Årets första tävling

Som ni förstod på gårdagens inlägg gick tävlingen suveränt igår. Lugnet som var i Cooper har jag nog aldrig upplevt på en hopptävling förut. Inte vad jag kan komma på iallfall. 
 
Hoppade bara LD eftersom jag ville ta det lugnt första tävlingen. Plus att det var över 200 starter och vi hade fått väntat länge mellan klasserna. Av erfarenhet suger väntetiden ut det lilla extra ur Cooper och han orkar helt enkelt inte ställa om sin lilla hjärna att han ska hoppa igen. Han måste bara få erfarenhet, sedan kommer han fixa två klasser också även fast det är lång tid mellan! Vill inte pressa honom för mycket utan han ska tycka att det är roligt. 
 
Tillbaka till tävlingen. Vi red inte fram så länge utan gjorde en kort uppvärmning och började hoppa strax efter det. Tog ett par språng på varje hinder och han kändes jättebra. Alert, pigg och superfin helt enkelt. 
 
När det var våran tur in på banan travade han självmant in. En sådan liten sak kan göra stunden perfekt. Allt som tyder på att han har kul glädjer mig. Gick in och han tittade till på muren som stod uppställt lite fint för vi gick ganska nära. Men annars lunkade han bara på fram till varje hinder som om han aldrig gjort något annat. Vid startsignal satte jag i högsta växeln på en gång och höll det tempot hela vägen till sista hindret. Fram, fram, fram! Han hoppade på som aldrig förr och vi klarade oss runt hela banan utan några större problem. Hade tur på sista hindret för han fick hoppa av väldigt stort och sträcka ut sig rejält (kolla bilden nedanför). Tur det inte var speciellt högt så han tog sig över utan problem. 
 
Det roligaste med dagen var att han verkade ha otroligt roligt. Coollugn och visade bara vart skåpet ska stå. Att vi tog oss runt felfritt var självklart jätteroligt men just ridkänslan var perfekt. Fantastiska häst! <3
 
Enda bilen mamma lyckades ta då vi var över hindret. Film kommer i veckan! 

Kommentarer
malin

Åh men vad roligt att det gick bra under tävlingen! =)

Svar: Ja verkligen :D
My Nordqvist

Tid: 20:27:10
Datum: 2015-02-22
Hemsida: http://majzans.vimedbarn.se
Julia Forsbacka

Kul att det gick så bra! :D

Svar: Ja verkligen :D
My Nordqvist

Tid: 20:27:33
Datum: 2015-02-22
Hemsida: http://forcebacka.blogg.se/
Emelie

Åh va kul!

Svar: Verkligen :D
My Nordqvist

Tid: 20:53:03
Datum: 2015-02-22
Hemsida: http://ewelies.blogg.se
Denise

Vad roligt att första tävlingen gick så bra! :D

Svar: Ja verkligen :D
My Nordqvist

Tid: 21:11:07
Datum: 2015-02-22
Hemsida: http://flingans.nu
N

Vad roligt!

Svar: Verkligen :)
My Nordqvist

Tid: 00:38:17
Datum: 2015-02-23
Hemsida: http://nouw.com/nathaliemaria

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: