Superhoppar'n

Datum: 2014-01-31 Tid: 22:34:59 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Vadå hoppa lågt? ;) 
 
Har varit på birsta idag i pricip hela dagen. Kom dit typ halv 3 och kom hem 8. Var med Rebbe och sedan efter ett tag träffade vi Marica och Marianne så gick med dom resten av kvällen. Trevlans var det iallafall :D Spenderade hela 500kr idag fast bara 200 på kläder (jeans) och resten mat, fika och presenter ;) Men sparade faktiskt hela 700kr på jeansen då det var två för 199kr och de hade kostat 900 tillsammans egentligen. Helt okej ;) 
 
Pappa tog hand om min lilla häst idag. Eller ja mockade och grejade. Imorgon ska jag rida med vet inte riktigt vad vi ska hitta på. 
 

Bringing me back to the deep end

Datum: 2014-01-31 Tid: 12:57:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma

Duktig häst på hoppträningen

Datum: 2014-01-30 Tid: 22:57:25 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Cooper gick verkligen superbra på träningen idag. Han skötte sig exemplariskt bara det att jag ska lära mig rida. Pia sa att jag skulle driva på väldigt mycket och då gick han så mycket bättre. Jag vet att jag måste driva på honom så jag fattar inte själv varför jag inte gör det. Men nu när hon sa det hela tiden så gjorde jag ju det och då hoppade han verkligen hur bra som helst. 
 
Vi hade en rolig bana med lite olika kombinationer så det var en rolig övning. Hoppade först fram på lite olika och sedan blev det en hel bana som vi hoppade två gånger och det gick bra.
 
Kände jättestor skillnad på träningen idag för Pia än dom vi brukar ha för en annan tränare. Han blev inte alls trött på samma vis. Visst blev han trött men han hoppade ändå bra och höll igång. Annars brukar vi ha väldigt långrandiga uppvärmningar med att trava över bommar och liknande vilket gör att han blir trött jättefort innan vi ens börjat hoppa. Nu höll han ändå igång hela tiden och kämpade på. 
 
Så duktig så :D 
 
Photoshop vill inte fungera så bilder kommer någon annan gång. 
 

Galet säger jag bara

Datum: 2014-01-30 Tid: 16:06:05 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 6
Jag har varit halvsur på Bråvalla sedan första veckan de släppte artister i december. De hade ju inte fått några svar utav alla så det skulle dröja med danceakterna. Vi har hållt på och sagt att hur svårt kan det vara, och vem vill köpa svindyra biljetter när de inte släppt några artiser. Under hela januari har jag funderat hur dom ska lyckas för att leva upp till förra året när dom knappt släpper några "bra" akter. Jag och Rebbe har hållt på och pratat om att hur sjukt det skulle vara om Sebastian Ingrosso, Axwell, Steve Angello, Otto Knows, Adrian Lux, Tiesto, David Guetta och massor av flera skulle komma till Bråvalla men det var nog bara i våra drömmar för dom kommer väl helldre till Summer Burst. Sedan för ett par dagar sedan när de skrev att det skulle vara bandsläpp nu i veckan så har jag gått på heltspänd och bara väntat men det har aldrig hänt något så man började tappa hoppet. 
 
Och då idag. Satt och spelade kort samtidigt som Rebbe dampade på i ca 15 min utan att jag märkte något. När jag hade spelat klart så såg jag att hon hade ringt så jag började fundera på om vi skulle göra något eller nått. Ringer upp och hon frågar om jag sett Bråvallas danceakter så blev jag galen och sa "VILKA, VILKA, VILKAAAAA!!!!!!!!!?????". Och när hon då sa Axwell, Sebastian Ingrosso, Adrian Lux, Otto Knows och alltihopa så blev jag helt borta. Skakade ett bra tag efteråt och kunde inte skicka sms till henne heller så vi var tvungen att träffas på skolan. 
 
ALLTSÅ HERREGUD. Det om att Bråvalla inte kommer leva upp till förra året. Jo men tjena släng dig i väggen. Det kommer vara TUUUUSEN gånger bättre. 
 
TVÅ TREDJEDELAR AV SWEDISH HOUSE MAFIA. DET ÄR FAN GALET. 
 
Snälla sommaren 2014. KOM NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!
 

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

Datum: 2014-01-30 Tid: 13:09:00 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 2
DÖD. Jag är så jävla DÖD. Fyfan vad överlycklig jag är. ALLTSÅ SEBASTIAN INGROSSO OCH AXWELL. ALESSO, OTTO KNOWS, ADRIAN LUX OCH STYLE OF EYE. 
 
Jag vet fan inte vad jag ska säga. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
 

Lugn tur

Datum: 2014-01-29 Tid: 19:37:31 Kategori: C träning Kommentarer: 9
Åkte till stallet direkt efter skolan och red med Moa. Vi red bara ut en kort sväng och skrittade mest men travade litegrann också. Han skulle ju bara få ta det lugnt så checkade bara av att han lyssnade på skänklarna och bara påminna honom om vad som gäller annars lär väl han glömma bort det så som han är. 
 
Imorgon äre hoppträning. Kulkul :D
 
 

Bättre och bättre

Datum: 2014-01-28 Tid: 20:58:57 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Känns verkligen att jag börjar hitta bakdelen mer och mer på honom nu. Red inte så jättehårt idag men ändå var han lite svettig där bak. Brabra! Jobbade på med skänklarna och redan nu tar han dom mycket bättre. Tror träningen igår verkligen var i rätt tidpunkt. Tänkte också mycket på mig själv och hur jag satt bara för att jag inte skulle förstöra massa i onödan. Och det gick väl ganska bra ändå tycker jag! 
 
Imorgon skulle det egentligen vara hoppträning men jag har ställt in den för att jag ska få rida istället för Jenniefer på hennes träning på torsdag. (Kan ju inte hoppa två dagar irad och jag vill börja träna för Pia som är på torsdagar så det blir en liten test nu). Det är med lite mer höjd så vi får se hur Cooper sköter sig då. Så imorgon blir det nog att skritta ut en sväng. 
 
 

We can rise together

Datum: 2014-01-28 Tid: 14:44:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma

Been jealous of the moon for how it move the waves

Datum: 2014-01-28 Tid: 09:44:15 Kategori: Today Kommentarer: 1
Tisdagar är så sköna. Kan ligga i sängen lääänge innan det är dax att gå upp och fixa sig. Kanske inte överdrivet länge men några timmar mer än vanligt. Vaknade redan 8 idag men lyckades somna om till 9. Ska inte gå till skolan föränn om 50 minuter så då hamnade jag här.
 
Tror jag ska till Cooper direkt efter skolan så kommer inte hem föränn halv 8 ikväll. Idag ska jag fortsätta på ungefär samma som igår fast han ska få ta det lite lugnare, men vill få samma känsla för skänklarna så han lyssnar på dom. 

Duktig häst!

Datum: 2014-01-27 Tid: 21:47:08 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Träningen idag gick bra. Cooper skötte sig väldigt bra tycker jag, bara jag som ska lära mig att rida. Jag började värma upp honom lite sedan hoppade Linnea upp och red honom i 20 minuter kanske och sedan red jag i ca en halvtimme. Jobbade med mest med skänklarna och att han skulle lyssna på dom både framåt och i böjande syfte och sånt. Jag måste pressa honom mer så jag skulle rida honom i en ganska kort form. Måste träna på att ha en stadig tygelkontakt och sedan hålla händerna stilla och driva in honom i formen, måste också släppa ner benen då jag gärna lyfter upp dom och petar till honom längre bak istället för längre fram. Han gick väldigt fint många stunder så jag är väldigt nöjd över honom! 
 
Avslutade med galopp och det var väldigt jobbigt både för hästen och mig. Jag måste släppa benen och inte sitta och klämma med framförallt innerskänkeln utan istället ta om hela tiden. Sånt som är självklart och jag vet att jag ska göra men jag gör det inte. Hjärnan tänker rätt men kroppen gör fel ;) 
 
Gamla bilder
 

Då var det måndag igen

Datum: 2014-01-27 Tid: 16:42:54 Kategori: Today Kommentarer: 4
Nyss hemkommen från skolan. Ganska lugn dag med massa hål och sedan jobb med projektarbete som vi ska jobba med de mesta lektionerna under hela veckan. Avslutade med idrott och frisbee. Inte direkt den roligtaste sporten haha... 
 
Ikväll blir det träning för Linnea så vi får se vad vi gör för något. Jag vill träna på skänkelvikningar och att han ska flytta sig för skänklarna men vi får se! 
 
Nu håller jag på att hungra ihjäl så måste ta och äta något ;) 
 

Summer

Datum: 2014-01-27 Tid: 10:37:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
På tävlingen i lördags så upptäckte Pernilla massor av bilder på hennes kamera på Cooper som vi tog i juni/juli någongång. Så det är bland annat bilderna ovan. Lite kul med nya sommarbilder såhär mitt i vintern ;) Han är ju bra söt ändå knashästen. Tycker förövrigt att han ser mycket annorlundare ut där. Han är ju en fettis nu :D Haha nä men han har ju musklat på sig en hel del! 

Hjälptyglar och bett

Datum: 2014-01-26 Tid: 17:49:34 Kategori: Frågestund Kommentarer: 8
Tänkte fortsätta prata om frågan jag fick förut om varför jag använder förbygel. Titta på bilden nedan. Utrustningen där är sadel, träns, benlindor och rakt gummibett. Inte så avancerat.
Tycker någon att det ser harmoniskt och bra ut? Jag tycker att bilderna är hemska och det är inte något jag skulle vilja lägga ut egentligen då jag sitter och sliter i honom för att han ska stanna. När jag sliter så gapar han för att komma undan och ser rädd ut i ögonen. Jag kan förklara lite hur han fungerar (iallfall på bilderna). När han sticker i galoppen så är det inget problem med honom tills det att jag börjar ta i honom för att han ska bromsa. Han lyssnar inte så då får jag ta hårdare och hårdare och då blir han rädd och får alltså panik så han springer ännu mer.
 
Att sätta på honom en martingal/förbygel och ett skarpare bett tycker jag inte är så elakt eftersom då kan jag bara krama lite i tyglarna för att han ska lyssna, vilket leder till att jag kan ha en mycket mer mjukare hand. Vilket i sin tur borde vara behagligare för honom. Nu har jag inte något värstingbett utan bara ett tvådelat men det är ju skarpare än ett rakt gummibett. Har man en häst som drar går det ju inte att ha ett hack eller något jättesnällt bett. 
 
Jag tycker inte att hjälptyglar är något dåligt om man använder dom på rätt sätt. Det heter ju hjälptyglar av en anledning, för att de ska h j ä l p a. Såklart finns det dom som använder dom i onödan och/eller på fel sätt och det är väl därifrån alla börjar hata alla hjälpgrejer. Att det finns flera olika bett som är olika skarpa tycker jag också är bra. Vissa hästar behöver faktiskt gå på ett skarpare bett och trivs till och med bättre med ett pelham än ett tredelat. Jag tycker att man ska ta det snällaste möjliga bettet som fungerar på hästen. Är det ett superskarpt så fine, bara hästen trivs. Men är det en häst som går bra på ett vanligt tvådelat så ska man såklart inte ladda på och ta ett jätteskarpt bett "bara för att", det är verkligen inte snällt mot hästen. 
 
Här har han sadel, träns, tvådelat bett och förbygel. Enligt mig ser han ut att trivas ganska mycket mer med mig på ryggen.
Hugo har på denna bild ett Kimblewick bett och det har hävstångseffekt. När jag red honom så gick han mycket bettre på det än ett vanligt tvådelat. Såklart använde jag det då för varför ska man traggla på med ett snällare bett om man ändå inte kommer någonstans?
 

Snart är jag tillbaka

Datum: 2014-01-26 Tid: 13:08:08 Kategori: Today Kommentarer: 2
Nu är jag ett steg närmare att komma tillbaka här. Igår rensade jag bland bilderna på datorn och idag tog jag och ställde datorn på skrivbordet. Ojojoj vilka framsteg! Nej men nu när jag sitter vid ett bort kan jag koppla in hårddisken i datorn och en riktig datamus så det går att redigera bilder lite bättre. Allt blir så mycket smidigare. 
 
Har inte bara gjort detta utan jag har svarat på alla kommentarer som har kommit in i ungefär lite mer än en vecka och jag har förberett lite inlägg med bilder. 
 
Ska snart åka iväg till Cooper och skritta ut. Blir kanske barbacka. Men innan det tror jag att vi skulle åka och köpa en klippmaskin och vi ska raka honom lite till. Ska raka armhålorna på honom, haha! ;) Ska göra det så han inte får skavsår eftersom allt svett samlas där om han har massa päls. 
 

Fråga

Datum: 2014-01-26 Tid: 12:32:38 Kategori: Frågestund Kommentarer: 0
Varför förbygel?
 
Svar: Min häst kan ibland sticka och när jag försöker bromsa kör han upp huvudet och då har jag ingenting att säga till om, därför skulle jag först köpa en martingal. Men då jag tycker att förbyglar är snygga så köpte jag en sådan istället. Förbygeln har ju även martingal så det som blir lite extra är det som sitter fast i sadeln och förhindrar den att glida bakåt (som också är bra). Den stör ju inte hästen speciellt mycket så därför köpte jag en sådan. Hade han inte behövt ha en martingal så skulle jag inte köpt en förbygel heller då jag tycker det är onödigt att ta på hästarna mer än vad dom behöver. Jag använder den inte hela tiden utan det är vid hoppning och när jag rider ut och ibland annars. Jag försöker ju träna bort hans dumheter men tills dess är det bra med ett hjälpmedel. 
 
 
 
 

Tävling 25 januari

Datum: 2014-01-25 Tid: 19:49:01 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Idag var det tävling på schemat! Hoppade 60 + 70 och det gick som det gick. Nej men jag kan inte säga att det gick dåligt faktiskt för han gjorde så gott han kunde. 60 gick väldigt bra och han hade ganska bra tempo. Men 70 gick inte alls bra. Han var jättetrött och jag försökte driva på hur mycket som helst men han svarade inte alls på det. Eftersom vi hade dåligt tempo så kom vi dåligt på hindrena och han hade inget tempo för att hoppa av stort. (Om jag känner att vi kommer dåligt brukar jag trycka till och då hoppar han av lite större). Så vi kom nära på många hinder varav både 1an, 2an och 3an. Var värst på 3an så han fick ta i väldigt mycket för att komma över så frambenen var hööögt över men istället glömde han bort bakbenen vilket ledde till att han rev. Resten av banan fortsätta väl likadant men vi kom över alla hinder utan några fler fel. 
 
Just nu går funderingen i huvudet på mig om vi ska vara med på lokala hemmatävlingen i slutet på februari och då blir det LD, men det är ju 80 och vi har aldrig hoppat det på tävling. Fast egentligen så tror jag inte höjden är något problem. Varför han inte orkade 70n idag var ju för att han var trött och varm eftersom det blir ganska intensivt. Aja vi får se!  
 
Smidigaste i kommun! 

Torsdag

Datum: 2014-01-23 Tid: 17:31:02 Kategori: Today Kommentarer: 1
Cooper vilar idag för kände inte att jag hann med att rida. Ska snart åka iväg till THF och gå på en kurs för grönt kort. Det är idag och på lördag. Så jag ska väl förhoppningsvis lyckas ta det ;) Stannar kvar efteråt och fotar sista gruppen som tränar för Pia. Känns som om det var en evighet sedan jag fotade! 
 

22 januari

Datum: 2014-01-22 Tid: 20:38:47 Kategori: Today Kommentarer: 1
Red med Pernilla och Moa idag och vi rejsade ute. Cooper tyckte att det var väääldigt kul och jag hade inte en chans där uppe så det var bara att åka med och hoppas på att han inte skulle skygga för något. Han är så rolig också för får han inte springa så blir han förbannad och står och studsar på stället och hållet på. Och när jag väl låter honom springa så drar han iväg ;)  
 
Har knappt något att blogga om nu så uppdateringen blir som den blir. Har inte riktigt orken att ta tag i det heller men förhoppningsvis kommer bloggsuget tillbaka snart. 
 
 
 
 

You look back before you run away

Datum: 2014-01-22 Tid: 10:08:15 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
 

Tisdag

Datum: 2014-01-21 Tid: 20:52:39 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Cooper fick ta det ganska lugnt i ridhuset idag. Travade mest men tog en snabb galopp åt båda hållen också. Han var ganska fin. Lite små stretig men efter ett tag gav han upp. Provade mig på lite skänkelvikningar och det gick faktiskt ganska bra. Gjorde så att jag red på spåret och sedan flytta in - flytta ut. Flytta in gick väldigt väldigt bra i båda varven, ut däremot gick inte lika bra. Så alltså tar han båda skänklarna bara det att han är lite trög eller inte vill jämt.
 
Provade också dressyrsadeln på honom som jag köpte igår. La på honom den först och den såg ut att ligga bra. Kicki tog med den till ridhuset så då provade jag sitta i den för att se hur den låg då och den låg fortfarande bra. Superduper :D Ska bli intressant att se hur den är att rida i "på riktigt". Den är väldigt djup i sätet iallafall vilket är skönt tycker jag. 
 
Fick med mig en grimma igår också.
 

Onödig måndag

Datum: 2014-01-20 Tid: 17:42:09 Kategori: Today Kommentarer: 1
Känns som en väldigt nödvändig skoldag då vi hade tre lektioner på 7 timmar. Så min dag såg ut såhär. Spanska, där vi såg en skräckfilm från typ 1996 - 1 timmes hål - matte och sedan efter matten skulle vi ha fyra timmars hål till idrotten. Men vi tänkte att våran gympalärare kunde vara snäll och vi fick ha egen idrott hemma eller så men nä det fick vi inte. Istället flyttades den fram en timme så vi fick "bara" 2 timmars hål till idrotten och slutade 20 i 3. Så nödvändig dag verkligen....
 
Nu ska vi snart åka in på birsta. Ska in på hööks också så förhoppningsvis får jag med mig en sadel hem. Håller tummarna för att den ska ligga bra på Cooper. 
 
 
 
 

Film från hoppningen igår

Datum: 2014-01-20 Tid: 10:40:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
 
 
 
 
 

'Cause I'm shouting your name all over the town

Datum: 2014-01-19 Tid: 15:32:21 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Var så himla fint ljus när vi kom ut ur ridhuset! Denna bild ska upp på väggen! 

Hoppning med mitt hjärta

Datum: 2014-01-19 Tid: 15:01:47 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Som ni kanske förstod i det tidigare inlägget så gick det väldigt bra idag. Han hoppade hur bra som helst! Vi hade övningen som jag ritade fast där jag hade skrivit 9,5m hade vi 6,5, så hade ett galoppsprång mellan i båda kombinationerna. Började hoppa fram lite smått på alla hinder och red runt hela banan. Höjde vissa hinder lite i taget och tillslut låg de två högsta på ca 80 och då började Cooper bli trött. Tyckte att det räckte med hela banan då så medans pappa plockade bort ena kombinationen så fick C skritta ett bra tag innan vi övergick till bara 5,5an. Då höjde vi oxern hela tiden och hindret stannade på ungefär 1m. Han var så himla duktig! 
 
De senaste gångerna vi har hoppat så har vi haft dåligt tempo och han hoppat rakt upp och rakt ner medans idag fick han jättefina språng och jag försökte tänka på att rida på hela tiden. Vilket då gav resultat också. Detta kommer jag leva länge på 
 
Foto: Rebbe
 
Har massa mer bilder som jag lägger upp någon annan gång då min dator inte känner för att sammarbeta nu. 
 

♥ ♥ ♥

Datum: 2014-01-19 Tid: 12:50:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Han hopopade verkligen som en gud idag. Åh han är så himla bäst! 

Hoppning

Datum: 2014-01-19 Tid: 10:15:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Befinner mig nog nu i stallet eller på hästryggen och hoppar. Om det blir som jag tänkt på blir det nog någon övning i stilen ovanför. Ska fokusera mycket på tempot och rida på mycket framåt då han behöver det i språnget. Denna gång är jag nog själv och rider så då kan vi bara fokusera på oss själva och rida på! Hoppas också på att han är fräsh så vi kan höja upp ännu lite till då de senaste gångerna stannat på ca 80-85 för det känns som det räckt. Man ska ju inte höja hindrena om det känns dåligt på de lägre höjderna.. 
 
Detta är nog det bästa språnget han tagit. Hindret låg på ungefär 90 och han hoppade så runt och fint och allt var perfekt. Min fina häst. 

Snömonster

Datum: 2014-01-18 Tid: 14:54:02 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Vare nån som sa nått eller?
 
Jag vet inte om Cooper varit med om detta snöväder som varit de senaste dagarna. Det har nog snöat snart en halv meter på bara några dagar. Men en sak som är säker är att han älskar det! Man ser verkligen på honom hur kul han tycker att det är, även fast han kan se väldigt förvirrad ut vissa stunder också. Som idag när jag hämtade honom i hagen så skulle han gå i djupsnön och han stannade och körde ner halva huvudet i snön så hans huvud blev alldeles vitt. Efter det stod han och skakade på huvudet och lekte och grejade. Haha han var så himla söt. 
 
Eftersom han verkade tycka att det var så kul så fick han lov att galoppera ute idag. Tänkte först gå till ridhuset men näää, roligare att springa ute. Gick först in en bit på travvägen för jag tänkte gå till travbanan, men där var det inte plogat så då skulle han behöva gå/springa ca 2km i djupsnö sedan ett varv på travbanan och sedan gå tillbaka och det kändes lite taskigt + att han nog skulle få träningsverk vilket inte blir så bra till hoppningen imorgon. Istället red vi bara efter vägen och red lite överallt fram och tillbaka och avslutade med en låååång galopp som han tyckte var väldigt roligt. Vi öste inte på så mycket utan jag fokuserade på att ta tillbaka honom så han skulle gå i nästan en för långsam galopp. Dels för att det var traktorer och trafik ute så jag ville kunna få stopp fort och sedan behöver han lära sig att det inte är fullt ös medvetslös när man är ute. Tror nog jag tyckte det var jobbigare än hästen faktiskt, snacka om att behöva sitta tillbaka och driva men ändå hålla emot. Var död efteråt haha. 
 
Och avslutningsvis den roligaste händelsen på dagen. Vi gick ut ur stallet och jag orkade inte hålla på att vänta Cooper utan jag puttade på dörren så den åkte igen av sig själv men då fortsatte ju han och jag ville inte gå i djupsnön bredvid honom utan jag gick precis bakom honom. Då helt plöstsligt efter bara några sekunder så blev han livrädd och kastade sig ut i djupsnön och jag efter. Där stannade han till och då såg jag Caija som hade tittat fram uppe på kullen så det var henne han blev rädd för. Gud vad jag skrattade åt honom för han blev smårädd när Caija sedan kom för att nosa på honom. Hej jag har inte alls en rädd häst. Haha så hmla söt. 
 
Tror hästen är lyckligare över snön än ägaren.. Det räcker faktiskt nu tycker jag. 

Hej hopp

Datum: 2014-01-17 Tid: 22:20:18 Kategori: Today Kommentarer: 0
Red i snöstorm (nästan) idag och Cooper skötte sig som nästan alltid annars. 
 
Nu sitter jag i sängen och ska se på serie samtidigt som jag tjockar i mig godis så vi hörs väl någon annan gång!
 
 
 

We're back as one again

Datum: 2014-01-16 Tid: 20:57:08 Kategori: Today Kommentarer: 3
 

En häst som inte äter äpplen och morötter

Datum: 2014-01-16 Tid: 18:34:23 Kategori: Today Kommentarer: 0
Det har snöat konstant hela dagen. Jag tycker faktiskt att det räcker nu. Det är lagomt att galoppera ute och det är huvuvdsaken. Mer behövs inte för då tar det bara extra lång tid för den att försvinna sen. I helgen så ska eventuellt jag och Pernilla galoppera lite i snön och fota. Hoppas det blir fina bilder då :D 
 
Annars så idag fick Cooper vila. Imorgon skrittar vi ut och lördag eventuellt det jag skrev och på söndag hade jag tänkt hoppa. Men vi får se vad det blir med det. 
 
Och med denna bild tänkte jag visa att min häst är dum i skallen. Mineraler är äckligt och tydligen äpplen nu också. Snacka om att inte vilja äta nyttiga grejer. Moa hade testat gett honom en morot men det vill han inte heller ha. Han måste ju ha något fel... 

Like too fun, to young to fall to pieces

Datum: 2014-01-16 Tid: 13:17:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Första hoppträningen för i år

Datum: 2014-01-15 Tid: 21:43:47 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag var det första hoppträningen för i år och det gick faktiskt väldigt bra. Cooper var pigg, glad och smågalen då han drog iväg ett par gånger och lite sånt men till skillnad från förut så får jag stopp nu.
 
Med mina otroliga ritkunskaper så har jag försökt rita övningen lite snyggt. Blir så förvirrande att beskriva med ord så tror det är lättare om jag ritar. 
 
Började med att bara rulla på studsen (de i hörnet, glömde rita "sockerbitar") på en volt i först trav och sedan galopp. Sedan gjorde vi det "röda", "blåa" sedan "oranga" och "gröna". Det började lite småhackigt för Cooper tyckte att studsen var lite läskiga och sedan snubblade han över allt och så men när vi kom igång så gick han väldigt bra. När vi hoppade det blåa och röda gick han bäst. Han dog av lite först när vi travhoppade krysset men han hoppade ändå bra. När vi hoppade det oranga och gröna så blev han väldigt trött så han blev lite slö då och det blev lite slarv men istället då så fick han mycket finare språng. Så smidig som han är så höll han också på att gå omkull över dom två sista travbommarna. Han gick liksom inte mellan dom utan på dom och ja sedan behöver jag nog inte förklara mer ;) 
 
Så pluspoäng på lillhästen idag.
 
Juste, tränset och förbygeln kom idag också. Visst blev han snygg? :D 

Vadå mineraler?!!?

Datum: 2014-01-14 Tid: 21:54:13 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Vad är det bra för? / En förvirrad Cooper 

Tror jag har en liten sur häst för att han knappt får någon kraft längre. Två äpplen, 1 dl mineraler och 1,5 dl kraft och han lämnar i stort sett alla mineraler. Förut när han fick nästan ett halvt kg kraft så åt han upp allt men inte nu minsann. Han brukar nästan alltid lämna dom först men sedan äter han upp under natten men många dagar så lämnar han. Har jag sagt att han har fel i huvuet? ;) 

Barbacka mys

Datum: 2014-01-14 Tid: 21:37:02 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Red ut en sväng barbacka på Cooper idag. Han var väldigt pigg och glad. Skrittade först innan jag vände och travade lite tillbaka. I traven så fick han göra skänkelvikningar över vägen nästan hela tiden och det gick hur bra som helst. Alltså dendär hästen har något fel i skallen. Varför kan han inte bara göra så i ridhuset också för? Nej då minsann ska han hålla på att totalvägra och börja springa ifrån allt medans ute gör han det klockrent. Visst om det skulle hända en gång att han gör det bra ute och dåligt inne men sedan är det "jämnt" men det går alltid bra ute och dåligt inne och då framförallt för vänster skänkel. Hjärnceller är något denna häst saknar iallfall.
 
Tur han är söt ;) 

Tisdagarna får gärna fortsätta såhär

Datum: 2014-01-14 Tid: 15:37:46 Kategori: Today Kommentarer: 3
Hualigen vad kallt det är! Höll på att förfrysa när jag gick både till och hem från skolan. Tror jag ska uppfinna en dräkt med värmeslingor i. Skööönt. 
 
Iallfall så skolan idag var inte speciellt jobbig. Fysik, Biologi och film på Samhällen. Fick vårat nya schema också och det var inte alls som vi hade pratat om. Alltså börja 12 på tisdagar utan hon hade inte flyttat svenskan + att hon hade lagt in mentorstid mitt i alltihop. Så svenskalärarn var lite fundersam eftersom ingen kom på svenskan idag. Fast vi pratade med henne och kunde flytta den så nu ska vi bara försöka få bort mentorstiden. Den gör ju liksom ingen nytta.. 
 
Nu: Få in 45st glosor i skallen och sedan åka och skritta hästen. 
 
Och för hundrade gången. Jag måste fixa nya bildeeeer! 
 

Tisdag morgon

Datum: 2014-01-14 Tid: 10:56:42 Kategori: Today Kommentarer: 0
Ligger i sängen och funderar på att gå upp och fixa mig. Har legat och kollat på serie nu och känner att det är jäkligt skönt att börja 12 haha ;) 
 
Men nu måste jag röra på mig för ska nog duscha en snabbis också. Hinner jag allt de på 30 minuter? Jorå vi får väl se. 
 

Dressyrarbete

Datum: 2014-01-13 Tid: 21:38:05 Kategori: C träning Kommentarer: 1
-16 grader var det då jag och Cooper begav oss ut från stallet. Häääärligt. Men faktiskt så frös jag knappt utom lite om hakan och kinderna påväg till ridhuset. Hade ju "bara" underställ, fleece, lurvtröja, vinterjacka, täckbyxor, strumpor, två par tjocksockar och vinterkängor på det! Snacka om att man knappt kan röra sig.. Tog av mig jackan i ridhuset så gick lite bättre att rida då.
 
Ridningen gick bra. Jag försökte få honom att böja sig för höger skänkel och det gick väl både bra och dåligt. Det gick bättre och bättre hela tiden men jag måste verkligen tänka som en galning på att rida rätt. Han lägger sig gärna på höger tygel och länger sig väldigt bra för den, vilket är super i vänster varv. Men istället i höger så blir det inte alls lika bra. Visst jag kan ju rida honom på innertygeln men skulle ju vara en fördel att ha ytterhjälperna med i bilden. Så jobbet blev alltså stadig kontakt på ytter vilket blir vänster tygel och jobba med inner skänkel, och för att hjälpa honom så att han ska förstå gjorde jag lite ledande tygeltag med höger och sedan provade jag släppa och efter ett tag började han förstå och bar sig även fast inner tygel var glapp. Nu vart det mycket snack om olika tyglar.
 
Gjorde också lite skänkelvikningar och fram- och bakdelsvändningar. Ska börja träna för Linnéa nu och börjar på måndag så tror hon får hjälpa till lite för han är ju lite borta i huvudet och blandar ihop allt och jag vet inte riktigt hur jag ska komma vidare nu. 
 
Avslutade med lite längningar snett igenom och det gick också bra. Han länger kanske inte supermycket men litegrann och han behåller formen oftast och när jag gör rätt och hjälper honom med det han behöver så går det finfint! 
 

Och där började veckan

Datum: 2014-01-13 Tid: 17:17:21 Kategori: Today Kommentarer: 3
Skolan idag gick helt okej. Måndagar är ganska slappa med massa hål och grejer. Fick också reda på att vi kommer gå 12-3 på tisdagar. Vi visste det redan men det var ändå inte helt bestämt vilken tid vi skulle sluta. Hur underbart är det det då?!!?! Tisdagar som var värsta dagen förut, nu är det bästa :D
 
Nu ska jag iväg till stallet. Blir dressyr i ridhuset idag. Ska försöka mig på lite skänkelvikningar och fram-och bakdelsvändningar. Blir suveränt det!
 
Och om jag inte sagt det tidigare så är min mobil helt borta. Får igen 1800kr från försäkringsbolaget så behöver bara betala 1200kr för en ny likadan så ska väl försöka ta mig till birsta och köpa en. Där rök pengarna jag fick när jag sålde sadeln och som jag ska ha för att köpa en ny...
 
 
 

Tears will never dry

Datum: 2014-01-12 Tid: 17:20:56 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 5
 

Då var det söndag igen

Datum: 2014-01-12 Tid: 15:49:30 Kategori: Today Kommentarer: 0
Vaknade 10-11 idag. Så fick runt 10 timmars sömn. Ojojoj har det någonsin hänt? Var väl bara lite trött efter övernattningen.. 
 
Åkte till stallet runt 12 och red ut med Saga. Hästarna skötte sig bra och tror Cooper blev glad att få galoppera lite ute. 
 
Ikväll ska vi åka till min kusin och fira henne. Annars händer det väl inte så mycket. Kanske måste ta och börja på engelskaglosorna som är tills på tisdag. Bara ca 40 st. Kuuul. 
 
Måste ta och fixa lite nya bilder någongång så jag har något att ladda upp här. Händer inte så mycket just nu så har inte något speciellt att blogga om. 
 

Lördag

Datum: 2014-01-11 Tid: 16:36:51 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Hej och hå vad icke pigg jag var imorse. Sov mellan ca 4 och 9 så fick inte så otorligt mycket sömn direkt. Övernattningen gick väl helt okej, inte direkt som vi hade tänkt från början men det blir aldrig som man tänkt sig haha! 
 
Klockan 12 åkte jag till stallet och red tillsammans med Pernilla. Cooper var vääääääääldigt pigg och då överdriver jag inte heller. Den skritten han hade alltså omg. Önskar att han hade den i vanliga fall också haha. Vi skrittade först ut en sväng innan vi gick till ridhuset för jag ville trava och galoppera lite annars lär hästen gå i taket eftersom han vilat i två dagar. Han var väldigt fin och duktig. Han tänkte dra iväg ett par gånger också men det kan han minsann inte nu längre. Behöver bara krama lite i tyglarna så övergår han till normalt tempo. 
 
Nu ska vi snart åka till farmor och farfar för farmor har fyllt år. Grattis grattis :D 
 
Förövrigt så har det snöat massa nu så är ca 1dm snö ute nu. Äntligen! Så hoppas den får stanna och lägga till sig för då kommer det bli bra underlag så vi kan galoppera massa ute. 
 
 

We could just run them red light

Datum: 2014-01-11 Tid: 09:52:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
 

Hoppbilder

Datum: 2014-01-10 Tid: 19:15:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Foto: Fanny
Redigering: Jag

Det som kom upp i huvudet snabbast

Datum: 2014-01-10 Tid: 15:02:03 Kategori: Today Kommentarer: 0
Haha korv
 
Hyfsat skönt att bara ha två lektioner idag. Kemin var inställd och sedan var spanskalärarn sjuk så vi slutade halv 11. Underbart. 
 
Just nu försöker jag hitta om någon har liknande problem med sin mobil som jag har. Jag kan verkligen inte köpa en ny.. 
 
Annars har jag inte så mycket att säga faktiskt. Trött som jag vet inte vad är jag så lär ju bli kul på övernattningen idag. Lär nog inte vara levande imorgon. 

50 dagar till AVICII!!!

Datum: 2014-01-09 Tid: 22:55:44 Kategori: Musik Kommentarer: 2
Idag är det 50 dagar kvar till AVICII! Helt sinnes!! Fysatan vad jag längtar! 
Det firades självklart med tårta och en jäkla massa ätande. Vi åt chips, godis och massor så nu är jag spyfärdig. 
 
Nu ska jag försöka sova så jag kommer upp till skolan imorgon. Känns som fredag idag bara för att vi hade ferre. 
 
mnordqvist @ instagram

Förlåt för den sämsta uppdateringen. Lär nog bli såhär fram till lördag/söndag för imorgon är det övernattning på stallet så jag hinner inte blogga då. Men återkommer så fort jag kan! 
 
 

Fortsätter sura

Datum: 2014-01-08 Tid: 22:14:36 Kategori: Today Kommentarer: 2
Åh vad roligt att ha en mobil som inte ens är hälften så stor som min. Man ser ju inte ens vad man gör på den. Varför ska det alltid bli såhär med mina mobiler för?!!?!? 
 
Nu ska jag ta och bädda ner mig och sura på framför en serie. 
 
Joggade Cooper lite i ridhuset idag. Blev bara trav och jag försökte mig på lite skänkelvikningar också. Han var duktig! Nu blir han stående till lördag för imorgon ska vi ha 50-dagar-till-Avicii party och på fredag är det övernattning på stallet. 

Sämsta dagen någonsin

Datum: 2014-01-08 Tid: 21:11:18 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hatar mitt liv just för tillfället. 
 
Min bror skulle hämta mig i stallet halv 7. Jag började gå halv 7 för att möta honom. Och jag gick och gick och gick och gick tills klockan var halv 8. Batteri i mobilen hade jag inte heller utan den hade varit död sen jag började gå. Jag kände inte att jag hade något val så jag gick till några vi känner och jag var där halv 8. Dom var inte hemma men de fanns ett eluttag utanför dörren så jag laddade mobilen där och ringde Kim. Precis då var han klar så 20 i 8 kom han äntligen. Gick i underställ också vilket inte gör saken bättre. Väldigt vackert. 
 
Och nu har min mobil DAMPUTBROTT SÅ JAG VILL BARA TA LIVET AV DEN. Den läser inte mitt simkort så det är väl bara att köpa en ny nu antar jag. 
 
Hej då från EN VANSINNIG MÄNNISKA. 
 

Unfold me

Datum: 2014-01-08 Tid: 13:31:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
 

Skutt

Datum: 2014-01-07 Tid: 20:23:00 Kategori: Today Kommentarer: 5
Foto: Fanny
Så himla fin  

Rosa

Datum: 2014-01-07 Tid: 19:50:48 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Fotograf: Saga
 
Redigeringen spårade ur lite så det blev lite rosa bilder. Så kan det gå ibland. 
 

Vill inte gå till skolan imorgon

Datum: 2014-01-06 Tid: 19:31:48 Kategori: Today Kommentarer: 9
Imorgon börjar skolan igen. Värre än värst säger jag bara. Och på alla dessa lov där man ska vila upp sig själv. Hah, det har jag ju verkligen gjort. Är nog dödare än någonsin om jag får säga det själv. 
 
Nu i eftermiddag har jag suttit i min säng med datorn, sedan klockan 3 kanske? Ändå har jag inte fått något gjort känns det som. Kunde ha förberett med lite inlägg inför veckan eftersom jag antagligen inte kommer få lika mycket tid för datorn nu, men tror ni jag har gjort det eller? Nja inte direkt va. För det första så har jag inga bilder på datorn utan dom är på hårddisken som ligger på skrivbordet. Och jag är för lat att gå dit och hämta den och hålla på att stoppa in den i eluttag och massa grejer. Är också rädd för att jag kommer pajja den och då är mitt liv över. Jag kan heller inte sitta på en stol vid ett bord med datorn heller. I-landsproblem. Hah.
 
Okej nu när jag inser hur lat jag är så kanske jag ska se om jag kan hitta något roligt på hårddisken ändå. Man vet ju aldrig. Annars så ska jag fortsätta ha en supermegarolig kväll och deppa inför skolan imorgon. ORKARINTE *grinar*
 
 
 

Rädsla

Datum: 2014-01-06 Tid: 16:19:46 Kategori: Ridning Kommentarer: 6
Jag har funderat kring rädsla ett bra tag. Ibland har jag fått frågan om jag aldrig är eller blir rädd med de saker jag håller på med. Då mestadels med hästar. Jag kan svara enkelt på det och säga att jag inte ser någon anledning till att bli rädd. Osäker därimot kan jag bli, om jag sätter mig upp på en jättestor häst som jag vet kan lägga av megastora bocksprång eller bara få för sig att kasta av ryttaren. Ungefär som Flora (som är ca 175cm) gjorde för någon sommar sedan. Hon la av fem bocksprång som bara blev större och större och jag hade inte en chans där uppe. När jag gången efter skulle testa galoppera så var jag lite små osäker men körde bara på som ingenting.
 
Alla de gångerna Cooper skenat iväg eller jag åkt av så har jag aldrig varit rädd för min skull. När han sprungit för sitt liv och jag inte haft något att säga till om så har jag blivit livrädd för att han ska ramla omkull och bryta benet eller något. Jag har inte haft en tanke på att jag kommer göra illa mig. De första gångerna Cooper stack var det för han hade panik, medans nu de senaste gångerna för att han är dum och haft för snällt bett. Så nu blir jag jäkligt vansinnig på honom och mina tankar i huvudet är att han ska gå till slakt ungefär. Haha brutal ägare här.  
 
Rädd ryttare - rädd häst och med en rädd häst blir allt vara värre. Varför stannar många hästar på titthinder? Jo för ryttaren tror att hästen kommer tycka att det är läskigt och spänner sig, vilket leder till att hästen känner att det är något fel för ryttaren är spänd och alltså stannar den. Nu är det kanske inte riktigt så i alla fall, men många gånger kan det vara så. 
 
Så det är bara att andas och köra på, enligt mig! 
 
Hur känner ni? Är ni rädd/orädd? Och för vad isåfall? 
 
Smidigaste avramlingen någonsin på Hugo. Stanna framför hindret och sedan hoppa stillastående, var inte riktigt beredd på de ;) 

Film

Datum: 2014-01-06 Tid: 15:36:17 Kategori: Filmer Kommentarer: 1
 
Några filmsnuttar från hoppningen idag. 

Hoppning

Datum: 2014-01-06 Tid: 14:08:33 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Prints från filmer som kommer senare
 
Idag hoppade vi och det gick mycket bättre än förra veckan. Idag blev det rundare språng istället för förra gången då han mer tröck ihop sig och tog i jättemycket för att kastade sig över hindret. Kanske inte rikigt så illa men vet inte hur jag ska förklara det annars. 
 
Vi började på lite småhinder. Hade ett hinder snett igenom, en kombination med två räcken på ena långsidan och en oxer på andra långsidan. Han blev lite småslö mellan gångerna då det blev ganska mycket stillastående när vi väntade på varandra.
På slutet höjde vi lite till mig så hoppade ca 85 som högst. Ville höja lite till men tyckte att det räckte ändå för idag. Ska hoppa själv någongång och då ska vi höja lite mer. 
 
Han är så duktig så lillkillen :D 
 

Nothing can come between you and I

Datum: 2014-01-05 Tid: 19:51:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6
 

Kärlek

Datum: 2014-01-05 Tid: 18:11:35 Kategori: Musik Kommentarer: 0

Känns som vi springer i kapp
Försöker att hinna fatt
Men tiden den är för snabb
Var var vi varv efter varv
Är fast i tanken att jag
Ska löpa om den en dag
Chansen är fem utav sex
Jag spelar rysk roulette


Uteritt

Datum: 2014-01-05 Tid: 17:35:20 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag red jag ut med Saga som red Djärv. Vi red en ganska lång sväng och travade/galopperade där det passade med underlaget. När vi gick hem var det på en bilväg och hästarna skötte sig väldigt bra. Men efter en bit stod det en häst i en hage bredvid som började springa runt så båda våra hästar blev uppstressade. Precis i samma stund kom det en bil och jag vet inte vad som flög i huvudet på både Djärv och Cooper men dom kunde inte stå still och började dampa då bilen försökte komma förbi. Cooper började backa mot vägkanten och där är det ett jättebrant dike ner mot en åker och han ramlade såklart ner med bakbenen. Så han låg ner med frambenen på vägen och bakbenen i diket och kämpade att komma upp igen. Det gick väldigt fort som tur var så jag hann knappt reagera. Efter de hoppade vi av hästarna och bilen kunde köra förbi. Vi hoppade upp strax efter och då var dom coollugna. Dom tyckte nog att hästen i hagen var lite speciell ;) 
 
 

Mörbultad människa pratar om blåmärken

Datum: 2014-01-05 Tid: 09:54:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Min rygg kan ta sig någonstans. Ligger eller sitter jag rakt så måste jag spänna mig och halvt svanka för att jag ens ska kunna överleva. Okej nu överdrev jag men det gör så fruktansvärt ont. Antagligen så är det från när jag ramlat av, eller förhoppningsvis är de det för då kommer det nog gå över snart. Jag brukar faktiskt få ont såhär i ryggen när jag lägger mig ner lite titt som tätt och framförallt när jag gått mycket men då är det bara litegrann och det går över väldigt fort. Medans nu måste jag tvinga kroppen att slappna av en stund så att allt sträcks ut för annars kan jag knappt gå heller. Det är ungefär som om det är något som låster sig. 
 
Sedan har jag ju också alla mina blåmärken överallt på kroppen också. Och det största är väl knäet/benet som fick tre smällar i tisdags då jag flög av. Jag har också jättelätt att få blåmärken så jag har hittat ganska många på mina ben och lite här och där men jag har ingen aning om vart dom kommer ifrån. Sedan av någon anledning tycker jag att blåmärken är jätteroliga. Typ när det blir jättestora som det jag har nu. Jag borde nog vara ensam i världen att tycka så..... Tur det inte är sommar bara för då är dom inte lika roliga ;)  
 
 

Maj - 13 och Januari -14

Datum: 2014-01-04 Tid: 21:53:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
 
Haha titta på min lilla tjockis till nallebjörn. Han är ett berg nu om man jämför med förut! Nej så illa är det nog inte, bara bilderna som är tagna i lite olika vinkar. Men visst har han fått en liten rundare rumpis? :D Svårt att jämföra med all den päls han har, blir kul att ta en bild i maj och se hur han ser ut då. Lillen :) 
 
 
 

Östersund

Datum: 2014-01-04 Tid: 17:30:03 Kategori: Today Kommentarer: 3
Igårkväll var jag hos Emma fram till halv 11 ungefär. Kunde inte sova utan var ganska pigg så kollade på ett avsnitt ur en serie och somnade sedan runt 2. Efter 4 timmar var det bara att gå upp igen för då skulle vi åka iväg till Östersund. Vi skulle åka och hälsa på min gammelfarmor så vi åkte först till pappas farbror. Var där runt 10 och fikade och grejade sedan åkte vi till Inez och var hos henne ett tag innan vi åkte hem igen. 
 
Kom hem för en halvtimme sedan ungefär. Är hyfsat mör i kroppen nu kan jag ju tala om för har legat ner i bilen i lite olika positioner och allt var inte så skönt men bättre än att sitta och sova ;) 
 
Så lilla Cooper vilar idag. Ganska lagom dag att vila då han gått i exakt en vecka. Får se vad vi hittar på nästa vecka. Vill att det ska komma massa snö så vi kan galoppera ute och så för han behöver få göra av med energi men så tråkigt för framförallt honom att göra det i ridhuset. Men aja, vädret går ju tyvärr inte att styra över.. 
 
 
 
 

Running over thoughts that make my feet hurt

Datum: 2014-01-04 Tid: 10:13:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fotograf: Pernilla 1,2 och jag 3

Kunde inte låta bli

Datum: 2014-01-03 Tid: 23:22:20 Kategori: Today Kommentarer: 1
 
Kunde inte låta bli. Nu är detta beställt och påväg hit. Cooper kommer bli så snygg! 
Skulle in till stan till en kompis så stannade på Hööks påvägen dit men då fanns det bara brunt eller inte rätt storlek men det fanns att beställa. Så det i svart är påväg och jag hoppas verkligen att han kommer kunna ha det. Är ponny i förbygeln och cob i tränset så är väl förbygeln jag är mest orolig för men fanns inte cob. Aja hoppas kan man ju alltid göra! 

I told you to be fine

Datum: 2014-01-03 Tid: 16:37:35 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Gamla bilder
 
 
 

Underbara hästshopping!

Datum: 2014-01-03 Tid: 16:18:48 Kategori: Today Kommentarer: 1
Var en sväng på birsta idag och stannade såklart till på hööks nu när dom har rea. Fick med mig benskydden som jag kikat på tidigare och sedan en martingal för ynka 278kr!. Var väldigt sugen på att köpa en förbygel med martingal men jag vet inte ja. Snyggt som tusan men känns ändå inte rätt att sätta på honom massor av grejer om han ändå inte behöver dom. Men vi får väl se vad som händer haha ;)
Ska testa rida honom på martingalen och se hur han är. För han lär ju fortfarande ta chansen att sticka och när jag bromsar kör han ju väldigt gärna upp huvudet för att komma undan. Sedan är det ju sjukt snyggt också så ;) 
 
Blev nästan så att jag fick med mig en magplatta också men väntar och ser om det kanske blir någon liten rabatt eller något innan. Är ju inte i superstort behov utan är ju mest för att det är snyggt och sedan är det ju bra när det blir lite högre höjder. Men det värsta jag vet är när jag köpt grejer och sedan några veckor senare är det rea haha ;) 
 
Och nu i efterhand ser jag att jag har skrivit att allt är snyggt. Inget som är användbart utan bara snyggt haha. Såklart hästen ska vara snygg ju :D 

Kunde inte låta bli att smaka på backen

Datum: 2014-01-02 Tid: 19:46:00 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Idag var Cooper duktig. Vi red ett litet dressyrpass i ridhuset och han skötte sig väldigt bra. Han var lite som en ny häst då jag hade det tvådelade bettet och han la sig inte på det som han gjort på det raka. På senaste tiden har han blivit ganska framtung och lagt sig på bettet men idag bar han sig själv. 
Gjorde lite framdelsvändningar och bakdelsvändningar. Han gör framdels åt ena hållet och bakdels åt andra så jag försöker hitta lite vägar för att han ska göra båda åt båda hållen. Sedan blev det bara vanligt arbete och böjde honom lite innåt och utåt och försökte på honom att lyssna på skänklarna. 
 
Kunde inte heller låta bli att ramla av idag heller. Det var i princip en exakt likadan avramling som i förrgår bara det att nu var det skritt istället för galopp. Haha förstår inte hur jag lyckas. Skrittade på långa tyglar och kollade på ett annat ekipage samtidigt som jag pratade men en som stod på backen och helt plötsligt så kastade sig Cooper åt höger och jag åkte i backen. Sedan stod vi bara och skrattade åt honom. Knasboll 
 
Efteråt så smörjde jag sadeln och ena tränset samtidigt som Cooper försökte bita sönder inredningen. Bra konstig häst dedär! 

Mys-med-mitt-mongo-dag

Datum: 2014-01-02 Tid: 11:02:51 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Ska åka till stallet om ungefär en timme och blir där i kanske fyra timmar. Så det ska bli massa mys då med mitt lilla mongo. Det sitter inte helt fel med tanke på lite grejer som har hänt. Vad kan jag dock inte säga. 
 
Men denna dag ska bli BRA har jag bestämt! Försöker peppa med lite grym house musik. Vad skulle man gjort utan den underbara musiken? 
 
 

So hold me now, as I take my last breath

Datum: 2014-01-02 Tid: 09:38:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Vet att bilderna är försmå men har haft inlägget i utkast ett tag så orkar inte ändra storlek på dom ;) 
 

2014 började bättre än vad 2013 slutade

Datum: 2014-01-01 Tid: 18:14:52 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Idag åkte det tvådelade bettet på och vilken skillnad på att ha kontroll och ingen kontroll alls! Helt sjukt ändå hur stor skillnad det är på ett rakt gummibett och vanligt tvådelat. Iallfall i Coopers lilla mun. 
 
Red samma väg som igår och han var verkligen taggad. Skrittade jättesnabbt och när jag kortade tyglarna och började jobba honom så småtravade han på stället. Tog galoppen på samma ställe som igår och han drog iväg på en gång. Så han hann ta ca två galoppsprång innan vi stod stilla igen. När han drog iväg så tog jag ganska hårt i tyglarna men jag slet inte i honom (som jag behövt förut men ändå har han inte stannat). Han studsade då ett språng innan han stod stilla. Då vände jag om och provade igen och gjorde likadant då. Han sprang iväg då också och gjorde samma sak ca 5 gånger. Sista gången drog han inte iväg så jättemycket i själva fattningen utan det blev några sekunder senare så då höll jag bara lite i tyglarna och han galopperade på i tempot jag ville. Så himla skönt att det bara var bettet det var fel på och inget annat! 
 
Han är så himla rolig när han drar iväg och jag ska stanna honom för han tar världens galoppsprång även fast han står still typ så det blir som värsta studsen samtidigt som han låter. Toker 

Första januari tvåtusenfjorton

Datum: 2014-01-01 Tid: 17:18:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Det pågår en liten karusell i min hjärna bland olika grejer som jag skulle vilja skriva här men känner inte att det är bra att skriva ut dom. Ibland behöver man bara få behålla allt inombords och se vad som händer. Då slipper man alla konsekvenser som blir med olika frågor. Tro mig jag vet. Nu skrev jag något men som jag tog bort på en gång. Sånt jag så gärna vill publicera men det går bara inte. Personliga saker men ändå som inte är farligt att skriva om här. Jag vill bara inte ta risken att få dom slagen tillbaka jag vet att jag kommer få. 
 
Men jag vet att det här året ska bli grymt. Hur och varför vet jag inte. Jag känner det bara på mig just nu! 
 
Jag är så tacksam för att jag har dig min vackra häst ♥

2014

Datum: 2014-01-01 Tid: 17:02:13 Kategori: Today Kommentarer: 1

RSS 2.0