Hoppträning

Dagens övning såg ut ungefär sådär. Tränade på att korta och öka galoppen genom att ha 5/6 galoppsprång mellan hindrena på den blåa/gula linjen. Han kortade väldigt bra och ibland nästan för bra. Jag behövde bara sätta mig tillbaka så kortade han ihop sig för tog jag honom i munnen saktade han bara ner utan att behålla trycket. 
 
Hoppade lite banor som såg ut ungefär som gul, röd (över oxern), lila, gul. Blev lite konstiga språng då båda ville olika. Från början kortade vi mycket så när vi började länga gick det inte in i hjärnan på han på en gång utan då kom han väldigt nära flera gånger men efter ett tag fick vi mer flyt och då gick det suveränt. 
 
På något vis känns det som om han är mer klokare nu och tänker lite själv. Vissa gånger är han smartare än mig ;) Han lär sig ju avstånd och sådant. Superduktig var han idag iallfall och han stannade en gång. Helt och hållet mitt fel och det var bra av honom att stanna. Skulle hoppa muren (bild nr 2) och fick inte med mig yttersidan så vi gled ut mot staketet och kom på sidan av hindret, samtidigt som jag skulle korta galoppen och då tog jag för mycket i munnen på honom. Han lär ju inte förstått vad han skulle göra då. På det igen och då var det nemas problemas, haha :D 
Min duktiga stjärna!

Kommentarer
Maja

Fina! :D

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 16:56:03
Datum: 2014-08-10
Hemsida: http://majawallstrom.blogg.se/
Linda [fotoblogg]

Vilka fina bilder :)

Svar: Tack!! :)
My Nordqvist

Tid: 19:27:15
Datum: 2014-08-10
Hemsida: http://lindassphoto.blogg.se/
Stockholmsjenna.se - En del utav HorseSpot

Fina bilder! och bra övning

Svar: Tack! Ja det var det :D
My Nordqvist

Tid: 21:04:10
Datum: 2014-08-10
Hemsida: http://stockholmsjenna.se
Elin

Otroligt fin ponny :)

Svar: Tack så jättemycket! :)
My Nordqvist

Tid: 21:15:53
Datum: 2014-08-10
Hemsida: http://elinknilsson.blogg.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: