Lever

Datum: 2015-02-28 Tid: 08:23:04 Kategori: Today Kommentarer: 1
Varför är det dött här då?? Jo just nu befinner jag mig i en husvagn i Vemdalen. Blir väldigt mycket arbete för att bara få ut ett litet inlägg eftersom jag inte kan använda min mobil. Åkte hit igår direkt efter jag varit och tagit farväl av min lille ponny. Får förhoppningsvis träffa honom på måndag när vi kommer hem innan jag drar till Uddevalla på tisdag. Glömde jag säga att vi har loov nu. Typ de sista i hela Sverige haha. 
 
Hann inte fixa bilder att tidsinställa och vet inte riktigt om jag orkar ta och fixa det nu med det inte så superbra internetet. Ni behöver alltså inte förvänta er jättemycket uppdatering här på ett par dagar...
 

So please believe your eyes, a sacrifice

Datum: 2015-02-26 Tid: 09:38:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 7
We give it all, this is the reason why I sing,
So give it all, and it's these reasons that belong to me
Today I offer all myself to this I'm living for my dying wish,
I give it all, now there's a reason, there's a reason, to give it all

Då kvällen får värsta tänkbara slut

Datum: 2015-02-25 Tid: 22:29:00 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
 
Jag vet inte vad jag ska säga. Första reaktionen var att det inte var sant, blev tom i hela kroppen och tårarna ville fram. Varför ska vårat underbara Takida byta ut en medlem? 
 
Nu har jag fått landat i detta och verkligen insett vad som har hänt. Pålle (basisten i Takida för er som inte vet) har alltså slutat. Slutat. Helt sjukt att jag faktiskt sitter och skriver det nu, något som är så otänkbart. Hoppas han inte slutar av någon allvarlig anledning, utan bara att han vill testa på något nytt efter alla dessa år.
 
Jag tackar världens bästa Pålle för allt han gjort och önskar honom all lycka i framtiden! 
 

Lugnet fortsätter

Datum: 2015-02-25 Tid: 18:03:56 Kategori: Today Kommentarer: 1
Dagarna verkar bara bli lugnare och lugnare. Hade hela en lektion idag. Två var inställda och hade tur att jag skulle vara ledig sista lektionen, annars hade jag fått hål på nästan 4 timmar. Kunde helt enkelt gå hem vid 11. Var hemma ett tag innan jag åkte till körskolan där jag spenderat eftermiddagen. Var på riskettan och det är ju så otroligt roligt att lyssna på.. Skönt att det är över iallfall!
 
Ska iväg till gymmet snart så därför hinner jag inte med Cooper idag. Pappa var där och mockade förut. Imorgon och på fredag ska han ridas och sedan blir han stående över helgen, kanske lite längre. Åker bort fredag till fredag men kommer hem en snabbis på måndag ikväll. Hinner kanske med honom då. Carro kunde kanske rida ett par gånger nästa vecka hoppas på det :)
 

Veckans låt

Datum: 2015-02-25 Tid: 09:44:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
 
En 11 år gammal låt är fortfarande lika fantastisk, precis som detta band. Alltså Bråvalla. Ta mig dit nuuuuu!!! <3
 
Breathe
the air we give
the life we live
our pulses racing distances
so wet my tongue
break into song
through seas of competition

Nytt bett

Datum: 2015-02-24 Tid: 20:28:42 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Ett tvådelat d-ringsbett med kopparrullar dök ner i brevlådan idag! Fick tag i ett för 100kr så då var det bara att slå till. Provade bettet på Cooper idag och jag kände inte någon större skillnad. Han var mjuk och fin när han väl kunde koncentrera sig. Var ju så mycket att kolla på!!! Blev faktiskt lite irriterad på honom då och då för han kastade huvudet överallt och skulle kolla på allt. När han väl insåg att vi var påväg hem blev han jättefin och jobbade på superbra. På ditvägen gör man såklart allt för att komma undan arbete. 
 
D-ringsbett med kopparrulle
 

Av just bettet så kände jag ingen större skillnad. Svårt att säga vad jag tycker om det efter en gång. Vill rida lite mer på det och verkligen känna. Om inte annat är det ändå liten variation mellan detta och det vanliga tvådelade som han har. Vill även prova på rakt bett igen men då i metall med fasta ringar och inte gummi. Det är svårt att hitta bett till en häst som är mjuk i munnen men rätt som det är drar iväg och man inte får stopp. Visst om jag är mjuk i handen så kan jag rida på ett skarpt bett, men tycker inte att det är snällt att betsla upp en häst som inte behöver det. Har även fått ett starkt nej till tredelade bett (som han hade första halvåret) av tandläkaren så därför blir vi lite mer begränsade. 

Lugna skoldagar

Datum: 2015-02-24 Tid: 09:37:01 Kategori: Today Kommentarer: 2
Den jobbiga måndagen blev en ganska bra måndag igår. Engelskan var inställd och vi fick jobba hemma på spanskan vilket innebar att vi fick sluta 1 istället för 4. Klagar inte! Idag blir det också en lugn skoldag. Börjar om en timme och slutar halv 3. Åker till Cooper direkt för ska övningsköra ikväll. Bra, bra!
 

Söndag och måndag

Datum: 2015-02-24 Tid: 09:28:36 Kategori: C träning Kommentarer: 2
I söndags tog jag och Cooper ren promenad på ca 20-30 minuter. Ville inte rida men han står så stilla i hagen så lika bra att han fick röra på sig lite. Medans vi var ute passade mamma och pappa på att byta till ett smalare koppjärn i hoppsadeln och den såg ut att ligga mycket bättre. Kanske att den blir lite för smal vid bogbladen men vi får se. 
 
Igår gick vi till ridhuset och joggade lite. Tog hoppsadeln för att se hur den var att rida i. Vet inte om det var en inbillning eller inte men den kändes bättre. Cooper var supermjuk och jättefin. Joggade runt lite och böjde/ställde, övergångar, länga och korta formen osv. Pressade honom inte bara för att jag ville behålla lugnet i honom och ridkänslan. När han redan var så fin kunde han få känna sig duktig. 
 

Bilder från tävlingen

Datum: 2015-02-23 Tid: 10:14:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 5
Några bilder som Victoria tog på tävlingen. Så synd att han blundar på sista bilden annars var den jättefin ju! Roligt att få några bilder då han är över hindret och inte före och efter som mamma bara lyckades få denna gång ;) 

Årets första tävling

Datum: 2015-02-22 Tid: 19:38:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 5
Som ni förstod på gårdagens inlägg gick tävlingen suveränt igår. Lugnet som var i Cooper har jag nog aldrig upplevt på en hopptävling förut. Inte vad jag kan komma på iallfall. 
 
Hoppade bara LD eftersom jag ville ta det lugnt första tävlingen. Plus att det var över 200 starter och vi hade fått väntat länge mellan klasserna. Av erfarenhet suger väntetiden ut det lilla extra ur Cooper och han orkar helt enkelt inte ställa om sin lilla hjärna att han ska hoppa igen. Han måste bara få erfarenhet, sedan kommer han fixa två klasser också även fast det är lång tid mellan! Vill inte pressa honom för mycket utan han ska tycka att det är roligt. 
 
Tillbaka till tävlingen. Vi red inte fram så länge utan gjorde en kort uppvärmning och började hoppa strax efter det. Tog ett par språng på varje hinder och han kändes jättebra. Alert, pigg och superfin helt enkelt. 
 
När det var våran tur in på banan travade han självmant in. En sådan liten sak kan göra stunden perfekt. Allt som tyder på att han har kul glädjer mig. Gick in och han tittade till på muren som stod uppställt lite fint för vi gick ganska nära. Men annars lunkade han bara på fram till varje hinder som om han aldrig gjort något annat. Vid startsignal satte jag i högsta växeln på en gång och höll det tempot hela vägen till sista hindret. Fram, fram, fram! Han hoppade på som aldrig förr och vi klarade oss runt hela banan utan några större problem. Hade tur på sista hindret för han fick hoppa av väldigt stort och sträcka ut sig rejält (kolla bilden nedanför). Tur det inte var speciellt högt så han tog sig över utan problem. 
 
Det roligaste med dagen var att han verkade ha otroligt roligt. Coollugn och visade bara vart skåpet ska stå. Att vi tog oss runt felfritt var självklart jätteroligt men just ridkänslan var perfekt. Fantastiska häst! <3
 
Enda bilen mamma lyckades ta då vi var över hindret. Film kommer i veckan! 

Bästa ponnyn ❤

Datum: 2015-02-21 Tid: 13:24:50 Kategori: C tävling Kommentarer: 23
Felfri superbra runda och en rosett fick vi med oss hem. Såå himla glad! Kände i hela honom att han också tyckte det var roligt. Han travade självmant in på banan och väl där inne var han inte ett dugg spänd. Det går framåt för lillkillen! :D 

Tävling imorgon

Datum: 2015-02-20 Tid: 20:02:45 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Red ut en sväng på Cooper idag och tänkte ta det lugnt. Skrittade, travade och galopperade litegrann först. När vi vände och gick hem blev han helt tokig och drog iväg i full kareta. Han var huur pigg som helst och fick springa av sig en bit men förhoppningsvis finns det lite krafter kvar tills imorgon! 
 
Borstade honom och tog på stalltäcket så förhoppningsvis är han hyfsat ren imorgon. Det enda jobbiga med att det är varmt ute och hästarna går utan täcke är att de blir så himla skitiga. Tur det blev lagom tid för att ställa in honom i stallet iallfall! 
 
Nu ska jag ta det lugnt ikväll och invänta morgondagen. Är fortfarande inte pepp alls på tävling haha! Får hoppas Cooper är taggad istället. 
 

The formation of gangs is a sure sign of spring

Datum: 2015-02-20 Tid: 09:50:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Blir så glad att kolla på min vackra lilla ponny. Även fast han inte älskar när kameran tittar fram så kan han minsann leverera ibland! 

Två dagar

Datum: 2015-02-19 Tid: 22:02:57 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu har snart ännu en skolvecka gått. Känns så himla skönt! Bara en vecka kvar till looooov! 
 
Eftersom vi hade studiedag igår slappade jag hela förmiddagen fram till ett ungefär då jag åkte till stallet. Var där ett tag innan jag for hem och duschade innan vi åkte vidare på kalas. Nu alla fyller 18! Inte ens två månader kvar tills det är min tur. 
 
Idag hade jag min första körlektion på körskolan och det gick bättre än förväntat. Körläraren tyckte inte att jag behövde några lektioner föränn två veckor innan uppkörningen så det känns skönt. Bara stadskörning som jag måste göra då allt inte direkt hinner göras på en lektion. 
 
Har inte något jättespännande som pågår i mitt liv just nu därav lite dåligt med text. Har haft en del bilder istället och det är roligare. Tycker jag ialllfall :D 
 
....och med en bild från Teneriffa avslutar jag detta inlägg. Väldigt passande! 

Senaste med Cooper

Datum: 2015-02-19 Tid: 21:48:56 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Cooper har haft en ganska lugn vecka vilket jag tycker är bra inför tävlingen. Han ska inte gå på fullfart men ändå inte bara stå stilla. Igår fick han gå i ridhuset och jobba lite. Tänkte först bara jogga lite men det blev lite mer än så. Kortade upp honom en del och jobbade med mjuka övergångar och att han skulle behålla formen utan att förska länga sig eller köra upp huvudet. Tempoväxlingar, volter, sidvärts, förvänd galopp, galoppombyten osv. Checka av läget och se till så han var alert. Mot slutet när vi gjorde galoppombyten blev han väldigt frustrerad och stressad. I det läget gör han verkligen allt för mig, men jag känner mig inte snäll som ryttare att låta honom vara sönderstressad. När jag var nöjd fick han länga ut sig ett par varv i galopp och ta det lugnt, där han känner sig stadig. 
 
Idag red vi ut med Juni och Valle. Vi skrittade och travade litegrann. Han kändes mjuk och fin efter gårdagen. Imorgon blir det nog något liknande som idag. Bara ta det lugnt inför tävlingen imorgon. Han behöver inte köras slut på men inte bara stå heller. Ett mellanting! 
 

Breathe, the air we give, the life we live

Datum: 2015-02-19 Tid: 10:55:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
 

Veckans låt

Datum: 2015-02-18 Tid: 12:30:11 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 3
Måste säga att det är remixen som gjort att jag fått upp ögonen för denna låt. Förut har jag tyckt att orginalet varit lite för tråkigt men nu fungerar båda versionerna. Han har så himla härlig röst! 

Film från hoppträningen

Datum: 2015-02-18 Tid: 09:45:42 Kategori: Filmer Kommentarer: 2

Studiedag imorgon

Datum: 2015-02-17 Tid: 21:52:33 Kategori: Today Kommentarer: 3
..och jag har lagt mig redan. Det kan bli så ibland! Tänkte kolla på någon film och kanske Supernatural också fast jag egentligen behöver plugga för har prov på tosdag. Varför börja med det när man kan kolla på film? 
 
Dagen idag bestod av skola ett par timmar, gymmet en timme och även lite övningskörning. Parkering och lite sånt blev det idag. Är nästan bättre på att fickparkera än ställa mig på en vanlig parkering mellan två bilar. Haha suger verkligen på att ställa mig rakt om jag har lite utrymme. 
 
Cooper fick vila idag eftersom det blev lite för mycket av allt annat. Blev en bra dag för honom att stå eftersom det känns för nära inpå tävlingen att låta han vila senare i veckan. Tyckte han behövde det också då det var mer än en vecka sedan sist. 
 
Nu tar jag och fortsätter mitt filmsökande. Hare bra!! 

Inte bara jag som ser galen ut på bilder

Datum: 2015-02-17 Tid: 16:22:27 Kategori: C fotografering Kommentarer: 13

Chokladsemla

Datum: 2015-02-16 Tid: 22:34:00 Kategori: Today Kommentarer: 6
Finns det någon godare semla? Tror inte det va! Mamma gjorde dessa för något år sedan men nu kände jag att det gått för lång tid sen dess. I år kände jag att jag var tvungen att baka dom och skulle göra det igår. Blev dock lite för sent och mamma gjorde de idag istället. Tjuvstartade morgondagen med att äta en idag ;) 

I will be your guardian when all is crumbling

Datum: 2015-02-16 Tid: 10:43:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 7

Söndag

Datum: 2015-02-15 Tid: 19:34:28 Kategori: C träning Kommentarer: 5
Idag fick Cooper sig en lugn tur tillsammans med Valle. Blev bara skritt utom trav uppför en backe. Valle tappade nämligen en sko då så det var bara att vända och gå hem igen. Jag hade inte tänkt rida speciellt hårt heller så det gjorde inte speciellt mycket. Roligare att skritta tillsammans med någon än själv!
 
Nu har jag precis kommit hem efter en liten övningskörssväng. Första gången jag körde runt i stan med bil. Kör i princip bara till stallet och hem så den vägen är jag ganska grym på ;) Nu måste jag dock ta och börja åka på lite andra ställen också.
 
Tänkte deppa resten av kvällen för jag har insett att det är skola imorgon. 

Without a sound we lose sight of the ground

Datum: 2015-02-15 Tid: 10:29:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 12
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Glad alla hjärtans dag!

Datum: 2015-02-14 Tid: 16:44:07 Kategori: Today Kommentarer: 12
Själv blev jag påmind om det när det kom ett blombud till mig. Tur jag har en snäll pojkvän som tänker på mig och ger mig presenter även fast vi är i två olika delar av landet. 
 
Vad har ni för er denna dag/kväll? Själv tänkte jag äta snart och sedan kolla på melodifestivalen, as usual! 

Taggad kille!

Datum: 2015-02-14 Tid: 12:41:43 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Planerade att ha denna linje plus två hinder till med en bom mellan på en båge. Fast det var dressyrträning i ridhuset så vi fick hoppa en snabbis mellan två träningar. Byggde bara upp linjen då och hoppade den. 
 
Började med att hoppa ena räcket på en volt. Han var väldigt pigg och sög tag i hindrena så jag var noga med att han skulle lyssna på mig. Bra att han är pigg men han måste ändå ha lite fokus på vad jag vill. Efter det rullade jag på linjen och pappa höjde mellan. Hoppade åt hållet med två galoppsprång först, men när det fortfarande var ganska lågt bytte jag håll. Det var mycket svårare för att hindret kom direkt ur svängen och det blir svårare att behålla tempot. När vi började hoppa högre tog vi höger varv igen bara för att jag inte ville att det skulle bli en miss och han lyckas hoppa in i hindret som han har en liten tendens till att göra. Var länge sedan men ändå! 
 
Han hoppade verkligen hur bra som helst och tyckte det var superroligt. Jag satt upp tempot ganska högt så det blev lite räserfart. Lite nu och då hade han svårt att hinna lyfta upp benen på oxern så frambommen föll. I det tempot vi red skulle det kanske ha kunnat vara ca 1dm längre, men det gjorde ändå inte speciellt mycket. Han tog sig över utan problem! 
 
Det är verkligen jätteroligt att han taggar till så mycket nu när vi hoppar. Hans självförtroende är på topp och jag hoppas verkligen att det får stanna där. 
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Foto: Mamma

En riktig kung

Datum: 2015-02-14 Tid: 11:18:34 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Carro var sjuk så vi körde en egen lite hoppträning idag. Jäääklar vad han hoppade min lilla prins! Mamma lyckades få hur många fina bilder som helst, men med pappa framför. Så tråkigt! Aja bättre med dessa än att vi hoppar ur bild ;) Berättar med senare! 

Korta klipp

Datum: 2015-02-13 Tid: 23:04:54 Kategori: Filmer Kommentarer: 2
Jag har suttit i flera timmar och försökt få ihop en film från både senaste löshoppningen och hoppträningen. Har provat på tre olika datorer och på varje dator är det olika fel. På min står det att "det uppstått ett fel", på stationära blir filmerna lite långsammare än normalt så det ser jätteknas ut. Och på den sista, som jag suttit ca 2 timmar denna kväll. Jo den gick det suveränt att göra filmen på, men när det kom till att spara så ville den självklart inte. Har varit med om samma fel tidigare så det är Movie Maker som är fucked up. Vegas pro som jag hade trial versionen på lyckades jag inte hitta en nyckel till utan att ladda ner halvt virus flera gånger om på datorn så jag fick ge upp. 
 
Ja nu är jag ganska förbannad kan jag säga. Pappa har grejat med min dator och förhoppningsvis går det att göra på denna nu, men kommer aldrig kunna vara helt säker. Klippte ihop de finaste sprången lite snabbt i en film som är den ni kan se ovan. Resten av delarna orkar jag inte ens titta på en gång till. 

Lugna dagar

Datum: 2015-02-13 Tid: 17:08:13 Kategori: Today Kommentarer: 1
Skoldagen igår innebar öppet hus på Mittuniversitetet. Vi var på två olika program eller vad man kallar det för. Ingen av oss tyckte att det var intressant så vi åkte till Biteline och åt pizza istället. Åkte tillbaka dit bort för att gå på de tre sista föreläsningarna/infona, vet inte vad det kallas. Träffade andra där som inte tänkte gå på några fler så då åkte vi till Emma och fikade. Vi är inte alls lat, nejnej! 
 
 
Pappa hämtade mig två och då åkte jag till stallet. Var där till fem ungefär då jag åkte hem och åt innan vi gick upp till hockeyn. Var väldigt mycket folk där vilket var roligt. Ungefär som på gamla goda tiden (läs: två år sedan) då Timrå spelade i Elitserien. Biljetterna kostade bara 20kr för det var något sammarbete med Barncancerfonden och då passade väl folk på. Matchen började inte speciellt lovande då de låg under med 0-2 tidigt i första perioden. Som tur var kom Timrå igen och det blev tillslut 5-3! Roligt att de vann när det var så pass mycket folk där. Trejde perioden blev flyttad ca 20 min också på grund av olyckan på läktaren. Sjukt när en så pass ung (17år) drabbas av hjärtstopp. Han lever som tur är men är ändå väldigt hemskt! 
 
Nanne Grönvall sjöng igång matchen med Vi är Dom Tuffaste.
 
Dagen idag fortsatte i ett lugnt tempo. Hade två lektioner på skolan för sista var inställd. Slutade elva och åkte till stallet vid tolv ungefär. Var där i nästan fyra timmar så jag hann göra ganska mycket även fast jag bara red i ca 30 min. Bland annat så mockade jag allas boxar och en tjej kom med två sadlar som vi provade på Cooper. Ena sadeln låg hyfsat bra, ska prova den imorgon igen och se vad jag tycker. 
 
Nu har jag varit hemma en stund och tänkte att fredagen får fortsätta såhär lugnt. Otroligt skönt måste jag säga! 

Snabbis

Datum: 2015-02-12 Tid: 22:36:44 Kategori: Today Kommentarer: 0
En lugn och otroligt skön dag slutade lite värre. Kom hem bara för en kort stund sen för jag var på hockey. Sista perioden blev framflyttad på grund av ett hjärtstillestånd på läktaren, men som det verkar nu är det ingen stor fara. Men ändå! Hemskt!! Vill inte berätta mer detaljer för det känns bara fel. Timrå vann med 4-3 och det var en väldigt spännande match. Nu tänkte jag sova och berättar mer imorgon.

Jobbig snöplumsning

Datum: 2015-02-11 Tid: 23:01:38 Kategori: C träning Kommentarer: 8
Stackars Cooper fick kämpa för livet i snön idag. Red en sväng som började i skogen, vilket gick jättebra för där var det knappt någon snö. Istället på ängarna var det mycket jobbigare. Eftersom det är plusgrader på dagarna och minus på nätterna så blir det en hård yta på snön. Ni förstår nog vad jag menar. Ibland sjönk han igenom och ibland inte så han snubblande fram.Trodde att han skulle bryta benen ett tag. När vi hade plumsat klart fick han gå en sväng på vägen där jag jobbade honom lite. Travade och galopperade lite kort också, han kändes väldigt fin så jag är nöjd. 

Veckans låt

Datum: 2015-02-11 Tid: 22:17:40 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 4
Sedan Alicewell la ut denna cover på All Time Lows senaste singel har jag varit kär. Jonatans röst går verkligen raka vägen in i hjärtat. De är så himla fantastiska och förtjänar såå mycket mer!! Ni måste verkligen lyssna på dom och deras album på spotify. 

Mitt i veckan

Datum: 2015-02-11 Tid: 13:51:53 Kategori: Today Kommentarer: 2
Imorse åt jag frukost och kollade på bakprogram. Tycker att det ska vara sådan person hemma hos mig som gör god tårtfrukost varje morgon. Hur nice hade inte det varit??

Nu sitter jag och inväntar sista lektionen som inneinnebär fysik. Sedan får man gå hem! Cooper ska ridas och efter det ska jag på gymmet. Snart helg eller??

Snart är det helg, hoppas jag!

Datum: 2015-02-10 Tid: 21:50:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu har det gått två dagar av den fantastiska skolan. Började bra med första lektionen inställd igår. Vilket ledde till att jag och Emma drog hem till Jenniefer och fikade massa. Bra måndag morgon ;) Efter det gick det dock lite utför om jag får säga det själv. Vi fick tillbaka biologiprovet och min lärare tyckte nog att jag och alla andra hade en aningens för mycket åsikter om det haha. 
 
Idag var det en lugn dag som vanligt på tisdagar. Tre lektioner varav den sista bestod av grupprov. Alla ni vet frågorna som "Anna har tre äpplen, köper två, ger bort fyra, hur många barn har hon?". Exakt sådana frågor var det. Första var en kille som hoppade från en trampolin och man skulle räkna ut hur maximala längden han kunde hoppa för att inte slå i kanten av poolen. UTAN någon som helst siffra på något. Den andra frågan var att man drog upp en spik med en kofot och man skulle räkna ut temperaturskillnad i spiken. Fantastiskt! 
 
Direkt efter skolan gick jag och Rebbe till gymmet. Blev lite knas pass med mest ben och mage. Rebbe hade träningsverk så vi tog det som hon klarade av ;) Och resten av dagen eller kvällen rättare sagt, vet ni redan genom förra inlägget! 
 
Förresten! Min mobil började fungera igår! Stoppade i ett batteri som varit värdelöst och tagit flera dygn att ladda fullt. OCH DEN FUNKAR. Batteriet laddar normalt också. Trasig mobil + trasigt batteri = fungerande mobil. Ja fråga mig inte hur, men jag hoppas att den överlever ett tag till! 
 

Ridtur på närmare 2 timmar

Datum: 2015-02-10 Tid: 21:07:58 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Gammal bild från då det var endast snö ute, istället för en del snö med mest is som det är just nu. 
 
Blev ett väldigt blandat pass idag för herr Cooper. Började med dressyr i ridhuset där han var fin och arbetade på bra. Gjorde övergångar, förvänd galopp och lite samling. Bara lite uppvärming för efter ungefär en halvtimme kom det ett par personer och sa att de hade bokat ridhuset, utan förvarning och allt. Jaja var bara att lämna då. Pernilla och Fanny hade nyss kommit också då så vi tog en uteritt. Blev lite längre än beräknat och vi var nog borta i en timme ungefär. Vi både skrittade, travade och även en del okontrollerad galopp från min och Coopers sida om man säger så. Red alltså i närmare 2 timmar så det blev en lång och bra tur. 
 
Imorgon får han nog ta det lite lugnare. Tänkte rida ut i alla gångarter men blir nog inte jättelänge. Han har gått ganska hårt tre dagar nu så då måste han få något som liknar vila. Stillastående ska han minsann inte bli! 

Lite skutt

Datum: 2015-02-09 Tid: 21:24:15 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Idag fick Cooper studsa över en liten kombination på två hinder. Det tyckte han var mer än roligt! Han var redan pigg från början och efter ett par skutt blev stoppsträckan lite väl lång kan jag tycka. Roligt att han var jätteglad och tyckte det var roligt! 
 
Hade ett litet sockerbitshinder och ett galoppsprång till ett räcke. Rullade på flera gånger och höjde eftersom. Avslutade på ca 90 och han hoppade superfint. Fina runda språng med mycket rygg! 
 
Efter att Carro red honom igår och skutten idag så är han väldigt mjuk och fin i kroppen. Perfekt de! 
 
Är nu även anmäld till årets första tävling som äger rum nästa helg. Just nu är jag inte speciellt pepp, haha. Det kommer så småningom!
 

Hemma och surar

Datum: 2015-02-08 Tid: 18:36:34 Kategori: Today Kommentarer: 3
Då var jag hemma igen efter den lilla trippen till Vemdalen. Åkte skidor två timmar idag igen och vi slapp blåsten, vilket var skönt. När vi hade åkt klart var vi en sväng och packade ihop det sista i husvagnen innan bilen rullade hemmåt. Halvvägs stannade vi och hämtade upp en sadel som jag ska prova på Cooper. Har inte jättestora förhoppningar då det är en Santa Cruz och de passar raka ryggar men man vet ju aldrig. 
 
Vad ska hända i veckan då? Har faktiskt ingen plan för livet alls. Har ingen motivation till något och framförallt inte planera. Tror faktiskt att min mobil ligger lite bakom det. Låter som om jag har världens mobilberoende men det kan jag inte säga efter framförallt denna vecka då jag nog inte använt den mer än att kolla på klockan ungefär. Haha men jag blir fruktansvärt förbannad när den inte tänker fungera så då går jag runt och är sur hela tiden ;) 
 
Cooper ska iallfall hårdtränas som vanligt. Magstorleken måste hållas i schack. Tänkte försöka få in både markarbete och hoppning då det inte gick förra veckan. Kul, kul! 
 
Nya Copis bilder skulle inte skada heller! Min fina <3

Söt liten suris

Datum: 2015-02-08 Tid: 09:47:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Sluta sura och fram med öronen!!!!
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Foto: Rebbe

Ett dygn i Vemdalen

Datum: 2015-02-07 Tid: 18:29:41 Kategori: Today Kommentarer: 0
Halloj!
 
Här sitter jag i en husvagn och har inte speciellt mycket för mig. Min mobil fungerar knappt så använder inte den i onödan. Istället har jag mammas iPad men jag vill ju ha instagram och mina spel ;) Funderar och funderar och nu lutar det åt att jag inom snar framtid köper mig en Samsung s5. Efter att använt iPaden och föräldrarnas iPhones så är jag bara mer anti Apple. Vart är tillbakaknappen liksom?!?! Nej men jag trivs bra med Samsung, synd bara att de blir större och större.. Storleken som gör att jag får beslutsångest. 
 
Annars idag så åkte vi slalom två timmar. Blåste jättemycket och sittliften var avstängd i Björnriket på grund av det. Blev alltså klar tidigt så har bara suttit och såsat i soffan hela eftermiddagen. Bland annat kollat på senaste Hunger Games. Ja, jag är lite efter kanske men är inte jättefascinerad av just de filmerna. De är helt okej bara. 
 
Nu ska de laddas inför Melodifestivalen ikväll.
 
Och eftersom min mobil inte klarar av att använda kameran har jag ingen bild från backen. Istället får ni en bild på min utsikt just nu...
 

Cuz time waits for no one

Datum: 2015-02-07 Tid: 10:47:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
 

Full fart över hindrena

Datum: 2015-02-06 Tid: 10:47:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Var och kollade en snabbis på Funnys agillityträning igår. Inte det enklaste att fota om man säger så. Hon är över hindret i en hundradels sekund och då hinner knappt jag reagera haha. Hon såg ut att ha väldigt roligt och imorgon är det tävling för hennes del. Synd att vi är i Vemdalen och missar det.. 

Bara massa problem

Datum: 2015-02-05 Tid: 08:27:25 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Har inga nya roliga bilder att lägga upp så fortsätter med dessa hoppbilder. Börjar bli lite tjatigt. Lite svårt att få nya bilder när jag är själv i stallet plus att det är kolsvart på kvällarna. Min mobil funkar inte heller och framförallt inte när det kommer till krävande appar som kameran. Välkommen till problemen i mitt liv!

Veckans låt

Datum: 2015-02-04 Tid: 15:45:07 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 3
Fall Out Boy släppte nytt album i januari och de flesta av låtarna är gudomligt bra men Favorite Record är för mig precis som låtens namn. Önskar så himla mycket att få se dom live! 

Räsertur

Datum: 2015-02-03 Tid: 21:04:04 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Då var denna dag över då! Inte speciellt jobbig skoldag då vi endast har tre lektoner. Gick till gymmet direkt efter och jag körde ben och lite mage plus att jag började och slutade med att gå. Känns i benen att de fick anstränga sig lite, haha. 
 
Kom hem från stallet för ett tag sedan. Red en liten räsertur med Juni och Valle. Rooooligt tyckte Cooper! Första galoppen höll jag honom tills Juni hade kommit en bra bit bara för att hon skulle få stopp ett tag innan så Cooper förhoppningsvis kunde stanna. Herregud vad han sprang! Går verkligen inte att få stopp föränn han bestämmer sig för att göra det själv. När vi tog andra galoppen gick det bättre för då red vi precis bakom så det blev en liten bromsande effekt. Direkt när Valle hamnade lite på sidan ökade Cooper och försökte springa om. Dock gick det att bromsa en aning då. Knäpphästen. 
 
Provade att rida med fårskinnspadden under dressyrsadeln och den låg i princip helt stilla. Efter allt slängandes han gjorde när jag försökte bromsa honom! Hela sadeln kändes mycket bättre att rida i också av någon anledning. Ska prova den igen och se hur det är på dressyrpass. Om det funkar känns det väldigt skönt så den slipper glida fram hela tiden. Bara hoppsadeln som är det stora problemet! 

Tisdag

Datum: 2015-02-03 Tid: 09:18:27 Kategori: Today Kommentarer: 4
Igår fick Cooper vila. Blev inte riktigt som jag tänkte egentligen men eftersom pappa var upp när han skoddes kunde han lika gärna fixa allt. Istället för att åka flera gånger fram och tillbaka. Var även dödstrött under hela dagen och höll på att somna under flera tillfällen på lektionerna så det var skönt att "slippa" rida. Hoppas på att han ändå behållit den mjuka känslan han haft de senaste dagarna. 
 
Nu har jag varit vaken i en timme ungefär efter att ha sovit i 10 timmar. Skönt att vakna utan ett larm och ett måste att gå upp. 10 timmars sömn är mycket för mig också men den var nog välbehövlig eftersom jag sovit 10 timmar sammanlagt under hela helgen. 
 
Efter skolan tänkte jag gå till gymmet innan jag åker till Cooper ikväll. Ha en trevlig dag allesammans!
 

Sommar <3

Datum: 2015-02-02 Tid: 19:16:58 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5

Mycket fin

Datum: 2015-02-01 Tid: 17:32:19 Kategori: C träning Kommentarer: 11
I fredags red Carro Cooper och han hade varit väldigt fin. Igår när jag red var han också hur fin som helst. Kortade ihop sig lätt och han gjorde exakt det jag bad honom om. Jobbade med rakriktning och att han inte skulle böja halsen så mycket då jag gärna inbjuder till det. Flyttade han en hel del, gjorde galoppombyten, tempoväxlingar m.m. Avslutade med att göra massor av galoppfattningar och då kändes det att han började bli trött i kroppen. Gick jättebra i höger varv, men i vänster på rakt spår fattade han bara höger galopp. Är även höger han gärna vill landa i efter hinder. Han gjorde bra fattningar i hörnen eftersom det hjälper till, men på långsidan ville han inte. Tillslut gjorde han några bra och då fick han gå hem. 
 
Idag red vi ut. Både djupsnö och plogad väg gick vi på. Han var jättefin idag med. På vägen hem blev han tokig och flög fram i världens uppförsbacke varje gång i galoppfattningarna. Den energin vill jag gärna ha på andra platser än just på vägen när vi ska hem ;) 
 
Imorgon ska han skos. Skönt med lite kortare fötter och bättre broddar!

Min lilla helg

Datum: 2015-02-01 Tid: 17:16:56 Kategori: Today Kommentarer: 8
Då var det söndagkväll igen. Är jättetrött och skulle helst av allt lägga mig och sova tills på fredag. Den fullspäckade helgen som jag pratade om i fredags är nu över och jag lever fortfarande!
 
Övernattningen på ridskolan gick bra. Var 27 barn och jag förstår mig aldrig på dom. De blir aldrig trött, haha! Själv var jag trött redan då jag kom dit. Ovanligt trött faktiskt. Det var fångarna på fortet tema så vi hade ett par stationer med tävlingar. Även spökhistorier och sådant. Somnade vid 3 och klockan 8 var det bara att gå upp. Barnen åkte hem 10 och då var det bara för mig att vandra vidare i stallet och hjälpa till med allt på Jenniefers jour. Var där ett par timmar innan jag åkte till Cooper. Han var superfin men berättar mer om det senare. 
 
Var hemma i någon timme innan det var dags för tjejmiddag. Tjockade i oss mat, efterrätt, godis, chips, dricka och allt vad man kan tänka sig. Kom hem vid 1 och då var det bara att ladda inför 5 timmars sömn igen. 
 
Planen idag var att jag skulle vakna av larmet kvart över 6. Men det var knappt något ljud på så jag vaknade 2 minuter i 7. Skulle bli hämtad 7 så det var bara att kasta sig ur sängen, på med kläderna och springa ut. Tog fem minuter från de att jag låg i sängen tills jag stod ute vid vägen och väntade. 
 
Gjorde samma sak som igår vilket innebar ta ut hästar, mocka, fodra, osv. Åkte till Cooper mitt på dagen och nu sitter jag här och är trött. 10 timmars sömn på två nätter. Ligger ett par timmar back tror jag! 
 
 
Passande bild till detta snöstormsväder som pågår utanför fönstret.

I'll spin for you like your favorite records used to

Datum: 2015-02-01 Tid: 10:10:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

RSS 2.0