Samlad galopp på travbanan

Datum: 2014-09-30 Tid: 19:45:05 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Red till travbanan med Cooper idag. Blev tre varv där och jobbade mest samlad galopp. Höger är inga problem alls då han i princip kan galoppera på stället och i en ganska kort form. Istället i vänster är det katastrof om man jämför dom. Han springer upp med huvudet, sänkt rygg och ökar hela tiden. Jobbade stenhårt med det och blev nästan bara vänster galopp eftersom han redan går klockrent i höger. Han samlar hyfsat bra ändå dock upp med huvuvdet vilket inte är meningen direkt. Försökte få honom avslappnad och jobba under sig och sedan korta och precis innan vi gick hem blev det några bra språng. Hade gärnat fortsatt ett varv till och få till det ännu bättre, men kände att det är lika bra att sluta när han ändå gjorde lite rätt. 
 
Vet inte varför han beter sig sådär i galoppen längre för han har aldrig gjort det förut. Som jag sa igår ska nog en massör få kika lite på honom. Senaste gången hon kollade hade han i princip inga spänningar men det var i våras det. 
 
Imorgon tänkte jag longera över några bommar och se hur han rör sig från marken. Bra för honom att bli mer loss i ryggen som han gärna blir vid markarbete/hoppning. 
Vill ha denna runda fina galopp i båda varven! 

When anything went right, when anything went wrong

Datum: 2014-09-30 Tid: 10:33:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Humöret är inte på topp

Datum: 2014-09-29 Tid: 21:21:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Första skoldagen för denna vecka. Hade fysikprov och det gick verkligen inte bra. Svenskaprov på onsdag och jag har inte börjat så bör kanske göra det nu. Cooper gick ganska bra idag. Lite dressyr i ridhuset. Tror jag ska ta kontakt med en massör igen som får känna igenom honom. Han har varit lite speciell ett bra tag nu och vill veta om det är han som inte vill/orkar eller om det är något som sitter fast. 
 
Tur jag har världens finaste häst <3

There's nowhere to run, and there's nowhere to hide

Datum: 2014-09-29 Tid: 13:28:40 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Matilda och Maestro

Min helg

Datum: 2014-09-28 Tid: 19:19:43 Kategori: Today Kommentarer: 2
Här har det varit lite dött under helgen för Erik har varit här. Cooper stod både fredag och lördag så har inte haft något speciellt att säga heller.  
 
I fredags var vi på bio och kollade på The Maze Runner. Den var bra och tänker inte spoila för mycket men slutet var lite knas. Lär ju bli en tvåa så för se hur den är. 
Igår gjorde vi inte så mycket på dagen. Var en kortis på birsta bara. På kvällen följde vi med Kim, Anna och Martin på fest. Var roligt och träffa alla härliga människor. Jag stod mest ute hela kvällen och pratade, utom då jag var inne och skrek sönder min röst när jag och Martin pratade om hans motorcykel. (Kan knappt prata nu). När vi stod ute och pratade passade även jag och Anna på att gråta ikapp haha. Otroligt tacksam för dom fina personerna <3
 
Idag åkte Erik hem vid 1 och då åkte jag till stallet. Red ut en lugn sväng på Cooper. Han har börjat sticka igen i galoppen men inte lika okontrollerat som för snart ett år sedan. Ska börja hårdträna som jag gjorde då med att göra halt och vända om varje gång han drar, vill gärna få stopp.
 
Efteråt när jag mockade gick Cooper på upptäcksfärd i stallet och helt plötsligt stod han inne i sadelkammaren. Vilket han vet att han inte får göra. Jag gick bara in dit och pekade på utgången och när han vände sig om halkade han på golvet (det är målat så blir halt med hästskorna) och benen åkte åt alla håll och kanter innan han fick grepp och kom på fötter igen. Hemskt att se. Han verkade dock klara sig och fick bara ett litet sår på bakbenet, men det blödde inte utan var bara en vattnig yta.
 
Blev kvar i stallet ganska länge och tog bort massa hö och mockade lite ur hagen. Bara tre stora skottkärrelass. Mamma och pappa kom strax därefter och hade med sig en ny höbal som vi tog in i hagen. Gott med nytt och fint hö tyckte Cooper! 
Nu ska jag ta och kolla på lite film och deppa över att det är måndag imorgon. 

'Cause I've already started dreaming om my own again

Datum: 2014-09-27 Tid: 11:00:26 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

We burn like stars before the crash

Datum: 2014-09-26 Tid: 14:44:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Saga och Ferry

Oh why, for us child do the stars refuse to shine?

Datum: 2014-09-26 Tid: 10:43:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Matilda och Maestro

It will cover me as the sun goes down

Datum: 2014-09-25 Tid: 13:22:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

We braved these bitter storms together

Datum: 2014-09-25 Tid: 10:04:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 0

Hösten är här

Datum: 2014-09-24 Tid: 21:16:59 Kategori: Today Kommentarer: 0
Det är iskallt ute och man får ta på sig hur mycket kläder som helst. När jag körde moppen till stallet hade jag sex lager tröjor/jackor, motorcykelhandskar (skinn) och vanliga tumvantar, men ändå höll jag på att dö. Väl i stallet orkade jag knappt göra något. Red ut en sväng och skrittade mest. En del av vägen har vi aldrig gått på så han tyckte det var väldigt roligt. Den korta stunden jag jobbade honom var han väldigt fin. 
 
Snacka om att hamna i värsta depressionen nu när det börjar bli kallt. Jag brukar inte vara så anti höst, vinter och kyla, men just för tillfället är jag verkligen inte taggad. Snart när jag vant mig vid kylan så lär det väl gå an! 
 
Det här är bra mysigt ändå! (Ska försöka intala mig det)

We stand at the end of the longest lines

Datum: 2014-09-24 Tid: 13:10:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Saga och Ferry

Top 9

Datum: 2014-09-24 Tid: 10:07:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1
Idag kunde jag inte bara ta 6 stycken utan det fick bli 9. Har lyssnat sönder på Rise Against och framförallt deras senaste album, som nog märks. Fyfan vad bra dom är! 

En kall morgon

Datum: 2014-09-23 Tid: 14:23:00 Kategori: Today Kommentarer: 7
Min dag började med att jag åkte till stallet vid 8. Var 0 grader ute så tog på mig två tröjor och tre jackor/fleece. Invigde även mina nya ridbyxor som jag köpte i början av sommaren, fodrade och softshellaktiga. Benen överlevde alltså ganska bra även fast jag var en isbit när jag kom fram.
 
I stallet hämtade jag Cooper och red ut en sväng. De har lagt grus med stora stenar efter hela vägen (var knappt halva förut) så ville inte gå efter den och då finns det skogen eller travvägen att välja på. Vill inte gå på gruset för Cooper tycker inte att det är så skönt. Gick bort till travbanan och vände där. Ville mest bara röra lite lätt på honom i alla gångarter. När vi var påväg hem var han superpigg. Han fick rejsa en kort bit och efter en ganska brant backe blev han rädd för något och hoppade åt sidan och sparkade bakut. Haha han var så himla söt! Första gången han faktiskt sparkat. Jag fick knappt stopp eller för mina händer var iskalla. 
 
Han var jättemysig i stallet också. Skulle följa efter mig hela tiden (han går lös på stallgången), stod med mulen i min nacke och skulle även pussas hela tiden. Kanske lite godissugen? ;) 
 
Kom hem vid halv 11 och då duschade jag och fixade innan jag åkte till skolan klockan 12. Hade kemi i en timme fast med ett avbrott i mitten för vi hade skolfoto. Både matten och idrotten hade vi utan lärare så blev en lugn dag.
 
Känns skönt att vara hemma den här tiden och vara klar med stallet och allt. Nu kan jag bara slappa och leka duktig och plugga litegrann. 

Think back to the days we laughed

Datum: 2014-09-23 Tid: 10:17:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Matilda och Maestro

Jenny och Busan

Datum: 2014-09-22 Tid: 17:55:05 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Nu har jag redigerat klart de sista bilderna på Jenny och Busan. Lite långdraget blev det men nu är det klart :D 

Svartvitt

Datum: 2014-09-22 Tid: 10:06:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Foto: Fanny 

Tre grymma tävlingar

Datum: 2014-09-21 Tid: 18:49:48 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
Har varit på tre toppentävlingar varje helg nu och vi har tagit tre rosetter av fyra möjliga. Snacka om lycka! Senast vi tog rosett innan det här var i februari på klubbtävling då vi hoppade 60cm. Vi har aldrig nollat varken 70 eller 80 tidigare men nu har vi gjort det både på lokal och pay and jump. Jag har inte berättat riktigt om rundorna så därför tänkte jag göra det nu. 
 
LE, Färsta - 0 fel
Han var jättefin och kändes perfekt på framhoppningen. Inne på banan var han lite spänd men inte så farligt ändå. Red mot ettan som var snett igenom, han vart lite ranglig och visste inte vart han skulle ta vägen men jag tröck på rejält, petade med spöet och då hoppa han. Fortsatte hela banan runt och jag tröck på honom rejält, det gick fort men han hade ändå en väldigt bra galopp. Han överhoppade en hel del och tog i med ryggen och jag fick kämpa med att inte tappa balansen. Mot femman kom vi knas och vi skulle behövt ett halvt galoppsprång till och då fick jag trycka av honom tidigare så alla trodde att jag skulle åka i backen, även jag en kort millisekund. Fruktansvärt nöjd med honom och är så himla synd att den inte finns på film! 
 
LD, Färsta - Ute
Stannade en gång på oxern på framridningen men vi tog bort bakbommen och då hoppade han. Han kändes fortfarande bra men han var inte lika framåt utan som om något tog emot. Han hoppade ettan, tvåan och trean. Men fyran som var samma som förra rundan ville han inte ta sig över. Han hoppade på fjärde försöket och direkt när vi kom ut därifrån och bakom huset bajsade han. Inte alltid lätt att göra sitt bästa när man är nödig. 
70cm, Alnö Ridklubb (Pay and Jump) - 0 fel
Blev en liten konstig framridning och hoppade bara något språng. Inne på banan var han lite vinglig mot första men efter att han tagit sig över det flöt allt bara på. 
 
80cm, Alnö Ridklubb (Pay and Jump) - 0 fel
Var bara två mellan innan jag skulle hoppa igen så jag struntade i att hoppa fram. Gick bara in på banan igen och körde, denna gång med mer fart. Han var likadan som innan, alltså vinglig på första men sedan hoppade han utan problem. 
LD, Näset - 0 fel
Hoppade fram två gånger på räcket och det var superbra. Mamma fick lägga ner bakbommen på oxern så tog ett språng utan den och ett när den var uppe. Otroligt nöjd med känslan. Han var jättepå och lite svårbromsad. Men helldre att han är så än slö. Ettan var på rakt spår vilket jag inte tycker är jättebra. Han blev vinglig och jag fick peta till med spöet ett par gånger då han svarar bättre på det än skänklarna. När vi hade tagit oss över ettan flöt det bara på och han var väldigt duktig. Petade med spöet lite löst innan varje hinder bara för att verkligen övertala honom.
 
Efteråt sa speakern att jag skulle tänka på hur jag använde spöet då jag inte fick göra sådär innan varje hinder. Så hårt slog jag inte men förstår de eftersom man knappt får använda spöet. Provade även ett annat spö som låter mer än mitt vanliga som han reagerar mer på, vilket gör att jag inte behöver "slå" hårt då han reagerar på ljudet. Dock lät det som om jag rappade till honom flera gånger innan första hindret på filmen så jag förstår dem ;) 
Fyra utav fem kanonrundor och tre rosetter utav 4 möjliga (får bara en rosett på pay and jumpen). Såg även nu att det är pay and jump på söndag igen. Kanske är med då också och då hoppar vi 80 och 90. Åh vad kul :D 
 
Det jag känt nu under dessa tävlingar är att det är första hindret som vi måste komma över. Det är då han är vinglig och vet inte riktigt vad han ska göra, men när vi kommit över och hoppar vidare är han inte alls likadan. Nu är vi på G! 

Looking at the endless star filled sky

Datum: 2014-09-21 Tid: 09:58:12 Kategori: C tävling Kommentarer: 3

I throw my hands up in the air, like a champion

Datum: 2014-09-20 Tid: 17:41:49 Kategori: C tävling Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Pappa och Madicken/Matilda

Han är bara så bra ❤

Datum: 2014-09-20 Tid: 16:48:42 Kategori: C tävling Kommentarer: 5
Äntligen är första nollan i LDn sutten på lokal tävling! 

En fux och två vita

Datum: 2014-09-19 Tid: 10:50:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED 

Teneriffa 14e december

Datum: 2014-09-18 Tid: 23:21:00 Kategori: Today Kommentarer: 3
mnordqvist@instagram

Bokat och klart. Samma hotell som för två år sedan. Så jäkla grymt! Jag kommer alltså spendera min julafton bland palmer och värme. Gud vad konstigt det kommer kännas!

Slutkörd häst två dagar i rad

Datum: 2014-09-18 Tid: 22:24:00 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Igår möttes jag av en tjock ponny som stod inne i boxen. Han hade rymt och Saga hade tagit in honom strax innan jag kom. Kan börja med att säga att han var tjock/uppblåst och kändes inte helt hundra i magen. Han är tjockare nu efter han varit på rymmen ett par dagar i rad än vad han varit under hela sommaren och då även fick 1kg kraft om dagen, nu får han absolut max en halv deciliter som godis bara. 
 
Gjorde iordning honom och red iväg till ridhuset. Plockade fram tre upphöjda travbommar (kavaletti) och tre galoppbommar. Båda på böjt spår och nästan direkt efter varandra. 
 
Började med att värma upp honom och han var varken jättebra eller dålig. I höger varv försökte jag böja honom med inner skänkel och det gick väl inte som planerat. Han är lite död i den sidan och framförallt i ridhuset av någon anledning. Börja med övningen ganska fort för då brukar det oftast lossna istället för att slita på runt fyrkanten. Började med bara kavalettin åt båda hållen och sedan bommarna. Efter ett par gånger över galoppbommarna blev han mycket rundare och finare i galoppen. När han kändes bra provade jag att galoppera över bommarna och sedan sakta av till trav och trava över kavalettin. Det gick bra tycker jag för det var väldigt kort mellan och jag fick trycka på honom rejält ut över bommarna. Han råkade sparka till en bom så den åkte en halv meter närmare ena bommen så provade att komma i kort galopp in och trycka på ut och det var han riktigt duktig på. 
 
Efteråt var han sjöblöt och skummade, även fast vi red ordentligt i 20-30 minuter. Han bajsade minst 5 gånger också, normalt brukar han knappt göra ifrån sig en gång. Som jag sa tidigare så är inte hans mage helt hundra.
 
Idag kom jag till stallet i hopp om att han inte rymt då jag inte fått något sms under dagen. Men när jag kom dit och frågade Pernilla hade han stått utanför hagen när hon kom hem från skolan. Blir vansinnig på honom. 
 
Han kändes inte lika uppblåst som igår men han är ändå tjock. Red bort till travbanan och tog 2,5 varv där. Blev galoppintervaller med korta bitar skritt. Han tyckte att det var kul och sprang på rejält men han var mjuk och trevlig. När vi kom tillbaka till stallet fick han stå i boxen och jag gav honom ca 1kg hö. Han vägrade äta och stod halv utanför och glodde på mig. Frågade om han väntade på kraften och då vände han på huvuvdet och kollade på krubban. Han fick lite morötter och det åt han upp sedan glodde han på mig igen. När jag gav honom fyra kraftbitar i krubban åt han upp dom sedan började han äta höet. En viktig del den där kraften. Fast går man på diet ska man inte äta den. 
Hoppas han kan banta ner x antal kilon tills tävlingen på lördag. Snabbantning. 

Skutteliskutt

Datum: 2014-09-18 Tid: 16:46:18 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Time and time again, colours fade from black to grey

Datum: 2014-09-18 Tid: 10:08:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Flyger runt

Datum: 2014-09-17 Tid: 21:37:26 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har flängt runt överallt idag och var hemma 10 minuter efter skolan innan jag drog till Cooper och red honom. Raka spåret hem igen och var hemma ytterligare 10 minuter innan jag åkte till ridskolan och fotade Matilda på hennes lektion. Nu måste jag plugga lite matte som jag inte börjat på en. Kul det ska bli med prov imorgon! 
 
Återkommer imorgon!
 

Saga och Djärv

Datum: 2014-09-17 Tid: 15:20:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Top 6

Datum: 2014-09-17 Tid: 10:03:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0

Rymlingen nummer 1

Datum: 2014-09-16 Tid: 21:19:24 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
En lagom skoldag idag med två lektioner och en föreläsning om doping. Skyndade mig till stallet och red Cooper. Han har stått själv uppe vid stallet idag eftersom han rymde tre gånger igår. Han hade inte smitit ut därifrån vilket är lite mer komplicerat som tur är. Red ut en kortis barbacka. Blev mest skritt men både travade och galopperade några korta sträckor. Var tillbaka efter en halvtimme och då var det bara att skynda sig hem. Kom hem lagomt till mammas arbetskompis kom och då masserade hon mig. Var inte lika spänd som förra veckan så det har blivit lite skillnad iallfall. 
 
Medans jag blev masserad ringde Carro och sa att Cooper hade rymt igen. Denna gång hade han fått med sig Valle också. De hade inte dragit iväg och Pernilla hade fått tag i dom. Pappa åkte upp och fixade med hagen för nu var hela staketet rivet på ett ställe, förut har han tagit sig ut utan något spår. Tog även in Nisse så alla tre får sova inne inatt. Pappa gjorde även upptäckten att batteriet inte var helt rätt kopplat vilket betyder att det inte varit någon ström i hagen sedan batteriet byttes för några dagar sedan. Inte så konstigt att Cooper rymt så pass många gånger nu senaste dagarna. Han luktar och känner efter om det är ström och är det ingen är det klart att han skiter i tråden. 
 
Nu är det ström på iallfall (pappa kände haha), hoppas han försöker rymma och får världens stöt! Snäll jag är, men det förtjänar han!
 
Sådär står han och känner om det är ström. Dock är bilden från förra året men var den enda jag hittade nu.

All that's been lost, all that's been won

Datum: 2014-09-16 Tid: 14:53:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Mer tävlingsbilder

Datum: 2014-09-16 Tid: 10:47:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 2
Foto: Pernilla

Måndag

Datum: 2014-09-15 Tid: 21:46:56 Kategori: Today Kommentarer: 0
Då var veckans första dag avklarad. Vad jag verkligen inte gillar måndagar. Överlevde lektionerna som vanligt och efter 8 timmar fick jag äntligen åka hem. Drog till min lilla rymling direkt efter. Han hade rymt en gång på morgonen och en gång vid lunch. Då hade han fått gå in och vara sällskap åt Valle som hade varit hos tandläkaren och fått lugnande. Glad lär han varit då för han hade minsann rullat och gjort sig väldigt spånig och fin. Red till ridhuset och körde lite enklare arbete. Han var mestadels fin men tjurade lite när jag krävde lite mer av honom. Inget ovanligt alltså. 
 
Ställde ut honom i hagen och bara för någon timme sedan ringde Pernilla och då stod han utanför hagen igen. Så nu får han sova inne inatt. Ingen lyckligare än Cooper! Ganska irriterande att han inte kan hålla sig innanför staketet. Tur att han inte drar iväg iallfall, tvärt emot, han kommer till den som hämtar honom.. Han är inte helt hundra den där hästen. 
 
Nu ikväll har vi hunnit varit hos bror min och nu ska jag nog lägga mig snart. Är jag otroligt duktig så kanske jag får med mig matteboken och kanske kan göra något tal. Skulle inte sitta helt fel, men det är just det där med att göra det också ;) 
 
 

I might dare to believe, 'cause now I know

Datum: 2014-09-15 Tid: 11:58:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Fåret in action

Datum: 2014-09-14 Tid: 13:52:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Igår hade vi surströmmingspartaj med lite släktingar och vänner. Funny var med och så fort jag plockade fram kameran gömde hon sig och jag fick tvinga ut henne på gräsmattan. Haha stackarn. Några bilder blev ändå helt okej även hennes sura min ;) Men det finns ett undantag då man kan glömma kameramannen. När man jagar ett äpple. Inte det lättaste att få riktigt skarpa bilder så galen som hon är, men de får duga!

Film från tävlingen

Datum: 2014-09-14 Tid: 12:29:54 Kategori: Filmer Kommentarer: 1

Carro och Nisse

Datum: 2014-09-14 Tid: 10:21:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
 
Carro och Fannys ponny Nisse. 

Bilder från dagens tävling

Datum: 2014-09-13 Tid: 21:56:55 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Foto: Mamma och jag

Felfri i båda dagens rundor

Datum: 2014-09-13 Tid: 17:12:26 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Han är bara så bäst! 

Jag älskar dig ❤

Datum: 2014-09-13 Tid: 10:03:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
 

You and me, we got the world in our hands

Datum: 2014-09-12 Tid: 22:03:12 Kategori: C tävling Kommentarer: 3

Fanny och Nisse

Datum: 2014-09-12 Tid: 12:12:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
 
Fanny och Nisse

Creating reality in this way feels all right

Datum: 2014-09-12 Tid: 10:09:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Foto: Rebbe

Agera fotograf och en väldigt rymningsbenägen häst

Datum: 2014-09-11 Tid: 22:07:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105m f/3,5-5,6G ED VR II
 
Dissade Cooper och fotade Fanny på hennes hoppträning istället. Medans vi var där borta hade även min konstiga ponny rymt, igen. Vet inte vad han håller på med knäpphästen. När Pernilla ropade på honom och nästan var framme så vände han sig om och gick till henne. Han är hungrig och vet att han får komma in om han rymmer tror jag. När jag kom till stallet hade han stått inne i 30 min kanske och självklart hade han rullat och blev inte alls glad när jag skulle ta ut honom ifrån boxen.
 
Gick ut en kortis med honom, Carro och Valle. Vi gick dock inte så långt utan bara till ett ställe där de fick äta. När Cooper gick ut i hagen igen gick han ner dit han hade rymt och stod och luktade på tråden. Han planerade nog någonting då. Visst det är inte så mycket mat i hagen, men de får hö. Tror jag har en häst som mer än gärna vill sova inne igen! 

You fill the darkest room with light

Datum: 2014-09-11 Tid: 13:43:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

You left it all behind just to start again

Datum: 2014-09-11 Tid: 10:41:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
 

Markarbete på en fin häst

Datum: 2014-09-10 Tid: 22:40:36 Kategori: C träning Kommentarer: 0
 
Idag fick Cooper jobba över lite bommar och ett minihinder. Han var riktigt, riktigt fin så jag är nöjd! 
 
Började med att värma upp honom i traven och han var mjuk och arbetsvillig. Tog ett par varv runt på bara bommarna åt båda hållen och han körde inte upp huvudet för att vara vrång som han brukar kunna utan han gjorde precis som han blev tillsagd. Galopperade lite grann efter det och det gick inte lika bra men började med själva övningen då istället för att traggla på runt runt bara för att han inte gick på tygeln. Började med att trava över bommarna och sedan fatta galopp och hoppa över hindret, sakta av och börja om. Vände på det så började i galopp och saktade av till trav. Försökte samla galoppen innan hindret och över bommarna ville jag ha honom avslappnad och jobba på bra framåt. Vilket han gjorde. För att få lite mer gjorde jag en åttvolt och bytte galopp över hindret. Då kom han bättre igång med ryggen och arbetade riktigt bra. 
 
Svettig som en tok blev han både framdel som bakdel. Gillar när han blir svettig om bakbenen för är dom jag vill komma åt ;) 
 
Tagga tävling på lördag igen :D

When the streets are empty that's where we run

Datum: 2014-09-10 Tid: 13:34:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
Foto: bolinsaga@instagram

Top 6

Datum: 2014-09-10 Tid: 10:34:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 3

Måndag och tisdag

Datum: 2014-09-09 Tid: 21:31:16 Kategori: Today Kommentarer: 4
Två skoldagar är överlevda. Gårdagen var inte så jobbig då vi började med att vara vid en sjö och gjorde lite saker. Bland annat kollade vegitationen, fånga kryp, ta vattenprover och åka i en liten båt och ta planktonprov, siktdjup osv. Inte speciellt kul men, men. Hade lunch i 1,5 timme och då åkte jag hem innan vi hade enda riktiga lektionen för dagen som var matte. Efter den var det en debatt i 2 timmar som vi var tvungna att gå på. 
 
Idag hade vi tre lektioner varav läraren var sjuk på ena. Jobbade matte två lektioner då och avslutade med idrott. 
 
Cooper fick vila igår men idag red vi ut en sväng. Red på hacket och han var väldigt stark. Han var jätteseg men när vi vände och gick hem fick han världens attack och drog som en tok och galopperade på stället några gånger. Synd att han inte visar den energin i ridhuset vid framförallt dressyren, allt hade varit en aning lättare då.
 
Fick även massage imorse. Min rygg har inte varit bra på länge men i söndags var det hemskt, kunde inte ta ett djupt andetag utan att det kändes som någon stack knivar i ryggen. Hon som masserade hittade väldigt mycket spänningar och knutar i hela övre delen av ryggen, axlarna, nacken och fram vid bröstmuskeln. Gjorde inte alls ont... Kommer måsta få kontinuerlig massage och stretcha massa för det sitter väldigt långt inne. Och jag som verkligen hatar att få massage. Bra där! 
 
 

Blame it on the night

Datum: 2014-09-09 Tid: 12:27:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED 

Den där tungan

Datum: 2014-09-09 Tid: 09:26:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Foto: Rebbe
...lyckas alltid fångas på bild minst en gång när jag blir fotad. Klart man inte kan låta en stanna kvar inne i munnen hela tiden! 

Bilder från tävlingen

Datum: 2014-09-08 Tid: 17:42:39 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Studsbollen på tävlingen! På hindret i mitten fick han hoppa av jättestort och han tog i som aldrig förr så var lite ostabilt efteråt. Lilleskutt. Glömde tyvärr säga åt mamma att hon skulle filma (hon brukar alltid fota och pappa filma, men pappa var inte med) och självklart var det på den bästa rundan som jag mer än gärna velat haft film på. Men men! 
 
Nu ska jag försöka tvinga mamma och pappa att åka på en pay and jump på lördag. Får se hur jag lyckas med det! 

We go undercover away of the sun

Datum: 2014-09-08 Tid: 16:28:55 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

❤❤❤

Datum: 2014-09-07 Tid: 20:59:22 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 0
mnordqvist@instagram

Vi kom runt!

Datum: 2014-09-07 Tid: 14:25:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Så hiiiiimla nöjd över min lilla häst idag!! Felfri i LE:n dock vägrade han ut sig i LD:n på tredje hindret. Tråkigt men får fokusera på första rundan istället! Han hoppade väldigt stort och runda språng och tog i allt vad han hade med ryggen så jag förstår om han var trött och inte orkade med andra klassen. Han kan också varit skitnödig lillstackarn haha. Han är ganska dålig i magen nu också nu när han börjat äta hö igen och jag tror han skäms lite över det och vill gärna inte att andra ska kolla på. Haha lillkillen. 
 
Även fast det var bedömning A så hade de placeringar. Vi var två felfria och kom på delad första plats med en annan fast vi hade snabbaste tiden av alla. Han kan ju :D 

Mellanlandar för trehundranittionde gången

Datum: 2014-09-06 Tid: 18:58:17 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår åkte jag till stallet direkt efter skolan. Hann inte med att rida utan mockade bara för det hann jag inte med dagen innan (han går ute på nättarna). Skyndade mig hem för att hinna duscha och kasta i mig mat och gå iväg till bussen 20 minuter senare. Åkte till laserhallen med ett gäng och körde två omgångar där. Tog snabbaste bussen till birsta efter det för att möta upp Rebecka där. Kom hem ungefär 9 tror jag. 
 
Idag vaknade jag av alarmet kvart över 6. Efter en halvtimme var jag tvungen att röra på mig och åka till ridskolan för att hjälpa Jenniefer på hennes jour. Tog ut alla ridskole- och privathästar, mockade och fixade mat. Vid 11 åkte jag direkt till Cooper och red honom. Superfin var han! När jag var klar där åkte jag hem och åt lunch. En timme senare drog jag tillbaka till ridskolan för vi hade brännboll och pizza kväll eller vad man ska kalla det för med massa barn mellan 3 och 6. Nu är jag hemma och mellanlandar igen för snart åker jag och mamma till Cooper och duschar honom. Just ja, tävling imorgon!
 
Ja ni förstår kanske varför ni inte hört nått från mig.. 
 

We all fall, crawl out of the fear you’re in

Datum: 2014-09-06 Tid: 13:19:52 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
 

You are my summer

Datum: 2014-09-05 Tid: 10:08:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED 

Torsdag

Datum: 2014-09-04 Tid: 16:07:50 Kategori: Today Kommentarer: 2
Skola idag med två lektioner. Började halv 11 och lärarn var sjuk på första lektionen så vi jobbade med annat då. Lektionerna jag hade var matte och fysik. Fysikprov imorgon första lektionen. Jaaaa vad kul. Man kan inte ha prov på saker som man jobbade med innan sommarlovet. Tror ni verkligen att jag har så bra minne? Får satsa på E-frågorna haha...
 
Ska försöka plugga litegrann nu och kika igenom det sista för ska till stallet senare och då hinner jag inte med att göra det ikväll. 
 
Kicki ringde även nyss och sa att Cooper hade rymt igår. Lille ligisten vägrar stå inne i hagen. Han har fått sovit inne inatt men ska försöka ha honom ute idag och imorgon natt och sedan från och med lördagnatt får han nog börja gå inne, iallfall om han fortsätter rymma.. 
 

See it's easy to ignore trouble, when you're living in your bubble

Datum: 2014-09-04 Tid: 10:47:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

En häst som blir rädd för en annan häst

Datum: 2014-09-03 Tid: 21:35:52 Kategori: C träning Kommentarer: 0
I ett försök att lyckas på fysikprovet på fredag har jag nu pluggat i ca 2 timmar. Dock inte speciellt effektivt men har gjort 15 tal iallfall (tål att tilläggas att jag gjort dom en gång tidigare, fattar nada haha). Har inte hunnit med att blogga men nuså! 
 
Igår red jag ut en sväng på Cooper. Inget avacerat utan en mysig tur med lite spring. Vid ett ställe på vägen vi gick är det en galen travare som springer runt som en tok och den reagerar Cooper alltid på. Ibland mer och ibland mindre. I vintras blev han så uppjagad att han backade ner i dikeskanten som är jättebrant och gled ner med bakbenen men stod med frambenen kvar på vägen. Blev ungefär samma som om han hade stegrat rakt upp, fast nu klängandes i ett dike. Aja igår blev han också uppjagad och spänd som en pinne. Minsta lilla som rörde sig flög han i luften för. Bland annat en rullskideåkare och några som packade in matvaror från bilen. Han lugnande ner sig kort efter det så jag tog fram mobilen för att kolla klockan och då röck han till för något. Jag stoppade då ner mobilen i fickan, bara det att den gick inte ner och gled ur min hand, rakt ner i asfalten. Den klarade sig som tur var. Efter det skulle jag hoppa upp men Cooper skulle minsann inte gå in på sidan. Utan han skulle stå mitt på 50-vägen... Efter lite övertalande gick han in på sidan iallfall och då hade vi publik av minst två personer, haha.. Efter det klarade vi oss väldigt bra hem iallfall ;) 
 
Idag gick vi till ridhuset och hade lite markarbete. Red lite olika vägar och bland annat de tre ovanför här. Hade travbommar, studs och ett litet hinder. Han var jätteduktig och arbetade på superbra! Svettig som en tok blev han också även fast jag inte red jättelänge. Han har börjat blivit så taggad nu när hinder är inblandat och det är jättekul! Hoppas han är taggad på tävlingen på söndag också ;)
Bild från söndagens träning. 

Extreme horse makeover

Datum: 2014-09-02 Tid: 15:06:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Igår fick Cooper sig en välbehövlig makeover. Jag dör varje gång jag ser hans man (p.g.a. det som står upp/ut) men nu blev det lite bättre iallfall. Allt detta har växt på ca 2 månader tror jag, det växer som ogräs. Men han har fått sett ut så i sommar, skönt med längre man och allt hår i öronen för alla flugor. 
 
Nu hoppas jag bara på att hans man ska bli lite tjockare där den ser ut som den gör så den blir fin igen! 

Film från hoppträningen

Datum: 2014-09-02 Tid: 10:19:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 2

We're all floating now, don't care about gravity tonight

Datum: 2014-09-01 Tid: 18:14:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 11
Foto: Saga (bolinsaga@instagram)

Rösta på mig!

Datum: 2014-09-01 Tid: 16:53:12 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 1
Jag är en av finalisterna i Annies tävling och det skulle betyda jättemycket om ni gick in och röstade på min bild. Tryck HÄÄÄÄÄÄÄR för att komma till inlägget och min bild är nr 1!

RSS 2.0