Det blev fel skidor idag

Datum: 2013-03-30 Tid: 17:07:53 Kategori: Today Kommentarer: 1
Ja idag blev det längdskidor. Fråga mig inte hur men så blev det. Det var inget spår utom det som blivit då folk åkt så det sög verkligen. Men överlevde 5km. Träffade också Sofia som äger Flora som jag ridit. Världen är bra liten. Efteråt kollade vi på big jump cup finalen. Var många som ramlade och bröt revben och allt va det var men inte "värre" än så. Fotade lite men var ganska långt bort för kameran men blev några bilder. Så bilder kommer när jag kommer hem men ni för nöja er med mobil bilder. Blir fint när man tar kort på kameradisplayen.
Nu ska jag nog ta mig till ica så man har nått gott att äta på ikväll! Förövrigt så om jag har tur blir det kanske ändå något roligt snart här framöver. Men bara kanske men kan ju alltid hoppas :D

Framme snart

Datum: 2013-03-28 Tid: 15:36:40 Kategori: Today Kommentarer: 1
Efter böter av polisen ända gången pappa kör för fort idag så är vi snart framme i vemdalen. Har varit lite dött här men har pluggat sönder de senaste dagarna så jag inte hunnit. Iallafall så kan jag säga att det roliga som skulle hända blir inte av. Så bra att jag inte skrev vad det var så jag hade måstat förklarat. Men jag väntar bara på att det ska bli något annat och hoppas! :)

Fullt schema

Datum: 2013-03-25 Tid: 17:09:44 Kategori: Today Kommentarer: 3
Ganska mycket som ska hinnas med denna vecka så bloggen uppdateras när jag har tid. Har gjort ihop ett litet schema som de två veckorna fram över ser ut nu och då såg jag att jag bara hinner rida Litla en gång (bortsett från ridlektionen) denna vecka och de är imorgon. Får se hur det blir med de men hinner nog inte rida henne mer.
 
Sådär ser denna vecka och påsklovet ut. Blir i Vemdalen från torsdag till måndag och sedan i slutet av påsklovet kommer det hända roliga saker som nog kommer lyfta bloggen lite mer också! :)
 
På påsklovet ska jag försöka rida båda hästarna litegrann på tisdag onsdag och torsdag. Får se hur de blir med det :)
 
Och nu kom jag på att jag måste också göra någon svenska sak som jag knappt har kommit halvvägs på och den skulle helst vara inne idag.... Och sedan idrotten och då måste jag klippa ihop en film + utvärdering eller något. Så ska väl sluta skriva här och sätta igång kanske?
 
Vackraste
 

Häst och hund möter varandra

Datum: 2013-03-24 Tid: 16:55:24 Kategori: Today Kommentarer: 2
Haha älskar bilden. Red ner till farmor och farfar idag där mamma och pappa var. Lilla Funny fick hälsa på Litla och först var hon lite nyfiken men sedan så blev det som på bilen ovan. Litla var väldigt nyfiken och skulle hålla på med Funny var inte lika glad haha ;)
Men om ett tag kommer hon bli bästa hästhunden! :)

Jag är med och tävlar

Datum: 2013-03-24 Tid: 15:22:11 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 0
ridboken-tavling

Spånig päls och svans

Datum: 2013-03-24 Tid: 11:03:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-55mm f/3,5-5,6G ED II

Snart ska vi åka vidare mot farmor och farfar. Måste ju få se lilla Funny! :) Efter en liten stund där så åker jag vidare mot Litla, sedan Tuxedo och när vi kommer hem blir det mat och sedan iväg och träna. Fullspäckad söndag men jag gillar't!
 

Pulkabacke

Datum: 2013-03-23 Tid: 17:06:45 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag blev det en sväng ut i pulkabacken! Nej men följde med mamma och pappa för de skulle på möte med motorcykelklubben och det var vid en pulkabacke. Jag hade tänkt att stanna hemma men behövde då ta bussen in till birsta själv. Men om jag följde med kunde vi stanna på vägen hem istället. Åkte lite pulka med Annie, grillade hamburgare och pratade massa. Trevligt trevligt.
 
När jag kom hem så var jag ut och gick med Emma i en timme ungefär. Sedan har jag suttit och fixat lite med den nya bloggdesignen. Har gjort grunden men lite färger ska ändras och en header ska göras. Har dock inga bilder så får vänta i någon/några veckor till. Kommer bli en ganska stor skillnad, eller stor och stor. Har inte samma grund som jag haft förut med menyn bredvid headern utan lite ändringar med de. Tror det kommer bli bra! :)
 
Nu ska jag snart gå och duscha och sedan ska jag på party hos Julia.

Bilder på Tuxedo från i onsdags

Datum: 2013-03-23 Tid: 14:22:51 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Pappa
Redigering: Jag

Svar på fråga

Datum: 2013-03-22 Tid: 18:25:37 Kategori: Frågestund Kommentarer: 1
lynn
Hej kan du fixa en design till mig? Skulle vara sjuukt snällt! :)
 
Jag tar betalt, 50kr för en hel design och då ingår allt. Jag kan göra en enkel gratis header men då sätter jag inte in den. Känner inte att jag vill göra gratis då många "utnyttjar" det.
Är du intresserad, mejla mig på monkiapa@hotmail.com
 
 

Testa olika vinklar

Datum: 2013-03-22 Tid: 15:01:06 Kategori: Fototips Kommentarer: 3
När jag fotade blommorna för några dagar sedan så fick jag ett tydligt exempel på hur viktig vinkeln är i en bild. Jag började ta en bild och då uppifrån. Den blev väldigt ful och tråkig så jag testade lite mer underifrån (nerifrån som jag skrivit på bilden..) istället, och då blev bilden helt plötsligt lite mer intressant. Den blir ljusare och väggen kommer fram längst bak, sedan de andra blommorna i buketten som är väldigt suddiga gör en fin bakgrund.
 
Så testa olika vinklar hela tiden så kommer ni verkligen märka skillnad i bilderna! :)
 

100 dagar till AVICII!!!!!!!

Datum: 2013-03-21 Tid: 22:04:00 Kategori: Bråvalla festival 2013 Kommentarer: 1
Om 100 dagar kommer vi stå och invänta Avicii. Det är så sjukt att jag knappt kan förstå det. Alltså AVICII!! Såklart eftersom det är 100 dagar så firades det med tårta och dricka idag. De som följer mig på instagram kanske såg ;) 
 
Före
mnordqvist @ instagram
Efter
 
Finns också ännu en efter bild då alla smulor och allt är borta då en i klassen kom och åt upp allt. Gott....
 
I'm gonna die!
 

Två pigga och duktiga hästar

Datum: 2013-03-21 Tid: 21:55:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 0
Idag red jag först Homer med skolan. Han var lugnare idag än vad han var förra gången jag red honom så det var skönt. Han är inte så fin i början men sedan efter ett tag blir han faktiskt väldigt fin! När vi skulle galoppera så drog Frasse iväg och sedan Andy är ju bara lite pigg så jag vet inte vad Homer gjorde, började dampa lite. Gick inte så bra i galoppen åt de varvet men i andra så var han duktig. När vi travade av så var han väldigt fin. Faktiskt en ganska rolig häst :)
 
http://cdn1.cdnme.se/2813959/7-3/img_4902_512a16c9ddf2b34048137441.jpg
Bild lånad från knutarna.blogg.se hoppas det var okej :)
 
Efteråt så red jag Litla med Jenniefer och Perry. Jag skrittade bort till THF och vi red i paddocken där. Herregud var duktig hästen var! Hon har nog aldrig jobbat på så bra faktiskt. Hon gick bra i form nästan hela tiden och då, inte så mycket tjaffsande där. Böjde åt båda hållen och hon var väldigt jämn i sidorna. Gjorde lite samlingar i skritten som förberedelse för tölt som gick ganska bra. Bara hennes huvud som hon lägger på sne som måste jobbas på. Och nu till det roliga. Galoppen! Först när jag tog en fattning så bockade hon, sedan tog jag en ny fattning och då bockade hon också men då drev jag på väldigt mycket så då kom hon igång. Hon gick i form nästan hela tiden, gjorde volter och olika vägar som hon tyckte var väldigt jobbigt och hon var superduktig!

Idag kändes det verkligen att det kommer nog bli häst av henne också! :)
 
När jag kom hem så åt jag mat och sedan åkte jag och tränade med Emma. Blev gymmet i en timme ungefär så kommer väl vara död imorgon då det är FREEEDAG!

Skolorna med en svart tok

Datum: 2013-03-21 Tid: 21:40:22 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 1
Igår skötte sig Tuxedo väldigt bra tycker jag. När vi skulle lasta honom så gick det ganska bra och han gick på själva luckan eller vad man ska kalla det för och sedan gick pappa med lina bakom så vi fick in honom. Borta på THF så lugnade han ner sig ganska fort ändå. Skrek några gånger och ville inte stå still i början men det var inte mer allvarligt än så. När vi skulle hem så tvärade han jättelångt innan transporten för han vet om att vi kommer gå med lina bakom, så efter att var blivit förbannad på han litegrann så gick pappa bakom honom och då gick han framåt. Pappa fick tag i linan så vi kunde få in honom och då tjurade han inte så mycket. Hästen som vill bestämma eller? ;)
 
Vi jobbade med skolorna alltså öppna och sluta. Gick väl sisådär med det. I slutan så flyttade han in bakdelen bra men när jag skulle ställa honom inåt så tappade han tvärningen och då fick jag möta upp med yttertygeln så han stannade kvar men då blev han istället ställd mot väggen/utåt. I öppnan så gick det ganska bra i ena varvet men inte nå´vidare där heller.
Annars så skötte han sig bra, jobbade på bra och var duktig. I galoppen så vet jag inte vad som hände. Kändes som om han studsade med bakbenen och inte riktigt galopperade utan först kändes det som korsgalopp men det var det inte, så han hoppade/travade/slängde med benen, så fick inte någon rytm där. (Men nu när jag kollar på filmen så ser det inte så farligt ut). Han var också väldigt snubblig och klev på sig själv och lite sånt. Knäpp.
 
Kul att få rida "på riktigt" iallafall. Var ju ett tag sedan! :)
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Pappa
Redigering: Jag

Mer bilder kommer. Kanske en film också om det finns något vettigt att klippa ihop :)

Vinter tur i skogsmark!

Datum: 2013-03-20 Tid: 17:48:48 Kategori: Today Kommentarer: 3
Hej och hå ja!
 
Idag var det friluftsdag eller vad man ska kalla det för. Eller som lärarn sa "vinter tur i skogsmark". Så vi har alltså varit och utforskat våran hemkommun på vägar som vi inte visste fanns. Vi skulle ta oss till "x" på kartan och för att gå på ungefär rätt väg så skulle vi passera "y" och "z". Våran lärare rekommenderade en väg till oss som vi då gick och jag kan inte påstå att den var speciellt bra. Vi ville inte gå på älven så vi skulle gå längs med den istället så då blev det massor av klättrandes och letandes men tillslut hittade vi rätt väg som vi gick på väldigt långt och tillslut kom vi fram. Tog typ en och en halv timme eller något att gå dit som var 4,5km ungefär. Ganska glada när vi kom fram iallfall. Där skulle vi bygga ett vindskydd och tända en eld, eller ja vi hade inga tändstickor eller nått med oss så vi fick bara visa hur man gör. Allt dokumenterades såklart på film....

När vi gick hem så fortsatte vi gå på den stora vägen som vi hittade lite längre än där vi kom in på den och då kom en annan väg och sedan gick man på den en stund och då var vi framme vid korsningen där våran lärare rekomenderade den andra vägen... Ganska less vi blev då för det hade tagit typ 30 minuter. Vi tog också en annan väg än den vi kom ifrån som gick mycket fortare. Så tog bara ca 45 minuter att komma tillbaka till skolan.
 
Väl hemma så bytte jag om och la mig framför TVn och kollade på dåliga program, men att sitta framför datorn frestade inte då jag var lite trött för vi hade ju gått en mil ungefär.
 
Nu ska jag snart iväg och rida, och idag blir det Tuxedo. Vet inte hur länge sedan sist det var de men så får det bli :) Pappa fotar också så hoppas att det inte blir något fel nu ;)
 
 

100 dagar kvar till.................... BRÅVALLA!!!

Datum: 2013-03-19 Tid: 18:00:00 Kategori: Bråvalla festival 2013 Kommentarer: 6
Just nu inväntar jag mina kompisar. Vi ska ha party såhär på en tisdag. Och anledningen till varför är att det är 100 dagar till något speciellt. Såklart att 100 dagar måste firas. Och det här speciella är nämligen BRÅVALLA FESTIVALEN!
 
Vi ska se massa grymma djs eller vad man ska säga. AVICII är det såklart som gör att vi blir tvugna att åka ner till Norrköping och spendera några dagar där och blåsa 2000 spänn liksom. Hur grymt?! Sjukt taggad och nu är det ju bara 100 dagar kvar ;)
 
Egentligen skulle vi ha partyt på torsdag då det är 100 dagar kvar till avicii men blev lite ändringar så vi fick ha nu istället.
 
Mysdressen på, mamma har bakat tårta och sedan blir det godis, chips och dricka också! Hej och då vad tjock vi är!
 

Det går åt rätt håll

Datum: 2013-03-19 Tid: 16:24:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 2
Igår var Litla duktig tycker jag. Hon gick över förväntan i traven faktiskt, små pigg och så men det brukar hon ju vara.
Vi böjde först litegrann sedan så skulle vi samla hästen och förbereda inför tölt. Först gick det inte speciellt bra men efter ett tag vart hon jätteduktig och trampade riktigt bra. Tölten därimot är ju inte hennes starka sida, men vi fick ta typ tre steg och sedan halt och belöna. En gång gick det jättebra faktiskt. Var ganska svårt för samtidigt som jag ska belöna en millisekund efter att hon gjort rätt så måste jag också hålla koll på hennes huvud för hon lägger det på sne så måste få det rakt samtidigt. Mycket att hålla koll på.
 
Men ja hon var duktig :)
 
Spånisvansochpäls - bilder

Funnybunny

Datum: 2013-03-18 Tid: 20:35:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 8
Där har ni två bilder på lilla vovven Funny. Inte så bra bilder dock då hon inte riktigt har förstått det där med kameran än, första gången liksom. Men hon ska minsann tränas upp och bli fotomodell ;) Förjäkla söt och hon har härligaste personligheten! Och för er som undrar rasen så är hon en Lagotto. :)

Superlugn Tuxedo

Datum: 2013-03-18 Tid: 18:15:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Tuxedo reds också igår och han vet jag inte vad det var för fel på (och nu något positivt). Han var OTROLIGT LUGN. Tror faktiskt aldrig det har hänt någonsin! Redan i stallet så stod han lugnt och brydde sig inte om något. När jag tog ut honom från stallet, cool lugn, gick med honom mot vägen, lugn, gick på vägen, hyfsat lugn, gick över järnvägen, lugn, hoppade upp, LUGN, han brukar trampa, sparka, gå iväg osv. Ja en lugn häst helt enkelt. Jag var inte på humör heller för att bråka så jag var ju bara ganska glad! När vi kommit en bit så är det några som håller på att smälla med något som han blev rädd för så han kastade sig och försökte resa sig och lite sånt och jag orkade inte bråka så jag hoppade av och ledde förbi honom och det gick superbra. Resten av vägen så var han duktig och var fin i alla tre gångarterna. När vi red hem så chansade jag och hoppade inte av på vägen, körde tre bilar om oss och en som mötte oss och han brydde sig knappt.
 
Så ja mer nöjd tror jag aldrig jag varit när vi ridit ut! :D
 
Så nu hoppas jag på att jag kan ta med honom på lektionen på onsdag!

Böj hästen så blir det bra ;)

Datum: 2013-03-18 Tid: 17:04:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 0
Igår gick jag ifrån ena stallet till det andra för att rida Litla. Hon var mycket bättre än i torsdags då jag red henne senast. Red i skogen och efter lite skritt och trav från stallet så började med att rida en slinga som går runt. Första varvet fick hon galoppera och då ställde jag henne först åt höger. De flesta svängarna är åt vänster så blev lite jobbigt för henne då det blev förvänd galopp men hon jobbade på bra ändå. Försökte ställa åt vänster också men gick knappt och hon ville inte ta vänster galopp heller.. Så andra varvet så travade vi istället och då ställde jag henne mycket åt vänster och tillslut släppte det någolunda. Red "ut" därifrån och in på en raksträcka där vi galopperade sedan fick hon skritta en bit. Travade lite mer och ställde åt vänster och det gick bra. Resten av vägen hem så fick hon skritta och jag ställde henne åt vänster och då gick hon väldigt bra. Så det släppte och blev bättre så det är ju bra :)
 
Kom också en lastbil och då vände hon men jag höll hela tiden så hon stod hon stilla helat tiden när lastbilen körde förbi! Hade med mig godis också så hon fick en liten bit hehe. Förra gången gjorde hon likadant så hon fick godis då också så hon kanske är påväg åt rätt håll :)
 
Om en timme ska jag iväg och rida henne igen. Var två veckor sedan vi red riktig lektion för förra veckan red vi ut, så får se hur hon är idag :)

Stall hela dagen

Datum: 2013-03-17 Tid: 19:22:36 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Nu efter 11,5 timme i tre olika stall så sa jag hejdå till hästarna för knappt dygn ungefär. Började runt halv 7-7 då vi täckade alla hästar och matade, släppte ut, mockade, sopade, tog in, täckade av osvosv. Därimellan red jag också Litla + att jag nyss kommit hem från Tuxedo. Så vet vem som inte kommer kunna gå upp ur sängen imorgon iallfall.
 
Snart kommer det några som ska gratta mamma i efterskott (tror jag) så ska väl ta och duscha och göra mig iordning.
 
förlåt för den usla uppdateringen som varit. Orkar inte sitta vid datorn nu heller så ska försöka få ihop något imorgon.
 
Orkar inte leta reda på en bild från sommarbetet på flera hästar som ligger på externa hårddisken så Gregory får det bli en bild på.
 

Och med detta säger jag godnatt

Datum: 2013-03-16 Tid: 22:29:37 Kategori: Today Kommentarer: 0
Kom hem för ett tag sedan efter att varit hos några och pratat lite om framtiden. Känner på mig att det kommer bli kanon! Vill berätta för er också och hade tänkt kunna göra det men blev lite ändringar så förhoppningsvis i slutet av nästa vecka. Annars så är det om exakt 3 veckor så om inte annat blir det väl då :)
 
Nu ska jag sova för ska till stallet halv 7 imorgon och hjälpa Jenniefer för hon har jour. Litla och Tux ska också ridas så får se när jag hinner blogga. 
 
Godnatt!

Det blev en hund

Datum: 2013-03-16 Tid: 14:02:14 Kategori: Today Kommentarer: 2
En söt liten Funny blev det! Ligger och sover i mitt knä nu. Hon är en frisk liten fläkt :) Bilden är superfin också men så får de bli :)

Blommor blad och glitter

Datum: 2013-03-16 Tid: 12:15:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Vilken är eran favorit? Min är trean och sista! :)

Smakprov

Datum: 2013-03-15 Tid: 17:17:43 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Ska snart åka iväg till farmor och farfar. Ska sova över där inatt för imorgon ska jag följa med dom ner till furuvik för dom ska köpa en liten hund :) Hann inte redigera så många så kommer lite blandade bilder imorgon som jag tidsinställt. Annars så om jag inte gör något mobilinlägg så bloggar jag imorgon kväll eller någon gång :)
 

Homer och Litla igår

Datum: 2013-03-15 Tid: 16:25:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 0
Igår red jag först Homer med skolan. Har bara ridit honom en gång förut för någon månad sedan och de var när han nyss hade kommit och börjat gå lektioner. Det var väldigt stor skillnad på honom och han hade väldigt mycket energi. Han hade behövt gått ut och galopperat i 30 minuter då hade han nog varit jättefin. Jag gjorde mycket halter och sånt i uppvärmningen så han skulle förstå att han inte bara fick trava iväg. Det gick väl ganska bra och han var fin i traven också men han hade väldigt svårt i vänster. Han gick innanför spåret och höll jag om med innerskänkeln så ökade han bara på istället men det blev bättre och bättre. I galoppen så var han väldigt pigg och studsade fram. Men han var fin ändå, bara lite mycket energi ;)
 
Har ingen bild på honom men han är skimmel. Vit med lite grå man och svans.
Sedan gick jag bort till riiby och gjorde ordning Litla. Red tillbaka till thf och red ut med Jenniefer. Vi skrittade ut först sedan red vi lite i paddocken. Vet inte vad det var med Litla idag, hon var spänd och småtjurig. I traven så travade hon innåt hela tiden och ville inte gå lång och låg utan tjaffsade på. Men hon gjorde rätt några gånger så det var ju inge fel på henne. I galoppen var hon jätteknas. Första fattningen blev någon slagt bockserie och sedan resten av galopperna så studsade hon fram och höjde rumpan. Haha knashäst. När vi red hem så fick hon galoppera på en liten skogsväg bara för att jag ville att hon skulle galoppera riktigt en gång och då sprang hon på riktigt.

Litla får stå för båda bilderna idag :)

Fota blommor

Datum: 2013-03-15 Tid: 15:32:23 Kategori: Today Kommentarer: 1
Kom hem från skolan för en timme sedan ungefär. Var en jobbig dag då jag var väldigt trött och så. Men är ju fredag så var bara att längta tills dagen är slut ;)
 
När jag kom hem så fotade jag blommorna ovan. Eftersom mamma fyllde år i onsdags så fick hon blommor. När jag såg den åt vänster första gången så såg jag direkt att det skulle bli fina bilder. Såg att guldet på bladet skulle bli jättefin bokeh och när jag fotade så visst blev det så :) Blev nog någon bra bild så nu ska de gås igenom i photoshop :)

Trött + två bilder

Datum: 2013-03-14 Tid: 21:30:48 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
Dötrött så går och lägger mig. Bloggar imorgon och då är det fredag!
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Vilken gillar ni mest? Tycker den svartvita är finast men vad tycker ni? :)

Hoppning med Exxet och en liten avramling

Datum: 2013-03-13 Tid: 21:21:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
Exxet var superduktig idag. Han var jättefin i uppvärmningen och gjorde det jag sa åt honom. Lite småseg bara. Vi hade en tre kombination med lika långt avstånd mellan hindrena och sedan två stycken snett igenom. Vi började hoppa fram lite och det blev lite olika banor. Ena hindret kollade han lite väl mycket på och han var väldigt spänd. Han hoppade jättekonstigt och efteråt fick han psykbryt eller något. Tog om de och då gick det bra. När vi skulle hoppa tre kombinationen så tänkte jag galoppera in men han blev småseg och travade istället och då kom vi för nära för att jag skulle börja driva på så då tyckte jag att han kunde travhoppa eftersom det inte var högt. Men då hoppade han jätteknas så han snubblade på hindret och det kändes som om han skulle gå omkull efteråt. Jag tappade balansen och åkte av och ett tag kändes det som om hela han skulle ramla över mig. Men han lyckades hålla sig på benen som tur var. Hoppade upp igen och tog om det och då var han minsann pigg och rusade igenom hindrena! När vi skulle hoppa samma serie fast åt andra hållet så blev han också lite små lat så vi kom in i trav då också så då blev avstånden jätteknasiga men han kom över hindrena iallafall.
 
Så om jag hade drivit på lite mer så hade det gått mycket bättre. Men superduktig var han ändå :D
 
Gamla bilder, men första bilden beskriver ganska bra hur avstånden blev ibland :p

Onsdag

Datum: 2013-03-13 Tid: 16:29:29 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej!
 
Idag var det en väldigt onödig skoldag faktiskt. Kunde haft hål från 9-12 men bara för att läraren inte kan säga till att hon inte skulle komma så fick vi först ett hål på 1 timme och 15 min, sedan vänta på att lärarn skulle kommer men som aldrig kom, och då fick vi ett till hål på 1 timme och 45 min. Kul. Iallfall så klockan 12 så lagade vi mat med massa personer från resturang programmet på timrå gymnasium. Det var faktiskt kul fast var lite konstiga saker vi gjorde haha.
 
Slutade halv 3 ungefär och då gick jag och Emma till gymmet. Jag några saker i gymmet sedan gick vi i 35 minuter.
 
Nu ska jag städa mitt rum och hjälpa till lite för ikväll kommer farmor, farfar, mormor och morfar för att mamma fyller år. Ska också rida ikväll, hoppning på Exxet :D
 

Dåligt slutar bra

Datum: 2013-03-12 Tid: 21:01:47 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 4
Gamla bilder

Ridturen började med Kaos med stort K. Hans hagkompis som är halt skulle ut på promenad så han blev lämnad ensam när han skulle tränsas. Han kunde inte stå still och skrek hela tiden. När vi väl kom ut och skulle gå ut på vägen så vände vi på en gång för det kom en buss och han var jätte uppjagad och trippade fram så jag kände på mig att han skulle kasta sig om vi inte vände. Vi stod på infarten och han brydde sig inte alls när bussen åkte förbi, så det var skönt. Sedan fortsatte vi och han brydde sig inte om trafiken, fast spåren som blev kvar från förra veckan som han själv skapat kastade han sig för (!?). Dum häst eller? Han trippade mest fram men efter ett tag då vi travat och galopperat så blev han lugn. Påväg hem så kunde han skritta på lång tygel i normalt tempo så var skönt. När vi kom på vägen där jag brukar hoppa av så kom de inte några bilar så jag chansade och testade om vi kunde rida. Jag tyckte vi kunde trava lite så det skulle gå lite snabbare men Tuxedo tyckte att vi skulle galoppera, som tur var i väldigt väldigt långsamt tempo. Denna gång kastade han sig också för sina egna spår. Haha stördo.
 
Så en dålig början som slutade kanonbra!
 
Och nu kom jag på att jag har musikprov imorgon som jag inte ens börjat läsa på så kanske ska göra de?

Två bilder

Datum: 2013-03-12 Tid: 16:02:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Två bilder som jag tog igår. Den sista gillar jag mest och är faktiskt riktigt nöjd med den. Gillar ljuset och hur den är med lövet i förgrunden och så :D
 
Vill skriva ihop ett inlägg om hur hela 2013 kommer se ut. Det kommer bli ett sjukt bra år om allt går som planerat. Kanske kommer upp något i slutet av veckan då en till sak blir mer aktuell då. Vill bara att det ska bli påsk nu för det är då allt börjar! Efter påsklovet kommer tiden gå sjukt fort, det blir vår och sedan SOMMAR! Sommarlovet kommer bli bäst och jag längar som någon tok!
 

Duktig Litla

Datum: 2013-03-12 Tid: 14:54:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 4
Igår red jag Litla på lektionen som vanligt. Vi red ut och det var faktiskt skönt. Hon skötte sig faktiskt över förväntan. Har väl inte så mycket att berätta, hon behöll samma form mellan trav och skritt några gånger också så märker framsteg! :)
 
Kanske rider henne igen på torsdag och sedan ska jag rida ut med Julia i helgen kanske.

Vårkänsla

Datum: 2013-03-11 Tid: 14:58:07 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 3
Gick ut en sväng på gården och där hittade jag dessa små saker. Massa små röda som stack upp ur jorden, en grön var det också. Åh fick världens vårkänsla då! Hade lite problem med att fota dom då det var snö precis framför rabatten och det droppade jättemycket vatten uppifrån taket så jag kunde inte stå speciellt bra. Jag fick sitta nästan i rabatten och använda liveläget på kameran för att se på ett ungefär och sen hoppas på att det blev någon bra bild.

Vemdalen hela helgen

Datum: 2013-03-11 Tid: 11:14:00 Kategori: Today Kommentarer: 7
Kan berätta lite om helgen. Åkte upp i fredags och vi kom upp kanske 4-5 eller vad nu klockan var. Gjorde inte speciellt mycket då.
I lördags åkte vi på vemdalsskalet. Det är inte lika bra backar där som det är i björnrike tycker jag så lessnade ganska fort. Åt god mat uppe i resturangen eller vad man ska säga. När vi hade åkt klart så åkte vi bort till storhogna och badade lite.
På kvällen kollade vi såklart på melodifestivalen och ska jag berätta vad jag tycker om de. Behöver väl inte säga alla hot och hat ord som jag sa då Robin vann .... ;) Men jag har lyssnat på hans låt och tycker att den är bra men den fick absolut inte vinna. Han gick ju inte ens till final direkt utan till andra chansen, då kunde väl Anton ha vunnit istället ;) Nej men tyckte att Ulrik eller Yohio kunde vunnit istället, men tror tyvärr inte att Yohio hade gått hem i andra länder i Europa. De vill ju ha konstiga rumänska och spanska låtar typ ;) Lite kul ändå att han som kom tvåa i idol vinner melodifestivalen och hon som vann idol kom inte ens vidare från deltävlingen. Nej men nu är melodifestivalen slut och som vanligt blir man alltid arg och sörjer eftersom aldrig den rätta vinner.
 
Igår åkte vi i björnrike. Gjorde en härlig vurpa också. Synd att den inte blev mer allvarlig med volter och såntdär. Men ena backen vid sittliften (kodiak eller vad den heter, dom som varit i björnrike vet) där i första branten så åkte jag helt normalt och i mitten ungefär så åkte jag störtlopp ner och så, och när jag hade den högsta farten då tyckte min ena skida att den kunde lossna så då vurpade jag men jag satt bara på sidan och gled typ 40m i världens snömoln haha.
Vi åkte ganska länge till halv 4 och sedan fixade vi ihop allt i husvagnen och sen åkte vi hem. Satt längst bak i bilen och bredvid var all packning och jackor och de så jag låg ner på de. Skönt vare ;)
 
Fina mobilbilder. Det var förresten den backen på sista bilden som jag vurpa i.
 

Tar de imorgon istället

Datum: 2013-03-10 Tid: 20:40:13 Kategori: Today Kommentarer: 0
Bloggar imorgon. Orkar inte med de nu, jobbigt från mobilen och orkar inte starta datorn. Lat tjej.
 
Hörs imorgon! 

Tävling

Datum: 2013-03-10 Tid: 17:48:00 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 0

Utkast: Mar. 08, 2013

Datum: 2013-03-08 Tid: 18:29:30 Kategori: Today Kommentarer: 2

Drar mig vidare till Vemdalen

Datum: 2013-03-08 Tid: 11:15:54 Kategori: Today Kommentarer: 2
Snart bär det av mot Vemdalen för att spendera helgen i en husvagn och i slalombacken. En av de få gångerna jag känner att det kommer bli kul eftersom jag inte åkt detta år. Eller jo Hassela med skolan men det räknas inte.
Så eftersom jag kommer vara där så förvänta er ingen superuppdatering. Kommer väl några mobilinlägg.
 
Haha sööt. Från förra året någongång.

Hoppande islandshäst

Datum: 2013-03-07 Tid: 18:51:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 2
Hej från en trött människa.
 
Idag red jag ut med Felicia och Linnéa. Litla var superduktig! Vi travade ganska långt och hon jobbade på riktigt bra då. Hänt mycket på de veckor jag ridit henne faktiskt. När vi skrittat en liten stund så skulle vi galoppera på "galopprakan". I mitten ungefär så delar den sig så man kan fortsätta rakt fram eller svänga åt vänster och mellan där så är det ett träd och massa snö. Även fast jag red sist och de andra fortsätte rakt fram så drog hon sig åt vänster så jag styr åt höger då men smarthästen rider mot mitten istället där det är massa snö och hoppar över. Det är ju jättehögt också. Eller jag vet inte men kanske 80cm eller så. Och hon hoppar liksom snett över den så det blev ett brett hopp. Haha undra vem som vill testa hoppa nu eller? Fast hon ska nog inte göra de än ;)
 
Sedan gick vi hem och travade lite och hon var superduktig!
 
Sådär på något vis för den som inte fattade min förklaring.
 
Men nu ska vi tydligen åka iväg så hinner inte lägga upp någon bild.

Åker och rider Litla

Datum: 2013-03-07 Tid: 11:18:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 6
Ska strax åka iväg och rida Litla. Får se hur hon är idag. Glömde skriva om i tisdags då jag red henne men då var hon duktig. Hon försökte vara lång och låg i galoppen men det gick i några steg sedan blev hon väldigt trött så fick driva väldigt mycket. Annars så i traven och så var hon fin och duktig. Kändes bra med tanke på hur dåligt det gick i måndags.
 
Så idag hoppas jag på ännu bättre känsla i galoppen :) Men detr blir inte så mycket galopp då hon ännu inte orkar så mycket. Bättre med lite då hon arbetar med ryggen istället för mycket där hon sänker ryggen.
 

Markarbete på Exxet

Datum: 2013-03-06 Tid: 21:46:35 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Exxet var duktig idag. Vi hade inte en så avancerad övning så finns inte så mycket att skriva om den. Vi red en båge med ett hinder på varje "snett igenom" eller vad man ska säga. Först var det travbommar och man skulle göra en volt och sedan travbommar igen. Men sedan två pyttehinder på 30cm typ om ens de. Det var också ett hinder på långsidan där vi skulle få hästen ner till skritt innan ett visst ställe.
Första gången vi hoppade bågen så stannade han på andra hindret. Vi kom i full galopp och han tvärnitade haha. Störd häst ;) Antagligen var det kaffekoppen som stod på läktarn 10m bort precis framför hindret som han fick syn på för när han gick över hindret så fick jag tvinga ner honom i hörnet och han kollade jättemycket på koppen. Man börjar ju undra ibland...
Annars så hoppade han på bra och var duktig :)
Snygga ritningar på övningarna.
Gammal bild.

Ändrat igen

Datum: 2013-03-06 Tid: 17:07:15 Kategori: Today Kommentarer: 5
Tuxedo får vila idag så det blir nog Exxet på lektionen idag. Han får vila dels på grund av de som hände igår och transporten inte är klar. Vi hade kunnat hämta den och sedan lämna tillbaka den men han får vila istället lika bra de.
 
Så snart ska jag iväg till stallet för lite markarbete på Exxet. Blir bra de.
 
Annars har jag inget att blogga om. Sov hos Julia som ni redan vet. Vi kollade på en film, en del ur en konstig serie och sedan innan vi gick och la oss kollade vi en bit på Barbie. Haha ja helt normala. Bra kvallité på VHS! Vi kollade faktiskt också på filmerna vi gjorde på engelskan i 5an. Haha herregud vilka superskådespelare vi var! Jag var ju så himla söt också och pratade riktig bra engelska! Vi somnade väl runt 3 kanske och sedan vaknade jag 6 och var pigg? Ja, typiskt mig. Lyckades somna om efter ett bra tag och vi sov till halv 11 typ.
Nu har jag varit hemma sedan 1 ungefär och inte gjort så mycket.
 
Sommar tack!

1 år sedan. Världens bästa Hugo ♥

Datum: 2013-03-06 Tid: 14:53:00 Kategori: Hugo Kommentarer: 2
Idag för 1 år sedan satt jag på Hugos rygg för första gången. Det vet inte planerat att jag skulle rida eller något så jag kom i jeans. När Hugo stod där och jag satt upp och red så var jag fast. När vi sedan bestämde att jag skulle bli medryttare på honom blev jag så otroligt glad. Men ändå hade jag ingen aning om att det var starten på en underbar tid.
Jag började rida honom ett par gånger i veckan. Han hade verkligen ingen kondis så han blev trött efter ett halvt varv i ridhuset. Men hjärnan han har, han ville verkligen så han sprang ändå även fast han inte orkade. Det är det som gör att han är en så otroligt rolig häst!
På våren blev han rakad så det skulle underlätta lite för honom och han började orka mer och mer. Tillslut så kunde vi galoppera flera 100 varv inne i ridhuset. 
I hoppningen så ibörjan stannade han på 50cm hinder och totalvägrade hoppa. Det gick bättre och bättre och vi höjde mer och mer och efter lite övertalning så hoppade han 70 hur lätt som helst. Vem tror att en 22 åring kan det?
När beskedet om att han skulle flytta kom rasade allt. Jag var förberedd på det men att jag skulle bli så ledsen visste jag inte. Vi fick någon vecka till sedan var det ridläger och sista ridlägerdagen skulle han åka. Jag hade en sista hopplektion själv med mina två kompisar. Vi hade några hinder och hindret stannade på 85-90cm! Så otrolig häst.
Jag är så tacksam för de fem månaderna jag fick tillsammans med dig! De är bland de bästa månaderna i mitt liv.
De sista dagarna med dig på ridlägret.
Just nu står han ca 30 minuter från mig. Tjejen som sitter med mig på Hugo (längst till höger) är det som rider honom nu och han behöver inte gå så avancerat. Förhoppningsvis kommer han stanna där för resten av sitt liv och bara få njuta av livet och ha skoj!
Och här är filmen som jag fixat ihop. Jag är världelös på att göra filmer så klippte bara ihop litegrann. Såklart ser jag alltid saker vsom skulle kunna förbättras som galoppen då han skulle haft lite mer bakbensaktivitet. Men han var hela 22år där. Skulle ni trott de om ni inte visste hur gammal han var? Tål att tilläggas också. Han är triangelmärkt. Bästa kämpen någonsin!
 
Jag älskar honom otroligt mycket! Världens finaste Hugo

Storfrukost

Datum: 2013-03-06 Tid: 11:08:07 Kategori: Today Kommentarer: 0
Efter en natt med några timmars sömn iallafall så bjussar Julia nu på storfrukost.

Frågor

Datum: 2013-03-05 Tid: 18:41:00 Kategori: Frågestund Kommentarer: 2
Elin
Varför slutade du rida honom? :)
 
Ägaren eller vad man ska kalla det för tog studenten och hon hade han och en tävlingsponny. Hon skulle flytta och alltså sälja tävlingsponnyn och då skulle Hugo bli själv så han fick flytta. Dock är det bara 30 min från mig ungefär så kan åka och hälsa på hur ofta jag vill men har bara varit där en gång och det var bara några dagar efter han flyttat :)
 
Har också fått lite frågor om jag gör designer
 
Ja, jag gör designer men bara för att jag inte ska göra dom helt gratis så kostar dom 50kr och då ingår precis allt. Jag kan göra headers gratis men då en enkel som den jag har, men då ingår inte insättning.
 
Har ni några fler frågor är det bara att fråga. Jag svarar på kommentarerna där kommentaren är och om ni har en blogg svarar jag också där eller om inte inte har en blogg så svarar jag i ett inlägg som jag gjorde nu :)

Mardröm

Datum: 2013-03-05 Tid: 17:27:00 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 8
Idag skötte sig Tuxedo utmärkt. Han blev bara rädd för en liten buss men med lite övertalning så brydde han sig inte mer. Annars red vi på en ganska trafikerad väg och han brydde sig inte så mycket när bilarna åkte förbi. Skrittade och travade litegrann och han var duktig.
 
När vi ridit klart och har bara de sista 40 metrarna kvar till stallet så hoppar jag som vanligt av och leder honom. Lite mer än halvvägs kommer det en buss och han blir såklart rädd. Han kastar sig åt sidan i diket där det är jättemycket snö. Han kravlar sig längre och längre upp där det är ännu mer snö. Tillslut ligger han helt orörlig med benen åt alla håll och kanter. Han får inget fäste och benen är djupt nere i snön. Ni vet då man har snö upp till midjan och inte kan röra sig? Jag försökte få upp honom men han bara lät och vägrade flytta på sig så jag trodde något ben var av. Då kom det först en tjej i bil och hjälpte till och strax efter de kom en till. De var hästfolk så de visste vad de höll på med. Vi lyckades få honom med huvudet mot vägen eller vad man ska säga men då låg han i nedförsbacke och höll på att rulla över. Han lät jättemycket och han var helt panikslagen. Vi lyckades få av sadeln och putta upp honom. Han kom upp på alla fyra och ner på vägen och som tur var haltade han inget. Varken jag eller de andra två såg någon hälta och han hade inga sår eller något.
 
Gick upp med honom till stallet igen och då kom det förbi en stor vit skåpbil men han spände bara sig lite och fortsatte gå. Antingen lärde han sig något eller orkade han bara inte bli rädd.
 
Han var inge varm eller svullen på benen men lite senare ska ägaren kolla honom ifall han haltar i traven.
 
Man kan ju hoppas att han lärt sig något. Men så smart är han nog inte ;)
Lillkillen

Häst nr 2

Datum: 2013-03-05 Tid: 16:04:19 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 1

Just nu stor och liten

Datum: 2013-03-05 Tid: 14:50:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 1
Sne och fin bild. Skrittat lite med Julia och nu har jag lämnat av henne vid stallet så nu blir det spring. :)

Jag är med och tävlar

Datum: 2013-03-05 Tid: 11:38:33 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 1
Var med du också! Klicka HÄR

Planer för dagen

Datum: 2013-03-05 Tid: 11:34:27 Kategori: Today Kommentarer: 0
Godmorgon på er!
 
Blev väldigt förvånad då jag vaknade och klockan var 11. Har sovit ca 12 timmar då och det har nog aldrig hänt men jäkligt skönt.
 
Som jag sa igår så ska jag rida ut med Julia idag. Ska jag försöka komma ut en sväng på Tuxedo också. Men det blir nog inget avancerat eftersom han ska vara med på markarbetet imorgon på min lektion. Får se hur han reagerar då, har aldrig hoppat med honom förut så blir spännande.
 

Film kommer i övermorgon

Datum: 2013-03-04 Tid: 22:07:54 Kategori: Hugo Kommentarer: 7
Jag har suttit och fixat ihop en film på min och Hugos tid tillsammans. I övermorgon är det ett helt år sedan jag red honom första gången så jag lägger upp den då. Då kommer jag också skriva lite för er som inte läste min blogg då och inte vet vem han är. Det är iallfall min förra medryttarponny som jag red från mars till augusti förra året. Han var då 22 år men är 23 år iår. Första gången jag red honom trodde jag han var 12-15 kanske. Han var den underbaraste hästen i världen och jag älskar honom!
 
Vackraste!

Dagens blogg på ponnysanning och ett dåligt ridpass på Litla

Datum: 2013-03-04 Tid: 21:55:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 1
Jag blev dagens blogg på ponnysanning. Hur kul eller! :D
 
Så nu måste jag väl ta och uppdatera lite.
 
Red Litla idag på lektionen och hon var jättekonstig. Allt började bra. I skritten böjde vi och det gick verkligen jättebra så det kändes som om det skulle bli ett bra pass. Men när vi travade så for hon upp med huvudet och blev spänd. Vi travade bara en långsida per varv också så det blev lite hastigt vilket gjorde att jag inte riktigt hann med. Efter ett tag så var vi på ena volten och travade och när Viktoria (ridläraren) sa till skulle man ställa om och gå in på andra volten och galoppera (som en åtta). I ena varvet gick hon super i traven och hyfsat i galoppen. Men i andra varvet var det katastrof ungefär. Hon drog sig in mot mitten och då gjorde jag så hon blev utåtställd och då blev det inga bra galoppfattningar osv. Men det är bara att ta nya tag. Imorgon ska jag rida ut med Julia tror jag så får se hur hon reagerar då bredvid en häst på 1,70 typ och hon är kanske 1,35 eller något liknande ;)
 
Haha fulis
 
Har ni några frågor eller funderingar så kommentera gärna! :)

Emotions

Datum: 2013-03-04 Tid: 16:26:51 Kategori: Hugo Kommentarer: 3

Vakna upp en måndag och känna att det är lov

Datum: 2013-03-04 Tid: 13:16:13 Kategori: Today Kommentarer: 3
Skönt att äntligen få vakna upp och det är måndag fast LOV! Underbart. Jag har inte gjort något idag faktiskt och jag vet inte om jag kommer göra något heller. Skönt att bara få ta det lugnt ibland också. Men eftersom jag bara ligger i soffan så finns det inte så mycket att skriva här. 
Ikväll är det ridning iallafall så det är bra.
 
Men nu när det är lov och jag har mycket tid så är det något speciellt ni vill läsa om?
 
Saknar min fina pälsboll

Det finns mycket energi i hästen

Datum: 2013-03-03 Tid: 20:01:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 0
Igår när jag red Litla på turen så var hon hur taggad som helst. Började redan då vi tog in alla hästar, då hon stod konstant i 1 timme och gick runt i boxen kliade sig, krafsade och höll på bara för att hon inte kunde stå still. Hon har aldrig gjort det förut och jag fick säga åt henne på skarpen ett par gånger och då lungade hon ner sig en kort stund.
 
När vi red så var jag sist och hon ville gärna rejsa om allihopa. När vi travade gick det hyffsat bra men när de andra skulle tölta så fick jag göra halt och vänta ett tag eftersom hon inte töltar och traven går mycket fortare. Likaså då vi skulle galoppera. Första galoppen så stod vi still ett tag och när vi väl skulle iväg så bockade och brallade hon ett par gånger och bara rejsade iväg. Hon vägrade stanna också så fick ta tag ganska rejält i henne för att hon skulle lyssna. Vi galopperade ganska mycket och jag har aldrig rejsat med henne förut så det var nog bra för henne att bli av med energin. Väldigt svettig blev hon också och när vi kom tillbaka så stod hon väldigt still och snällt i boxen haha ;)
Men jag är supernöjd med henne och hon gick i en mycket bra form i skritten och traven. Duktiga lilltjejen.

Bra söt ändå

Datum: 2013-03-03 Tid: 18:38:30 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fotograf: Pappa
Redigering: Jag

Ja inte några superbilder men något nytt iallfall. Försökte få honom att stå "fint" men hade fattade inte riktigt vad jag menade och han brukar inte stå i form i halt så blev förvirrande för honom. På andra bilden visar han tänderna också. Om man zoomar in ser han psykiskt sjuk ut haha ;)
 
Ingen i närheten som vill bli medyttare på honom? Måste kolla runt lite om det är någon som skulle vilja det som jag gjort med honom då han verkligen gillar att jobba, men han har ingen ryttare utöver mig som gör det med honom tror jag. Tuff och bestämd ryttare som kan rida en häst i form och enkla dressyrövningar som skänkelvikning. Med tuff och bestämd menar jag att man kan ge honom någon chans sedan får man visa vem som bestämmer. Ungefär som en kompis sa till mig som vi hörde för några år sedan. Kom inte ihåg från vem men "En gång är det okej, andra gången säger jag till lite lätt, tredje gången, DÅ SMÄLLER DET!". Så går jag tillväga då jag rider honom iallfall ;)

En töltande fd. travare

Datum: 2013-03-03 Tid: 17:38:34 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 1
...Hur går de ihop?
 
Ja ni ser kanske på bilden vad vi har sysslat med under en stund idag. Jag red en sväng och då följde mamma, pappa och min morbror med och gick så pappa fotade lite. Bilden ovan togs då jag väntade på att mamma och pappa skulle komma ut, så han fick galoppera för backen utanför huset men då kom dom ut precis. Bilden är tagen då han travar. Jag vet inte jag men han travar så. Börjar undra om han inte har en islännings gångarter. Han går väldigt fint i form också. Eller inte. Men var ju inte någon lugn och harmonisk övergång då han gärna hade sprungit över alla och in i en snöhög.
 
"Snygg" outfit har vi också men var ju inte planerat innan att det var fotning på g.
 
Annars så fick han lite fnatt för någon bil och skenade iväg och lite sånt men annars skötte han sig. Han ökade på traven väldigt mycket och då märktes det att han faktiskt är en travare. Han gick fint och allt sånt för det mesta, lite övertaggad i galoppen då han brassade iväg i 190 och gjorde något bocksprång. När vi var påväg hem och skulle gå upp för en backe där vi brukar galoppera så tänkte jag trava. Hann knappt peta till han med skänkeln innan han kastade sig upp i luften och tok galopperade. Haha gick kanske lite väl fort men men ;)
 
Men nu ska jag kolla igenom bilderna och se om jag lägger upp några. Han gick jättefint en gång och jag sa att pappa skulle ta kort men då filmade han så då kunde jag lagt upp filmen. Men ni tror inte att han tröck av såfort han startade så filmerna blev då vi var flera mil bort i ca 3 sekunder..

Dagens 'oförväntade' låt

Datum: 2013-03-03 Tid: 17:21:31 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
Måste bara visa er denna låt.
Igår när jag fick skjuts av min bror till stallet så skulle han in på ica en snabbis och jag stannade i bilen. Han har listan på spotify som rullar och då kommer denna låt. Jag tyckte att den var ganska bra och då ska jag kolla vad den heter och vilka som har gjort den. Black Veil Brides. Ett av mina favoritband mellan 5an och början av 7an. (Har ju en liten hemsk period i livet då jag och några av mina kompisar var typ emo. Eller vi lyckades inte bra kan man väl säga, så wannabe typ haha. Lite pinsamma vi var....) Iallfall så fortsatte jag lyssna på den hemma och nu efter ett par gånger så kan jag meddela er att jag tycker faktiskt att den är bra. Några delar i den då den liknar mer hårdrock och mot "emohållet" så är den mindre bra. Men texten och allt annat är faktiskt bra! Trodde inte dom gjorde musik utan att "growla". Så lite kul faktiskt att lyssna på dom igen. 
 
Kommer också ihåg att jag tyckte Andrew "Andy" Biersack (sångaren) var dösnygg! 

Snöstorm

Datum: 2013-03-02 Tid: 09:51:34 Kategori: Today Kommentarer: 5
Nu är jag hemma igen! Fick lämna mina kompanjoner på stallet för att jag var tvungen att åka hem och byta om och lite sånt för jag ska iväg på en turridning på Riiby. De behövde en person till så då fick jag rycka in. Det blir bra de för skulle ändå behövt rida Litla så då får hon gå på tur istället.
 
Det ända som suger nu är att det ser ut såhär ute just nu...
 
..Snöstorm ja! Underbart att rida då eller? Nu snöar det ännu mer än vad de gjorde när jag tog bilden för ca 5 min sen. Superskoj. Bara för att det hade börjat smälta...
 
Men nu ska jag försöka väcka brodern min så jag får skjuts. Så ajöken!

Litla i en hage

Datum: 2013-03-01 Tid: 19:48:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-55mm f/3,5-5,6G II ED

Sötisen.

Åker iväg

Datum: 2013-03-01 Tid: 14:49:39 Kategori: Today Kommentarer: 0
Ska åka iväg nu och handla lite sedan är det övernattning på stallet. Kommer några bilder på Litla ikväll så det blir inte helt dött. Hörs imorgon när jag kommer hem!
 

RSS 2.0