Hööks

Datum: 2013-10-31 Tid: 12:09:00 Kategori: Today Kommentarer: 10
Var en sväng på hööks igår. Skulle kolla på ett annat vitt schabrak först men det var slut så blev detta istället. Köpte också ett par reflexboots. Nu när han har broddar så kan det vara lite bra och sedan såklart köpte jag reflex av en anledning. Skulle väl egentligen haft ett par till så han har bak också men då köper jag kanske några snyggare till alla fyra fossingar.
 
Dessa får han ha i transporten nu också, han åker just nu utan skydd och det går hur bra som helst men för säkerhets skull.
 

Torsdag

Datum: 2013-10-31 Tid: 09:36:54 Kategori: Today Kommentarer: 13
Idag vilar Cooper. Ska åka upp och mocka åt honom snart. Skönt att ha det gjort tidigt.
 
Lär väl nog åka till farmor och farfar senare idag/kväll eftersom kusinerna är där. Var kul att träffa dom igen igår. Myste på ganska mycket med lilla Ella också.
 
Men nu ska jag ta och äta lite frukost så jag överlever idag!
 
 
 

Every teardrop is a waterfall

Datum: 2013-10-30 Tid: 22:26:09 Kategori: Fotografering - Vatten Kommentarer: 9
 
 

Slapp morgon

Datum: 2013-10-30 Tid: 11:02:52 Kategori: Today Kommentarer: 2
Varför ska jag alltid somna tidigt när det är lov? Eftersom när jag somnar tidigt så vaknar jag därefter också. Så halv 8 var det full fart på mig liksom. Eller jag full fart kanske inte är det rätta ordet eftersom jag rörde mig inte från sängen föränn runt 9 då telefonen ringde. Har kollat massa ointressanta saker om och om igen och kollat på några avsnitt från OTH. Har planerat att stanna här tills jag ska iväg till stallet klockan 12. Ska skritta ut med Pernilla och Josefin. Trevligt trevligt!
 
Senare idag så kommer kusinerna från Lycksele. Skojskoj! Så vi får ta och se vad som händer!
 
 
 
 

Två ryttare på ryggen och väldigt duktig

Datum: 2013-10-29 Tid: 17:43:56 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Idag kom jag till stallet runt 12 efter att ha slöat i sängen x antal timmar. Mockade och grejade lite i stallet innan jag gjorde iordning Cooper. Red ut en kort sväng först och kände på honom. Han var väldigt fin och jag red faktiskt halvbra också vilket inte är ofta.
 
I ridhuset så kom Hanna och hoppade upp på honom. Det gick bra för henne att hoppa upp när jag ställde mig som om det var jag som skulle hoppa upp fast hon satt i foten och hoppade upp istället. Hon kände på honom i alla gångarter och testade lite hur han är bara för att veta hur hon ska hjälpa mig bättre. Det var kul att se honom från marken med någon annan på ryggen för det har jag bara gjort en gång och det var bland dom första veckorna då Jenny testade honom. 
 
När jag hoppade upp så gjorde vi lite skänkelvikningar och det gick bra att flytta för vänster skänkel men sämre för höger. I traven så flyttade jag honom lite in på spåret och sedan tillbaka och då svarade han mycket bättre för höger. Blev inte så mycket galopp men han var duktig de lilla vi gjorde och det är huvudsaken. Man ska avsluta när det känns bäst!
 
Han var väldigt duktig idag och blev trött stackarn.
 
 

Tiden går fort, alldeles för fort

Datum: 2013-10-29 Tid: 10:56:09 Kategori: Teddy Kommentarer: 0
Nu är snart oktober slut. Snart är det november och snart är det vinter.
 
Den 18 oktober var det 3 år sedan Fifi tog sitt sista andetag och den 26e var det 4 år sedan Åke sträckte på sina vingar innan han somnade förevigt i min hand. Cancern som ska komma och förstöra allt.
 
Jag kommer ihåg allt in i minsta detalj.
När jag fick sätta upp Åke på hans gunga flera gånger då han ramlade ner hela tiden. TIllslut tog jag ut honom och han fick ligga på mitt bröst och i min hand. Efter ett tag sträckte han på ena vingen sedan den andra och då var han borta föralltid.
Fifi som blev dålig jättefort och dagen innan upptäckte vi hennes cancertumör på ryggen. På morgonen var hon vid liv men efter skolan hade hon också gett sig av.
 
 
Om ett par dagar, rättare sagt 7e november så är det 5 år sedan Frida dog hos veterinären i väntan på en spruta. 5 år! Jag var 11 då.
 
Detaljerna från den fredagen sitter också fast och jag blir påmind om dom hela tiden. Då jag och Johanna gick hem från skolan och testade en ny väg men vi fick vända, då vi kom hem till mig, då Frida var orörlig, då jag ändrade "humöret" på msn och skrev om Frida där, då vi åkte in till djursjukhuset i stan, då vi kom in, då hon i kassan frågade om det var min kanin, vad hon hette, då hon sa att hon var väldigt fin, då vi fick gå till ett rum och vänta på veterinären, då jag satt som fastfrusen, då veterinären aldrig kom, då jag klappade Frida, då jag gick runt runt runt, då pappa kände på henne och sa att hon inte andandes längre, då han gick ut och sa att det var för sent, då veterinären kom direkt efter, då vi tog med henne hem, då pappa begravde henne och jag klarade inte av att vara med, då Teddy blev ensam kvar.
 
Jag tror inte någon förstår hur mycket dessa två kaniner betydde för mig. "Det är ju bara kaniner". Kaniner som tydligen inte kan lämna avtryck i ens hjärta.
 
"Little friends may prove to be the largest!"
 
 

I'll wrap my arms around you now

Datum: 2013-10-29 Tid: 10:04:30 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
 

En morgon med min fina i stallet

Datum: 2013-10-28 Tid: 14:19:40 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Åkte till stallet runt 7 och tog ut hästarna. Cooper fick stå inne och äta lite medans jag borstade honom innan vi gick ner till hovslagaren. Så nu har han nya dojjor! Tror han tyckte det var skönt eftersom han hade ganska långa tår.
 
När vi kom tillbaka så fick han äta lite till medans jag mockade och gjorde iordning honom. Red barbacka till ridhuset och red runt lite där inne. Han blev trött fort och var lite halv loj men tror det beror på pälsen. Tror att han skulle må bra av att få av sig lite av den men vi får se. 
 

And we're growing strong and not afraid what's in our way

Datum: 2013-10-27 Tid: 17:12:13 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Matilda eller Pernilla
Redigering: Jag

Tävlingen igår

Datum: 2013-10-27 Tid: 12:55:56 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
 
Som jag skrev igår började väl inte tävlingen så bra med att vi gick omkull, men därefter så gick han felfritt både 50 och 60.
 
Lite mer detaljerat så kan jag börja såhär. Vi var på framhoppningen och jag hade börjat hoppa fram. När vi var nästa som skulle in på banan (efter den som var inne där då) så hoppade vi räcket. Han landade i fel galopp och det var mycket hästar som stod framför så jag fick ta en ganska snäv sväng, vid en fläck i ridhuset var det väldigt halt så han halkade och hade ingen balans så vi gick omkull. Han ställde sig upp på en gång och fastnade med en benet i tygeln men han sprang inte iväg och fick panik utan stod stilla bredvid. Det såg tydligen ut som om jag hade fått honom över mig så några var lite oroliga men jag hade inte speciellt ont eller så.
Vi kunde ju inte gå ut på banan då utan fick bli sist i klassen så det var ett par stycken som fick gå före. Han var inte halt eller så utan var helt normalt, hoppade ett till språng på räcket och då hoppade han jättebra!
 
Gick ut på banan och han var lite småseg men han tog sig över alla hinder. När jag kom tillbaka till framhoppningen så stannade vi kvar där inne och skittade/travade för att vi var ganska tidigt i 60. Hoppade ett språng på räcket och oxern och han var jättefin.
 
Ute på banan så var han ännu segare/tröttare men hoppade bra först, mellan och över de två sista hindrena vet jag inte vad han höll på med. Släpade benen/snubblade över hindrena och han kände inte för att gå i rätt galopp utan antingen fel eller kors ;)
 
Men han var superduktig och det var så skönt att han ändå gick så bra som han gick med tanke på starten! Fina pojken 💕
 
Film kommer!! :)
 

Felfritt och bra!

Datum: 2013-10-26 Tid: 13:57:45 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Gick omkull precis innan jag skulle in på banan men efter de så blev det felfritt i både 50cm och 60cm! Så duktig häst! Han släpade benen efter sig i slutet på 60 men över kom vi iallfall ;)
 
Berättar mer sedan!
 

En liten koll

Datum: 2013-10-25 Tid: 23:11:07 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Cooper fick sig en liten koll idag bara för att se hur han var. Red först ut efter vägen och det sprang en travare framför (för den som inte vet så älskar han travare). Så när jag travade fick han världens svung-steg och var väldigt fin. Men när den försvann återgick han till det lite slöare ;) När vi red hem stannade vi till i paddocken och red ett par varv där i trav och galopp. Han var väldigt fin i galoppen! Lite sådär i traven men det beror lite på hur jag rider också. Får ta och sluta med dumheterna ;) 
 
Hoppas han är pigg på tävlingen imorgon!
 
 
 

We all got the spark

Datum: 2013-10-24 Tid: 22:14:21 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
💕 💕
 

20års kalas

Datum: 2013-10-24 Tid: 17:59:40 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nu blir det feeeeest!
 
Bror min fyller hela 20 år idag så Grattis till han :D
 
Nu ska jag ta och bli 100kg tyngre av allt gott!
 

Hoppträning

Datum: 2013-10-23 Tid: 22:23:39 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Pernilla eller Matilda
 
Hoppträningen idag gick bra. Idag var det inte studs vilket var skönt (har varit det varje gång annars). Det var lite mer lydnadsövningar och noggranna vägar.
 
Jag har inte så mycket att säga för att han skötte sig bra. Jag verkar bara kunna skriva när det går dåligt haha..
Han hoppade bra när han väl hade framåtbjudning. Han tappade den lite ibland men det var nog för att han blev trött av värmen eftersom han har vinterpäls. Men han är duktig lillkillen!
 
Taggar hopptävling på lördag :DD
 
 

Ny design

Datum: 2013-10-23 Tid: 21:39:00 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 3
Som ni kanske sett så har jag lagt in nya designen nu. Den är väl inte så märkvärdig direkt men lite mer "höstig". Jag varken orkade eller hade några ideér för någon mer avancerad header så det fick bli bara en bild. Den förra är väl mer speciell och snäppet finare men det får bli en ny sådan till vintern ;)
 
Före
Efter

Finaste hästen

Datum: 2013-10-22 Tid: 22:19:00 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Foto: Pernilla
 

Min fina Cooper har varit väldigt duktig de senaste dagarna. Har ridit barbacka tre av fem gånger hehe..
 
Fredag red jag ut barbacka. Red en kort sväng efter vägen men hann både med skritt, trav och galopp. I lördags så red jag ut med Josefin som jag redan skrivit för någon dag sedan. På söndagen blev det lite fotografering med Pernilla. Det blev lite dramatik innan då han trasslade in sig i ett hönät och det fastnade under skon. Men vi gick till en tjej som drog ut det hur lätt som helst. Jag som hade slitit i minst en kvart haha.. Även då så red jag barbacka. Igår fick det bli ett dressyrpass i ridhuset och det gick både bra och dåligt. I galoppen hade jag en WOW känsla! Han var så otroligt fin. Ökade galoppen på en långsida och herregud vad han var snygg!
Idag red jag ut med Josefin i spöregnet. Kände inte för att blöta ner sadeln så fick bli barbacka ännu en gång. Cooper var jättemjuk och fin och lyssnade jättebra även fast vi bara skrittade.
 
Alltså dendär hästen är bara för bäst! Nu taggar vi hoppträning imorgon och tävling på lördag :D
 
Har gjort en ny bloggdesign också. Ett par småsaker som ska läggas till men det går fort om jag väl tar mig tid och gör det. Det blir nog kanske imorgon för nu ska jag sova :) 
 

AVICII 28 FEBRUARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum: 2013-10-21 Tid: 21:24:09 Kategori: Today Kommentarer: 3
Bild från Bråvalla
SHIT SHIT SHIT SHIT SHIT!!! SÅ JÄVLA GLAAAAAD!!!!!!
 
Sedan att vi har sittplats är väl inte lika kul, (18års gräns på ståplats...). Men skitsamma vi ska se AVICII !!! 

Mitt fina hjärta

Datum: 2013-10-20 Tid: 21:36:24 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
 

Tre hästar igår och idag

Datum: 2013-10-19 Tid: 19:55:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 3
Igår åkte jag till Riiby direkt efter skolan och red med Felicia. Red först KB och sedan Tyvar. Felicia red Litla och det var första gången hon blev riden sedan sista gången jag red henne vilket var i början på juni. När vi hade ridit klart så åkte jag direkt till Cooper. Red ut barbacka och det var mysigt! Både travade och galopperade och han var jätteduktig!
 
Idag var jag först hos Cooper och red ut med Josefin. Det blev en liten favorit i repris då haha. En skenande Cooper ;) Vi skulle trava lite och då blev Equlius lite taggad och gick i sidled så han gick in i Cooper och båda drog iväg i galopp. Jag tog tag jättelångt in på tygeln (ca 1dm från bettet) och drog/svängde och då stannade han. Inte lika dramatiskt som förra gången som tur var ;)
 
När jag kom hem så åkte jag direkt till Riiby och red med Felicia och Frida. Jag red KB och älskade lilla Litla. Var så himla kul att sitta på hennes rygg igen. Var ändå 138 dagar sedan senast!
 
Gamla bilder på hästisarna!
 
 
 
 
 
 

Tordag idag = fredag imorgon. Sköööönt

Datum: 2013-10-17 Tid: 17:21:39 Kategori: Today Kommentarer: 3
Idag har det väl inte hänt så mycket, hade matteprov och det gick mer än åt helsike... Har nog aldrig gjort ett så dåligt matteprov någon gång. Skärpning!! Men det var sjukt svårt ju :o 90% av alla satt kvar till sist och då var lektionen 70min och det var 9 frågor....  Aja, det ska väl inte gå bra jämt haha..
 
Snöat har det gjort idag också. Kul, eller inte. Kan det inte få vara höst ett litet tag till? Har inte ens hunnit tagit höstbilder. Men på söndag har jag tänkt att fota Cooper så jag jag få upp något nytt här och ny design. Har grunden klar, bara bilder och en header som ska fixas.
 

KB 💕

Datum: 2013-10-16 Tid: 22:15:48 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Idag red jag KB. Finaste, bästaste, KB!! Mer behöver jag nog inte säga!
 
Älskar att vara tillbaka. 💕
 

Rörigt

Datum: 2013-10-15 Tid: 16:26:07 Kategori: Today Kommentarer: 2
Igår var jag hemma från skolan. Kändes som om jag blivit överkörd av en lastbil eller något, rösten var nästan helt borta och jag var dötrött. Jag alltså däckad i soffan i ca 12 timmar.
 
Idag istället så vaknade jag och kände mig väldigt mycket bättre så det var skönt. Men lär lär väl säkert få dras med det jag har nu i minst en vecka till. Som alltid när jag är sjuk... 
 
Annars så har jag inte så mycket annat att berätta. Jag är väldigt sugen på att fota några fina höstbilder på Cooper så jag kan göra en ny header. Antingen fotar jag lite porträtt på honom själv om ingen kanske har lust att följa med och fota?
 
Men nu ska jag fixa mat och dra vidare till stallet!
 
 
 

Riiby till veckan!

Datum: 2013-10-13 Tid: 20:09:12 Kategori: Today Kommentarer: 8
Blir sjukare och sjukare för varje sekund som går känns det som. Orkar inteeeee.
 
Om jag borser från förkylningen så har jag en otroligt rolig vecka framför mig. Ska rida på Riiby ett par gånger och åh så kul det ska bli!! Senast jag var där var i maj, också senaste gången jag red Litla. Ska bli otroligt kul att komma tillbaka och träffa alla människor och hästar igen! Ja Riiby är det jag saknar mest när jag fick Cooper. Världens bästa stall och ridskola!
 
Bästa, bästa, bästa!
 
 

Lööööördag

Datum: 2013-10-12 Tid: 18:23:09 Kategori: Today Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Börjat bli sjuk nu. Orkar verkligen inte.
 
Igår kväll kollade jag på idoool. När dom förstörde en Fade Into Darkness och Reload. De sjöng också Don't You Worry Child i början också men som tur var bara ett par sekunder. Gillar inte när dom försöker sig på sånna otroliga låtar ;)
 
Imorse däckade jag framför datorn och kollade på en massa youtube klipp. Slutade med att jag hittade en film från hela Aviciis spelning på Bråvalla. Var massa ihopklipp från folk som stod ganska långt bak. Satt och tänkte hur sjukt det var att jag stod allra, allra längst fram i folksamlingen. Det är fan sjukt! Lyssnade ett tag och kände inte igen någonting nästan. Jag var så himla borta där för jag var så jäkla glad! 
 
Har också varit ute en sväng med Cooper. Vi red ut och han blev fin efter ett tag när han kommit igång.
 
Nu ska jag gå in till vardagsrummet och se vad för roligt som händer där.
 
 

Svartvit

Datum: 2013-10-11 Tid: 12:21:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Igår åkte lilla Molle hem. Har varit lite kul att få ha en liten kanin hemma igen! Nu har jag fått testat att ha en innekanin också. Har varit skönt att han varit snäll här iallfall med tanke på varningarna jag fick om hur han brukar hålla på hemma ;)
 
Fotade ett par bilder igår strax inann solen gick ner. Blev några fina så laddar upp dom när jag får tid att redigera dom! :) 

Hoppträningen igår

Datum: 2013-10-10 Tid: 18:44:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Matilda
Redigering: Jag
 

It doesn't even matter how hard you try

Datum: 2013-10-10 Tid: 17:28:09 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 

Det senaste

Datum: 2013-10-09 Tid: 21:29:44 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Cooper vilade fredag, lördag och söndag eftersom jag var i Vemdalen. I måndags när jag kom till stallet så hoppade jag ur bilen och då ser man till hagen där Cooper går och då stod han längst fram och tittade på mig hela tiden. Gick runt till andra sidan där man tar in hästarna och så fort jag ropade på honom så gnäggade han och kom galopperandes i full kareta. Så himla söt!
 
Jag red ut med Pernilla och Moa och vi skrittade mest men travade och galopperade lite också.
 
Igår red vi också ut och då skrittade vi först ända ner till "stora vägen" och sedan travade/galopperade hela vägen tillbaka. Han var jätteduktig och galopperade lugnt och fint.
 
Idag på hoppträningen var han lite småloj men var duktig. Han förstår vad studs innebär nu så det fixar han klockrent. Hoppade också en vattenmatta som han knappt tittade på. Han tittade mer på oxern med blågula bommar (samma som han gjorde på tävlingen). Jag kände att han tvekade lite men då höll jag om med benen så då hoppade han. En liten konstig häst som är rädd för allt och ingenting men såfort det kommer till hinder så är han för det mesta totalt orädd!
 
Imorgon får han vila och på fredag blir det lite dressyrträning för Hanna! Får se hur han känns då, är han trött så får han nog vila men om han är "normal" får han ändå ta det lite lugnt med lite uteritter de närmsta dagarna.
 
 
 

Överlevde

Datum: 2013-10-09 Tid: 15:52:27 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej och hå ja! 
 
Provet gick som väntat åt helvete, meeeeen kommer få godkänt iallfall, hoppas jag haha. Kan faktiskt säga såhär att det hade inte spelat någon roll om jag pluggat i flera veckor eftersom när jag väl skulle skriva så kunde jag egentligen det jag behövde kunna. Bara det att jag inte kan formulera mina tankar till en text. Hade vi haft ett normalt prov där man ska svara på frågor så hade det gått bra, men nu hade vi ju såklart inte de. Vi skulle bara skriva allt vi kunde rakt upponer på ett papper. Det resulterade i att jag glömde bort hälften eftersom man inte får någon hjälp av frågorna som man annars brukar få. Bokstäver som bildade ord blev det iallfall. Har ju aldrig fått mer än ett D på ett SO prov så det är väl inte hela världen haha ;) Blir bara vansinnig när det går dåligt när jag ändå kunde det mesta.
 
Haha herregud. Nu känns det väldigt skönt att komma hem och inte ha något speciellt att plugga till. Utom spanskan men den gör jag ikväll eller imorgon. Nu ska jag ta det lugnt någon timme innan det blir hoppträning!
 
 
 

Det där med studieteknik

Datum: 2013-10-08 Tid: 21:46:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
När man har haft ett flertal veckor på sig med tre lektioner i veckan för att plugga till ett prov (på valfri plats = hemma) men inte pluggat ett skit utan haft roligare saker för sig, som att åka till stallet. Då när det är två dagar innan provet och man inte ens öppnat boken så får man faktiskt skylla sig lite själv att man inte har något annat val än att plugga ihjäl sig.
 
Så både igår och idag har jag inte gjort något annat än att läst och skrivit på tok för mycket. Var ju bara 59 sidor att läsa (även fast jag inte läst alla....). Har precis gjort klar en fin liten sammanfattning på ca 20 a4 (skrivet för hand). De närmsta timmarna blir alltså att lära sig dedär 20 sidorna utantill. Eller njaa tror vi skiter i det. Eller??
 
Och som alltid hatar man sig själv för att man inte började plugga på en gång och lovar sig själv att detta aldrig ska hända igen. Även fast det kommer vara exakt likadant nästa prov. 
 
Återkommer då det händer lite roligare saker i mitt liv. Och då jag har lite tid över att sitta vid min dator och inte världens sämsta skoldator. Nu ska jag återgå till att lära mig sammanfattningen utantill. 
 
 
 

Helgen

Datum: 2013-10-06 Tid: 21:18:11 Kategori: Today Kommentarer: 7
Det var inte tänkt att det skulle bli såhär dött under helgen, men det blev så ändå. Min mobil som jag har nu är megaseg så har inte ens kommit in på bloggen under helgen. Hade bland annat inlägget som kom upp förut i utkast, men eftersom jag inte kom in på bloggen så kunde jag inte ladda upp det.
 
Helgen har iallfall varit rolig. Rebecka och Johanna var med så vi har haft kul.
 
Igår gick vi till ett vattenfall och jag fotade lite. Hade inget stativ och jag ville fota med långa slutartider så fick använda det stabilaste som fanns där. Har aldrig fotat vattenfall med långa slutartider heller så testade mig fram lite. Fick väl ingen wow bild men blev snyggt ändå!
 
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR
Inställningar: 1/10s F/11 ISO 100
 

Bilder från hoppningen förra veckan

Datum: 2013-10-06 Tid: 15:32:54 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Jenniefer
Redigering: Jag
 

Veckan som gått

Datum: 2013-10-04 Tid: 14:45:09 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Cooper har fått gått lite blandade pass nu i veckan. I måndags skrittade jag ut barbacka och mamma och pappa gick med. Pappa slängde upp mig och han stod helt blixtstill! Pappa mutade honom med godis samtidigt och i vanliga fall brukar det inte gå men nuså! I tisdags red jag ut bort till travbanan och red där ett varv. Travade och galopperade litegrann men det blev ändå inte så hårt. I onsdags blev det ett dressyrpass i ridhuset. Länge sedan jag red i dressyrsadeln var det misann. Han var duktig och kämpade på. Han har blivit så stark! Och igår skrittade vi en sväng och avslutade med ett par varv i trav och galopp i paddocken.
 
Idag åker jag till Vemdalen så han vila sig i form fredag, lördag och söndag. Fina fina killen!

Rubrik

Datum: 2013-10-03 Tid: 22:02:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
När jag väl har lite idéer jag kan blogga om så räcker inte tiden till, eller att jag just för tillfället inte orkar.
 
Åker iväg till vemdalen imorgon, Johanna och Rebecka följer med också. Lär väl fota litegrann där så förhoppningsvis har jag något att lägga upp här.
 
Måste verkligen skärpa mig med denna urkassa uppdatering, men jag har bara inte kommit in i några rutiner än känns det som. Om jag någonsin kommer göra det.
 
Ingenbildhellerförjagärsålatochorkarintedetheller

Hoppningen i söndags

Datum: 2013-10-02 Tid: 22:17:54 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Jenniefer
Redigering: Jag
 
I söndags följde Jenniefer med till stallet och vi gick bort till ridhuset för att hoppa. Satt upp fyra hinder. En grind på ena långsidan, ett snett igenom och en kombination på andra långsidan som bestod av ett lågt hinder - tre galoppsprång och ett räcke.
 
Hoppade först lite lägre och en bana av alla hinder. Sedan när vi höjde sista hindret i kombinationen så hoppade vi bara den för jag kände att det var onödigt att trötta ut honom på de små hindrena istället för att lägga all energi på det höga. Vet inte hur många gånger vi höjde, kanske tre? Var väl runt 70, sedan 80-85 och avslutade på ca 95. Han sprang på sidan en gång innan 80 och 95. Kände det på honom redan efter det lilla hindet och jag slutade rida. När vi kom om på nytt så drev jag på mer och då hoppade han. Han brukar ju kunna springa på sidan sådär då det blir "nytt" eller vad man ska säga. Alltså att man har höjt eller ändrat något. Så det är något jag får tänka på.
 
Han var hur duktig som helst och över det högre hindret fick han så lov att lyfta lite mer på benen. Han tar ju inte i speciellt mycket annars och lyfter inte på benen mer än nödvändigt ;)
 
💕 💕 💕 💕 💕

Kaninvakt

Datum: 2013-10-02 Tid: 21:31:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Från och med igår har jag varit kaninvakt åt denna fillur och kommer vara det fram tills onsdag/torsdag nästa vecka. Vet inte riktigt vilken dag det blir. Har blivit förvarnad att han kan vara lite galen och vill ha uppmärksamhet. Som att på morgonen när han tycker det är dax för alla att vakna så tokrycker han i gallret. Dock så är han lugn än så länge, myyyycket lugnare än vad han brukar vara när han är hemma hos sig. Skönt de iallfall ;)  
 
Han är en liten krävande sak, inte som lilla Teddy ;)
 
Men det blir nog bra dehär! De få stunderna jag är ute med honom (han är inne kanin om ni inte förstod de) så har jag med kameran så kanske blir lite mer som "förr" i bloggen ett par dagar nu, som när Teddy fanns.
 

Vansinnig

Datum: 2013-10-02 Tid: 15:48:13 Kategori: Today Kommentarer: 0
Min mobil tigger om att bli mördad. Och för den som undrar så startar den upp och efter 5 sekunder dör den och startar upp igen och stängs av osv.. Tror att det är powerknappen som inte "åker ut" igen. Så den är intryckt hela tiden och telefonen inte får chans att startas. Har försökt fixat till det nu ett tag men får inte till det. Så nu övergår jag till LGn IGEN. Som jag var så otroligt arg på, därav att jag köpte S3an. Men den är uppdaterad och lite fixad så förhoppningsvis överlever jag tillsvidare.
 
Hej då från en ARG människa.

Hinner inte med

Datum: 2013-10-02 Tid: 00:01:38 Kategori: Today Kommentarer: 0
Jag lever, jag hinner bara inte med allt som jag vill hinna med. Har pluggat en jäkla massa även fast det känns som om det inte är i de ämnena som jag behöver. Klockan är 12 nu så jag borde väl ta och lägga mig. Forstätter pluggandet i sängen antar jag. Pepp inför fysikprov imorgon? Nja tror inte de va. Tur att jag börjar halv 11 iallafall!
 

RSS 2.0