Hoppträningen

Om vi ska ta hela hoppträningen från början så var det såhär:
 
Började med att trava över sex travbommar ett par gånger och sedan hoppade vi en studs. Hoppade också ett räcke på en volt åt båda hållen. När vi kände oss nöjd hoppade vi en kombination som var räcke - oxer. Det gick för det mesta väldigt bra och han kom igång mer och mer. När vi hade kommit upp lite i höjd och oxern var på runt 1-1.10m och ungefär lika lång så hade vi lite dålig fart och han kom inte över helt utan rev bakre bommen och hinderstöden åkte med. Efter det kom vi igen och det var då jag ramlade av första gången. Jag red på ganska rejält för att vi inte skulle ha dålig fart men då istället fick han dåligt självförtroende och sprang på sidan, så jag flög som en vante. Upp igen och vi sänkte en hel del. Han dummade sig lite och stannade någon gång men efter ett tag fick vi flyt och hoppade i en åtta med räcke snett igenom och sedan kombination snett igenom. Gick jättebra men helt plötsligt kom vi jätteknas på räcket in i kombinationen och då fick jag mig tur nr 2. 
 
Då fick Carro hoppa upp på honom och rida litegrann. Hon hoppade också runt som i en åtta fast då räcke snett igenom - studs på långsidan och kombinationen snett igenom. Han stannade en gång men efter det tycker jag att han hoppade jättefint. När hon kände sig nöjd hoppade jag upp igen och då var han duktig och hoppade. Avslutade på kanske 90cm eller något och det kändes bra. Jag ville avsluta med en bra känsla för annars lär det inte bli så bra både för honom och mig på tävlingen på tisdag. 
 
Fördelen med passet idag var att vi verkligen fick jobba med hans problem. Det är såhär han gör på tävling och nu fick vi jobba med det. Blir det en liten "krasch" tappar han självförtroendet på en gång och börjar stanna. Taggar tävling nu!!! :D 
Finn ett fel! ;) 

Kommentarer
MATILDA

fina bilder!

Svar: Tack! :)
My Nordqvist

Tid: 18:00:03
Datum: 2014-06-15
Hemsida: http://matildays.forme.se
Katta

Svar: Tack!

Tid: 20:33:30
Datum: 2014-06-15
Hemsida: http://shettisdrottning.blogg.se/
Cassandra

Frågestund på bloggen! Ställ gärna en fråga! :D

Tid: 11:00:28
Datum: 2014-06-16
Hemsida: http://cassandraaw.blogg.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: