Juste jag hade en häst också

Datum: 2014-06-30 Tid: 18:43:27 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Var hos Cooper nästan direkt då vi kom hem igår. Kollade bara till såret och borstade honom litegrann. Såret har läkt ihop väldigt bra vilket känns skönt. Om det fortsätter såhär är det kanske helt ihopläkt om en vecka eller något :) 
 
Idag har jag ingen aning om vilken tid jag åkte dit. Helt borta i huvudet haha. Kom hem innan 6 vet jag iallfall ;) Gick en promenad med honom i en timme ungefär bara det att om vi gått hela tiden hade det bara tagit max 20 minuter. Vi stod helt enkelt still mestadels för han ville äta gräs. Sedan han skadade sig har han gått i en annan hage med pyttekort gräs. Eftersom det knappt är lera kändes det bäst att låta honom stå där så han slipper få in onödig smuts i såret.
 
Bortsett från att han var sugen på gräs så var han otroligt pigg också. Jag som brukar få släpa med mig honom när vi går men nu var det han som tog täten. När vi gick hem tänkte jag prova springa lite med honom bara för att se hur han rörde sig. Direkt jag började gå fort skakade han på huvudet (han gör det när han springer och busar i hagen) och travade på, när jag började springa ökade han och gjorde världens bocksprång. Tror han har bara lite överskottsenergi ;) 
 
Imorgon ska han få bli longerad och går det bra gör jag det ett par dagar och sedan börjar jag nog rida. Lääängtar :D
 
 

Bråvalla - fredag

Datum: 2014-06-30 Tid: 13:34:14 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 2
Andra festivaldagen började med Daniel Adams-Ray. Vi lyssnade inte på speciellt många låtar för att vi ville stå långt fram på Broiler som började precis då Daniel slutade. Men det lilla vi såg var faktiskt bra. Även fast jag inte är superinsatt i hans musik så har han många bra låtar och det är kul att ändå ha sett litegrann av honom. 
BROILER!!!!!!!!! Vad kan jag mer säga än att dom var asgrymma?! De har en sådan rolig blandning på sina låtar om man jämför t.ex. Bonski och Rays Of Light. Men Afterski är ju ändå bäst, ÖL, ÖL, ÖL, PÅ AFTERSKI!
Style Of Eye kommer jag knappt ihåg något av haha. Mitt minne är ju som det är. Bra vet jag att han var men kommer inte ihåg några detaljer. (På lördag kommer han till hamnyran här i Sundsvall så då får jag en ny chans att minnas!)
Kollade på We Came As Romans dels för att vi ville få bra plats till You Me At Six som spelade efteråt och sedan är dom helt okej också. Det var dock kaos i publiken och alla dampade runt där vi stod så vi var långt bak som ni ser på bilden. Livsfarligt ju för rätt som det var kunde det komma någon galning och springa och tacka sig igenom alla. 
YOU ME AT SIX. OMG!! Vet inte ens vad jag ska skriva. Full fart i 1 timme och 15 minuter och det var halvt kaos i publiken. Underbart bra! Vet inte hur länge jag velat sätt som live och nu har jag äntligen fått gjort det. Meeeeeeer tack!
En väldigt dålig bild på Kings Of Leon. Kollade bara en stund innan vi gick till Klingande och kollade på han en stund innan vi gick tillbaka och kollade de sista två låtarna eller vad det var. Är inget stort fan utav dom men ett par låtar är faktiskt bra!
Klingande spelade riktigt skön musik. Det var liksom inte som "alla andra" där man står och hoppar utan det var mer bara bas och saxofon. Svårt att förklara hur det låter haha. Vi hamnade i typ ett sambatåg med massa annat folk och gick fram och tillbaka och runt överallt i publiken och det var asfett haha! Tur att han spelade på natten för känns inte som det borde varit samma sak på dagen.
Alesso avslutade fredagen på bästa sätt. Självklart var det ju bra när det var Alesso! ;)  

Bråvalla - torsdag

Datum: 2014-06-29 Tid: 17:15:12 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 1
Den som fick inviga Bråvalla för mig var Mack Beats. Eller rättare sagt han och massor av andra på scen. Jag kunde en halv låt ungefär så kan inte påstå att det var superbra men det var ganska skön musik. 
Har hört att Svenska Björnstammen inte är de grymmaste live och det fick jag uppleva också. Jag och Rebecka uthärdade tre låtar ungefär sedan tyckte jag att det var mer värt att gå och köa till Bring Me The Horizon. De har många bra låtar men tyckte inte att det riktigt funkade live.  
Tredje vi såg var då BMTH och var enligt mig en av festivalens höjdpunkter. De var fruktansvärt bra och att jag fick stå längst fram gjorde inte saken sämre. De ligger i toppen bland dom bästa under Bråvalla helt klart!
Dimitri Vangelis & Wyman spelade samtidigt som BMTH så vi missade tyvärr nästan hela deras spelning. Vi sprang dit för att kolla de sista minutrarna och när vi väl stod där började Bråvalla känslan komma. Fick flashbacks från förra året och det kändes sjukt underbart att äntligen vara här igen!
Hade en liten paus ett tag och då passade vi på att ta en sväng till Silent disco. Det var jättelite folk så var inte speciellt kul men älskar idén och är det fullt med folk borde det vara grymt! 
Nästa på tur var Imagine Dragons och herregud vad bra dom var! Kändes som att varenda människa på festivalen stod där och ja det var bara riktigt, riktigt bra. Vissa förvånar verkligen genom att vara så otroligt bra live. 
Fint väder var det hela dagen också vilket inte satt helt fel.
Albin Myers var på plats i år igen och han var minst lika bra. Stod på andra raden och det var ett jäkla drag. Jag lyssnar inte på alla hans låtar i vanliga fall utan bara ett par men alltså live är han bara kung. Sjukt bra! 
Och kvällen avslutades med Dirty South. Dock såg vi bara en väldigt kort stund men det var bra ändå :D

JAG HAR SETT AXWELL /\ INGROSSO

Datum: 2014-06-29 Tid: 12:12:00 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 1
OCH VI STOD LÄNGST FRAM!!!!!! DET VAR SÅ FRUKTANSVÄRT BRAAAA. 2/3 AV SWEDISH HOUSE MAFIA, ALLTSÅ JAG HAR INTE FATTAT DET ÄN. RIKTIGT JÄKLA GALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET! 
Nu mår jag åt helvete för att allt är över. Är värsta deprimerad och vill bara lägga mig ner och dö. Hatar verkligen känslan efter något sådant. Det är underbart för att man har fått sett och upplevt det men ändå jättejobbigt för nu är det liksom över.
 
Undra vad som kommer ta längst tid att återhämta, hjärnan eller kroppen?

I belive it's time for me to move forward

Datum: 2014-06-28 Tid: 09:20:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

You'll always be right by my side

Datum: 2014-06-27 Tid: 16:22:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

#BRÅVALLA

Datum: 2014-06-27 Tid: 13:19:51 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 0
 

Valle

Datum: 2014-06-27 Tid: 11:02:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Lilla Valle blev också löshoppad i måndags. Första gången någonsin han hoppade och han var superduktig! Över hindrena kom han också till skillnad från Cooper ;)
 
Men visst är han söt? :D

Where are you, and I'm so sorry, I cannot sleep, I cannot dream tonight

Datum: 2014-06-26 Tid: 10:59:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Tre bilder på samma motiv. Fyndigt av mig!
 

Mot Norrköping

Datum: 2014-06-25 Tid: 14:48:38 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 1
Bråvalla imorgon. SÅ JÄVLA TAGGAD!!!!!!

We are the ones in competition but claim this ain't no race

Datum: 2014-06-24 Tid: 10:39:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Mindre lyckad löshoppning

Datum: 2014-06-23 Tid: 23:25:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Allt började bra och hästarna verkade nöjda då de rullade och hade sig i paddocken medans vi byggde fram.
 
Valle började och var första gången han hoppade så han var jätteduktig. När det var Coopers tur var han duktig i början fram tills att oxern blev ca 85. Då hittade han ett litet kryphål bredvid oxern och staketet och sprang på sidan där. Jag ställde mig mellan räcket och oxern för att kunna peta till honom på rumpan för att han skulle hoppa. Det gick bra någon gång men sedan sprang han ändå på sidan. Då la vi bommar som infångare men självklart sprang han på sidan då också så han fick hoppa över bommarna, och det var då han hamnade med ena bakbenet utanför staketet (bild nedanför). Direkt efter det var han blockhalt och stödde inte alls på benet i kanske tre steg så jag fick panik och trodde att han slitit av sig hela benet. Ni vet då man hinner tänka 1000 grejer på en millisekund? Fast han stannade nästan på en gång och sedan drog han iväg i trav och då haltade han inget vilket var fruktansvärt skönt. Carro såg sedan att han skurit sig så förstår att han haltade i början för det gör ju alla när man åker på en smäll.
 
Plockade ihop hindrena lite snabbt och sedan gick vi hem. Han blödde ganska rejält, tycker jag iallafall haha, och för att vara på den säkra sidan gick vi ner till en av veterinärerna som är två gårdar nedanför stallet. Han kollade lite snabbt och sa att det inte var någon speciell fara och det behövde inte sys eller något sådant. Ungefär det som jag och Carro trodde men skönt att få ett svar från någon som verkligen kan. 
 
När vi kom tillbaka till stallet gjorde jag rent såret litegrann och då när jag väl slappnade av och de så började jag tokgrina haha. Hualigen. Man blir ju så himla rädd även fast det inte är så jättefarligt. Hemskt när ens älskling gör illa sig ju :( 
Ställde upp mobilkameran och filmade därav att det inte riktigt kom med. Men man ser tydligt hur benet är på andra sidan. 
Gulleplutten. Jag som hade hoppats på lite höjdhoppning. Nästa gång vi löshoppar blir det i ridhuset där det finns hinderstöd på väggarna så vi slipper att han smiter på sidan. Ska också sätta ett längre band som en korridor (vi hade bara mellan hindrena nu). Då ska du minsann hoppa Cooper!

:( ❤

Datum: 2014-06-23 Tid: 21:33:56 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Snacka om tur i oturen. Vill inte ens veta vad som kunnat hänt. Hualigen stackars lilla hjärtat ❤
Berättar mer senare!

Vad händer i mitt liv?

Datum: 2014-06-22 Tid: 18:09:04 Kategori: Today Kommentarer: 1
Mitt liv har de senaste dagarna bestått utav midsommarfirande hos farmor och farfar i fredags, var även där igår större delen av dagen. Har även varit på birsta och fått lite nya grejer med mig hem. Men framförallt det jobbiga och värsta, nedräkningen till Bråvalla. Alltså det är verkligen inte många dagar kvar nu. 
 
Coopers liv har varit lite oplanerat vilket har lett till lite vila för honom då varken ork, tid eller vädret varit på min sida. Fast idag begav vi oss ut på en tur och klarade oss precis från regnet. Lär inte bli något speciellt om inte jag och Carro skulle löshoppa honom och Valle någon dag. Sedan blir det vila onsdag-söndag så han får lite vila igen. Men efter det kör vi på! 
 
Nu har Oliver och Elias kommit tillbaka så är barnvakt några dagar till. Bloggen hamnar lite på sidan tyvärr men händer ingenting intressant nu heller så finns inget att berätta om och då blir det bara tråkiga inlägg. Liknande det här haha..
 

You turn the page to face another day

Datum: 2014-06-21 Tid: 14:53:50 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0

I've died inside every time I tried to lie to myselt about feeling alive

Datum: 2014-06-21 Tid: 14:01:26 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Glad midsommar!

Datum: 2014-06-20 Tid: 17:46:27 Kategori: Today Kommentarer: 0
 

You live like a house in a hurricane

Datum: 2014-06-20 Tid: 17:43:34 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0

EN VECKA KVAR!

Datum: 2014-06-19 Tid: 14:07:41 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 1
 
OMG OMG OMG OMG!!!!!!!!!!!
 
Här i väntan på att dagarna ska gå ännu lite fortare har gjort ett eget litet spelschema, haha! Bråvalla har lyckas pricka in flera bra som ska spela samtidigt. Vilket gör det jäkligt svårt att välja vilka man sa se. Bland annat kommer jag nog inte få se en skymt att Panda Da panda vilket är världelöst. Om Alesso är dålig kanske jag kan gå i ifrån några minuter men jag tvivlar på det ;) På fredagen kommer det nog vara värst för då spelar dom jag vill kolla på precis efter varandra och det mellan 15.30-02.30. Lär ju inte få springa runt där som en dåre... Härligt, härligt! 
 
Men jag skiter i allt det här för JAG ÄR SÅ JÄVLA TAGGGGGGGGGGGGGAD!!!!!!!!!

Har du också lovat dig själv att imorn tar jag tag i mig själv

Datum: 2014-06-19 Tid: 10:43:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Gårdagens tävling

Datum: 2014-06-18 Tid: 21:37:28 Kategori: C tävling Kommentarer: 2
Tävlingen gick som jag skrev igår, inte speciellt bra. Både dumheter och dåligt självförtroende tror jag att det beror på.
 
Första klassen:
 
Hade sporrar för att han skulle reagera lite mer ifall han gick in i sin egna lilla värld. På framhoppningen var han fruktansvärt fin. Istället för att bara rida på framåt så samlade jag honom och satt mycket tillbaka och väntade mer på hindret. Det ledde till att han fick mycket mer tryck i galoppen och hoppade riktigt, riktigt bra! Han var väldigt pigg och taggad för han halvt studsade på stället ibland så allt kändes himla bra. 
 
Direkt på banan spände han till och bromsade upp sig själv men när jag drev på så lyssnade han ändå framåt. Red fram till fyran som många andra hästar hade vägrat ut sig på och körde igång direkt efter det. Han stannade två gånger på första hindret och gjorde kaninsprång över det och de två efter. Sedan stannade han på fyran också så då var det bara att gå ut igen. 
 
Andra klassen: 
 
Var hyfsat arg och minsta lilla han tänkte bakåt så petade jag till honom med sporrarna och la på spöet direkt när han inte svarade. Inne på framhoppningen var han ännu piggare, och de antagligen för att jag hade suttit och påminnt honom att gå framåt. De första sprången på räcket var väldigt bra. Provade oxern men la ner bakbommen och det hoppade han. När vi sedan la upp bakbommen lyckades han självklart hoppa men riva alltihop och då försvann allt självförtroende. Carro la ner så det var ett räcke på ca 60 men han totalvägrade hoppa. Tillslut kom han över men vi hoppade aldrig oxern lika högt för det lät som att det var jag och att dom hade väntat på mig så fick skynda mig ner men då var det ett par kvar. 
 
Och på banan skulle han minsann inte hoppa. Alltså utesluten på första hindret. Men okej, andra klassen förstår jag att han inte ville hoppa med tanke på det som hände. Han klarar inte av en liten "krasch" för då tappar han det lilla självförtroendet som han har och det är svårt att jobba med på tävling. Det blev ungefär som hoppträningen i söndags. Bara att då kunde vi jobba på det.
 
Här var det när han rev allt. 
Har inga bra bilder men Fanny fotade en del så lägger upp dom när jag får dom :)

Top 6

Datum: 2014-06-18 Tid: 18:21:16 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1

Skittävling

Datum: 2014-06-18 Tid: 00:11:13 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Nu är jag hemma efter en lång tävlingskväll. Är riktigt arg och besviken på Cooper. Förstår inte vad han håller på med. Han var så fruktansvärt fin på framhoppningen i första klassen, sedan på banan vägrade han två gånger på första och vägrade ut oss på fyran. Sista klassen kom vi inte ens över första hindret.... Aja nya tag till nästa gång....

You're pulling the carpet I was standing on

Datum: 2014-06-17 Tid: 14:36:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

You are an example of better things to come

Datum: 2014-06-17 Tid: 10:25:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

En sommarlovsdag

Datum: 2014-06-16 Tid: 21:13:21 Kategori: Today Kommentarer: 0
Första officiella sommarlovsdagen började med att jag blev väckt runt 8 av Oliver och Elias. Jag är barnvakt åt dom och ska vara det under vissa dagar/veckor ett tag framöver. Gick ut klockan 10 och var i tre olika lekparker. Klart man går till nästa när det blir tråkigt ;) Mamma kom hem tidigt så jag kunde åka iväg till stallet tre ungefär. Klippte och ryckte manen (igen!!!) på Cooper. Var ju bara en vecka senast.. Red ut en sväng med Carro och Valle. Första gången Valle var på en "riktig" uteritt och det blev både skritt, trav och lite galopp. Hade hacket på Cooper och han var duktig. Bra för honom att röra lite på sig inför tävlingen imorgon. 
 
Direkt efter jag var klar åkte jag till nästa stall. Hade u-sek möte och sedan kom jag äntligen hem vid 7. Nu håller jag på att redigera lite bilder från hoppträningen så att jag kan göra lite tidsinställda för hinner inte riktigt med datorn nu när det är två huliganer här ;) 

The world is ours

Datum: 2014-06-16 Tid: 20:58:14 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

I en lekpark

Datum: 2014-06-16 Tid: 11:20:19 Kategori: Today Kommentarer: 2
 

Hoppträningen

Datum: 2014-06-15 Tid: 16:05:59 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Om vi ska ta hela hoppträningen från början så var det såhär:
 
Började med att trava över sex travbommar ett par gånger och sedan hoppade vi en studs. Hoppade också ett räcke på en volt åt båda hållen. När vi kände oss nöjd hoppade vi en kombination som var räcke - oxer. Det gick för det mesta väldigt bra och han kom igång mer och mer. När vi hade kommit upp lite i höjd och oxern var på runt 1-1.10m och ungefär lika lång så hade vi lite dålig fart och han kom inte över helt utan rev bakre bommen och hinderstöden åkte med. Efter det kom vi igen och det var då jag ramlade av första gången. Jag red på ganska rejält för att vi inte skulle ha dålig fart men då istället fick han dåligt självförtroende och sprang på sidan, så jag flög som en vante. Upp igen och vi sänkte en hel del. Han dummade sig lite och stannade någon gång men efter ett tag fick vi flyt och hoppade i en åtta med räcke snett igenom och sedan kombination snett igenom. Gick jättebra men helt plötsligt kom vi jätteknas på räcket in i kombinationen och då fick jag mig tur nr 2. 
 
Då fick Carro hoppa upp på honom och rida litegrann. Hon hoppade också runt som i en åtta fast då räcke snett igenom - studs på långsidan och kombinationen snett igenom. Han stannade en gång men efter det tycker jag att han hoppade jättefint. När hon kände sig nöjd hoppade jag upp igen och då var han duktig och hoppade. Avslutade på kanske 90cm eller något och det kändes bra. Jag ville avsluta med en bra känsla för annars lär det inte bli så bra både för honom och mig på tävlingen på tisdag. 
 
Fördelen med passet idag var att vi verkligen fick jobba med hans problem. Det är såhär han gör på tävling och nu fick vi jobba med det. Blir det en liten "krasch" tappar han självförtroendet på en gång och börjar stanna. Taggar tävling nu!!! :D 
Finn ett fel! ;) 

In i hinderstödet med dig!!! /Cooper

Datum: 2014-06-15 Tid: 13:26:00 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Fick prova på att flyga in i hinderstöden två gånger idag. Är hyfsat blåslagen om man säger så. Första gången fick jag stödet över mig och kommer få ett blåmärke på i princip hela högra baksidan av låret. Andra gången (bilden) så lyckades jag skära mig på en skålla så fick världens hål på ridbyxorna + ca 5 cm skärsår och lär få ett stort blåmärke, (men är på rumpan så syns som tur var inte om man har shorts/byxor). Fick mig också två köttsår på ena handen, ett sår båda gångerna. Har nu även upptäckt en stor bula på ena smalbenet och blåmärke på en armbåge. Ja får se hur snygg jag kommer vara inom den närmsta tiden!
 
Om vi kollar på resten av ridpasset så gick det först bra, sedan kom allt detta och han blev både dum och osäker. Tillslut efter att Carro hoppat honom litegrann gick det bra igen. Berättar mer senare för nu tänkte jag se om det kanske är lite sol ute!

Mer grejer - mindre pengar

Datum: 2014-06-14 Tid: 22:38:17 Kategori: Today Kommentarer: 0
Råkade bli lite pengar fattigare också för fick för mig att köpa lite blåa saker. Färgerna gör sig verkligen inte på bilden för schabraket är mer åt mörkmarin/svart/grå hållet och ridbyxorna är marin fast inte sådär ljusa. Ridbyxorna är också lite softshellaktiga med lite foder så det blir suveränt till hösten/vintern. Var halva priset så de kostade bara 500kr, tyckte väl att jag kunde slå till då. Schabraket fick han bara för att det var fint och tycker inte att han har tillräckligt ;)

Dagarna i Lycksele

Datum: 2014-06-14 Tid: 22:32:38 Kategori: Today Kommentarer: 0
Började med att stöta på två älgar på vägen upp. Den på bilden såg vi redan på långt håll för den stod på vägen (lång raksträcka) och glodde på oss. När vi hade stått still med bilen i kanske 5-10 sekunder så flyttade den på sig till sidan av vägen och stod där istället. Fast när jag väl fick fram kameran drog den iväg. Den andra älgen stod på sidan av vägen så den kom inte på bild. 
Torsdagmorgon var det Olivers skolavslutning. Alla barn gick upp klassvis och sjung en sång så det höll på ett tag. Har ingen bild på bara Oliver utan bara med hans klass och man fick inte lägga ut dom bilderna. Fick istället ett par bilder på Elias i väntan på avslutningen.
Direkt efter skolavslutningen åkte vi vidare mot Rasmus student. Först tog vi emot honom eller vad man säger och sedan kollade vi något varv när de åkte lastbil. När det var klart åkte vi till mina kusiners farmor och farfar och åt mat där. 
Både igår och idag har vi inte gjort så mycket. Var en sväng på stan igår, solade några timmar idag och åkte iväg på en lång grusväg mitt ute i ingenstans för att titta på mina kusiners farmor och farfars torp. 
 
Kom hem för ett tag sedan och ska nog lägga mig snart. Ska upp tidigt imorgon för ska hoppträna :D 

SOMMARLOV <33333333333

Datum: 2014-06-11 Tid: 17:54:53 Kategori: Today Kommentarer: 5
Bilder från förra sommaren
Sommaren 2014 kommer bli så otroligt. Jäkla. Bra!!! 

Tisdag och onsdag

Datum: 2014-06-11 Tid: 17:52:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår började vi halv 11. Vi behövde dock inte göra något på första lektionen så fick ett hål i ca 2-3 timmar innan vi skulle ha sista lektionen och sluta efter de. Som tur var läraren snäll och vi kunde flytta lektionen och ha den tidigare. Slutade då runt halv 12 eller något liknande och åkte direkt till Cooper och mockade. Skyndade mig och åkte hem för skulle iväg på birsta med Emma. Var där i några timmar och fick med mig två linnen och underkläder till mig, till Cooper blev det nya tyglar och boots.
 
På kvällen åkte jag ut på en motorcykelsväng med mamma och ett par andra. Var ute i en timme ungefär och då stannade vi och åt mat som pappa och en annan hade fixat. När vi var klar där åkte jag och spelade fotboll med ett par från klassen och lite annat folk. 
 
Idag åkte jag till Cooper direkt på morgonen. Mockade och passade också på att smörja massor av grejer för då har det ett par dagar på sig att torka till. 
 
Började klockan 1 och då hade vi en lek som heter "minister för en dag". Höll på i över tre timmar så det var 
ganska jobbigt men ändå hyfsat roligt. Man var i lag om tre-fyra stycken och hade ett land som man var olika ministrar i. Sedan skulle man försöka komma överäns med dom andra länderna om olika problem och sådant.
 
Nu ska vi snart åka iväg till Lycksele så får se hur uppdateringen blir nu fram till söndag. Ska försöka men bloggen blir inte prio ett direkt. 
 

Top 6

Datum: 2014-06-11 Tid: 17:24:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0

We've been battered so hart that we don't feel anymore

Datum: 2014-06-10 Tid: 09:05:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Gör mig redo inför näst sista skoldagen. Känns jäkligt skönt! Fast fram tills dess ska jag passa på att städa mitt rum då det ligger kläder överallt och golvet syns knappt. Måste få lite ordning på grejerna och börja packa lite smått kanske för imorgon kväll åker vi till Lycksele.

Don't think I can do this if I'm not with you

Datum: 2014-06-09 Tid: 19:03:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Sol, regn och nyskodd häst

Datum: 2014-06-09 Tid: 17:52:43 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Idag var min skoldag otroligt onödig. Började ett och slutade halv 3. Fel att bara låta oss vara lediga? Alla lektioner började 1 och idrotten som vi har sista lektionen fick vi ha egen träning på. Var bara en lektion vi hade då och fick tydligen inte vara ledig från den.. 
 
Annars idag var jag uppe i stallet runt 10-11 och mockade. Var jättefint väder och varmt så gick i shorts och linne, men precis när jag åkte därifrån började det åska och hann vara hemma i 10 minuter innan det började spöregna.. Sen dess har det kommit störtskurar lite nu och då.
 
Klockan 1 blev Cooper äntligen skodd vilket är jäkligt skönt! Han har gått runt 9 veckor istället för 6-7 som han normalt brukar gå. Men har man ägare som tror tiden går långsammare än vad den gör så blir det sådär. Vaccinerad blev han också så nu klarar han sig med det i ett år frammåt. I samband med vaccinationen och att jag åker bort på onsdag så kommer han stå fram tills på söndag. Skönt och bra för honom att få en liten längre vila.

Tror aldrig jag längtat så mycket

Datum: 2014-06-09 Tid: 11:36:30 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 0
 
I fredags var det 20 dagar kvar. 20 dagar till Bråvalla. Kvart över 9 på morgonen hade Broilers nya låt radiopremiär på någon norsk kanal, men jag lyckades ladda ner appen i tid och kunde lyssna. Jag fick världens gåshud och fick en sådan underbar känsla. Idag släpptes den och har lyssnat på den hur många gånger som helst. Alltså den är så sjukligt braaaa. Imorgon släpps Galavants nya låt som redan finns på soundcloud. Även den är grym!
 
Jag kan inte fatta att det bara är 17 dagar kvar. Det är mindre än 3 veckor. Fatta hur fort tiden kommer gå. Alltså. Jag. Dör. 

Dagens tävling

Datum: 2014-06-08 Tid: 22:03:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
Sov hos Pernilla så det var ganska skönt. Bara att vakna och gå upp i stallet då. Vi gjorde iordning hästarna och jag flätade Coopers man så det bara var att rulla knopparna sedan. Åkte ifrån stallet 8 ungefär och kom fram halv 9 någonting. Pernilla startade kvart över 10 och jag 12. 
 
Ungefär en timme innan start började vi lasta ur Cooper och när allt var fixat hade jag ca 30 minuter att rida fram vilket var precis lagomt. På framridningen var han väldigt fin men lite småspänd och tittig från början. Inte så konstigt eftersom det var nytt ställe och allt. Krävde inte någon superform utan han fick gå där han är stabil. Han hade ganska bra framåtbjudning men då hade jag även spö vilket kan ha påverkat litegrann.
 
Inne på banan tittade han lite i något hörn och på dommarbåset men efter något varv brydde han sig knappt. Försökte få igång traven på honom så red lätt och så men han la i handbromsen en aning. Genom hela programmet gick han på halvfart och jag försökte driva men fick inte något riktigt svar. Drev istället då och då och lät honom lufsa på lite långsammare annars skulle vi kanske få några större missar för att han skulle sagt emot eller något. 
 
Det gick iallfall jättebra och jag är nöjd! Fick inga jättestora missar utan var där direkt efter första galoppen vid A där han tyckte det skulle vara skritt istället för trav. Mer framåtbjudning på det här så! 
 
Fick en 8a och det var på halten. Det kunde jag verkligen inte tro med tanke på att han brukar stå ojämt med alla fyra + vila på något bakben. Fast inte nu då såklart, duktig Cooper :D
 

64,8%

Datum: 2014-06-08 Tid: 16:16:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Även fast det inte fanns mycket till framåtbjudning i lilla hästen idag så är jag otroligt nöjd över honom! Ett ynka poäng ifrån tredjeplatsen. Lite surt att om jag ridit liiiite bättre vid (A) direkt efter galoppen så hade vi kanske tagit tredjeplatsen, för att han höll på att sakta av till skritt där.

Mot tävling

Datum: 2014-06-08 Tid: 08:10:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
 

Redo för tävling

Datum: 2014-06-07 Tid: 23:43:06 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
 

If i lived a lie, would someone meet me on the other side

Datum: 2014-06-07 Tid: 14:39:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Foto: Mamma

Kan hända mycket på en nationaldag

Datum: 2014-06-07 Tid: 12:37:44 Kategori: Today Kommentarer: 0
I fredagskväll drog jag ut och spelade fotboll med massa från klassen och lite annat folk. Blev lite senare än planerat då jag kom hem 1 ungefär. Var självklart inte ens trött då så somnade inte föränn 2 ungefär. Sov i 6 timmar för klockan 8 vaknade jag och var pigg. Alltså jag förstår mig inte på mig själv.. Iallfall åkte jag till stallet strax innan 10 och tog ett dressyrpass i ridhuset. Cooper var helt okej och som vanligt försökte han hitta kryphål för att ta sig från det jobbiga. Men mot slutet accepterade han läget och bara jobbade på!
 
Direkt efter jag ridit åkte jag och pappa till ridskolan och hämtade Pysen och Farao. Jag, Julia, Madicken, Matilda och Jenniefer åkte ner till vivstavarv, där det är nationaldagsfirande varje år, och vi hade barnridning. Var där i några timmar inann vi åkte tillbaka med hästarna.
 
Åkte hem och duschade innan vi skulle vidare mot birsta. Var där en snabbis och åkte till stan och åt mat. Plankstek på Jop's. Goooooott! När vi skulle hem stannade vi först hos min bror och hans tjej ett tag och sedan där jag lämnade moppen i fredags och jag körde hem den. Seeeedan var jag äntligen hemma haha! 
 
Idag tror jag att jag tog igen lite av sömnen jag inte fick igår för sov i ca 10-11 timmar. Inte ofta jag gör det. Fast jag vaknade flera tusen gånger under morgonen också. Tror dock att det inte var så smart för har nog sovit för länge eftersom jag är hur seg som helst. 
 
Ikväll ska jag till Cooper och fixa honom för imorgon är det dressyrtävling. Får se hur det går!
 
Rörligt inlägg men som jag sa är jag lite seg idag ;)
 
 

We live our lives like we're ready to die

Datum: 2014-06-06 Tid: 10:05:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
Foto: Fanny

Härligt med megasuperspöregn

Datum: 2014-06-05 Tid: 19:44:30 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Idag red jag ut en sväng med Josefin. Var ganska mulet men ändå väldigt varmt så hade inte så mycket kläder, t-shirt och en fleece när jag körde moppen. Det fick jag dock ångra när vi åkte hem för då började det åska och spöregna. Alltså det var inte lite regn utan kändes som om någon hällde vatten över oss. Åkte bara lite mindre än halvvägs hem där Josefin bor och där fick pappa hämta mig. Var som om jag hade duschat med kläderna på. Häärligt. 
 
Undertiden vi red var det iallfall uppehåll och skönt väder. Vi red först på en lång sandväg och vände efter ett tag och då gick vi till paddocken. Ville bara rida igenom honom lite i alla gångarter och känna hur han var. Han var faktiskt väldigt fin men tyckte inte riktigt om att korta sig i galoppen. Han tjaffsade på litegrann men tillslut gav han upp. Han blir så fin när han bara accepterar situtaitonen och rullar på. Red kanske 10 minuter men svettig som tusan blev han! 
 
Måste bestämma mig hur jag ska göra på dressyrtävlingen också. Försöka korta honom och kanske få lite bakslag eller rida på i en något längre och lägre form, och då förhoppningsvis utan problem. Aja vi får se hur han beter sig på plats och om han är spänd. För är han spänd rider jag honom i en lite lägre form där han är stabil annars lär han nog börja fjanta sig för småsaker. 
 

We'll sell your bones for another roll

Datum: 2014-06-05 Tid: 19:24:08 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Foto: Mamma
Eftergiften på sista bilden haha... 

Derby

Datum: 2014-06-04 Tid: 21:38:43 Kategori: C träning Kommentarer: 5
Idag var det sista hoppträningen på ridskolan innan sommaren. Vi hade lite derby eller vad det kallas för. Alltså lite hoppning utanför paddocken. Det var en oxer och en studs inne i paddocken, ett hinder i utgången/ingången, ett utanför och sista hindret var i utgången/ingången i en hage. 
 
Började först att värma upp lite över studsen och sedan hoppade vi fram lite på hindrena utanför. Cooper var jätteduktig och hoppade allt jättebra. Han tittade till lite i början och undrade varför det var ett konstigt hinder utanför paddocken men hoppade ändå. Avslutade med att hoppa hela banan en gång som blev såhär: 
 
Otroligt snyggt ritat. Men iallfall så hoppade Cooper superbra och jag tror han tyckte det var lite kul fast konstigt. Vi hade inte alls höga hinder men blev mycket kondisträning eftersom man fick hålla igång ganska länge varje gång så Cooper blev minsann lite trött. 
Hade bara en kameraman med mig idag och det var pappa så han fotade lite men filmade det mesta så kommer kanske en film om det inte ser allt för galet ut! 
 
 

Top 6

Datum: 2014-06-04 Tid: 15:28:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0

Cross your fingers I'm yours to lose

Datum: 2014-06-04 Tid: 09:51:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Foto: Fanny

WDGAF

Datum: 2014-06-03 Tid: 21:00:56 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0

Dressyr, barbacka och sol

Datum: 2014-06-03 Tid: 18:40:18 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Igår fick Cooper gå ett litet dressyrpass i paddocken. Det var för fint väder för att gå och traska på i ridhuset. Han var väldigt mjuk och fin och lyssnade väldigt bra till en början då jag inte ställde så mycket krav. När jag sedan började korta upp honom var han fortfarande ganska fin i skritten och traven men hade lite problem med att gå rakt. Så när jag red snett igenom, rakt över/upp osv. så vinglade han runt, antagligen för att det blev lite jobbigt. Måste alltså jobba på att rama in honom. I galoppen var han lite stretig och tyckte att det var lite väl onödigt att gå i någon tråkig kort form när man kan springa på fort i en lång form. Tillslut gav han upp iallfall och då blev han väldigt fin! 
 
Svettig blev han och spolade av honom litegrann. Skönt nu när det börjar bli lite varmare att det går att spola av i kallvatten lite snabbt. Vill inte slösa massa på stallägarnas varmvatten hela tiden ;) 
 
Idag blev det en barbackatur på hacket. Nöjd häst! Han var väldigt fin och skötte sig mestadels. 
 
Annars idag var det skola som vanligt. Gjorde i prinicp ingenting utom att vi börjat med en ny uppgift på biologin. Jag som trodde att inlämningen igår var den sista. Fast det är inget jobbigt direkt utan vi har två lektioner på oss och ska redovisa på torsdag munligt. Har också legat och solat både innan och efter stallet. Kanske blev lite mer än 1 timme. Har en skitsnygg t-shirt rand som måste bort. Även fast den kommer komma tillbaka hela tiden eftersom jag alltid har t-shirt i stallet...
 

Film från hoppningen i torsdags

Datum: 2014-06-03 Tid: 10:08:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 1

Två veckor kvar

Datum: 2014-06-02 Tid: 16:39:44 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu börjar de långtråkiga veckorna då man inte gör någonting i skolan. Idag hade vi deadline för sista inlämningen som vi skickade in under dagen. Ganska skönt att inte ha något "viktigt" kvar nu! Det som är drygt är att vi inte gör någonting på lektionerna utan bara sitter ungefär. Jäkligt långtråkigt, vi borde lika gärna kunna få vara lediga ;)
 
Så jäkla skönt att det bara är 6 skoldagar kvar för mig innan sommarlov!!! Nationaldagen på fredag och nästa vecka åker vi upp till Lycksele antingen på onsdagkväll eller torsdag morgon så är ledig två dagar då. Härligt!!
 
Nu väntar jag på att maten ska bli klar och sedan drar jag upp till stallet. Dressyrträning på schemat idag!
 
Schemat i veckan för Cooper:
Måndag: Dressyr
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Uteritt/dressyr
Fredag: Dressyr
Lördag: Skritta ut
Söndag: Tävling
 
Förra tävlingen. Var ett bra tag sedan!

Bilder från tävlingen

Datum: 2014-06-02 Tid: 10:54:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
Foto: Fanny
 
Nu har jag äntligen tagit mig tid att fixa bilderna från tävlingen som Fanny fotade. Visst är dom fina? :D Kommer fler också :) 

Söndag

Datum: 2014-06-01 Tid: 19:17:57 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag kom jag till stallet runt 11 och red ut med Saga. Cooper vilade både i fredags och igår så blev inte speciellt hårt, skrittade mest men blev både trav och galopp också. Han var väldigt mjuk och fin så det var bra! Mamma och pappa var kvar i stallet och byggde sommarhage till hästarna så när vi kom tillbaka hjälpte jag till lite med att dra lite tråd. 
 
Åkte hem därifrån runt 3 och då solade jag i 2 timmar ungefär. Måste ju kämpa för att få någon slags färg på kroppen.. Gick ut och sprang i en halvtimme också. Helsike vad jobbigt haha. Känns ju att det var typ 3-4 år sedan man sprang senast... 
 
Nu har jag fixat lite sallad och väntar på att mamma och pappa ska komma hem så vi kan äta. 
 

Motorcykelnsdag

Datum: 2014-06-01 Tid: 19:07:09 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår var det motorcykelnsdag som jag nämnde i något tidigare inlägg. För den som inte vet vad det är så är det massa motorcyklar som samlas på ett ställe inne i Timrå mellan 10 och 12. Klockan 12 åker vi in till Sundsvall och parkerar på torget där och polisen spärrar av alla vägar och sådant. Förra året var det rekord med strax över 1000 motorcyklar så det var ganska häftigt. Iår var det bara något över 400 och så lite har det inte varit på många år (brukar ligga på runt 800). Fast det har varit regnväder och det skulle regna under lördagen också så då fegar väl många ur. Iallfall så varför jag är med på detta så är det för att jag alltid varit de ..haha. Min pappa är bland dom som håller i allt så det blir liksom automatiskt. Igår var första gången jag körde själv vilket var ganska roligt. Beroende på hur man ska "jobba" inne i stan så blir ordningen i ledet så jag var typ tredje första. Var otroligt mycket personer som stod efter vägarna, mer än vanligt och då var det även dåligt väder. Som tur var klarade vi oss från regnet ialfall! 
 
Kom hem runt 3 eller något liknande och var hemma ett idag innan vi åkte in till stan igen runt 7. Åt mat med ett par från motorcykelklubben och hade det trevligt. Åkte hem 10 kanske. 
 
Strax innan vi åkte
Inne i stan då alla kom in

But you could smile and I fall down, walk away and shut me out

Datum: 2014-06-01 Tid: 10:32:44 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
 

RSS 2.0