BRÅVALLA FESTIVAL - Torsdag

Datum: 2013-06-30 Tid: 21:02:58 Kategori: Bråvalla festival 2013 Kommentarer: 4
Jag har säkert glömt väldigt mycket av det som hände men jag ska försöka skriva ihop något.
 
Det var sjuka bilköer som redan började på onsdagen. Eftersom det var strejk så gick inga bussar eller spårvagnar så fler var tvugna att ta bilen. Får inte heller glömma att det regnade när pappa släppte av oss (jag, Julia och Rebbe) där kön började och det var 3-4km att gå ungefär. Det stod i princip helt still i bilkön så det gick 10000 gånger fortare att gå. När vi bara hade 1km kvar kanske så stannade det en buss (Bråvalla hade suttit in några extrabussar) så vi fick åka sista biten med den.
 
Väl på festivalområdet så fanns det inget att göra. Efter ett tag började det regna jättemycket så vi stod under tak i en timme ungefär tills det slutade. Då kom också Emma och Jenniefer som hade suttit fast i bilkön.
 
Vi småkollade på lite band som var där som Ghost, In flames, Paramore, 2MANYDJS och Rammstein. Efter vi sett Rammstein ett tag så gick vi och köade till Rebecca & Fiona som spelade 20 i 1. 
 
Rebecca & Fiona var riktigt grymma och det var ganska kaosigt i publiken. Jag och Rebbe stod på tredje raden och framför oss stod Jenniefer, Julia och Emma. Rebbe försvann bakåt ganska fort och jag åkte både åt höger och vänster. Efter ett tag så mosades jag bakåt och hamnade kanske 5-8 raden eller så. Men helt plötsligt var jag framme på andra raden. Själva spelningen var grym också och det var roligare nu än förra året på gatufesten för då visste jag inte vilka de var så jag kunde bara någon Nause låt som dom remixade. Medans nu kunde jag typ alla. 
 
Rammstein
In Flames
Paramore
Rebecca & Fiona
.....och jag avslutar med denna bild. Bara det att halva dagen var kvar efter detta.
 
 

NU ÄR DET ÖVER - påväg hem

Datum: 2013-06-30 Tid: 14:11:42 Kategori: Bråvalla festival 2013 Kommentarer: 1
Påväg hem nu. Känns sjukt att allt är över nu. Att AVICII är över. Panik. 
 
Men å andra sidan så är det jäkligt skönt att få komma hem. Har blåmärken överallt eller där jag inte har de så har iallafall ont. Min ena tumnagel gick av igår också så jag började blöda, så det är inte så skönt. 
 
När jag kommer hem tror jag inte att jag orkar blogga, får se vad klockan blir och hur trött jag är (sov i ca 4 timmar inatt). Imorgon åker jag nog direkt till stallet också. Saknar ju lillen! ♥
Så fort jag får tid så kommer jag skriva om allt. Gör ett inlägg om varje artist/band/DJ ungefär så blir det inte så mycket i ett enda inlägg. 

Fotomodell nästa? Nja tror inte de jag

Datum: 2013-06-30 Tid: 10:52:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm F/3,5-5,6G ED
 
Hon var lite rolig när jag skulle ta dessa bilder. Först kollade hon åt ett håll så jag satt mig där så det skulle se ut som om hon kollade på mig. Då sträckte hon ut huvudet så långt ut på sidan som hon bara kunde för att hon skulle se bortanför mig. Vilken fotomodell.... Men hon lär sig väl förhoppningsvis ;)

Längst fram på AVICII !!

Datum: 2013-06-30 Tid: 04:01:30 Kategori: Bråvalla festival 2013 Kommentarer: 0
mnordqvist @ instagram 
 
JAG STOG LÄNGST FRAM VID STAKETET PÅ AVICII!!! HELT SINNESSJUKT. SJÄLVKLART VAR HAN SÅ OTROLIGT GRYM OCKSÅ.  ÅÅÅ AAAAAAAA SHIT. 

"Bara jag inte kollar in i kameran" - Funny 6 månader

Datum: 2013-06-29 Tid: 16:04:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Hon är omöjlig att fota den där lilla hundvalpen. Hon ska minsann kolla överallt utom på mig och kameran. Bättre blir det då inte när vi vill att hon ska sitta still. "Hua vad hemskt!!" - Funny
 
 

Bilder från i tisdags

Datum: 2013-06-29 Tid: 10:04:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fotograf: Pappa
Redigering: Jag

Bilder är alltid bilder, även fast de kanske inte var så fina denna gång. Sedan så ska jag tala om för alla som blev rädd, jag är faktiskt inte sådär blek :( Haha jobbigt med redigeringen då man vill ljusa upp bilden fast mörka ner huden ;) Tänker liksom inte sitta i en evighet och fixa med de, lite onödigt bara.

Grymma John De Sohn

Datum: 2013-06-28 Tid: 18:18:59 Kategori: Bråvalla festival 2013 Kommentarer: 0
mnordqvist @ instagram
 
John De Sohn var så otroligt grym. Det var riktigt bra drag och jag har nog aldrig varit så svettig som jag blev där. Jävligt bra är det enda jag får fram!
 
Har suttit och legat i gräset en bra stund och nu sitter jag och Rebbe i ett stort tält och väntar på Julia, Jenniefer och Emma. Så passar på att blogga lite nu då det finns gratis wifi i tältet. 
 
 

En hälsning

Datum: 2013-06-28 Tid: 12:55:12 Kategori: Bråvalla festival 2013 Kommentarer: 2
Hälsar från bråvalla med leriga skor, en öm överarm och ett blåmärke på handleden. Och allt har ju bara börjat. 
Nu ska vi snart åka till festivalen igen och kolla på bland annat John De Sohn, Albin Myers och Armin Van Buuren. GRYYYYMT!
Rebecca & Fiona igår. Så otroligt grymma!

Svartvitt på en väldigt snabb hund

Datum: 2013-06-28 Tid: 10:03:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
 
Herregud vad hon flög över hindren när hon skulle efter bollen! Vanligtvis så hoppar hon i lagom fart men när Kim sparkade bollen under hindret och hon skulle efter så flög hon, och högt över! Så det var en utmaning att fota kan jag tala om. Blev inte så lyckade bilder direkt, hennes huvud blev inte i fokus på tre av bilderna och på en är knappt hon i fokus, som ni nog ser. Men jag hade fullt sjå med att ens få med henne i bilden ;) Sedan kan man ta ett och annat snack med Funny också att hon inte ska blunda.
 
På tal om sista bilden också. Ja den ser ut som den gör ja ;) Herregud stackarn!
 

Film från i tisdags

Datum: 2013-06-27 Tid: 16:53:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
Suddig film från träningen i tisdags. Duktig och fin är han minsann :)

0 dagar till Bråvalla

Datum: 2013-06-27 Tid: 09:41:00 Kategori: Bråvalla festival 2013 Kommentarer: 0
 
 
 
 
Dagen vi har väntat på sedan i höstas. Dagen som vi har räknat ner till med tre tårtkalas och ett party. Dagen som gjort att jag behövt leva på 0kr i flera månader. Dagen som startar tre otroliga dagar. Dagen då det bara är två dagar kvar till Avicii. Dagen som är den 27 juni 2013. Herreguuuuud. Jag fattar det inte. IDAG BÖRJAR BRÅVALLA!
 
Jag vet inte när det var men kanske i oktober? Jag kommer inte heller ihåg hur det gick till, men har för mig att Avicii la ut en bild på facebook med tre huvudakter till någon festival. Han, Green Day och Rammstein. Jag och en kompis bestämde oss på en gång att vi SKULLE dit, även fast vi knappt visste vad det var för något eller i vilken världsdel festivalen var någonstans. I samma veva höll vi på att försöka fixa så att vi kunde åka och se Swedish House Mafia i Finland. Men det blev inte av så då sa mina föräldrar att vi iallfall kunde prata om festivalen Avicii skulle spela på.
 
Vi visste i princip ingenting om festivalen som tydligen hade ett namn. Bråvalla festival. Det skulle tydligen bli Sveriges nya största festival men det enda vi brydde oss om var att AVICII skulle dit.
 
Mer och mer band, artister och DJs släpptes till Bråvalla. Oftast så var det att vi var på skolan och någon (Rebbe var det oftast) sa/skrek BANDSLÄPPPPPPP!!!!! När Nause, Nicky Romero, Rebecca & Fiona, John De Sohn, Armin Van Buuren, Albin Myers och en massa mer släpptes så vart det kaos. Det släpptes ett par stycken en/två gånger i månaden och det blev bara bättre och bättre. Vi hade inget annat val än att åka dit.

I april fick jag äntligen köpa min biljett. Även fast jag egentligen inte hade en krona till att "slösa" på festivaler så köpte jag den endå.
 
Så vi har firat 100 dagar till Bråvalla med tårta, godis, chips och dricka hos mig, 100 dagar till Avicii med tårta på skolan, 48 dagar till Bråvalla och 50 till Avicii med tårta hos mig. Och nu kan jag äntligen säga att det är 0 dagar kvar till Bråvalla, och 2 till Avicii.
 
Ni som har koll på Bråvalla vet säkert att Takida också ska spela, samma dag som Avicii. Jag och Rebbe ska iallfall se dom men vi kommer stå långt bak och gå en stund innan de slutar. Nicky Romero slutar 5 minuter innan Takida börjar och när dom slutar börjar Nause. Lite synd att det krockar lite med tiderna, men det kunde varit värre så att dom hade spelat samtidigt.

Vattenhund

Datum: 2013-06-26 Tid: 15:52:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
 
Första gången hon simmade. Hon var så rolig för hon simmade rak ut i sjön så hade hon fått bestämt skulle hon väl simmat över ;) Hon tyckte nog att det var roligt :D

Hårt pass för killen

Datum: 2013-06-25 Tid: 22:59:35 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Cooper var jättefin idag! I början var han spänd men efter ett tag så slappnade han av och då vart han fin. Jobbade mycket på en volt och när han slappnade av fortsatte vi ut på fyrkanten. Först tog det några varv innan han slappnade av, men när han väl släppte så gick han jättefint. Sänkte sig jättebra och flyttade oftast bra för innerskänkeln. Han verkar ha fattat poängen med att flytta för innerskänkeln. Lite kul att för två veckor sedan när jag tränade för Jenny första gången så gick det inte alls men nu går det väl mer än okej bra! (Superbra om man ska räkna med första gången).
 
Vi jobbade också ganska mycket galopp. Att han ska ha kvar formen i fattningen och han gjorde det bra. Jag måste rida bättre i fattningarna också känner jag så ska inte skylla allt på honom.
Avslutade med förvänd galopp. Red in i en båge eller vad man ska säga så det blir förvänd när man rider ut på spåret igen. Det gick jättebra och han bytte inte. Gjorde två gånger åt höger och när vi skulle göra åt vänster så började han tjura för han var så trött. Han blev stressad så han kunde inte slappna av och han försökte vända för att gå mot grinden (och hem). När jag travade av honom tog det ett litet tag innan han kom till ro så när han väl slappnade av avlsutade vi.
 
Han var dyngsur under sadeln och svettig på halsen. Så svettig har han aldrig varit faktiskt.
 
Pappa fotade lite men blev inte så bra bilder. Tidsinställer ett inlägg med dom iallfall. Han filmade lite också, fast då det gick som sämst och sedan fokuserade han inte så det är lite suddigt. Men lägger nog upp en film också, så de kommer upp under helgen.
 

Dumt moln

Datum: 2013-06-25 Tid: 11:39:58 Kategori: Today Kommentarer: 3
 
Här ligger jag och solar och då kommer det ett stort grått moln som vägrar flytta på sig. Kallt blev de så jag går in och väntar på att det ska flytta på sig. 

Shoppat

Datum: 2013-06-24 Tid: 19:42:13 Kategori: Today Kommentarer: 5
Detta fick följa med mig hem. Om det inte var rea så var det billigt ändå. Från vänster, cubus - 99kr, HM - 75kr - HM - 49kr - Glitter - 79kr. Så nu behöver jag faktiskt inte köpa något mer åt mig i sommar tror jag. För pengar har jag minsann inte.
 
Nu ska jag bara börja packa allt som ska med, men får väl börja med att tvätta lite först..
 

Film

Datum: 2013-06-24 Tid: 15:03:50 Kategori: Filmer Kommentarer: 3
En kort filmsnutt. Ser inte så jättevackert ut direkt men de gör väl inget ;) Man kan ju se det som att vi bara kan bli bättre haha!
 
Nu ska jag iväg till birsta och köpa det sista inför BRÅVALLLLLLLA!!

En månad ♥

Datum: 2013-06-23 Tid: 22:05:09 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Idag är det faktiskt en hel månad sedan Cooper kom! Tiden går fort. Lilla hjärtat
 

Första skutten igår och lite dressyr/markarbete idag

Datum: 2013-06-23 Tid: 21:19:57 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Igår red jag i paddocken. När vi kom dit så hade de som äger paddocken flyttat dit lite hinder så då ville jag såklart ta ett litet skutt. Det kändes som om vi lika gärna kunde göra det eftersom mamma och pappa var med och lite enklare att ha med någon.
 
Så vi började med travbommar. Travade över de ett par gånger i varje varv. Tog sedan ett hinder med en travbom framför. Och tillsist höjde vi upp hindret och hoppade över de. Började först i vänstervarvet och hoppade två gånger då. Sista språnget kändes bra och provade då åt andra hållet. Fick aldrig något supersprång där men de kan jag inte skylla på han för iallfall. Det blev som om vi hoppade "neråt" för paddocken lutar lite så tror nog det var den största orsaken. Det skulle behövt ett halvt galoppsprång till, så första gången kom vi för nära och han hoppade mer eller mindre in i hindret. Hoppade två gånger till efter de och då hoppade han av lite stort istället så det vart mycket bättre. Eftersom det var första gången vi hoppade så ville jag bara att det skulle bli ett bra språng i varje varv och inte så mycket mer :)
 
Känns kul ändå att vi kan komma igång med hoppningen nu iallfall :D
Idag red jag för Jenny och vi gjorde lite skänkelvikningar och framdelsvändningar. Tränade också på galoppfattningar och det är han grym på. Tillslut så behövde jag knappt röra han så tog han galopp. Han är en liten galopphäst minsann då han är riktigt fin och bär sig bra där. Jenny ville se vad han gjorde ifall jag galopperade och red över ridbanan och bytte varv så han skulle gå i förvänd galopp, då bytte han automatiskt. Så de ska vi träna på, alltså att han ska kunna gå i förvänd. Satt också upp ett hinder och bytte galopp över hindret. Han bytte på en gång åt ena hållet medans åt andra så gick han i förvänd så det ska vi också jobba på!
 
Kan också berätta att han blev lite het när vi satt upp hindret idag, fick sitta och hålla honom och lägga någon volt för det skulle inte gå fort. Hindret var liksom typ 30cm.
 

Tills vidare

Datum: 2013-06-23 Tid: 18:31:10 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 0
Blev lite ändrade planer idag, som vanligt när jag planerat att blogga ;) Var först hos Cooper från 10 till halv 3 ungefär. Och när jag kom hem hade det precis kommit lite folk. De åkte hem för ett tag sedan och jag har precis ätit så har inte riktigt hunnit med mig.
 
Så nu ska jag börja få ihop lite inlägg, måste fixa ett par som jag kan tidsinställa också. Tillsvidare får ni dessa två bilder på Funny, hon tycker om grädde hon ;)
 

Kallt ska det väl också få vara ...eller?

Datum: 2013-06-22 Tid: 22:49:19 Kategori: Today Kommentarer: 1
Kom precis hem från stället mormor och morfar var med båten. Vi har ätit och pratat massa. Kallt var det också. Det var ganska varmt hemma så hade bara shorts och linne, men där blåste det jättemycket och var kallt. Som tur vad hade jag med mig en långärmad som jag skulle ha när vi åkte hem, fast tog på mig den på en gång.
 
Imorgon har jag lektion med Cooper för Jenny klockan 11 och kommer väl hem någongång på eftermiddagen. Så då ska jag försöka blogga lite. Har massor av bilder från igår på Funny när hon badade/busade, bland annat bilden ovan, och lite filmer från när jag hoppade med Cooper idag.
 
Nu ska jag ta och lägga mig och se på film!
 
Om exakt en vecka så är jag på Bråvalla, jag kommer nyss ha sett Takida och Nause. Just nu står vi nog och väntar på AVICII!!!!!!!! Det är förfasiken galet! JAG SKA SE AVICII!!!! Fast har nog inte förstått det än... Och medans jag är där borta så kommer det komma upp en tävling här på bloggen. Nämligen ett presentkort på hmmmm.... Ja de får ni minsann se då!

Skutt

Datum: 2013-06-22 Tid: 16:22:58 Kategori: C träning Kommentarer: 0
 
mnordqvist @ instagram  
Ja resten får ni lista ut.
 
Nu: köra motorcykel ut till ett ställe där mormor och morfar stannat med båten.
 

En hundvalp för tre dagar sedan

Datum: 2013-06-21 Tid: 15:52:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Några bilder från i tisdags. Var väldigt starkt ljus så lite svårt för mig att fota en hundvalp som springer överallt då då jag inte vet riktigt hur jag ska göra. Så skarpa skuggor blev det, inte så fint men aja söt är hon ju ;) 
 

Details

Datum: 2013-06-21 Tid: 10:17:00 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 1
(Detta inlägg skulle publicerats förra veckan fast hittade det i utkastet nu, men lägger upp det ändå!)
Armbanden och ringen jag hade på skolavslutningen. Egentligen skulle jag bara ha de två pärlarmbanden men i kassan frågade hon som jobbade om jag skulle köpa det med bara diamanter för det är snyggt att ha mellan. Självklart försökte hon ju lura på mig det men jag köpte det ändå. Det blev finare och ungefär som ringen, alltså något annat mellan ;)

Framgång redan från igår

Datum: 2013-06-20 Tid: 17:11:08 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Idag red jag med Pernilla. Vi red på vägen bort mot travbanan och vände efter en stund. Tvingade Cooper att gå ner i en vattenpöl, halva hoven fick han ner i den ;) Men efteråt så gick han i de flesta vattenpölarna så han kanske märkte att det inte var så farligt. Jobbade också litegrann med att han skulle ta innerskänkeln. I början lyssnade han inte så jag petade till lite hårdare och efter de så gick han för det mesta helt klockrent! Någon gång så tog han tillomed ett par steg åt sidan (böjde halsen åt ena hållet och flyttade sig åt andra) :D
 
Annars idag så har jag legat ute och solat och läst en teoribok. Bara ca 60 sidor kvar nu ;)
 
Nu får han vila imorgon. Han har gått mycket de senaste dagarna :)
 
Vill också passa på och tacka för alla fina och snälla kommentarer! Blir så glad :D Svarar på dom så fort jag får tillfälle :)
 
 

Vad en fotboll kan göra

Datum: 2013-06-19 Tid: 21:56:14 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 1
Funny fick busa med en boll igår innan farmor och farfar åkte hem. Lite trött av värmen blev hon allt! Tungan hängde ut på sidan, stackarn. Kul hade hon iallfall ;)

Träningen idag

Datum: 2013-06-19 Tid: 16:53:43 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Idag hoppade Jenny upp på Cooper innan jag skulle rida. Hon ska ta hand om honom när vi åker till bråvalla och sedan så ville hon känna på honom så att hon vet hur hon ska lära ut.
 
När jag red så jobbade vi med att han skulle lyssna mer på skänklarna och framförallt innerskänkeln. Red bland annat på en volt och flyttade ut honom på en större volt för/med innerskänkeln, och en åttvolt då han skulle böja sig genom att jag gör ett ledande tygeltag och håller kvar honom på voltspåret med innerskänkeln. Gjorde också övergångar mellan skritt och trav för att han skulle bli mer aktiv. Han var lite seg i början men efter ett tag så lyssnade han bra. Avslutade lite med galopp och då galopperade vi ett varv på spåret och sedan in på stora mittvolten ett par varv. Gjorde likadant här, alltså ledande tygeltag och hålla kvar honom med innerskänkeln och han lyssnar mycket bättre på det i galoppen. Då böjde han riktigt bra och gick fint i form!
 
Jenny tyckte att han har blivit mycket bättre än senast jag red för henne och det var för knappt 2 veckor sedan tror jag. Jag känner själv att han lyssnar bättre också så det är kul. Han utvecklas fort lillkillen :D
 
Kom hem halv 2 ungefär och har suttit och pluggat teori till motorcykelkörkörtet hela tiden fram till nu. Har första körlektionen om 3 veckor så måste ligga i hårdträning nu. Ikväll ska vi ut och köra. 

Bus

Datum: 2013-06-18 Tid: 20:38:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 1
Funny i lördags

Igår och idag

Datum: 2013-06-18 Tid: 18:47:22 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 4
Hej!
 
Igår åkte jag till stallet runt 11 och gick ut en sväng med Cooper. Han har sedan första dagen alltid velat gått in på en väg som leder till travbanan så idag fick han äntligen gå där. Han tyckte det var jättespännande och gick med öronen spetsade framåt hela tiden. När jag leder honom så brukar han vara väldigt långsam, men idag så fick jag bromsa honom ganska mycket. Iallfall så gick vi på den vägen en ganska lång bit och sedan vände vi. I början på den vägen så är det som en liten skogsslinga som går runt och man kommer fram lite längre ner på "den stora vägen" som vi gick på innan vi svängde av till vägen mot travbanan. Vi var borta i ca 40 minuter.
 
Var kvar med Pernilla ganska länge. Kom hem runt 5 kanske. Då åt vi mat och åkte till hööks för vi skulle köpa ett regntäcke. Tänkte köpa ett vinrött men det var fleecefodrat så då fick det bli ett brunt med lite beige på kanterna.
Åkte och provade det på honom och han kunde ha det.
 
När vi åkte hem så stannade vi hos några kompisar och var där till 10 ungefär. Väl hemma så duschade jag och sen la jag mig och kollade på film.
 
Idag så åkte jag till stallet runt halv 11. Red ut med Pernilla. Vi red en slinga med lite olika miljöer som väg, äng och skog. Cooper skötte sig jättebra! Vi travade upp för en backe och Djärv drog iväg så Cooper galopperade bredvid. En b-ponny som travar lika fort som en d-ponny galopperar.. Men han galopperade jättelugnt. Superskönt att han inte är en sån som sticker!
 
En kvart efter att vi kom tillbaka så kom det några släktingar och kollade på honom. Han lyckades också fastna i något med grimman så han drog sönder den, fast den var jätteenkel att slita lös så det var inget han kämpade med direkt (pappa lagade den på 3 sekunder hemma).
 
Var kvar i stallet till 3-4 då jag åkte hem.
 
Farmor och farfar har varit här en sväng på kvällen. Så har busat med Funny då såklart :)
Mer bilder på Cooper och Funny kommer! :)
 
 
 

Helgen

Datum: 2013-06-16 Tid: 15:34:21 Kategori: Today Kommentarer: 4
Igår var jag hemma ca 30 minuter sammanlagt, om jag inte räknar med när jag kom hem igår kväll runt 12 och gick och la mig. Så det fanns inte så mycket tid för bloggen.
 
I fredags så sov jag hos Rebbe. Tjockade i oss mat, efterrätt, godis-chips-och-dricka och massa sånt. Vi kollade på film och den vill jag inte ens tänka på... Såg på något program också som inte var speciellt intressant. Somnade väl halv 4 eller vad nu klockan hann bli.
Vi gick upp någongång innan 10 och åt frukost. Gick ut för att åka hem och då kom det en Chihuahua utan ägare. Så höll på ganska länge och Rebbes granne ringde polisen men dom orkade inte bry sig utan de tyckte att vi skulle låta den vara så den kunde springa hem själv... Åkte hem efter ett tag och då bytte jag om, sedan direkt till midlanda (flygplats) för att jobba. Stod i en entré och stämplade folks händer i ett par timmar.
 
Runt 4 var jag klar där och då åkte jag till farmor och farfar. Där var det massor av folk. Har lite släkt från Stockholm och Göteborg som är och hälsar på. Pratade massa och åt en massa innan vi åkte hem runt halv 12.
 
Idag så har jag ridit Cooper som jag skrev i förra inlägget och resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra. Städa litegrann kanske. Det är ju så trevligt när det regnar hela tiden..
 
 
 

Paddock och uteritt

Datum: 2013-06-16 Tid: 15:14:59 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag red jag med Jenny som red Djärv. Vi red först en stund i paddocken. Cooper jobbade på bra och han var fin. Galopperade två varv åt höger och det gick jättebra. Efter lite skritt så galopperade vi två varv åt höger sedan något varv på stora mittvolten. Han tyckte det var lite jobbigt men han var jätteduktig :)
 
Efteråt så red vi ut en sväng. Vi skrittade mest men vi travade och galopperade lite också. Cooper var väldigt lugn även fast han och Djärv gick bredvid varandra, inge tävling här inte ;) Lite förvånad över hur bra det gick ändå för han har aldrig gått så långt på den vägen som vi red, men ändå kunde han galoppera på och inte bry sig så mycket :)
 
Vi red sammanlagt nästan 2 timmar. Cooper var lite svettig men inte så farligt. Bra att han får jobba lite.
 
Bilden är från när jag red för Jenny för ett tag sedan.
 

Bästa hästen

Datum: 2013-06-14 Tid: 13:47:23 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Idag fick det bli paddocken för Cooper. Var senast förra helgen som jag red i paddocken, om man inte räknar med longeringen i måndags. 
 
Hoppade upp direkt ute i hagen (inte i boxen som jag gjort ibland) och han stod i princip helt still. När jag suttit i ett par sekunder så brassar han iväg i något som ska likna galopp (inga bockningar) ett par meter, ner mot hans hage (vi har delat av hagen så de går inte tillsammans jämt). Men vi hade stängt där så han kom inte speciellt långt. Haha knäpphästen. Han hade stått inne på morgonen så det var väl därför.
 
När vi red ut från hagen så är det en grind och sedan vet jag inte hur jag ska förklara det. Ungefär som en dörr fast att inte dörren är där, dörrkarm eller vad man kallar det för. Alltså det är inte en dörrkarm men om jag ska förklara det på något sett haha. Iallfall så när vi rider igenom där måste jag ducka, och det brukar bli en ganska hastig rörelse och han tycker det är lite obehagligt så han småspringer ut. Men idag gick han hur lungt och fint som helst!
 
I paddocken var han också fin. Tränade lite på de Jenny sagt att jag ska göra. Försökte mest att böja halsen på honom med ledande tygeltag, då alltså att jag får hålla kvar honom på spåret med ena skänkeln. Det gick jättebra. Försökte också att ha bättre kontakt med hans mun för det är något jag alltid har haft svårt med. Jag vill vara så mjuk i handen att jag istället har för glappa tyglar. Då blev han mycket bättre för att han själv söker efter kontakten och tygeln hela tiden. I traven så var han lite spänd de första varven men när han slappnade av gick han också bra där. Provade också att galoppera och gud så duktig han var! Har förut bara galopperat en långsida åt båda hållen. Men idag fick han galoppera ett och ett halvt varv både åt höger och vänster. Det kändes så himla bra och balanserat så då kunde han få galoppera lite mer. Han hade ett lagomt tempo och det kändes verkligen inte som om han var 5 med tanke på balansen. Superkul att han kändes så bra för då kanske vi tar 2 varv nästa gång! :)
 

Söthunden

Datum: 2013-06-14 Tid: 10:11:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 3
Halvdåliga bilder på Funny. Tur hon är söt iallfall :D
 

Just take the first step

Datum: 2013-06-13 Tid: 16:56:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
~ You don't have to see the whole staircase, just take the first step ~

Snäll häst

Datum: 2013-06-13 Tid: 15:42:49 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Det märks verkligen att man har sommarlov när det regnar ute... Sov överdrivet länge idag faktiskt, vaknade och somnade ett par gånger fram till strax före 11.
 
Har varit iväg hos Cooper också i någon timme. Han är så snäll den lilla hästen. Började med att mocka, sedan tog jag in honom i boxen och då kissar han såklart. Borstar klar hela han och då lägger han sig självklart och rullar i boxen. Så en jätteblöt häst + ligga i spån är väl inte kanske att rekomendera. Så det var bara att börja om med borstningen.
 
Nu ska jag försöka få med min bror på birsta och se om jag kanske hittar något roligt.
 
 
 

Kanon avslutning på Exxet!

Datum: 2013-06-12 Tid: 22:14:50 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
Sista ridlektionen idag. Kommer såklart sakna Exxet.
 
Vi var bara fem stycken så vi hoppade lite. Två stycken hoppade bara några hinder innan de gick på andra sidan ridbanan och hade lite dressyr istället. Så vi blev bara tre stycken kvar och då fick vi hoppa lite mer istället. Exxet hoppade jättebra och allt gick nästan helt felfritt.
 
Först hade vi en travbom och sedan en till lite längre bort, sedan var de två upphöjda bommar som vi galopperade över istället. En upphöjd bom och ett galoppsprång till ett räcke. Hade också en travbom, kryss, ett galoppsprång till en oxer. Och tillsist ett regnbågshinder som var ett räcke. Hoppade de i lite olika ordningar och vägar.
 
Vi avslutade med att hoppa en bana med alla tre hinderna och då blev Exxet lite loj i galoppen mot sista som var regnbågshindret så han kom lite nära men hoppade ändå, så vi tog om de och då gick det super.
 
Bättre avslutning kunde det nog inte blivit!
 
Har inga nya bilder på honom
Fina killen!

Like home

Datum: 2013-06-12 Tid: 19:03:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1

Andra uteritten

Datum: 2013-06-12 Tid: 17:34:56 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Idag följde två kompisar med till Cooper. Jag tänkte rida ut och ville inte göra det själv så då följde dom med. Red en liten sväng och skrittade mest fast travade lite också. Han var lite smårädd för ett par saker som höbalar, snöskottarpinnesak (som sitter på sidan av vägen) och andra mindre saker. Fast det var inte så svårt att övertala honom att gå förbi. Men när vi mötte en lastbil ex antal gånger så lyfte han inte ens huvudet, det var bara de att han inte kunde stå still när den körde förbi, han ville följa efter den ;) Tror han tycker det var skönt att bli av med de långa hovarna så han slipper släpa de efter sig. Han verkar ha fått lite mer energi så får se hur han beter sig i paddocken.
 
Snyggingen!
 

SOMMARLOV!

Datum: 2013-06-11 Tid: 19:13:58 Kategori: Today Kommentarer: 5
Denna dag. Underbara dag har tillslut kommit, och nu snart gått över. Aldrig mer kommer jag behöva sätta min fot i sörbergeskolan, eller Arenaskolan som det till hösten kommer heta. Tyvärr kommer jag aldrig mer komma tillbaka till min klass efter sommarlovet heller. Jag tror faktiskt inte att jag förstått det eftersom jag gått på dagis med ca 10 personer, resten från sexårs/ettan och det har tillkommit några på vägen, så det har alltid varit "vi". Det är sjukt länge ändå vi har gått tillsammans och det är tråkigt att det inte kommer fortsätta så.
 
Om jag ska säga som så, dagen började inte speciellt bra. Dels så hade inte min klänning kommit till ica och det var molnigt ute. Jag började fixa mina naglar och allt sånt. Efter ett tag kom jag på/började hoppas att klänningen skulle komma med posten istället för till ica. Gick ut en gång men då hade inte posten kommit än. Kvart i 12 alltså 45 minuter innan vi skulle åka så går jag ut och kollar, vad tror ni ligger där? Jo en bubbleroom påse. När jag kom in så slet jag upp påsen och slängde på mig klänningen (haha) och den passade! Eller lite förstor är den men den funkar.
 
Vi hade lunch med lärarna. Helt okej faktiskt! Åt mat, tog massa kort, åt efterrätt och sedan fick vi betygen. Jag har höjt mig med 15 poäng, fast när man tar bort ett betyg så blir det bara 12,5. Inte ett enda E, grymt ;)
 
Solen började också titta fram mer och mer under dagen också så allt det blev bra tillslut!
Jag fick bli halshuggen för jag såg galen ut. Och ni som undrar om jag verkligen är så pass mycket brunare på överkroppen så kan jag tala om för er att det är jag, meen de är inte så stor skillnad som det ser ut att vara på bilden. Överkroppen fick lite ljus från fönstret på sig medans benen mer var i skugga så de ser vitare ut än vad de är eller så är överkroppen brunare än vad den är ;)
 

Tre punkter

Datum: 2013-06-10 Tid: 17:00:47 Kategori: Today Kommentarer: 2
Cooper har fått lite mindre fötter idag så nu kan han gå igen!
 
Min klänning har inte kommit än, vad jag vet, så får se hur det blir imorgon.
 
Nu ska jag snart åka iväg till stan och äta med klassen. Trevligt trevligt!
 
 

Ny design

Datum: 2013-06-09 Tid: 21:29:30 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 2
Nu är den nya designen uppe! Jag vet inte vad jag tycker faktiskt. Har hållt på med den så mycket att jag tröttnat. Blev en väldigt stor skillnad än tjuvkiken jag gav er för någon dag sedan. Mycket bättre. Men nu är det en helt ny grund. Kul att testa något nytt, får se om jag gillar det eller inte. Jag vill göra en design med grymt fina bilder och en riktig WOW header. Dock så har jag inga fina bilder än så det får minsann vänta.
 
Meeen, vad tycker ni? :)
 

Två dagar

Datum: 2013-06-09 Tid: 19:32:17 Kategori: Today Kommentarer: 7
Det är skolavslutning om två dagar. Två dagar. Det är sjukt vad tiden har gått fort!
 
Jag har koll på det mesta, som skor, smycken, naglar, hår och allt sådant. Det är bara klänningen som fattas. KLÄNNINGEN! Det nästan viktigaste, eller nja det är det viktigaste. Om den inte imorgon, eller att den inte passar så vet ni vem som kommer ligga och grina iallfall.
 
Annars så är jag nöjd med det andra jag köpt. Träfärgen är mycket ljusare i verkligheten. Ringen och armbanden passar fint ihop så då kan gud vara snäll mot mig och göra så att klänning gör det också.
 
Snälla, snälla, snälla posten. Var snäll mot mig nu.

Stall, stall och ännu mera stall

Datum: 2013-06-08 Tid: 21:10:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 4
Hej!
 
Har varit i stallet hela dagen idag. Red ut en sväng med Pernilla också. Vi skrittade bara eftersom det var första gången C var ute, utan att det var någon som ledde eller gick bredvid. Han skötte sig bra hela vägen tycker jag. Stannade och "blev rädd" för några saker men han var ganska lätt övertalad. Var bara en sak att anmärka och det var då vi mötte en traktor (även fast vi mött den plus en till på ditvägen som gick kanonbra). Han som körde stannade och vi skulle gå förbi. Cooper gick på sidan så han gick ner i diket men när jag styrde upp han ur diket så satte han av i full galopp. Fick stopp på honom ganska fort ändå så var inte så farligt. Tur att han inte bockar eller så iallfall.
 
Annars har vi målat taket i stallet en gång. Eller jag målade ett litet hörn sedan kom Kicki och gjorde istället så jag torkade lite färg när de spillde på ställen som det inte skulle vara färg på.
 
Imorgon så ska jag och Cooper träna för Jenny vilket ska bli superkul! Vi ska väl försöka lägga upp en plan och lite sånt. Superbra :D Mamma ska fota igen och nu ska hon minsann zooma också..
 
Taket ska nog också målas igen och väggarna kanske också. Så imorgon kommer jag nog inte hinna blogga så mycket.
 
Fyra döfina bilder från i onsdags eller när det var. Hade en liten konversation med mina kompisar på kik så därför tog jag några snygga bilder. Och om ni undrar så bet han mig inte i pannan utan han bara höll på med läpparna så det set ut som om han bet mig, sedan ville han äta upp min haka när vi skulle pussas lite. Fina miner iallfall haha ;)

Frisören

Datum: 2013-06-07 Tid: 20:44:35 Kategori: Today Kommentarer: 4
Skönt att få bort den fula utväxten! Slingade inte "hela" håret som jag gjort förut, utan var tredje slinga blektes helt eller vad man ska säga och de andra två blekte hon lite längre än utväxten. Var ju mest utväxten jag ville ha bort och det blir ändå mycket ljusare även fast hon inte blekte hela längderna. Står åt alla håll och kanter på huvudet också som ni kanske ser på bilderna.. :p
 
Annars så blev håret väldigt kort men det är väl en annan sak. Hon frågade faktiskt om hon fick ta så mycket så jag ska inte klaga. Det var ca 8-10cm kanske. Men topparna stod verkligen åt alla håll och kanter och var jätteslitna så lika bra att klippa av dom då, det växer ut ;) Håret är lockigt nu så lite längre kommer det bli iallfall.
 
Annars idag så har jag inte varit i stallet. Mamma och pappa åkte upp dit och borstade Cooper och gick ut en sväng med honom. I helgen ska vi vara i stallet hela dagarna och måla och lite sånt. Kanske får för mig att klippa honom lite också. Han har ju världens hovskägg men jag har inte velat klippa av det ifall att vi skulle skickat tillbaka honom. Men nu kan jag faktiskt göra vad jag vill med honom ;)

Bilder från igår

Datum: 2013-06-07 Tid: 10:24:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Eftersom min mamma tydligen inte förstår vad zoom betyder på en kamera så fick jag beskära vissa bilder en helt del.. Tur man utnyttjar inte ens 50mm när jag har ett 105mm objektiv. Och då är inte 105 mycket heller. Aja bilder är det iallfall.
 
Alltså min sits? Herregud. Pinsamt att behöva kolla på bilderna faktiskt. Sitter som en säck potatis! Måste verkligen börja sträcka på mig för det ser galet fult ut..
 
Igår så gick det väl både bra och dåligt med uppsittningen. Upp kom jag ett par gånger iallfall. Men han är duktig ändå!

Bara min om 30 minuter

Datum: 2013-06-06 Tid: 23:30:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Om exakt 30 minuter så kan jag säga att Cooper faktiskt är min. Har haft honom på öppetköp i 14 dagar och idag har han varit här i 14 dagar. Och såklart stannar han, lillkillen :)
 
Beror lite på vilken tid öppetköpet slutar men antar att det är klockan 23.59. Så bara 30 minuter kvar då ;)

Samma häst?!

Datum: 2013-06-06 Tid: 22:38:02 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 0
Inte direkt någon superskillnad kanske men herregud vad lurvid hon var i november! Och jag tyckte hon hade mycket päls på bilderna från februari..
 
Ser ut som en annan häst ju, luggen är annorlunda också. Sötnosen!
Snyggingen!

Långhelg nu

Datum: 2013-06-06 Tid: 09:55:16 Kategori: Today Kommentarer: 3
Hej!  
 
Orkade inte riktigt blogga igår. Myste med Cooper och red ett ganska bra pass på Exxet.
 
Väl hemma så kollade jag på tv och sov i soffan ;)
 
Idag är det barnridning och vi lär väl vara där ett par timmar. Sedan ska nog Cooper ridas också. 
 
Jag just nu..

Läget med Litla

Datum: 2013-06-04 Tid: 20:41:59 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 5
Idag skrittade jag Litla, som jag sa förut. Hon har de senaste gångerna varit väldigt pigg och framåt och velat springa iväg i antingen ökad trav eller galopp så jag har fått hålla henne ganska mycket. För någon vecka sedan kändes hon konstig när jag satt på vänster sittsben men inget på höger. Blev lite fundersam men ett par gånger efter så kändes hon fräschare. Men i söndags så kändes hon väldigt konstig igen så idag skrittade jag henne. Viktoria ska kolla på henne så vi får se vad det är. Antingen är det samma som förut (muskelskada i nästan ett halvår) eller att skadan sitter kvar i hjärnan på henne alltså hon har inte ont utan hon haltar bara av "vana", eller något nytt. Hoppas på det mittersta alternativet jag!
 
Annars så idag var hon väääldigt pigg. Hon lugnade ner sig stundvis men ibland brydde hon sig inte om att jag satt där uppe på ryggen. Men hon skötte sig ändå bra, förstår att hon blir pigg då hon inte galopperat på flera flera veckor.
 
Senaste galoppen tror jag. 21 april.

Duktiga Cooper!

Datum: 2013-06-04 Tid: 20:27:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Idag när jag skulle hämta honom i hagen så började han gnägga och höll på nästan som om han ville att jag skulle skynda mig. Om han hade fått velat så hade han nog galopperat in i stallet. Det hade regnat ett par timmar så han var nog lite less på vädret.
 
Jag gjorde iordning honom och sedan hoppade jag upp några gånger i boxen och det gick väldigt bra. Tog ut honom i sjukhagen (vi fick nästan tvinga med honom för han ville gärna inte gå ut i regnet) och hoppade upp där. Det gick också superbra. Testade då utanför och han snurrade ett halvt varv ungefär sedan stod han helt still och jag hoppade upp två gånger och han brydde sig inte! Så himla glad :D
 
Vi red inte iväg med tankte på det dåliga vädret. Imorgon ska jag inte heller rida för jag ska åka dit själv och det är bättre om mamma eller pappa är med ifall han skulle börja krångla. Men jag ska ut och gå med honom och longera lite kanske.
 
Bästa!

Forex Bank

Datum: 2013-06-04 Tid: 16:51:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Jag tycker att det är bra att man kan låna pengar av Forex bank. Det är bra villkor. När man lånar pengar så måste det vara ett bra lån och det är det på Forex.
 
Sedan tycker jag också att Forex bank är bra för att man kan växla valutor. De finns på flera ställen här där jag bor och på flygplatsen så innan man ska resa är det väldigt smidigt att bara gå dit och växla!
 
På hemsidan finns det också ett sätt så man kan se hur mycket t.ex dollar eller euro man får för viss mycket svenska kronor. Väldigt enkelt är det.
 
Om jag skulle låna pengar så skulle Forex nog vara en av bankerna jag skulle kunna tänka mig att låna ifrån. Kanske till ett hus, eller något annat som en båt.
 
Man kan också bli medlem så får man olika bra erbjudanden.
 
Jag har kikat runt lite på hemsidan och den är enkel och smidig. Man hittar det man söker och man behöver inte söka ihjäl sig. Hittar man inte så finns det en sökruta så man kan skriva in vad man söker. Smidigt!
 
 

Tisdag

Datum: 2013-06-04 Tid: 13:25:36 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej!
 
Nu är jag hemma efter mina sista schemalagda skoldag på denna skola. Vi gjorde knappt något, kollade på bara på filmer. Imorgon har vi en 2 timmars skoldag då vi ska leka. Långhelg efter de!
 
Ska skritta Litla idag för att hon känns väldigt ofräsch i traven när jag sitter på vänster sittsben. Cooper ska också ridas och idag hoppas jag att vi inte behöver hålla på i flera timmar med uppsittningen.
 

Stor framgång

Datum: 2013-06-03 Tid: 21:34:00 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Efter massor av upp och nedsittningar inne i boxen så stod han helt still inne i paddocken med bara mig! Mamma och Kicki stod i hörnet så ingen höll i han eller något. Så himla glad!! :)
 
Nu har vi kommit på hur vi ska försöka lösa problemet så snart kanske det är borta! :)
 
Från början gjorde vi som vi gjort förut. Då backade han och backade och backade. Jag backade honom då tills jag sa stopp eftersom vill han backa så får han göra det, men det är jag som ska bestämma när. Det funkade inte riktigt. Testade då att hoppa upp från andra sidan för vi ville se hur han skulle göra då. Då fattade han inte vad jag skulle göra så han stod helt still, men när jag kastade över benet så drog han iväg. Så jag flög av fast då blev det inget farligt utan hamnade på knänen. Åkte av två gånger så då fick vi komma på någon ny idé. 
 
Kicki på att vi skulle testa i boxen. Så vi tog in han där och först snurrade han lite och var orolig men sedan stod han helt still hela tiden. Hoppade upp och ner jättemånga gånger och tillslut reagerade han inte ens! Då provade vi ute igen men det funkade inte, tog då in han i boxen igen och hoppade upp vilket gick jättebra. Kicki kom på att jag kunde hoppa upp i sjukhagen och då stod han nästan helt still! Red iväg till paddocken och red runt lite där. Skrittade och travade lite, han var lite spänd i början i traven men efter ett tag sänkte han sig. Hoppade av och longerade honom i galopp. Efter de så skulle jag prova hoppa upp igen. Då tog jag bort longerlinan som för övrigt mamma och Kicki brukar hålla i när jag hoppar upp, och de två stog nere i hörnet. Han tog ett ministeg bakåt, men vilken häst brukar inte kunna göra de? Sedan hoppade jag upp och när jag väl satt i sadeln så stod han helt still när jag klappade om honom och de! Han brukar kunna springa iväg litegrann men inte nu!

Så himla skönt att veta att jag faktiskt kan hoppa upp på honom helt själv. En hemskt liten sak egentligen men nu känns det som världens största! Men vi kommer fortsätta träna med att jag hoppar upp i sjukhagen så får vi ta nästa steg att hoppa upp utan att han är instängd om någon vecka. Bättre att ta det långsamt och att han är lugn.
 

Regn regn regn

Datum: 2013-06-03 Tid: 14:35:13 Kategori: Today Kommentarer: 0
Roligt väder det är idag. Vi skulle ut i skogen idag, för att förklara det enkelt, som en friluftsdag. Vi skulle bygga vindskydd och göra upp en eld. Exakt likadant som vi gjorde i mars, fast då en vintertur och nu vårtur. Det var jättetråkigt och det regnade hela tiden.
 
Nu har jag beställt skolavslutningsklänning och jag hoppas att den hinner komma annars är jag kanske körd.. Snart ska vi väl också åka till Cooper.
 
VILA Aniko Dress White Bubbleroom.se

Onödigt ont

Datum: 2013-06-02 Tid: 22:26:48 Kategori: Today Kommentarer: 2
Ont i ryggen så jag knappt kan gå. Hur kommer det då gå imorgon? Och vi ska ut i skogen och bygga vindskydd..
 
Har suttit i ett par timmar nu och fixat lite med bloggdesignen. Den är i princip klar, bara massor av småfix som ska göras och jag måste skriva lite info och sådant. Det är bara det att jag vill ha en fin header. Just nu har jag bara gjort en liknande som den jag har men det är så tråkigt, vill ha med ridbilder och sånt ju! Men fokusen just nu ligger på att Cooper ska stå still när jag hoppar upp så riktiga ridpass får vänta.
 
Nu ska jag gå och lägga mig och se om jag tar mig ur sängen imorgon eller om jag blir liggandes där resten av dagen. 
 
Snygg tjuvkik på nya designen.
 

Ja ramla av var det ja

Datum: 2013-06-02 Tid: 19:30:00 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Cooper var jättejobbig idag. Han vägrade stå still och kastade sig och höll på när jag skulle hoppa upp. Jag försökte mig på att kasta mig upp, eller inte kasta men ingen lugnt och fin uppsittning eftersom han inte stod still. Då när jag ska lägga över högerbenet så kastar han sig så jag hamnar på hans rumpa bakom sadeln alltså. Då får han självklart panik och skenar iväg så jag åkte i backen efter ett tag. Försökte igen och igen och igen. Lyckades ramla av ännu en till gång men jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde då.
 
Efter ett tag stod han nästan helt still och jag kom upp. När jag väl var uppe så stod han jättelugnt. Skrittade litegrann och sedan hoppade jag av och direkt efter skulle jag hoppa upp igen. Då backade han lite men det tog kanske 1 minut innan jag kom upp igen. Satt där en stund sedan hoppade jag av och sedan upp igen. Då tog det pyttelite längre tid men ändå helt okej.
 
Det tog kanske 1 timme att komma upp första gången (om jag inte räknar med avramlingarna). 
 
Han fick gå ut i hagen en stund innan vi gick ner med han för Per (veterinär) skulle kolla på honom. Longerade och sprang med Cooper och Per tyckte att han såg jättebra ut. Sedan pratade vi lite om problemet och då skulle jag testa och se och bara jag satt handen på manken/halsen och lyfte på foten så började han backa och då hade vi inte sadel eller något. Men vi ska försöka nästa vecka och blir det inte bättre så ska vi ta hjälp för det kommer nog försvinna bara vi får reda på vad vi kan göra.
 
Vi har ingen aning om vad det är med han heller, om han varit med om något eller så. För när jag väl sitter i sadeln så är han hur lugn och snäll som helst.
 
Det är så tråkigt att han ska hålla på såhär för han är så himla mysig annars!

Kaos

Datum: 2013-06-01 Tid: 18:05:35 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag var jag först och fotade några på en hopptävling. Efter de skyndade jag mig hem och då åkte vi iväg till nästa stall där Cooper står. Vi byggde en sommarhage och det tog ett bra tag. Halv 5 ungefär så kom jag på att jag vara med mina kompisar så som tur var fick jag skjuts hem. Det var ganska mycket kvar med hagbygget och Cooper hann jag inte rida heller. Men rida kan jag göra imorgon. Så idag får han stå helt, har inte ens borstat på han. Han överlever nog ;)
 

I hagen

Datum: 2013-06-01 Tid: 10:06:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
♥ 

RSS 2.0