Första advent

Datum: 2014-11-30 Tid: 14:24:19 Kategori: Today Kommentarer: 10
Nu var det söndag igen och första advent! Varför ska helgerna gå så fort för? 
 
Kom nyss hem från stallet. Red ut även idag fast jag krävde lite mer av honom. Han vart jätteglad över att få galoppera några korta bitar och var superpigg. Snälla kan de komma lite snö så man slipper att marken är stenhård. Får gå till ridhuset och galoppera lite och göra av med energi men det är tråkigt. Roligare att kunna rejsa ute! 
 
Nu tänkte jag faktiskt spendera ett par timmar med att plugga litegrann. Mycket prov nu de sista två veckorna i skolan för mig. Tänkte försöka göra klart svenskainlämingen iallafall som ska in på fredag så är det en sak mindre! 

Runaway dream

Datum: 2014-11-30 Tid: 09:35:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Somewhere in Neverland

Datum: 2014-11-29 Tid: 17:53:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6

Fortfarande en väldigt pigg häst

Datum: 2014-11-29 Tid: 14:40:55 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Blev en tidig tripp till stallet idag för skulle ta ut och mocka åt alla hästarna. När jag var klar fick Cooper komma in i stallet igen och göras iordning för en liten tur. Red en liten rundslinga i olika miljöer. Både den lilla vägen till stallet, storvägen och sedan lite ängar och skog på det! Cooper var som en tickande bomb och hade han fått bestämma hade det gått 390. Han fick trava litegrann på ängarna och han småtravade även i skogen på småstigarna. Bra fotarbete! Han fick även travhoppa över en lite sten och efteråt försökte han dra iväg i full kareta. Så söt! 
 
Nu ska jag snart åka till mormor och morfar för att ha lite "mini-julaftonsmys" med släkten eftersom vi, mormor, morfar och moster med familj åker till Teneriffa. Bara 15 dagar kvar nu :D

We go together or we don't go down at all

Datum: 2014-11-29 Tid: 09:19:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Piggelin

Datum: 2014-11-28 Tid: 22:31:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Kameran hängde med till stallet idag och jag lyckades få några fina bilder i fina solnedgången på min bästis. Fotade både litegrann före, under och efter ridpasset. Tog med kameran och hoppade av på ett ställe och fotade några bilder men han var inte så sugen på att posa. Som om han någonsin är sugen på det.... ;) 
 
Han var överlycklig att få komma ut och superpigg under ridpasset. Är stenhårt så då fick han gå i skogen och lyfta på fötterna istället. Direkt när jag lutade mig framåt för att ducka, började han trava. Var länge sedan jag upplevde honom pigg på det sättet. Vila ett par dagar + kyla = pigg Cooper. Var iallfall supermysigt och jag blir så lycklig att se honom sådär glad! 
 
Imorgon blir det en liknande uteritt fast kanske dubbelt så lång!

Blir bara med och mer kär

Datum: 2014-11-28 Tid: 15:31:48 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2

All I ever know must be heaven where you come from

Datum: 2014-11-28 Tid: 10:03:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Foto: bolinsaga@instagram

Ofrivillig vila

Datum: 2014-11-27 Tid: 21:02:41 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Cooper har fått en väldigt ofrivillig vila nu på fyra dagar. I måndags med vilje och i tisdags på grund av stress till Takida. Igår för att jag tränade och han var ändå tvungen att stå idag för att vi hade möte, kände alltså ingen mening med att rida då. Tycker lite synd om honom men så fick det bli. Medans han fick vila passade jag på att spendera min lediga timme på gymmet idag. Fick alltså träning både igår och idag. Bra bra! 
 
Imorgon ska jag äntligen få rida igen. Blir nog en lugn uteritt. Dels för att han stått och sedan är det jättehårt i backen. Han kommer nog bli väldigt lycklig lillbäbisen <3

Redigeringstips - Få mer färg i bilderna

Datum: 2014-11-27 Tid: 09:37:00 Kategori: Fototips Kommentarer: 4
För att få mer färg i bilderna går det att göra på flera sätt och jag tänkte visa två sätt som jag använder mig utav. Jag redigerar i Photoshop CS6. Vill ni ha mer foto/redigeringstips? Lämna isåfall en kommentar om vad ni skulle vilja läsa om! 
Det jag har gjort för att få mer färg: 
- Ökat kontrasten väldigt mycket med Brightness/Contrast 
- Ökat kontrastern ytterligare med Curves 
- Ökat färgen litegrann med Hue/Saturation
 
Vid denna fotografering var det väldigt dimmigt och mulet vilket gjorde att bilderna blev väldigt färglösa, som ni ser på bilden till vänster. För att få mer färg vid denna typ av bild räckte det med att öka kontrasten en hel del. Mer kontrast - mer färg. Det sista verktyget kunde jag inte använda mig så mycket av för att då skulle gräset bli på tok för onaturligt för jag ville fortfarande behålla den dimmiga känslan men att få klarare färger. 
 
Det jag har gjort för att få mer färg: 
- Ökat kontrasten litegrann med Brightness/Contrast 
- Ökat kontrastern lite till med Curves 
Ökat färgen ganska mycket med Hue/Saturation
- Lagt på ett Warming Filter med Photo Filter 
 
Denna bild kunde jag inte öka kontrasten speciellt mycket för att då skulle Cooper bli jättemörk. Istället fick jag öka den lite med de två översta verktygen och sedan dra på färgen rejält med Hue/Saturation. På det sättet blev Cooper mer brun, rosetten klarare och jag blev inte lika blek. För att få en "varmare" känsla i bakgrunden vid solen la jag på ett orange filter. Använde mig utav en lagermask för att ta bort det mesta oranga på mig och Cooper så det mest bara blev i bakgrunden. 
 
När jag redigerar bilder från ridhus brukar jag försöka "ta bort" färg istället och då den gula/oranga/varma färgen. Det vanligaste jag använder mig utav är samma som i bilden ovanför, Photo Fiter, fast då med ett kallare/blått filter. 
 
Superfint ritat men det är dessa fyra som jag berättat om och de vanligaste verktygen jag använder när jag redigerar nästan alla mina bilder. 

Filmer från You Learn och To Have And To Hold

Datum: 2014-11-26 Tid: 16:53:05 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
Så himla fint att man bara vill börja gråta <3 <3

This won't stop till I say so

Datum: 2014-11-26 Tid: 10:14:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Takida i Kyrkan

Datum: 2014-11-25 Tid: 22:09:34 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
Idag spelade Takida och ett par andra artister i kyrkan i stan. Biljetterna vad gratis och gavs ut i lördags men jag och Rebbe fick inte tag i några. Då istället sisådär 1,5 timme innan insläpp och jag stod i stallet och skulle precis börja sadla Cooper, tog jag upp mobilen av någon anledning. Då såg jag att Zoofie hade smsat och sa att hon hade två biljetter över ifall vi ville med. Var alltså bara att slänga in hästen i boxen och åka hem, kasta mig i duschen och sedan åka till stan. Var nog min snabbaste dusch någonsin. Vattnet hann inte ens bli varmt så kanske 30 sekunder ungefär och då tvättade jag håret också ;) 
 
Vi fick inte speciellt bra platser eftersom vi kom strax innan insläpp. Vi var långt fram fast på sidan och hade en stor pelare framför oss. När Takida (eller snarare Robban, Mattias och Chris) spelade gick vi fram och satt oss på huk längst fram och filmade. 
 
De spelade tre låtar, Swallow, You Learn och To Have And To Hold. De två sista var riktigt mäktiga då det var en kör bakom som också sjöng då. Rysningar överallt då! Fruktansvärt bra!! Blir liksom på ett helt annat sätt när det är akustiskt och nu i kyrkan blev det sjukt häftigt. Jag föredrar det "vanliga" Takida men på detta sättet med andra versioner av låtarna blir det en helt annan mäktig känsla! 
 
Får tacka bästa Zoofie för att vi fick följa med :D 
 
Filmer kommer imorgon när de är uppladdade! 
 

Takida ❤❤❤❤

Datum: 2014-11-25 Tid: 18:46:48 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0

Now I know the love in my heart was true

Datum: 2014-11-25 Tid: 10:02:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Kan själv jag! - Cooper

Datum: 2014-11-24 Tid: 20:39:14 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Åkte upp till stallet i regnet och mockade åt lille hästen. Cooper hörde nog mig för när jag tömde kärran kom han upp från hagen och stod och glodde på mig. Gick och öppnade hagen och vet inte vad jag lyckades med men fick släppa Cooper för Valle och Nisse ville också följa med ut. Cooper lunkade på själv raka vägen in i stallet och pappa fick ställa sig ivägen för att han inte skulle springa in i boxen. Spolade av all lera på hans ben och sedan fick han komma in och sova. Mycket nöjd häst! Inte kul att stå ute i regnet ju. 
 
Sötaste manen efter jag tog ut knopparna <3

Tillåter snön att komma

Datum: 2014-11-24 Tid: 16:12:04 Kategori: Today Kommentarer: 5
Igår när jag vaknade och skulle åka till stallet möttes jag av det underbart fina till vänster. SNÖÖÖ. Ljuset var MAGISKT och vore det inte för att jag skulle tävla hade jag lätt gått ner till havet och fotat. Det fick dock inte vara speciellt länge för att idag har det spöregnat exakt hela tiden. Fruktansvärt tråkigt! Gör mig faktiskt ingenting om det kommer lite snö nu för det är tusen gånger bättre än regn. Vill inte ens veta hur Coopers ben kommer se ut efter att ha stått i lera hela dagen. 
 
Annars idag blev det en liten halvdag på skolan. Gick hem vid 1 ungefär så det var skönt. Just nu försöker jag mig på att skriva lite på svenska inlämingen, går dock inte speciellt bra med tanke på att jag hamnade här istället. Kanske ska fortsätta på den nu innan det bär av till stallet. 

We'll play hide and seek

Datum: 2014-11-24 Tid: 10:49:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

KM helgen

Datum: 2014-11-23 Tid: 18:50:52 Kategori: C tävling Kommentarer: 6
Kan börja med att säga att det blev ett perfekt avslut på tävlingssäsongen. I hoppningen kom vi runt utan något stopp i båda klasserna, varav ena var hans första omhoppning. Och i dressyren kom vi på en andra plats med 66,667% och även trea i dressyr KM. 
 
Hoppningen
70cm - 4 fel i omhoppningen
Han var superfin och hoppade kalasbra. Kom lite nära på några hinder men han skötte det super. När vi var felfria i grunden försökte jag öka tempot ytterligare och då kom vi lite nära på 9an och han hann inte lyfta upp benen. Tar på mig det helt och hållet. Efter det var det muren och han tänkte stanna men hoppade ändå lite halvt stillastående och jag flög efter haha! Tappade stigbyglarna och grejer men gick finfint att hoppa det resterande hindrena utan! 
 
80cm - 4 fel i grunden
Kände att han var lite tröttare i kroppen men han lyssnade bra framåt ändå. Vi kom lite knas på räcket på framhoppningen och han gjorde ett "typical Cooperhopp" över. När vi kom igen kom vi på samma sätt men då var han smart nog att stanna. Efter det var det inga problem alls och han flög över allt ihop. På banan gick vi direkt och kollade på muren vilket han inte alls tyckte om. Han tyckte nog den blev lite väl läskig när den var höjd. Vi körde på ändå och han rev samma hinder som klassen innan fast som nummer 6 istället. Jag blev faktiskt glad över att han inte var felfri i grunden för då kom vi runt utan något stopp. Hade vi kommit till omhoppning och muren är jag tveksam på om han faktiskt hade hoppat, då han var väldigt skeptisk till den innan. Mycket nöjd ryttare alltså! 
Bjuder på snyggaste sitsen ;) 
 
Dressyren
LC:1 - 66,667% Andra plats
Kommentar: Trevlig ponny med fin sida. Behöver jobba lite mera bakifrån och fram så motorn kommer igång där bak. Du rider prydligt och mjukt men våga växla upp. Lycka till! 

Finns mycket att berätta om detta och mycket att förbättre men tänkte ta det lite kortfattat. Red fram en stund och då var han fin. Ibland pigg och framåt och andra stunder lite seg. På banan var handbromsen i samtidigt som han var rätt för hörnen längst ner bort från domaren. Var nämligen ljusare underlag där. Under programmet var han inte rädd iallfall som tur var. Det sämsta enligt mig var ökade/längda traven, jag tycker snarare att han gick långsammare då än övriga programmet. Kommentaren och alla småkommentarer stämde in bra på min känsla och det är det vi jobbar på hemma hela tiden. Bara att träna vidare! 
 
Ritten slutade på en andra plats och även tredje plats i dressyr KM. Mycket roligt :D 
Skulle lagt bak sadeln innan start också så jag slapp sitta på halsen. Får en konstig sits då för när sadeln glider fram hamnar jag längre bak istället för mitt i. 

Datum: 2014-11-23 Tid: 16:48:11 Kategori: C tävling Kommentarer: 4

Stjärnan levererar ❤

Datum: 2014-11-23 Tid: 16:02:57 Kategori: C tävling Kommentarer: 0

Bästa ponnyn ❤

Datum: 2014-11-22 Tid: 20:31:32 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Är hur nöjd som helst över dagens tävling. 4 fel i omhoppningen i 70n. Jag tröck på honom lite för mycket och han hann inte upp med benen och rev 9an. Han hoppade muren (!!!!) Sååå nöjd! I 80n rev han samma hinder fast när det var 6an i grunden. Och med detta lägger vi hoppningen på hyllan fram tills efter nyår! Bästa ponnyn 
 
Imorgon taggar vi dressyrtävling. Kommer bli intressant! Berättar mer om tävlingen idag och självklart om morgondagen senare imorgon. 

Kläder på!

Datum: 2014-11-21 Tid: 19:44:00 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Snyggaste prinsen innan och efter ridturen. Blev bara en kort uteritt med mest skritt,trav och någon kort bit galopp. Gjorde lite travlängningar och de var klockrena! Önskar att han kunde göra så i ridhuset också, haha. Var liksom inte bara en ökning att han springer fortare som han gör i ridhuset, utan det var bara snäppet snabbare än vanlig trav men att han längre ut steget. Sååå fin! Men det är klart, man är bara snygg på vägen hem ;) 
 
Nu taggar vi tävling imorgon! 

Freeeeedag

Datum: 2014-11-21 Tid: 08:04:13 Kategori: Kommentarer: 1

Enkelt men svårt beslut

Datum: 2014-11-20 Tid: 22:11:28 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Idag fick Cooper gå sista dressyrpasset innan helgens tävlingar. Vet inte vad jag ska tycka men tänkte inte klaga på honom ändå. Han skötte sig bra. Satt ganska mycket krav och då svarade han med lite protester. Under hela passet satt jag och funderade på hur jag ska rida på söndag och om jag ska låta honom gå i en stabil lägre form så vi kan slutföra programmet helt okej, eller om jag ska sätta mer krav på och korta formen men då öka risken att han kan få för sig att protestera och dra sig åt olika håll/stanna/slänga med huvudet eller något. Inte för att jag tror att han skulle göra något jätteallvarligt men vill inte tappa massa poäng i onödan. 
 
Får helt enkelt se hur han beter sig på framridningen och bestämma då. Ute i sista minuten ;) 
 
Har inga nya bilder alls, men efter helgen lär det finnas ett par stycken nya iallafall :D 

'Cause this love, it transcends

Datum: 2014-11-20 Tid: 10:36:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1

Mycket på samma gång

Datum: 2014-11-19 Tid: 21:36:22 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 6
Dagen har spenderats på skolan, stallet och gymmet. Nu tänkte jag även lägga in sängen där för är väldigt slut i benen. Passet var på 90 minuter denna gång, mest ben och det känns kan jag tala om! Kunde knappt gå ner för trappan till källaren när jag kom hem så vill inte ens veta hur det kommer vara imorgon. Bara det är borta till lördag och söndag är jag nöjd ;) 
 
Cooper fick sig en lugn skritttur på ca 40 minuter i mörkret. På med fleecetäcke, hackamore och jag hade mjukisbyxor, myyyys! Han verkade även väldigt lycklig och glad vilket självklart får mig på bästa humöret. Lillhjärtat! När vi kom tillbaka fick han ställa sig i boxen och äta upp kraften. När han hade gjort det ville han nog ha hö som jag inte lagt in och då drog han ut ur stallet. Var faktiskt ett tag sedan han rymde nu, men nu var det minsann dax igen! Han skrittade bara på lugnt ner mot hagen med mig efter och sedan stannade han och då fick jag ta honom. Helt normal ;) Jag måste nog bli bättre på att stänga hans boxdörr haha... 
 
Nej men sängen var det va! Tänkte mysa mig ner framför världens bästa Supernatural. Underbart! 
 

Top 6

Datum: 2014-11-19 Tid: 10:43:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 3
Deppvecka eller haha? Nästan bara massa lugna låtar <3 Självklart Drown också för hundranittionde gången! 

Mycket fin ponny

Datum: 2014-11-18 Tid: 21:40:45 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Äntligen hemma efter en grym dressyrlektion. Började med att Evelina satt upp och kände lite på Cooper bara för att veta hur han är och hur han svarar på olika saker. Sedan hoppade jag upp och vi gjorde lite förvänd galopp och massa travarbete. Fokuserade också en del på min sits och fick bland annat länga stiglädrena, jag som vill ha jockeyläder typ ;) Fast det gick faktiskt väldigt bra, tappade bara stigbyglarna någongång när vi ökade traven för kan ju knappt sitta på Cooper när han travar vanligt. Sitter dock bättre och bättre så går ju framåt iallfall! 
 
Tänkte inte berätta speciellt ingående, vill sova haha! Imorgon ska lillen få en lugn uteritt då han gått hårt i fyra dagar i rad. På torsdag dressyrprogramsträning och fredag uteritt igen. Lördag hopptävling och söndag dressyrtävling. Tagga! 
 

I found you before and I'll find you again

Datum: 2014-11-18 Tid: 15:48:16 Kategori: C fotografering Kommentarer: 14
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma

Uppdatering a la Cooper

Datum: 2014-11-17 Tid: 20:47:40 Kategori: C träning Kommentarer: 7
Har köpt mig en billig graman för ynka 50kr bara för att testa på herrn. Det gjorde jag både igår och idag. Ville använda den framförallt i galoppfattningarna då han gärna kör upp huvudet. Allt jag har provat har bara slutat i att han blir stressad och fattar inte vad jag vill för något. Lättare att bara ha gramanen och kunna göra mjuka fattningar och sedan gå över utan den. 
 
Igår gjorde jag mycket övergångar och tempoväxlingar och ridkänslan jag fick med gramanen var verkligen jättehärlig. Han bar sig jättebra och var superfin. När jag kände mig nöjd tog jag av gramanen för att efterlikna samma känsla. Det gick också bra och han var väl inte exakt lika fin som innan men vad ska man förvänta sig? Han behöll formen på ett helt annat sätt än förut i fattningarna vilket var meningen med allt. Mycket nöjd över honom! 
 
Idag gjorde jag likadant, började med gramanen och avslutade utan. Blev mycket galopp men inte samma hårda arbete som igår. Väldigt mycket övergångar och det märktes verkligen på Cooper på slutet. Han trippade fram och minsta lilla framåt jag tänkte så var det galopp som gällde. Fick kämpa med att få en lugn trav innan galoppfattningarna, istället för en stressig då han bara springer. Mycket positivt att han tänker framåt iallfall, måste bara få honom mer lugn och inte bli så himlans stressad! 
 
Imorgon är det dressyrträning för Evelina igen. Mycket dressyr för Cooper nu men så fick det bli. Stenhårt jobb inför KM! 
Får hoppas att han har något mer framåtbjudning än förra tävlingen för då kan det nog gå väldigt bra om han sköter sig!

BMTH

Datum: 2014-11-17 Tid: 16:21:43 Kategori: Musik Kommentarer: 3
(bilder från tumblr)
G U D A R 
Och alltså Oli, snacka om perfection

Film från hoppträningen

Datum: 2014-11-17 Tid: 10:00:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 1

Ljusslinga

Datum: 2014-11-16 Tid: 18:34:41 Kategori: Today Kommentarer: 9
Mamma och pappa köpte en ljusslinga till mig idag. Dock var den för kort men satt upp den ändå. Nu ser jag lite mer i mitt mörka rum med endast två röda fönsterlampor ;) Skulle dock vara mycket snyggare om den hade gått runt hela hjärtat men får se om jag skaffar en längre eller om den får se ut sådär. 

Fota i ridhus

Datum: 2014-11-16 Tid: 18:09:11 Kategori: Fototips Kommentarer: 3
Fick en fråga om vad jag använder för inställningar i ridhus så tänkte gå igenom det lite enkelt. Jag skrev fyra inlägg om inställningarna ISO, slutartid, bländare och hur allt hänger ihop. HÄR, HÄR, HÄR och HÄR kan ni läsa ifall ni vill så det blir enkare att förstå detta. 
 
Till att börja med är det i 9 fall av 10 väldigt mörkt i alla ridhus. Då skulle man behöva ha en lång slutartid för att få ljusa bilder - men vänta, då kommer bilderna bli suddiga. Därför får man istället ha ett lågt bländartal och höja ISOn väldigt mycket (jag har alltid 3200).
 
Jag fotar med mitt AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED. Då kan jag alltså ha bländaren på 2,8, vilket gör att jag kan ha helt okej slutartid. Skulle jag istället fota med något av mina andra objektiv med bländaren runt 5, kommer jag få ha längre slutartid och risken för att det blir suddigt blir större. 
 
Dessa bilder är tagna direkt från kameran och är alltså inte redigerade. På alla bilder från denna tävling hade jag samma ISO och bländare men slutartiden varierade mellan 1/200 - 1/400 beroende på vart hindret stod och vad det var för färg på hästen. 
 
När någon annan fotar mig brukar min kamera stå på "sport". Då söker kameran det lägsta bändartalet samtidigt som snabbaste slutartiden. Jag vet inte om "sport" är bra i ridhus på alla kameror men det är bara att testa sig fram!
 
Alltså lite enkelt:
- Hög ISO, nackdelen blir brusiga bilder men det är enligt mig bättre med lite brus än en oskarp och suddig bild. 
- Lågt bländartal helst under 5. 
- Snabbaste slutartiden som går beroende på inställningarna ovan. Minst 1/100 men gärna upp mot 1/400 om det går för en så skarp bild som möjligt. 

I'll tell you life's just for playing so don't think twice

Datum: 2014-11-16 Tid: 10:11:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 7
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotade några ekipage i LCn medans jag satt på läktaren och väntade på min och Coopers tur. Det är tillåtet att anväda bilderna.

Let's catch the moment in a flash of light

Datum: 2014-11-15 Tid: 19:35:58 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Fotade några ekipage i LCn medans jag satt på läktaren och väntade på min och Coopers tur. Det är tillåtet att anväda bilderna.

Hoppträningen

Datum: 2014-11-15 Tid: 13:48:31 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Såhär såg övningen ut som vi hade. Hoppade lite andra vägar också men avslutade med att hoppa denna ett par svängar. 
 
Började med att galoppera över galoppbommarna fast då alla tre på backen. Hoppade även fram på räcket ur sväng och oxern. Hade höpåsar under räcket och på oxern hade vi ett lakan för att försöka förbereda honom för muren på KM till helgen. 
 
Han lyssnad inte jättebra på mina skänklar, och då inte vid galoppfattningar och sådant utan just vid hindret och framförallt oxern när jag försökte driva gick det inte fram i honom. Det är ingen nyhet utan det är så han är och gör ibland på tävlingar. Mot slutet blev jag ganska arg och bankade på rejält och då hoppade han hur bra som helst! Jag måste alltså vara arg för att det ska gå bra. Nejdå, men måste vara väldigt bestämd och säger jag år honom att gå framåt så ska han banne mig framåt också.
 
Träningen i sig var bra och både jag och Cooper tyckte det var kul. Var länge sedan vi hade en riktig hoppträning så det var väldigt bra! Nu laddar vi inför KM och går det bra då får han ta det lugnt på hoppfronten tills efter nyår! 
Sista språnget var perfekt så tur att mamma fick det på bild! 

Bra hoppträning!

Datum: 2014-11-15 Tid: 10:46:07 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Hemkommen efter en superbra hoppträning, både för min och Coopers del! Berättar mer senare :)

Pull me to places I'd never been

Datum: 2014-11-14 Tid: 17:53:09 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotade några ekipage i LCn medans jag satt på läktaren och väntade på min och Coopers tur. Det är tillåtet att anväda bilderna.

Med tungan ute

Datum: 2014-11-14 Tid: 17:49:00 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Igår hade vi dressyrträning för Evelina och det gick jättebra. Gjorde lite blandade saker, mycket tempoväxlingar, bakdelsvändningar, samlad och lite förvänd galopp. Cooper var superduktig och tror det kommer bli jättebra att träna för henne några gånger i månaden bara för att få lite nya tips och att någon står och tjatar på mig ;) 
 
Idag blev det en lugn barbackatur på ca 40 minuter. Mestadels skritt men några korta travbitar blev det också. Bra för honom att få skritta ordentligt och sträcka ut, han har nog lite träningsverk efter igår. Imorgon är det hoppträning vilket blir kul. Var ett tag sedan jag tränade för Carro!

I'll show you what it feels like

Datum: 2014-11-13 Tid: 10:18:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Fotade några ekipage i LCn medans jag satt på läktaren och väntade på min och Coopers tur. Det är tillåtet att anväda bilderna.

Top 6 på annat vis

Datum: 2014-11-12 Tid: 22:15:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
 
Då jag inte lyssnat på någon speciell ny låt fick det bli en annorlunda "Top 6" denna vecka. Lyssna på dessa två låtar och jämför sedan. Visst är dom lika? Kanske inte riktigt identiska men från början i The Energy Never Dies är den jättelik den andra. Första gången jag hörde den med The Script vilket var någon månad sedan fick jag halvt panik för jag tyckte den var exakt likadan som Armin Van Buurens eftersom jag lyssnat på den låten i över 1,5 år. Båda låtarna är sjuuukt bra så det gör ingenting alls ;) 

Mitten av veckan

Datum: 2014-11-12 Tid: 22:09:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
mnordqvist@instagram
 
Hann inte med Cooper idag. Pappa åkte förbi och mockade så slapp det. Var sedan på ridskolan från 5 till 8 då det var sista delen ur minihästskötarkursen som vi är ledare för, skööönt, och sedan möte. Nu är jag dötrött och tänkte gå och lägga mig. Återkommer imorgon! 

Born free and born wild

Datum: 2014-11-12 Tid: 10:46:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Fotade några ekipage i LCn medans jag satt på läktaren och väntade på min och Coopers tur. Det är tillåtet att anväda bilderna.

Film från LDn

Datum: 2014-11-11 Tid: 17:13:01 Kategori: Filmer Kommentarer: 2
Helgens LD-runda. Moviemaker som jag så fint redigerar ville inte fungera därav att det blev hela filmen.

Underbar höstdag!

Datum: 2014-11-11 Tid: 16:16:03 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Tog en mysig uteritt i solen idag på min fina. Blev mest skritt och galopp och han skötte sig bra. Lite småseg på vägen dit och överpigg på vägen hem, som det brukar vara haha. Han fick galoppera på ordentligt så han fick sträcka ut sig. Måste passa på nu när det var bra underlag innan det blir isbana överallt. Bara 6 dagar kvar till skoning nu ;)  
 
 

There's a power in what you do

Datum: 2014-11-11 Tid: 11:06:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Fotade några ekipage i LCn medans jag satt på läktaren och väntade på min och Coopers tur. Det är tillåtet att anväda bilderna.

Lugnare dressyrpass

Datum: 2014-11-10 Tid: 21:45:36 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Hur var det med tungan? Ja den ska självklart hamna på bild! 

Nyss hemkommen efter en mysig tripp till stallet. Efter denna dag är vi tillbaka till regn och lera, enda fördelen är att det inte är halt. Var inte jättemycket regn som det egentligen skulle varit utan det var mest smått som flög i luften.
 
Ridpasset gick väldigt bra och han skötte sig bra. Red ca 30 minuter i ridhuset och började med att skritta fram en bra stund och böjde honom åt alla håll och kanter. Framdels- och bakdelsvändningar fick han också göra och de satt klockrent! Var ett tag sedan jag gjorde det i ridhuset nu om jag tänker efter men gör det vid i princip varje uteritt om jag ska vända. Han är inte helt utan kunskaper! Blev mycket tempoväxlingar och framförallt ökad trav. Han svarade väldigt fint och gjorde det han blev tillsagd att göra. I galoppen varierade jag mellan samlad och arbetsgalopp. När jag avslutade kände jag att han kommit igång för då började han slå i bak och framskorna. Det brukar han normalt inte göra då han inte tar så pass långa steg och har bakdelen släpandes efter sig. 
 
Ett bra lugnt pass blev det iallfall. På torsdag blir det riktig dressyrträning för en ny tjej som vi ska prova rida för. Spännande! 

Måndag

Datum: 2014-11-10 Tid: 16:11:18 Kategori: Today Kommentarer: 6
Då var det den roliga måndagen igen. Såg på några djurfilmer på naturen och hade fysikprov som gick lite som det gick, bara att hoppas på det bästa. Hål 1-3 bara det att klockan 2 fick vi reda på att läraren till sista lektionen var slut så då var det bara att traska hem. Lite drygt då vi hade kunnat slutat 1,5 timme tidigare egentligen. Aja bättre med att sluta kvart över 2 istället för kvart i 4. 
 
Nu inväntar jag mamma och pappa så jag kan få skjuts till stallet. En sväng i ridhuset idag blir det nog. Bara jogga igenom honom och känna hur han är. Har varit runt 6 plusgrader idag så förhoppningsvis är det inte superhalt. 
 

Tävlingsbilder

Datum: 2014-11-10 Tid: 10:13:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 8
Foto: Fanny / fpcanon

Myskillen

Datum: 2014-11-09 Tid: 21:00:59 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Blev en mysig uteritt nu ikväll på min fina bästis. Var fortfarande väldigt halt på vissa ställen men det gick ändå att gå försiktigt. Längtar som en tok till nästa måndag då han får broddar för då kan vi ut och rida normalt igen! Stackarn vill ju inte gå i ridhus varje dag, men vad har man för val.. 
 
Han var jättemyssugen när jag tog in honom och ville pussas och stå med huvvudet i min famn. Bästa pojken ❤
 
Nu måste jag ta och plugga lite fysik, har nämligen prov imorgon.. 

Årets sista lokala. Jag är mer än nöjd!

Datum: 2014-11-09 Tid: 11:55:05 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
LD - 0 fel
Superfin häst och känsla på framhoppningen. Lyssnade hur bra som helst och hoppade perfekt. På banan blev han lite spändare men han lyssnade fortfarande. Drev som en tok och han hoppade hur enkelt som helst. Tvekade på ett hinder som var fyran, bara en vanlig svartvit oxer. Såg ut att vara den största oxern så tror det var lite därför. Men bara att hålla om med benen och övertala honom så hoppade han. Otroligt nöjd med honom! 
 
LC - Ute
Inte alls samma känsla på framhoppningen, han ökade när jag ville men det var inte samma tryck och vilja i honom. Han stannade på räcket en gång och sedan ett par gånger på oxern både när den var på 80 och 90. Tyckte inte att jag hade honom med mig och nu i efterhand vet jag saker jag kunnat gjort bättre men lätt att vara efterklok. På banan hade han inte heller samma tryck och vilja och svarade inte lika enkelt på mina hjälper. Det ledde till tre stopp på första hindret. Andra stoppet gjorde han en Cooper special och gled in i hela hindret. Provade en gång till när jag hade blivit utesluten men han ville verkligen inte. Tror han var lite trött i kroppen och less efter att stått på transport och väntat i ca 2,5 timme mellan klasserna.
 
Huvudsaken är att vi inte har några större problem med 80n så länge jag rider och sedan får 90n komma när den kommer. Vi ska hem och träna och komma tillbaka bättre efter nyår! Detta var årets sista lokala och om två veckor är det KM då hoppar jag bara 70 + 80 och sedan LC:1. Det blir årets sista. 
 
Han har blivit så duktig min älskade ponny! Snacka om stor utevecklingskurva för honom mentalt iår! 

Tävling imorgon!

Datum: 2014-11-07 Tid: 22:53:01 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1

Oskarp och brusig men mycket kärlek ❤

Datum: 2014-11-07 Tid: 10:07:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Fotograf: bolinsaga@instagram
Älskar dig mest av allt ❤

Rakad

Datum: 2014-11-06 Tid: 21:28:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Nu minsann behöver inte min lilla ponny dö av värmeslag under vintern. Bort med pälsen! Sparade ryggen och rumpan på samma sätt som förra året bara för att inte behöva rida med ländtäcke jämt och vara noga att han inte blir kall över ryggen. Han är dock inte så vacker, lite ojämn, väldigt tuffsig vid ena bakbenet och i ljumskarna respektive armhålorna eller vad man ska säga. Han är verkligen jättekittlig på vissa ställen och tillslut stod han inte ut och trippade runt och vände rumpan mot mig. Vill inte utsätta honom för så mycket just vid de partierna eftersom vi nypt honom på alla de ställena. Förstår att han inte känner sig helt säker när man närmar sig med rakapparaten, stackarn. När det ändå såg hyfsat ut och han stod helt still fick han vara klar. Kan kalla honom tuffsis haha... 
 
Provade även ett nytt täcke som vi köpte för någon dag sedan. Han är så fin i den färgen! Ett med 80g fyllning så det blir ett bra täcke nu när det är några minusgrader. Vintertäcket får vänta tills det blir riktig vinter och mycket minusgrader här i Norrland ;)
 
Imorgon ska några centimeter av manen ryka. Behövs verkligen, ser ut som kom och hjälp mig haha! 

I swear I lived

Datum: 2014-11-06 Tid: 10:44:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4

Top 6

Datum: 2014-11-05 Tid: 20:14:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1
Käraste Drown har kommit ut på spotify. Älskar livet!!!!!!

Flying highing and shaking hands

Datum: 2014-11-05 Tid: 19:44:18 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Matte hela dagen

Datum: 2014-11-05 Tid: 13:41:26 Kategori: Kommentarer: 6
Kort mattelektion på endast 5 timmar idag. Alla lärare har utvecklingssamtal och vi har fria lektioner. Har alltså jobbat med matten hela dagen. Bra med lite plugg inför provet imorgon. 

Åker till stallet direkt efter skolan och rider till ridhuset. Har frusit på och är nån minusgrad så kommer nog få spendera ridpassen i ridhuset tills han får broddar och snösulor om två veckor. Tråkigt men har inte så mycket val om det är halt. 

Film från markarbetet förra veckan

Datum: 2014-11-04 Tid: 16:46:30 Kategori: Filmer Kommentarer: 9

Snöööö!

Datum: 2014-11-04 Tid: 15:43:21 Kategori: Today Kommentarer: 7
Idag har det varit snö blandat med regn - storm. Inget som direkt lägger sig utan bara litegrann på gräset. På ett sätt känner jag att det kan få bli någon minusgrad och lite snö bara för att jag inte orkar med all lera i stallet. Hästarna står med lera upp till knäna och det känns inte så roligt. Dock får inte Cooper broddar föränn om två veckor och jag vill inte att han ska halka om det blir kallt. Jobbigt läge just nu. 
 
Känner inte så stor ångest inför vintern faktiskt. Dels åker vi till Teneriffa om lite mer än en månad och det kommer bli hur skönt som helst. Dock lite tråkigt för man kommer inte få den underbara julkänslan som jag älskar före jul. Aja kommer en jul nästa år också! Hoppas på en liknande vinter som förra året då det inte var under 15 minus speciellt mycket. 5-10 räcker alldeles utmärkt tycker jag. 
 
Får se hur det blir med Cooper idag. Han vilade igår och ska ridas idag iallafall. Känner mig inte motiverad alls, tror det blir bättre när han blir rakad. Får se när det blir bara.

In loving memory of the one that was so true

Datum: 2014-11-03 Tid: 22:32:55 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 3

Säljer bett

Datum: 2014-11-02 Tid: 20:44:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Någon av er därute som söker bett? Säljer dessa två för 150 och 70kr eller bud. Storlek 12,5cm. Provade eggbettet i ca 30 sekunder för att se om de passade och vanliga tränsbettet är helt oanvänt. 

Trött häst

Datum: 2014-11-02 Tid: 16:59:40 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Härlig Cooper igår efter ett varv på galoppbanan i regnet. Han ville inte riktigt samarbeta och var spänd så han blev rädd för allt. Han var inte alls lika pigg heller. Det var han även idag när vi red i ridhuset. Fick banka på hur mycket som helst. I övrigt var han ganska fin men just det där att framåtbjudningen är totalt 0 är inte superkul. Någongång i veckan ska han rakas så hoppas på lite mer fart från hans sida då! 
 
Bloggen får stå lite nu idag, är sjukt trött. Ska kolla på serie ikväll och tvinga mig själv till att plugga lite matte som jag inte gjort någongång under lovet. Bra med prov på torsdag! 

Tänder ett ljus för änglarna ❤

Datum: 2014-11-01 Tid: 19:13:32 Kategori: Teddy Kommentarer: 2
Ett ljus står fint och brinner vid äppelträdet där alla fyra är tillsammans. ❤

Timrå kan faktiskt också vinna

Datum: 2014-11-01 Tid: 18:57:03 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hamnade på hockey såhär på lördagseftermiddagen. Var bra länge sedan jag var på en match sist. Timrå vann faktiskt med 3-1 så det var roligt! De håller trenden med att alltid vinna då jag är där. 97% av matcherna jag varit på har nog varit vinster eller oavgjort ;) 
 

So the whole world can see how you inspire

Datum: 2014-11-01 Tid: 13:06:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Gårdagen

Datum: 2014-11-01 Tid: 11:04:22 Kategori: Today Kommentarer: 1
Äntligen hemma efter övernattningen! Den gick faktiskt väldigt fort vilket var skönt. Är inte den piggaste man skådat nu men men, vaknar nog snart ;) 
 
Igår åkte jag till stallet vid 12 och tänkte rida ut en sväng och planerade att vara hemma vid två-tre. Tänkte städa rummet och packa ihop allt inför kvällen. Dock blev det ändrade planer för jag skulle rida med Carro. Vi gjorde lite annat så red inte iväg föränn vid kanske två- halv tre. Carro hade med sig lilla Leo och vi hann bara gå in på travvägen (knappt två min) innan han sprang in i skogen. Han kom tillbaka ganska snabbt men stack iväg åt andra hållet på en gång. Efter det var han helt borta. Red tillbaka till stallet och ställde in hästarna, sedan var det bara att börja söka. Traskade på i skogen överallt och ibland kändes det som om man själv var vilse. Hörde att han gnällde någon gång ibland och att han hade virrat bort sig. Ganska osmart som inte kom till våra röster. Tillslut efter runt en timmes letande kom han fram. Han såg hur ledsen ut som helst stackarn. 
 
Jag kom hem halv 5 och skulle vara på ridskolan 5. Var bara att slänga i sig mat och packa ihop alla grejer och åka. Tur man är snabb! 
 
Nu ska jag åka iväg till Cooper och tror det blir galopprejs på travbanan i regnet.

RSS 2.0