Dressyr

Igår fick det bli ett dressyrpass för Cooper. Lösgörande och få honom att länga sig och komma ner lite. Han var lite sisådär i början, gjorde mycket volter och då blev det automatisk träning med att hålla kvar honom med innerskänkeln. Han lyssnade suveränt för höger men för vänster, knappt halvbra. Testade på lite framdelsvändningar, fast som blev bakdelsvändningar. Men det fick bli så för han blir så förvirrad och förstår inte vad han ska ta sig till så då går han bara iväg från mig istället. Här var det likadant som i volterna, höger går bra men vänster blir bara kaos. Jenny, hjälp!! Haha, men han gjorde något steg hyfsat bra så det fick räcka.
 
Tränade ett par galoppfattningar också. Gud så taggad han blir! Han måste lära sig att han ska vara någolunda avslappnad i fattningarna så då fick jag lägga ett par volter innan så han kom ner med huvudet och höjde ryggen. Det blir så mycket bättre fattningar då också. 
 
Duktig var han ändå. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag med honom. Uteritt kanske. Kanske bort till travbanan och rida ett varv där, fast inte rejsa utan bara trava lite lugnt för han har aldrig varit där. Vi får se.
 
Bild som Jenniefer tog i onsdags :)

Kommentarer
Sanna

Sv: haha ja det är ju typ de ända som går att göra när dom bara springer iväg xD :)

Superfin bild, han ser mycket trevlig ut! =)

Svar: Tack! Ja han är jättehärlig :D
My Nordqvist

Tid: 13:26:05
Datum: 2013-07-13
Hemsida: http://stallsackum.blogg.se
Zenitha Nordqvist

Min tolkning av allt du skriver om Cooper är att trots att han är så ung och obildad så är han ändå väldigt duktig, du har ju inte haft han så länge och det låter som att han redan gör framsteg. :)

Svar: Ja han är väldigt lättlärd. Hon sa att han kunde skänkelvikning och galoppombyten. Dock så det med skänkelvikning verkar vara en som dom "rider med händerna" och tvingar honom eftersom han inte flytta(de) för skänkeln. Men redan efter när vi tränat på att flytta för skänkeln i två veckor så kunde han det i princip helt. Nu har det dock avtagit för vänster (haha).Så han är väldigt lättlärd och tacksam för mig också, när jag gör rätt gör även han rätt så det är ingen dum häst (:
My Nordqvist

Tid: 13:59:25
Datum: 2013-07-13
Hemsida: http://nitashundvardag.blogg.se/
Julia

Gud vad fin, är den din? :)

Svar: Visst är han, tack :) Ja det är de :D
My Nordqvist

Tid: 14:44:40
Datum: 2013-07-13
Hemsida: http://juliastegfeldt.horseworld.se
Zenitha Nordqvist

Är väldigt spännande att följa bådas utveckling. :)

Tid: 23:54:48
Datum: 2013-07-13
Hemsida: http://nitashundvardag.blogg.se/

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: