Mardröm

Idag skötte sig Tuxedo utmärkt. Han blev bara rädd för en liten buss men med lite övertalning så brydde han sig inte mer. Annars red vi på en ganska trafikerad väg och han brydde sig inte så mycket när bilarna åkte förbi. Skrittade och travade litegrann och han var duktig.
 
När vi ridit klart och har bara de sista 40 metrarna kvar till stallet så hoppar jag som vanligt av och leder honom. Lite mer än halvvägs kommer det en buss och han blir såklart rädd. Han kastar sig åt sidan i diket där det är jättemycket snö. Han kravlar sig längre och längre upp där det är ännu mer snö. Tillslut ligger han helt orörlig med benen åt alla håll och kanter. Han får inget fäste och benen är djupt nere i snön. Ni vet då man har snö upp till midjan och inte kan röra sig? Jag försökte få upp honom men han bara lät och vägrade flytta på sig så jag trodde något ben var av. Då kom det först en tjej i bil och hjälpte till och strax efter de kom en till. De var hästfolk så de visste vad de höll på med. Vi lyckades få honom med huvudet mot vägen eller vad man ska säga men då låg han i nedförsbacke och höll på att rulla över. Han lät jättemycket och han var helt panikslagen. Vi lyckades få av sadeln och putta upp honom. Han kom upp på alla fyra och ner på vägen och som tur var haltade han inget. Varken jag eller de andra två såg någon hälta och han hade inga sår eller något.
 
Gick upp med honom till stallet igen och då kom det förbi en stor vit skåpbil men han spände bara sig lite och fortsatte gå. Antingen lärde han sig något eller orkade han bara inte bli rädd.
 
Han var inge varm eller svullen på benen men lite senare ska ägaren kolla honom ifall han haltar i traven.
 
Man kan ju hoppas att han lärt sig något. Men så smart är han nog inte ;)
Lillkillen

Kommentarer
Annika

SV: tack :D

Tid: 17:39:18
Datum: 2013-03-05
Hemsida: http://blogofphoto.webblogg.se
Josäfin Andersson

Fy vad läskigt, man får ju panik när sånt händer! Hoppas han klarade sig utan skador nurå :(

Svar: Ja ellerhur. Och det värsta är ju att han är inte min häst och tänk om han brutit benet eller något.. Har pratat med ägaren och hon ska ta kontakt med bussbolaget och fråga varför dom aldrig bromsar in. De kör som galningar och det är inte första gången han blivit rädd för dom. De är ju ute i trafiken hur mycket som helst så de borde väl veta något, eftersom man får reda på hur man ska göra när man tar körtkort... Sedan att han/hon inte stannade efteråt heller när han hoppat upp eller vad man ska säga på snön...

Ja hoppas verkligen de!
My Nordqvist

Tid: 17:55:57
Datum: 2013-03-05
Hemsida: http://jossanamigo.blogg.se/
Josäfin Andersson

sv; förstår dig precis! Och självklart får man ju ännu mer panik när det är någon annans häst! Och bussar/bilar/what ever som kör för fort förbi hästar osv: AVGÅ!

Svar: Ja ellerhur. Ja alltså även fast man inte kan något om hästar så är det nog något som alla vet om hästar. De kan bli rädda om man kör fort förbi.....
My Nordqvist

Tid: 18:09:29
Datum: 2013-03-05
Hemsida: http://jossanamigo.blogg.se/
Victoria

Nej stackars häst! :O

Svar: Ja verkligen :(
My Nordqvist

Tid: 18:21:22
Datum: 2013-03-05
Hemsida: http://victoriahavelid.blogg.se
Zenitha Nordqvist

Men stackarn, måste ha varit väldigt jobbigt för honom att typ sitta fast i snön. :o tur det kom några som kunde hjälpa dig.

Svar: Ja ellerhur. Han lät och typ kämpade så det var jättehemskt att se honom inte orka :( Ja vet inte hur jag hade klarat det själv.
My Nordqvist

Tid: 20:05:38
Datum: 2013-03-05
Hemsida: http://nitashundvardag.blogg.se/
alva

Usch vad läskigt! Det skulle jag verkligen inte velat vara med om. Hoppas allt är bra!

Svar: Ja verkligen! :( Man får riktig panik eftersom det inte är min häst heller! Jo jag tror allt är med han!
My Nordqvist

Tid: 20:53:35
Datum: 2013-03-05
Hemsida: http://alviiish.blogg.se
Sandra

usch så läskigt! Det är så svårt att veta hur mycket snö det är egentligen, och aldrig kul när hästarna blir rädda ><. Hoppas att det gick bra med allt.

Svar: Ja verkligen! Jättehemskt :( Ja det verkar inte vara något problem med han då han såg helt normal ut idag sa ägaren som tur var!
My Nordqvist

Tid: 21:04:38
Datum: 2013-03-06
Hemsida: http://aylen.blogg.se
DIANA ÖSTERBERG

Vilken fin häst!

Svar: Ja lite söt allt :D
My Nordqvist

Tid: 13:36:33
Datum: 2013-03-11
Hemsida: http://dianaosterberg.blogg.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: