Varför min mamma måste gå en fotokurs..

Datum: 2014-08-31 Tid: 19:47:02 Kategori: Today Kommentarer: 5
..för att 90% av bilderna ser ut såhär. Hon håller bara in knappen och då får man antingen dessa bilder ovan, eller om man har tur och får precis när frambenen lyfter lite från marken och precis ovanför hindret (som man vill ha). När det är låga hinder blir de flesta bra för att då är det så pass lite medan vid högre höjder finns det så pass många lägen. Ni som fotar hästar föstår vad jag menar ;) 
 
Hur ska man lära mamman att ta bra bilder? Google, hjälp! 

Grym hoppträning

Datum: 2014-08-31 Tid: 18:38:20 Kategori: C träning Kommentarer: 1
En fin skiss på övningen vi hade idag. Började med att hoppa allt var för sig och la på mer och mer så tillslut vart banorna sådär. Cooper var hur fin som helst och jag hade känslan att vi kunnat fortsätta och höja mer och mer. Vi gjorde såklart inte det men jag menar mest hur hans huvud var. Han var taggad och tycke det var jätteroligt men han hade inte riktigt orken i kroppen. Det gick superbra på höjderna vi hade och det högsta var 1m på oxern och räcket efter bommarna var nog något hål högre. Han hoppade verkligen jättebra och han överhoppade inte heller lika mycket som han brukar, vilket är jättebra! Onödigt att hoppa 1.20 när hindret är 1m.
 
Är supernöjd över honom och det var så himla roligt för han tyckte det var svinkul! Älskar känslan då jag verkligen känner att han bara kör och inte tvekar det minsta. Enda gången han stannade var i början på räcket efter bommarna som låg på ca 70cm, för vi flyttade sockerbitarna under hindret istället för bredvid. Han tvekade en bit innan så var ingen grisnit. På det igen och då brydde han sig inte det minsta.
 
Längtar till tävlingen på söndag nu :D
 

Ännu mer Jenny och Busan

Datum: 2014-08-30 Tid: 18:12:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED 

Finn ett fel

Datum: 2014-08-30 Tid: 15:29:36 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Kan ge er en ledtråd: Jag står inne i hagen. 
 
Cooper har varit på äventyr två dagar denna vecka. Första gången var i tisdags när jag var på skolan. Kicki smsade mig och sa att han stod och åt på andra sidan och att han inte tillät att bli fångad. Jag kunde åka 10 minuter senare för vi slutade en timme tidigare, men hon hade fått tag i honom strax innan jag kom. 
 
När jag var där idag vid 11 ungefär stod han där igen. Kicki hade provat hämta honom en gång men han vände bara. Jag tog en hink med mat och gick ner. Han stod bakom träden och när jag kom halvvägs ner i hagen ropade jag på honom och då tittade han upp och började gå mot mig (då jag tog bilden). När jag kom fram stod han precis vid staketet och blev överlycklig när jag kom med mat. Sedan kom det roliga att få honom över tråden. Går inte att gå runt hagen utan man måste gå in i den (vilket är bra för han kommer inte så långt när han står där, enda stället han kan ta vägen är in i skogen och dit lär han inte våga gå själv). La ner tråden på backen men han totalvägrade att gå över. Hade hinken på andra sidan och tillslut kunde han överväga att gå över och få mat. 
 
När vi kom upp till stallet fick han stå lös ute en snabbis i hagen utanför stallet där det är gräs medans jag borstade honom lite. Fast han åt knappt något utan ville mest mysa så hungrig var han inte längre. Jag vet inte om han nyss hade smitit eller om det var inatt.
 
Intressant hur han tar sig ut ändå för han har inte rivit ner staketet eller något utan han måste krypa under på något vis. 
Fick denna bild av Fanny nyss. Inte alls trött, lillhjärtat ❤

Klart man kan vara tjurig

Datum: 2014-08-30 Tid: 15:02:52 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Gårdagens ridpass tyckte Cooper var ganska onödigt. Det blev lite halvkaos men det är bara att stryka och köra vidare. Började med spöregn när vi hade kommit lite mer än halvvägs till ridhuset. När vi väl kom in smattrade det så mycket på taket att man inte hörde vad man tänkte. Kände inte att det var någon mening att försöka i en högre gångart än skritt eftersom han småspände sig p.g.a. ljudet. Skrittade i kanske 15 minuter och gjorde skänkelvikningar, öppnor, fram- och bakdelsvändningar. Han var jättefin då. Travade litegrann och det gick också bra, men i galoppen var det som om något hände. Gick bra en bit sedan stretade han emot och hade sig. Efter det tappade han framåtbjudningen och gjorde allt för att komma undan. Sedan gick det en stund och han blev fin igen och rätt som det var stretade han emot. Provade utan spö ifall det var det som gjorde att han blev stressad (även fast det bara var ett allround och de brukar han inte bry sig om). Det blev ingen skillnad så tog ett dressyrspö då istället. Vet att han oftast blir väldigt stressad då men jag behövde det att putta ut rumpan åt höger för han ville inte böja igenom sig i vänstersidan. Tillslut blev jag less och såg att en snodd hängde på väggen som han fick på sig. Hade den på längsta så den satt inte speciellt hårt men det blev ett litet stopp. Red i kanske 10-15 minuter med den och då fick jag mer kontakt med honom och han gav upp litegrann iallfall framförallt i traven.
 
Varför han betedde sig såhär idag tror jag beror lite på att jag vill ha honom i en liten kortare form men han tyckte inte att det var någon bra idé. Istället för att då länga sig när jag längde tyglarna tjurade han ihop. 
 
Idag red jag bort till travbanan och tog ett varv där. Inget hårt utan rullade på i en lugn galopp och han var trevligare än igår. Han satt fast lite i vänstersidan och det beror nog på gårdagen, men det lossnade ganska snabbt. Gårdagen bortglömd alltså ;) 
 
Imorgon taggar vi hoppning och då lär han väl bli mjuk och fin i kroppen igen. 
 

Jag är med och tävlar

Datum: 2014-08-30 Tid: 14:31:51 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 2
Jag är med och tävlar om en canvastavla hos Annie. Var med du också! http://blogg.anniesfotografier.se/2014/august/vinn-en-canvastavla.html

Sommaren 2014

Datum: 2014-08-29 Tid: 13:46:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu är första skolveckan över och känns verkligen att man är tillbaka i vardagen igen. Det känns både skönt och jobbigt. Skönt att gå tillbaka och få rutiner igen medans jobbigt att behöva pallra sig till skolan varje dag för att sedan komma hem och behöva plugga ännu mer. Att vi har ett väldigt dåligt schema gör inte saken bättre. Långa sovmornar 3/5 dagar, vilket kan vara skönt. Bara det att vi slutar klockan 4 3/5 dagar också. Vilket innebär att i vinter kommer jag hem sent från skolan = kommer sent till stallet = kommer hem sent på kvällen = kommer i säng sent.
 
Tillbaka till ämnet. Sommarlovet har varit det bästa någonsin. Vädret har varit i stort sett perfekt. Jag har för en gångs skull varit ute mycket och även solat så jag faktiskt har fått färg på kroppen, haha. Cooper har gått bra och han har fått tagit det ganska lugnt från riktigt arbete. Vi har haft jättekul och är riktigt taggad inför hösten och vintern. Sommarens höjdpunkt var Bråvalla. Det var verkligen helt magiskt att få komma dit igen och att få se många favoritband live! Jag fick även äntligen fick träffa min Erik där, som vi hade väntat på i flera månader. Och efter det har han hunnit varit här och jag där nere. Sommarlovet fick bästa avslutet med Takida. Jag och Rebecka som varit deprimerad hela året för att vi inte skulle ha chans att se dom, men det fick vi! 
 
Ja det är nog en kort sammanfattning av min sommar. Finns såklart väldigt mycket mer men känner att jag skrivit tillräckligt! 
 
Hur har eran sommar varit? 
 

Glad häst

Datum: 2014-08-28 Tid: 19:59:07 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Idag möttes jag av en glad Cooper som kom i full galopp till mig i hagen. Sötisen! När vi gick in i stallet höll han ett bra tempo jäms med mig (brukar få släpa upp honom). Han var verkligen jätteglad. Red barbacka och han traskade på väldigt fort. Blev förvånad över hur han betedde sig. Himla kul att se honom sådär överglad! 
 
Red bara en kortis ut i skogen och skrittade mest. Tycker det är så bra att rida där det är mycket rötter och stenar för Cooper behöver verkligen lyfta på fötterna. Travade och galopperade litegrann och han skötte sig bra.
 
Imorgon hade jag planerat ridhuset igen. Lördag blir lite lugnare och på söndag hoppning!

Mer bilder från Takida

Datum: 2014-08-28 Tid: 09:54:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 5
Fotograf: Lena
 
Rebbes faster var också på Takida och hon hade med sin systemkamera och tog lite bilder. Vi fick ta dom så det var jättesnällt! Lägger därför upp dom i mindre storlek eftersom det inte är mina bilder. Lite roligare att få dessa bilder istället för mina skakiga och brusiga mobilbilder. 

Dressyr med lite bommar

Datum: 2014-08-27 Tid: 21:37:05 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Idag fick Cooper gå i ridhuset igen. Tog fram tre bommar på böjt spår och en bom på meddellinjen. Jobbade mest med att han skulle gå på fort framåt i traven, gärna lite väl fort bara för att han skulle tänka mycket framåt istället för hans snigelfart. Tycker att han kämpade på bra utom att han snubblade över bommarna ett par gånger. En gång lyckades han till och med lyfta över första bommen över den andra. Hallådär ja... Fast vi kom lite konstigt på också men ändå. Han var iallfall mjuk och arbetade riktigt bra i traven. Galoppen däremot var inte lika bra. Han gick emot högerskänkeln och protesterade en del i början. På fyrkanten gick det oftast bra men minsta lilla jag ville svänga eller gå in på en volt så tjurade han. Inget ovanligt dock utan han brukar kunna göra så när han inte orkar. Skulle inte förvåna mig om han hade träningsvärk ifrån gårdagens samlingar. 
 
Imorgon blir det en lite lugnare uteritt. Mysigt, mysigt! 
 

Top 6

Datum: 2014-08-27 Tid: 15:07:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 4

Take another way now to my arms

Datum: 2014-08-27 Tid: 09:59:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

Den känslan

Datum: 2014-08-26 Tid: 21:58:16 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Känslan när man hoppar upp på hästryggen efter en månad ifrån dressyrarbete på banan och hästen är mjuk som ett gummiband. Den känslan fick jag uppleva idag på min otroligt fina ponny.
 
Jag och Fanny gick till ridhuset och där började jag med att rida honom i den "normala" formen som är lite lägre. Efter lite uppvärmning kortade jag upp honom så han gick i en halvkort form. Knappt några protester och han hamnade inte bakom hand speciellt mycket. Han kändes även mycket, mycket, mer liksidig. Det har han alltid varit men han har väldigt gärna tagit mer stöd på högertygeln under hela året. I ridhuset blir det ibland att jag inte tänker mig för utan låter honom ta mer stöd på höger. Har i flera månader försökt släppa höger och jobba bara med vänster tygel och höger skänkel. Det har varit svårt på banan men ute är det nästan det enda jag tänker på, och det verkar givit resultat om inte ridpasset idag var en engångsföreteelse. 
 
Galoppen var lite jobbigare men det gick helt okej. Gjorde massa byten som gick superbra! Samlade galoppen ganska mycket och han har blivit riktigt stark där nu. Provade att samla och göra minivolter och ibland står han nästan på bakbenen och gör piruettaktiga steg. Det har han kunnat ett bra tag men nu känns det som om han har mer styrka och kan göra det ännu mer samlat.
 
Tror denna sommar har varit perfekt för honom. Knappt något dressyrarbete i ridhuset/paddocken utan dressyr utomhus, skogen, rejsa och styrketräning i hoppningen. Känns verkligen som om både jag och han fått en kick nu till hösten och vintern! 
 
Älskar dig så mycket ❤

Blev ridning även i Uddevalla

Datum: 2014-08-26 Tid: 19:37:32 Kategori: Ridning Kommentarer: 2
Mästerfotografen Erik tog dessa otroligt vackra bilder på mig och Amanda som hästen heter. Hon var på gränsen mellan häst och ponny och ganska grov. En trevlig dam som var nästan identisk med Respit som jag skrivit om förut. Hon hade likadan kroppsbyggnad och hennes galopp var också likadan. Hon var ganska svår då hon var väldigt känslig på minsta lilla man gjorde. Gick inte speciellt bra i början men när jag böjade hitta knappara gick det lite bättre. Fick mest bara ha ett stadigt stöd och inte göra speciellt mycket.
 
Lite roligt att rida en ridskolehäst igen. De verkade ha fina hästar där! Riktigt roligt att få prova och ridläraren var jättebra! Det tackar jag Eriks mamma för :D

Starlight look at us shine

Datum: 2014-08-26 Tid: 11:51:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Ytterligare lite mer bilder på Jenny och Busan. Så fina så! :) 

Halva täcket på och uteritt

Datum: 2014-08-25 Tid: 22:38:14 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Gillar att mötas av detta i stallet. Klart man bara ska ha täcket på halva kroppen tyckte Cooper. Svanslappen eller vad man kallar den för har lossnat men orkade inte gå och leta efter den halv 10 på kvällen då jag åkte hem därifrån. Måste bara komma ihåg att göra det imorgon.. 
 
Red ut med Pernilla idag. Var "bara" över en vecka sedan Cooper gick senast så han var glad över att få komma ut igen. Vi red en ganska lång och mysig sväng. Hästarna fick springa på litegrann men blev mest skritt. Cooper var väldigt mjuk och det känns bra att han inte blivit helt stel eller något efter vilan. Även fast han inte brukar bli det men ändå. Imorgon ska jag nog gå till ridhuset och köra lite dressyr. Var ett bra tag sedan vi red ett riktigt dressyrpass nu. Fast det lär det nog inte bli utan det kanske blir på torsdag eftersom han fortfarande har vilat. 

Före och efter

Datum: 2014-08-25 Tid: 10:06:00 Kategori: Före och Efter Kommentarer: 5
 
Vad jag har gjort:
- Tagit bort kameraväskan 
- Lagt på mer ljus och kontrast 
- Ökat färgen
- Lagt på en vinjett (mörkare i kanterna)
- Ökat skärpan på hunden och minskat skärpan i bakgrunden 
- Beskurit bilden 
 

Liseberg

Datum: 2014-08-24 Tid: 21:01:05 Kategori: Today Kommentarer: 1
I torsdags hade jag en sjukt bra dag på Liseberg tillsammans med Erik, Kim, Anna, Moa och Martin. Hade inte planerat att vi skulle vara med de fyra sista men så blev det ändå! Trodde nämligen inte att dom skulle dit samma dag men precis när vi kom dit skickade Anna en bild på snapchat på själva ingången till Liseberg och dom stod längst fram i kön så då smet vi förbi alla till dom. 
 
Det var sjukt kul att äntligen få åka några värre berg- och dalbanor då det var tre år sedan senast då vi var i USA. Helix var helt klart bäst, men kanonen var sjukt kul den med! Vi åkte allt utom barnsakerna. Till och med båda frittfall, så jäkla äckligt. Roligast var ändå då vi skulle åka uppswinget och Kim råkade trycka lite för hårt på min metallsak som håller fast bygeln man har, vilket gjorde att mina höftkulor höll på att tryckas sönder. När vi hade åkt klart och jag mer än gärna ville få bort den (gjorde inte bara lite ont) så ska den öppnas automatiskt. Dock inte min eftersom den var tryckt i botten. Kim och Martin drog lite i den och då lossnade den. Lite kul att sitta fast där haha. 
 
De 7 timmarna avslutade vi med att spela lite. Jag tänkte inte spela för man vinner ju ändå aldrig. Gick till ett chokladhjul där det var jättemycket folk så nästan alla brickor var upptagna. Marin tog en, Kim tog två och den bredvid hans var ledig så jag tänkte väl att jag kör väl då. När hjulet höll på att stanna på Kims nummer sa han liksom "ja, ja, ja, ja, JA, JA" men den gick två nummer över så det blev jag som vann istället. Haha jäkligt kul :D Kan faktiskt berätta att Kim vann tillslut efter att han spelat för över 100kr ;)
 
När vi åkte hem var jag helt slut i huvuvdet. Uppswinget var nog det som tog mest, klarar verkligen inte av att gunga eller snurra. Lopingar och sådant i berg- och dalbaner gör inget men just det statiska gunget/snurret går inte. 
 
Ja så nu har jag varit på Liseberg igen då, tror bara det var 10 år sedan sist! 

tAKiDA på Grönan 22/8

Datum: 2014-08-24 Tid: 15:28:39 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 5
Varje gång jag ser Takida live så förstår jag varför jag älskar dom. Känslan när man räknar ner, först antalet dagar som blir till timmar, till minuter och till sekunder. Då "Geordie In Wonderland" spelas och man vet att efter detta kommer dom, Takida. När de kliver ut på scenen och man står och skriker, sjunger, skakar och är allmänt överlycklig. Det är, för mig, en av de bästa känslorna som finns. 
 
Ännu en gång gjorde inte killarna mig besvikna. Deras setlist förvånade mig positivt då jag trodde att de skulle lägga mest fokus på senaste skivan, vilket dom inte gjorde. Tror det var fyra låtar som spelades från den och det är alltid lika spännande att höra nya låtar live. Fruktansvärt bra det!
 
Jag får inte fram något tillräckligt intressant om just spelningen då jag inte är den bästa Takida recensenten. De är helt otroliga och det finns inga ord som kan beskriva hur bra dom verkligen är. Världens bästa Takida! 

Those eyes cannot ever lie

Datum: 2014-08-24 Tid: 11:11:45 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

We could be heroes, me and you

Datum: 2014-08-23 Tid: 23:48:51 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

Bästa Takida <3

Datum: 2014-08-23 Tid: 13:56:14 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 1
Jag har slut på mobilsurf vilket gör att det går väääldigt långsamt att göra allt som har med internet att göra. Därför har jag nu snott Rebbes dator, funkar det också!
 
Takida igår var fruktansvärt underbart. Killarna var riktigt bra, som vanligt, dock inte publiken. Från början stod alla i princip still men efter några låtar dampade jag och Rebbe lös, och i samband med de började några framför röra sig lite mer. Var kanske vi och 5 pers som rörde sig kring oss kändes det som. Stod på andra raden så det var helt okej! Som vanligt skrek jag sönder min röst, vilket visade sig idag. Kan knappt prata. Men det är de VÄÄÄRT!
 
Det var signering direkt efteråt och vi skyndade oss dit och hamnade längst fram. Tur var väl det annars hade vi nog fått köa i en halvtimme minst. Fick mitt mobilskal och linne signerat. Roligast var då jag kom till Tomas och han sa "Men heeeej är det duuu!!" och gav mig en kram. Underbar <3
 
Nu ska vi fortsätta deppa och dra och äta pizza. Bussen hem går klockan 5. Kul när det inte går ett enda tåg av någon anledning. 
 
Bilder kommer när jag är hemma! 
 
 

Liseberg idag och TAKIDA IMORGON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum: 2014-08-21 Tid: 11:32:23 Kategori: Today Kommentarer: 2
IMORGON ÄR DE TAKIDAAA!!!! OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG. 
 
Idag ska jag och Erik på Liseberg så de blir nice! På söndag när jag är hemma igen kommer jag tillbaka till bloggen. Lovar!

Pigg häst med ny energi

Datum: 2014-08-18 Tid: 19:48:51 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Inatt fick Cooper sova inne första gången på ca 1,5 månad. Han lär nog ha varit mer än nöjd! Jag kom dit imorse strax före halv nio och släppte ut hästarna som stod inne. Cooper som gärna vändit "ryggen" mot mig i hagen och surat var idag istället överlycklig att jag kom och gnäggade. Jag såg verkligen på honom att han var glad och hade fått ny energi. Han fick stå på stallgången först och äta + slicka på en saltsten medans jag mockade och borstade honom. När jag var klar tyckte han också att han var klar så han sprang ut ur stallet. Brukar nästan alltid ha honom lös och han står som ett ljus och är hur snäll som hellst. Nej nu sprang han ut ur stallet och ställe sig och käkade gräs. Det är en hage utanför så då busade jag lite med honom. När jag gick mot honom blev han tokig. Rejsade och hade sig! Jag sprang mot grinden ner till hans hage och då kom han i full kareta efter och när jag öppnade rusade han ner och galopperade som en tok ner till Valle och Nisse. Det hade även regnat under natten så var svinhalt vilket han upptäckte då han skulle stanna. Såg ut som om han skulle sätta sig ner när han bromsade. 
 
Pigg och glad var han minsann! 
 
Hoppas han blir glad över att se mig på söndag! Jag lär ju vara det iallfall ;) 

Jenny och Busan

Datum: 2014-08-18 Tid: 14:40:07 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED VR II
 
I fredags fotade jag Jenny och Busan. Har väntat med att redigera fram tills nu då jag sitter på tåget ner till Uddevalla. Perfekt att ha något att göra denna 9 timmars resa! Nu ska jag fortätta kolla igenom lite bilder som ska redigeras. 

I en husvagn

Datum: 2014-08-17 Tid: 12:20:04 Kategori: Today Kommentarer: 0


..och väntar på att alla andra ska vakna. Om ett tag ska jag nog åka till Cooper (som förövrigt bara tar 2 min för är nästan där) och fixa lite i hans box ifall han kommer behöva stå inne någon natt i veckan då jag inte är hemma. Hans regntäcke måste lagas och jag måste packa. Det måste jag hinna med idag ;)

I know now, this is who I really am inside

Datum: 2014-08-16 Tid: 18:15:14 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
 

Klia öronen

Datum: 2014-08-15 Tid: 18:14:56 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Att få öronen kliade är något som Cooper älskar på sommaren. Både huvudet och öronen brukar jag kunna borsta med en hård rotborste och han tycker att det är döskönt. På vintern dessvärre är det inte skönt alls. Då får jag kämpa med en mjuk borste. Tror jag det när han har flughuva på sig hela dagarna och får aldrig chansen att klia sig själv. 

I will love you 'til the day I die

Datum: 2014-08-15 Tid: 16:29:05 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

2 år utan min finaste Teddy ❤

Datum: 2014-08-14 Tid: 21:56:30 Kategori: Teddy Kommentarer: 1
Läs om det som hände häär
 
14 augusti 2012 kl. 10.28 fick min finaste Teddy somna in. Vi fick många underbara år tillsammans men nu vet jag att hon är där hon hör hemma - med hennes syster. 
 
Låten som för mig alltid kommer förknippas med Teddy och Frida. Finaste änglarna ❤
 
Little friends may prove to be the largest!

I've been drowning in my own sleep

Datum: 2014-08-14 Tid: 11:55:25 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

Top 6

Datum: 2014-08-13 Tid: 20:37:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1

9 dagar

Datum: 2014-08-13 Tid: 09:14:56 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 5
Bilder från gatufesten 2012
 

Idag är det 9 dagar kvar tills jag ska få se mitt älskade Takida. Dom fantastiska människorna som alltid får en på bra humör. Inför varje konsert drömmer jag om att de ska spela äldre låtar, vilket jag även gör nu. Kommer så väl ihåg på gatufesten då dom öppnade med massa småsnuttar från de gamla låtarna. Det var nog bland det bästa jag varit med om på en takidaspelning. Åhhh vad jag vill tillbaka! 

Hemlös

Datum: 2014-08-13 Tid: 08:39:11 Kategori: Today Kommentarer: 1
Snart blir vi utan hem fram tills ikväll för golvet går inte att gå på. Pappa oljade första svängen igår (det blir mycket mörkare, buhuuu, jag som ville ha det sådär ljust) och då fick vi sova i husvagnen. Nu håller han på med andra svängen vilket betyder att vi måste ur huset. Han har gjort en liten "bro" av en planka så vi kan balansera över golvet i lilla hallen till ena toan och köket. Annars går det inte gå någonstans. 
 
Snart ska vi åka iväg på Ikea för att äta frukost och sedan skulle vi till stan och göra något med mormor och morfar. Får se vad det blir!
 
Rebbe följde med till stallet och fotade. Blev massa fina bilder :DD Tog bara ett tag att få Coopers uppmärksamhet, men med hjälp av en app med zebraljud gick det minsann ;)

Han är så vacker ❤

Datum: 2014-08-12 Tid: 18:12:29 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Foto: Rebbe

Datum: 2014-08-12 Tid: 16:57:45 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
❤❤❤❤❤❤

Film från två träningar

Datum: 2014-08-12 Tid: 11:24:03 Kategori: Filmer Kommentarer: 3
Bättre sent än aldrig! Inte så jätteroliga klipp att kolla på men var ett tag sedan jag la upp någon film. Han blir duktigare och duktigare min stjärna! 

Travbanan

Datum: 2014-08-11 Tid: 22:12:43 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag red jag till travbanan med Jenny. Vi galopperade litegrann, inte något rejs men ändå så pass att hästarna fick sträcka ut sig ordentligt. Hade inte jättemycket krav på Cooper utan han fick mest springa men ändå att han skulle lyssna och "gå på tygeln" när jag ville. Han var mjuk och fin så det var okomplicerat och bra. Han har varit lite bortskämd med att få springa med olika kompisar nu senaste veckan. Det är bra det! :D
Mitt vackra ❤

Renoveringskaos

Datum: 2014-08-11 Tid: 22:00:22 Kategori: Today Kommentarer: 0
Vi, eller snarare mamma och pappa har renoverat vardagsrummet i sommar. De har dock inte stressat ihjäl sig utan det har fått tagit tid. Bland annat har väggarna fått gipsskivor på sig, ny tapet och nu har även golvet slipats. Det är samma parkett i vardagsrummet, hallen och mitt rum så allt det behövdes slipas. Nu under helgen hyrde pappa en slip och den har gått nonstop. Högt ljud och damm överallt och jag har väl försökt varit så långt borta från det som möjligt. Har t.ex. handtvättat Coopers regntäcke och massa schabrak. Golvet blir iallafall jättefint och mycket ljusare! Ni ska få se före och efter bilder på mitt rum när det är klart, vilket nog dröjer någon vecka till.
Min säng står placerad i mamma och pappas rum där jag sovit en natt och ska sova där inatt också. Imorgon ska golvet vaxas vilket innebär att man inte kan gå på det under ett dygn eller något liknande. Därför måste vi då flytta ut till husvagnen och jag vet inte hur många nätter. Möblerna får inte heller ställas på golvet på ca en vecka så vi får fortsätta med kaoset ett tag till.
De tomma rummen har lett till detta:
Jag har mina grejer utspridda över hela huset. Har haft såhär sedan igår och är redan less, haha. Längtar tills allt är klart!
 
Eftersom vi håller på med detta får jag aldrig riktigt ro att sätta mig ner vid datorn. Håller helldre på att plocka småsaker eller rensa bort lite kläder som jag inte använder för då blir det mindre jobb när allt väl ska tillbaka. Ska försöka blogga så gott jag kan men nu har jag en bra anledning till varför iallfall. 

Do you remember how it felt when we were young?

Datum: 2014-08-11 Tid: 09:54:24 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

Hoppträning

Datum: 2014-08-10 Tid: 16:43:19 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Dagens övning såg ut ungefär sådär. Tränade på att korta och öka galoppen genom att ha 5/6 galoppsprång mellan hindrena på den blåa/gula linjen. Han kortade väldigt bra och ibland nästan för bra. Jag behövde bara sätta mig tillbaka så kortade han ihop sig för tog jag honom i munnen saktade han bara ner utan att behålla trycket. 
 
Hoppade lite banor som såg ut ungefär som gul, röd (över oxern), lila, gul. Blev lite konstiga språng då båda ville olika. Från början kortade vi mycket så när vi började länga gick det inte in i hjärnan på han på en gång utan då kom han väldigt nära flera gånger men efter ett tag fick vi mer flyt och då gick det suveränt. 
 
På något vis känns det som om han är mer klokare nu och tänker lite själv. Vissa gånger är han smartare än mig ;) Han lär sig ju avstånd och sådant. Superduktig var han idag iallfall och han stannade en gång. Helt och hållet mitt fel och det var bra av honom att stanna. Skulle hoppa muren (bild nr 2) och fick inte med mig yttersidan så vi gled ut mot staketet och kom på sidan av hindret, samtidigt som jag skulle korta galoppen och då tog jag för mycket i munnen på honom. Han lär ju inte förstått vad han skulle göra då. På det igen och då var det nemas problemas, haha :D 
Min duktiga stjärna!

Miss Li från vattnet

Datum: 2014-08-10 Tid: 14:10:45 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igårkväll åkte jag, mamma, pappa och Dennis ut med mormor och morfar i båten. Åkte först till Gista och åt mat där. Vid 9 ungefär åkte vi lite närmare land för Miss Li spelade på faggafältet. Man hörde ganska bra när vinden låg på åt rätt håll. Är inget stort fan av henne direkt så var bara kul att höra litegrann. Medans vi lyssnade på henne fikade vi och när det var slut, vid halv 11 ungefär, åkte vi tillbaka till båthamn och sedan vidare hem för att sova.

Uteritt och golvslipning

Datum: 2014-08-09 Tid: 15:47:30 Kategori: Today Kommentarer: 1
Red ut barbacka på Cooper idag. Han var väldigt trött och det kanske beror lite på vädret igår/natt. Han piggnade till lite när vi började springa och han tyckte det var kul. Mysigt att galoppera på ängar. Imorgon ska vi hoppträna igen. Kuuuul :D Bara hoppning och bus i skogen jag orkar med haha. Måste komma igång med lite mer dressyr men är så tråkigt och varmt för att rida runt i en paddock eller i ridhuset. 
 
Annars i livet så är hela huset världens renoveringsobjekt. Nä men nästan. Vardagsrummet, hallen och mitt rum ska få golvet slipat under helgen. Imorgon kör pappa igång med mitt rum. När allt är slipat ska vaxet på och då får vi flytta ut i husvagnen. Det måste tydligen härda i en vecka ungefär innan möbler på ställas in så det blir ju kul. Golvet kommer bli asfint iallfall. Myyyycket ljusare :D
 
Ikväll ska vi åka båt med mormor och morfar. Miss Li är nere på faggafältet och vi ska åka ut på havet för att förhoppningsvis kanske höra något. Känner inte att jag vill betala för att se henne men kan ändå vara kul att höra lite. 

Galet väder

Datum: 2014-08-08 Tid: 23:36:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Var ute till min morbror för att han och min moster fyller år idag. Åt mat och fikade och hade trevligt, även fast jag blev attackerad av getingar hela tiden. När klockan blev runt 9 eller något började det blixtra och det kom mer och mer. Det var en bit bort över vårat hus och mot stan typ. Jag blev orolig för Cooper men smsade Kicki och hon sa att det inte alls var farligt där. Vi satt kvar på altanen och kollade på blixtrarna vilket jag tycker är ganska mysigt. När vi åkte hem började det regna lite och vi hann bara in i huset innan det började tok blixtra och spöregna. Ringde till Carro och telefonen slogs ut och lamporna blinkade. Även fast mamma ringde Kicki och frågade hur det var med hästarna och hon sa att det var lugnt ville jag åka och se med egna ögon. Åkte och hämtade Carro och desto närmare vi kom stallet desto mindre regnade det. Väl i stallet regnade det ingenting och man såg att blixtrarna var närmare kusten och vårat hus. Hästarna var inte jättefarligt blöta och de såg helt nöjd ut. Cooper hade dock fått av sig flughuvan men hade ingen lust att leta den i mörkret.
 
Nu kan jag sova inatt! Tycker att det är mysigt med blixtar och åska men när jag vet att Cooper går ute blir jag såklart orolig. Nu har det iallfall dragit förbi och man hör åskan på håll, och då inte hållet stallet är ;)
 

Bus och födelsedagar

Datum: 2014-08-08 Tid: 15:09:00 Kategori: Today Kommentarer: 3
I onsdags red jag ut med Josefin och mötte även Saga och Fanny på turen. Vi rejsade runt lite och det tyckte både jag och Cooper var kul. Körde lite dressyr samtidigt för han hade väldigt mycket framåtbjudning vilket är mycket roligare än att behöva driva som en tok på banan. 
 
Igår red jag ut med Jennifer och vi rejsade lite ibland på vissa vägar. Kul var det! Är verkligen underbart att galoppera som en tok på ängar och i skogen :D 
 
När jag kom hem igår åkte vi till morfar för han fyllde 70år. Direkt när jag kom hem la jag mig och sov därav att jag inte hann blogga något. Idag ska jag på nästa födelsedagsfika. 90% av min släkt fyller nämligen år i augusti så det blir fullt upp att åka och fika överallt ;)
 
Glad häst på sin födelsedag i april!

Kupido och Flamenco

Datum: 2014-08-08 Tid: 14:56:45 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Idag var sista jobbdagen. Fruktansvärt skööönt! Vi hade knappt några arbetsuppgifter så vi fick sluta när vi var klar. Började med att sätta upp några namnskyltar och lägga in spån i gäststallet inför kvalitén i helgen. Efter de gick vi och red. Började med Kupido och red inne i ridhuset. Han var lite jobbig i början och ville gärna komma undan genom att småskaka på huvudet så jag tappade kontakten med munnen men efter ett tag och framförallt efter galoppen blev han bättre och väldigt fin studvis. 
 
Flamenco var näst på tur och vi skrittade ut en sväng först innan vi gick in på ridbanan. Eva och Sussie skulle kolla på både Flamenco och Bonny så vi fick trava runt lite. Har skrittat han i nästan 2 veckor och nu skulle han trava och vi skulle se hur han var. Kände direkt att han inte alls var ren och det sa dom också. Riktigt tråkigt, hoppas han blir bra fort stackarn. 
 
Avslutade jobbdagen med att byta ett par schabrak och äta lunch. Skönt att komma hem ett par timmar tidigare!

I want to take care of my memories

Datum: 2014-08-06 Tid: 18:26:42 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Otroligt hård arbetsdag

Datum: 2014-08-06 Tid: 16:34:08 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag hade vi nog den mest händelserika dagen någonsin på jobbet. Började 8 med att sitta på en pall i en timme och vänta på att Alf skulle bli klar. När han var klar tyckte han att vi skulle gå och fika så vi gick och la oss i mysrummet i en timme. Gick ut till han igen och då fick vi mocka stallbacken som tog 10 minuter. In i mysrummet igen och vänta på att vi skulle ha lunch. När vi hade ätit kollade vi på Stallkompisar och Karlsson på taket. Halv 1 fick vi första riktiga arbetsuppgiften och det var att måla litegrann som tog en timme ungefär. Efter det red vi och sedan slutade vi. Kan inte klaga på att vi gör för mycket saker iallafall ;)
 
Ikväll ska jag åka upp till Cooper och rida. Josefin ska med så vi rider väl ut en sväng. Har verkligen noll motivation för att köra hårda dressyrpass nu. Det kommer väl tillbaka snart. 
 

I lördags

Datum: 2014-08-05 Tid: 21:51:52 Kategori: Today Kommentarer: 2
Ni märker kanske på bilderna vad vi gjorde för något? Morfar fyller snart 70år och det firades genom att åka Ådalen III. En båttur på ca 4 timmar som gick från Härnösand till Högakustenbron och vände där. Det var trevlans! 
 
Först åt vi skärgårdsbuffé och som vanligt tröck man i sig alldeles för mycket. Typical släkten Nordqvist. Vi "barn" (10st) drack cola för ca 700kr och vi var nog en stor del i att den kalla colan tog slut.. Efter maten hängde vi uppe på däck där det var några som spelade lite musik. När vi hade vänt under bron drog vi ner och satt oss igen. Då började jakten på efterrätten. Jag och Linnéa fick order att ta beställningarna vilket var väldigt enkelt när ingen kunde bestämma sig. Roligare vart det då vi stod i kön bra länge även fast vi bara hade ca 5 framför oss. Kakorna kunde vi ta själva fast man fick beställa pannacottan och då vi väntade kom en kille, som verkade vara ledaren av alla i köket, och säger åt oss att börja äta kakorna och betala sedan. Vi sa då att vi skulle beställa pannacotta för ett helt kompani och då försvann han in i köket och ut kom en annan kille och sa att han kunde ta emot våran beställning. Lite kul då vi stod längst bak i kön ;) 
 
Jag tycker synd om mormor och morfar som betalade för hela kalaset. Båtpersonalen ville nog säga att vi skulle komma tillbaka varje helg för de gick så mycket plus ;)  

Back on track - får jag hoppas

Datum: 2014-08-05 Tid: 21:26:24 Kategori: Today Kommentarer: 0
Sådär ja, äntligen lite tid för bloggning! Med hjälp av mina superkrafter började min mobil att funka igen imorse. Den fick ligga utan batteri hela natten samtidigt som jag laddade batteriet i min andra mobil. Vaknade 5 imorse och då laddade den inte så jag bytte laddare. När jag gick upp hade den gått back 4% på två timmar även fast det stod att den laddade.. Tog ett annat batteri då istället i min "vanliga" mobil och då funkade den normalt igen. Skönt!
 
Gjorde nästan ingenting på jobbet idag. Fixade lite namnskyltar och spån inför helgens kvalitetsbedömningar och red Respit och Flamenco. Händelserik dag. Respit är ju som hon är. Hon kunde inte gå på spåret och allt vad det nu var. Försökte ett tag att trycka ut henne men får kämpa som en tok för att lyckas. Orkar inte bry mig eftersom hon är som hon är i kroppen. När jag jobbade på volter gick det mycket bättre så höll mig till det istället. Bara hon får röra på sig så blir ridskolan nöjd. Mest att hon ska få upp lite bättre kondis. Flamenco skrittade jag ut i skogen på själv. Han var väldigt pigg och det känns som om han blir mjukare och mjukare. Fortfarande väldigt stel men det går åt rätt håll. Mest bakkärran som måste komma igång nu. 
Direkt efter jobbet åkte jag till Cooper och red ut i skogen. Mysigt var det. Red lite olika skogsvägar och vände här och där och sprang där det gick. På slutet när vi skulle hem fick han galoppera i skogen på småstigarna och det tyckte han var roligt! På ett ställe är det en ganska stor sten mitt på stigen och den är platt eller vad man ska säga så det blir som ett "stup", fast typ 40cm. Den fick han iallfall hoppa upp på, öronen spetsade framåt och jättelycklig. Helt underbart att se honom så glad <3
 
Nu när jag har varit hemma har jag strulat på med att tömma min mobil på allt onödigt och alla dubbla kopior jag har. Kontakten mellan datorn och mobilen går inte superfort så det tar sin lilla tid. Har nyss även suttit och dött framför TVn och Allsång på Skansen. Älskade Takida <3333 John De Sohn var även med och fick världens flashbacks från Bråvalla 2013. Ville bara lägga mig ner och dö på golvet, haha! 
 

SurisMy

Datum: 2014-08-04 Tid: 21:28:04 Kategori: Today Kommentarer: 3
Lång och tråkig jobbdag idag. Gjorde i princip ingenting. Bytte schabrak och fixade med småsaker. Red Respit och det var jäkligt jobbigt. Travade och galopperade i kanske 5-10 minuter men hon var helt genomblöt och jag lika så. Jobbigt att rida en häst med noll kondis. 
 
Cooper skoddes idag så nu har han fina fötter igen. Mamma och pappa var där med honom och jag var för lat för att åka dit. Cyklade istället till farmor och farfar. Det är ungefär 1,5mil fram och tillbaka. 
 
Min mobil har fått för sig att inte funka helt som den ska också. Går inte att ansluta den i datorn och den beter sig konstigt. Den ska vara avstängd hela natten och får se hur den är imorgon annars byter jag nog moderkort till mitt gamla. Det som gick sönder för snart ett år sedan fast har börjat fungera nu helt plötsligt.. 
 
Nej nu är jag bara less och förbannad och orkar inte ta tag i något. Hej då från en surtant. 

Borde blogga

Datum: 2014-08-03 Tid: 21:43:40 Kategori: Today Kommentarer: 0
Ja det borde jag verkligen och jag har ändå saker att berätta om men jag orkar bara inte. Trött och slö så nu ska jag sova och förhoppningsvis vara pigg imorgon. 
 
Återkommer med nått snart!

Then I see you close, you're my daylight

Datum: 2014-08-03 Tid: 18:04:10 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

For vi kan gå til second base, er du med?

Datum: 2014-08-02 Tid: 11:46:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

Blod och två hästar

Datum: 2014-08-02 Tid: 10:30:41 Kategori: Ridning Kommentarer: 0
Vi kan börja med onsdagens dramatik, haha. Jag skulle ta in Flamenco samtidigt som barnen hämtade sina ponnysar för att vi skulle longera honom och se hur han rörde sig. Det hör till saken att dagen innan efter att jag ridit honom hade personalen fått slitit ut honom till hagen för han ville inte röra sig. När jag hade hämtat honom och började gå mot grinden tvärnitade han. Det jag inte tänkte på då var att Mister stog bredvid grinden och tydligen är han väldigt elak mot Flamenco. Tillslut fick jag och Evelina honom att gå nästan precis vid grinden och när jag gick utanför hagen ("självklart" framför hästen) följde Flamenco efter och då bet Mister honom på rumpan så han kastade sig framåt på mig och han klev typ på min fot samtidigt som jag flög i backen haha. Stackars Flamenco stod helt blixtstilla precis som om han verkligen inte ville kliva eller göra illa mig. Barnen som hämtade sina ponnysar kanske förstår varför de ska ha hjälm när de tar in och ut från hagen ;)
 
När jag longerade honom tittade Eva och han var väldigt stel så han ska skrittas varje dag. Jag tycker redan att han blivit lite mjukare än första dagen så får se i slutet på nästa vecka. 
 
Igår började jag med att skritta Flamenco. Jag och Evelina tog med oss barnen på ridlägret och gick ut på en runda. Jag gick först ibörjan men Evelinas häst började dampa när hon fick gå sist bakom b-ponnysarna så då fick Flamenco göra det istället. Han tyckte att dom gick liiite för sakta men det gick ;)
På eftermiddagen satt jag upp på Respit och vi alla fyra tog en sväng i skogen först. Hon var fin i skritten men i traven var hon rädd för allt och jättespänd. Typiskt henne. Vi gick till paddocken för att galoppera för det kändes säkrast då hon har en tendens till att bocka lite och nu när det var andra gången hon blev riden efter sommaren kanske hon skulle få något glädjeryck. Dock så fick hon inte det utan sprang på snällt. En gång i början när hon drog tyglarna ur händerna på mig körde hon ner huvuvdet försökte lite men annars inte. Duktig var hon även fast konditionen var på noll och hon höll på att dö efter ett varv i galopp. 
Avslutar med en fin bild från igår kväll då jag var ute och åt med några kompisar. Gott var det!

But this place, isn't the same you see

Datum: 2014-08-01 Tid: 10:58:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

RSS 2.0