Those eyes cannot ever lie

 Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Kommentarer
Tess

Men åh, så fin! :D Kram

Svar: Åh tack! :D Kram!
My Nordqvist

Tid: 15:46:55
Datum: 2014-10-24
Hemsida: http://tesswaltenburg.blogg.se/
VERONICA - fashion blog

Gud så vackra bilder!! :) Så vacker. Ha en fantastik helg tjejen, hoppas din fredagskväll blir grym!

Svar: Tack så mycket snälla du! :D Detsamma!
My Nordqvist

Tid: 17:45:52
Datum: 2014-10-24
Hemsida: http://vveronicas.com/
milina.blogg.se

Känner att jag bombar dig haha! Men jag tror att jag förstår hur man fixar skärpedjupet. Om jag t.ex vill ta bild på min hund ute och vill att bakgrunden ska bli oskarp så ska F-talet vara så lågt som möjligt och då håller man in +/-knappen samt snurrar på tumhjulet, men jag får bara ner den till F5 och tar jag en test bild på min telefon med grejer i bakgrunden så hamnar allt i fokus och inte bara telefonen..(?)

Läste på denna: http://fokis.se/2011/09/oskarp-bakgrund-i-fotografier/
Jag fixade bländartalet på M men gjorde sen som hon skrev, på A, men då när jag håller in +-knappen samt snurrar på tumhjulet så händer det inget med F-talet, utan det står bara exponeringskomp uppe på skärmen och talet bredvid F5 ändras istället, (alltså 1/50, 1/100.) Hoppas du förstår vad jag menar :)

Svar: Håller på att knåpa på ett inlägg om just detta just nu men ska bort snart så hinner nog inte klart föränn imorgon. Men det är helt rätt att du ska hålla in de knapparna och att du bara får ner till F5 är att objektivet inte "stödjer" något lägre. Som mitt ena objektiv kan gå ner till 2,8 som lägst. Och desto lägre tal desto mer suddigt eller vad man ska säga. Sedan beror det också på hur bakgrunden är. Om man vill ha suddigt ska man ha föremålet man vill ha i fokus så långt bort från "bakgrunden" som möjligt för att ligger alla saker nära varandra blir liksom fokusen på det avståndet. Vet inte hur jag ska förklara, ska ta testbilder och visa till inlägget :)
Om du har på A är det bara bländaren du kan ändra och kameran ställer in slutartiden själv (alltså 1/50 osv..) så då behöver du inte hålla in plusminusknappen utan då räcker det med att bara snurra på hjulet! :)
My Nordqvist

Tid: 18:16:38
Datum: 2014-10-24
Hemsida: http://milina.blogg.se/
Amanda Jona [SPONTAN]

Så himla fina bilder :)

Svar: Tack så jättemycket! :)
My Nordqvist

Tid: 20:43:52
Datum: 2014-10-24
Hemsida: http://spontan.blogg.se
Milina

Då förstår jag! Är slutartid hur fort kameran tar bild och bländare hur mycket av det i bilden som ska komma i fokus? Alltså lågt - oskarp bakgrund, högt - skarp bakgrund?
Jättesnällt! :)

Svar: Ja precis! :)
My Nordqvist

Tid: 21:48:13
Datum: 2014-10-24
Hemsida: http://milina.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: