Början av veckan

Datum: 2014-03-31 Tid: 17:11:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hemma efter veckans första skoldag. Underbara måndagar, eller inte. Trodde att jag skulle vara död imorse, vilket jag egentligen var men inte lika mycket som jag trodde. Gick och la mig ca halv 10 igår och somnade nästan på en gång och vaknade inte föränn klockan ringde imorse. Kom upp ur sängen efter bara ca 15 min så det var ju bra ;) 
 
Annars på skolan så hade vi massa hål som vanligt på måndagar. Eller ja två stycken. Höll på att somna och var ganska trött då jag satt och kollade på serie men annars så klarade jag mig. Avslutade skoldagen med spökboll på idrotten så ganska skönt. 
 
Imorgon ska nog moppen fram så från och med nu har jag 20-30 minuter mer varje morgon. Sköööönt :D 
 
Nu ska jag åka iväg till stallet och rida. Blir en barbacka tur med inte så avancerat direkt. Skönt att bara skritta/trava lite! :)

Because being real never worked out for me

Datum: 2014-03-31 Tid: 10:47:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Film från dressyrtävlingen

Datum: 2014-03-30 Tid: 19:19:36 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
Film från tävlingen idag. Fina killen :D 

Dressyrdebuten på världens finaste ♥

Datum: 2014-03-30 Tid: 13:24:22 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
Stjärnan var grym på tävlingen idag. Fick 61.7% och jag är mer än nöjd! Han var avslappnad och tittade inte ens på omgivningen, han skötte sig verkligen exemplariskt! Några små missar blev det som jag helt och hållet tar på mig för jag var för otydlig men nu ska jag vara nöjd med detta :D 
 
Låg 3a så fick stanna kvar där hela klassen och vänta men de två sista fick högre poäng så vi hamnade på en 5e plats av 11st. Min duktiga häst! 

Redo för lokala dressyrdebuten imorgon!

Datum: 2014-03-29 Tid: 22:29:26 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Var i stallet i 4 timmar idag. Red, smörjde alla grejer och duschade Cooper. Skrittade ut barbacka med Moa och Pernilla i ca 1 timme. Efteråt så började jag och Pernilla svampa av Coopers ben men vi gick ner till huset/garaget istället och duschade av både C och Djärv. Duschade benen, rumpan och svansen. Ville inte blöta ner han alldeles för mycket men han blev lite renare iallfall! Har också smörjt alla gejer och packat fram det mesta så är bara hästen som ska packas in i transporten nu ;) 
 
Men nu måste jag ta och sova. Ska upp halv 6, superhärligt. Roligt att klockan ställs fram en timme också så egetligen ska jag ju upp halv 5. Underbart! 
 

Nattblogg här

Datum: 2014-03-29 Tid: 00:29:37 Kategori: Today Kommentarer: 0
Klockan är mitt i natten och bara för att jag inte har nått att göra så passar jag på att blogga eftersom jag inte riktigt fått någon tid att göra det under dagen.
 
Idag hade jag studiedag och passade på att åka till birsta med Rebbe då. Var där 10 ungefär och då gick vi på hööks och jag lämnade tillbaka en padd och köpte sporrar och schampoo. Sedan gick vi runt på birsta ett tag innan vi tog bussen hem runt 1. Var hemma i 20 minuter ungefär innan farmor kom och skjutsade mig till Cooper. Red med Pernilla och vi red först till ridhuset sedan ut en sväng. Cooper var ganska fin i ridhuset och när vi red ut så travade/galopperade Pernilla och Djärv framför men jag kunde ändå hålla Cooper lugn och så vilket var superbra. 
 
Pappa hämtade mig 4 ungefär och då åkte jag direkt till THF. Hade möte till 6 ungefär och då hjälpte jag till och byggde fram dressyrbanan inför helgen. Det var min funktionärsuppgift så det var ganska skönt istället för att ha ett förmiddags/eftermiddagspass i ca 6 timmar. När jag var klar med det så åt vi tacos i cafeterian innan jag åkte hem. 
 
Har varit lite fullt upp hela dagen helt enkelt. Imorgon ska jag först träna runt 12 och sedan mot eftermiddagen ska jag till stallet och rida. Efteråt ska Cooper duschas och då framförallt benen och svansen sedan får vi se om det blir på fler ställen. Han måste vara fin inför tävlingen på söndag! 

Och alltså vädret <3 Underbart <3

Cause you got me growing taller everyday

Datum: 2014-03-28 Tid: 20:55:16 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Foto: Fanny
Redigering: Jag

Bästa våren!

Datum: 2014-03-27 Tid: 21:12:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Idag red jag igenom Cooper i ridhuset i ca 15 minuter och sedan skrittade jag ut en sväng. Var så underbart väder! Blev nog ca 30-40 min skritt och sedan det i ridhuset. Han var väldigt fin och stabil i formen och han kom fram med nosen så han var inte bakom hand speciellt mycket. Red igenom LC:1an och det gick bra. Får hoppas på samma känsla på söndag! 
 
Nu ska jag nog ta och glo på serie som vanligt. Är ledig imorgon vilket är jäkligt skönt! Ska på birsta med Rebbe, rida Cooper och sedan till THF för ska på möte och bygga fram dressyrbanan inför tävlingarna i helgen. Så blir inte en speciellt lugn dag direkt ;) 
 

I'm waiting, still waiting for your face to exceed a picture frame

Datum: 2014-03-27 Tid: 15:54:11 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Foto: Fanny
Redigering: Jag

Hoppträningen igår

Datum: 2014-03-27 Tid: 15:51:31 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Igår var det hoppträning och Cooper var jättefin! Han var jättekänslig för skänklarna och flyttade och rundade sig bra för dom. Han gick i en jättetrevlig form och var bara superfin! 
 
Vi började med att trava över bommar och skulle göra halt eller sakta av till skritt efteråt. Höjde sedan upp till ett kryss och gjorde samma sak. När vi började hoppa så var det studs - oxer och sedan krysset vi hoppade över i början. Första gången så kom Cooper lite väl långt ner med huvudet och halvt snubblade över allt men sedan så drev jag på mycket och höll upp huvudet på honom och då gick det mycket bättre. 
 
Hoppade det ett par gånger och höjde eftersom. Var kanske 90-1m eller något på slutet. Avslutade med att hoppa samma studs och oxer men vände antingen höger eller vänster efteråt och hoppade ett annat kryss. Det gick också väldigt bra och Cooper var duktig. 
 
Prints från film

The stories that we wrote are nothing more than ghosts

Datum: 2014-03-26 Tid: 15:55:33 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Foto: Fanny
Redigering: Jag

Dressyr ute

Datum: 2014-03-25 Tid: 19:51:30 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Idag lånade jag Pernillas sporrar och gick till ridhuset, fast det var bokat så jag fick ändra planerna litegrann. Fick bli lite dressyr ute på vägarna istället vilket fungerade bra det också. Blev mycket trav och skänkelvikningar tvärs över vägen och han gjorde det superbra! Han var väääääldigt pigg och trampade på stället och ville iväg hela tiden. När vi red där vi brukar galoppera så skulle vi bara trava men han fattade galopp och galopperade på stället eftersom jag höll i honom. Han lugnade ner sig ett tag och då fick han galoppera och samlade galoppen och åt höger som det knappt gick i igår så galopperade han i princip på stället och var superduktig! Han har ju något mer framåtbjudning ute ;) Och sedan sporrarna kanske gjorde en del också men vi får se, ska köpa mig ett par så jag kan rida med dom oftare eller iallfall se vad som händer om jag har sporrar ett dressyrpass eftersom han är som han är med reaktionen för skänklarna. 
 

Träning och lera

Datum: 2014-03-24 Tid: 21:51:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Cooper var väldigt fin på träningen idag. Vi red först runt fyrkanten och gjorde några volter på långsidorna. Han var lite tjaffsig med skänklarna så först. I höger varv fick jag trycka till honom rejält med innerskänkeln så han fattade vad han skulle göra och tillslut rundade han sig faktiskt väldigt bra för den. När vi bytte varv så flöt han istället utåt så fick jobba med att parera det då. Jag tycker att det blev bättre och bättre och han lyssnade faktiskt ganska bra. 
 
I galoppen så samlade vi litegrann och åt vänster gick det väldigt bra och han var duktig men istället åt höger tyckte han att det var jättejobbigt och orkade inte alls på samma sätt. Men det kommer ;)
 
Förövrigt så hade galningen rymt strax innan vi kom. Han hade rejsat runt utanför och varit knäpp. Så går det när man är uttråkad ;) Iallfall så var han hur jäkla lerig som helst. Borstade länge men ändå var han hur lerig som helst.. Måste antingen duscha eller svampa av framförallt benen på honom inför tävlingen. Lerboll. 

Måndag igen

Datum: 2014-03-24 Tid: 16:29:26 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 7
Då var veckan igång igen. Hade första lektionen inställd så hade sovmorgon till 10 vilket var skönt. Hade matte sedan hål i 2 timmar och kollade på serie då. Dagen avslutades med kemi i 2 timmar och idrott. 
 
Åker till Cooper om någon timme så ska bli skönt att få träffa lillen igen. Har inte sett honom sedan i torsdags ju. Ska ha dressyrträning för Linnea så får se hur han sköter sig. Han har ju vilat 4 dagar förra veckan och sedan mest skritt de övriga dagarna. Fast han hade skött sig och varit snäll när Kicki tog in och ut honom så han är väl inte så överdrivet pigg. 
 
Schemat för veckan
 
Måndag: Dressyrträning
Tisdag: Dressyr eller Uteritt
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Lite dressyr först och kolla av honom sedan uteritt
Söndag: Dressyrtävling
 
Vinterbild nu när nästan all snö är borta! 

Tävlingsbilder

Datum: 2014-03-24 Tid: 09:07:34 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
 

Vadå svänga?

Datum: 2014-03-23 Tid: 18:52:44 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej allihopa! Kom precis hem och har haft det bra i Vemdalen. Har inte gjort mycket mer än åkt skidor, glott på tv och Supernatural. Rolig helg ;) 
 
Det var jättebra skidväder, någon minus/plusgrad och det var bra underlag i backarna. Dock så var inte mina skidor på humör så jag kunde knappt åka. Framåt gick bra men jag kunde inte svänga. Det gick ju att göra vanliga svängar eller vad man ska säga, men skulle jag försöka carva så måste man ju trycka ifrån och såfort jag tröck så gled skidorna bara iväg. Vilket inte var så jätteroligt då jag kom i full kareta och när jag svängde hade jag inget fäste alls. Jag fick köra på störtlopp och sedan svänga lite och då tappade jag all fart så fick köra störtlopp ingen. I skogen var det antingen stenhårt, is eller skare så gick knappt att åka där heller. 
 
Här hemma har den mesta snön smält bort vilket är väldigt härligt att komma hem till :D 
 
Nu ska jag ta och läsa lite bloggar innan jag däckar i soffan eller lägger mig. Är dötrött för har vaknat 7 båda dagarna.. Inte direkt så att man har återhämtat sig efter skolveckan som man ska göra. Tur vi bara går måndag till torsdag nu iallfall!
 
Kom på att jag kanske skulle ta en bild när vi åkte sista åket och då var jag redan en bit ner så fick bli lite träd ivägen ;) 
 

#Snyggast

Datum: 2014-03-22 Tid: 10:21:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
 

You are my saving grace

Datum: 2014-03-21 Tid: 18:22:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
 

Tack vädergudarna!

Datum: 2014-03-21 Tid: 15:21:45 Kategori: Today Kommentarer: 0
Tror vädergudarna hörde våra böner de senaste dagarna. Var 1-2dm snö på backen igår och imorse. Underbart nu! Bara det inte börjar toksnöa nu....
 
Snart åket jag till vemdalen så blir väl inte speciellt mycket uppdatering här. Har tidsinställt något inlägg med nån bild. Får se om jag lägger upp något därifrån eller om jag inte orkar. 
 
Så vi hörs nästa gång helt enkelt :D

Duktiga hästar

Datum: 2014-03-20 Tid: 21:18:22 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Ojojoj! Cooper skötte sig faktiskt halvbra idag. Nej men han var väldigt dampig och ville iväg hela tiden så när han inte fick gå framåt blev det uppåt istället så han studsade och lättade lite på frambenen men inte direkt mycket. Josefin provade trava lugnt på Equlius också och då sprang hon före så självklart blev Cooper lite förtvivlad då men han skötte sig. Travade på lite lugnt efter och det gick superbra. Tror vi har kommit på ett sätt att försöka komma åt stoppknappen på Equlius och för att han ska få mer respekt för Josefin och inte göra som han vill. 
 
Han har varit så pigg den här veckan eftersom han mest bara skrittat och gått lugnt. Nu vilar han ju fredag-söndag också så blir spännande att se vad som händer på måndag ;) 
 

A part of me

Datum: 2014-03-20 Tid: 09:50:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
 

Uteritter

Datum: 2014-03-19 Tid: 19:50:06 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Igår red vi ut en sväng i alla gångarter. Cooper var lite pigg och tyckte att det var kul. I galoppen försökte jag inte ösa på hur mycket som helst eftersom det var mörkt och vi red efter vägen. Han hade ju också vilat två dagar så fick han för sig att sticka så fanns det ju lite energi. Red på som vanligt och han fick gå på tygeln för då brukar han inte sticka. Han försökte köra upp huvudet och rejsa iväg men jag lyckades stoppa honom. Duktig häst ;) 
 
Idag red jag ut med Moa och vi skrittade i ca 40 min. Cooper var väldigt taggad på livet och hade gärna dragit iväg i full kareta men stackarn fick inte det ;) 
 
Imorgon ska jag troligtvis rida ut med Josefin och då SKA jag inte ha en skenande häst. 
 
 

100 dagar till BRÅVALLA !!!

Datum: 2014-03-18 Tid: 16:35:23 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 2
Jag döööör av längtan. Det kommer bli så sjuuuuuuuuuukt! 
 

Måndag och bio

Datum: 2014-03-18 Tid: 15:56:18 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej! 
 
Var för både för lat, sur och hade för lite tid för att blogga igår. Hade tre lektioner från 8-4 med en timme respektive 4 timmars hål. Gick hem på det långa hålet och gjorde i princip inget. Soffhäng och serie typ ;) Kunde ha bloggat då men var så arg dels för hålet och sedan att det snöade en jäkla massa. Var ju så perfekt i söndags då allt hade torkat upp och det var knappt lerigt. 
 
Cooper vilade både i söndags och igår. Han ska gå lungt nu tisdag, onsdag och torsdag sedan vila hela helgen eftersom jag åker till Vemdalen. Åkte bara upp till stallet och mockade snabbt igår innan jag skulle hem och duscha och fixa mig. Knappt en timme senare gick jag och mötte Rebbe och vi åkte till birsta. Gick runt lite där innan vi åkte till stan för att gå på bio. Vi såg Leave the world behind och den var gryyym. Satt och rös igenom hela filmen haha. Åh vad jag skulle viljat sett SHM. Så jävla grymma. Men ska inte klaga eftersom vi får se 2/3 av dom på Bråvalla ;) 
 
Kom hem typ 11 igår och då gick jag och la mig på en gång. 
 
Nu har jag kommit hem från skolan och ska väl åka till stallet någongång. Rider nog ut en sväng med full utrustning för han kan nog vara ganska pigg ;) 
 
<3 <3 <3 <3 

One day, we can learn to start again

Datum: 2014-03-18 Tid: 09:42:44 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 

Vafan hände?!?!?

Datum: 2014-03-17 Tid: 17:58:01 Kategori: Today Kommentarer: 0
 

Winds of dismay, they blew me away

Datum: 2014-03-17 Tid: 09:47:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
Redigering: Jag

Film från 9 mars + avramling

Datum: 2014-03-16 Tid: 19:37:54 Kategori: Filmer Kommentarer: 1
Musiken försvann så ni får överleva utan ljud. Avramlingen är också någonstans där i mitten tror jag så den måste ni kolla på ;) 

Jobba, birsta, Cooper

Datum: 2014-03-16 Tid: 16:52:52 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Jobbade på tävlingen från halv 9 till 12 idag. Stod på framhoppningen och det var ganska långtråkigt om man säger så. Fast det händer ganska mycket där så tiden gick ganska fort som tur var. När jag kom hem åt jag mat och sedan iväg till birsta. Åkte på hööks och köpte en magplatta och teddypad. Var också på lite andra affärer innan vi åkte till Cooper. När vi kom till stallet provade jag grejerna och magplattan kunde han ha men teddypaden var jättetjock så sadeln hamnade en decimeter högre upp och det känns som om det kommer bli jättekonstigt att rida så ska nog lämna tillbaka den. Får fortsätta använda den i fårskinn även fast den är lite stor. Han får skav av den men bara på vinterpälsen. Alltså han fick det aldrig på sommarpälsen så tror inte det är någon fara direkt. Förut när han inte var rakad så fick han märken av schabrakkanten också men nu när han är rakad där så är det ju ingenting.
 
Red ingenting för jag är dötrött. Kommer gå och lägga mig 7 idag och kolla på något avsnitt från nån serie innan jag somnar. Annars lär jag nog aldrig vakna imorgon. 
 
Försökte ta en liten bild på magplattan och det fick bli när han hade på sig den. 
 
Och förövrigt. Pappa filmade jättemycket på träningen med Carro förra veckan eller när det var då jag ramlade av. Men på mobilen så har det bara varit fyra jättekorta klipp så nu la jag över allt på datorn och då är filmerna mycket längre. Alltså finns det med då jag ramlade av :D Ska klippa ihop en film så lägger jag upp den här någongång senare :) 
 

Together we can take the fight

Datum: 2014-03-15 Tid: 17:40:04 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6

Tävling nr 2

Datum: 2014-03-15 Tid: 14:23:43 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Nu ligger Cooper väldigt stadigt på plussidan! Han var så himla duktig på tävligen och med allt runt om kring. Han gick rakt in i transporten både påvägen dit och hem. Vilket han har tjaffsat lite med sedan jag blev lite arg på honom men nu verkar det ha släppt! 
 
När vi kom till tävlingsplatsen och de så gick jag ju och anmälde mig. Frågade då om jag kunde efteranmäla mig och hoppa en gång till i LD men det kunde vi inte så vi fick köra på en runda bara. När vi lastade ur honom och gick runt med honom var han nästan helt coollugn. Lite skvätten ibland men det blåste storm också så inte så konstigt. På framhoppningen var han väldigt fin. Gjorde lite ökningar och fokuserade verkligen på galoppen och drev på mycket så att han skulle vakna. Hoppade ett par gånger och han kom ganska nära de flesta gångerna men han hoppade ändå helt okej. 
 
Gick in på banan och då var han väldigt lugn. Kollade på några hinder och han skyggade till lite för delarna till muren (skulle vara med i senare klasser) men annars så brydde han sig inte så mycket. Otroligt stor skillnad från förra tävlingen.
 
Själva rundan var väl egentligen inte en superrunda då hans språng var halvt åt helsike för han kom nära på nästan alla hinder och hoppade rakt upp och rakt ner typ. Meeeeen det struntar jag i för han hoppade ju :D Kom lite överdrivet nära på fyran så den rev han men annars så hoppade han på hur bra som helst. Jag är så himla nöjd med honom och det känns så bra! Finaste killen! 
 

Dagen innan fredag

Datum: 2014-03-13 Tid: 16:14:18 Kategori: Today Kommentarer: 3
Ojojoj tror att jag har ganska stor risk med att faktiskt lyckas bra på biologiprovet. Var ett bra tag sedan det kändes såhär bra faktiskt. Hade första delen igår och andra idag och kommer nog inte få A men starkt C eller B kanske, bättre än D - svagt C som förut ;) Läste tydligen fel på första uppgiften idag också så när man skulle svara vilka som var frisk svarade jag sjuk så kanske får ett halvt rätt på den om jag har tur ;) 
 
Annars så ska vi välja individuellt val och det ska vara inne imorgon. Och tror ni jag vet vad jag ska ta? Nä precis ja. Antingen spanska eller foto blir det iallfall men foto är det inte ens säkert att det blir om det är förlite som söker. Spanskan sägs vara askonstig och svår också och jag hatar verkligen den men jag vill ha meritpoängen. Hahah ååh orkar inte. 
 
Cooper ska bli lite masserad idag så han vilar. Ska fixa lite inför tävlingen idag också för hinner inte speciellt mycket imorgon. Kommer bli stress.se för ska hinna åka till birsta, Cooper, möte på THF + banbyggning och sedan till Julia. Tur vi slutar 11.40 imorgon säger jag bara! 
 
 

The party plays our favorite song

Datum: 2014-03-13 Tid: 11:15:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
 Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Saga
Redigering: Jag
 

Kan inte alltid gå bra

Datum: 2014-03-12 Tid: 21:08:46 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Hoppträningen idag har jag inte så mycket att säga om. Cooper var väldigt pigg men ganska borta i skallen stundvis så mina hjälper gick liksom inte igenom. Vi red slalom för att få hästarna mjuka och så men tycker aldrig att Cooper blev det utan han hängde sig mer i handen och ville gå väldigt lång och låg och jag lyckades aldrig korta upp honom.
 
När vi hoppade banan så var det blev slalom på en långsida och bommar i ett hörn, studs snett igenom och studs i hörnet innan en oxer på andra långsidan. Han blev väldigt okoncentrerad och skulle dra iväg och lyssnade inte riktigt på mig. Han fattade galopp över travbommarna eftersom han visste att det var galopp efteråt och sedan över första studsen så ville han gärna galoppera på fort fast han skulle gå ganska kort där och så. Han blev alltså för lång och jag fick honom aldrig mellan hand och skänkel och jag kunde inte korta honom. 
 
Jag skyller inte på honom utan jag hade kunnat lösa allt mycket bättre och gjort mer halvhalter och fått honom mer aktiv men nu gjorde jag ju inte det dum som jag var. Han var iallfall sjöblöt i svett så han fick jobba på ändå. 
 
Nya tag på tävlingen på lördag! 

All Turns Red

Datum: 2014-03-12 Tid: 16:21:31 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 2
 
Om ni har missat att Takidas album släpptes idag så fick ni nu reda på det nu. Alltså jag dör vad bra det är! Alla låtar är sjukligt bra och det går inte att beskriva med ord. Detta har dom lyckats väldigt bra med och enligt mig bättre än de senaste skivorna. 
 
Favoriterna är helt klart I Am The World, It Saved Me, I'm Coming Home och To Have And To Hold. Också One Lie och Purgatory som man kunnat höra tidigare. Jag älskar i princip alla men om jag måste välja fick det bli dessa. Har inte kunnat lyssnat helt på albumet heller så kanske kommer en ny favorit snart. 
 
Jag vill se dom live NUUUU!!! Värdelöst att de kommer till birsta ikväll när jag har hoppträning. Aja dom kan ju ta och spela här i Sundsvall istället! 
 
Världens bästa Takida! 

You're running circles in my head

Datum: 2014-03-12 Tid: 10:06:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Foto: Saga
Redigering: Jag

Skrittur

Datum: 2014-03-11 Tid: 19:25:03 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Åkte till stallet direkt efter skolan och skrittade ut på Cooper. Han var väldigt pigg och glad så det var ju bra. När vi gick hem så sprang det några ponnytravare framför så han blev alldeles till sig och kunde inte gå normalt utan trampade på stället och skulle iväg. Efter ett tag kunde han slappna av och gå riktigt igen. Knäpp ;) 
 
Nu har jag nyss duschat efter att jag var ute och gick med Emma i en timme så ska fixa mig lite nu innan jag ska kolla på ryttareliten som börjar idag. Måste också plugga till biologiprovet imorgon. Orkar inte plugga.. ;) Hade förövrigt samhällsgrejen idag som jag knappt tränat till för trodde det var till imorgon. Fast det var jätteenkelt så var bra att vi hade det idag för nu har jag bara biologin att plugga till. 

Serpentiner

Datum: 2014-03-10 Tid: 20:33:07 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Red Cooper i ridhuset idag och det gick bra. Gjorde serpentiner och på medellinjen fick han göra olika saker som halt, sakta av till skritt/trav eller fatta galopp. Han blev väldigt lösgjord och mycket mer alert eftersom det hände saker hela tiden. Travade först mycket och gjorde halt och avsaktningar men sedan provade jag även på galoppen och saktade av till trav och en ny fattning på medellinjen för att det ska bli en påbörjan till galoppombyten. På slutet red jag i en åtta och försökte byta galopp men det gick sådär. Han byter bara fram åt ena hållet och bak åt andra. När han bytte först fram och sedan när jag gjorde så han bytte bak så fick han väldigt mycket beröm så han ska förstå. Ska försöka träna mycket på det där sättet nu så kanske det kommer. Han kan ju eftersom vi gjort det jättemycket förut men nu går det inte längre. 
 
Det skummade om hans hals och vid bakbenen/rumpan var han väldigt svettig så det är bra för då fick han jobba på! 
 

Anledningen varför jag hatar skolan

Datum: 2014-03-10 Tid: 16:36:35 Kategori: Today Kommentarer: 1
Tre lektioner på 8 timmar. Alltså skämtar någon eller? Kom till skolan 8 och fick nya schemat av våran mentor. Jag och Jenniefer satt och var förbannade så vi tappade bort tiden så vi blev lite sena till lektionen. Så vi skyndade oss dit men självklart var lektionen inställd. Så hål i 2 timmar för att sedan ha matte och ett till hål i 2 timmar tills kemin och idrotten. Underbart! ...eller inte.
 
Har också gått runt och varit handikappad hela dagen för mitt knä fick sig nog en smäll igår när jag ramlade av första gången då jag halvt landade på benet. När jag suttit still länge så kan jag inte sträcka ut benet så får halta runt. Men på idrotten när jag gick bredvid Jenniefer när hon åkte skidor så släppte det ganska fort så när jag gick hem kunde jag gå normalt. Fast nu när jag suttit still i 5 minuter så kan jag inte gå igen haha.. 
 
Nu ska jag åka till stallet och rida i finvädret :D
 
 
 

Hahahaha dööör

Datum: 2014-03-09 Tid: 17:35:47 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Hahahhaha orkar inte. Så jäkla smidiga XD 
 

Hoppträning och tårta gånger 2

Datum: 2014-03-09 Tid: 17:17:52 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Imorse hade jag första hoppträningen för Carro och det gick verkligen jättebra! Även fast jag åkte i backen två gånger, haha sopa.
 
Vi hade en kombination på långsidan, en oxer snett igenom och ett litet hinder på en volt. Började med lilla hindret och det var då jag ramlade av. Hindret var ganska snävt så han blev jätteförvånad när det kom så han drog sig jättemycket och hoppade över sockerbiten på något konstigt vis. Jag tappade balansen och hamnade åt vänster så jag stod typ i den stigbygeln. Vilket ledde till att han blev rädd för mig och sprang åt höger snävare och snävare så jag åkte mer och mer åt vänster. Eftersom jag stod i vänsterstigbygeln så kunde jag halvt hoppa ner bara för att jag kände att jag aldrig skulle få tillbaka balansen och då skulle jag väl flyga av tillslut ändå. 
 
Efter det så hoppade jag upp igen och vi gjorde samma sak fast la ner så det bara var en markbom. Travade och galopperade över den åt båda hållen innan vi började med själva hoppningen. Gjorde lite olika vägar och sånt men hela banan var, kombinationen på långsidan och sedan snett igenom och hoppa oxern för att sedan hoppa första hindret i kombinationen. Största fokuset var att jag skulle rida på mycket och hitta en bra galopp eftersom det blir lätt att jag rider sakta. Han hoppade såklart tusen gånger bättre då. Vi hade också lite tittigare hinder som sockerbitar under ett hinder, en grind i oxern och sedan koner och en skylt under ena. Han tjurade lite men det gick ändå bra. Han hoppade det mesta på andra försöket men mär vi hoppade kombinationen åt andra hållet så stannade han flera gånger på skylten så då dummade han bara sig. 
 
Andra gången jag ramlade av var då vi hoppade kombinationen och han halvt stannade på sista hindret så han hann inte lyfta upp benen så han hoppade rakt in i hindret och jag åkte av efteråt. Duktigt! Har det på bild så lägger upp det någongång. 
 
Pappa stod också och filmade alltihop men av någon anledning så blev det bara två korta då vi hoppade lågt så det var lite synd.. Hade varit kul att se filmen då jag ramlade av ;) 
 

Ny header

Datum: 2014-03-08 Tid: 23:16:16 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 3
Ja nu har jag fått upp en ny header iallfall. Hade lite ideér på en annan header men hade inte dom rätta bilderna för det så fick bli en i likadan som förut fast med andra bilder. Blev bara två stycken också men kanske lägger in nya eftersom när jag redigerar. Ska också fixa en ny bakgrund, presentationsbilden och ändra lite färger. Men det tar vi en annan dag ;) Stort att jag ens fått upp en header tycker jag! 
 
Nu ska jag ta och lägga mig och kolla på supernatural, och hata på att Sanna vann melodifestivalen! 
 

Snygging i rosa ♥

Datum: 2014-03-08 Tid: 16:44:43 Kategori: C fotografering Kommentarer: 7

Ny grejerna!

Datum: 2014-03-08 Tid: 11:37:08 Kategori: Today Kommentarer: 4
Igårkväll fick jag grejerna som Rebbe köpte till mig. Suveränt! :D Tror Cooper får ha det rosa på tävlingen nästa helg ;) Fast han ska få inviga det idag för jag och Saga ska fota lite. Förhoppningsvis lite bilder så jag kan göra en ny header :D 
 
Nu måste jag sticka, så vi hörs :D

Film från 3 mars

Datum: 2014-03-07 Tid: 18:41:27 Kategori: Filmer Kommentarer: 2
Ställde upp mobilen och filmade lite måndags bara för att kolla lite själv men klippte ihop litegrann som ni kan få kolla på. Han var inte så bra i galoppen men traven var helt okej. Han gjorde ganska fina ökningar också som ni kan se på filmen. 

Snart kommer jag ha en häst med tre ben

Datum: 2014-03-07 Tid: 16:00:26 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Red ut med Josefin idag och jag kan inte säga att hästarna skötte sig så otroligt bra haha.. Vi red i skogen en bit och från början skötte sig Cooper bra. Efter ett tag vände vi och då skulle vi springa lite och självklart drog Equlius och då även Cooper. Han stannade dock efter backen men sedan fick han för sig att galoppera in i skogen.. Fick som tur var ganska fort stopp. När vi kom tillbaka till stallet så red vi ner mot travbanan och vi travade lite lugnt då och det gick jättebra. Första gången Equlius travade i ett lugnt tempo. När vi vände och skulle hem så hamnde dom lite bakom så Josefin drev på lite men E travade på långsamt, men helt plötsligt skulle han dra iväg. (Och när Josefin håller honom så springer han på snedden) så han kommer jättenära Cooper med bakdelen så då stack C. Är först en uppförsbacke så jag försökte bromsa honom där men det gick inte och efter det är det en lång nedförsbacke och då höll jag bara ett stadigt tag i tyglarna bara för att hjälpa honom med balansen för jag satt bara där och tänkte "nu går han omkull, nu, nu, nu". Han höll sig på benen iallfall och i slutet på backen då det är ca 20 meter från gården så stannade han. 
 
Alltså herregud vad fasiken ska man göra? Jag blir så himla arg på honom för snart lär han gå omkull. Dumma häst. 
 
Lägger ut denhär fina igen. Här skulle jag nog kalla honom lugn om man jämför med idag... 
 

Rakad häst och misshandlad ägare

Datum: 2014-03-06 Tid: 19:43:31 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Som jag sagt tidigare så var det rakning på schemat idag. Cooper skötte sig väl så mycket han kunde men han är ju så himla kittlig! Rakade först halsen och då stod han helt still. Likaså på sidan av magen och större delen under magen. Men när det kom till ljumskarna så höll han på att dö. Han kunde inte så still så han kastade sig och hade. Självklart så skulle vila på ett ben hela tiden vilket gjorde allt ännu svårare och när jag flyttade på honom ställde han sig riktigt i några sekunder sedan vila igen.. Så han blev lite tussig där och bak på benet blev det inte så jättevackert heller men orkade inte fortsätta och finslipa när han inte hade lust att stå still.
 
När han var som värst så lyckades han sparka till mig på foten också. Han fick världens fullträff med en brodd på min fotknöl. Inte det skönaste jag varit med om kanske. Han gjorde det ju såklart inte med vilje utan han slet sig bakåt och tröck halvt in mig i väggen och när han tappade greppet (glider med broddarna på golvet) så råkade han träffa mig på foten. 
 
Men han blev klippt som vi hade tänkt iallfall, dock inte så vackert men det har vi ju anledningar till ;) 
 
Sedan efter så red jag till ridhuset och mamma longerade Caija. Red bara i 20 minuter där kanske men han var verkligen döfin i traven! Kunde korta honom ganska mycket och han var jättesnygg. Gjorde också lite fram och bakdelsvändningar och det gick också bra. Galoppen är en annan historia och idag drog han iväg faktiskt, men så kan det ju gå ibland. 
Framifrån ser det ju inte helt hemskt ut iallfall ;) 
Och sådär härlig är min fot just nu. Skulle inte bli förvånad om svullnaden kommer bli större heller. På andra bilden är märket från brodden inringat också. Fattar inte riktigt hur det lyckades bli ett märke med tanke på att jag hade en sko och allt.. 

Lite nya grejer :D

Datum: 2014-03-06 Tid: 10:59:22 Kategori: Today Kommentarer: 2
Sitter i sängen och har nyss pratat med Rebbe i ca 30 min för att hon är på Ullared och shoppar loss. Hon ska köpa två schabrak, benlindor och paddar till mig. Ett rosa allround schabrak och ett svart dressyr. Haha Cooper kommer bli så söt i rosa så ;) Kommer bli knappt 400kr så det är ju helt okej :D 
 
Nu ska jag åka iväg och gymma med Emma innan jag ska till stallet. 
 
I brist på bilder
 

Längtaaaaaar

Datum: 2014-03-05 Tid: 17:37:53 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
Alltså AAAAH. Längtar som en galning tills på onsdag!!! Hoppas på att det är lika grymt som det låter. 
 
Förövrigt så kommer killarna till birsta på onsdag också men självklart så har jag hoppträning då. Sämst men lär ju inte vara världens konsär där satt ;) 

Onsdag onsdag onsdag

Datum: 2014-03-05 Tid: 12:40:35 Kategori: Today Kommentarer: 2
Idag ska jag rida ut med Saga. Blir nog inte så jättehårt utan vi kanske travar och galopperar några bitar. Tänkte gå till ridhuset imorgon och sedan förhoppningsvis en lugn tur på fredag. Ska rida med Josefin och man vet ju aldrig vad Equlius kan få för sig liksom ;) Lördag blir det hoppning och jag funderar på om han ska vila på söndag. Sedan ny vecka igen! Känns nästan som om lovet är över nu haha. 
 
Imorgon ska Cooper äntligen rakas också. Åh vad sköönt. Äntligen! Rakar hela halsen och sedan vid magen och bakåt men vi lämnar ryggen och rumpan. Blir nog suveränt :D
 
soullessprincess56:

yes on We Heart Ithttp://weheartit.com/entry/98726993/via/alltimefallout
surfursparadise:

☀follow for more summer☀
surfursparadise:

☀follow for more summer☀
  
Tumblr <3 <3

Bra uteritt

Datum: 2014-03-04 Tid: 17:14:08 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Red ut med Pernilla idag och vi red bara efter vägen och förbi ridhuset där det är en ganska brant backe som vi galopperade upp för två gånger. Cooper var ganska pigg och tyckte att det var kul. Han försökte bara sticka en gång också vilket är väldigt skönt. Tröck till och med på honom en gång och då var Caija en bit framför men ändå så stack han inte. Skööönt! :D
Jag och Pernilla hade också ganska kul, stackars hästar som behöver höra på oss ;) 
 
 

Spider hunter

Datum: 2014-03-04 Tid: 13:39:08 Kategori: Today Kommentarer: 2
Sitter just nu och är rädd för när jag bäddade min säng och råkade röra på mattan så sprang en asstor spindel ut därifrån. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH. Skrek och sprang ut i köket och så modig som jag är så tog jag ett glad och fångade den. Fick också ett råd av Rebbe att he en till grej över. Vem vet den kanske lyckas ta sig ut. Alltså jag dööör. Den får stå där tills pappa kommer hem, hoppas den dör av syrebrist eller något. 
 
Tur att jag ska åka till stallet om en halvtimme så jag slipper vara i samma rum som den äckliga saken. Alltså tänk hur länge den har varit där under. I'm crying :'((((
 
Förutom att leka spider hunter (haha wtf) så gjorde jag exakt samma sak som igår. Legat i sängen och kollat på serie. Vilket liv! 
 
Nej nu ska jag göra mig iordning! Ajöken. 
 
 

Top 6

Datum: 2014-03-03 Tid: 23:21:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
 
Kärlek på hög nivå!
 

Totalt ointressant dag, bortsett från ridningen

Datum: 2014-03-03 Tid: 21:37:22 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Vart ska jag börja. Vakna klockan 8, serie, serie, serie, gå upp klockan 1, åka till stallet, rida, åka hem, äta, duscha, serie, serie och nu här. Ja så har min dag varit idag. Är fortfarande trött men är mycket piggare så jag kan ju äta och sånt iallfall. Imorgon lär jag nog vara helt på fötterna igen. 
 
Cooper gick halvfint idag. Han blev genomblöt och på slutet kröp han bakom hand och orkade verkligen inte så han blev lite slutkörd. Gjorde inget jätteavancerat utan försökte få honom i en kort form och pressa honom lite där vilket ledde till att han tjurade ihop ett par gånger. Han blev faktiskt väldigt fin i traven men galoppen var det väl lite sisådär med. Han var helt döv för vänsterskänkeln så fick aldrig runt honom för den skänkeln. Var tvungen att bli lite arg på honom och bankade till rejält ett par gånger tills han lyssnade och då tog han den okej iallfall. Blev inte så mycket bra galopparbete för att han tjurade mest och när han väl la av så orkade han inte istället så han kröp ihop och gick med nosen i bogen så då fick jag lägga av. 
 
Provade också på ett par galoppombyten men alltså det går inte. Jag vet inte vad som blir fel men han byter bara fram så det blir korsgalopp. Han har ju kunnat gjort klockrena byten förut. Åååh blir så frustrerad... 
 
Imorgon blir det någon form av lugnare uteritt för han har gått hårt två dagar irad så det blir bra!
 

AVICII 28/2 - 2014 ◢◤

Datum: 2014-03-02 Tid: 12:24:53 Kategori: Today Kommentarer: 4
Magiskt, galet, underbart, bäst, otroligt, megasuperdunderbra, OMG, jag döööör. Ja ungefär så går väl spelningen att beskriva med ord. 
 
Det var först tre DJs innan Audrio, Henrik B och John Dahlbäck. Audrio var inte speciellt bra, han hade exakt samma dunk eller vad man ska säga, hela tiden. Sedan hade han massa låtar då såklart som han remixade men allt slutade med samma dunk. Vilket var ganska tråkigt. Henrik B och John Dahlbäck var istället riktigt bra och ja vi önskade mer än annat att gå ner på dansgolvet och försökte hitta ställen vi kunde komma in på. Men det stod väldigt mycket vakter längst med hela staketet så vi var för fega för vi hade ingen lust att bli utkastade. Så vi fick nöja oss med att stå på läktaren. 
 
Iallafall så skulle Avicii börja 9 men allt var lite försenat så han började 20 över. Folket på våran läktare var puckade och satt still medans vi var galna men efter ett tag så lossnade det för dom också så de flesta stod upp. Vad mer ska jag berätta. Låtarna var grymma och allt var bara så braaaa! 
 
Efteråt skulle vi träffa Rebbes kusiner och det var lite kaos innan vi hittade dom och när vi hittade dom hade vi vääääldigt kul haha. Tog ca 3 timmar att komma hem för vi fick vänta ganska länge på tunnelbanorna och bussar men vi hade underhållning av Rebbes kusiner och deras kompis så det var askul. Kom hem ca 3 och då la vi oss och sov. 
 
Klipper väl ihop en film någongång så får ni höra lite också. 
 
 

 
Annars så har vi inte gjort så himla mycket. Var i stan en snabbis igår innan vi åkte hem men orkade inte handla. Stressåt donken innan Avicii och vi fick vakterna skickade på oss för att vi inte fick sitta på BJs och äta även fast vi hade köpt glass också. Så åt en halv cheese och höll på att spy... Sedan igår åt vi pizza till frukost igår. Tre bitar räckte innan vi höll på att dö. Var alltså inte så sugen på något sånt till middag igår ;) Så annat än att åka tåg, äta, varit illamående, och haft kul har vi nog inte gjort :D 

Vaken fast död

Datum: 2014-03-02 Tid: 11:55:57 Kategori: Today Kommentarer: 0
Vaknade för en timme sedan ungefär efter att ha vaknat både 7 och 9. Är galet trött i kroppen nu och kan knappt gå för mina vader är döda. Har aldrig fått träningsverk efter en spelning men nu alltså haha! Ska åka till stallet om en halvtimme ungefär. Blir väl en skritt- och travuteritt med kanske lite galopp för han lär nog vara lite piggelin. 
 
Senare idag ska jag nog fortsätta dö och kolla på film resten av dagen haha...
 
Bara för att han är söt lägger jag upp denhär igen. 
 

Hemma

Datum: 2014-03-01 Tid: 23:14:56 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nu är jag hemma och orkar verkligen inte blogga. Är död i skallen så ska nog ta och se film eller serie. Men känns inte så säkert att se supernatural för tillfället för då lär jag ju inte somna. 
 
Meeeeen förövrigt så var AVICII GRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYM igår. Han spelade i 2,5 timme och alltså shit vad jäkla underbart det var. Skriver mer imorgon eller nångång då jag kan tänka lite klarare ;) 
 
Det sämsta var väl att stå på läktaren. Men får trösta mig med att vi stod längst fram på Bråvalla!
 

RSS 2.0