YOU ME AT SIX. Galet!!

Datum: 2014-02-28 Tid: 12:25:50 Kategori: Today Kommentarer: 0
ALLTSÅ OMG. YOU ME AT SIX TILL BRÅVALLA. ÄR DET NÅGON SOM SKÄMTAR MED MIG. DET ÄR FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT!!!! OMG OMG OMG. Jag och Rebbe som satt på tåget hit och drömde oss bort att YMAS skulle komma till Bråvalla eftersom dom kommer till Sverige nästa helg men kan ju inte åka till Stockholm om en vecka igen... Jag tror gud har hört våra böner. AAAAAAH VAD JAG ÄLSKAR DETTA!!!!!!
 
Iallafall så sitter vi hemma i huset nu och har varit lite här och där. Ska ta det lite lugnt innan vi ska dra in mot stan runt 3. Avicii ikväll!!!! Denna dag kunde inte blivit bättre! Shit pomfritt. 

Två filmer

Datum: 2014-02-28 Tid: 10:19:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 2
Har två hoppfilmer som jag inte lagt upp. Den från i onsdags och sedan en från början på februari som jag inte lagt upp. Så passar väl på att göra det nurå! 
Flyger åt helsike över hindrena i första filmen haha... 

Bästa på hoppträningen igår!

Datum: 2014-02-27 Tid: 19:14:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Cooper var väldigt fin på hoppträningen igår. Vi hade 5,5an snett igenom och sedan en studs snett igenom. Så var inget märkvärdigt men var ändå väldigt rolig! Började med att rida på en volt och hoppa ett litet kryss på ena sidan och på andra skulle vi rida slalom. Red både utan och med stigbyglar. Hoppade också studsen utan och med stigbyglar och vi kom knas en gång så det blev lite hej och hå då ;) Avslutade med att hoppa 5,5an och började lågt sedan fick vi vila lite och alla andra hoppade sedan höjde Eva upp till mig och en till så vi avlsutade på 1m. Han var så duktig!! 
 
Pappa filmade så är en print från filmen. Försökte lägga ut på instagram men det går inte att lägga ut filmer för mig så ska försöka på mammas telefon ;) Men ska klippa ihop en liten längre så kan den komma upp imorgon kanske :) 

Looooov

Datum: 2014-02-27 Tid: 19:00:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Var inte så märkvärdig skoldag idag. Gjorde i princip ingenting utom matteprov. Och sedan när vi slutade var det äntligen LOOOOOV! Iallafall för mig eftersom jag är ledig imorgon ;) 
 
Åkte till Cooper direkt efter skolan och red till ridhuset. Började med några fram- och bakdelsvändningar åt båda hållen bara för att checka av honom och det gick väldigt bra. Sedan övergick jag till trav och han kändes väldigt bra och lyssnade bra på innerskänkeln och yttertygeln i båda varven. I galoppen istället tog det emot litegrann. Var mest i höger varv då han gärna blev lite utåtställd så jobbade med ledande tygeltag för att försöka lösa det och det släppte litegrann tillslut. 
 
Nu har jag packat ihop det mesta inför morgondagen. AVICII !!!! :D 5 imorgon bitti går tåget. Härligt värre ;)
 

We are wild

Datum: 2014-02-27 Tid: 10:46:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
 

Helt okej

Datum: 2014-02-26 Tid: 10:45:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Var inställd att gå till skolan och ha matte 10.30 och när jag nästan var klar och skulle börja gå så fick jag reda på att vi inte hade någon lärare på matten så vi fick jobba på valfri plats. Börjar alltså då klockan 12 och har en lektion innan vi slutar. Hade inte haft något emot att inge behöva gå på den heller för då hade vi varit lediga. När fyra lektioner är inställda kan väl den femte bli de också? ;) Det jobbiga är bara att jag har utvecklingssamtal klockan 2 så får se om jag leker duktig och stannar på skolan och gör lite på engelskan eftersom vi egentligen ska ha lektion då men läraren är borta.
 
Denhär veckan går inte direkt att klaga på ;) Imorgon går vi liksom 9-2 och har två prov men sedan två slapplektioner. Och sedan LOOOOOOV :D
 
Red ut på en långtur med hästarna igår. Eller ja ca 1 timme. Skrittade mest men blev också lite trav och galopp. Cooper skötte sig faktiskt bra, han börjar lära sig att han inte får sticka men han försöker ändå ;) 

Massa prat

Datum: 2014-02-25 Tid: 10:17:42 Kategori: Today Kommentarer: 2
Helt okej att inte börja föränn om 3 timmar. Vaknade strax innan 8 och kunde inte riktigt somna om så tog och kikade på serie istället. Nu tänkte jag väl försöka vakna till men finns inte så mycket att göra så. Förövrigt så tror jag att det är något spöke i mitt hus som misshandlar mig när jag sover. Upptäckte två blåmärken på min arm nu och sedan har jag x antal på benet också. Men det är nog från i fredags när jag ramlade två gånger... Bara lite kul att det kommer nya hela tiden. Har just nu 6 st på benet men hade bara tre igår haha. 
 
Okej vad ska jag prata mer om. Hmm.. Ikväll ska jag skritta ut med Pernilla och håller på att fundera på hur jag ska lägga upp veckan. Han får kanske gå i ridhuset på torsdag för sedan blir han stående fredag och lördag. Sedan hur det blir på söndag vet jag inte. Aja det får bli som det blir! 
 
Börjar ta slut på bilder nu också. Skulle kanske gjort en ny header också, kanske kan fixa det under nästa vecka då det är loooov :D 

Vara såhär i ridhuset också? - Ja tack!

Datum: 2014-02-24 Tid: 22:05:47 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Cooper fick springa av sig lite ute och jag tror minsann att han tyckte det var väldigt kul. Direkt när jag hoppade upp så skrittade han på fort framåt och likaså i traven men han var samtidigt väldigt mjuk och fin. Vände efter ett tag och galopperade och shit vad fin han var. Han blir så maffig ute, går i en hög form och han bär sig själv så har ingenting i handen nästan. Känslan jag från kämpa för i ridhuset... Iallfall efter de så gick vi in på en annan väg och galopperade/travade lite. När jag då vände blev han helt galen och skulle iväg hela tiden. Han trampade på stället och skulle iväg hela tiden. Gjorde en galoppfattning från skritt och då flög han bokstavligt talat iväg. Han sköt på som satan med baken och det blev som om han hoppade över ett hinder eller något, fast det var ju inget bocksprång eller så utan bara en fattning. Efter de fick han galoppera lite till innan vi skrittade hem. Duktig var han minsann! 
 
Förövrigt så skulle jag inte ha något emot att raka honom litegrann. Han släpper något så hejdlöst och det är så jäkla jobbigt. Får se bara hur vi ska klippa honom som :) 
 

I hope for the best, I'm prepared for the worst

Datum: 2014-02-24 Tid: 18:11:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
 

Jobbigaste dagen på hela veckan

Datum: 2014-02-24 Tid: 16:56:03 Kategori: Today Kommentarer: 1
Sådärja! Äntligen hemma från skolan. Så himla roligt att gå 8-4 när man endast har 4 lektioner som är en timme var. Spanska - hål - matte - megahål - kemi - idrott. Kuuul. Men kan trösta mig med att vi går 1-3 imorgon, 10.30-3 på onsdag och 9-3 på torsdag och är ledig på fredag och sedan loooov. Sköönt! 
 
Åker nog upp till stallet ikväll och tror jag ska rida ut en sväng om underlaget tillåter. Har ju smält som tusan nu vilket är väldigt skönt, men vill ju inte att det ska vara så himla hårt. Så tills dess ska jag fortsätta kära ner mig i You me at six nya album. Vet att det kom för ett tag sedan och jag har lyssnat på det litegrann förut men ännu mer nu :D 
 
 
Och bara därför längtar jag som en galning tills takidas släpps )))): 
 

Söndag

Datum: 2014-02-23 Tid: 18:26:13 Kategori: Today Kommentarer: 3
Jobbade på tävlingen 8.45-12.30 idag och sedan skulle jag på birsta med Rebbe. Jag som inte skulle köpa något fick med mig en hel outfit, jeans, tröja och ett halsband. Har jag sagt att jag är jeans-galen eller...? Så nu har jag kläder till Avicii på fredag. PÅ FREDAG. OMG. AVICII PÅ FREDAG!!!
 
Okej nu ska jag inte bli galen över det. Men C vilar idag får ta det lugnt måndag och tisdag för på onsdag är det hoppträning. Hua stackars häst, hoppning hela tiden haha. Men sedan får han vila från hoppningen tills hoppträningen efter det som är om två veckor. Blir lite dressyrträning och uteritter tills dess för 30 mars är det dressyrtävling och då ska minsann Cooper kunna gå i en någon avslappnare form än senast ;) 
 
Nu ska jag ta det lugnt och peppa inför skoldagen imorgon då jag inte alls lär vara lite trött ;) 
 
Och där är kläderna jag köpte.

Packa dina väskor - vi ses på Arlanda

Datum: 2014-02-22 Tid: 14:28:25 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6
Packa dina väskor - vi ses på Arlanda
Du ser ju hur vi flyger förbi - dom andra
Bara landar
Med dig hårt i famnen - så går det
Med hjärtat i handen - du får det 
Flyger förbi - dom andra 
 

Tävlingsdebuten

Datum: 2014-02-22 Tid: 13:00:38 Kategori: C tävling Kommentarer: 2
Ja idag var det tävlingsdebuten och ja det gick väl inte direkt så bra. Vi kom sent så fick stressa ganska mycket och det gjorde säkert Cooper lite uppstressad också. Det var ju också väldigt mycket hästar så han var väldigt stirrig. När jag ledde honom så sprang han bredvid mig och sånt så han var väl inte helt lugn om man säger så. 
 
Inne på framhoppningen var han fin i början. Hoppade bra på räcket så det kändes väldigt bra. Sedan hoppade jag oxern och då gick det utför. Han stannade på den två gånger och när han väl hoppade blev det ett kaninskutt. Men jag struntade i det och lät honom vila istället så han hade energi till banan. 
 
Direkt när vi kom in på banan så blev det som om han stängde av och satt fast någon spärr i sig själv. Jag drev men han var bara i sin egna lilla värd och var jättespänd. Och faktiskt så var jag inte alls så nervös heller utan bara fokuserade på det vi skulle göra och DRIVA, men det svarade han ju inte på. Lät honom först kolla lite på hindrena men han ville inte gå i närheten av dom. Stod i mitten av ridhuset där 5an var och han tvärnitade och skulle inte gå framåt. Men jag red på mot ettan och då skyggade han för startklockgrejen och sedan stannade han. Kom igen och då stannade han lite och hoppade stillastående. Försökte driva på till tvåan men jag tycker inte att det riktigt gick fram i hjärnan på honom utan det var som om något tog emot. Tvåan hoppade han sedan mot trean stannade han två gånger så vi blev utesluten. 
 
Funderade lite på att efteranmäla men nä tror ändå inte att det skulle bli någon så himla stor skillnad ändå utan bara åka hem och fortsätta träna. Hoppa vet jag att han kan, det är bara allt runt om kring. Men vi ska försöka se om vi kan hitta på några färgglada grejer att ha både som hinder och sedan bredvid hindrena. För jag tror att idag var det inte bara själva bommarna utan allt ihop som de större hinderstöden och infångarna (vilket han aldrig sett/hoppat vad jag vet) och blommorna/växterna som han alltid tyckt varit läskig. Bara träna på så går det bättre nästa gång :D
 
Lycklig att få komma ut i hagen blev han iallfall! :D 

Bra känsla!

Datum: 2014-02-20 Tid: 18:21:39 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Åkte till stallet direkt efter skolan idag. Mockade och grejade först innan jag red iväg till ridhuset. Fortsatte på det igår med att få med bakdelen och göra tempoväxlingar och sådant. Han var lite stretig i början men tillslut kom han till ro och arbetade på bra. Han var inte riktigt lika allert som igår men det blev lite bättre efter ett tag. I galoppen försökte jag få honom att bära sig själv och tillslut lyckades jag med det. Han satt sig ganska mycket på bakdelen och jag kunde vara väldigt lätt i handen vilket var känslan jag strävade efter.
 
Han tyckte att det var ganska jobbigt och var trött efteråt. 
 

Lite dressyr

Datum: 2014-02-19 Tid: 21:56:36 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Som jag sa förut så red jag C i ridhuset idag. Gjorde tempoväxlingar i traven och han svarade väldigt bra på det. Han fick verkligen framåtbjudning och det var rolig. Galoppen gick det väl lite sisådär med. Jag orkade inte riktigt korta upp honom och då blev han lite framtung istället så försökte få honom att bära säg själv och när han gjorde det så avbröt jag för både han och jag var trött då. Skrittade sedan en sväng och gjorde lite fram och bakdelsvändningar innan jag travade lite till. 
 
Är nöjd med honom och imorgon forsätter vi på ungefär samma sak! 
 
Jag är förkyld så blir anfådd för minsta lilla så är ganska jobbigt att rida hårt så jag måste sätta till kroppen mycket och så satt blir inte så superhårt. Men hoppas jag hinner bli lite frisk till lördag iallafall. Men nu ska jag lägga mig och glo på serie! 
 
 

Mitten av skolveckan

Datum: 2014-02-19 Tid: 15:36:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Nu satt jag här ingen och vet inte vad jag ska skriva. Skolan idag gick bra, hade redovisningen och jag överlevde. Gjorde inget annat speciellt så har inte så mycket att säga. Blir ridhuset för Cooper idag och tänkte väl inte rida superhårt men blir nog ett halvhårt pass iallfall så han blir lite svettig. Ska fokusera lite på bakbensaktivitet och göra fram-/bakdelsvändningar, skänkelvikningar, övergångar och tempoväxlingar i alla gångarter. Det lär nog bli kanoners det! 
 
 

145cm

Datum: 2014-02-18 Tid: 18:42:55 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Ja så hög blev han lille killen! Han var ca 146-147 men sedan avdrag för skorna och det. Jag är nöjd för då har han vuxit några millimetrar för han var ca 144 när jag köpte honom. 
 
Han var ganska lugn på plats ändå. Han skulle hålla på och bita i allt och greja men var ändå lugn och så. Lastningen dit och hem var väl lite sämre. Han tog ett steg i minuten ungefär och stod med båda fötterna på men nä sen backade han. Fast direkt när vi tog fram linan och gick med den mot rumpan så gick han in på en gång. Han kommer väl ihåg från i lördags då vi hade lina och tryckte på och det tyckte han var megaläskigt så han kastade sig in. Så blir väl att börja med linan på en gång nu så han kommer tillbaka som han var förut. Han har liksom aldrig haft problem att lastas förut.
 
Nu ska jag göra klar min presentation till imorgon och sedan börja träna inför den och se hur lång den är. Hemskt hemskt hemskt!

Takida har gjort det igen. Jag dör snart

Datum: 2014-02-17 Tid: 21:55:16 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
 
Rysningar över hela kroppen och blir så otroligt glad och lycklig. Alltså fytusan vad jag längtar till 12 mars!!! 

Jag som trodde det var onsdag

Datum: 2014-02-17 Tid: 16:51:15 Kategori: Today Kommentarer: 0
Kom nyss hem från skola och stallet. Skolan var ganska lugnt, halv 1 till 3 hade vi någon föreläsningsaktigt om skog och grejer och vi hade lite små tävlingar och sådant. I stallet så mockade jag bara och sedan kom pappa och hämtade mig.
 
Nu sitter jag och lyssnar på The Glitch Mobs nya album och ska ta och skriva klart svenskan och göra en prezi så jag är redo att redovisa på onsdag. Hualigen vad hemskt. Kommer vara så otroligt pinsamt. Dels det jag ska prata om och att man ska redovisa själv. Ska prata om när jag köpte Cooper och lite innan om hästar jag skulle köpa innan och sådant och jag tror inte det är speciellt många i klassen som bryr sig om det haha. Tur att det är flera som kommer berätta om ungefär liknande saker.. 
 
 
 
Men nu ska jag fortsätta och lyssna på detta grymma :D Så himla skön musik att lyssna på! 

You have brought up my self-esteem just to suck it from me

Datum: 2014-02-17 Tid: 12:54:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Pernilla
Redigering: Jag

Schemat inför veckan

Datum: 2014-02-16 Tid: 17:52:10 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 5
Skrittade och travade lite barbacka idag. Han ska få ta det lugnt de närmsta dagarna så det blir bra. Schemat under veckan för C's del ser ut såhär: 
 
Måndag: Vila
Tisdag: Mätas och vila
Onsdag: Ridhuset
Torsdag: Ridhuset
Fredag: Lugnt uteritt
Lördag: Hopptävling
Söndag: Skritta ut eller vila
 
Blir spännande att se hur hög han är. Hoppas på att han är så stor som möjligt. Skulle inte göra något om han skulle spänna sig lite också så att han blir ännu högre så han blir kanske 146 iallfall. Men tror inte att han kommer spänna sig så mycket faktiskt. Vem vet, han kanske är strax över 145 i vanliga fall nu. För han känns större än när han kom men han har ju fått en helt annan grövre kropp med lite muskler nu. Hoppas på det bästa kan man ju göra :D

Hööks

Datum: 2014-02-16 Tid: 11:01:45 Kategori: Today Kommentarer: 3
Blev en sväng på hööks igår och inhandlade ganska mycket grejer. Så nu är vi redo inför tävlingen till helgen! Tänkte köpa en marinblå kavaj egentligen men nja det fick bli en svart. Den svarta passar ju till allt och om jag ska ha mitt kornblåa schabrak är det ju inte så snyggt med en martinblå kavaj. Men istället hade den varit snygg till det vinröda schabraket. Haha svåra val här ;) Men nu fick det bli denna! 
Köpte också ett transportgrimmskaft för det är jätte irriterande att hålla på och knyta grimskaftet inne i transporten. 

80cm debut

Datum: 2014-02-15 Tid: 20:13:25 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Och jag kan inte säga något annat än att jag är väldigt nöjd. Även fast vi drog på oss 12 fel så är jag ändå väldigt nöjd! 
 
Hoppade 60 först och innan vi kom in på framhoppningen var han jättejobbig. Det blåste ganska kraftigt så han var på tårna och skulle springa och var dampig. Han tuggade också på allt han kom åt som tröjor och tyglarna. Inne på framhoppningen var han väldigt fin, han var nästan lite för pigg vilket var positivt! Hoppade 60 och gick nolla. Han hoppade väldigt bra och det kändes som en bra uppvärmning inför 80. 
 
Under resten av 60 och en bit in på 70 så skrittades han för hand ute och då blev han nästan ännu värre. Han skulle inte gå framåt och han tog tag i tyglarna och vägrade släppa och höll på. Fattade inte riktigt vad det var för fel på honom, men han verkade väldigt uttråkad. 
 
Gick in på framhoppningen igen och då var han också fin. Hoppade bra på räcket men rev frambommen på oxern två gånger men tredje gången gick det bra. 
 
Inne på banan så hade dom bytt ut tre hinder mot titthinder så 3an vart en grind, 4an hjärtplank och 6an realhindret som är limegrönt och svart med en grind. Redan när vi kom in på banan så blev han mycket spändare och när jag gick fram till framförallt grinden så tyckte han att den var väldigt konstig. Men jag försökte bara rida på och ettan och tvåan gick bra. Han stannade en gång på trean men då kom jag igen och då tänkte han stanna men hoppade halvt stillastående. Fyran tvekade han lite på också men han hoppade. Femman stannade han på också och det var väl lite dumt för det var ingen skillnad sedan tidigare men vi kom i ganska dåligt tempo också så kan berott på de. Han sprang på sidan på sexan men kom igen och då hoppade han och sjuan gick kanon. Så tre stopp, men vi blev inte utesluten vilket jag tyckte var lite konstigt men aja! Är riktigt nöjd för han kunde lika gärna ha vägrat ut sig på något hinder. 
 
Det närmaste grinden vi har hoppat är en röd som vi har i ridhuset hemma men nu var det en vit och han är ju inte så förtjust i vita saker ;) Hjärtplanket har han hoppat förut men det var i en 50cm klass tror jag så var ju lite annorlunda nu. Och realhindret har han aldrig heller hoppat. Han är ju faktiskt inte en sådan som stannar på hinder bara för att utan nu när vi kom en andra gång och han förstod att det inte var så läskigt så gick det ju bra! :)
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Tävling nu

Datum: 2014-02-15 Tid: 08:43:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Pernilla
Redigering: Jag
 
Nu är vi förhoppningsvis påväg till tävlingen. Hoppar som jag sagt tidigare 60 + 80 och på 80 klassen är det titthinder så vi hoppas att både hästen men framförallt jag sköter mig för då lär det nog gå kanoners :D

Vila i frid

Datum: 2014-02-14 Tid: 21:10:42 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej allihopa! 
 
Har inte hunnit/orkat bloggat idag för har varit i Östersund på begravning och har varit där hela dagen. Bussen gick, eller rättare sagt bilen gick klockan 7 och vi kom fram 10 typ. Efter begravningen så var vi hemma hos pappas farbror och sedan åt vi med dom innan vi åkte hem runt 6 så kom hem bara för en stund sedan.
 
Förövrigt så är det 1,5 år sedan Teddy fick somna in idag också <3
 
Vila i frid gammelfarmor <3

Stallet hela dagen

Datum: 2014-02-13 Tid: 20:02:45 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Var i stallet kvart i 2 idag ungefär. Gick ner med Cooper och han blev skodd och det tog ca 40 minuter. Sedan gick vi hem och då fick han gå ut i hagen utan täcke och började mocka. Skulle mocka och grejja till Caija och Djärv också så fixade lite med mat och sånt. När jag var klar så hade det börjat snöa massa så tog in Cooper och han fick stå med fleece och stalltäcket för att torka till lite. Medans så klippte jag hovskägget och manen på honom. Klippte manen ganska rejält så nu har han jättefina märken i pälsen efter när jag har jämnat till manen innan så att jag råkat klippt av pälsen haha ;) 
 
När jag var klar så red vi till ridhuset. Han var väldigt duktig! Red igenom LC:1an också och han kändes väldigt bra. När vi red hem så var det snöstorm så travade och galopperade lite hem för att komma in så snabbt som möjligt. Sedan fick han gå in i boxen och jag tog in alla andra hästarna. 
 
Mitt photoshop funkar inte så lägger ut två helt oredigerade bilder. Ojojoj stort steg i mitt liv. 
 

Skola skola skola

Datum: 2014-02-13 Tid: 12:47:29 Kategori: Today Kommentarer: 0
Sitter på skolan och gör sånt man inte ska göra. Har varit en ganska lugn skoldag vilket är skönt. Började med svenska klockan 9 och hann jobba i några minuter innan internet dog för alla så vi kunde inte forsätta. Så "lekte" resten av lektionen haha. Efter det hade vi matte och då gjorde jag fysikprov för att Cooper ska skos och jag missar riktiga fysiklektionen. Nu har jag biologi och har skrivit det jag kommer på. Jag har fått ont i magen av lunchen så kan inte koncentrera mig så hamnade här istället. Slutar om 30 minuter och då ska jag åka iväg till stallet. Som jag skrev så ska Cooper skos och sedan ska jag rida. Blir en sväng i ridhuset och efteråt ska han friseras. Manen och hovarna ska få sig en omgång!
 
Men nu ska jag återgå till arbetet och se om jag kanske får ner någon mening till.

Who doesn't want a machine so they can go back in time?

Datum: 2014-02-13 Tid: 12:02:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Pernilla
Redigering: Jag 

Hoppar en serie

Datum: 2014-02-12 Tid: 21:53:47 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
Otorligt bra kvalité jag vet. Men är filmat med snapchat appen + att jag filmat med kameran på mobilen..  
 

Kungen!

Datum: 2014-02-12 Tid: 21:51:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Kungen hoppade superbra idag! Hade en övning som kanske inte ser så rolig ut men den var faktiskt rolig. Var två serier på båda långsidorna. På enda var det bom, tre studds och två galoppsprång till en oxer. Och på andra sidan två travbommar, kryss, ett galoppsprång till ett till kryss och två galoppsprång till ett räcke. 
 
Vi fokuserade mycket på sitsen och så och jag tänkte hela tiden på att inte ge så mycket eftergift och hitta balansen, jag hedde också ner min vänster hand så den tänkte jag på att lyfta upp. Sedan bara driva på framåt men ändå låta honom vara. Vilket gav väldigt bra resultat! Han var så duktig! 
 
Pappa misslyckades med att filma för att jag glömt stängt snapchat och då trodde han att det var kameran och när han väl fick till det hade vi redan hoppat ;) Men Matilda filmade på snapchat och la ut i storyn (bilden ovan) + att jag filmade med kameran på mobilen (haha) så lägger upp det sedan.
Mamma fotade men på de högre hindrena fick hon bara bilder innan och efter hindret ;) 

Plugg

Datum: 2014-02-12 Tid: 16:37:41 Kategori: Today Kommentarer: 0
Varit riktigt duktig och jobbat i fysik i närmare 1 timme. Kan faktiskt säga att jag fattar lite mer nu. Ojojoj framsteg. Aja kommer ju ändå inte lyckas på provet som vanligt ;) 
 
Nu ska jag ta och äta innan jag ska till stallet och åka på hoppträning. Är inte så himla taggad inför träningen ikväll men det lär väl ordna sig. 
 
 

Bästa

Datum: 2014-02-11 Tid: 21:18:09 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Red som sagt till ridhuset idag och red igenom honom i alla gångarter. Han kände väldigt fin faktiskt, lite trassel med vänsterskänkeln bara men det jobbar vi på med. Han var iallfall mjuk och trevlig. Han har blivit så mycket bättre och på väldigt kort tid. Min duktiga!
 
Första gången jag red i helskodda ridbyxor på väldigt länge också och sedan första gången i dressyrsadeln och vilken skillnad. Satt typ fastklistrad haha, nästan obehagligt ibland! 
 

Tisdag

Datum: 2014-02-11 Tid: 15:22:44 Kategori: Today Kommentarer: 3
Var hos tandläkarn idag. Självklart får man ju tid 20 över 8 då man har sovmorgon till 11! Men det gick bra där iallfall. Åkte hem och kollade på serie innan jag gick till skolan. Var inte en så lång skoldag idag. Gick 11-2 och då hade vi egentligen bara en lektion. Först mentortid i en kvart och sedan rast i 45 min innan vi hade fysik men vi skulle jobba själa så nästa och sista lektionen var 1-2. Kom hem för ett tag sedan och har pluggat lite. Har fysikprov på torsdag och det kommer inte gå speciellt bra. Fattar typ ingenting.. 
 
Ikväll blir det ridhuset för Cooper. Inget jättekrävande utan ska checka basicgrejerna så det sitter. Annars så händer det väl inte så mycket :) 

We'll stay young, young, young

Datum: 2014-02-11 Tid: 10:33:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2

Do you got room for one more troubled soul

Datum: 2014-02-10 Tid: 21:25:08 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Pernilla
Redigering: Jag
 
 
Nu är vi anmälda till tävlingen i helgen också. 60 + 80 blir det denna gång. Skulle väl varit bäst att hoppat 70 + 80 eftersom det är titthinder från och med 70. Fast med erfarenheter från tidigare tävlingar så blir det bra för honom att få vila en hel klass. Förut har vi ju varit inne på banan och sedan har det varit runt 7 ekipage innan vi ska in igen och då hinner han inte vila sig. Nu kan jag hoppa av och skritta runt honom utomhus så han får ta luft och sedan in igen och köra hårt och då är han förhoppningsvis inte lika trött. 
 
Så nu ska jag bara fokusera framåt och bara tänka på att han sköter det mesta själv bara jag driver på! 
 
På torsdag ska han skos och sedan ska han friseras lite tror jag. Klippte den kanske en centimeter för någon dag sedan men måste klippa den lite mer. Sedan måste hovskägget bort och lite sånt :) 

Åker på möte

Datum: 2014-02-10 Tid: 18:12:18 Kategori: Today Kommentarer: 1
Kom hem från skolan efter fyra någongång. Passade på att duscha då och åt mat för nu ska jag iväg till THF på möte. Hoppas inte att det tar så superlång tid. 
 
Mitt photoshop har haft damp ett tag och jag måstat ha olika koder att lägga in varje dag så har inte orkat redigerat så mycket bilder men nu tror jag att jag fått bukt på det och det ska funka hela tiden. 
 
Men vi hörs! 
 
 

i know i'm broken, but i'm closer to the edge

Datum: 2014-02-09 Tid: 11:09:43 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Pernilla
Redigering: Jag

Idag blir det en lugnt tur ute tror jag. Skritt och lite trav kanske vi får in också. Vet inte riktigt hur jag ska planera veckan utan tror det får bli som den kommer. Hoppträning på onsdag och sedan tävling på lördag. Ganska mycket hoppning.. Men när tävlingarna är över för denna gång (nästa och nästnästa lördag) så ska han få ta det lugnt från hoppningen några veckor. Hopptränar ju varannan onsdag men det får räcka då. Men är så svårt för då hoppar vi inte så högt och om jag ska tävla runt 80 så behöver han ju träna på den höjden också. Men det lär nog lösa sig ;) 

I'm a believer

Datum: 2014-02-08 Tid: 18:26:53 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4

Hopphopphopp

Datum: 2014-02-08 Tid: 14:45:10 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Hoppade som sagt idag och Cooper var duktig. Han var väldigt pigg från början men efter ett tag blev han väldigt trött och tyckte att det var lite jobbigt. Hade 5,5an alltså bom - kryss - oxer och sedan en serie med en kombination med ett galoppsprång mellan och sedan tre galoppsprång på en halvt böjd sväng och hoppa ett litet hinder. 
 
Serien gick väldigt dåligt i början för han var väldigt svårsvängd. Först drog han sig åt vänster och sprang på sidan och efter ett tag åt höger så svängen blev jättesnäv och det gick inte att hoppa. Så då blev jag arg och bankade till honom i högersidan och då lyssnade han. Det gick mycket bättre d och jag kunde rama in honom bättre. 
 
5,5an gick bra ibörjan då oxern låg på ca 70-80 men när han började bli trött så kunde han inte trava på utan skulle galoppera och greja. Så när det var ca 80-90 så blev sprången inte så himla bra. Provade då att korta avståndet någon decimeter och då gick det mycket bättre. 
 
Avslutade med att vända på hela serien och hoppa den åt andra hållet. 
 
Han hoppade väldigt bra ändå. Jag fick klänga mig fast i manen på honom ibland för att ens kunna sitta kvar haha..
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Pernilla
Redigering: Jag

Torsdag och fredag

Datum: 2014-02-07 Tid: 18:06:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hann verkligen inte blogga igår för jag åkte till stallet direkt efter skolan och sedan åkte vi till min bror. Försökte lägga upp ett inlägg då men det gick inte. Men bara för att skriva om nått kan jag berätta lite om gårdagen. På skolan gjorde vi inte så mycket. Gjorde något blodgruppskollprov sak haha.. Man skulle sticka sig i fingret och he blod i massa vätskor. Gjorde det i onsdags också men jag var livrädd ;) Man skulle ju trycka själv så då var det hemskt första gången ;) När jag väl gjorde det så kom det pyttelite blod så gjorde igen och då kom det verkligen ingenting så då orkade jag inte. Provade alltså igen igår då och jag stack fem jäkla gånger innan det kom något. Sjunde gången gillt? Var iallfall 0-. Snacka om att ha det ovanligaste av det ovanligast.
 
Föreeee
Efteeeer
Haha otroligt fina bilder. Ska ha med dom i arbetet vi gör så då fick ni också se dom ;) 
 
Igår red jag ut på Cooper och vi skrittade mest men travade lite också. Han var väldigt fin! Runt 6 blev jag hämtad och åkte till birsta för vi skulle handla något till min brors lägenhet. Så efter de åkte vi till dom och var där till 9 typ. När jag väl kom hem skulle jag duscha och plugga till provet och läxförhöret som vi hade idag. 
 
Idag efter skolan åkte jag också direkt till stallet. Red till ridhuset med Pernilla och Saga. Gjorde lite fram- och bakdelsvändningar och han var superduktig. Han gjorde helt rätt på en gång nu åt båda hållen. Snacka om att gå från 0 till 100 för så har han aldrig gjort förut. Gjorde också lite travökningar och han var duktig. 
 
Imorgon ska vi hoppa. Ska försöka komma på någon bra bana som vi kan ha. Träna lite inför tävlingarna som är nästa och näst nästa vecka :) 

Mitten av veckan

Datum: 2014-02-05 Tid: 16:38:41 Kategori: Today Kommentarer: 3
I måndags red jag för Linnea och det gick bra. Red först en sväng ute och då var han jättespänd men när vi kom in i ridhuset blev han lugnt. Linnea red en stund först och sedan red jag. Tränade på övergångar och att han ska vara eftergiven hela tiden. Han var duktig och tyckte att det var ganska jobbigt. 
 
Igår skrittade jag bara ut och idag vilar han. Har fått något jättefel i ryggen/svanken så det hugger till såfort jag går. Superskönt. 
 
Annars så gick jag hem från skolan runt 2 idag för vi kunde jobba hemma på sista lektionen. Har gjort lite på den uppgiften och sedan ca 10 tal i matten. Bra bra! 
 
Vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Får se vad det blir. 
 
 

Chilledill

Datum: 2014-02-04 Tid: 21:03:42 Kategori: Today Kommentarer: 7
Chokladbollar, varm oboy och hobbit 2. Det är så jag spenderar resten av kvällen. Hör av mig imorgon!

Försöker leka duktig

Datum: 2014-02-03 Tid: 16:58:40 Kategori: Today Kommentarer: 3
Försöker vara duktig och börja plugga i tid. Jag kan faktiskt ett par grejer. Har ju fått provet framflyttat 2 veckor så kan ju inte skylla på att vi inte haft tid... Haha. Aja det ska väl gå. Tog med mig matten också men fattar verkligen ingenting av den så det är kört på den fronten. Skulle inte sitta helt fel med sommarlov nu. Inte alls faktiskt! 
 
Nu vill jag ha mat och åka till stallet. Hoppas min träningsverk inte visar sig allt för mycket på hästryggen för då lär det bli jobbigare än vanligt ;) 

Skola hit och dit

Datum: 2014-02-03 Tid: 11:56:56 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
 
Har hål i 3 timmar så tog och gick hem. Har matte mitt i allt men utan lärare och jag kommer inte lyckas utan så vandrade hem. Ska försöka hitta lite mat och slå på en serie kanske. Sedan måste jag ju pallra mig till skolan för att ha kemi och idrott. Kuuuul. 

Söndag igen

Datum: 2014-02-02 Tid: 18:33:44 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Idag fick Cooper göra sin favoritsyssla. Gå i djupsnö. Tror dock inte han tycker det är lika roligt nu. Red på travvägen och den är inte skottad men är många hästar som går där så det var ganska upptrampat, men ändå minst en decimeter som man sjönk igenom. Han fick både trava och galoppera och på vägen dit gick det bra. När vi vände och skulle hem så tog jag vänster galopp och då försökte han sticka ett flertal gånger men han lyssnar när jag bromar iallfall som tur är. För övrigt så var det plusgrader idag. Får gärna fortsätta såhär nu för vinstern ska försvinna NUUUU! 
 
Imorgon ska jag träna för Linnea igen så hoppas han är duktig. Resten av nästa vecka skulle jag vilja att ha fick ta det lite lugnt men vi får se hur pigg han kommer bli för har han massor av energi så måste han göra av med det. 

Tävling

Datum: 2014-02-01 Tid: 15:07:23 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 0
unnamed-2
Gå till inlägget häääääär 

Galopparbete

Datum: 2014-02-01 Tid: 14:46:48 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Det blev lite galopparbete i ridhuset idag. Han var väldigt pigg så det var ett bra läge att göra det. Tänkte korta och länga galoppen och få igång bakdelen på honom. La ut två bommar med 20m emellan bara för att göra det lite enklare för mig och kunde då räkna galoppsprången och då blir allt mycket tydligare. Så i det "normala" tempot för honom skulle det bli 6 galoppsprång och sedan ville jag rida på 5 som blir snäppet snabbare än vad vi ska ha för tempo i hoppningen och 7 som är halvt samlad galopp. 
 
I höger varv gick det bra. Behövde inte göra så otroligt mycket utan bara sitta tillbaka eller driva på. Istället åt vänster var det kaos. Jag satt och kämpade som en galning men han kunde inte samla sig utan skulle bara iväg och han skenade runt och hade sig. Gjorde en paus och sedan började jag om i höger varv och då gick det bra och övergick till vänster och efter ett tag gick det jättebra. Jag höll på att dö för var ju tvungen att sitta tillbaka som en galning men ändå driva på för annars bröt han av till trav. 
 
Det brukar för det mesta vara i vänster galopp han drar iväg i så jag börjar tro att han är svagare i den sidan eftersom han verkligen inte orkar samla sig likadant som i höger. Har tänkt förut att han borde vara starkare i den sidan men idag var det så himla tydligt att han inte orkade. 
 
Han var genomsvettig från framdelen till bakdelen så han fick sig ett rejält pass. Likaså jag för jag höll på att ramla ihop för jag var så trött haha! 
 
 

Tre bilder från hoppträningen

Datum: 2014-02-01 Tid: 10:53:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma

RSS 2.0