Ridlägret 2014

Torsdag: 
Hade hoppning/markarbete på eftermiddagen. Vi hade lite olika övningar som bommar, en linje med två räcken, en linje med två kavaletti som vi skulle rida på olika antal språng och sedan en oxer på ena snett igenom och ett kryss snett igenom åt andra hållet. 
Bommarna vi hade var som ett kors eller vad man ska säga. Galopperade över ena och gjorde en volt efteråt och kom på nästa bom osv.. Blev ungefär som en blomma/fjäril. Det gick över förväntan och han var jätteduktig. 
När vi började hoppa blev han jättetaggad och drog iväg över kavalettihindrena och hoppade av jättestort. Efter några gånger kunde jag samla ihop honom och rida i normalt tempo. 
 
Avslutade med att hoppa lite olika banor med alla hindren och det gick jättebra. Som ni ser på bilden hoppade vi inte speciellt högt men tycker ändå att det var en jättebra träning. Tror han mår bra av att känna att det är ganska enkelt och att inte bli pressad för mycket hela tiden. Nu hade han inte en tanke på att stanna utan ville helldre dra iväg. Tror jag det när det var nästan en månad sedan vi hoppade senast (senaste tävlingen). 
 
 
Fredag: 
Började med att ha dressyrlektion. Kommer knapt ihåg vad vi gjorde men skänkelvikningar var en sak plus att vi hade en liknande övning som den med bommar dagen innan. Galopperade en bit innanför spåret och vid varje hörn la vi en volt utåt så hästarna fick sätta sig på bakdelen. 
 
På eftermiddagen gick vi och badade med hästarna och det är en histora för sig själv. Var i en sväng först och då gick vi ut ganska långt och han tyckte att det var kul. Andra gången drog han ut åt vänster (vassen på bilden) och det kändes som han skulle ut jättelångt och inte hade en tanke på att vända. Jag försökte styra honom tillbaka mot stranden men då dök han ner under vattnet med huvudet och allt. När han upptäckte vad han hade gjort kändes det som om han fick lite panik så han började toksimma/kasta sig inåt och då åkte jag av haha. Inte det enklaste att sitta kvar under vattnet eftersom man knappt sitter på hästens rygg, som förövrigt blir hal, utan en bit ovanför. Öronen var det enda som var torrt på Cooper efter det. Klart man ska dyka liksom!
 
Lördag:
Dressyrlektion på morgonen och denna gång tränade vi på öppnor och slutor. Började med att få honom lite aktiv och gjorde lite "ovana" saker, som att rida lätt och korta ihop eller sitta ner och öka. När vi var klart med det började vi med öppnorna i skritt. Det gick faktiskt väldigt bra och då gjorde vi de i trav. Gick väl inte lika bra då men helt okej ändå. Slutorna istället blev lite krångligare och han böjde sig inte jättemycket i magen/kroppen eller vad man ska säga. När vi tog hjälp av väggen gick det lite bättre iallfall för det bromsar upp yttersidan litegrann. 
 
På eftermiddagen hoppade vi terräng och det gick jättebra det också. Vi hade en läskig gul madrass som ett hinder och han var lite skeptisk till det i början men när han, efter lite övertalning, gick fram och kollade på det var det inget mer med det. Han hoppade det på första försöket och tvekade knappt. Duktig! Bron var det enda som han tyckte var lite läskigt men han nitade inte utan hoppade bredvid istället. Vad det nu ska vara bra för.
 
Och idag söndag: 
Gick bort till travbanan och rejsade med hästarna. Första gången började jag nästan sist för han är enklare att bromsa då än om han har alla bakom sig. Fast när vi väl sprang släppte jag på och då sprang han om allihopa och hamnade först. Kan säga att han inte var den lydigaste hästen att stanna då, utan bromssträckan blev en bit. Andra gången började jag också bland dom sista men denna gång höll jag honom mer så han inte fick rejsa på samma sätt. Ville inte vara längst fram för är inte jätteroligt att slita i honom för att få stopp. Men han var jätteduktig ändå! Trodde att han skulle sticka ännu mer och inte gå att få stopp på alls. Tänk att det faktiskt var vardag för ett halvår sedan!

Kommentarer
Linafoto

Svar: Åh tack My :D

Tid: 19:06:14
Datum: 2014-07-13
Hemsida: http://linafoto.se/
ludwante

Jag har ridit 1 gång det var kul(:
Tycker du det är roligt?
Och fin häst.
Vad heter den?

Svar: Vad roligt! Jag älskar det verkligen :D Tack så mycket, han heter Cooper :)
My Nordqvist

Tid: 10:12:56
Datum: 2014-07-14
Hemsida: http://www.ludwante.blogg.se.ludwante.bogg.se
Amanda [SPONTAN]

Härliga bilder :)

Tid: 20:40:54
Datum: 2014-07-15
Hemsida: http://spontan.blogg.se
Amanda [SPONTAN]

Härliga bilder :)

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 20:40:55
Datum: 2014-07-15
Hemsida: http://spontan.blogg.se
Denise

Vilken härlig bad-bild! :D

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 19:54:41
Datum: 2014-07-16
Hemsida: http://flingans.nu

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: