Både dum och duktig häst

Idag red jag Tuxedo runt 11-12. Började väl inte så bra då Mitzy (hans hagkompis) inte stod still utan sprang runt i hagen så Tuxedo kunde se henne. Då brukar han få lite panik och det fick han nu också. Han stod och tokandades, skrek, gå över mig, sparka med framhovarna osv.. Han har verkligen ingen respekt alls. När jag skulle tränsa så när jag knäppte upp grimman och han började gå iväg ner för en trappa ungefär (fast inte en vanlig trappa utan en träplanka eller vad man ska säga som hästar kan gå på). Nedanför där så kan man gå in i hagen. Då höll han såklart på att fastna och lyssnade han på mig då när jag skulle försöka backa honom eller? Nej precis. Fick ta och banka till honom och då reagerade han litegrann. Han är bara farlig för sig själv..
 
Trodde att ridningen skulle gå likadant men faktiskt så var han superfin! Vi red på en lång gångväg som går längs med havet. Där vi red är det indelat i 3 stycken vägar eller vad man ska säga för att de kommer vägkorsningar. Så första biten fick han rejsa iväg i galopp.Den andra biten travade vi och gjorde skänkelvikning från sida till sidan hela tiden och det gick bara bättre och bättre. Den sista biten så galopperade vi men jag skulle bestämma tempot. Han gick i en hög form och trampade under sig sjukt bra. Bredvid oss så var våran skugga också så jag såg precis hur han såg ut från sidan och herregud säger jag bara. Det var då inte bara ovanifrån som det såg och kändes bra!
Fick sitta och bromsa honom hela tiden och när han försökte dra iväg så sa gjorde jag en hastig inbromsning så att han skulle förså att det är jag som bestämmer. Efter ett tag vände vi och då galopperade likadant och då var han ännu finare. Sedan de resterande två bitarna så blev det skänkelvikning i trav. Skrittade ganska långt efter de innan trav upp för en lång backe där vi brukar rejsa i galopp. Han ville göra som alla andra gånger så fick bromsa honom mycket. Jag vill också att han skulle vara lång och låg så han arbetade med ryggen, såklart försökte han kicka och lite sånt men det lyckades han inte så bra med. Resten av vägen hem ca 15 min så blev det en lång avskrittning och faktiskt så skötte han sig hela vägen!
 
Svettig som tusan blev han stackarn. Men det är bra att han börjar träna lite mer avancerat nu så att han överlever ridhuset. Så han slipper bli svettig för själva jobbet och bara p.g.a värmen.
 
Haha ful. Bild från i december någongång. Måste ta och höra om någon vill fota oss någongång framöver så det blir några nya bilder. Och då hoppas på att han inte var som förra gången då han hade damp för att tjejen hans var borta.
 
Blev ett långt inlägg men det kan vara bra ibland det också.

Kommentarer
Anonym

Oh vilken fin häst
Hade också det där tränset till min förra häst :)

Svar: Visst är han :) okej :)
My Nordqvist

Tid: 21:42:10
Datum: 2013-02-03
Zenitha Nordqvist

Jag skulle vilja fota han någon gång men för att få det att passa in med tider för dig och mig så kan det bli svårt.. Kanske till sommaren.

Svar: Ja precis... men till sommaren hoppas jag att jag har egen pålle :D
My Nordqvist

Tid: 21:58:01
Datum: 2013-02-03
Hemsida: http://nitashundvardag.blogg.se/
| josefine arvehall ~ foto |

Allt bra?:)

Svar: Ja bara bra!
My Nordqvist

Tid: 22:25:58
Datum: 2013-02-03
Hemsida: http://jossesphoto.blogg.se
Lisa

SV: Åååh tackar! :D Haha alltså så söt polle :)

Tid: 22:45:24
Datum: 2013-02-03
Hemsida: http://rettstavat.blogg.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: