'Cause we walk in the party like fuck everybody

Datum: 2014-05-31 Tid: 10:18:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Hotellfrukost innan MC-dagen

Datum: 2014-05-31 Tid: 09:12:33 Kategori: Today Kommentarer: 0
Suddig och inte så fin bild på min lilla hotellfrulle idag. Det är nämligen MC-dagen idag och då börjar vi alltid med ett sista möte och hotellfrukost. Var i stan redan klockan 6 för att bygga fram lite grejer så har varit vaken sedan halv 5. Kom hem nyss och ska snart dra på mig MC kläderna och åka upp till platsen där vi samlas. Ska "jobba" där fram till 12 då kortegen avgår, för att sedan jobba inne i stan tills alla har parkerat. Jag åker näst längst fram. Cooling ;) Synd bara att det är så dåligt väder för då kommer det nog inte komma så mycket motorcyklar..

We were born and raised to rock this song

Datum: 2014-05-30 Tid: 22:14:10 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Pernilla och Caija, Saga och Djärv, Jag och Cooper, Fanny och Nisse
 
3 av alla 715 bilder som min mamma fotade på oss idag. Supervackra tjejer i regnkläder haha! Hästarna ville dock inte sammarbeta så det blev inte speciellt många bra bilder. Tur vi är snygg iallafall! 

Äntligen nytt!

Datum: 2014-05-30 Tid: 21:50:00 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 3
Före:
Efter:
Äntligen en ny design! Det är ju snart juni och sommar och då går det inte för sig att ha snöbilder!!! Har haft lite små tankar och testat lite olika "grunder" men har inte haft någon riktigt bra bild att ha som header så har inte kommit så långt. Idag fick jag Fannys bilder från tävlingen i söndags och då var det många fina och älskar den som jag tog som header. Så sjukt snygg! Fanny är så dukig så gå in och kika på hennes blogg :D 
 
Vad tycker ni då? Hiss/Diss? :D
 

Let's wreck everything I've built except the base

Datum: 2014-05-30 Tid: 10:40:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Take my hand, come with me, to the world of dreams

Datum: 2014-05-29 Tid: 22:26:43 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

Klockren träning!

Datum: 2014-05-29 Tid: 17:21:26 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Började med att skritta på en igenvuxen väg och lite sånt innan vi kom fram till paddocken som vi skulle träna i idag. Har varit där en gång tidigare för snart två år sedan. Det tog ungefär lika lång tid att gå dit som till ridhuset och det är lite roligare att vara i en paddock + att det finns mer hindermaterial där. Roligare nu till sommaren!
 
Jag ville träna på liknande vägar som varit på senaste tävlingarna + långa oxrar. Framförallt oxrarna för det har kännts på tävlingarna (framhoppningarna) som om han inte riktigt tror att han kommer klara det. Få upp självförtroendet på både mig och hästen helt enkelt. 
 
Det stod redan en kombination och oxer där så det enda vi fick flytta på var det ensamma räcket. Vi började med detta för då fick vi först träna på en väg som nästan grunden på hela förra tävlingen. Alltså rakt fram och lite snett åt sidan eller tvärt om. Hoppade också igenom kombinationen ett par gånger och det gick suveränt. 
När vi kände oss klar med det flyttade vi räcket så det blev räcke in, oxer ut i kombinationen. Då hade både han och jag redan fått upp lite självförtroende i kombinationen sedan innan så nu var det bara att det blev ett lite längre hinder helt enkelt. 
 
Började på kanske 80 och sedan längde vi och höjde allt eftersom och till sist kan det ha legat på runt 110cm. Så himla stolt över min fina lilla ponny! Han hoppade som en gud och det var så himla roligt. Han tyckte också att det var jättekul tror jag för han var jättetaggad och rusade iväg bara jag tänkte galopp. 
 
Känns jättebra och skönt för mig att han hoppade allt idag och stannade inte en gång. När vi kom lite knas gjorde han allt för att ta sig över. Tror både han och jag fick mycket mer självförtroende så nu ska han minsann inte behöva stanna på oxrarna längre och framförallt inte på framhoppningen! 
 
Sista språnget. Mina stjärna 

Sooool

Datum: 2014-05-29 Tid: 14:16:55 Kategori: Today Kommentarer: 3
Cooper hoppade så j***vla bra idag. Ena oxern slutade nog på ca 110. Galet duktig!! Nu ligger jag ute och tjockar i mig glass som ni kanske ser.
 
Berättar mer om träningen senare!

Mitt i natten

Datum: 2014-05-29 Tid: 01:23:45 Kategori: Today Kommentarer: 2
Idag var det sista skoldagen för denna vecka. Satt inte helt fel! Var hemma en stund innan jag åkte till stallet och red Cooper. Red ut och galopperade ganska mycket. Från början var han väldigt pigg men när han fick jobba blev han väldigt trött. Stackarn var jätteblöt efteråt och stod och halvsov på gången. 
 
Under kvällen var jag ute och fotade lite blommor. Gick ut lite för tidigt så det vart lite väl starkt solljus men gick in en stund och duschade och när jag gick ut igen var det mjukare och finare ljus. Fick till någon hyfsat bild iallafall. Var väldigt länge sedan jag fotade blommor, det också ja. Måste verkligen börja fota igen!! Skärpning. 
 
När jag hade fotat klart drog jag till ica och köpte BJ och la mig i soffan. Glodde på ett avsnitt av Supernatural innan Rebbe fick mig att gå ner till vattnet där hon och Malin var. Var där 10 till 12 ungefär då vi drog hem till mig och var här en stund.
 
Nu måste jag nog ta och sova. Fast trött är jag inte så vi får se hur det blir med det. 
 
 

Top 6

Datum: 2014-05-28 Tid: 14:41:03 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1
Idag släpptes nya band till Bråvalla = uppdatera Bråvallalistan! :D

Come back home and it don't feel the same

Datum: 2014-05-28 Tid: 10:06:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

Det senaste med Cooper

Datum: 2014-05-27 Tid: 21:26:17 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Jag har knappt bloggat något om Cooper på senaste tiden känns det som. Utom tävlingen då. Det har bara kommit upp andra saker som kommit före och vi har knappt gjort något heller så har inte varit så mycket att berätta om.
 
Bilderna som kommit upp i några dagar var från träningen i onsdags. Vi var bara tre från början men då ena hästen blev lite väl galen fick dom avbryta och vi blev bara två stycken. Hade lite banhoppning och hoppade i åttor ungefär. 
 
Ungefär så stod hindrena och det jag har ritat var två av banorna vi hoppade. Var mest den mörkröda/bruna vi hoppade. Det gick iallfall jättebra och Cooper var jätteduktig. Vi hade dock inte så högt utan runt 85 var väl det högsta.  
 
Resten av veckan red jag ut tror jag. Inte så avancerat för det var ganska varmt så blev barbacka på hack de flesta dagarna. Söndag var det tävling, igår longerade jag och idag fick han vila eftersom jag var hos frissan. 
 
Imorgon kanske jag rider ut i alla gångarter och någon dag framöver blir det kanske lite dressyrträning i paddocken eller ridhuset. Ska gå och hoppträna med Carro någondag också tror jag.
 

Lite ljusare, lite bättre

Datum: 2014-05-27 Tid: 21:03:33 Kategori: Today Kommentarer: 0
Sådär då var håret klart för i sommar då. Skönt att få bort utväxten. På efter-bilder ser det mörkare ut uppe på huvudet än vad det är i verkligheten. Det är kanske inte exakt samma färg genom hela håret men det är inte sådär grovt heller.
 
Har slingat hela håret förut utom en gång då hon bara tog utväxten eller längden varannan gång. Idag tog hon utväxten varje och hela längden var fjärde eller något sådant. Gick därför lite fortare så tog bara 2,5 timme än 3-3,5 som det brukar ta. Ljusare blev det iallfall och det var det som var meningen. Är mest utväxten man vill ha bort ju! :) Hon klippte bara någon centimeter också vilket var bra. Har ju ganska långt hår nu faktiskt. Men längre ska det bli! 

But we don't talk in the same way that we used to

Datum: 2014-05-27 Tid: 10:02:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

Vila i frid finaste Gregory ♥

Datum: 2014-05-26 Tid: 20:48:00 Kategori: Ridning Kommentarer: 1
Det gjorde ont i mig att gå in på facebook och se att personer lagt ut bilder på Gregory och skrivit att han nu inte längre är vid liv. Fina, fina Gregory! ♥ 
 
Den sura lilla storhästen som jag av någon anledning alltid ville rida på ridskolan. Även då jag red ponny. Det har alltid varit något speciellt med honom. Jag kommer inte ens ihåg första gången jag red honom men efter det lär jag ha varit fast. Jag tjatade på min ridlärare att jag ville ha honom i ponnygruppen och ibland hade jag turen att få honom. När jag sedan började på storhäst fick jag rida honom mycket och i träningsgruppen hade jag honom varje gång ganska länge innan jag bytte till Exxet. Senaste gången jag red honom var i slutet av förra sommaren då jag red igång honom efter sommarjobbet. Vackra häst ♥ 
 
På en av försäljningsbilderna på Cooper var dom så lika varandra och framförallt halsen. Jag såg bara Gregory i honom på den bilden. Nu när C ändrat sig i kroppen finns det inte mycket likheter, men det fanns, och Gregory kommer alltid finnas i Cooper på den bilden. ♥ 
 
Nu har han det bra och slipper att ha ont ♥ 
 
Bilder från 2012.

Nytt

Datum: 2014-05-26 Tid: 15:16:00 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 1
I fredags åkte jag på birsta direkt efter skolan. Lämnade tillbaka mina vita shorts jag köpte för ett tag sedan och köpte ett par andra som jag mycket snyggare. Shortsen var på cubus så passade på att byta dom mot en bikini. Tröjan var ganska fin och kostade bara 50kr så den fick följa med hem också. Handlar för mycket känner jag ;) 
 
När jag kom hem hade ett par av mina converse kommit som jag beställde.Blåa och fina fast färgen gör sig inte riktigt på bild. Nu väntar jag bara på att dom vita ska komma och förhoppningsvis kommer dom kanske nu i veckan.

I looked back 'cause I liked what I saw

Datum: 2014-05-26 Tid: 10:56:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

Tävling 25 maj

Datum: 2014-05-25 Tid: 23:27:56 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Som jag berättade förut så gick tävlingen som den gick. Kom dit 20 i 9 ungefär och gick banan och grejade. Banan var lite taskig om man tänker på Cooper. Ettan var på mitten av långsidan och tvåan kom bara några galoppsprång efter, sedan en snabb sväng till trean och snabb sväng igen mot en linje snett igenom. Efter det blev det ganska snälla svängar. 
 
När jag väl började rida så var Cooper var finare än någonsin. Han hade spänstiga steg och riktigt bra tryck i sig. Han hoppade superfint på framhoppningen och allt kändes verkligen perfekt. Men såfort vi kom in på banan spände han sig, gick in i sin egna lilla bubbla och struntade helt i mig där uppe på ryggen. Red mot ettan och bredvid anridningen var det en vattengrav som han skyggade för så fick lägga en volt och köra igen. Som tur var innan jag ridit igenom starten. Han hoppade ettan bra och sedan kom tvåan fort och det gjorde han ett kaninskutt över. Sedan kom den snabba svängen mot trean och han tänkte hoppa men det blev ett halvt hopp så han hoppade med frambenen in i hindret. Fick vänta medans dom byggde upp och då tänkte jag lugna ner honom lite men det gick inte att få kontakt med honom. Kom igen två gånger och han stannade båda gångerna. Alltså blev vi uteslutna. 
I andra klassen var han också fin på framhoppningen. Eller under framridningen ska jag säga. För när vi började hoppa stannade han några gånger. Både på räcket och oxern även fast vi hade sänkt. Likadant som han gjorde på förra tävlingen i LCn. Tillslut hoppade han iallafall och när han väl hoppade var det oftast jättefina språng.
 
Gick in på banan igen och denna gång kändes det som en lättare bana för Cooper. Var liknande svängar men lite längre transportsträckor efter fjärde hindret. Började med ettan som han stannade på tror jag haha. Sedan kom vi mot andra hindret som var det han vägrade ut sig på i den tidigare klassen. Det var ett räcke som hoppades från andra hållet istället för en oxer som innan. Det hoppade han bra och sedan blev det en liknande sväng mot tredje hindret igen som då var andra hindet i tidigare klassen fast hoppades från andra hållet. Där fick han då för sig att vägra ut sig. Ett vitt vanligt enkelt hinder som var det minst tittiga. 
 
Är riktigt besviken över honom för han var verkligen bara dum. Eller i första klassen då han hoppade halvt in i hindret så förstår jag att han blev lite rädd. Men i andra klassen. Ett vitt/svart enkelt räcke? Hallå liksom?
 
Nästa hoppträning blir det träning av långa oxrar och liknande svängar som var nu på tävlingen. Han ska minsann lära sig och få upp lite självförtroende!
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

Utesluten × 2

Datum: 2014-05-25 Tid: 16:22:34 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Tävlingen gick som den gick. Utesluten på tredje hindret i båda klasserna. Hindret på bilden var en oxer som hoppades åt andra hållet och det vägrade han ut sig på i första klassen. I andra vägrade han ut sig på ett vitt vanligt räcke som han hoppade i första klassen fast då åt andra hållet. Blev självklart besviken och vansinnig på honom eftersom han bara är dum, men aja. Han är bäbis.
 
Fanny var med och fotade jättefina bilder så kanske kan fixa en ny header nu :D
 
Är hos farmor och farfar nu så berättar mer ikväll :)

I won't make it to the show without your light

Datum: 2014-05-24 Tid: 10:12:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 18-105mm f/3,5.5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma
Redigering: Jag
 
 
 

Ett år ❤

Datum: 2014-05-23 Tid: 21:00:05 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Tiden går otroligt fort. Känns som det var igår då han lastades ut ur lastbilen mager och pytteliten efter resan. Han var så tittig och blev rädd för minsta lilla. Kommer ihåg att jag inte ens fick borsta honom i ansiktet och gjorde man för snabba rörelser flög han bakåt. Satt han då fast fick han panik och försökte slita sig. Nu är han världens coolaste i de flesta fallen. Står oftast lös på stallgången utan några problem och kan somna när man borstar honom i ansiktet. Nu är han nyfiken och visst blir han smårädd om man gör snabba rörelser eller kommer med något mot honom men då backar han försöktigt istället för att få panik. 
 
Utvecklingen både hanteringsmässigt och i ridningen har gått väldigt snabbt uppåt. Jag har utvecklat min ridning väldigt mycket och han har fått mycket mer muskler så han orkar mycket mer nu. I sommar blir det förhoppningsvis mycket tävling och träning och vi ska kämpa på! Målet innan nyår är att starta LB hoppning men vi tar det i hans takt!

Ett år i film

Datum: 2014-05-23 Tid: 19:14:25 Kategori: Filmer Kommentarer: 1
Jag är så tacksam för att du är min, fina, fina ponny! <3

Har man inte en rymdraket till dator så

Datum: 2014-05-22 Tid: 20:37:06 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har sedan igår försökt mig på att klippa ihop en film under året med Cooper. Denna dag för ett år sedan kom han. Egentligen är det imorgon för det är 23e men han kom en torsdag. Tänkte att filmen skulle komma upp imorgon så har fått skyndat mig lite. Men min dator tycker det är kul att hänga sig när det blir mycket så har fått startat om moviemaker lite nu och då. Den gillar inte heller att göra två/tre saker samtidigt när moviemaker är uppe så därför har jag knappt kunnat haft en internetsida uppe. Nu är iallfall filmen klar bara det att den inte vill sparas så får väl se när jag lyckas med det. 
 
Tänkte försöka redigera lite bilder från hoppträningen igår också som förövrigt gick väldigt bra. Fast först var det den där jäkla filmen som skulle sparas...
 

Top 6

Datum: 2014-05-21 Tid: 11:42:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1

Lerinpackning

Datum: 2014-05-20 Tid: 22:22:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Sovmorgon <333333 Vaknade halv 9 ungefär och gick och la mig i soffan. Glodde på TVn i en timme ungefär innan det var dags att fixa sig och dra till skolan. Slutade klockan 3 och under sista lektionen regnade det hur mycket som helst, tror det var någon som stod med hinkar och kastade på taket... Som tur var avtog det lite när vi skulle hem men det var fortfarande mycket.. Skulle åka till stallet direkt efter skolan men kände inte riktigt för att åka moppe dit i spöregn. Fast som tur var slutade det regna och blev ganska fint väder så jag kunde åka.
 
I stallet mötte jag först en väldigt ren häst, tills att han vände på sig och jag fick se andra sidan... Herregud vad lerig han var, var nog bland det värsta han varit. Det gick bort bra ändå och han blev glansig och fin. Red ut barbacka på hacket och han var jätteduktig. Skrittade och travade mest men tog några galopper också. Är så himla glad att han sköter sig nu och inte sticker. Var inte länge sedan då jag knappt fick stopp med bett och nu kan jag rida på hack! Min duktiga häst <3
 
När jag kom hem fick jag skynda mig och duscha innan vi åkte iväg till min kusin för hans pappa fyllde år. Var där fram tills nu så därför jag inte hunnit bloggat.
 
Nu ska jag kanske kolla igenom matten en sväng innan jag ska titta på Supernatural. Första lektionen är inställd imorgon så börjar halv 11. Helt okej! ;)
 
Ja ni ser ju skönheten.
Lite renare, lite bättre.

I will never forget the moment

Datum: 2014-05-20 Tid: 10:55:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
 
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Juni & Spotlight, Matilda & Kupido, Jonna & Jonte, Fanny & Donald

Mjuk och fin häst igen!

Datum: 2014-05-19 Tid: 20:53:18 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Skola som vanligt idag och gick 8-4. Gjorde inget speciellt utan samma gamla vanliga. När vi äntligen slutade åkte jag hem och bytte om innan jag drog till stallet. Fanny kom strax efter mig så jag red med henne.
 
Vi gick till ridhuset och hade lite bommar. Först fem travbommar på böjt spår som sedan blev galoppbommar. Började först att värma upp Cooper i alla gångarter och vilken skillnad det var på honom mot för ett par dagar sedan. Nu var han jättemjuk och fin i kroppen och rolig att rida! Böjde honom lite ut och in och kollade av hur han var. Red sedan över bommarna och det gick väl sisådär i början. Cooper tyckte att det var väldigt konstigt med så många bommar. Han snubblade och hade sig men tillslut gick han riktigt fint över! Han tog megasteg så fick kämpa för att hänga med. Efter ett tag galopperade vi över och det gick också sådär de första gångerna men sedan jättebra. Han blir mycket mjukare och eftergiven när man rider över bommar för man känner hur hela hästen kommer igång!
 
Avslutade med att galoppera lite och testade lite galoppombyten som gick hyfsat. Han förstår ändå halvt vad han ska göra bara det att han inte riktigt får med sig bakbenen samtidigt som frambenen utan han går ett par steg i korsgalopp. Men det är bara att träna så han får upp musklerna och orkar.
 
Han blev sjöblöt i svett så han fick sig ett bra pass! 
Måste verkligen ha nya bilder! Hoppas på att det blir någon bra på tävlingen på söndag så jag kanske kan fixa en ny header. Går ju inte att ha snö nu ju!!!

I don't wanna live a lie that I believe

Datum: 2014-05-19 Tid: 10:29:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
 
Fanny & Donald, Matilda & Kupido, Madicken & Exxet, Jonna & Jonte, Juni & Spotlight

En bra söndag

Datum: 2014-05-18 Tid: 19:46:33 Kategori: Today Kommentarer: 0
Dagen började med att jag åkte till ridskolan runt halv 11. Det var klubbtävling och denna gång var jag faktiskt inte med. Kände inte för att tävla och vi ska på en lokal på söndag så vi klarar oss. Jag skulle fota Matilda när hon hoppade så passade på att fota lite andra då också. Känns att det var länge sedan jag fotade hästar för är lite ringrostig ;)
 
Kom hem runt 12 och åkte till birsta strax efter det. Var där med Rebbe och köpte solglasögon och ett svettäcke till Cooper. Bra för honom att ha nu i sommar på tävlingar och sånt. Kom hem 3-4 någonting och åkte till stallet ett tag efter det. Mockade och fixade allt sedan kom Pernilla. Vi flyttade in mina foderlådor till nya foderkammaren och grejade en massa. Jag gjorde också ren min ridlåda och det var på tiden. Snacka om skitig. 
 
Nu ska jag ta och duscha och plugga lite. Ja ni läste rätt. Lär väl lessna efter 10 minuter så kommer nog inte sluta så bra ändå ;)
 
Suddig och fin mobilbild på täcket. 

Klubbhoppning

Datum: 2014-05-18 Tid: 16:11:32 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Lovisa & Conan, Fanny & Donald, Madicken & Exxet, Matilda & Kupido, Jonna & Jonte

Avrostning, barbacka tur och målning

Datum: 2014-05-17 Tid: 18:31:30 Kategori: Today Kommentarer: 0
Här satt jag och skrev igår att jag skulle blogga mer imorgon. Så gick det ju med det. 
 
Gick upp strax innan 9 idag och åt frukost innan jag hoppade i motorcykelkläderna för att åka på avrostning som det kallas. Det i början av mc säsongen varje år för en "start" ungefär. Man åker i en grupp med en ledare eller vad man ska säga och tränar på krypkörning, bromsa på asfalt och grus, slalom i olika hastigheter och avslutningsvis kurvig väg som är det roligaste. Då man kör på kurvig väg så är det en bana med massor av svängar och där kan man köra måååånga varv ;) 
 
När vi var klar där så åkte jag direkt till stallet. Pernilla, Saga och Fanny hade cyklat iväg och köpt glass och skulle vara borta ett tag så då passade jag på att rida ut. Han skulle egentligen få vila men hade ju ändå inget att göra. Red ut barbacka och tänkte möta dom men vi lyckades passera varann på ett ställe där det finns två vägar och vi tog varsin haha. Jag red iväg jättelångt men dom kom ju aldrig så jag vände och precis då sa dom att dom redan var i stallet... 
 
Travade i princip hela vägen hem och Cooper var jättefin! Tror verkligen att han behövde hoppningen igår. Han svettades jättemycket där jag satt så när jag hoppade av kändes det som om jag var jättesvettig haha.. 
 
När jag kom fram till stallet började vi måla på nya foderkammaren som vi ska ha. Kommer vara fem hästar här i sommar så vi kommer få ha foderkammaren ute. Målade rosa och fint där inne ;) Åkte hem direkt efter de så har varit hemma i en timme nu ungefär. 
 
Ikväll ska jag eventuellt bort och träffa ett par från skolan. Feeeeest. Eller inte haha ;)
 
 
 
 
 

Godnatt

Datum: 2014-05-16 Tid: 23:06:35 Kategori: Today Kommentarer: 5
Som jag sa igår skulle jag till Söråker idag. Hände inte så mycket där. Kollade på tre redovisningar + en kortfilm som en grupp gjorde. Sedan åt vi mat och kollade på en långfilm innan vi skulle hem.
 
Mamma och Carro hämtade mig vid bussen och vi åkte direkt till stallet. Cooper var lika stel och konstig idag som igår, men när vi hoppat lite och framförallt efteråt blev han mjuk och fin. Hoppas han fortsätter vara det nu!
 
Nu ikväll har jag också varit ute och gått med Rebbe. Var runt 8 men ändå varmt. Underbart väder!
 
Men nu ska jag sova så berättar mer imorgon!

Right back at it again

Datum: 2014-05-16 Tid: 10:55:00 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 1
 

Vadå hörn?

Datum: 2014-05-15 Tid: 20:28:35 Kategori: C träning Kommentarer: 5
Hallojsan! 
 
Sista skoldagen för denna vecka är över. Imorgon ska vi iväg på någon grej och kolla på några treor som ska redovisa sina gymnasiearbeten eller vad det var. Skönt!
 
Åkte till stallet runt 4. Mockade och fixade allt innan jag hämtade Cooper som för en gångs skull inte var lerig. Bara för att vi inte skulle göra något speciellt liksom ;) Gjorde iordning honom lite snabbt och red till ridhuset. Tänkte bara rida igenom honom lite lätt men det blev mer än så. Han var omöjlig i galoppen, fick inte någon bra rytm och han kunde inte gå ut i vissa hörn. Tillslut fick jag till det i ena varvet men då började han likadant i andra. Tog ett spö så jag med hjälp av det kunde få ut rumpan på honom och då gick det lite bättre. Tillslut efter jag körde in honom i hörnet och blev lite arg så gick det. Red runt fyrkanten då och gjorde lite galoppombyten här och där och då blev han jättefin. Svettig som tusan vart han också. Inte det som var meningen direkt..
 
Imorgon ska vi nog försöka hoppa bara det inte är andra i ridhuset :D Kulkul! :)
 

New in

Datum: 2014-05-15 Tid: 20:27:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Modebloggaren här. Detta är det senaste som gjort mig lite fattigare. Tyvärr måste man ju ha något nytt fint inför sommarens bravader. Nej nu ska jag försöka vara normal. Måste ju ha något på mig på Bråvalla och om vi tar en titt i min garderob så har jag nog inte ett par shorts som sitter bra utom dessa två nya. Tror dock jag har lite halvt köpstopp nu ;) 

Här händer det mycket

Datum: 2014-05-14 Tid: 22:30:03 Kategori: Today Kommentarer: 0
Började dagen med engelska nationella, läs- och hörförståelse. Vill inte ens veta resultatet för det gick verkligen hur dåligt som helst. Efter det hade vi hål då åkte vi till ica och köpte glass. På engelskan fick vi leka eftersom vi haft nationella och på samhällen kollade vi på ännu en dokumentär. Tror man har börjat vant sig med en dokumentär i veckan nu ;) 
 
Kom hem från skolan kvart över 3 ungefär och då åkte jag till stallet på en gång. Skyndade mig och mocka innan jag försökte borsta fram Cooper ur all lera. Han var så skitig att jag inte ville lägga på någon sadel så tog en barbackatur på hacket. Han var superduktig! Från början var han lite skeptisk och det brukar han vara men när han väl förstår vad han ska göra så går det jättebra. Han kan bli lite framtung om man jämför med hur han går på bett men det kan ju bli så eftersom det är milt. 
 
Kom hem halv 6 ungefär och duschade innan jag och mamma åkte till birsta klockan 6. Fick med mig en långklänning, shorts, tröja/blus och linne. Blev dyrt det där ;) Nej men förhoppningsvis kommer jag nog inte behöva köpa så mycket saker till nu. Brabra. 
 
Tar kort på allt imorgon för vill inte lägga upp tråkiga mobilbilder hela tiden och nu ska jag sova. 
 
Behövs nya Cooper-bilder också! 

Top 6

Datum: 2014-05-14 Tid: 14:21:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1
Inte så mycket nytt utan mest gammalt som är bra <3

Sol, regn, sol, regn, sol

Datum: 2014-05-13 Tid: 20:28:25 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Snart är tisdagen över för denna vecka. Tisdagar är faktiskt en helt okej dag då vi börjar 20 över 10. Vaknade runt 9 och då var det värsta fint väder. När jag åkte till skolan var det jättevarmt i solen och hade inte varit helt fel att rida då. Dock så varierade vädret mellan strålande sol och regnskurar...
 
Jag slutade 3 och åkte till stallet nästan direkt så var där till 4 eller något sådant. Började regna på en gång så tog in Cooper och mockade och fixade allt. När vi gick ut och skulle rida var det uppehåll så jag chansade på att vi skulle klara oss från regnet och tog bara på mig en tunn tröja. Vilket jag fick ångra sedan. Red till travbanan och strax innan jag kom fram började det smådugga och när jag ridit halva banan började det spöregna. Fick alltså rida dom sista kilometrarna i spöregn. Häääärligt. 
 
Bortsett från regnet så var Cooper båda väldigt fin och jobbig. Fin i början och jättefin på slutet medans jobbig där i mitten haha..  Jobbade inte med något särskilt utan bara gamla vanliga att han ska lyssna på skänklarna. Gjorde också lite förvänd galopp, eller rättare sagt böjde åt höger i vänster galopp och tvärt om. Måste börja träna lite mer på det i dressyrarbetet för han behöver mer styrka i galoppen. 
 
Torr häst efteråt. Han bäddades in i två täcken som han fick stå med en stund medans jag fixade klart allt. Sedan fick han gå in i boxen med myyycket mat. Tror han blev nöjd då. Även fast det blev finväder då jag åkte hem..... 
 

Mer framåtbjudning tack

Datum: 2014-05-12 Tid: 21:00:44 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Måndag = skola, som alltid. Gick 8-4 så var lite drygt då vi har mycket hål. Efter skolan åkte jag hem och åt mat innan jag drog till stallet. 
 
Red i ridhuset idag och han var fin. Gjorde inget jätteavancerat utan kollade av att han böjde sig för skänklarna och sånt och det har han blivit så himla duktig på nu. Är långt ifrån perfekt men det går väldigt bra framåt. I galoppen sprang han väldigt fort framåt från början så efter ett tag gjorde jag lite galoppsamlingar. Det gick superbra åt vänster tror jag det är och sedan hyfsat bra åt andra hållet. Det gick bättre än vad det brukar ha gjort men han tappar lätt energin och han tycker det blir jobbigt så han saktar av. Sedan vet jag inte vad jag hade för fel men jag kunde knappt sitta i galoppen. Haha kändes jättekonstigt så fladdrade runt där uppe..
 
Mot slutet testade jag mig på lite skänkelvikningar och det gick också över förväntan. Han flyter gärna iväg litegrann men det är helt okej ändå mot för vad det har varit. Idag var det mest framåtbjudningen som jag saknade. Han blir så lat och dör av inne, för när jag red till ridhuset och travade sista biten var han fruktansvärt fin. Hög i formen utan att han kröp jättemycket bakom lod och luftiga stora steg. Istället för i ridhuset då han släpar fötterna.. Knäpphäst.
 

Eurovision

Datum: 2014-05-11 Tid: 14:28:00 Kategori: Musik Kommentarer: 2
Måste väl ta och lägga upp ett litet eurovision-inlägg nu bara för att. 
 
Jag tycker egentligen inte att någon låt var något speciellt och hade inga förhoppningar på någon utan det kunde gå hur som helst. Armeniens tycker jag faktiskt var hyfsat okej för den fick en bra höjning med det dubstep liknanade mot mitten. Jag tycker att det var allt för många ballader som aldrig släppte riktigt. Bland annat Nederländernas som ändå är ganska bra men den lossnar aldrig. 
 
Det var väl dom som jag tycker var allra bäst. Var ca 5 till som jag tycker var helt okej också. Han som vann hade en jäkla röst men jag tycker inte att låten var bra alls. Tror han vann bara för att han fått så mycket uppmärksamhet och allt det där. Tycker att han ska raka av sig skägget för då blir det inte lika konstigt att kolla på iallfall. Vill man se ut som en tjej ska man inte ha skägg ;) Men meningen med att han/hon var med var ju för att man ska få se ut som man vill utan att någon bryr sig så han får väl ha skägg och se ut som en kvinna!

Flygande Cooper

Datum: 2014-05-11 Tid: 14:08:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 1
Snodde filmen från Fanny som äger den andra hästen. Gå in på hennes blogg hääär vetja :D
 
Snacka om att Cooper blev lycklig igår när han fick en kompis. Han har gått själv i strax över en månad så jag förstår honom. Dock tyckte han att Nisse som den andra hästen heter var lite tråkig för han skulle bara äta. Cooper ville busa hela tiden medans Nisse sa ifrån ;) 
 
Tog bilderna från Fannys blogg också! :)

Take a breath and explode like bullets tearing through the wind

Datum: 2014-05-10 Tid: 16:27:20 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
 

Träningen i onsdags

Datum: 2014-05-10 Tid: 11:43:32 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Bilder från träningen i onsdags som jag inte berättat om. Cooper var jätteduktig och hoppade jättebra. Vi hade inte så högt utan lite lydnadsarbete. Började med trava utan stigbyglar över tre travbommar och gjorde lite volter här och där och på långsidorna jobbade vi med bogen in. Det gick väl inte så superbra för Cooper lyssnade inte så mycket på skänklarna men när jag blev arg och bankade till lite hårdare blev det lite bättre. Gjorde sedan samma sak fast med stigbyglar och direkt efter bommarna kom det ett hinder som vi skulle hoppa. Det blev alltså hoppning ur sväng. Var ett räcke åt ena hållet och oxer åt andra.
 
Sedan hoppade vi kryss galoppsprång kryss och ett par galoppsprång till räcket, och åt andra hållet studs och ett par galoppsprång till oxern. Cooper skötte sig galant och hoppade jättebra!
 
Nu hinner jag inte skriva mer för ska iväg och träna! 

Regn, regn och åter regn

Datum: 2014-05-09 Tid: 23:12:23 Kategori: Today Kommentarer: 0
Bara jag som tycker att vädret kan ta sig någonstans eller? Regn i princip hela dagen.... 
 
Hade bara två lektioner idag och slutade strax innan halv 11. Tog bussen in till stan då och jag hade självklart glömt min plånbok i bilen så när jag kom fram gick jag upp till pappas jobb. Efter de gick jag hem till Zoofie. Vi gick och åt sedan tog vi lite bilder. Hon behöver en ny till sin header så då skulle vi försöka oss på det. Inga riktigt speciella utan med en enkel bakgrund för hon ska "klippas ut".
 
Cooper vilade idag och Kicki mockade så jag slapp åka upp. Hade dock en livechatt på snapchat med Pernilla och Fanny som stod och höll på med Cooper så jag fick prata lite med honom ;) 
 
Nu är jag trött och vill sova så orkar inte fixa med någon bild ;)

Paket, paket, paket

Datum: 2014-05-09 Tid: 17:03:55 Kategori: Today Kommentarer: 1
Har fått paket dom tre senaste dagarna nu. I onsdags kom den vita klumpen skickad från Kina eller något. En bärbar laddare om ni inte förstod vad det var. Håller på och testar den nu och enligt mig är den superbra. Den är dock lite stor så inget man tar med i fickan direkt. Tror den kostade 130kr eller något liknande så kan inte påstå att den var dyr.
 
Igår kom nästa paket. (Beställde två mobilskal till mig och två till Rebbe i söndags). Blev såklart jätteglad när jag öppnade paketet men till min besvikelse var det bara Rebbes skal där i. Hon har en iphone och när de var i olika format så skickades de i olika paket av någon anledning. Men idag kom minsann mina också. Äntligen får mitt takida skal vila litegrann. Det är sprucket i hörnen så det får spara på krafterna ;)

Vilse i skogen

Datum: 2014-05-08 Tid: 23:31:04 Kategori: Today Kommentarer: 0
Red ut med Josefin idag och det vart lite spännande. Trodde vi kunde ta en skogsväg men det visade sig vara ett träd över hela vägen. Equlius var duktig (läs dum) nog att gå över massa diken och komma runt medans jag fick hoppa av Cooper och leda honom genom skogen (ingen stig eller något) tills vi kom till ett dike och det tog stopp. Equlius gick över och dom kom ut på vägen igen men där såg Josefin att det var hundra andra träd så var bara att vända. Då blev Cooper glad iaf och halvt sprang genom skogen med mig släpandes i tyglarna efter haha...
 
När jag kom hem åkte vi bort till några kompisar en stund och kom hem 9. Kollade självklart på Eurovision.
 
Nu ska jag ta och sova. Imorgon har vi två lektioner så slutar 20 över 10. Skööönt. Ska åka in till stan direkt och vara med Zoofie. Kulkul :D
 
Godnatt allesammans!

Bilder från tävlingen

Datum: 2014-05-08 Tid: 10:04:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Foto: Rebecka

Top 6

Datum: 2014-05-07 Tid: 18:38:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0

Tisdag och onsdag

Datum: 2014-05-07 Tid: 16:02:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Igår red jag ut med Josefin och Equlius. Vi tänkte ta en liten rundslinga men mitt i allt var det en grind som stod för så vi fick vända. Dom som äger Equlius har som en hage/paddock på gården så vi gick in där en stund och sprang litegrann. Cooper var skitfin. I galoppen gick han samlat och var jättefin. Lite mer energi ute som man säger så. 
 
Igår kväll kollade jag på Eurovision och det var jag nog inte själv med. Bra kan jag inte påstå att det var haha.. Efteråt tänkte jag blogga men när jag hade lagt mig och tog fram datorn så var internet dött och jag orkade inte resa mig och fixa det så sov istället ;) 
 
Idag är det hoppträning på schemat. Kul kul :D Dock är det jättekallt och antagligen uteträning... Bara att klä på sig!
 
Hahaha snacka om att kräla sig över hindret XD 

50 dagar till BRÅVALLA!!!!!!!!

Datum: 2014-05-07 Tid: 15:36:05 Kategori: Bråvalla festival 2014 Kommentarer: 1
SÅ. JÄVLA. TAGGAD!
 

Come with me

Datum: 2014-05-06 Tid: 10:30:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1

Måndagkväll

Datum: 2014-05-05 Tid: 21:17:42 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Idag var den roliga dagen då vi skulle haft en lektion från 10-11 men istället hade nationella 8.30-10.30 och sedan den vanliga lektionen efteråt. Slutade iallfall 11 så det var skönt! 
 
När jag kom hem så pluggade jag lite fysik i en timme ungefär men förstår knappt något ändå haha. Går väl lite framåt och det börjar lossna lite men har gärna inte prov imorgon ;) 
 
Runt 2 åkte jag till stallet och red Cooper. Han vilade igår men vi tog en promenad till ridhuset där han fick springa av sig lite. Idag tog jag på mig sporrarna och gick till ridhuset. Gjorde lite skänkelvikningar, bak- och framdelsvändningar. Han gjorde fina skänkelvikningar i skritt från början men i traven dog han av och tappade all energi och saktade av. Då drev jag på framåt och han fick galoppera på ett halvt varv innan vi testade igen. Blev likadant då och gjorde samma sak. Efter ett tag hade han ganska bra med energi och höll en någolunda bra trav genom hela skänkelvikningen.
 
Bak- och framdelsvändningarna gick hur bra som helst redan från början. Han verkar börjat fatta det där med att flytta undan för skänkeln hyfsat nu så det känns bra! Bara det där med framåtbjudningen och gå fram för skänkeln nu haha.. 
 
Kom hem runt 5 och efter jag duschat och ätit däckade jag halvt här i sängen. Är verkligen hur trött som helst, tur jag börjar halv 11 imorgon! Nu ska jag fortsätta med detta och se 6e säsongsavslutningen av Supernatural. 
 

I said why does it feel so good? So good to be bad

Datum: 2014-05-05 Tid: 09:21:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5

Film från tävlingen

Datum: 2014-05-04 Tid: 19:24:15 Kategori: Filmer Kommentarer: 1

Tävlingsdagen

Datum: 2014-05-04 Tid: 13:10:08 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Åkte från stallet strax innan 7 någongång och kom fram kvart över 8 ungefär. Cooper stod jättesnällt i transporten som vanligt. Han gjorde något en gång så hela ekipaget skakade till men inget mer än så. När vi kom fram gick jag och Carro (som följde med) banan och sånt. Tog 1-2 timmar innan vi lastade ut och under tiden stod han hur snällt som helst i transporten. Många hästar som dampade lös men inte lilla Cooper ;) 
 
När vi väl skulle rida så red vi fram ute ett tag sedan fick jag komma in på framhoppningen. Ett bra tag innan start och det var knappt några där inne vilket var jätteskönt. Hoppade fram någongång på varje hinder och han hoppade jättebra! Gick ut därifrån och ner till banan. Väntade där ett tag innan det var våran tur. 
 
Inne på banan så tittade han knappt något. Litegrann men inte farligt alls för att vara första gången + att det var väldigt mycket hinder som jag trodde han skulle reagera på. Travade runt ett varv ungefär och kollade lite sedan börjde vi. Första hindret tvekade han på men var lätt övertalad så det hoppade han bra. Tvåan var inte heller något problem. När vi kom mot trean som var snett igenom tittade han till på hindret eller något och drog sig åt höger och vi kom för nära att bara köra på så la en snabb liten volt och kom igen och då tvekade han lite och gjorde ett kaninskutt över. Resterande 5 hinder hoppade han jätteduktig på och var skitfin! Jag är så otroligt nöjd över den rundan för han var så fin! 
 
Efteråt gick vi bort med honom och han fick gå in i transporten en timme ungefär. 
 
Innan LCn gick jag in med inställningen att jag skulle ha samma känsla som i LDn. Red fram honom och av min förvåning var han jättepigg och kändes jättetaggad. Behövde knappt lägga på skänklarna så flög han fram. Det kändes hur bra som helst för jag trodde att han skulle bli trött och seg. Denna gång fick vi komma in på framhoppningen ännu tidigare. Hoppade räcket någon gång och han hoppade väldigt fint nu också. Provade då oxern men vi kom konstigt och han stannade tre gånger och istället för att trötta ut honom hoppade vi räcket och gick ut därifrån. 
 
På banan var han ungefär likadan som tidigare. Lite spändare men inte så farligt. Mot ettan dog han av lite och då petade jag till honom och då hoppade han. Tvåan var ett helt nytt hinder så det stannade han på och när vi kom över det drog han iväg efteråt och trean kom väldigt snabbt så fick lägga en volt och sedan stannade han på trean också så vi blev utesluten. Hoppade ettan igen och det språnget var otorligt fint. Fick ändå ett bra språng som avslutning!
 
Han kändes väldigt pigg men jättetrött ändå. Han orkade liksom inte korta ihop sig utan han drog iväg och blev jättestark. Jag har full förståelse för att han var trött. Han brukar ju vara de i andra klassen när vi tävlat och nu var det första bortatävlingen och det var en bit för honom att åka och sånt. Om vi ska se det lite positivt är det ju bra att han ändå sprang framåt istället för att bromsa upp sig och bli seg som han brukar. Det är lite enklare att driva på honom och påverka ifall han är seg men bättre att han vill framåt! :)
 
Är supernöjd över honom och nu taggar vi tills nästa tävling som jag inte har någon aning om när det blir ;) 
 
Pricken över i:et var ju självklart det otroligt fina vädret som varvade mellan snö, regn och hagel!

Tävling 3 maj - i snöstorm

Datum: 2014-05-03 Tid: 23:41:14 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Bilderna beskriver nog värdet ganska bra.. Snöstorm eller regn. 
 
Vi fick 4 fel i LDn för att jag la en volt. I LCn blev vi utesluten för han stannade en gång på tvåan (bilden ovanför) och då drev jag väldigt mycket så han blev jättestark efter hindret. Jag hann då inte svänga och fick lägga en volt och sedan stannade han på tran också. Den rundan glömmer vi för han var fruktansvärt fin i LDn så den känslan tar över!
 
Skriver mer imorgon för nu vill jag sova. 

Tävlingsdags

Datum: 2014-05-03 Tid: 07:57:03 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
 

Nybadad och redo för tävling

Datum: 2014-05-02 Tid: 20:22:53 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Nu är han redo för tävling imorgon! Jag laddar upp genom att dra och grilla med tjejerna!! :)

Fredag, fredag hela dan

Datum: 2014-05-02 Tid: 15:37:21 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Vaknade 7 idag och istället för att somna om i 30 minuter och sedan knappt vakna så kollade jag på ett avsnitt av Supernatural. Runt 8 gick jag upp och tog på mig kläder och åkte till stallet. Var där strax innan 9 och då mockade jag och grejade. Red halv 10 ungefär och var borta i en halvtimme. Hade snokremmen idag och vilken skillnad! Bra sug på bettet och han stretade inte alls emot på samma sätt utan nu accepterar han det. Skönt! Red ut i skogen på en bred sandstig och skrittade och travade mest men blev två korta galopper också. 
 
Efter jag ridit så smörjde jag de sista grejerna inför tävlingen imorgon. 
 
Kom hem halv 11 och då duschade jag innan jag gick till bussen med Rebbe. Åkte till birsta och var där fram tills nu. Köpte svarta jeans, en vit t-shirt, pälsglans och stigläder. 
 
Ikväll ska jag till Cooper igen för han ska duschas. Han är fruktansvärt dammig så det behövs verkligen. Måste också fixa det sista inför imorgon. Bland annat packa hö och lägga in alla grejer i bilen så allt är klart och det bara är hästen som ska lastas imorgon. 
 
Foto: Victoria
Bild från senaste lokala tävlingen. 

Shoot me down and I'll get up again

Datum: 2014-05-02 Tid: 10:28:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Top 6

Datum: 2014-05-01 Tid: 17:15:41 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1

Kan inte alltid gå bra

Datum: 2014-05-01 Tid: 16:59:01 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Cooper fick gå i ridhuset idag med samma träns som igår. Han var likadan idag och jag kunde knappt göra något. När jag väl fick honom att gå någolunda på tygeln så var det en lång och låg form. Jag nöjde mig med det för började jag korta honom så stretade han bara emot och det släppte inte riktigt heller som det brukar göra. Stretar han brukar jag lägga på skänklarna så accepterar han det, men inte idag.  Galoppen istället var ganska fin så det var något positivt iallfall. Gjorde ingenting speciellt heller utan det var dressyrträning och jag försökte hålla mig så lite i vägen som möjligt. La volter och gjorde lite serpentiner. Inte så avancerat helt enkelt.  
 
Men imorgon tar jag på snokremmen och får se vad som händer då!
 

Bus ♥

Datum: 2014-05-01 Tid: 09:58:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Att se honom såhär glad gör mig så lycklig. Min fina häst! 

RSS 2.0