Film från hoppningen

Datum: 2013-09-30 Tid: 09:33:39 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
 

90-100cm

Datum: 2013-09-29 Tid: 20:32:22 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Världsbäst! 💕
 

Film från löshoppningen och lite ridning igår

Datum: 2013-09-28 Tid: 15:14:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
Film från när jag löshoppade Cooper lite och från ridningen igår. Han gick väl inte superbra igår men han gjorde klockrena byten åt både hållen på första försöket :DD Vid det första bytet gick det undan, som ni nog ser på filmen. Hualigen vad äckligt det var, kändes som han skulle gå omkull vilken sekund som helst. Knasbollen.

Rooooosa

Datum: 2013-09-28 Tid: 12:44:24 Kategori: Today Kommentarer: 1
Halv 1 och jag vaknade nyss. Eller nja inte riktigt med nästan. Haft en skojig kväll/natt som slutade i att jag somnade i soffan runt 2-3 inatt. Vaknade 7 så då gick jag och la mig i sängen och sov till 11.
 
Igår åkte jag till birsta direkt efter skolan med Rebecka. Köpte en stickad tröja och kofta till mig. Cooper fick sig ett rosa reflextäcke och en rosa grimma. När jag kom hem hann jag bara göra mat och äta innan jag skulle till stallet. Återigen med Rebbe. Cooper fick ha på sig de nya rosa fina sakerna, han vart så sjukt söt haha :D
 
Ska väl snart åka till stallet och rida en sväng men de tar vi när jag blivit lite piggare.
Hyfsat glad han såg ut ;))

For you, there's nothing in this world i wouldn't do

Datum: 2013-09-26 Tid: 22:07:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
 
 
 

Hoppträningen igår

Datum: 2013-09-26 Tid: 17:38:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Matilda
Redigering: jag
 

Hoppträningen igår gick väldigt bra. Han var väldigt duktig. Var ett par gånger då han inte riktigt förstod men det löste sig!
 
Har ritat övningen vi hade lite snyggt:
 
Första hindret för blåa strecket ska föreställa en oxer med ett kryss fram. När vi skulle travhoppa det så blev han lite misstänksam, dels för att han inte riktigt är så kung på att travhoppa än. Så då stannade han någon millisekund sedan hoppade han stillastående istället.. ;)
 
Studsen gick för det mesta jättebra vilket är väldigt skönt. Han lär sig så fort!
 
Han blev lite förvirrad en gång då vi skulle hoppa över det i mitten och svänga åt vänster och hoppa studsen. Då fattade han inte vart han skulle eftersom väggen kom framför honom så då hoppade han lite åt sidan åt vänster, höger och sedan vänster dit vi skulle. Han vill ha signaler hela tiden, så det är ju bra att han vill vara duktig :)
 
Annars så flöt allt på bra som jag sagt ett par gånger nu. Han vart inte alls farligt svettig heller även fast han har suttit lite vinterpäls och var inne i ett ridhus. Så starkare blir han minsann!
 

Trött

Datum: 2013-09-25 Tid: 22:59:45 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Cooper var väldigt duktig på träningen idag. Går väl lite sisådär ibland men han försöker och lär sig hela tiden! :)
 
Nu ska jag nog ta och sova lite. Bloggar mer imorgon. 
 
Förra träningen. 
 

Bra dag än så länge

Datum: 2013-09-24 Tid: 17:26:03 Kategori: Today Kommentarer: 10
Teneriffa förra året

Otroligt skönt att komma hem från skolan idag och känna att jag inte behöver stressa för att göra något. Har lite grejer jag ska göra men de är ingen panik, än iallfall.
 
Nu ska jag kanske gå och se om vi ska göra någon mat, och sedan ska jag dra iväg till stallet. Cooper blir kanske lite friserad idag och jag ska smörja lite grejer.
 
Så får se om jag uppdaterar något mer här ikväll. Är inget speciellt jag har att berätta. Om jag nu inte dör eller så med tanke på turen jag haft de senaste dagarna ;)
 

Så man borde känna sig

Datum: 2013-09-23 Tid: 21:09:44 Kategori: Today Kommentarer: 3
Teneriffa förra året
 
Det börja kännas att jag faktiskt är en människa. Ont i princip överallt. Var nog bra att jag vurpa med motorcykeln för då fick högersidan smaka på lite också, eftersom jag ramlat av Cooper på vänster sida båda gångerna. Trött som ett as är jag också. Och det bästa utav allt är att jag har biologiprov imorgon och jag inte har pluggat någonting. Ska jag kanske börja eller? ....nej jag orkar inte. Men jag får väl göra det ändå. Eller inte. Haha.
 

Lite hinder är alltid kul

Datum: 2013-09-23 Tid: 20:55:10 Kategori: C träning Kommentarer: 0
.. tycker Cooper. Hade bommar och ett litet hinder som jag sedan höjde, och gud så taggad han blev! Såfort det blir lite högre så kan han studsa på stället för han vill iväg. 
 
Om jag börjar från början då jag ramlade av så gick det till såhär. Jag skulle hoppa upp och när jag var en millisekund från att sitta i sadeln så drog han iväg i galopp. Jag satt på sidan av honom för jag gled lite. Lika bra att bara åka i backen då. Ingen idé att försöka klamra sig fast för då blir han rädd för det.. Knäppa häst. Tog ca 10 minuter innan jag hoppade upp igen för jag tokblödde från fingret. Cooper gick efter mig och kollade på mig som om "varför hoppar du aldrig upp igen för?". Han var så himla söt.
 
Men till ridningen så var han väldigt duktig. Hade travbommar på en volt och sedan ett hinder på långsidan. Travade över bommarna och tog galopp direkt efter och hoppade först en bom som sedan blev ett hinder. I vänster varv gick han klockrent över bommarna, lite jobbigare åt höger men det gick tillslut. Han hoppade superbra också så det var kul.

Taggar till hoppträning på onsdag nu. Sedan blir det nog nästa vecka vi hoppar igen hemma och då blir det kanske lite mer hinder som vi kan göra till en bana.
 
 
 

Låser in mig för resten av veckan

Datum: 2013-09-23 Tid: 16:42:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Lika bra de annars lär jag nog inte leva så länge till. Ramlade av Cooper idag igen, hahaha.. Och jag tog motorcykeln till stallet idag för att jag knappt har bensin i moppen och orkade inte tanka. Så självklart när jag är påväg hem och ska svänga ut på motorvägen, så på påfarten som då är typ en 180 graders sväng. Där just precis idag i det vackra regnvädret så hade afalten fått för sig att bli lika hal som såpa. Jag lägger motorcykeln ner ganska rejält för att komma runt i denna sväng, vilket resulterar i att jag tappar allt grepp och vi lägger oss lite fint på backen. Motorcykeln snurrar ett halvt varv och jag gör några piruetter.
 
Styret var allt annat än rakt men tillslut kunde jag ändå köra hem lite försiktigt.
 
Så om det var någon som såg två personer (fick hjälp av en) leda en blå motorcykel i Timrå så var det nog mig ni såg.
 
Jag vill också passa på och tacka snigeln till bil som låg framför mig, annars hade jag garanterat kört 20-30km/h fortare och det hade kanske slutat en aning värre än vad det gjorde.
 
mnordqvist @ instagram
 

Where everything's nothing without you

Datum: 2013-09-22 Tid: 23:37:07 Kategori: Today Kommentarer: 2
 
Jag har hamnat i något slags beroende av Nomy just nu. Låttexterna stämmer in exakt på hur jag känner mig för tillfället så det är bara underbart. 
 
Första gången på en massa månader jag inte klarar av house. Det går bara inte. Har det någonsin hänt? Starta Levels och livet går upp på topp på en gång. Men nu går det bara inte.
 
Howie Day, Secondhand Serenade, Nomy och Sum 41 är det som spelas nu. Om och om igen. De och Cooper som håller mig uppe.
 

Pigg eller panikslagen?

Datum: 2013-09-22 Tid: 22:44:55 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Cooper har gått jättebra två dagar i rad så därför tänke jag och Josefin ta en skritttur med lite trav idag. Dock slutade ridturen i att hästjäkeln fick för sig att skena iväg, samma visa som han gjort några gånger innan. Dock var det riktigt äckligt denna gång. Jag väntade bara på att han skulle gå omkull, men det blev snarare jag som inte höll mig kvar.
 
Om jag ska dra hela historien så kommer den här:
 
Equulius som Josefin red var lite väl taggad och drog iväg i galopp några gånger. Cooper brydde sig inte så mycket om det så vi kunde trava efter lite lugnt. När vi vände och var påväg hem drog Equulius iväg ännu en gång och snabbare än förut. Så jag skulle trava lite men hann inte tänka mer innan Cooper sprang för livet. Desto mer jag försökte bromsa desto fortare sprang han. Det fanns ingenting att göra utan bara hänga med. Måste också tillägga att det är nästan bara nedförsbackar påväg hem.
 
Josefin fick stopp på Equulius genom att vända honom, vilket ledde till att han stod tvärs över vägen och det fanns ingen stans för Cooper att ta vägen. Jo men då kan man hoppa ner i diket, och självklart där det är som brantast. Då var jag nästan säker på att han skulle gå omkull och bryta benet eftersom det var höggräs och man såg inte marken. Jag trodde det var iallfall en-en och en halv meter ner men det var det inte som tur var. Han hoppade upp på vägen nästan direkt efter han kommit förbi Equulius. Paniken som då kom upp i min skalle då var att det stod en traktor mitt i vägen där det var jättetrångt att gå förbi. Traktorn hade också spetsar som stod rakt ut (den hade ingen skopa). Eftersom Cooper var helt blockad så visste jag inte riktigt vad han skulle göra då den kom där. Som tur var blev han rädd ca 20 meter innan och kastade sig ut på en åker och jag åkte i backen, vilket fick stopp på allt.
 
Under den korta stunden medans vi galopperade nere i diket tills jag åkte av tänkte jag tusen saker även fast det kanske var 10 sekunder. När jag kom på att traktorn stod där tänkte jag slänga mig av i farten för att jag förstod att det var det enda sättet att få stopp. Jag hade liksom ingenitng att säga till om där uppe på ryggen.
 
Fjärde gången han skenar iväg sådär. Så himla mystiskt för han kopplar bort allt. Men det känns inte heller som om han tar bettet för att när jag tar tag i tyglarna så reagerar han genom att slänga med huvudet, försöka kasta sig åt sidorna och "komma undan", men det blir nästan som att han får mer panik och springer fortare då.
 
Aja, det är bara att vänta tills nästa gång och testa andra metoder då. Jag bryr mig inte om att jag åker i backen för det blir oftast inte så dramatisk. Utan det är mer att han springer tills han stupar, jag är livrädd att han ska göra illa sig.

400

Datum: 2013-09-21 Tid: 23:58:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 1
Det svider fortfarande lika mycket. Tårarna slutar aldrig rinna. Min finaste ängel. Jag vill bara hålla om dig, en sista gång.
 
400 dagar utan dig. Utan min finaste Teddy. Älskade, älskade Teddy.
 
Little friends may prove to be the largest 💕
 
 
 
 
 
 

Säkerhetskopiering, och som vanligt en duktig häst

Datum: 2013-09-20 Tid: 20:19:18 Kategori: Today Kommentarer: 3
Min dator är lite opålitlig just nu. Eller det har den varit ett bra tag men det är lite värre nu. Startade datorn idag och då ville den göra någon systemåterställning så blev livrädd att alla bilder skulle försvinna (allt som jag inte säkerhetskopierat sedan i mars kanske, alltså allt på Cooper). Ringde pappa då (såklart) och då stängde jag bara av datorn och startade den igen så kunde jag komma förbi dendär återställningen. Iallfall så har resten av "datatiden" åt till att säkerhetskopiera alla bilder. Det tar ju sin lilla tid eftersom jag har tiotusentals mappar att gå igenom och se om bilderna finns där eller inte. Har ju bara 50.000 bilder/filmer på min externa hårddisk. Om den skulle komma på idén att tuppa av så skulle jag ta livet av mig. Seriöst.
 
Annars idag så red jag Cooper. Han var hur fin som helst. Åh vad kul det är att rida den hästen alltså!
 
Ridpasset avlsutades med att Pernilla hoppade upp och skrittade några varv. Framsteg! :D Förutom att han backade en jäkla massa, och sedan började han likadant med mig. Men jag vet ju på ett ungefär hur jag ska göra, så jag "hoppade" bara med honom med ena foten i stigbygeln och när det är jag stannar han. Jag stod där ganska länge med foten i stigbygeln, sedan tog jag försiktigt ut den och stod kvar med benet uppe i luften och Pernilla tog stigbygeln och hoppade upp. Han stod helt still då och var jätteduktig. Det kanske blir häst av honom ändå!
 
 

Länkbyte

Datum: 2013-09-19 Tid: 21:29:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Gå in och kolla på denna grymma bloggrandom. Länk HÄÄÄÄÄÄR
 

Torsdag

Datum: 2013-09-19 Tid: 16:29:32 Kategori: Today Kommentarer: 1
Sommar </3
 
Överlevde torsdagen vilket betyder att det är fredag imorgon!! Matteprov och spanskaprov imorgon. Matten fattar jag lite mer av nu efter igår och idag så nu känns inte provet så hemskt längre, men jag kommer väl faila ändå.
 
Ska iväg till Cooper lite senare, i det härliga spöregnet. Får se vad vi hittar på, om det blir en promenad kanske.
 
Har inget mer vettigt att skriva så ajöken! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Konstig bild och duktig häst

Datum: 2013-09-18 Tid: 22:17:21 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Bilden blev helt störd och inte som jag hade tänkt. I photoshop såg det helt annorlunda ut ju :(
 
Cooper var elak idag i stallet. Så elak att jag inte orkade gå till ridhuset med honom utan han fick bli longerad i paddocken. Som tur var så var han superduper fin så vi kunde glömma bort det dåliga ;) Så himla kul att se honom gå "i form" och arbeta med hela kroppen utan att han har något stöd från något (utom longerlinan). Gjorde mycket övergånger framförallt från trav/galopp. Han lyssnade jättebra tillslut faktiskt. Duktiga häst!
 
Är väldigt ridsugen just för tillfället, men när jag ser vad det ska vara för väder imorgon så, njaaaaa. Men på fredag då jäklar, spelar ingen roll om det är snöstorm ;)

Longering

Datum: 2013-09-18 Tid: 14:55:53 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Igår longerade jag Cooper lite. Tog fram ett litet hinder så han fick springa löst i ridhuset och hoppa lite. Han var superduktig. Har lite filmer som jag tänkte lägga upp.
Nu ska jag väg till stallet och longera lite idag också. Bra för honom att vila från att ha mig på ryggen. Men till helgen så blir det ridning igen :) 

Pieces of memories fall to the ground

Datum: 2013-09-16 Tid: 21:47:00 Kategori: Teddy Kommentarer: 4
395 dagar

Behöver jag säga mer?

Datum: 2013-09-16 Tid: 17:39:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Gud vad härligt väder alltså!!! Underbart att det ska vara såhär resten av veckan också. Varföööör? 

Dagen gick fort idag vilket var skönt. Hästfri dag också då Kicki är snäll och mockar åt mig! Tacktack! Hade inte tänkt rida utan skulle bara gå ut med honom, men han som hatar regn kommer nog inte tycka det är så kul. Får se hur det blir med han nu i veckan. Kanske får en liten kortare vila på några dagar och sedan kör vi igång igen på torsdag eller fredag. Hmm... Men han har gått ganska hårt den senaste veckan så det är kanske bara bra. Vi får väl se!

Ännu mindre pengar

Datum: 2013-09-15 Tid: 19:53:00 Kategori: Today Kommentarer: 3
 
Herregud vad alla mina pengar flög iväg. Har handlat för nästintill 0,004 miljoner på bara någon vecka. Det är illa!
Nu har jag faktiskt inga pengar kvar så nu kan vi vara säkra på att jag inte kommer köpa så mycket mer. Jo en sak faktiskt, löpartights som jag glömde köpa idag. Men det är det enda.
 
Bara någon vecka tills studiebidraget kommer så då har jag lite pengar igen. Dock ska dom pengarna gå till rid- och hästsaker, om jag är i nöd, eller sparas.
 
OchjagsomskullesparaallasommarjobbspengartillenkameraJomenhellerhur

Nu blir det kanske lite filmmys såhär på söndagskvällen. Peppar inför kommande skolvecka .....eller inte!
 
 
 

Film från tävlingen

Datum: 2013-09-15 Tid: 10:13:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 3
Prints från filmen
 

Första tävlingen

Datum: 2013-09-14 Tid: 15:39:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Idag var det minsann dagen då Cooper var på en tävling första gången. En klubbtävling och hoppade 50cm så inte något speciellt allvarligt, men tävling som tävling, eller? 
 
Han skötte sig över förväntan och var lugn för det mesta.
 
När jag hoppade upp och skrittade utanför så var han väldigt jobbig. Han trippade fram och var väldigt skeptisk till alla islänningar som red fram (det var både islandshäst och hopptävlingar). Han lugnade ner sig ganska fort så det var skönt de iallafall.
På framhoppningen så blev han rädd för alla som hoppade och när de sprang fort förbi. Precis när jag skulle börja hoppa så var jag nästa som skulle in på banan så blev snabba ryck att hoppa då, jag trodde det var typ 3-4 stycken innan jag skulle in. Iallfall så skyndade jag mig och hoppade lilla sedan direkt på oxern och in på banan. 
 
Han var superduktig och hoppade jättebra. Han tänkte stanna på något hinder men jag höll om med benen så han hoppade. Sedan brydde han sig inget om läktarn eller så. Bästa killen!! 
 
Sedan till det som gick lite mindre bra idag. Jag hann bara hoppa av och ge Cooper till farmor och farfar innan jag skulle in på banan och jobba. Efter ett tag ringde farmor och sa att C och smitit. Jag fick skynda mig ut från banan och när jag kom ut såg jag två personer springa så jag sprang efter dom. Han stod bredvid en hage och åt så jag tog grimskaftet runt halsen på honom och sedan försökte jag få på honom grimman. Han försökte sticka igen men höll kvar grimskaftet så han förstod han han inte kunde. En tjej som sprang med farfar hade tagit massa godis så vi fick på honom grimman genom lite mutning. Han är ju sådär att man inte får ta på honom grimman/träns ibland och det hade jag glömt säga till farmor och farfar. Men allt gick ju bra tillslut så de var ju tur de! 
 
Går inte att lägga över filmen från filmkameran nu och Julia har inte hunnit skicka bilderna än så ni får bilder/film sen :) 
 
 

Vinjettering och en nos

Datum: 2013-09-12 Tid: 17:00:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 

Försökte fota Funny lite när hon var här i helgen, men lätt var det inte. Går knappt att få fokus på hennes ögon för hon har så mycket päls. Hon blir uttråkad på en gång också så då fick jag ta till andra metoder ;) Nej men hennes nos fick väl hamna i fokus då. Söt är hon iallfall! :)

Hoppträningen igår

Datum: 2013-09-12 Tid: 14:24:31 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Matilda
Redigering: Jag
 
Gårdagens träning gick bra. Jag kan inte säga att det gick dåligt för de missar som blev var bara för att han inte fattar. Så han var superduktig får jag säga istället!
 
Vi red först på en volt utan stigbyglar och skulle korta skritten mellan bommarna och sedan skulle vi trava över dom. Cooper fattade inte så han hoppade över dom och satte av i galopp... Tog ett par gånger innan han förstod vad han skulle göra men tillslut gick det jättebra. 
 
Hoppade sedan en travbom, kryss och ett galoppsprång till en oxer. Första gången sprang han lite väl fort så vi hann inte riktigt med, vilket resluterade till att han sprang på sidan. Hoppade igen och då gick det mycket bättre. Vi hoppade också en studs och det tyckte han var lite speciellt. Han drog med sig första hindret, hoppade över sockerbiten på andra och sprang på sidan på det sista, haha ;) De andra gångerna så gick det bättre. 
 
Var också ett hinder på varje snett igenom så hoppade linjen, sedan snett igenom och ett litet hinder, och studsen och snett igenom och ett hinder. 
 
Han var faktiskt väldigt duktig ändå. Väldigt trött blev han! 
 
 
 
 
 

+stövlar = -1550kr

Datum: 2013-09-11 Tid: 15:49:11 Kategori: Today Kommentarer: 2
Dessa fick följa med mig hem igår. Var egentligen inte dom jag skulle köpa men dom andra jag provade passade inte.
Domhär sitter så slimmat det går. Kunde inte dra upp dom själv utan de fick hon på hööks göra ;)
Fick 450kr rabatt också så blev liite billigare iallafall.
Idag lyckades jag faktiskt dra upp dom själv men hade stövelstrumpor då.

Ska gå i dom lite hemma innan jag använder dom. Får typ halvt blodstopp så måste töja ut dom :p

Nu ska jag iväg till stallet och grejja är ju hoppträning ikväll :D

Tiden räcker inte till

Datum: 2013-09-09 Tid: 21:56:48 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Hann inte riktigt med mig som jag tänkt. Skulle precis börja på ett inlägg men då skulle jag iväg till stallet. Josefin var med idag och hon fotade lite så blir kanske någon bild senare :) Cooper var döfin idag. Han gjorde ganska fina skänkelvikningar också, toppen toppen! Trött blev han inte heller vilket känns himla bra! Jag kan faktiskt säga att jag red bra idag också. Toppen på de med!
 
Imorgon blir det nog dött igen för slutar kvart över 4 och då ska jag direkt till hööks och eventuellt köpa nya stövlar. (Dyyyyrt </3). Efter de ska jag rida ut med Pernilla. Skritt i skogen för på onsdag är det hoppträning :)
 
Nu ska jag ta och se om jag får lite mattetal gjorda. Skulle behövas.
 

Sommaren kom tillbaka

Datum: 2013-09-08 Tid: 15:21:44 Kategori: C träning Kommentarer: 12
Igår kändes det som om det var sommarlov igen. Så himla skönt väder! Jag red runt 4 igår, och i shorts. Då var det ändå varmt. Underbart om det kan vara så här ett litet tag till. Villintehavinter.
 
Om jag övergår till själva ridningen så red jag bara ut eftersom han gick hårt i fredags. Vi red på vanliga grusvägen och sedan in på en sandväg eller vad man ska säga. Skulle ändå trava och jobba honom så då tyckte jag inte att skogen skulle funka så bra. Han var lite småstretig i början men tillslut släppte det. Tror han hade lite träningsverk också, för det hade jag iallfall.
 
Idag hade jag tänkt göra samma som igår fast lite mindre trav. Blir nog kanoners det!

Jag är med och tävlar

Datum: 2013-09-07 Tid: 13:59:23 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 1
Tavlingsbild_linn

Tillbaka igen .....förhoppningsvis

Datum: 2013-09-07 Tid: 13:08:11 Kategori: Today Kommentarer: 2
Under dessa dagar jag varit borta har jag
- Tagit motorcykelkort
- Varit med bästa Zoofie
- Ridit Cooper, ett mindre bra och ett kanonpass
- Pluggat
- Är hundvakt nu över helgen
 
Sedan har jag säkert gjort något mer men som jag glömt bort. Dedär minnet är inte så himla bra. 
 
Om jag ska ta allt lite kort så kan vi börja med i onsdags. Pappa ringde mig och berättade att jag hade fått uppkörningstid imorgon (torsdag). (Ni som kanske läst tidigare vet att det inte fanns tider) Det blev bara kaos i min hjärna eftersom jag inte kört på över en vecka. Men hade inte så mycket val egentligen eftersom det knappt fanns några tider så lika bra att ta den. Efter skolan så körde vi i princip bara. Utom under någon timme då vi åt middag hos pappas kusin.
Torsdagen gick åt till uppkörning. Det höll på att skita sig redan vid manövreringen, men jag blev så förbannad på mig själv att det gick bra i slutändan. Ute i trafiken blev det någon miss så jag trodde att jag var körd men inte då. Så otorligt skönt att ha det avklarat nu!!
 
Blev klar runt 12 så då skjutsade pappa mig till Zoofie och vi tog en buss in till stan. Vi satt oss på ett fik och pratade en jäkla massa om allt som går att prata om.
 
När jag kom hem runt 5 åkte jag till stallet och red Cooper. Han var ofokuserad och släpade bakbenen efter sig. Var första "riktiga" ridpasset på över en vecka tror jag, så det är inte ovanligt att han blir så då. Igår när jag red honom var han istället riktigt fin. Hade ett spö med mig så jag kunde peta till honom när bakbenen inte hängde med men det behövdes knappt användas. Han var väldigt duktg och var sjöblöt efteråt.
 
Igår kväll kom även Funny hit och hon ska vara här hela helgen. Kulkul :D
 
 
 
Ska försöka ta lite nya bilder på henne nu när hon är här hemma :D

Tappsko

Datum: 2013-09-03 Tid: 21:24:03 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Igår när jag skulle hämta Cooper i hagen så såg jag att han självklart tappat en sko. Eftersom vi skulle rida på den nya skogsvägen som är mjuk så red jag ändå. Det var en väldigt bra väg då hästarna verkligen fick lyfta på fötterna. Cooper är inte världsbäst på det.. än. Haha, men det är bättre än första gången jag red honom i skogen. Tror han snubblade i varje steg. 
 
Idag så longerade jag honom och han var duktig. När jag drev på i traven så fick han väldigt fint steg. Toppen toppen!
 
Imorgon får han en sko påslagen och sedan blir det ett lättare pass i ridhuset. Har tänkt både trav och galopp, men får se hur han känns.
 
 
 

Ny vecka

Datum: 2013-09-02 Tid: 16:45:16 Kategori: Today Kommentarer: 4
Överlevde denna måndag över förväntan faktiskt. Nu kan det bara bli bättre alltså. Vårat schema är lite så att måndagar är värst och sedan blir det bara bättre och bättre för varje dag ;)
 
Ikväll ska vi rida på stigen som vi röjde på häromdagen. Tar nog över en timme den svängen så det blir bra. Då får han lyfta på fötterna mycket så det skadar verkligen inte.
 
Vet inte om vi kanske skulle ut och övningsköra också. Längtar verkligen tills jag har dedär körkortet och ha det avklarat.
 
Jag har inte heller så mycket bloggidéer då det för tillfället inte händer så mycket utöver smågrejerna jag blandar ihop i varje inlägg. Men jag jobbar på't!
 
Nya schabraket som han fick ha igår.
 

Höst ...redan?!

Datum: 2013-09-01 Tid: 22:10:50 Kategori: Today Kommentarer: 2
Ja som rubriken säger. Idag är det 1 september = höst. Så nu är det bara att börja längta till sommaren igen då. Sommaren har gått så sjukligt fort och det har varit den bästa sommaren på evigheter. Tamigtillbaka </3
 
Cooper fick gå ut på en liten skrittsväng denna höst dag. Han har vilat tordag-lördag så idag var han crazy. Men det är ett gott tecken så det känns bara bra.
 
Imorgon är det måndag och skola. Orkarverkligeninte. Skolless efter en vecka. Riktigt bra!
 
Nej men nu ska jag sluta skriva massa osammanhängande grejer. Så hejdå!
 
Börjar hösten med en härlig sommarbild på finaste Elias som fyllde 5 år igår. Shit vad fort tiden går!
 
 
 

Julia och Mister

Datum: 2013-09-01 Tid: 11:31:16 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 5
Nikon d3100 + Tamron AF 70-300 f/4-5,6 TELE-MACRO (lånat objektiv)
 
Har lånat min morbrors objektiv och fotade Julia och Mister med det. Så stor skillnad på bilderna när man kan komma lite närmare! Annars så tycker jag inte att bilderna blir så skarpa som jag hade önskat (med undantag för vissa), och autofokusen är jättelångsam. Men tror inte att priset var så högt på det heller. Vet att ett 70-300mm saknas i min kameraväska iallfall!

RSS 2.0