Inget mer skolarbete!

Datum: 2013-05-31 Tid: 19:18:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår lämnade jag in min absolut sista inlämning och idag hade vi redovisning som var det sista skolarbetet. Ni ska bara veta vilken lättnad det var att gå hem från skolan idag och känna att jag inte behöver plugga till något!
 
Det har varit riktigt underbart väder de senaste dagarna också. Över 20-25 grader och sol! Jag har varit i tre olika stall och ridit Cooper, Litla och Exxet. Idag var jag ute och gick med Cooper i 30 minuter ungefär.
 
Nu ska jag fixa mig för om 30 minuter ska jag iväg med kompisarna mina och se på bio. Självklart baksmällan 3!
 
Och juste! Ni missar inte att det är chipsens dag idag va? ;) (Ja våran biologilärare har koll på de.....)
 
Sötnosen idag då han kom galopperandes till mig :)
 

Endast två dagar kvar

Datum: 2013-05-29 Tid: 15:17:16 Kategori: Today Kommentarer: 0
Onsdag och nu är det bara två riktiga skoldagar kvar! Skööönt. Igår hade jag två prov och det gick väl sådär. Fick reda på ena provet idag och kan säga att det kunde inte gått sämre. Jag som tyckte det gick bra.. Så nu kommer jag sänka mattebetyget från B till C även fast jag fick B på nationella... Och våran "riktiga" mattelärare sa förra terminen att jag lätt kunde få A. Kul! Aja orkar faktiskt inte bry mig nu. Idag skulle jag också göra hörförståelse på engelskan för att kunna höja betyget då, fick dock 13 av 27 hahaha världelös som jag är så de kommer inte gå ;)
 
Nu har mamma varit och köpt sadel så får rida i en bra sadel idag :D
 
 

Tisdag

Datum: 2013-05-28 Tid: 20:51:56 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Idag slutade vi tidigt. HKn var inställd och vi hade matteprov innan så slutade runt 1. Åkte till Litla och red henne på en gång. Red i paddocken och hon var faktiskt fin! 
 
Efter henne så åkte jag direkt till Cooper. Longerade honom lite och sedan gick vi runt i paddocken och tränade lite att han skulle stanna när jag stannar och backa när jag vill de och sånt. Han är väldigt lyhörd och duktig på det men ändå bra att träna lite.
 
Nu ska jag däcka framför soffan och kollade på Avicii på turné!
 
 
 

Andra ridpasset

Datum: 2013-05-27 Tid: 12:13:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
 
Ridbilder från igår. Det är Pernillas sadel som hon har till Djärv (B-ponny) men den låg ändå bra på Cooper fast väldigt liten för mig då det är en 16''.
 
Vi skrittade först och travade några varv åt båda hållen. Han var lite spänd i lördags men igår så var han mycket mer avslappnad. Lite spänd ibland bara. Men han är så himla trevlig. Riktigt mjuk och känslig!
 
Nu ska jag snart gå till bussen för att åka in till stan till körskolan. Efteråt ska vi på Equeen och då hoppas jag att vi hittar en bra sadel.
 

De två första ridturena

Datum: 2013-05-26 Tid: 22:25:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Hoppade upp och skrittade igår. Den bästa ridoutfiten, shorts! Idag red jag igen och då travade vi lite också. Han är riktigt trevlig att rida. Det är som att ha sytrådar som tyglar! Måste plugga massa nu så hinner inte blogga om hur de gick och de. Imorgon har jag två lektioner och sedan ska jag in till körskolan i stan och vara där i tre timmar. Efter de ska vi på equeen och förhoppningsvis köpa en sadel. Men nu ska jag återgå till pluggandet!

Coopers morfar Orchard d'Avranches

Datum: 2013-05-25 Tid: 12:03:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Coopers morfar är ingen mindre än Orchard d'Avranches. Han är en av Hollands mest välkända Welsh K hingst och har gjort ett stort avtryck i holländsk ridponnyavel. Han är godkänd i Tyskland där han har godkända söner liksom i England, Kanada och Danmark och självklart i Holland. Avranches är även far till ett stort antal kvalificerade avelsston och framgångsrika sportponnyer. Han är eller var en av de moderna, ädla och eleganta ridponnymodellerna, rör sig mycket väl och räknas som en toppförärvare. Fölen blir av den moderna högställda typen med mentalitet och rörelser långt utöver det vanliga. Han har över 630 avkommor!!
 
Kollar man ännu längre bak i hans stamtavla så är han verkligen toppstammad! Hoppas lilla Cooper har ärvt lite av honom iallfall :D
 
 
Cooper är faktiskt lite lik honom tycker jag. Framförallt i teckningen! De har i princip likadana ben, alltså vit på samma ställen. Båda två har också högerhoven fram svart medans de andra är vita.

Ny header och morgondagen

Datum: 2013-05-24 Tid: 22:35:59 Kategori: Today Kommentarer: 1
Gjorde en ny liten header som ni kanske sett. Annars tryck f5. Jag håller på att fixa en hel ny design som blir en helt annorlunda men den kommer senare när jag fått lite mer bilder på Koppe. Tror den kommer bli riktigt bra bara jag får till någon bra header.
 
Imorgon har jag fullt upp. Det är motorcykelnsdag så börjar med hotellfrukost och sedan stå på en parkering i flera timmar. Klockan 12 avgår kortegen till Sundsvall och sedan efter de blir vi där ett tag. Ska försöka hinna med att gå på equeen och kika på en sadel också. Ska också åka till Koppe och vi får se vad vi hittar på.
 
Så imorgon behöver ni inte förvänta er någon direkt superuppdatering, som alla andra dagar.. Men har en bra nyhet. Det är bara nästa vecka i skolan som är riktiga skoldagar, sedan har vi en friluftslivdag måndag veckan efter, sedan två halvdagar och efter de långhelg. Sista veckan så kommer vi på måndag städa ur skåpen och på tisdag har vi avslutningsmiddan och sedan SOMMARLOV! Det är inte långt kvar nu!!
 
Så därför får ni en söt bild på Funny som jag tog för ett tag sedan.

Promenad

Datum: 2013-05-24 Tid: 17:21:33 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Surisen ;)
 
Åkte till Cooper direkt efter skolan. Borstade han och fixade lite, provade också två grimmor och han kunde ha båda. Var ute och gick med honom i precis 1 timme faktiskt och han skötte sig super tycker jag. Lite småskvättig ibland men för första gången han gick på vägen där så det är helt normalt då. Annars så var han väldigt lugnt. Efteråt så kom precis Kicki och Pernilla. Ställde in Djärv i sjukhagen och sedan fick Cooper och han nosa på varandra och det gick väldigt bra, så när vi släpper ihop dom kommer det nog gå super! :)

En ny familjemedlem ♥

Datum: 2013-05-23 Tid: 21:55:31 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Ja ni ser rätt. Det är en häst. EN HÄST! Visst är han bara så himla fin?! En riktig kärlek-vid-första-ögonkastet häst iallfall. Så himla mysig!
 
Så denna snygging heter Cooper TG och är en Welsh född 2008. I tisdags bestämdes det att han skulle lastas på onsdagen och komma hit idag. Så han har rest från skåne lillgubben. Vi kunde inte säga nej heller för det var nu eller aldrig, så tyvärr är det i den sämsta tiden då vi har fullt upp nu de närmsta dagarna men det blir bra för honom att få ta det lugnt och känna sig som hemma. På söndag förhoppningsvis ska jag testa rida! :)
 
Kommer skriva lite mer om honom sedan när jag får tid. Har 5 saker nästa vecka som är prov och inlämningar så kommer nog vara lite dött ändå. Men snart så kommer bloggen vara i full gång igen när skolan är över :D (bara nästa vecka sedan sätts betygen i skolan).
 

:DDD

Datum: 2013-05-21 Tid: 19:41:44 Kategori: Today Kommentarer: 4
Bloggningen blir nog sådär resten av veckan tyvärr. Har fullt upp med olika saker och på torsdag så händer det är sak också :DD
 
/Överlycklig tjej!!!!!

Underbart väder i helgen

Datum: 2013-05-19 Tid: 19:12:06 Kategori: Today Kommentarer: 3
Hej!
 
I helgen har det varit underbart väder så jag har inte haft tid att sitta vid datorn eller blogga helt enkelt.
 
I fredags efter skolan åkte jag och Rebbe in på birsta. Var där i 1,5 timme innan vi åkte hem igen. När jag kom hem hade jag väldigt bråttom för jag skulle iväg till stallet. Hade övernattning där fast jag sov inte över. Grillade korv, lekte och lite sånt med barnen. Åkte hem strax efter 1 och då la jag mig och sov på en gång.
 
Lördagen började ganska tidigt. Kom inte ihåg riktigt när men runt 9. Åt frukost och sedan åkte vi iväg med motorcyklarna. Vi skulle iväg på avrostning som det heter. De är varje år och man får träna på lite saker bland annat som slalom långsamt och fort, bromsning på grus och asfalt, en knicksbana eller vad det heter där det är mycket svängar. Tyckte det var bra och att få träna på allt sånt utan att behöva vara i trafik. Sedan åkte vi därifrån och då åkte vi lite i utkanten av stan och till birsta för vi skulle köpa en sak och sedan hem. Var borta i 6 timmar ungefär.
Det var verkligen hur varmt som helst. Tänk er motorcykelkläder, över 20 grader i skuggan + gassande sol. Visst när man kör fort gör det ju inget men inte när man står still och väntar på att man ska få köra. Men vi ska verkligen inte klaga på att det är varmt, sjukt underbart ju! Nnär vi kom hem så gick jag på en gång och la mig och solade. Somnade i över 1 timme så det var väldigt bra (de som känner mig vet att jag verkligen inte gillar att sola). Jag måste bli brun så får lida litegrann nu. Var ute i 2 timmar och sedan åt vi mat och kollade såklart på eurovison. Tyckte att det var rätt låt som vann faktiskt, men blev förvånad att Sverige hamnade på så dålig plats.
 
Idag var jag först ute och solade i 30 minuter, åt frukost och sedan åkte jag iväg och red Litla. Efter henne så red jag Tuxedo. När jag kom hem så gick jag ut och solade igen i 1 timme ungefär. Åt mat och nu har jag varit ute och gått. Mötte Julia och Emma på vägen så jag gick resten av biten med dom.
 
Har fått en "snygg" t-shirt rand från när jag red idag (var borta i ca 5 timmar) och en liten bikini- och shortsrand från när jag solade. Jag har tur att jag blir brun ganska fort faktiskt.
 
Bilder från 2011
Älskade sommar!

Conan

Datum: 2013-05-16 Tid: 15:34:25 Kategori: Ridning Kommentarer: 6
Red Conan med skolan idag. En ponny som jag aldrig ridit förut. Jag kan inte påstå att det gick speciellt bra och han var ganska jobbig. Väldigt stel i vänstersidan och det släppte inte riktigt heller. Han hade också svårt att behålla formen så när jag lät honom vara lite när han gjorde rätt så tappade han allt istället.
Vi gjorde inte så mycket utan red lite på volterna. Jag tycker att det gick bäst i galoppen för då höll han kvar formen, annars så var han fin bitvis i traven också.
 
Jättegammal bild

Torsdag med finväder

Datum: 2013-05-16 Tid: 15:26:45 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hade sista skriftliga delen av mattenationella idag. Det gick mer än åt ****** ! (ett fult ord där). Blir så förbannad på mig själv för att jag inte kan haha.. Men jag ska faktiskt kunna de där! Aja får väl hoppas att det inte räknas med så mycket i slutbetyget (fast när vi inte har någon riktigt mattelärare så har dom ju typ bara de att gå på, så skulle inte förvåna mig om jag sänkte mig rejält..). Efter provet så hade vi hål i 2 timmar så då åkte jag hem. Hade två tråkiga lektioner till och sedan ridning.
 
Nu ska jag plugga lite. Och nu SKA jag verkligen göra det också och inte bara säga att jag ska de.
 
Det är så underbart väder idag också. Nu vill jag bara att det ska bli varmt varmt och varmt!
 
Bild som jag tog när jag var ute och fotade med Rebbe.
 

Trött häst

Datum: 2013-05-16 Tid: 10:08:39 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Igår red jag Exxet och vi hade markarbete. Jag tänker inte skriva så mycket om det för det gick inte direkt bra. Vi red ute så jag trodde att han skulle vara lite pigg iallfall. Han brukar kunna bralla ur er och bocka och sånt men han har fått gått mycket lektioner så han var slut stackarn. Jag fick driva hela tiden men energin kom i tre sekunder sedan dog han igen. Vi hade två bommar och först travade vi och mittimellan skulle vi skritta några steg, sedan skulle vi fatta glopp mellan och galoppera över den andra bommen. Vi gjorde också "klockan" alltså fyra bommar runt i en volt. Det gick inte heller så bra, dålig väg av mig och sedan hade han dåligt tempo, antingen över eller undertempo. Aja får hoppas att han har lite mer energi nästa vecka då vi ska hoppa.
 
Gammal bild

Snart sommar

Datum: 2013-05-15 Tid: 15:19:37 Kategori: Today Kommentarer: 2
En jobbig skoldag idag. Onsdagar är nog bland de värsta dagarna, men de är ändå väldigt skönt för då är det bara torsdag och sedan freeedag!
Nästa vecka är den sista jobbigaste veckan i skolan tror jag. Har muntliga nationella i matte, biologiprov, en inlämning och en redovisning och jag har knappt börjat än. Så jag ska väl ta och försöka börja redan nu kanske. Känns så otroligt underbart att om en månad så är det redan sommarlov, ska bli så skönt att slippa behöva gå tillbaka till den sämsta skolan någonsin efter sommarlovet.
 

En piggelin och en halt

Datum: 2013-05-14 Tid: 20:53:49 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 3
Litla var piggelin idag. Travade en lite längre bit och hon tog galopp två gånger. Men annars var hon duktig :)
 
Tuxedo istället är halt. Först när jag satt upp så märkte jag ingenting. I traven så kändes det inte heller konstigt. I höger galopp kändes det bra men i vänster galopp så var han jätteknäpp. Han tog bara fel galopp hela tiden och när han väl tog rätt galopp så kändes det normalt på rakt spår men på böjt spår så kändes det väldigt skumt. Hans ägare var ute så jag bedde henne att kolla och hon tyckte det såg ut som om han inte ville stödja på vänster bak. Travade också för att se och då kände jag att på böjt spår var det något som inte stod rätt till och hon tyckte också de så jag hppade av och skrittade honom lite för hand. Så han ska skrittas för hand imorgon och sedan skritta lite och sedan på lördag/söndag kanske vi travar lite. Är nog inget allvarligt för han var inte svullen eller varm eller något.
 
 

I söndags och idag

Datum: 2013-05-14 Tid: 16:17:32 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
I söndags så åkte jag till stallet strax efter 11 ungefär för jag hade barnridning som började 12. Det kom bara ett barn men som red 3 gånger. Klockan 1 var det barnkalas och det slutade efter 3 någongång. Då åkte jag iväg till Litla och red henne. Travade dubbelt så långt som förra gången. Efteråt så masserade och stretchade jag henne. Nästa stopp var hos Tuxedo och då skulle två andra rida ut så jag följde med dom. När vi kom tillbaka så kom Jenny på att det var massa mögel i höbalen så då började vi att försöka få ut de. Det kom bara mer och mer och det var lite mindre än halva höbalen ungefär så det tog ett bra tag att få ut allt. Vi höll på i ca 45 minuter och då var det litegrann kvar men då åkte jag hem för klockan var 8 och jag hade inte ätit lunch eller något, utan bara två mackor till lunch klockan 10 och sedan ett äpple och en banan mellan ridturerna.
 
Så när jag kom hem så åt jag mat och grejer så orkade inte direkt blogga då.
 
Idag har det regnat ganska länge och när jag slutade skolan så spöregnade det. Kände inte direkt för att åka och rida då. Så ikväll ska det bli lite finare väder så då rider jag istället. Litla ska få trava ännu lite längre idag och på torsdag ska vi rida på lektion så Viktoria får se hur hon är och om hon blivit bättre. Tuxedo ska också ridas och för honom blir det galoppjobbet som han slapp i söndags.
 
Bild från i november på en pälsboll vid namn Litla.
 

Hoppning på bästa KB! ♥

Datum: 2013-05-14 Tid: 16:02:31 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Igår hade vi hoppning och vi fick välja hästar. Viktoria hade inte tagit med KB eftersom han kan vara svår att trava på så då får man knappt hoppa något. Så jag valde Hrappur men sedan sa Viktoria att jag kunde ta KB ifall jag ville för jag borde få trav på honom. Så självklart tog jag honom då.
 
Började att böja han lite och när vi väl började trava så travade han på jättebra! Ibland blev det lite grisepass men inte mycket alls tycker jag. Han hoppade också jättebra och ja, allt gick så himla bra! Vi galopperade också lite och efter man galopperat en gång och vi ska trava så tar han galopp istället så det är lite svårt, för om man bromsar honom i munnen så går det inte få trav på honom istället. Men vi skrittade en stund efter de och när vi skulle trava igen så travade han på bra. På slutet skulle vi trava utan stigbyglar och tro det eller ej men han travade i princip hela tiden! Förut har han tappat traven när jag suttit i den med stigbyglar och allt. Kändes verkligen superbra :)
 
Jag kunde inte fått ett bättre avslut på terminen och antagligen min sista ridlektion på KB och de andra ridskolehästarna på Riiby.
 
Världens bästa Kolbakur!


Blått

Datum: 2013-05-13 Tid: 22:24:41 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Lägger ut de snabbaste jag kunde hitta bara för att uppdatera med något. Nu ska jag sova och imorgon ska Tuxedo och Litla ridas och jag ska blogga också!

Bubbles

Datum: 2013-05-12 Tid: 13:53:00 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Söndag

Datum: 2013-05-12 Tid: 10:54:49 Kategori: Today Kommentarer: 1
Jag ska snart åka iväg till stallet och ha barnridning, efter barnridningen är det barnkalas också. Litla ska skrittas och Tuxedo ska få jobba på med galoppen. Så jag har fullt upp idag. Men de är bra de :)
 

Tokhästen Tuxedo

Datum: 2013-05-11 Tid: 16:03:51 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 3
Lite ridning i jeans blev det idag på en knäpp Tuxedo. Hade inte tänkt rida men jag hoppade upp och galopperade lite.
 
Julia red först och jag hjälpte henne. Det gick bra när hon väl hittade knapparna på honom. Han var väldigt seg men väldigt tittig och rädd för allt nere på vägen. Hon skrittade och travade lite och sedan hoppade jag upp och då blev det minsann en väldans fart på honom! Jag galopperade lite och började i vänster varv. Då tog han fel galopp och drog iväg så jag fick ta tag i honom rejält. Tog ett tag innan han tog vänster galopp och då drog han iväg också, han är verkligen inte stark i det varvet. Så jag försökte hitta något tempo som var på gränsen till att han inte skulle orka så att han stärks. I höger varv går det liksom hur bra som helst och då kan han galoppera hur sakta som helst. Testade förvändgalopp för det stärker bra men då bröt han av och tog "rätt" galopp istället.
När det kom något lite större (husbil/lastbil) på vägen så kastade han sig också, så det blev lite mer jobb idag än vad jag hade tänkt.
 
Skulle också fota som jag skrev förut men när jag hade ridit klart så började det regna mer och mer så jag kände inte att jag hade lust att gå ut med kameran då och blir inte så fina bilder direkt.
 
Heeeej vi är inte helt 100 så kan vi få gooodis?
 
Efteråt så åkte jag ner till min pappas kusins hus som han håller på att bygga själv. Det var mycket folk där som höll på att städa då det var väldigt mycket skrot på gården. Farmor, farfar och Funny var också där och hjälpte till (inte för att hunden var till så stor hjälp). Vi åt lite mat och sedan gick jag och Funny hem till farmor och farfars hus och där hoppade jag lite med henne. Hon var superduktig! Första gången hon hoppade och hon hoppade jättebra. Kommer bli en kanonhoppare dedär :D
 
Nu är jag hemma en snabbis och snart ska vi ner till farmor och farfar igen och grilla! Årets första grillning!
 

Små blåa blommor

Datum: 2013-05-11 Tid: 12:42:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
 

Igår kväll och idag

Datum: 2013-05-11 Tid: 09:54:04 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår efter middan så åkte jag, mamma och pappa ut med motorcyklarna. Jag övningskörde först till bilprovningen där vi tränade krypkörning och sedan åkte vi en liten längre väg när vi skulle hem. Resten av kvällen blev framför TVn med först hela sveriges fredag som sög och sedan en dålig film som jag sett x antal gånger.
 
Idag ska jag hjälpa en tjej med Tuxedo och vi får se om han sköter sig. Fotar kanske lite också i hagen så jag får lite nya bilder på hästarna. Efter jag varit där så åker jag nog till farmor och farfar för där ska vi grilla ikväll. Passar väl på att fota Funny då också. Hon har blivit så stor :D
 
 
 
 

Fota såpbubblor

Datum: 2013-05-10 Tid: 17:00:34 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 2
Jag och Rebbe gick ut och fotade förut. Hon blåse såpbubblor och jag sprang runt som en galning efter dom medans hon skrek ifall hon fick någon bra bubbla. Om någon sett oss borde de trott att vi var galna. Fick inte någon superbra men några blev ganska coola. Vi får göra ett nytt försök till sommaren och en dag då det inte blåser speciellt mycket.
 

50 dagar kvar till Avicii

Datum: 2013-05-10 Tid: 14:48:00 Kategori: Bråvalla festival 2013 Kommentarer: 0
Blir många inlägg om hur många dagar det är kvar till allt men det får bli så nu. Inte mitt fel att alla 100 och 50 dagar är samtidigt ;)
 
Men idag är det 50 dagar kvar till Avicii. 50 dagar! Det känns som bara någon vecka sedan då jag skrev detta inlägg och vi åt tårta på skolan för att fira 100 dagar. Eller när vi var hos mig och dunkade musik och då var det 100 dagar till bråvalla. Tiden har gått så sjukt fort att vi nog snart kommer vara framme vid dagen då vi ÄNTLIGEN ska få se honom live. Det är SJUKT!
 
Idag hade jag, Rebbe, Johanna och Jenniefer tårtpartaj hemma hos mig. En fin tårta som blev designad av Jenniefer. Och den som undrar över 48 så är det så många dagar tills bråvalla börjar.
 
Nu har jag vi ont i magen och alla har åkt hem utom Rebbe. Så nu ska vi väl ta och lyssna på bra musik och ladda inför BRÅVALLLLLLLLA! 

Experimentera med bländaren

Datum: 2013-05-10 Tid: 10:59:10 Kategori: Fototips Kommentarer: 1
När jag var ute och fotade med Rebbe här om dagen så hade jag som jag nästan jämt har, stor bländare (lågt tal). Men när jag kollade på bilderna så blev dom inte riktigt som jag ville. Jag ville ha blommorna i bakgrunden suddiga men ändå inte jättesuddiga så de knappt syns. Så jag började experimentera med bländaren och valde en mindre bländare (stort tal) så då fick jag fram det jag var ute efter.
 
Kolla på bilderna
Två bilder fotade på exakt samma plats fast med olika inställningar blir två helt olika bilder. Vissa tycker att det blir för rörigt i bakgrunden och det kan jag hålla med om, men när det är en blomma så tycker jag att det kan höja bilden också. Beror helt och hållet på vad man fotar och i vilket sammanhang. Om det blir för rörigt så kan man alltid byta till större bländare igen.

Om exakt 100 dagar

Datum: 2013-05-09 Tid: 19:03:55 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 1
Idag är det exakt 100 dagar kvar tills jag får se detta älskade band igen. Förhoppningsvis andra gången i sommar om jag hinner se dom på bråvalla. Annars så får jag nöja mig med Ljungarocken. Känner att det kommer bli så sjukans bra. Om Ljungarocken 2011 var bra så kommer minsann 2013 vara ännu bättre!
 
Film från 2011. Jag får rysningar varje gång jag kollar på filmen och även fast det är så dålig kvalité på ljudet så älskar jag den för jag kommer ihåg spelningen jäkligt bra! Evil Eye som var sista numret har jag älskat efter denna spelning då de gjorde den så sjukt bra.
 

Litlisen

Datum: 2013-05-09 Tid: 18:45:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 0
Red Litla idag och vi klarade oss från regnet. Blev en tur på ca 30 minuter. Hon tvärvände bara en gång idag, fast kände att hon tänkte göra några gånger till men då hann jag stoppa henne. Travade kanske 30 meter också och hon kändes bra. Ska bli kul och se hur hon blir att rida när hon är helt igång och förhoppningsvis har muskelskadan läkt! :)
 
Efter jag ridit så stretchade och masserade jag henne. Sedan hämtade farmor mig och jag var där en stund innan pappa var klar med de han gjorde och han hämtade mig.
 
När jag kom hem så kollade jag på TV och latade mig lite, men nu ska jag blogga litegrann :)
 

Lila nyanser

Datum: 2013-05-09 Tid: 10:33:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Lite bilder från igår. Olika färger och olika redigeringar men så fick det bli idag. Inget färgtema här inte! Eller jo olika nyanser av lila.

Bomjobb

Datum: 2013-05-08 Tid: 23:16:13 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 0
Juste, har inte skrivit om när jag red Tuxedo igår. Som jag skrev då så fick det bli lite bomjobb. Hade tre travbommar på medellinjen och en upphöjd galoppbom på en kortsida. Travbommarna gick det lite sisådär med för jag tror inte att han fattade riktigt. Det var först ganska kort mellan bommarna (lite längre än för d-ponny) för han tar inte så långa steg men jag fick länga flera gånger men det blev aldrig riktigt bra. Någongång blev det bra och det var när jag höll honom för annars fladdrade han bara iväg med sina ben och det blev knas. Över galoppbommen gick det bra. Han blev väldigt pigg och rejsade iväg efteråt och orkade inte hålla galoppen när det gick lite långsammare. Men han bockade inte iallfall!
Det blev mest galoppjobb, det behöver han så de är bra. Blir galoppjobb nästan varje gång jag rider honom men har lite hårdträning med honom nu eftersom det inte har blivit så mycket i vinter.
 
Och Litla skrittade jag bara ut på. Hon fokuserade inte så bra och när vi var påväg hem på en skogsväg så fick hon långa tyglar och då kastade hon sig för allt och fick nått fel i hjärnan. Men när jag blev arg på henne så skötte hon sig. Knäppa hästar båda två!
Bild från när vi hoppade. Eller hoppa kan man inte säga, skutta.

En sväng till farmor och farfar

Datum: 2013-05-08 Tid: 23:01:45 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hade teori idag. Tråkigt som alltid, men idag tror jag var första gången alla år som jag ridit som det var lite intressant faktiskt. Efter ridningen så orkade jag inte åka hem för det är så tråkigt och ingen i familjen var hemma. Så jag åkte till farmor och farfar. Självklart var dom inte hemma men jag gick och kollade på baksidan och där var det inte låst så jag gjorde inbrott och la mig i deras soffa. Ringde farfar och de var bara några minuter från huset då så de kom ganska fort. Busade lite med Funny och hon var galen! Sprang som nån tok haha :D Så söt!
Åkte hem därifrån strax efter 10 och nu sitter jag här. Ingen i familjen hemma än så då passar jag på att blogga lite när jag är ensam hemma. Finns ingen att prata med då så är enklare att blogga då ;)
 
Kan passa på och redigera lite bilder från idag också. Tror det blev någon bra iallfall. Svårt att fota macro när det blåser och jättestarkt solljus så det blir knasiga skuggor.
 
 

50 och 100 dagar!

Datum: 2013-05-08 Tid: 18:09:00 Kategori: Musik Kommentarer: 0
Idag är det 50 dagar kvar till Bråvalla. 50 DAGAR! Det är sjukt vad tiden går fort. Det kommer bli så otroligt jäkla bra och jag längtar sönder för varje dag som går. Idag när jag och Rebbe var hos Jenniefer så pratade vi massa och det kändes som om det var flera år kvar och vi har lång tid kvar att planera kläder och allt. Vafan det är ju inte alls långt kvar! Jag har knappt börjat tänka på vad jag ska ha för kläder än. Tiden går så ruskigt fort så snart är det sommarlov och vi är påväg ner till Norrköping!
 
Ännu en bra sak är att det är 100 dagar kvar till Ljungarocken. Lite roligt att det är exakt 50 dagar mellan. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ Tagggar sönder. Sommaren 2013 kommer bli så JÄKLA BRA!
 
Papperslappar som är värda mina födelsedagspengar och några månadspengar, och gjort att jag ligger back och är skyldig mamma och pappa lite. Men vad gör de? Dom kommer göra hela sommaren!

Skoldag i 50 minuter fast en j*vla massa åkande

Datum: 2013-05-08 Tid: 15:26:27 Kategori: Today Kommentarer: 0
Efter - en lektion på skolan då vi bara höll på med mobilerna, ett långt hål till en lektion som var inställd och vi fick reda på de 10 minuter innan lektionen började, lunch och fika hos Rebbe, åktur till badhuset där vi inte behövde vara utan vi fick åka hem, åktur till Jenniefer där vi var ute och sprang i strumpor och hoppade över hinder (sommarkänsla) och tillsist åktur hem - så sitter jag här. Nu väntar jag på att Rebbe ska ta sig hit och vi ska ut och fota. Så jag kunde ha slutat skolan 10 i 9 egentligen. Men roligare att vara med mina friens istället.

Så det blev en lite annorlunda dag idag men passar på att vara ute nu när de är finväder. Ska regna imorgon så då kan jag redigera bilderna jag förhoppningsvis tar idag. Så bloggning blir det imorgon!
 
Närmaste bilden jag hittade. Ja har mycket med inlägget att göra, men det är sakerna som jag köpte för två veckor sedan. Så nu fick ni se de också.

Hamnade på fel ställe

Datum: 2013-05-07 Tid: 22:08:35 Kategori: Today Kommentarer: 0
Tänkte göra något bra inlägg men hamnade dessvärre i garaget i över en timme. Ja vad gjorde jag där då? Jo jag glodde när pappa hjälpte kims kompis med hans motorcykel. Nu ska jag gå och sova så imorgon bloggar jag mer. Slutar nog kanske runt 1 imorgon så då ska jag blogga!
 
Låssassomomdetärenbildhär

Ute och flänger

Datum: 2013-05-07 Tid: 17:20:20 Kategori: Tuxedo Kommentarer: 0
Tuxedo gick fint över sina bommar. Svettig blev han också. 
Nu ska Litla skrittas så vi får se hur de går.
Snygg .

Bästa KB!

Datum: 2013-05-06 Tid: 21:44:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Kära KB. Finaste pojken. Ja, han red jag idag. Senast var på Luciashowen, alltså i december förra året. Så det kändes ju inte alls härligt att få rida honom igen!
 
Vi böjde hästarna först och sedan travade vi och tränade på galoppfattningar. Det gick väldigt bra ibörjan. Jag kunde t.o.m. hör och häpna ta lite i tyglarna och rida ihop honom. Dock så varade det inte så länge för såfort vi började galoppera så började han älga på och jag fick knappt trav på honom och när han väl travade så vägrade han galoppera istället. Men han är ju sådär så man måste verkligen lösgöra honom. Han skulle nog behöva en timmes skritt först och bli lösgjord och sedan kan man börja tänka på en snabbare gångart.
 
Känns också väldigt stört då det var sista gången idag. Men vi ska förlänga en gång så nästa gång är sista gången för den här terminen. Det har gått så sjukt snabbt!
 
Ett år gammal bild..

Hmm...

Datum: 2013-05-06 Tid: 17:17:11 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
Jag ska göra ett takida mobilskal och har väl tänkt göra det ett bra tag dock så har det aldrig blivit av. Såklart sitter jag och vill beställa nu när jag ligger back på pengafronten så får ett tag till att tänka iallfall. Jag tänkte ha bara takida och deras logga men sedan började jag leka i photoshop och fick resultatet ovan (dock så ska den finslipas). Kanske skulle det vara snyggt. Hmm.. Aja har ett tag till att tänka.
 
Nu ska jag äta och sedan iväg och rida.

9 timmar i stallet senare

Datum: 2013-05-05 Tid: 18:55:17 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Ja som rubriken säger så blev det några timmar extra i stallet. Eller stallen kanske man ska säga. Började med att åka till Riiby klockan 10 och red Litla. Hon var väldigt lugn och skötte sig bra. Lite ofokuserad på mig och lite mer fokuserad på allt runt om kring men hon kastade sig inte och så. Red Lyckur efter de. Han fick det bli lite paddockjobb med. Har bara ridit honom en gång förut och de var ute i skogen när det var kolsvart så jag visste väl inte riktigt hur jag skulle jobba honom. Han har världens mage så jag tyckte att han kunde få röra lite på fläsket så det blev mycket spring. Efter jag ridit han så masserade jag Litla litegrann. Var med på "stallmötet" också eller vad man ska kalla det för. Vi var inte direkt många och det var väl inte så mycket att ta upp eller så heller.
Runt 3 kanske klockan var när jag åkte iväg till Tuxedo. Med honom blev det lite galoppfattningar men från trav och i vänster var han jättejobbig ett tag. Han tog bara höger galopp och jag gjorde på 100 olika sätt men efter ett tag så kom det fram i hjärnan på honom. Red också över en bom så han fick ha lite roligt ;)
Det har också kommit ännu en till häst och han var smågalen. Han verkade inte vara uppfostrad eller något då han bara gick på och kunde inte stå fastbunden och massa. Ägaren hade inte heller fått den informationen. Iallfall så hjälpte jag henne lite och när vi var inne i stallet så lugnade han ner sig efter ett tag. När hon skulle testa att gå med han ute i paddocken så sprang han runt henne i en liten volt, så jag tyckte att det såg ut som om han hade väldigt mycket överskottsengeri. Vi testade att longera honom litegrann och han blev faktiskt lite lugnare då.
Han är verkligen jättefin så när han blir av med lite energi blir han nog mysig!
 
Kom hem halv 6 ungefär och nu har jag ätit och duschat. Nu ska jag se om det går något på TVn som jag kanske kan glo på.
 
 
 

Litla ska börjas sättas igång

Datum: 2013-05-04 Tid: 19:59:22 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 3
Litla ska börjas sättas igång så imorgon ska jag rida henne. Hoppas hoppas hon är bra i benet nu! :) Ska också rida Lykkur åt Maria och sedan Tuxedo som vanligt så blir hästar hela dagen, men jag klagar då inte.
 
Nu ska jag faktiskt byta om och lägga mig i soffan och glo på TV. Lyckades få Kim att skjutsa mig till ica för jag var verkligen i behov utav godis, framförallt choklad haha..

Anton Ewald 4 maj

Datum: 2013-05-04 Tid: 18:30:00 Kategori: Musik Kommentarer: 0
Jag vill börja med att säga såhär. Anton Ewald är så grym och bara sjukt jävla bra. Saken blir ju inte heller bättre då han är otroligt jävla snygg.
 
Men om jag ska ta hela dagen från början så tog vi bussen in till stan och kom fram halv 11 ungefär. Köpte mat på Subway och sedan gick vi bort till scenen. Vi satt oss på bänkarna där och väntade, väntade och väntade. Runt 12 så var det modevisning och den ....sög. När den slutade var det bara ca 40 minuter kvar innan Anton skulle upp på scenen så vi ställde oss upp och efter de så började typ alla ställa sig runt hela scenen. När klockan blev 13.30 så väntade vi och väntade och efter några minuter så kom han upp.
Det var så jäkla bra! Först spelade/sjöng (vad man nu ska säga) han Begging sedan två andra nya låtar och dom var GRYM! Han kollade också på Johanna och sjung "mot henne" eller vad man ska säga. Avis eller? :O
 
När han var klar så var det signering halv 4 så vi gick runt ett tag sedan gick vi och ställde oss i kön och det började mycket tidigare, antagligen för att det var så mycket folk. Var tvungen att få något signerat så jag köpte en tygväska, snygg var den! Fick också en kram, hehe ;)
 
Så nu inväntar vi 29 maj då han släpper en EP och att han ska ha någon spelning som vi kan gå på. Såsjuktjävlabra.

Fina mobilbilder med hög kvalité...! Men orkade faktiskt inte släpa med mig systemkameran då jag ville filma och mobilen har bättre ljudkvalité. De fyra första bilderna är printade från filmerna.

Waiting

Datum: 2013-05-04 Tid: 13:05:03 Kategori: Musik Kommentarer: 0
Längst fram och inväntar bästaste ANTON EWALD!!!!

Båda hästarna

Datum: 2013-05-03 Tid: 16:04:10 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Jag har börjat att rida Tuxedo i hagen/paddocken hemma nu då den är ganska torr. Har de två senaste gångerna tränat galoppfattningar från skritt och de blir bättre och bättre. Åt höger går fattningarna superbra faktiskt. Men från galopp till skritt är det lite svårare men det blir bättre och bättre tycker jag. Det går på några meter så det är helt okej!
Jobbar också att få honom lösgjord då han varje ridpass är väldigt spänd i vänster men det släpper ganska fort.
 
Litla tror jag vilar fortfarande. I måndags så tog jag in henne och masserade henne. Hon är så himla söt för redan när jag gick ner för backen där hon står så började hon gå mot grinden och när jag masserade henne så la hon sitt huvud på min rygg. Sötnosen. Sedan myste jag på med henne en stund innan jag åkte hem.
 

Lite som har hänt

Datum: 2013-05-03 Tid: 15:49:29 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej allihopa! Har varit väldigt dålig uppdatering nu men ska försöka komma igång igen. Har haft fullt upp och inte riktigt orkat. Igår red jag Exxet på hälsokulturen och direkt efter de så skyndade jag mig hem och åt mat och duschade och sedan iväg på checkers för att sitta där i 4 timmar på en handledarutbildning. Väldigt långtråkigt.. När jag kom hem så var jag tvungen att plugga för hade prov idag.
 
Annars så har väl dagarna bara flytit på som vanligt. Skönt med fredag idag iallfall! Imorgon ska jag in till stan för då ska Anton Ewald komma :D
 
Men när jag ändå sitter och skriver så kan jag passa på och skriva vad jag gjorde på valborg (eller sista april som jag tycker att det heter). Jag och mina kompisar var mitt ute i skogen ungefär och grillade. Lite hemskt var det faktiskt då det stod ett förråd (läs: ett skjul som höll på att rasa ihop) och inne där hängde det massor av sågar och högafflar och sånt. Iallfall enligt Julia då det bara var hon som kollade då vi stod utanför ;)
Men vi grillade korv, marshmallows, åt godis, jordgubbar och massor av gott. Runt 11 halv 12 åkte vi hem till Rebbe och åt chips och kollade på film fast typ alla höll på att somna.
 
 
 

Bilder på Litla och första motorcykelturen för iår!

Datum: 2013-05-01 Tid: 15:42:16 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fotograf: Rebbe
Redigering: Jag
 
Några veckor gamla ovisade bilder. Bara för att det ska bli någon form av uppdatering här just nu. Har iallfall övningskört motorcykel idag, första gången. Hehe gick ju superbra ;) Tyvärr var det ganska litet så kunde inte gasa på så mycket :( ;) Efteråt så åkte jag med Kim för han skulle åka en sväng. Åkte ganska länge och stannade och köpte glass. Så första motorcykelturen och mjukglassen för iår - done! (Jag hatar när man skriver "check" så fick bli något annat ord)

RSS 2.0