Kaos

Datum: 2014-10-31 Tid: 16:48:10 Kategori: Kommentarer: 1
Åkte till stallet vis tolv och beräknade komma hem vid två. Blev dock lite ändrade planer då lille hunden Leo (fläckiga hunden jag lagt upp bilder på) sprang bort i skogen. Letade i allafall en timme och tillslut kom han fram. Kom hem för 20 minuter sedan och fick skynda mig att packa och äta för om 15 minuter ska jag vara på ridskolan. Halloweenövernattning står på schemat. 

Berättar lite mer imorgon för nu måste jag åka!

Markarbete på en kung

Datum: 2014-10-30 Tid: 16:26:55 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Printade lite från film därav kvalitén
Idag fick Cooper stå ut med lite markarbete. Fick inspiration av Linda imorse vilket ledde till tre galoppbommar och räcket som är på bilderna och på andra långsidan hade jag en studs. Han var hur duktig som helst och det gick superbra. Väldigt bra träning tycker jag för man kommer helt rätt på hindret. Både jag och Cooper måste träna avstånd.
 
Han dog av litegrann ibland så jag fick verkligen RIDA i varje galoppsprång. Avslutade på ca 90 och fick ta det ett par gånger. Han rev flera gånger och det var inte för att han inte lyfte på benen utan han hann helt enkelt inte upp med dom för avsåndet blev för kort. Längde bommarna ca 10 centimeter och efter det hoppade han klockrent. Duktigt hjärta! 
 
Förhoppningsvis ska vi träna i helgen men är inte helt säkert därav att jag höjde lite extra idag. Allt under 2 meter är markarbete eller hur var det ;) 

I will be your dragon indoors

Datum: 2014-10-30 Tid: 11:39:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Fototips - hur hänger inställningarna ihop?

Datum: 2014-10-30 Tid: 10:24:27 Kategori: Fototips Kommentarer: 0
För att förstå mer vad jag pratar om - läs de första inläggen i min lilla fototips serie HÄRHÄRHÄR och HÄR
 
Nu har jag gått igenom bländare, slutartid och ISO vilket jag tycker är en bra grund. Finns även andra inställningar men det brukar jag inte bry mig speciellt mycket om. Nu ska jag gå igenom lite enkelt hur inställningarna hänger ihop och för att man ska få en bra balans mellan dom.
 
Det finns väldigt mycket samband och jag kan inte ta upp allt men det enklaste och viktigaste som man bör kunna tänkte jag försöka mig på att förklara. 
Börjar med detta. Vi säger att jag tog bild nr 1 men vill inte ha bakgrunden sådär suddig. Då måste jag ändra bländaren till ett högre tal. Ändrar jag inte slutartiden kommer bilden bli väldigt mörk så då får jag anpassa slutartiden efter det höga bländartalet. En längre slutartid släpper in mer ljus. Alltså när jag höjer bländartalet måste jag länga slutartiden för att behålla ljuset i bilden.
Här tog jag ett exempel på hur jag måste ändra slutartiden om jag höjer ISOn. Höjs ISOn kommer bilden bli mycket ljusare, då måste jag ha en kortare slutartid så kameran inte hinner släppa in så pass mycket ljus att bilden skulle bli överexponerad (alldeles för ljus). Alltså höjer jag ISOn måste jag även korta slutartiden för att behålla ljuset i bilden. 
Här visar jag hur jag måste ändra bländaren när jag har en lång slutartid. Eftersom kameran hinner släppa in mycket ljus på 2 sekunder måste jag ha ett högt bländartal för att "mörka" ner bilden. Alltså desto längre slutartid desto högre bländartal för att ha ett lagomt ljus i bilden. 
 
Det var litegrann av sambanden. Alla tre samband ska pusslas ihop så man kan anpassa ISOn efter bländaren och slutartiden, eller anpassa slutartiden efter bländaren ochISOn osv. 
 
För att ställa in alla inställningar (när man har på "M") gör man såhär: 
Slutartiden - snurra bara på det hjulet med grön inringning
Bländaren - håll in +/- (lila) samtidigt snurra på hjulet med grön inringning
ISO - håll in Fn (röd) samtidigt snurra på hjulet med grön inringning. 
 
När man har på de andra manuella (A, S och P) snurrar man bara på det gröna inringade hjulet och/eller håller in Fn och snurrar på hjulet för att ställa in ISOn. 
 
Detta är alltså på min kamera nikon d3100 men jag tror det är nästan likadant på alla nikon kameror och på ett ungefär på canon.
 
Hoppas ni har lärt er något av mina luddriga förklaringar. Har ni några frågor är det bara att skicka iväg en kommentar så hjälper jag er så gott jag kan! :)

Fototips - ISO

Datum: 2014-10-30 Tid: 10:23:56 Kategori: Fototips Kommentarer: 2
Läs de första inläggen i min lilla fototips serie HÄRHÄR och HÄR 
 
Allt med de olika inställningarna hänger ihop väldigt mycket och för att göra det enklare för framförallt mig att förklara tänkte jag ta en sak i taget. När jag gått igenom både bländare, slutartid och ISO kommer jag göra ett inlägg som visar mer exakt hur inställningarna hänger ihop. 
Jag vet inte riktigt hur man förklarar ISO på ett enkelt sätt så jag skippar det. Det är något med ljuskänslighet men hittar ingen jättebra förklaring. Googla på det. Som ni ser på bilderna är det väldigt stor skillnad. Har exakt samma inställningar utom just ISOn. Vid dåliga ljusförhållandet är det då lämpligt att höja ISOn. Det medför dock konsekvenser och det är att bilden gärna blir brusig som på bilden under. 
Nu tog jag ett väldigt extremfall på den första bilden som är väldigt brusig bara för att visa en tydlig skillnad. Översta bilden är tagen inomhus med dåliga ljusförhållanden vilket betyder att man måste använda hög ISO för att man ska kunna ha en hyfsad slutartid. Det leder till att bilden blir brusig eller kornig. Medans ute där det är goda ljusförhållanden behövs inte samma ISO vilket blir en "klarare" bild. 
 
När jag fotar strävar jag alltid efter att ha så låg ISO som möjligt för att slippa bruset. Dock inomhus ställer jag den väldigt högt för att kunna ha en snabb slutartid och en skarpare bild. Man får helt enkelt prioritera vad man vill ha. Jag har helldre en skarp bild med brus en än oskarp bild utan brus. Det är balansen mellan inställningarna man måste lära sig! 

Top 6

Datum: 2014-10-29 Tid: 18:58:13 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 7

Ett fint huvud

Datum: 2014-10-29 Tid: 18:53:14 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: bolinsaga@instagram

Fototips - slutartid

Datum: 2014-10-29 Tid: 16:09:54 Kategori: Fototips Kommentarer: 4
Läs de första inläggen i min lilla fototips serie HÄR och HÄR
 
Allt med de olika inställningarna hänger ihop väldigt mycket och för att göra det enklare för framförallt mig att förklara tänkte jag ta en sak i taget. När jag gått igenom både bländare, slutartid och ISO kommer jag göra ett inlägg som visar mer exakt hur inställningarna hänger ihop. 

Kan börja berätta att slutartiden är precis som det låter. Tiden som slutaren hålls öppen för att släppa in ljus. Desto längre slutartid - desto mer ljus. 
Här har jag exakt samma ISO och bländare men två olika slutartider och ni ser nog resultatet. 1/100 betyder alltså en hundradels sekund medans 1/8 är en åttondels sekund. Slutaren är öppen längre i bilden till höger och släpper in mer ljus. När man har en lång slutartid är det större risk att bilden blir suddig. Kolla bilden nedanför. 
Denna bild är tagen med slutartiden 1 sekund. Jag hade inget stativ utan höll bara i kameran med händerna, vilket gör att det blir skakningar och bilden blir suddig. 
 
Sådär kan skillnaderna bli i en bild beroende på slutartid. Personligen tycker jag det är snyggare med bilden till höger då man får se hur vattnet "rinner". När jag fotade fick jag ställa kameran på en sten för att det skulle bli stabilare. Det är väldigt svårt att få till det bra utan något slags av stativ. 
 
När jag fotar strävar jag oftast med att ha så snabb slutartid som möjligt för att slippa oskarpa bilder. Eftersom jag oftast fotar "saker" i rörelse, som djur och sådant behövs den snabba slutartiden. Jag har nästan aldrig med mig stativ utan har kameran handhållen och då blir det lätt skakningar eller att föremålet skulle röra på sig och bilden blir suddig. Det finns självklart gånger jag fotar med lång slutartid också, t.ex. vattenfall eller annat landskap där jag har möjligthet att stödja kameran på något. 

What new in light I'm blind in the dark

Datum: 2014-10-28 Tid: 20:37:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

In like the wind, out with a bang

Datum: 2014-10-28 Tid: 19:28:13 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Erik
Min fina pojke. Han är så snygg! Enda saken jag irriterar mig på nu är att sadeln glider fram så himla mycket. Sitter ju på halsen och rider.... Måste prova en gelepad och se om det blir någon skillnad.

Slutkörd ponny

Datum: 2014-10-28 Tid: 16:37:37 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Ett pass och en genomblöt Cooper senare. Han är blöt från hovarna till ögonen stackarn. Försökte mig på lite förvänd galopp och i höger varv alltså vänster galopp var det väldigt jobbigt tyckte han. Fick till det tillslut och då var han sjöblöt. Annars så var han superfin min stjärna! 

Han bär sig bättre och bättre i samlad galopp vilket är jätteskönt. Han är inte alls lika stark och drar iväg eller hänger sig i handen. Mycket bra, men bättre ska det ändå bli!

Äntligen mina! (eller Coopers)

Datum: 2014-10-27 Tid: 19:24:34 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 10
Som jag gått och väntat på detta ögonblick Haha! Varje gång jag varit på Hööks i ett års tid har jag gått och klämt på dessa. Varför jag aldrig köpt dom är på grund av priset (260kr) och att det helt enkelt aldrig blivit av. Men igår efter ca 20 minuters ångest inne på Hööks köpte jag dom. Hade 110kr rabatt och jag hittade inget annat jag ville ha som inte skulle kosta supermycket efter rabatten. Blev alltså dessa för 150kr. Mycket bättre pris ;) De får dock vänta med att användas för vill inte lera ner dom i onödan! 
 
Red ut en sväng idag barbacka på hacket. Mysigt! Han skötte sig bra, dock lite väl framtung men han blir gärna det på hacket. Skönt att hänga sig i handen tyckte Cooper. Höjer jag handen snabbt arbetar han själv en kort bit innan han hänger sig igen så är bara att träna!

Älskade hjärta

Datum: 2014-10-27 Tid: 14:41:22 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Cooper vilade igår och idag ska jag rida lite lätt. Känns som det var år och dar sedan jag red även fast det var i lördags senast. Bästa platsen är på hans rygg! 

Love a little louder

Datum: 2014-10-26 Tid: 18:31:32 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1

Fototips - bländare

Datum: 2014-10-26 Tid: 18:17:25 Kategori: Fototips Kommentarer: 3
Läs det första inlägget i min lilla fototips serie HÄR
 
Allt med de olika inställningarna hänger ihop väldigt mycket och för att göra det enklare för framförallt mig att förklara tänkte jag ta en sak i taget. Börjar alltså med bländaren. När jag gått igenom både bländare, slutartid och ISO kommer jag göra ett inlägg som visar mer exakt hur inställningarna hänger ihop. 

Kan börja berätta att bländaren reglerar mängden ljus som släpps in i kamerahuset. Desto lägre "f"-tal desto mer ljus släpps in.
Dessa två avstånd hade jag när jag fotade bilderna till detta inlägg. 
De två översta är tagna längre ifrån "bakgrunden" (avstånd 1) medans de två understa är tagna precis vid den (avstånd 2). Det som skiljer bilderna åt är att det är olika bländare. Ni ser nog skillnaden utan att jag behöver förklara. De med bländare 3 har oskarpare bakgrund än den med f/9. Vill man ha hela bilden i fokus ska man ha ett stort tal vid "f", t.ex. landskapsbilder. Vill man ha bara ett föremål i fokus och resten ur fokues ska man ha ett litet tal vid "f", t.ex. närbilder och porträtt. 
Om man då istället tänker på hur man placerar föremålet. Som ni kan se, desto närmare bakgrunden man ställer föremålet desto mindre "suddigt" blir det. Vill man alltså ha så suddigt som möjligt är det bra att stå långt bort från bakgrunden. T.ex. om man fotar en häst och bara vill ha den i fokus så ska man placera den så långt bort från bakgrunden som möjligt. 
 
Jag fotar mest djur och vill ha bakgrunden ur fokus. Därför placerar jag föremålet långt bort från bakgrunden. Om jag istället fotar landskap eller liknande och vill ha hela bilden i fokus strävar jag efter ett större tal vid "f". Vid landskap brukar jag ha minst f/11 för att få hela bilden i fokus, medans när jag fotar närbilder och djur mellan f/2,8 (det lägsta mina objektiv klarar av) och ca f/5 beroende på. 
 
Finns mycket mer om bländaren att berätta men det kommer jag förklara senare då jag ska berätta hur den hänger ihop med slutartid och ISO. 

I think you know, you won't be here forever

Datum: 2014-10-25 Tid: 19:43:24 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 11
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED

Dagens tävling

Datum: 2014-10-25 Tid: 19:40:44 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
80cm - Ute
Han var jättefin på framhoppningen och jag försökte sätta ett bra tryck i galoppen och få honom på bakbenen. Det gick superbra och han hoppade väldigt fina språng. Dock var det inte en bra taktik alls inne på banan. Första och andra hindret gick super, men på tredje kom vi knas på ett halvt-språng. Jag försökte driva fram honom och få ett litet större språng. Dock slutade allt med att vi gled in i hela hindret. Det första jag tänkte då var att nu är det kört, men inte då! Han hoppade det på andra försöket. Redan då kände jag mig nöjd. Vart likadat till femman och försökte driva men det gick inte fram så han stannade även på den, men på det igen och han hoppade. Blev uteslutna på sexan då det var precis vid trean, ungefär som ett "L" så han skyggade för oxern och gled ut åt höger. Han hoppade på tredje försöket. 
 
90cm - 8 fel
Ny taktik, som var gasa, gasa, gasa. Superfin på framhoppningen och jag var jättenöjd. Inne på banan drev jag hela tiden och han flög över alla hinder fram tills vi kom till 7e och sista. Jag slappnade av för "nu var allt läskigt över" fast det skulle jag inte gjort för då stannade han två gånger på det. 
 
Han skötte sig superbra och jag är otroligt nöjd över att han hoppade efter han gled in i trean som även var en oxer och gjorde så bra ifrån sig som han bara kunde i 90n. Alltså superduktig häst och mindre duktig ryttare. Är sur på mig för att jag kunde ridit mycket bättre och gjort minst 90 rundan felfri. Aja han börjar få lite rutin och självförtroendet stiger! 
 
Laddar om inför sista lokala tävlingen om två veckor. Då minsann ska jag RIDA! 

Påväg hem från tävlingen

Datum: 2014-10-25 Tid: 13:44:26 Kategori: Kommentarer: 2
..som gick både bra och dåligt. Jag måste lära mig rida först bara! Cooper skötte sig och jag är väldigt nöjd över hans insats. Resultat då: ute i 80 och 8 fel i 90. Berättar mer senare!

Fototips - vad menas med "figurerna"?

Datum: 2014-10-24 Tid: 20:25:00 Kategori: Fototips Kommentarer: 2
Har fått önskemål att lägga upp fotoinställningar och hur jag fotar så tänkte försöka få ihop några inlägg. Delar upp det så det inte blir så jättemycket på en gång. Börjar med förklaring av "hjulet med figurer på". Kan även tillägga att min kamera är en Nikon d3100 och detta är alltså för Nikon kameror. Har inte jättebra koll på Canon men de är uppbyggda likadant bara att det kan vara andra bokstäver eller symboler. 
Blått - Där du ställer in antingen om du vill fota manuellt, "halvmanuellt" eller med kamerans autoinställningar. M - Du ställer in slutartid, bländare och ISO själv.
A - Du ställer in bländaren och ISO själv, kameran bestämmer slutartid.
S - Du ställer in slutartid och ISO själv, kameran bestämmer bländare.
P - Du ställer in ISO själv, kameran bestämmer slutartid och bländare. 
Auto - kameran bestämmer allt själv.
Ingen blixt - kameran bestämmer inställningar som är lämpliga under förållandet utan att använda blixten.
Porträtt - kameran bestämmer inställningar som är lämpliga för porträttfotograferingar.
Landskap - kameran bestämmer inställningar som är lämpliga för landskapfotograferingar.
Barn - kameran bestämmer inställningar som är lämpliga för barnfotograferingar.
Sport - kameran bestämmer inställningar som är lämpliga för sportfotograferingar.
Blomma - kameran bestämmer inställningar som är lämpliga för närbildsfotograferingar. 
Porträtt (under natt?) - Är inte helt säker på denna men tror kameran bestämmer inställningar som är lämpliga för porträtt eller fotografering i mörker. 
 
De inställningarna jag oftast använder är M, A eller sport. Sport då jag är lat och inte orkar ställa in själv. När jag fotar naturbilder har jag nästan alltid på M, medans om jag fotar hästar och vill ha bilder snabbt utan att greja med inställningar har jag på sport. Varför jag använder den är för att kameran ställer in så kort slutartid som möjligt och en så stor bländare som möjligt. 

Those eyes cannot ever lie

Datum: 2014-10-24 Tid: 10:47:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
 Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Pissväder

Datum: 2014-10-23 Tid: 21:27:41 Kategori: C träning Kommentarer: 8
 
Sådär otroligt torra var jag och Cooper efter dagens ridpass. Dressyr i paddocken fick det bli. Hade inte tid att gå till ridhuset så det var bara att bita ihop! 
 
Cooper skötte sig väldigt bra under omständigheterna. Krävde inte supermycket utan blev ett lätt pass bara för att känna på honom. Han har något emot att ta stöd på högertygeln och det börjar göra mig lite irriterad nu. Kämpar och kämpar och det ska gå någongång tycker jag! Avslutade med lite delar ut LC:1an och massa halter. Han gör de suveränt ute på spåret men på medellinjen flyter han gärna åt framförallt höger i igångsättningen. Den sista halten jag gjorde så fick han först ta tre-fyra steg i skritt och sedan trav och då var det rakt och han behöll formen superbra. Bra avslut! 

Something flipped like a switch when you came around

Datum: 2014-10-23 Tid: 10:48:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 17
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Bra kväll!

Datum: 2014-10-22 Tid: 21:18:07 Kategori: Kommentarer: 4

Gott och blandat

Datum: 2014-10-22 Tid: 20:46:11 Kategori: Today Kommentarer: 4
Idag var min första syn när jag kollade ut genom fönstret - vitt på backen. Ja det hade visst snöat litegrann under natten. Dock var det nästan ingenting, såg mest ut som frost på backen. Det smälte direkt på vägen och var inga minusgrader som tur var. Hade varit jobbigt med min fullspäckade dag om jag inte kunde tagit moppen. 
 
Slutade vid tre och då åkte jag direkt till Cooper. Red ut en kortis barbacka med fleecetäcke och utan skor (haha) tillsammans med Fanny. Hade inte med mig några skor och ville inte ha stövlar. Var inte farligt kallt alls som tur var, hade tjockstrumpor ju! 
 
När vi kom tillbaka till stallet ställde jag in Cooper och drog hem. Åt mat lite snabbt och sedan iväg till nästa stall. Hästskötarkurs för ridskolebarn där det var longering och häst vid hand på schemat. De fick vara två och två och låssas vara hästar och prova på lite själv. Kan säga att det var mer än kaos. Vissa barn har större koncentrationssvårigheter än andra ;) 
 
Nu är jag iallfall äntligen hemma och kan ta det lite lugnt. Har pluggat lite på spanskaglosorna till imorgon och för tillfället kan jag dom. Skönt att inte ha massa plugg! Allt kommer dock efter lovet vilket inte är speciellt härligt. Men, men! 
Vill ha detta mysväder nu! 

Top 6

Datum: 2014-10-22 Tid: 13:52:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1
 
Och sedan Drown med Bring Me The Horizon tusen gånger om så den får räknas som två!!
 

Sötis-Valle

Datum: 2014-10-22 Tid: 10:49:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Lyckat markarbete

Datum: 2014-10-21 Tid: 21:17:22 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Detta fick Cooper roa sig med idag. Hade inte så mycket krav då jag mest bara ville ha framåtbjudning och att han skulle tycka det var roligt. Började med att värma upp i alla gångarter och la in travbommarna emellanåt. Längde till galoppbommar och hade ganska långt mellan så han fick öka på ordentligt. Höjde upp bommen i mitten och kortade avstånden litegrann. Blev mer ett normalt tempo då och när jag höjde upp högsta på sockerbitarna (ca 70-70cm) fick han samla sig litegrann. Avslutade med att ställa två sockerbitar på varandra så det blev ca 80-85cm och rullade bara på det ett par varv åt båda hållen. Sista skuttet blev lite stort så han touchade i bommen och då tippade alltihop eftersom det är ganska ostabilt. Slutade då, kanske inte det bästa men var en kvinna som sa att hon kunde hjälpa mig med att höja och ville inte att hon skulle behöva sätta upp det där igen. Jag blir också sådär att om hon sagt att hon kan hjälpa mig så vill jag inte börja göra allt själv och strunta i att ta hjälp. Haha! Men Cooper verkade inte alls ta stryk av att det tippade, bara en vanlig rivning. 
 
Känns skönt att han inte tvekade minsta lilla idag. Hade inga sporrar men istället spö fast petade lite med det kanske tre gånger under hela passet och då var det inte mot hindret. Väldigt skönt att han tog initiativ själv och bara körde på. Han har glömt söndagen. Hoppas han är likadan på lördag och tävlingen! 
Saga tog denna bild från uppvärmingen med sin mobil, därav kvalitén. Men bild som bild ;) 

Then I found you and I reached into your heart

Datum: 2014-10-21 Tid: 15:32:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: bolinsaga@instagram

Gråter lite till Bring Me The Horizon

Datum: 2014-10-21 Tid: 15:31:33 Kategori: Musik Kommentarer: 0
Idag la BMTH ut deras kommande singel Drown på youtube. Dock gick den inte att se från Sverige. Fast då kan jag tacka de människor som kopierat och lagt ut på andra sidor. Inte det snällaste för bandet men för mig som håller på att dö av längtan till december då låten släpps så gjorde detta min dag tusen gånger om. Alltså vilka jäkla stjärnor!! 

Tisdag

Datum: 2014-10-21 Tid: 10:04:04 Kategori: Kommentarer: 4

Carro, Valle och Leo

Datum: 2014-10-20 Tid: 20:00:46 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 12
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Mysig uteritt

Datum: 2014-10-20 Tid: 19:59:26 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag blev det en barbacka tur med Pernilla och Fanny. Tog på Cooper fleecetäcket och det var varmt och mysigt! Vi skrittade mest men tog även lite trav och galopp. Cooper försökte ta tillfället i akt och dra iväg på slutet men han lyssnade jättebra när jag sa ifrån och galopperade lugnt och samlat efter Caija och Nisse som drog iväg. Duktig! 
 
Imorgon tänkte jag köra markarbete. Hinner inte riktigt varken onsdag eller torsdag men tror mest det är bra att det inte går allt för många dagar mellan hoppningen igår och markarbetet. Med tanke på hur han vart och jag vill försöka bygga upp självförtroendet snabbt inför tävlingen. 
 
Mitt vackra hjärta <3

Jordens sötaste hund!

Datum: 2014-10-20 Tid: 10:19:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Kan inte sluta titta på honom. Så hiiiimla sööööööt! 

Rösta på mig!

Datum: 2014-10-19 Tid: 20:04:38 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 1
Är med i en tävling så ni får jättegärna gå in på facebook och gilla bilden på lille Cooper HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR :D 
 
Tack på förhand :D 
 
 

Mindre lyckad hoppning

Datum: 2014-10-19 Tid: 17:01:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Imorse var vi till ridhuset och hoppade litegrann. Hade fyra hinder och hoppade de åt lite olika håll. Provade att rida utan spö och det är enklare sagt en gjort. Han måste ju någonstans lära sig att lyssna på mina skänklar på samma vis som några pet på halsen med spöet.
 
Det började ganska bra, han småstannade någon få gång men sedan flöt det på jättebra. När oxern låg på ca 90 gjorde han ett litet kaninsprång, rev första bommen och jag flög så jag hamnade på halsen. Efter det blev han osäker och ville inte alls. Lånade Fannys spö, la ner bakbommen och sänkte till 80 och då hoppade han. Hoppade det två gånger och sedan avslutade jag med att hoppa det och ett räcke på samma höjd som var nästan direkt efter oxern. Bara för att han skulle få känna att det var enkelt. 
 
Vet inte vad jag ska tycka, självklart är jag missnöjd då det var väldigt länge sedan han höll på och stanna sådär, men det var samtidigt länge sedan han gjorde en mini "krash" och det är de som gör att han blir osäker. Är nöjd med avslutet och att han hoppade oxern och sedan räcket utan problem. Lillbäbis, tycker synd om honom.
 
Hoppas inte hans självförtroende har tagit jättemycket stryk utan att han hämtar sig fort från det. Ska ha lite markarbete någondag och då med något lite högre hinder än 50 bara för att se hur han reagerar. Måste ladda upp inför tävlingen på lördag! 
 
Han hoppade onormalt mycket med ryggen också så jag flög som en tok. Går fasiken inte att sitta kvar. Var många gånger jag hängde lös ;)

Carro och Valle

Datum: 2014-10-19 Tid: 13:42:12 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Smakprov

Datum: 2014-10-19 Tid: 12:13:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Fotade Carro, Valle och lille Leo tidigare idag i dimman. Ganska svårt att lyckas få bra bilder eftersom det är ganska dåligt ljus och solen trängde inte igenom jättemycket, men samtidigt blev det väldigt coolt. Blev några snygga bilder :D 

Nytt och fräscht

Datum: 2014-10-18 Tid: 13:56:00 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 9
Före:
Efter:
Jag hade helt ärligt lite ångest nu när jag hade bytt ut bilderna och skulle trycka på spara. Ska jag, näää det behövs inte, joo det är höst nu, meeeen jag kan ha sommarbilden året runt. Ungefär det hände i min hjärna. Men tillslut blev det av och jag gillar den nya då jag totalälskar headerbilden. Fast å andra sidan hade jag velat ha på både han och mig. Förra headerbilden är så sjukt fin därav att jag inte velat bytt ut den. Det är den perfekta headerbilden för mig då det är både jag och han + hoppar och han är snygg. Även fast den är snygg blir den ju gammal också, så nu är det nytt och fräsht! Gillar verkligen själva grunddesignen så den kommer nog få vara kvar ett tag till! 
 
Vad tycker ni skulle jag haft kvar den gamla? Hiss eller diss på den nya?
 
Edit: Bytte bilden i sidomenyn

We make these memories for ourselves

Datum: 2014-10-18 Tid: 10:18:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: bolinsaga@instagram

Vackra, underbara ponny ❤

Datum: 2014-10-17 Tid: 19:27:14 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0

Dör söthets döden

Datum: 2014-10-17 Tid: 18:25:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Nu kan Cooper vara världens sötaste i lite manligare färger än bara rosa! Mormor köpte denna grimma på Ullared för runt ca 30-40kr, värt eller??? :D När jag fick den igår längtade jag till idag då jag fick prova den på honom. Är små hästar på den också, haha kan den bli sötare? Önskar att jag hade en shettis så jag bara kunde ha massa gulliga saker på. Måste ju faktiskt sätta en liten gräns på Cooper ;)

Then I put it on pause until the moment was right

Datum: 2014-10-17 Tid: 10:51:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

I think that I was meant to be next to you

Datum: 2014-10-16 Tid: 10:44:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Barbackamys

Datum: 2014-10-15 Tid: 20:40:49 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Mötte en otroligt snygg häst i hagen idag. Fixade frillan han! Hade lite brottom så blev en snabb uteritt barbacka. Slängde på fleecetäcket för att bli lite varmare plus att jag inte skulle bli skitig. Red bara efter vägen och sprang litegrann. Han kändes mjuk och fin så det var skönt. Han har gått ganska hårt två dagar i rad och det är bra att han fick ta det lite lugnare nu. Imorgon blir det nog ridhuset igen och kanske någon bom. Bra med bommar för lille Cooper! 
 
Fick åka nästan direkt till THF för att ha första av fyra "lektioner" i en hästskötarkurs för massa barn på ridskolan. Lite halvt oplanerat om man säger så men hoppas något hamnade i deras huvuvden haha.. 

Top 6

Datum: 2014-10-15 Tid: 10:16:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 3
Gammalt blandat med nytt <3

Lessons learned and bridges burned to the ground

Datum: 2014-10-14 Tid: 20:42:44 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 9
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Kondition

Datum: 2014-10-14 Tid: 20:31:24 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag blev det ett långt pass för lille Cooper, närmare 1,5 timme blev det nog. Red till travbanan och körde kondition. Öste inte på men tog inte tillbaka honom heller så det blev något mittemellan. Han fick trycka på och få upp lite flås helt enkelt. När jag hade ridit 1,5 varv gick vi ut på en annan raksträcka och sedan upp för en jättebrant backe och det tog verkligen på hans krafter. Stackarn orkade inte ens gå ner. Fast när vi väl var nere igen vart det fart på honom igen och han fick galoppera hela vägen som var kvar av travbanan. Skrittade vägen hem och när jag nästan var framme vid stallet kom Pernilla och hon skulle till ridhuset så jag följde med henne nästan hela vägen vilket blev 20 minuter till. Lång avskrittning men det är bra! 
 
Efteråt rymde Cooper ut från boxen och stallet två gånger också. Första gången var boxdörren helt öppen så då gick han bara ut och ställde sig utanför stallet och åt gräs. Andra gången var det en mindre öppning som han trängde sig igenom. Bara det att han hade fleecetäcket över halsen så det lär väl fastnat lite och åkt på snedden. Självklart blev han livrädd för det och drog iväg i full kareta ner till hagen och stannade där. När jag kom gick han mot mig och hade inget emot att bli insläppt. Han har något litet fel den där hästen. Han var väl sur på mig för att jag var seg med att ge honom mat ;) 
 

Galoppsamling

Datum: 2014-10-13 Tid: 21:11:17 Kategori: C träning Kommentarer: 0
De två första är printad från film. Därav den otroliga kvalitén då jag fick beskära en hel del. 
 
Som ni nog förstått red jag i ridhuset idag. Blev mest fokus på att få honom loss i vänstergaloppen och en massa samlad galopp. Hade tre travbommar i ett hörn som jag la in i uppvärmningen och red över lite då och då. Tycker det fungerar super för att få honom mer aktiv i ryggen. Han skötte sig super och jag är väldigt nöjd. Vänstersidan vart mycket bättre än förväntat och kunde samla honom nästan lika bra som i höger. Stort plus för lille Cooper!
 
Jag gör mest samlingarna på små volter och att han ska vänta runt och i en större piruett. Dels för att jag måste jobba med de olika sidorna och inte få för mycket i händerna. När han blir trött på rakt spår/större volt blir det lätt att jag låter honom fuska och lägga sig för mycket i handen eller att jag tar för mycket om han springer iväg. På små volter kan han inte "springa ifrån" på samma vis utan då kan jag bara sitta tillbaka, hålla om med benen samtidigt vrida på överlivet och då blir det mer automatiskt att driva in i samlingen. Får bättre känsla och att han bär sig själv. Enligt mig känns det bättre då han jobbar själv i den form han orkar istället för att tvinga honom till något. Superkorta miniformen får komma senare då han har mer styrka bakifrån.
 
Andra bilden är från avtravningen. Gå med huvudet i backen är mycket bättre tycker Cooper! 

We made a promise to never get old

Datum: 2014-10-13 Tid: 10:01:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

24/7 baby 365

Datum: 2014-10-12 Tid: 20:48:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
We could all be blown to pieces
Cause the time's a ticking bomb
We can all be dead tomorrow
But our love will carry on
When your losing days are numbered
And you're looking in my eyes
It's not the end, cause the energy never dies

Bus över vattenpölar

Datum: 2014-10-12 Tid: 13:32:45 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Åkte till stallet vid 9 ungefär och red ut en kortis på Cooper. Var ganska tidsbegränsad men tänkte att jag skulle hinna gå en sväng på ca 50 min. Tog på honom reflextäcket och gjorde iordning honom för att vi skulle ut på vägen. När jag hoppade upp och kollade på klockan hade den blivit alldeles för mycket så jag fick ta en kortis mot travbanan istället. Var mycket vattenpölar och på hemvägen fick han hoppa över dom. Tror Cooper tyckte det var kul men var nog mest skräckblandad förtjusning ;) Han tvekade dock knappt något så det var jättebra. Kan tillägga att han hatar att gå i dom. Inte bli blöt om fossingarna här inte! 
 
Direkt efter åkte jag, mamma och pappa och kollade på Funny på hundutställningen. Tyvärr var hon för liten och blev diskad stackarn. På allt annat fick hon bra omdöme tror jag. Förra gången fick hon excellent och nu blev hon diskad, så är det med bedömningssporter ;) 
 
Hoppas det blev någon bra bild iallfall som jag kan visa senare! 
 
Köpte mig lite ludd igår som han fick inviga. Har två set nu så jag både kan ha på tränset och lädergrimman. Söt är han minsann! Rosa täcke och massa ludd. Tror han skäms lite ibland ;) 

Inställd tävling

Datum: 2014-10-11 Tid: 22:03:03 Kategori: Today Kommentarer: 2
Imorgon skulle jag och Cooper tävlat men det blev inställt ikväll för det var för lite anmälda. Tråkigt :( Istället åker jag och fotar Funnybunny som ska ställas ut imorgon. Får hoppas på någon bra bild som jag kan visa! 
 

Det där med säkerhetskopiering

Datum: 2014-10-11 Tid: 16:11:18 Kategori: Today Kommentarer: 0
Denna gråa lördag har jag spenderat ett par timmar framför datorn och flyttat bilder hit och dit med Takidas underbara gamla låtar i bakgrunden  Försöker samla exakt alla bilder på en och samma hårddisk, istället för att ha lite av varje här och där. Har sammanlagt fyra hårddiskar + datorn med bilder på. Två av dom (de på vänster sida på bilden) är utplockade från datorer och är inte så roligt att använda dom när de är ganska sköra. Är snart klar och då ska jag ta den sista hårddisken som inte är helt 100 och flytta över lite resebilder därifrån till den svarta lilla klumpen i hörnet. Då har jag exakt alla mina bilder på den. Kommer dock inte nöja mig med att ha bara på ett ställe utan minst två. Nojig här men jag skulle gråta blod för resten av livet om mina bilder försvann. Är inte bara en gång jag börjat tokgrina för att jag trott att några bilder försvunnit. 
 
Är ganska roligt att gå igenom äldre bilder. Blir dock lite rädd när jag kollar på bilderna på mig själv och mina kompisar haha. Snyggaste i universum var vi! Nu medans jag väntar på att kopieringen ska bli klar kanske jag ska gå igenom och försöka radera lite mer skräpbilder. Kanske får ihop några gamla bilder till ett inägg också! 

Tidig tripp till stallet

Datum: 2014-10-09 Tid: 22:15:36 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Snorbollen efter dagens ridpass
 
Idag åkte jag till stallet kvart över 6, på morgonen. Ja ni läste rätt. Varför det blev så var av den enkla anledningen att det skulle regna på eftermiddagen och jag hade lite problem med skjuts då. Hade då fått åkt moppe i regnet + rida i regnet. Istället fick jag skjuts till stallet och kunde rida utan något regn. Skönt skönt! 
 
Hade lite markarbete med två bommar på långsidan med ca 20 meter mellan och ett litet hinder på mitten av andra långsidan. Red över en bom och la en volt, hoppade hindret och sedan över andra bommen. Tränade också på att länga och korta galoppen och rida på fem eller sex galoppsprång tror jag det var, kan varit 7 också. Det där med minnet. Han skötte sig super och blev genomblöt både hals, mage och bakben. Brabra! Han hade det jobbigt i vänster varv, för kom vi lite långt och jag försökte lägga in ett till galoppsprång bröt han gärna av till trav istället, medans i höger kunde han lägga in minigaloppsprång. Bara att jobba på! 
 
Kom hem halv 10 ungefär och då var det bara att duscha och göra sig iordning för skolan. Ibland kommer sovmornarna till nytta faktiskt. Slutade 4 och åkte hem och fixade med alla bilder jag suttit upp på väggen. Blev även en tur till ridskolan för luciashowsmöte. Mycket kan man hinna med på en dag! 
 
Nu ska jag ta och lägga mig så jag får lite mer sömn än igår. Godnatt! 

En snygging på väggen

Datum: 2014-10-09 Tid: 22:02:58 Kategori: Today Kommentarer: 2
Efter några timmars arbete är allt uppe! Fick nått ryck igår (då jag skulle plugga haha) och började fundera på hur jag skulle göra en fotovägg. Tänkte först ha fullt med bilder på en annan mindre vägg, sedan ett hjärta i hörnet. Men tillslut fick det bli detta. Provade igår med vanliga vita papper bara för att se ur många bilder det skulle bli. Idag skrev pappa ut dom på jobbet och jag lånade en skärmaskin på mammas jobb. Bara att sätta igång och jobba! 
 
Allt ser jättesnett ut en höll inte kameran så rakt ;) 

Top 6

Datum: 2014-10-08 Tid: 10:46:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0

Dressyrpass för lillen

Datum: 2014-10-07 Tid: 21:45:12 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Känner att det står väldigt still här. Har inga bilder eller något att lägga upp och då känns allt mycket tråkigare. Vädret suger och det spöregnade idag när jag red hem från ridhuset och åkte moppe hem. Imorgon ska det regna ännu mer och komma 25mm på eftermiddagen, inte speciellt sugen på att rida om man säger så. Hade tänkt att ha markarbete men tror jag fegar ur och låter han vila. Enda fördelen med vinter - det regnar inte! 
 
Som jag sa red jag i ridhuset idag. Ett hårt dressyrpass på strax över en timme. Blev lite längre än planerat, men red på idrottslektionen och läraren hade sagt att han skulle komma och kolla. Drog ut lite på tiden i fall att han skulle dyka upp - vilket han inte gjorde. Cooper skötte sig väldigt bra iallafall och han fick jobba med lite av varje. Blev bland annat mycket övergångar från skritt, trav och halt. Gjorde även lite ryggningar, skänkelvikning i skritt och olika galoppövningar. Håller mig fortfarande till skänkelvikningarna i skritt för vill inte blanda in trav när det ändå inte sitter helt perfekt. Bättre att han verkligen förstår för kommer ihåg i vintras då han fick lite panikångest när vi kom till traven. Då pratar jag bara om att flytta åt sidan, inget fokus på form eller hur lite/mycket han flyttade, bara det var åt den sidan man ville. 
 
Galoppen gick både bra och dåligt. I mitten av passet kom vi tillbaka till det där med vänstergaloppen och att han går upp med huvuvdet. Var dock inte lika grovt som förut. På slutet när jag gjorde sista galoppövningen lyckades jag hitta knappen. Ja, man kan hitta nya knappar varje dag! Avslutade då ganska snabbt bara för att ha med den känslan nästa ridpass. 
 
Nu blev det sådär långt inlägg igen. Har jag inga bilder får det bli mycket ord istället! 
 

Måndag igen

Datum: 2014-10-06 Tid: 21:20:07 Kategori: Today Kommentarer: 1
Min morgon spenderades mestadel i bil och ute bland älvar och liknande. Inte det roligaste jag gjort i mitt liv om man säger så. Vi skulle leta flodpärlmusslor, dock var vattnet jättegrumligt och vi elever slapp leta. En mussla hittade de. Intressant..... Påvägen hem stannade vi även på tre olika stopp och en kille från kommunen pratade litegrann. 
 
När vi kom tillbaka till skolan var det ungefär en timme tills nästa lektion började. Jag drog hem och bytte om och åt mat. Fick även en fin bild från Emma som var kvar på skolan och hade gått in på en toalett för att byta om, och där inne fanns ingen mindre än min hjälm. Alltså vad har man för liv om man måste gå och gömma andras grejer... Aja nu är den tillbaka som tur är. 
 
Direkt efter skolan skyndande jag mig till stallet. Red till ridhuset och joggade litegrann. Han var jättefin även idag. Mycket bättre i galoppen och han gick jättesamlat av sig själv. Fick driva på ordentligt för att han skulle öka, brukar mer vara att jag får kämpa för att korta ihop honom. Imorgon blir det ett lite längre och hårdare dressyrpass så det ser jag fram emot :D 
 
Hann bara komma hem och kasta i mig mat innan jag åkte iväg till ridskolan. Hade u-sek möte ett bra tag innan jag nu äntligen är hemma. Full fart hela dagen om man säger så. 

Nu är han tillbaka och ännu bättre

Datum: 2014-10-05 Tid: 19:40:30 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Idag fick jag äntligen sitta upp på min underbara ponny igen. Min lilla plan med longering över bommar och löshoppning verkar funkat för idag var han otroligt fin! Han var en helt annan häst mot för han varit de senaste veckorna. Mjuk, väldigt reglerbar och bara superfin!
 
Från början var han pigg och alert. Skrittade ett tag på långa tyglar och han var nog väldigt glad över att få komma ut. När jag började korta tyglarna blev han nervig och väntade hela tiden på signaler. Provade en skänkelvikning åt varje håll över vägen och de satt klockrent! Han har kunnat flytta åt sidorna länge fast jag har inte ställt honom helt rätt och sådant, men nu börjar han förstå även detta. Travade litegrann och han var jätteduktig. När vi kom ner till storvägen blev han lite sur och dog av lite för han ville vända och gå hem. Han blev seg och jag fick banka på ordentligt. När vi väl vände fick han världens energikick och blev hur pigg som helst. Älskar den känslan då minsta lilla rörelse jag gör svarar han på. Ibland är han nog en tankeläsare! 
 
När vi kom tillbaka på vägen upp till stallet ringde pappa och jag tänkte galoppera så han fick göra en halt. Den halten var inte speciellt stilla för han ville bara iväg. Galoppfattningarna han gjorde från skritt/halt var jätteexplosiva och han flög i luften för han tog så mycket. Under högergaloppen (som vi har haft problem med ett tag) satt jag bara med världens leende och berömde honom. Visst han ville iväg men när jag satt tillbaka samlade han sig sjukt bra och när jag tröck på kände jag hur allt kom från bakbenen och ja det var bara så himla bra! 
 
Hur nöjd som helst med honom idag! Energin och att han är sådär explosiv brukar han vara (ute) men det kan vara svårt att ta vara på. Idag körde han inte bara upp huvuvdet och struntade i mig utan jag kunde reglera honom och bestämma när, var och hur han skulle göra något, utan att han tappade energin på vägen. 
 
Långt inlägg för en kort uteritt på 30 minuter, men för trehundranittionde gången, han var så fiiiiiiin!!

Sommar

Datum: 2014-10-05 Tid: 10:08:49 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3

Höst

Datum: 2014-10-04 Tid: 17:23:20 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Film från löshoppningen

Datum: 2014-10-04 Tid: 15:06:46 Kategori: Filmer Kommentarer: 3
Musiken tog youtube bort så ni får ta fram The Days med Avicii och lyssna samtidigt ;) 

120!

Datum: 2014-10-04 Tid: 12:14:52 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Kungen flög över 120 idag. Tänkte avsluta med att låta honom hoppa det en gång, men efteråt sprang han och tog det igen och då kunde han väl ta det två gånger tänkte jag. Efter de sprang han runt och hoppade ytterligare en gång till utan att vi drev så han gick i småsamlad galopp och körde sitt egna race. Någon som tyckte det var kul? Haha världens bästa!
 
Nästa gång vill jag antingen vara fotograf eller ha någon som fotar. Hade kameran uppställd och den fick filma fast blir inte superbra kvalité direkt. 

Fredag

Datum: 2014-10-03 Tid: 17:15:30 Kategori: Today Kommentarer: 2
Äntligen underbara fredag. Bästa dagen på veckan! Utom de första timmarna som spenderas på skolan då förståss ;) Dock började inte helgen så bra. När jag hade slutat och skulle ta moppehjälmen som jag har ovanför skåpet så var den inte där. Tänkte att jag kanske av någon anledning hade glömt den på moppen men där var den inte heller. Någon har alltså tagit den. Vad har man för fel om man måste sno en moppehjälm?! Sjukt irriterande. Fick åka hem utan hjälm, tur att jag inte har speciellt långt. Körde på gångvägar, småvägar och lite i skogen haha. Kan alltid hoppas att när jag kommer dit på måndag igen står den på skåpet. Dock är nog chansen inte så stor. 
 
Åkte nästan direkt till Cooper och longerade honom. Han såg mjukare ut än i förrgår. Började med att värma upp honom utan inspänningar. Tog sedan på dom och han fick trava över tre bommar. Efter ett tag höjde jag upp mittenbommen till ett litet kavalettihinder. Bytte håll och gjorde likadant där. Avslutade med att ta bort bommarna bakom och framför så bara den upphöjda bommen var kvar, och då fick han galoppera över den. Han var duktig och skötte sig toppenbra. Höll på i strax under en timme och han vart ganska svettig. Bra bra! 
 

En gång på tumblr

Datum: 2014-10-03 Tid: 10:05:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
 
Min tumblr innan sommarlovet. Tror jag måste ta tag i detta och kika lite mer där. Världens inspokick! 

Torsdag

Datum: 2014-10-02 Tid: 20:55:39 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 4
Hejsan allesammans! 
 
Hade turen att ha inställd spanska idag vilket betydde att jag slutade en timme tidigare. Drog direkt till Cooper och skyndade mig att mocka. Tror jag slog rekord med att komma till stallet, dra på mig mjukisbyxor och sedan mocka, fixa mat och allt på 12 minuter. Tur man är snabb ibland! 
 
Skyndade mig hem, duschade och fixade mig innan jag åkte till birsta med Rebbe. Köpte ingenting utan agerade mentalt stöd till henne bara. Bytte även min laddare/usb-sladd så kör på tredje gången gillt. Första gången pajjade den efter första laddningen, andra gången råkade jag köpa en Iphone 5, men nu har jag är till min Samsung. Bra jobbat My! 
 
Imorgon är det fredag och det känns underbart! Tänkte longera Cooper igen, likadant som igår. Funderar även på löshoppning på lördag men får se hur det blir med det. Tror det skulle vara bra för honom nu med lite longering och sedan löshoppning då han bara får arbeta med sig själv. Får isåfall känna på söndag hur han är och om han är bättre eller likadan som förut. Är han inte bättre försöker jag nog få hit massör i veckan. Vi får helt enkelt se! 
 
Bild i från juni då vi löshoppade honom. Då han körde på mellan hinderstödet och staketet och fick benet mellan staketplankorna och lyckades med detta:
Tur det finns hinderstöd som hänger på väggarna i ridhuset säger jag bara! 

Longering över bommar

Datum: 2014-10-01 Tid: 21:37:07 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag blev Cooper longerad. Började först med att värma upp lite åt båda hållen i alla gångater utan inspänningar (snodd). Han sökte sig nedåt ganska fort och var avslappnad och ganska mjuk. Tycker det är bra att han får söka sig nedåt utan inspänningar eftersom då får han bara jobba med egna muskler och inte hänga sig i något. När jag tog fram bommar spände jag fast gummisnodden. Han fick trava över bommarna en stund åt båda hållen och galoppera lite med inspänningarna. Han fick en rund och fin galopp och han gick även väldigt samlat. Drev på ett par gånger och då kastade han sig i luften och busade. 
 
Nu när jag fick se honom från marken så rör han sig helt normalt. Han gick bra på slutet i vänster galopp också så tror bara det är en liten trotsperiod för herr TG. Tror även att bommarna hjälpte till litegrann att komma loss mer i ryggen. Tycker att det är bra att longera då jag dels får se hur han rör sig och han får jobba helt själv. Han visar att han kan söka sig nedåt och gå med huvudet nästan i backen helt själv vilket betyder att han arbetar bra med ryggen och har bra med muskler. Det han tycker är jobbigt är att korta ihop sig men det får ta den tid han behöver. Behöver inte stressa fram något. 
 

Top 6

Datum: 2014-10-01 Tid: 10:47:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 3
Ja, jag är beroende av The Scripts nya album 

RSS 2.0