Helg!

Datum: 2014-04-30 Tid: 23:34:16 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Det var denna skolvecka det! Skulle inte sitta fel med detta jämt. Började halv 11 idag också så det var helt okej. 
 
Åkte till Cooper nästan direkt efter skolan. Red ut en sväng och han var inte rolig alls faktiskt. Jobbig i munnen och stretade emot. Han var fin stundvis men jag orkade inte bråka med honom. Han var helt enkelt inte på jobb-humör idag utan ville bara springa utan krav så då fick han göra det. Bortskämd häst som får göra som han vill ;) Imorgon ska jag rida i ridhuset och är han likadan. Funderade att ta snokremmen för han gapade ganska mycket men känns inte rätt att stänga igen munnen på honom heller ifall det är något som han inte är helt nöjd med. Får se helt enkelt!
 
Kom hem halv 6 och då duschade jag snabbt innan jag åkte iväg till min kusin och åt mat där. Var där enda till nu och ska ta och lägga mig med världens hicka som jag fick precis.. 
 

Whatever happens is not our fault

Datum: 2014-04-30 Tid: 10:28:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Coopers tårtkalas

Datum: 2014-04-29 Tid: 19:41:45 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Det var den tårtan det! Han åt upp nästan hela utom ungefär en brödbotten. Tror han blev lite less på brödet ;) 
 
När jag hämtade honom i hagen fick han en morot och mamma hade alla påsar så han var på oss direkt och skulle ha. Rotade i påsarna och hade sig. Gott ju :D 
 
Efteråt så fick han gå ut i hagen igen och då busade vi lite. Herregud vad han sprang! Bockade och galopperade runt som en tok. Tror han tyckte att det var lite roligt för han har ingen hagkompis för tillfället så han har ingen att leka med. Svettig blev han också så blev bra eftersom han vilar idag! 
 

29/4

Datum: 2014-04-29 Tid: 15:41:37 Kategori: Today Kommentarer: 1
Älskar skolan så otroligt mycket att dom självklart lägger in nationella på dagen man har lång sovmorgon! Istället för att börja halv 11 så kunde vi ju lika gärna komma hit två timmar tidigare och skriva en fin text på engelska. Vilket jag förövrigt kommer få jättedåligt på för jag skrev knappt det man skulle skriva om. Provet slutade självklart 30 minuter innan riktiga dagen skulle börja så det var ju jätteroligt. 
 
Resten av dagen rullade på snabbt iallfall och slutade klockan 3. Fick reda på att vi inte kommer ha några inlämningar/prov eller något på samhällen resten av terminen också vilket inte sitter helt fel! Även fast vi knappt haft några men ändå ;) 
 
Efter skolan åkte jag till ica och köpte morötter, äpplen och hårdbröd. Tårtkalas i stallet ikväll! Cooper får vila såhär på sin födelsedag.
 

Grattis på 6 årsdagen! ♥

Datum: 2014-04-29 Tid: 15:33:40 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0

Måndag och skola igen...

Datum: 2014-04-28 Tid: 22:00:59 Kategori: Today Kommentarer: 0
Kom hem från skolan runt 4 och då städade jag mitt rum så nu är det kliniskt rent. Okej inte riktigt men nästan. Dammsög till och med blommorna (fast det var för att de var halvt döda så jag dammsög bort de döda bladen ;)). 
 
Åkte till stallet runt 7 och red Cooper. Red i ridhuset och det gick halvbra. Fokuserade bara på att han skulle kunna gå i höger varv, inåtställd men med en hyfsat lös innertygel. Jobbigt som attans för han hänger sig gärna på vänstertygeln. Det blev iallfall jättebra mot slutet men då började han tjaffsa i andra varvet istället så fick jobba med samma sak där då. På slutet blev han fin och jämn i båda sidorna vilket vart ett bra avslut! 
 
Kom hem 9 ungefär och då höll vi på med moppen. Eller ja pappa och jag kollade på ;) Den började låta konstigt när jag körde hem från skolan men inget var sönder eller nått så den får låta sådär.. 
 
 

Sink into my thoughts to get away from here

Datum: 2014-04-28 Tid: 18:04:33 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Gårdagens tävling

Datum: 2014-04-27 Tid: 20:55:21 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Hoppade 80 + 90 och är jättenöjd över Cooper! På framhoppningen hoppade han bra när jag väl red och hade en bra galopp. 
 
I 80n var jag inte tillräckligt bestämd och hade ingen supergalopp så det gick lite långsamt och han hoppade rakt upp och rakt ner (andra bilden nedanför). Han stannade på fyran och efter det så blev jag lite arg och mer bestämd så då gick det lite bättre efter det. 
 
I 90n istället var han jätteduktig! Jag var mer bestämd och drev mer så vi hade en bättre galopp. Vilket resulterade i fina språng! På sexan hoppade han lite platt så han rev det med bakbenen men skitsamma han var superduktig :D Hade väl varit kul att vara felfri men ändå! Bättre att han river än att han stannar :)
Taggar tävlingen i östjämten på lördag och första utetävlingen! :D Då ska jag minsann vara bestämd och RIDA! Han gör det han ska bara jag övertalar honom. 

Min vecka

Datum: 2014-04-27 Tid: 20:32:06 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej allesammans!
 
Jag har inte suttit vid datorn på väldigt länge känns det som. Bara startat den och startat musik på sin höjd. Har varit fullt upp hela tiden och inte riktigt orkat så kan ta och berättat vad som hänt under veckan. 
 
Tisdag:
Red först på morgonen runt 10 och vad jag gjorde då har jag ingen aning om faktiskt. Bra minne här! Åkte till stan med Rebbe klockan 2 och var där ett tag innan vi åkte till birsta och var med Jenniefer och Emma fram till 7 då vi åkte hem. Fick med mig ett par shorts hem.
 
Onsdag:
Åkte till stan med Rebbe igen klockan 12 och var där med Emma. Var där fram till 3-4 någongång då vi åkte hem och skyndade att äta innan vi skulle till stallet. Gjorde i ordning Cooper för att sedan åka till THF för att ha hoppträning. 
 
Torsdag:
Var i stallet 12 ungefär. Röck och klippte Coopers man innan vi red till ridhuset. Red lite lätt på hacket. Efter det hann jag bara komma hem och duscha innan jag skulle iväg till THF och ha övernattning där. 
Fredag:
Kom jag hem 11 ungefär och åkte till stallet nästan direkt. Red ut barbacka på hacket och det var jättevarmt så det var mysigt! På kvällen var vi hos min kusin som hade inflyttningsfest. 
Lördag
Tävlade och det ska jag berätta mer om i ett ensklit inlägg. Kom hem från stallet runt 3 och gjorde mig iordning innan jag åkte till Rebbe 4. Fixade lite inför kvällens party eftersom jag och Rebbe har fyllt åt. Eller ja vi åt mat, efterätt, godis, chips och tjockade oss. Kom hem halv 3 kanske.
Idag:
Vaknade 11 och klockan 12 åkte vi iväg med motorcyklarna på en tur. Kom hem 7 ungefär. Blev över 26 mil lite här och där med några stopp. Bland annat hos några kompisar som har får som nyss hade fått lamm. Var hur många lamm som helst. Så fruktansvärt söta!! 
Alltså titta på dom!!! <3 <3

Kort film

Datum: 2014-04-25 Tid: 10:15:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
Blev bara en kort film för pappa filmade bara på slutet och det var då han började stanna och hoppade halvt stillastående och sånt så de slipper ni se ;) 
 

Never let your fear decides your fate

Datum: 2014-04-25 Tid: 01:15:34 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Matilda eller Pappa
Redigering: Jag

Första uteträningen

Datum: 2014-04-23 Tid: 21:14:00 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Idag var det första uteträningen vilket var kul. Vi var bara tre stycken också så det gjorde inte saken sämre. Hade en väldigt bra övning där jag verkligen behövde ha Cooper med mig och att han lyssnade på mig annars blev det som det blev ett par gånger. När han inte lyssnade på mig eller att vi tyckte lite olika så blev det antingen ett stopp eller hoppa stillastående ;) 
 
Sådär såg övningen ut lite snyggt. Från början gick allt väldigt bra men någongång i mitten så hoppade vi krysset sedan vänster och oxern. Blev en dålig väg och vi kom konstigt, hindret var ca 1m så gick inte bara att skutta över lite enkelt heller. Men iallfall så hoppade han med frambenen och klev över första bommen sedan kastade han sig bak, likadant som i söndags. Efter det stannade han ett par gånger på lite olika hinder och jag tycker inte alltid att det var mitt fel utan att han var okoncentrerad. Såklart är det inte hans fel för jag skulle gjort på andra sätt så att han blivit mer fokuserad och jag skulle ridit bättre vägar, men det var något stopp som inte borde blivit. 
 
Men jag är ändå nöjd med honom! :) Han kämpade på och hoppade stillastående med mig 10 meter bakom så jag förstår att han stannar ibland ;) Nej men han hoppade runt och fint de flesta gångerna och var superfin! 
 
Tagga tävling på lördag nu :D
 
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Pappa eller Matilda
Redigering: Jag 

Top 6

Datum: 2014-04-23 Tid: 16:19:58 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1

No need to worry 'cause everybody will die

Datum: 2014-04-22 Tid: 21:53:03 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0

Man kan hinna med mycket på en förmiddag

Datum: 2014-04-22 Tid: 13:18:29 Kategori: Today Kommentarer: 0
Åkte till stallet halv 9 idag. Tog motorcykeln så var premiärturen för iår. I stallet mockade jag åt alla tre hästarna sedan red jag Cooper. Blev bara en kort kravlös sväng med lite galopp. Han var lite tjaffsig och ville inte riktigt och jag orkade inte bråka därav att han mest bara fick springa och ha kul. 
 
Kom hem 11 ungefär och då duschade jag sedan gick jag iväg och hämtade ett schabrak hos en tjej. Ett begagnat då men såg i princip helt nytt ut. Ett brunt Schockemöhle för 80kr. Det var så billigt att jag blev tvungen att köpa det ;) 
 
Nu ska jag snart åka iväg till stan och sedan birsta med Rebbe. Trodde bussen gick 1 och när jag precis börjat gått sa Rebbe att den gick två så var bara att vända ;) 
 
 

Med hjärnan bortblåst

Datum: 2014-04-21 Tid: 11:40:23 Kategori: Today Kommentarer: 1
Igår runt 2 åkte vi till mormor och morfar och åt mat. Vi blev ganska många som var där vilket var trevlans. Strax innan 7 åkte jag, Kim, Linnea och Calle iväg för Kim skulle hämta ut nått på posten sedan skulle han hem. När vi hade lämnat honom åkte vi tre till stallet och tog in hästarna. Åkte hem från mormor och morfar efter 9 någongång. 
 
Vaknade 8-9 nångång idag för skulle iväg och ta ut hästarna men mamma och pappa skulle åkte nånstans så de åkte och jag slapp följa med. 
 
Nu har jag inte gjort så mycket. Lyssnat på musik och sett sista avsnittet av säsong 5 av supernatural. Orkade inte heller hämta datorn så kunde inte fixa nya avsnitt för plattan orkar inte med swefilmer. Är förkyld också vilket är jätteunderbart. Kan knappt andas och prata. Skönt. 
 
Blev ett litet rörigt inlägg nu men är halvt borta så det får gå denna gång ;) 
 

Om jag överhoppar tillräckligt mycket kan jag hänga med frambenen

Datum: 2014-04-20 Tid: 12:14:20 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Hoppträningen gick bra. Cooper skötte sig väldigt bra faktiskt, han tittade ingenting på hinderna och stannade inte en enda gång :D Om man bortser från en gång på slutet då han hoppade med frambenen och hamnade mitt över hindret och halvt fastnade. Stackarn :( Men han tänkte framåt hela tiden och hoppade jättebra och jag flög där uppe som vanligt. 
 
Vi hade en bra övning med lite blandade saker. Travbommar, linje med tre galoppsprång mellan, studs, oxer och sedan galoppbommar. Försökte få honom att landa i rätt galopp och det blev rätt nästan hela tiden så det var jättebra! Galoppen jobbade vi också med, basic sak liksom, att jag ska hitta en bra galopp och få honom mer aktiv och ett bättre tryck. 
 
Han hoppade inte så fotovänligt idag dock ;) Överhoppade ganska rejält men med hängben istället vilket inte är så fint ;) Men några bilder blev bra iallafall :D 
 
Nu taggar vi tävling på lördag! 80 + 90. Kommer döööö! Haha.. 
 

You're crazy and I'm out of my mind

Datum: 2014-04-20 Tid: 09:59:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
Redigering: Jag

Lite renare, lite bättre

Datum: 2014-04-19 Tid: 14:06:54 Kategori: Today Kommentarer: 0
Tog hem Coopers vardagsbenskydd, lädergrimman och luddet för att tvätta lite idag. Benskydden och luddet skrubbade/tvättade jag bara medans lädergrimman skulle lagas. Senaste gången han åkte transport, när det nu var så lyckades han på något vänster förstöra spännet. Alltså det som man knäpper upp när man tar av grimman och sånt, det under hakan eller vad man ska säga. Pappa fixade det han så det blev inte speciellt vackert men det duger. Han har liksom på sig den från stallet till transporten och sedan från transporten till stallet ;)
 
Lite renare nu kanske ;)

Who's gonna stand, who's gonna fall, I really wanna know

Datum: 2014-04-19 Tid: 12:45:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
Redigering: Jag
 

Skänkelvikning, galoppsamling och ett läskigt spö

Datum: 2014-04-19 Tid: 12:25:53 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Ska hoppa imorgon så idag fick Cooper gå lite dressyr i ridhuset. Gjorde lite skänkelvikningar det gick bra för höger men för vänster dog han av helt och hållet och gick långsammare och långsammare. Tog jag ett dressyrspö och då blev det fart på honom minsann! Han tycker att dressyrspön är väldigt läskiga ;) Det gick bättre och han dansade undan med rumpan bara jag petade pyttelite.
 
När vi gick över till galopparbetet så försökte jag samla lite och det gick bra åt vänster. I höger varv istället stressade han bara runt och sprang som en tok. Det gick verkligen inte hur mycket jag än försökte. Precis då kom mamma och pappa så pappa fick ta spöet och stå där jag skulle försöka samla. När vi kom då visade pappa upp spöet bakom Cooper så han inte bröt av på en gång. Det gick lite bättre då men fick ingen jättebra känsla. Bytte varv och gjorde några till samlingar åt vänster och de var jättebra! Får göra lite mer samlingar ute och framförallt i höger galopp så han får upp styrkan litegrann. Ute gör han det klockrent eftersom han får så mycket energi.
 

Blev ingen hoppning idag

Datum: 2014-04-18 Tid: 11:46:11 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Åkte till stallet 8 idag och släppte ut hästarna och sånt. Gjorde iordning Cooper och red till ridhuset medans mamma, pappa och Carro byggde fram. Fast när jag kom dit var det dressyrträning och vi skulle bara kunna ha något enstaka hinder, så vi struntade i hoppningen. Cooper fick galoppera lite ute då istället och han var jätteduktig. Nu kan jag för det mesta öka på ganska mycket men ändå ha kontroll så det är skönt! Nu är det bara det att han slänger sig för massa saker så man måste passa sig lite så man inte flyger av ;)
 
Han fick ju ta ett litet språng iallafall. Över en vattenpöl :D Vi kom perfekt så precis vid vattenpölen tröck jag på honom lite så han tog världens skutt över. Sötisen :D
 
Hoppar kanske imorgon istället. Får se när det blir! :)
 

'Cause we gotta lot of love and a happy home

Datum: 2014-04-18 Tid: 11:40:48 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
 

Hoppar med stil!

Datum: 2014-04-17 Tid: 21:20:46 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Alltså första bilden. Så fruktansvärt snygg! XD Sedan jag på andra bilden. Vadå lite efter i språnget?! Hahah herregud..

Cause all of me, loves all of you

Datum: 2014-04-17 Tid: 20:48:50 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
Redigering: Jag

Bråvalla, bokat och klart!

Datum: 2014-04-16 Tid: 18:41:00 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 0
Det har varit så mycket nu att jag inte hunnit berättat att jag bokade Bråvallabiljetten i onsdags förra veckan. Fick massa pengar när jag fyllde år så hade råd nu. Alltså åååh vad jag längtar. Kommer bli så fruktansvärt GRYYYYYMT!
 

Duktigt värre!

Datum: 2014-04-16 Tid: 16:47:26 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nu är jag på gång igen med bloggen så det känns skönt. Har fixat bland lite bilder från hoppningen i lördags plus lite på hundarna så nu har jag lite som jag kan lägga upp. 
 
Igår åkte jag och red Cooper direkt efter skolan. Skrittade ut barbacka med Pernilla. När jag skulle hoppa upp och jag lyfte över ena benet så tippade stolen jag stod på så jag hamnade typ under Cooper. Haha herregud! Han stod iallfall lugnt och snällt och undrade nog vafasiken jag höll på med. Har världens blåmärke på knäet nu ;) Åkte sedan med Pernilla och Kicki till THF för jag skulle stå där och visa klubbkläder i två timmar. Pernilla var kvar och gav mig sällskap så det var bra :D 
 
Kom hem halv 8 ungefär och då skulle pappa fixa moppen. Jag gick ut och hjälpte honom lite och då pajjade den på exakt samma sätt som i måndags. Kuuuuuuuul. Blev vansinnig så jag gick in och tränade på svenskatalet som jag då hade idag. 
 
Talet idag gick ganska bra. Innehållet var väl kanske inte det bästa men hoppas att jag får bra betyg. Resten av skoldagen var inte speciellt jobbigt. Gör inte så mycket nu innan lovet. Blir värre efter lovet med alla nationellaprov...
 
Kom hem från skolan halv 3 ungefär och som jag skrev först så har jag fixat med bilder och så. Ska snart åka till stallet och det kanske blir en liten rejsuteritt. Det skulle han nog tycka var kul.
 
Måste fota vååårbilder!
 

Top 6

Datum: 2014-04-16 Tid: 16:30:18 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0

Fulla muggar

Datum: 2014-04-14 Tid: 22:33:51 Kategori: Today Kommentarer: 1
Vet att jag sagt det här 100 gånger men bloggen har lagts åt sidan ett tag nu och det lär bli så fram till helgen ungefär. Nu i helgen har ju mina småkusiner varit här så vi har varit hos farmor och farfar hela tiden. Dom åker hem imorgon men då istället så ska jag vara på THF i 2 timmar och sälja klubbkläder. På onsdag har jag svenska nationella tal saken så måste vara lite förberedd tills det också. 
 
Snälla påsklov kom nuuuu!
 
Förövrigt så har min moppe skjgnfkjnegjnrjkgn-fel också. Den pajjade ju i torsdags så i fredags köpte pappa grejer. Igår skulle pappa laga den men det var fortfarande fel på den så var tvungen att köpa en ny grej till. Och idag när han skulle fixa den så var det nån jäkla mutter som pajjade på något sett som inte normalt, alltså måste han köpte en ny sån imorgon. Allt för att jag inte ska kunna köra.... Snacka om le människa här!
 
 

Vacker

Datum: 2014-04-14 Tid: 19:46:36 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Han är bra fin min snoriga och dreggliga häst!
Blev ett litet enklare pass med lite galopp- och travarbete. Gjorde också lite snabba övergångar för att få honom lite alert. Han var väldigt fin och duktig! 
 
Nu är jag hos famor och farfar och kollar på Scoobydoo med Oliver och Elias! :)

...

Datum: 2014-04-13 Tid: 21:58:19 Kategori: Today Kommentarer: 0
Går och lägger mig less och förbannad. Slår på Supernatural och glor på något avsnitt innan jag somnar. 
 
Hör av mig imorgon någongång eller när det blir!

Lång lördag

Datum: 2014-04-12 Tid: 22:19:39 Kategori: Today Kommentarer: 1
Har varit en lång dag idag. Började med hoppträning och vi åkte till stallet klockan 8. Kom hem runt halv 11 och 12 skulle vi vara på gymmet för ett fight night pass. Direkt efter de åkte vi hem och duschade sedan till farmor och farfar. Resten av dagen har vi varit där och kom hem för 40 minuter sedan eller något sånt. 
 
Nu ska jag gå och lägga mig för ska upp halv 8 imorgon ungefär för ska iväg på utställning. Alla tre hundar ska ställas ut så vi får se hur det går :D
 
Fotade dom litegrann också så kommer ha några bilder att lägga ut framöver. Fast blir nog någon gång i veckan det blir för lär bli hos farmor och farfar hela dagen imorgon också så hinner inte riktigt med att sitta vid datorn och fixa med bilder. För er som undrar varför vi är där så är det för att min faster och två småkusiner från Lycksele är här :)
 

Film från träningen

Datum: 2014-04-12 Tid: 15:47:01 Kategori: Filmer Kommentarer: 0

Flygande häst med en eftersläpande ryttare

Datum: 2014-04-12 Tid: 11:40:44 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Dagens övning lite snyggt ritat. Hela banan var såhär men vi hoppade lite olika vägar och så. 
 
Började med att galoppera över ett par galoppbommar och sedan sockerbitshindrena på kortsidorna. Från början gick det bra men efter att tag började Cooper springa fortare och fortare, då gick vi in på en volt och hoppade över lilla hindret och efter halva varvet skulle det vara halt. Efter det gick det mycket bättre för då fokuserade han mer på mig. 
 
Vi började hoppa kombinationen ett par gånger sedan in på volten och hoppa lillhindret. La till mer och mer hinder så tillslut hoppade vi hela banan. Cooper skötte sig superbra! Han stannade ett par gånger då kombinationen var runt 90cm men när vi sänkte och sedan höjde igen gick det bra. Vi hoppade nog mellan 90cm-1m och Cooper hoppade väldigt bra. Blev lite knas ibland men han hoppade iallfall med mig flygandes ovanpå. Haha stackars häst! Nu när det blir lite högre börjar han ju ta i med ryggen så måste lära mig att sitta kvar ;)
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Freeedag

Datum: 2014-04-11 Tid: 23:00:24 Kategori: Today Kommentarer: 0
Skola idag 8-11.20. Satt i nästan en timme och väntade på att spanska skulle börja men den var tydligen inställd så vi slutade då. Fast jag satt kvar på skolan och gjorde lite svenska för Linda skulle hämta mig och vi åkte till stallet. 
 
Linda red Equlius och vi skrittade ut en sväng. Var jättehärligt väder och varmt så sköönt :D 
 
Direkt efter åkte vi till farmor och farfar och kom hem därifrån för någon timme sedan. Har suttit och gjort ännu mer svenska nu och hoppas på att jag får ihop något till det där talet. Känns knappt som om jag beskriver en annan värld men ja vi får väl se. 
 
Nu ska jag ta och lägga mig för klockan 8 ska vi åka till stallet för lite hoppträning med Carro. 
 
mnordqvist @ instagram
Bild från när jag och farmor var ute med vilddjuren. 
Och förresten, har eran instagram blivit konstig? På bara någon minut tappade jag 50 följare och slutade följa 5 st. Mystiskt... 

We danced with monsters throught the night

Datum: 2014-04-11 Tid: 10:28:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0

Superkänslig :D Vad har hänt?!

Datum: 2014-04-10 Tid: 22:27:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Åkte moppe till stallet nästan direkt efter skolan idag. Hann komma halvvägs innan moppen pajjade. IGEN. På exakt samma ställe som förra gången (förra tisdagen). Jäkligt irriterande... Pappa kom iallfall på en gång och skjutsade mig till stallet. 
 
Cooper var jättefin idag! Från början när jag red till ridhuset så var han jättepigg och studsade på stället för att han ville iväg. Då fick han springa lite ute föst och vi galopperade upp för en ganska brant backe som är utanför ridhuset. Vände efter den och gick till ridhuset. Där la jag fram två bommar på medellinjen så jag kunde göra serpentiner och rida över dom. Var inte för att han skulle träna på gå över en bom eller så utan för att det ska hjälpa oss i galoppombytena.
 
Travade först och jobbade honom kortare i formen utan att han protesterade. Försökte få honom att inte dra iväg över bommen utan trava på som vanligt över den och efter ett tag gick det riktigt bra. När vi började galoppera så gjorde han klockrena byten hela tiden och han var så fruktansvärt fin! Ville aldrig slutade rida för hade en sån bra känsla. Han lyssnade och väntade på signaler från mig hela tiden och satt jag tillbaka så kortade han galoppen på en gång medans lättade jag lite ökade han. Han var jättekänslig och så himla härlig att rida! Hoppas det fortsätter såhär :D
 
 
Min fina häst! Måste fota honom någongång nu i vårvädret!

Prints från träningen igår

Datum: 2014-04-10 Tid: 22:10:38 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Några prints från filmer från tråningen igår. 

Helt okej träning

Datum: 2014-04-09 Tid: 22:37:10 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Cooper var helt okej på träningen idag. Han hade lite för mycket energi i början men den tog slut ganska snabbt så på slutet blev det lite hej och hå mellan hindrena. Vi tränade på lite "S" svängar alltså att man har hinder i en båge ungefär. 
 
Vet inte riktigt vad jag ska berätta. Han gjorde som han blev tillsagd att göra men ett par gånger så tyckte jag faktiskt att det inte bara var mitt fel utan han kunde tänkt lite själv men ska inte skylla på honom. 
 
Nu vill inte min mobil ladda upp bilder här så det får vänta tills imorgon! 
 
 

Top 6

Datum: 2014-04-09 Tid: 17:01:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1
 
Lite nytt har minsann tillkommit de senaste dagarna. Svårt att välja ut 6st bara!

Onsdaaaag

Datum: 2014-04-09 Tid: 15:58:40 Kategori: Today Kommentarer: 2
Då var onsdagens skoldag också över. Har kommit igång och skrivit på mitt svenskatal som jag kommer ha om exakt en vecka. Tur att det bara är min klass + läraren som kommer lyssna, vilket kommer samanlagt bli 9 personer. Kommer vara jättehemskt att berätta för det är bara allmänt konstigt. Och för er som undrar så ska jag berätta om musikens värld. Skojskoj. 
 
Annars så hände det väl inte så mycket speciellt på skolan. Det känns knappt som om vi gör något fast egentligen är det inför prov/nationella och sedan inlämningar och sånt i ganska många ämnen. Dock inte speciellt jobbiga som tur är ;) Längtar inte tills veckorna direkt efter påsk för då kommer vi ha 50 prov då det är nationella i svenska, matte och engelska + massa andra prov och någon inlämning. Kuuuul. Aja snart sommarlov ;) 
 
Träning ikväll :D Kanske blir det ute också? 

En bra födelsedag

Datum: 2014-04-08 Tid: 22:28:08 Kategori: Today Kommentarer: 1
Dagen började väldigt bra. Mamma och pappa kom in och sjöng (som alltid ;)) och fick fina sms. Eftersom jag vaknade redan runt 7 och började inte föränn halv 11 så städade jag lite och fixade inför kvällens partaj. 
 
Väl på skolan så hade vi matte sedan på lunchen åkte Evve till ica och köpte tårta som vi sedan åt på biologilektionen vi hade utan lärare ;) 
 
Åkte till stallet runt 3 och longerade Cooper. Det gick jättebra och han var fin! Fick lite bråttom när vi skulle tillbaka till stallet så fick springa litegrann. Tur hästen har bättre kondis än mig säger jag bara ;) Men passade på då att jobba lite start och stopp och att han ska lyssna på mig för han har ju börjat krångla för Kicki när hon ska ta ut honom. Mig lyssade han jättebra på så ja vet inte vad han håller på med. 
 
När jag höll på att ta av Cooper alla grejer så kom bästa Pernilla upp med ett paket till mig. Fick ett schabrak av henne. Ibland är hon minsann snäll :D <3
 
Kom hem halv 6 ungefär och då åt vi innan alla kom hit för att fira mig. Och ja sedan vare kalas för fulla muggar ;) 
 
Var iallfall jättetrevligt och är jätteglad för allt jag fick! En riktigt bra födelsedag helt enkelt :D 
 
Förresten så funkar min moppe nu igen också. Underbart! 
 
Strumporna är nog de snyggaste av allt ;) Sa att jag ville ha strumpor med enhörningar och se vad jag fick :D 

Måndag för hundradetrettionde gången

Datum: 2014-04-07 Tid: 21:45:52 Kategori: Today Kommentarer: 0
Då var det måndag. Igeeeen. Tråkigaste dagen på hela veckan men som tur är den snart över och det dröjer en hel vecka tills nästa gång. Var skola  8-4 som vanligt och runt 5-6 åkte jag till stallet. Var inte bara jag som var glad att se Cooper utan han kom direkt i hagen när han fick syn på mig. Sötisen <3
 
Gick bort till ridhuset och det gick i 390. Superpigg och glad att få komma ut! Dock i ridhuset dog en del av energin men han jobbade på bra. Var först själv och tänkte ge mig på lite serpentiner och galoppombyten men när jag precis hade värmt upp så kom det två stycken som skulle longera. Då fick jag alltså ändra planerna litegrann och red mest bara runt och fokuserade på att han skulle gå fram för skänkeln och sådant basic.  
 
Nu ligger jag i sängen och ska glo på fjärde supernatural avsnittet för idag. Så går det när man har massa håltimmar på skolan. Ska försöka somna inte allt för sent heller för imorgon lär jag bli väckt typ halv 7 för frukost på sängen, även fast jag börjar halv 11. Man fyller ju bara år en gång varje år satt lite får man väl offra ;) 
 
 

Äntligen hemma!

Datum: 2014-04-06 Tid: 19:00:09 Kategori: Today Kommentarer: 2
Har varit en bra helg med ganska bra skidåkning faktiskt så det var bra. Var lite hårt i backarna igår men idag var det nästan slaskigt men det gillar mina skidor bättre ;)
 
Igår åkte vi 9-1 ungefär och på eftermiddagen så var vi i husvagnen innan vi gick bort och åt på Husky. Känns som det var tusen år sedan jag åt där. För flera år sedan gick vi dit lite nu och då för att de sände hockeymatcher och kom man dit i tid fick man välja vilken match så vi brukade se Timrå. Men när de slutade med det så har det inte blivit att vi gått dit. 
 
Idag så åkte vi 9-1 och åt lunch i backen innan vi åkte till husvagnen och packade ihop allt. Husvagnen kopplades på och sedan åkte vi hem. Så nu är husvagnen hemma = Sommar :D ...snart iallfall ;) 
 
Nu skulle jag egentligen behöva börja skriva lite på mitt svenska tal (nationella), meeen mamma börjar babbla om att jag måste baka så får väl göra det istället. Jag fyller ju förfaisken år på tisdag :o
 
 

Time flies but you're the pilot

Datum: 2014-04-05 Tid: 15:40:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
 

A picture with no frame

Datum: 2014-04-05 Tid: 10:26:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Saga
Redigering: Jag
 

We couldn't wait for the days to be longer

Datum: 2014-04-04 Tid: 18:32:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
 

Två duktiga

Datum: 2014-04-03 Tid: 20:04:56 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Blev en blandad ritt med Cooper idag. Red med Josefin och Equlius och idag provade vi nosgrimma på honom för att se hur han reagerade då. Han vart mycket lugnare och lyssnade mycket bättre på Josefin så det var jättebra! Cooper var lugn och snäll också och ingen av killarna hade någon tendens till att sticka. Vi red först ut en sväng förbi ridhuset sedan vände vi och gick tillbaka. Då gick jag in i ridhuset och Josefin fortsatte gå lite ute. Red i ridhuset i ca 5-10 minuter och travade först lite och kortade upp formen rejält på honom sedan fick han galoppera och då red vi lite serpentiner och gjorde byten. Det gick väldigt bra, känns som om bytena är påväg tillbaka nu :D När jag var klar där inne gick jag ut och mötte Josefin en bit på vägen och då skrittade vi hem. 
 
Nu måste jag ta och göra något så roligt som att plugga. Roligt med både matte och spanskaprov imorgon. Måste också packa för direkt efter skolan imorgon ska vi åka iväg till Vemdalen. Uppdateringen lär därför inte bli speciellt bra under helgen men ska försöka hinna med att fixa några tidsinställda. Beror på hur länge det dröjer innan jag river sönder skolböckerna ;)
 

Duktig Pernilla och Cooper

Datum: 2014-04-02 Tid: 21:24:00 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Pernilla red Cooper idag och det gick jättebra. Båda två var jätteduktiga :D Han såg väldigt mjuk och fin ut så det var superbra. Bra för honom att ha lite andra personer på ryggen! :) 
 
Pernilla både travade och galopperade och Cooper såg inte ut att ha en tendens till att dra iväg så det var bra. Tror han har börjat ge med sig nu men man vet aldrig. Rätt som det är så lär han ju få för sig nått ;) 
 
Tog några bilder med Pernillas mobil så gå in på hennes blogg :)
 
För övrigt så har jag suttit i ca 40 minuter och grejat med en pyttekod i bloggdesignen. När man är inne på inlägg/kategori och arkivsidorna så har jag sett att inläggen och sidomenyn hoppat ifrån varandra. Tänkte ta och fixa det och det borde väl inte vara så svårt tyckte jag. Utom det att jag aldrig hittade felet... Har suttit och försökt koda om allt ihop och kopierat små delar och tillslut hittade jag att det var en pyttekod på några ynka bokstäver som var dubbel. Egentligen borde jag ha sett det på en gång men jag letade på fel ställe, haha! Nu är det äntligen borta iallfall och jag behöver inte koda om allt för det är så jäkla jobbigt. 
 
Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och plugga spanska. Gud så roligt... 

Top 6

Datum: 2014-04-02 Tid: 20:34:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
 Neck Deep har tagit över min musik ett tag nu. Kär säger jag bara 

If you do it first I'll follow straight behind you

Datum: 2014-04-02 Tid: 20:18:47 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Hoppträning idag

Datum: 2014-04-01 Tid: 19:24:18 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Hoppträningen idag gick väldigt bra. Cooper var väldigt mjuk och fin och hoppade suveränt.
 
Sådär var övningen lite snyggt ritat. Började hoppa bom-hinder-bom ett par gånger och det var väldigt bra. Bra för honom att bli lite kvickare i fötterna. Sedan hoppade jag kombinationen med två galoppsprång mellan. Åt vänster gick det bra men åt höger så sprang han på sidan ett par gånger och jag var för långsam att peta till honom men sedan gick det bra när han väl kom över. 
 
Mot slutet höjde vi upp både oxern och bom-hinder-bom men tog bort bommarna och hoppade hela banan ett par gånger. Tillslut när jag väl red så gick det superbra. Duktiga häst :D
 
Prints från film

If you gave me a chance I would take it

Datum: 2014-04-01 Tid: 10:19:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

RSS 2.0