Hoppträning

Detta var övningen vi hade idag. Det blev lite gymnastikhoppning och lydnad.
 
Började med att gå in på stora mittvolten och hoppa oxer-bom-bom-oxer osv. Därefter hoppade vi igenom hela linjen med fyra galoppsprång mellan varje hinder, (normalt skulle det vara tre så skulle samla). Ökade på med att hoppa linjen och volten ett par gånger. 
 
Hoppade också bom-räcke-bom för att han skulle hoppa upp sig plus att han blir väldigt mjuk utav det (vilket behövdes då han varit lite stel eller vad man ska kalla det för). 
 
Överlag tycker jag att han var väldigt duktig. Han samlade sig väldigt bra mellan hindrena och gjorde det han skulle. Det är bra även för mig att ta tillbaka och vänta på hindret istället för att driva och trycka av honom lite tidigare. Vi hade inga höjder men det var alldeles lagomt ändå med tanke på övningen vi gjorde och Cooper var sjöblöt efteråt! 
 
Enda gångerna han stannade var på bom-räcke-bom. Han stannade första gången för att jag slappande av lite för mycket och det var nytt. Sedan stannade han en gång för att mamma och Carro stod halvt i vägen och då blev han nog lite förvirrad. Men efter de hoppade han och då fick det räcka med den övningen. 
 
På slutet red vi på tre galoppsprång istället för fyra och då fick jag driva väldigt mycket. Han var ju van att det skulle gå sakta men nu skulle vi öka på. Tycker ändå att det gick bra. Blev lite knasiga hopp under hela ridpasset men både han men framförallt jag känner mig lite ostabil. Känns som att man tappar vissa saker ganska fort! 
 
Är väldigt nöjd över honom! När vi travade av var han jättemjuk och det känns skönt. Han behövde detta! Hoppas vi hoppar snart igen, nästa vecka eller något :)
 

Kommentarer
MATILDA

vad kul :D

Tid: 11:24:47
Datum: 2014-07-25
Hemsida: http://matildays.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: