Förvandla till en b-ponny?

Datum: 2013-11-30 Tid: 17:40:50 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Cooper borde ha varit en b-ponny istället för då hade jag kunnat köpt massa andra roliga saker till han. Då hade han minsann fått varit en tomte och ren och grejer! Haha jag borde varit 10år istället så hade det funkat superbra ;) 

Birsta och ridning

Datum: 2013-11-30 Tid: 17:31:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår var jag på birsta direkt efter skolan med Johanna och Rebbe. Fick med mig en kjol och bh till mig och en borste och ludd (som man kan sätta på grimman/träns) till Cooper. Tänker inte dra hela dagen där för då får jag väl sitta tills imorgon och skriva men vi var först i birsta city och köpte massa grejer sedan skulle Johanna åka så då gick jag och Rebbe till Hööks. Letade ett dressyrschabrak men hittade inget fint så då kollade vi på massa andra grejer. Kom då på att jag ville köpa ludd men de var så dyrt där så vi gick till biltema. Hittade där och det kostade 25kr så inte speciellt dyrt. Då fick en borste också följa med.
 
Följde med Rebbe hem efteråt för vi grejade med en sak och det tog sin lilla tid haha...
 
Idag var jag till stallet runt 1 och fixade med Cooper. Jag fick agera frisör och klippa honom också. Började med hovskägget och jag har inte orkat klippt det så mycket, bara litegrann fram. Så när jag tog bakhovarna idag så var det bara liiite. Var en jätteslö sax också så det var lite drygt. När jag klippt klart så red vi och då fick han ha på sig luddet. Haha han var så söt ;) Ridpasset gick kanske inte bäst men han har ju ändå vilat ganska länge nu. Efteråt så gick jag lös med saxen igen och denna gång blev det manen och svansen. Så nu ser han lite bättre ut!
 
Nu ska jag snart iväg till Emma på ferre så ni får nöja er med Coopers man och hans ludd ;) 
 
  

Longering

Datum: 2013-11-28 Tid: 21:19:58 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag fick Cooper sig både en ridtur och longering. Jag orkade nämligen inte gå till ridhuset så jag hoppade upp barbacka och red dit för att sedan longera. Lat eller vad? Men sedan är Cooper en snigel när han blir ledd så går ganska mycket fortare att rida. Han skötte sig bra och var duktig både med mig på ryggen och från marken. 
 
Det är lite roligt hur man verkligen känner så himla tydligt när han arbetar med ryggen eller kommit igång med den. När jag hoppade upp så var han jättehemsk att sitta på. Kände verkligen varenda liten kota i ryggraden och jag frågade mig själv om det verkligen brukar vara såhär. Sedan efter longeringen och vi skrittade hem var hans rygg skön att sitta på och som den brukar vara. Så när han fått vila blir hans rygg inte så trevlig att sitta på barbacka iallfall ;) Det kanske ha med hans svank att göra. När han gått väldigt hårt eller vilat ett tag så blir ryggen ganska svankig medans om han går normalt hårt och mycket så är ryggen ganska rak. 
 
Imorgon hinner jag inte rida heller men i helgen ska vi minsann träna på lite. Tror han är lite less på att vila ;) 
 

Blinded by the tears

Datum: 2013-11-27 Tid: 22:10:32 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Is anybody out there?
Is anybody listening? 
Does anybody really know?
If it's the end of the beginning?

Now you are dancing all over my soul

Datum: 2013-11-27 Tid: 18:07:58 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2

♥ 


Film från två träningar

Datum: 2013-11-26 Tid: 18:21:01 Kategori: Filmer Kommentarer: 1
Hittade denna på min dator som jag skulle lägga upp förra veckan men det glömdes bort. Så jag tar och lägger upp den nu. Kanske inte världens roligaste att kolla på eftersom hindrena inte är så höga men har ni någon minut över så! :) 

Måndag igen

Datum: 2013-11-25 Tid: 18:28:09 Kategori: Today Kommentarer: 0
Skolan idag bestod mest utav hål. Lektion - hål - lektion - hål osv mellan 8 och 4. Skojskoj. Känns så himla onödigt att vara där då.. Man kan ju passa på att plugga lite men är inte alltid man är på humör för de ;) 
 
Cooper ska få en liten minivila nu ett par dagar. Tanken är väl att longera på torsdag och rida på fredag. 
 
Har inte så mycker mer att säga så jag avslutar väl här! 
 

Hej jag är söt

Datum: 2013-11-25 Tid: 09:48:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 4
Jag älskar dig 

Film från dressyren

Datum: 2013-11-24 Tid: 21:45:53 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
Här är filmen från tävlingen idag. Ja inte så vackert kanske men nyttig träning för Cooper och även för mig eftersom det var min första dressyrtävling också. 

Dötrött

Datum: 2013-11-24 Tid: 19:28:01 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nyss hemkommen från ett jobbigt träningspass på gymmet. Jag var dötrött, höll på att svimma och var spyfärdig efter ca 20 min och det svartnade för ögonen ibland. Tydligen så hade dom inte fläktarna igång så när dom startade de så blev det lite bättre mot slutet. Har ju knappt fått någon sömn nu i helgen så lär ju bara vara lite trött nu i veckan. 
 
Nu ska jag ta och plugga lite spanska. Eller?? Prov imorgon första lektionen. Guuuud vad roligt. Måste göra lite halvbra ifrån mig iallfall känner jag så jag får väl så lov att läsa lite.... 
 
Bara för att det är snö ute så lägger jag upp en höst bild. Jo men jag ligger bara liiite efter i årstider. 

Dressyrdebuten

Datum: 2013-11-24 Tid: 15:16:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Såhär fin var han från de att jag hoppade upp tills vi gick in till collecting ring och vidare till banan. Jag hade en jättebra känsla och det kändes verkligen som att det skulle gå riktigt bra med tanke på hur himla fin han var. När vi gick in på framridningen så var han fortfarande fin och avslappnad. Men såfort vi kom in i stora manegen och gick runt i collecting ring blev han spänd och ville inte alls. Jag tyckte själv att jag var mer spänd inne på framridningen än i collecting ring och på banan men det kanske jag inte var. En sak som är säker var att Cooper inte var de iallfall ;)
När vi skulle in på banan så började det bra med att han blev rädd för staketet och tyckte inte att vi skulle in på banan, men med lite övertalning så. Han kollade också snett på domarbordet och staketet under nästan hela ritten. 
 
Kan sammanfatta allt väldigt kort och enkelt med att han var väldigt spänd och gick över tygeln i princip hela tiden. Jag struntade i det och tyckte istället att det var bättre att han gick på framåt och hade bjudning och jag red bra vägar och sådant. Jag känner honom så pass bra att det knappt skulle gå att försöka "tvinga" honom att gå på tygeln. Då hade jag istället fått något tillbaka som att han skulle studsa till på stället eller tappa bjudningen eller något liknande. Vilket hade varit värre än att han "inte går iform", enligt mig iallafall.
 
Första tävlingen och procenten blev 55,56% och jag tror vi slutade på en fjärdeplats vilket var precis utanför placering. Inte alls så farligt dåligt. Nästa gång går det bättre :D
 
Inne på banan. Nu är denna bild kanske lite överdriven och han gick inte riktigt så högt med huvudet hela tiden. Men en liten bild som förstärker mina ord ;) 

6 månader. Ett halvt år ♥

Datum: 2013-11-23 Tid: 23:13:41 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
mnordqvist @ instagram
 
Idag var det exakt 6 månader sedan torsdagen i maj då Cooper kom med en hästbuss från Skåne. En tanig liten ponny som vandrade ut ur bussen och vid första ögonkastet kändes det verkligen rätt.
 
Jag älskar honom så otroligt mycket och jag vet inte vad jag skulle gjort utan honom 

Två krulltottar

Datum: 2013-11-23 Tid: 22:20:34 Kategori: Today Kommentarer: 0
 

Det kan inte gå bra jämt

Datum: 2013-11-23 Tid: 14:11:35 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Sådär otroligt smidiga var vi idag på tävlingen då Cooper fick för sig att hoppa den blågula oxern åt fel håll istället för det babyfärgade hindret. Så vi tog oss över fyra hinder och ena var fel och baklänges ;) 
 
Han var fin på framhoppningen, stannade en gång på räcket och det var för att solen lyste in på backen precis framför hindret. Red på ganska mycket framåt för att han hoppar mycket bättre då. Vilket jag självklart tänkte ta med in på banan också. Väl inne på banan så var han inte så fokuserad på mig utan mer på allt runt om. Hoppade första, andra och tredje hindet och hade lite halvhögt tempo. Sedan kom en ganska svår sväng till det babyblåa och rosa hindret och han skyggade säkert för muren eller något eftersom han drog sig till det blågula. Försökte hålla emot med skänkeln och petade med spöet men då tyckte han att han skulle springa rakt fram så det fanns inte så mycket att göra.
 
Var ju inte ensam med att ha gjort det heller haha. Tror att det var två innan mig som hade gjort samma sak.. :p 
 
Får vara nöjd för de språng vi fick ;) 
 
Vi får ladda om till julklappshoppningen och då tror jag vi kör både 60 och 70!

Äntligen fredag

Datum: 2013-11-22 Tid: 15:24:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Åkte till Cooper direkt efter skolan och mockade och grejade. Fixade det som gick inför imorgon, massor av hö och skurade benskydden som var allt ifrån rena ;) 
 
Kom hem bara för att tag sedan och nu ska jag gå och duscha. Ska iväg till nästa stall på möte där i en halvtimme och direkt efter ska jag till Marianne och fira henne. 
 
Får se när jag bloggar igen, antingen ikväll eller imorgon efter tävlingen. Vi får väl se! :) 
 

Sometimes we're holding angels and we never even know

Datum: 2013-11-21 Tid: 21:46:12 Kategori: Today Kommentarer: 0
It's everything you wanted, it's everything you don't
It's one door swinging open and one door swinging closed
Some prayers find an answer
Some prayers never know
We're holding on and letting go

Överraskning på söndag

Datum: 2013-11-21 Tid: 19:49:32 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Tänkte rida igenom LC:1an idag och jag hann precis börja innan det kom en till tjej in i ridhuset som skulle longera så red halva programmet så gott det gick sedan i galoppen fick jag göra det i halva ridhuset. Blir en överraskning på söndag alltså! 
 
Han var ganska fin iallfall. Lite småstretig ibland men får mest skylla på mig. På slutet började han ramla in åt vänster så jobbade på lite med de och det blev väl inte direkt kanske så mycket bättre. 
 
Vi får helt enkelt se hur det går på söndag. Har inga höga förhoppningar alls utan jag är nöjd om han går runt hela ridbanan och inte blir rädd för domarbordet och liknande. Hoppas på att han är mjuk i sidorna och tar ett bra stöd på tygeln så han kan gå i någon slags form iallfall. Vi får väl se vilken dagsform och vilket humör han är på då ;) 
 
 

I've been through hell now show me heaven

Datum: 2013-11-21 Tid: 10:05:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Jenniefer
Redigering: Jag
 
 

Duktig häst på hoppträningen

Datum: 2013-11-20 Tid: 21:57:35 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Cooper var väldigt fin idag på träningen. Sprången blev kanske inte alltid så bra men i övrigt var han fin! Trodde att han skulle vara väldigt pigg med nya bettet och eftersom han vilat men han hade lagomt tempo. Lite trögare ibland men han blev trött eftersom det är så varmt också. 
 
När vi värmde upp var han lite som han brukar, småspänd i traven och ville inte riktigt ta stöd på tygeln och så men då galopperade vi istället och då blev han väldigt fin i traven efteråt.
 
Vi började med att skritta på stora mittvolten och gå över en studs på tre upphöjda bommar och vi skulle få in fyra steg mellan dom. Gjorde samma sak i traven utan stigbyglar och då var Cooper väldigt fin. Han gick i en bra och stadig form och det kändes väldigt bra! Galopperade också över studsen och sedan började vi hoppa. Då hade vi studsen och sedan en 180 graders sväng runt och hoppa två hinder på långsidan. Sprången blev lite knas ibland men när jag väl red bra så blev det bra. 
 
Hoppas han hoppar såhär bra på lördag och går lika fint som idag på dressyren på söndag!
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Jenniefer
Redigering: Jag

Mer bilder kommer imorgon! :) 

Hoppträning snart

Datum: 2013-11-20 Tid: 15:49:51 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Om ett tag bär det iväg mot stallet för att packa in Cooper i transporten och åka iväg till ridskolan för lite träning. Hoppas vi får göra någon rolig övning! :) 
 
Annars idag så har det väl inte hänt så mycket. Varit ganska trott idag, som alltid på onsdagar.. Lite kul dädär att man är megatrött på skolan men så fort man kommer hem blir man värsta pigg igen ;) 
 

~ We always dreamed about this better life

Datum: 2013-11-20 Tid: 10:06:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 6

Birsta

Datum: 2013-11-19 Tid: 21:03:09 Kategori: Today Kommentarer: 3
Idag åkte jag på birsta direkt efter skolan så var där inne runt 5. Gick runt en stund innan jag gick bort till Hööks för att möta upp pappa där. Köpte schabraket och bettet som är här nedanför. Provsatt också en dressyrsadel som vi eventuellt ska köpa. Skön var den iallfall så hoppas den är det i ridningen också!
Efter jag varit där så gick jag tillbaka till birsta och träffade min bror och hans tjej så jag gick med dom till donken och väntade på Zoofie. När hon kom så åt vi och pratade en massa. Gick vi runt lite och när pappa var klar tog Zoofie bussen hem och vi åkte till stallet. Mockade och grejade och sedan åkte vi hem. 
 
Får se om Cooper är lite pigg imorgon eftersom han vilat i två dagar. Hoppas iallfall att han går bra på bettet och att han inte drar iväg eller så :p
 
 
 
 
 
 
 
Tog bilder från hööks för jag lämnade grejerna i stallet så har inte tagit kort på dom. 
 

Krullis

Datum: 2013-11-19 Tid: 10:29:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Blev några bilder då hennes ögon syntes iallafall! ;) 

Tandläkarn för Cooper idag

Datum: 2013-11-18 Tid: 21:15:11 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Cooper fick sina tänder raspade idag. Han fick lugnande så han var väldigt groggy haha :D Iallafall så ska jag aldrig mer använda tredelat bett för hästarna tycker väldigt mycket om att tugga på det. Vilket resulterar till att tänderna slits ner som de hade gjort på Cooper. Tänderna vid bettet var helt platta och då var kanterna vassa så har han fått kinden mellan bettet och tanden så förstår jag att det gjort ont på honom. Martin som raspade tipsade om att jag skulle använda ett rakt gummibett så imorgon ska vi köpa det och se hur det blir då. Raka bett är inte så roliga att tugga på och sedan gummi sliter ju inte på samma sätt som metall. 
 
När vi skulle gå hem därifrån så var Cooper jätte ostabil haha. Ut från kliniken kändes det nästan som om han skulle gå omkull så vi gick i snigelfart hem. Han piggnade på sig mer och mer men han stod ändå blixtstilla i boxen och kollade rakt ut. Haha han såg så rolig och söt ut :D 
 
Han får nog vila imorgon också. Hoppträning på onsdag blir det iallfall. Blir en liten överraskning om hur bettet funkar då. Kanske blir noll kontroll ;) 
 
 

Två vovvar på utställning

Datum: 2013-11-17 Tid: 21:07:39 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Lite bilder på Rasmus (första) och Funny (andra) från utställningen igår. Rasmus var den andra Lagotton som var med så vi satt och pratade med dom under utställningen. Han är bara fyra månader och väldigt busig. Väldigt söt :D Och det är Funny såklart också, lillfia! 

Plugga

Datum: 2013-11-17 Tid: 18:41:15 Kategori: Today Kommentarer: 2
 Ska försöka lyckas med matteprovet imorgon så då får jag så lov att plugga lite... 
 
Kan säga att Cooper gick bra på hacket idag och förhoppningsvis blir det en tid hos tandis imorgon :)
 

Något som inte står rätt tll

Datum: 2013-11-16 Tid: 23:34:20 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Idag drog jag på mig och hästen alla de möjligt skydd så vi var förberedd på en liten åktur. Som tur var blev det ingen sådan men det var nästan värre än så. Han var hur stressad som helst. Så fort jag tog tyglarna och försökte få någon slags kontakt (framförallt i traven) så trampade han på istället och kortade upp sig själv mer och mer för varje gång jag rörde tyglarna. Han var verkligen hur spänd och stressad som helst. 
 
Det var riktigt plågsamt att sitta på honom då eftersom jag kände att det var något som verkligen inte stod rätt till. Red bara kanske 20 minuter i ridhuset och han var sjöblöt i svett.
 
I stallet var Anna-Carin där och hon testade känna på hans tänder och dom var väldigt vassa så det är "förhoppningsvis" det. Ska låna Moas hack och testa det imorgon och se hur han är då. 
 
Min fina häst 
 

Hundutställning

Datum: 2013-11-16 Tid: 10:26:13 Kategori: Today Kommentarer: 3
Är på hundutställning med denhär sötingen nu. Får se vad som händer och hur det går! :)

Crazy frog

Datum: 2013-11-15 Tid: 17:26:48 Kategori: C träning Kommentarer: 2
 
Ungefär sådär kände jag när jag red Cooper idag. Ridpasset slutade med att jag fick longera honom så då kan ni kanske lista ut hur bra det gick.. Skrittade till ridhuset med Pernilla och Kicki som ledde Caija (nya ponnyn) för dom skulle longera henne. I ridhuset så tänkte jag trava lite men han tog inte skänkeln så jag petade honom lite med spöet och då var det tack och godnatt. Han skenade iväg i full kareta och jag fick stopp efter ett halvt varv. Efter de skrittade jag lite på mitten för både Pernilla och en annan tjej longerade. När Pernilla var klar så travade jag lite och helt ur ingenstans så satte Cooper av igen. Likadant som gången innan, fick stopp efter ett halvt varv. Efter de hoppade jag av och longerade honom och det gick minsann jäkligt fort det också. Han lugnade ner sig efter han galopperat en stund iallfall.
 
Så nu blir det slut på kraftfodret säger jag bara. Får se om han lugnar ner sig då eller om det är något annat. Hmmm..... 
 

Känslan då det är fredag imorgon

Datum: 2013-11-14 Tid: 18:29:14 Kategori: Today Kommentarer: 4
Cooper får stå idag och Kicki är snäll och mockar så jag slapp åka dit. Tur man har snälla personer runt sig! Så istället var jag på gymmet direkt efter skolan med Rebbe. Gick finfin de! Om man bortser från massa mongo gubbar som var där också haha... 
 
Imorgon kommer en ny liten häst till stallet. Nämligen en 7årig c-ponny! Blir kul att se vad det blir av henne! Annars så ska väl Cooper gå också. Blir kanske travbanan eller något. Han verkar ju vilja springa... ;) 
 
Något mer har jag väl inte direkt att skriva. Imorgon kväll ska jag tjocka mig med mina kompisar. Pizza, två efterrätter och en jäkla massa godis, chips och dricka. Helt enkelt som det brukar vara! 
 

You're building me up

Datum: 2013-11-14 Tid: 17:51:55 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
 

Det är bra mystiskt

Datum: 2013-11-13 Tid: 21:00:13 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Idag gjorde Cooper jättefina skänkelvikningar i TRAV för både vänster men framförallt HÖGER skänkel. Det som igår vart kaos och han var hur frustrerad som helst. Snacka om att vila sig i form haha..
 
Om det sägs att hästar bara har en tråd mellan hjärnhalvorna så tror jag inte att det finns någon mellan Coopers haha ;) Nej men det är lite roligt hur fort det kan vända på bara en dag. Men det är väldigt skönt att han kanske börjat förstå nu. Jag red barbacka och ute på vägen så får se nästa gång jag rider i ridhuset med sadel, hur han reagerar då. Hoppas det är samma som idag! 
 
Om vi borster från det fina som han gjorde så gjorde han en liten värre sak också. Nämligen fick för sig att rejsa iväg i full galopp. Han är bra knäpp.. Jag kände verkligen inte för att ramla av heller så eftersom jag red barbacka hängde jag bara med men försökte dra ner på tempot så gott det gick hela tiden. Vilket resulterade i att han stannade tillslut. Var bara någon 100m så inte speciellt långt som tur var. 
 
Knäppa häst men han tycker väl att det är roligt att springa ;) Om det inte vore för att han är rädd för allt skulle jag kunna släppa på honom på t.ex. travbanan men känns inte så bra ifall att han skulle kasta sig för något eller så.. 
 
Toker!
 

Förvirrad men ändå duktig

Datum: 2013-11-12 Tid: 21:28:16 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Blev ridhuset för Cooper både igår och idag. Igår red jag några delar ur LC:1an och framförallt serpentinerna. Han var väldigt fin först, sedan när jag började med serpentinerna så blev han jättestressad så jag la undan spöet. Då kunde han slappna av lite bättre iallfall. Det var ett ganska blandat pass med superkänsla ibland medans andra gånger kunde han bara stressa runt.
 
Idag red jag för Hanna i ridhuset. Det var tre hästar inne i ridhuset så vi red mest runt på en volt. Tränade på skänkelvikning i trav och för vänster skänkel gick det bra men höger funkade verkligen inte. Han blev jättestressad och studsade på stället eller gjorde galoppfattningar eller stannade, eller något annat. Antagligen för att han inte förstod vad jag ville. Jobbade på ett tag men det gck verkligen inte så då hoppade Hanna upp och testade. Hon hade sporrar också men det blev inte någon skillnad. Det funkar i skritten åt båda hållen men i traven bara för vänster. Så vi lämnade det och övergick till galoppen och där var han väldigt fin. Vi tränade också mycket på att jag skulle ha mer stöd på tygeln och inte ha halvkass kontakt (som jag gärna har hela tiden). Det resulterade i att han gick i en väldigt stabil och fin form så nu ska jag bannemig fortsätta rida sådär också! 
 
Skänkelvikningen får komma när den kommer. Han förstår bara inte vad han ska göra så får träna på det lite varje dag så kanske det förhoppningsvis kommer snart! 
 
Skriver detta från skoldatorn så har inga nya bilder. 
 

Hoppbilder

Datum: 2013-11-11 Tid: 10:58:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 9
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
Redigering: Jag 

Söndagsuteritt

Datum: 2013-11-10 Tid: 19:06:26 Kategori: C träning Kommentarer: 9
Idag blev det en liten uteritt med Pernilla och Josefin. Red lite blandat skog, äng och väg. Hästarna skötte sig nästan hela tiden. Equlius drog iväg en gång och då ville Cooper hänga på och när jag höll emot så studsade han på stället istället. 
 
I veckan får vi se vad det blir för träning. Någon dag i veckan blir det kanske lite longering och springa runt själv i ridhuset. Blir väl också hårdträning i dressyren eftersom idag om två veckor är det dressyrtävling. Kommer ju gå bra, eller inte haha ;) Vi får se vad som händer! 

Film från hoppningen igår

Datum: 2013-11-10 Tid: 18:38:18 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
Filmen från hoppningen igår. Han är bara för bra!
Bjussar på den snygga kraschen i slutet också ;) Precis när han hoppar av så är han ju dösnygg bara för han tar i så mycket. (bilden nedan). 
 

Superfina språng

Datum: 2013-11-09 Tid: 23:17:16 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Hoppade med Cooper idag och herregud vad fin han var! Sprången kändes riktigt bra och han hoppade mig ur sadeln på slutet så nu börjar nog ryggen komma in lite mer. 
 
Hade ingenting avancerat utan ett litet kryss på ena långsidan och på andra var det ett 50cm hinder, tre galoppsprång till en oxer som vi höjde eftersom. Började med ca 60 och sedan höjde vi litegrann och avslutade på ca 95 på bakbommen.
 
Hoppade varje höjd runt två gånger beroende på hur han kändes. Tycker att det är onödigt att traggla på och hoppa de lägre höjderna jättemycket istället för att bara höja allt eftersom och sedan avsluta då det känns bäst.
Var ganska noga med att vi skulle komma bra in på första hindret för då kunde vi bara rulla på till oxern. Så det blev ett par gånger jag fick lägga en volt efter lilla hindret och ta om. Enda gången då jag inte hann svänga undan honom var första språnget på det högsta och då blev det en liten halvkrasch. Det var inte en krasch utan han var tvungen att hoppa av tidigt och då blev det för långt så han tog sig över bakbommen men frambommen tog han med bakbenen. Rullade på och hoppade det två gånger efteråt och då hoppade han megafint! 
 
Han är så himla bäst! 
 
Sista språnget från två olika vinklar. Första bilden fotade mamma och andra bilden är en print från filmen jag la ut på insta som Kicki filmade. Har lite till bilder och ska klippa ihop en film så lägger jag ut det senare! 

Det tar sig!

Datum: 2013-11-09 Tid: 00:48:16 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Cooper var duktig idag. Han var väldigt pigg när vi red ifrån stallet till ridhuset och det brukar ju inte hända varje dag direkt. I ridhuset så var han fin till och från. Småtjaffsig ibland men han var oftast duktig. Blev inte så mycket galopp men den lilla som var gick i räserfart. Skena runt typ ;) Gjorde också ett byte åt båda hållen och dom var klockrena! Det tar sig minsann! Skänkelvikningarna var också fina. Duktig häst! 
 
Imorgon blir det hoppning iallafall. Ska fundera ut någon smart övning vi kan göra!
 
Nu är klockan mitt i natten och jag är trött så godnatt!
 
 

Torsdag och tankar

Datum: 2013-11-07 Tid: 22:46:47 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Miin fina häst var supermysig idag. Han fick vila så jag var upp direkt efter skolan och mockade och fixade allt i stallet. Medans jag grejade på så gick Cooper lös i stallet och utforskade världen lite. Bland annat så hittade han ett hönät som han tyckte var väldigt kul att bära runt på och riva ner min mobil på golvet. 
 
När jag var klar och väntade på skjuts så satt jag mig på golvet och myste på med honom. Undra hur många pussar jag fick.. ;) Han stod nästan jämt och ständigt med mulen i mitt ansikte och flyttade jag undan mig så följde han efter. Sötnosen ;) 
 
Imorgon blir det nog något lite lättare pass inne i ridhuset. Bara rida igenom honom och se hur han är i sidorna och så. Vill inte köra allt för hårt med honom men han har tagit det ganska lugnt nu i veckan.
Funderar också på att få in någon liten hoppning hemma där det inte är så varmt i ridhuset. Men vill ändå att han ska få ta det lite lugnt. Vi får se vad som händer! :) Om ett par veckor ska han väl troligtvis få en lång vila iallfall. Runt jul och nyår. Blir suveränt de! :) 
 
Så nu har ni fått tagit del av lite som pågår i min hjärna haha ;) Godnatt på er! 
 
 

Duktig häst och mindre duktig ryttare

Datum: 2013-11-06 Tid: 21:13:08 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Prints från filmer
 
Idag var det hoppträning och jag vet inte vad jag ska säga om det. Hästen skötte sig bra så honom är jag nöjd med. Väääldigt pigg i början men det gav med sig lite när han blev varm och trött. Min instats var istället mindre bra och jag vet inte vad jag höll på med ibland. När jag kollar på filmerna ser det dock inte lika hemskt ut så det kändes väl sämre än vad det såg ut som. Aja nya tag om två veckor!
 
Nu är vi uppskriven på KM också. 70cm och LC:1an. Då är det bara att börja träna dressyrprogram också! 

Film från i fredags

Datum: 2013-11-04 Tid: 19:58:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 1
Här är resultatet på ihopklippet av några snuttar från filmerna i fredags. Ser ju inte ut att vara så speciellt kanske men det kändes bra. Sedan ser det ut som om jag sliter han i munnen ett par gånger också men det är för att jag hade lite längre innertygel så fick ta större tygeltag men det syns inte på filmen. Aja ni kan ju alltid kika lite om ni har lust med de!
 
Nu ska jag ta och vara duktig för en gångs skull och plugga lite, även fast det inte är dagen innan!

Uteritt

Datum: 2013-11-04 Tid: 19:27:53 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Red ut med Moa idag. Vi gjorde inget speciellt utan skrittade och travade lite. Moas häst går väldigt fort så Cooper hade det lite körigt att hänga med men det gick ju ändå ;) Tror Cooper tyckte det var lite kul att få komma ut och gå med någon kompis också. Kulkul! :) 
 
Snygg var han också! ;) 
 
 
 

Söndag kväll

Datum: 2013-11-03 Tid: 22:18:45 Kategori: Today Kommentarer: 4
Prints från filmer
 

Photoshop har ingen lust att vilja installeras så kunde inte redigera bilderna. Även fast det inte spelar så stor roll med tanke på kvalitén men lite ljusare kunde man alltid gjort dom. Men man ser ju motivet halvt iallfall. 
 
Imorgon blir det nog uteritt. Struntar i ridhuset så att han kommer på lite roligare tankar!
 
Annars imorgon så är det skola också. Inte okej enligt mig haha. Vi har ett prov, två läxförhör och minst en muntlig redovisning planerat. Kanske kommer ännu mer saker också.. Jag orkar inte ta tag i skiten och börja plugga heller. Vi tar det imorgon ;)

Kommer aldrig tvivla på denna ponny!

Datum: 2013-11-03 Tid: 15:36:01 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Bara för att C var så fin i fredags så kan jag ta och skriva lite om det passet. 
 
I början gick det lite småhackigt men jag tvingade mig själv att rida bra och hjälpa honom så mycket jag kunde. Red igenom båda sidorna och försökte få honom att länga sig för yttertygeln. Tillslut så släppte han och då behövde jag bara åka med. Han bar sig nästan hela tiden själv och nästan det enda jag behövde göra var att ställa om honom och svänga ungefär. Vi travade på mycket och under nedsittning vilket brukar kunna göra att han blir spänd men han var avslappnad och gick bättre då än när jag red lätt. I galoppen så gjorde jag ökningar på ena långsidan och herregud så maffig han kändes då! Han behöll formen och sköt på bakifrån och blev som en uppförsbacke med frambenen högt upp i luften! Det var väldigt svårt att avsluta och rida hem. Hade kunnat fortsatt i timmar!
 
Jag ställde mobilen på en sockerbit och filmade ca 20 minuter bara för att han kände så fin. Har kollat lite på den och det ser inte lika bra ut som det kändes, men tänkte ändå lägga upp några snuttar från den. Måste bara få över alla bilder/filmer från externa hårddisken till datorn eftersom allt försvann när vi ominstallerade den.
 
 
 

I'm back!

Datum: 2013-11-03 Tid: 14:53:54 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Min dator har varit väldigt oanvändbar det senaste då pappa har ominstallerat den. Därav har bloggen blivit lidande också. Det var väl inte tänkt att det skulle ta så lång tid men så blev det. Nu är den iallfall igång igen! 
 
Coopers superpass i fredags ledde till ett väldigt misslyckande pass igår. Jag vet inte riktigt vad som hände men han var väldigt stressad. Han fradgade (eller vad man säger) jättemycket och det har han aldrig gjort. Men jag ska inte klaga på honom för om han var stressad var det ju inte hans fel. Han gick bra korta stunder och framförallt galoppen var väldigt fin, men han hade svårt att slappna av i traven och länga ut stegen. Skänkelvikningarna var klockrena så poletten verkar ramlat ner, behövde bara peta litegrann så dansade han åt sidan! Så kul :D 
 
Jag ska alltså inte bara klaga på honom utan han gjorde mycket bra saker också. Men han var väldigt uppstressad över något så idag fick han vila och vi tar nya tag imorgon! 
 
 

Bästa passet någonsin

Datum: 2013-11-01 Tid: 17:31:01 Kategori: C träning Kommentarer: 7
Print från en film
 
Herregud vad bra han är min fina lilla ponny!
Det började lite småhackigt så jag tvingade mig själv att rida BRA och det resulterade i att han gick sjukligt fint. Jag satt och log för mig själv och undrade om detta verkligen var Cooper! Han kan bara han vill och när jag kan rida!
 
Berättar mer imorgon för nu ska jag till farmor och farfar och äta. Sedan blir det halloween party med Rebbe och Johanna!
 

RSS 2.0