäppte upp grimman och han började gå iväg ner för en trappa ungefär (fast inte en vanlig trappa utan en träplanka eller vad man ska säga som hästar kan gå på). Nedanför där så kan man gå in i hagen. Då höll han såklart på att fastna och lyssnade han på mig då när jag skulle försöka backa honom eller? Nej precis. Fick ta och banka till honom och då reagerade han litegrann. Han är bara farlig för sig själv..
 
Trodde att ridningen skulle gå likadant men faktiskt så var han superfin! Vi red på en lång gångväg som går längs med havet. Där vi red är det indelat i 3 stycken vägar eller vad man ska säga för att de kommer vägkorsningar. Så första biten fick han rejsa iväg i galopp.Den andra biten travade vi och gjorde skänkelvikning från sida till sidan hela tiden och det gick bara bättre och bättre. Den sista biten så galopperade vi men jag skulle bestämma tempot. Han gick i en hög form och trampade under sig sjukt bra. Bredvid oss så var våran skugga också så jag såg precis hur han såg ut från sidan och herregud säger jag bara. Det var då inte bara ovanifrån som det såg och kändes bra!
Fick sitta och bromsa honom hela tiden och när han försökte dra iväg så sa gjorde jag en hastig inbromsning så att han skulle förså att det är jag som bestämmer. Efter ett tag vände vi och då galopperade likadant och då var han ännu finare. Sedan de resterande två bitarna så blev det skänkelvikning i trav. Skrittade ganska långt efter de innan trav upp för en lång backe där vi brukar rejsa i galopp. Han ville göra som alla andra gånger så fick bromsa honom mycket. Jag vill också att han skulle vara lång och låg så han arbetade med ryggen, såklart försökte han kicka och lite sånt men det lyckades han inte så bra med. Resten av vägen hem ca 15 min så blev det en lång avskrittning och faktiskt så skötte han sig hela vägen!
 
Svettig som tusan blev han stackarn. Men det är bra att han börjar träna lite mer avancerat nu så att han överlever ridhuset. Så han slipper bli svettig för själva jobbet och bara p.g.a värmen.
 
Haha ful. Bild från i december någongång. Måste ta och höra om någon vill fota oss någongång framöver så det blir några nya bilder. Och då hoppas på att han inte var som förra gången då han hade damp för att tjejen hans var borta.
 
Blev ett långt inlägg men det kan vara bra ibland det också.

Där flög lördagen bort

Datum: 2013-02-03 Tid: 10:24:18 Kategori: Today Kommentarer: 7
Igår var jag, mamma och pappa på birsta. Åkte iväg först till northbike för att de skulle kolla på nån motorcykel och sen iväg till Siba. Hämtade kameran. En sak som dom fixat var att det var lite svart i kikhålet men inget som blev på bilderna så det är borta. De andra felen får vi se om de uppstår igen. Gick en sväng på hööks och visade lite saker för mamma som hon kan köpa till mig och som Tuxedo vill ha.
 
På kvällen kom Anette och Josefin och åt mat. Vi kollade på melodifestivalen och det var ju världelöst. Det var ju inte en ända låt som var bra. Sedan Yohio som alla tycker är så himla bra. Visst han är kanske bra men nja inget i min smak.
 
Förövrigt så har jag hittat en ny ponny som jag vill ha. Hehe den var ännu finare. Men vi får se :)
 
Ska snart iväg till Tuxedo och rida litegrann. Får se vad vi hittar på.
 
Bild som har mycket med inlägget att göra. Men så kan det bli ibland ofta.
 

Min kamera har kommit

Datum: 2013-02-02 Tid: 10:09:19 Kategori: Today Kommentarer: 5
Hej! Igår kom faktiskt min älskade kamera så den ligger på siba och väntar på mig. Ska åka dit idag och då blir det väl en sväng på Hööks och lite klädaffärer. 
 
Har också hittat en ponny som jag vill ha. Den påminner så sjukt mycket om Hugo! Även fast dom inte är så lik men såfort jag såg honom så tänkte jag Hugo. Den är 6 år yngre och 6cm högre än Hugo. Ja den ska jag ha! ;)
 
 

Snart, snart så!

Datum: 2013-02-01 Tid: 16:32:26 Kategori: Today Kommentarer: 8
Fredag! Dagen man längar till såfort det blir måndag. Lyckades överleva skolan ännu en vecka. Bara hälften av veckorna som varit år kvar till sportlov. Sedan några veckor och påsklov och takida. Sedan slutspurten och man kan börja köra moppe igen. Och sedan blir det sommar och sommarlov och AVICII !!! Ja nu fick jag allt tänka på lite mer.
 
Någon mer som ska till bråvalla eller?
 
Åter till att det är fredag igen. Har skittråkigt utan kamera. Råkade faktiskt se ett kvitto där det står att min lilla kamera ska vara klar 30/1. Hallå? Det var ju förfasiken i onsdags. Men den ska väl fraktas och hela alltihop. Sista ovisade bilden från kameran. Mobilbilder hädanefter om inte kameran kommer snart.
 

RSS 2.0