Mindre lyckad löshoppning

Allt började bra och hästarna verkade nöjda då de rullade och hade sig i paddocken medans vi byggde fram.
 
Valle började och var första gången han hoppade så han var jätteduktig. När det var Coopers tur var han duktig i början fram tills att oxern blev ca 85. Då hittade han ett litet kryphål bredvid oxern och staketet och sprang på sidan där. Jag ställde mig mellan räcket och oxern för att kunna peta till honom på rumpan för att han skulle hoppa. Det gick bra någon gång men sedan sprang han ändå på sidan. Då la vi bommar som infångare men självklart sprang han på sidan då också så han fick hoppa över bommarna, och det var då han hamnade med ena bakbenet utanför staketet (bild nedanför). Direkt efter det var han blockhalt och stödde inte alls på benet i kanske tre steg så jag fick panik och trodde att han slitit av sig hela benet. Ni vet då man hinner tänka 1000 grejer på en millisekund? Fast han stannade nästan på en gång och sedan drog han iväg i trav och då haltade han inget vilket var fruktansvärt skönt. Carro såg sedan att han skurit sig så förstår att han haltade i början för det gör ju alla när man åker på en smäll.
 
Plockade ihop hindrena lite snabbt och sedan gick vi hem. Han blödde ganska rejält, tycker jag iallafall haha, och för att vara på den säkra sidan gick vi ner till en av veterinärerna som är två gårdar nedanför stallet. Han kollade lite snabbt och sa att det inte var någon speciell fara och det behövde inte sys eller något sådant. Ungefär det som jag och Carro trodde men skönt att få ett svar från någon som verkligen kan. 
 
När vi kom tillbaka till stallet gjorde jag rent såret litegrann och då när jag väl slappnade av och de så började jag tokgrina haha. Hualigen. Man blir ju så himla rädd även fast det inte är så jättefarligt. Hemskt när ens älskling gör illa sig ju :( 
Ställde upp mobilkameran och filmade därav att det inte riktigt kom med. Men man ser tydligt hur benet är på andra sidan. 
Gulleplutten. Jag som hade hoppats på lite höjdhoppning. Nästa gång vi löshoppar blir det i ridhuset där det finns hinderstöd på väggarna så vi slipper att han smiter på sidan. Ska också sätta ett längre band som en korridor (vi hade bara mellan hindrena nu). Då ska du minsann hoppa Cooper!

Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: