You were the song stuck in my head

Datum: 2015-01-31 Tid: 10:08:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Ännu en vecka över

Datum: 2015-01-30 Tid: 15:55:47 Kategori: Today Kommentarer: 8
En dryg skolvecka avslutades på värsta sätt. Biologiprovet som jag ändå hade lagt ner kanske 4-5h plugg på och bland annat skrivit 9 A4 som sammanfattning plus gjort massa frågor 100 gånger om. Just det käraste provet gick sååå fantastiskt bra. Inte en endaste liten sak av det jag tränat på, som läraren sagt "DET HÄR MÅSTE NI KUNNA" kom med. Bara saker som vi inte ens jobbat med. Åååå vad glad jag blir. Känns iallfall skönt att det är över och man inte behöver ta med det ämnet hem på ett tag. 
 
Annars, var händer i helgen då? Övernattning på ridskolan idag. Imorgon blir jag kvar där några extra timmar för att hjälpa Jenniefer på hennes jour som innebär att ta hand om alla hästar på ridskolan och privata hela helgen. Blir nog inte speciellt länge för sedan måste jag till min lilla häst, innan det blir kväll och jag ska till Jenniefer på partaj. Söndagen innabär samma sak, hjälpa till på jouren och då blir det hela förmiddagen innan jag ska till Cooper. 
 
Hör ni inget från mig så vet ni vart jag förhoppningsvis gör! Trevlig helg och passa på att vila upp er, för det ska inte jag ;)
 

Markarbete

Datum: 2015-01-30 Tid: 15:34:58 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Igår fick Cooper mjuka upp sig lite med bommar och små hinder. Började med att endast ha travbommar (svarta) och sedan den svarta och blåa bommen. Mellan de två gjorde jag en halt eller övergång bara för att ha honom med mig då han var en aningens stark. När jag var nöjd la jag upp de två mittersta bommarna. Tog bara de två mittersta för då blir det en blandning och han måste tänka på vart han har fötterna. Övergick till ett hinder på andra sidan och hade kvar den blåa bommen. Hade ganska kort mellan för att samla honom rejält mellan. Ibland drog han iväg i första språnget och då kom vi nära. Fick till ett par riktigt fina. Tog det även från andra hållet så hindret kom först och bommen efteråt. Därefter höjde jag hindret och tog den gröna bommen med ett galoppsprång mellan. Superduktig var han. Avslutade med den röda bommen utan något galoppsprång, bara bom och sedan hinder. Tog det åt båda hållen. Tycker det är bra att ha bommar efter hindret också då det blir en påminnelse att lyfta på fötterna även då. 
 
Mellan allt red jag över bommarna också och la massa volter, övergångar, tempoväxlingar, ställde/böjde åt både håll osv. Lite mjukare blev han iallfall. 
 
Idag har jag turen att Carro rider honom. Blev väldigt passande då jag ska iväg till ridskolan om två timmar. Är övernattning med fångarna på fortet tema och då ska alla stationer fixas. Tror det var ca 30 barn också så vi lär få en del att göra. 
Bilder från senaste hoppträningen. 
 

Saga och Djärv

Datum: 2015-01-29 Tid: 09:39:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 15
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Roligare än ridhuset tycker Cooper

Datum: 2015-01-28 Tid: 21:27:50 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Efter gårdagens stela och stumma häst så tog vi en barbacka uteritt idag. Red sick-sack på vägen i princip hela tiden och ställde åt alla håll och kanter. Han var väldigt fin och gjorde jättefina skänkelvikningar både i skritt och trav. När vi vände och gick hem blev han galen och ville galoppera. Han fick hålla sig till endast trav idag så han blev lite frustrerad innan han insåg att det inte skulle gå speciellt mycket snabbare. Forsatte på samma vis hem och flyttade åt sidorna. Mot slutet fick han göra ett par längningar. Han länger så otroligt bra! Går inte speciellt mycket fortare utan endast benen som sträcks ut rejält. Precis som det ska vara. När vi hade gjort de längningarna fick han en helt annan trav. Har faktiskt aldrig känt den traven förut på honom. Vanlig arbetstrav men han sträckte ut benen ordentligt ändå. Han kan bara han vill! 
 
Skulle inte sitta fel att få denna ridkänsla inne i ridhuset också. När han ska länga då blir det mest bara slängtrav och då får jag vara överlycklig för de eftersom det går snabbare och han tänker framåt. Bättre att köra dressyrpass på honom ute efter vägarna för han blir en helt annan häst då än när han blir instängd i ridhuset. Bara att kämpa på! 
 
 

Veckans låt

Datum: 2015-01-28 Tid: 10:13:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1
Vad jag älskar dessa killar. I nuläget skulle jag kunna lägga mig ner och storgråta bara av tanken att det bara är strax under 150 dagar kvar tills världens lyckligaste jag står framför scenen självaste A Day To Remember står på!!!!! 

Uppdatering om mitt fantastiska liv

Datum: 2015-01-27 Tid: 21:57:53 Kategori: Today Kommentarer: 1
Surkärringen My som inte tycker att allt är så roligt just för tillfället. Bokseminarium imorgon och jag läste ut boken idag och texten är på tok för lång och dålig. Biologiprov på fredag som jag inte börjat med utom det jag skrev ner i söndags. Får ingen bra ridkänsla på Cooper. Och min mobil fungerar knappt 2% av dagarna. Jippi jajja! 
 
Tur att han är fin att titta på ialflall...
 
 
 

I've read these stories a thousand times, and now I'll rewrite them all

Datum: 2015-01-27 Tid: 10:02:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Every second here makes my heart beat faster

Datum: 2015-01-26 Tid: 20:59:04 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

Blandade känslor hos hästen

Datum: 2015-01-26 Tid: 20:36:54 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Hemkommen från stallet efter ett minst ut sagt konstigt ridpass. Ibland en livrädd och stressad ponny som bara drog dit han ville varvat med att han knappt ville gå framåt. Mitt ibland det gick han också väldigt fint. 
 
Började med att inte kräva någon form utan han skulle bara arbeta på bakifrån för att komma till den krökta nacken själv. Gjorde tusen snabba övergångar mellan alla gångarter och även tempoväxlingar. Det tog inte lång tid föränn han var mjuk och fin i munnen och arbetade på bra. Därifrån gjorde vi skänkelvikningar i framförallt skritt men även lite trav. Superfina i skritten men i traven tappade han gärna tempot så då var fokusen bara på att flytta åt sidan samtidigt som bjudningen skulle finnas. När vi väl kom till galopparbetet började kaoset. Gjorde ett par byten på medellinjen och red som i en åtta. Vissa byten var klockrena och andra lite mindre bra. Efter ett par byten gick jag in på en volt och varje gång vi "svängde upp" mot medellinjen drog han iväg i full kareta och tänkte inte alls stanna kvar på någon volt. Hade vi gjort byten förut skulle vi göra det nu också! Tillslut glömde han bort allt och lyssnade på mig igen. Man behöver göra många snabba övningar hela tiden för att han dels ska tycka att det är kul men även för att han inte ska bli sådär och "veta" vad vi ska göra. 
 
Avslutade med att trava av lång och låg samtidigt som jag flyttade honom lite för skänklarna. Jag tycker att han har blivit märkbart stabilare. Det är enligt mig iallfall. Tänkte boka in en dressyrträning snart så då får vi se vad Evelina säger. 
 
 

Snöbus

Datum: 2015-01-25 Tid: 17:05:27 Kategori: C fotografering Kommentarer: 19
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Foto: Rebbe
 
Lite av bilderna från idag. Söt liten ponny som tyckte det var väldig jobbigt att gå med snö upp till knänen. Springa gick dock väldigt bra! ;) 

Ny design!

Datum: 2015-01-25 Tid: 16:25:27 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 2
Nu är det vinter även här på bloggen och inte bara utanför fönstret! Rebbe var med och fotade idag så äntligen fick jag något snyggt att ha som header! Bytte även till lite kallare färger, tycker mer om det varma rosa, men fungerar inte till bilden. Får byta tillbaka till våren igen ;) 
 
Hiss eller diss?

Will we ever feel young again

Datum: 2015-01-25 Tid: 09:58:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
~
I searched for a world that's unknown 
All we have is fun
Everybody run 
Until the sun goes down
I wish I could see this world again throught those eyes
See the child in me
In my fantasy 
Never growing old
~

Ett gulligt snömonster

Datum: 2015-01-24 Tid: 16:33:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 14
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
 
Fotade Djärv och Saga igår strax innan det blev mörkt. Därav blev bilderna en aningens brusiga men det fick gå ändå. Några söta bilder blev det! 

This it where I'm meant to be, please don't leave me

Datum: 2015-01-24 Tid: 10:44:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Frisören

Datum: 2015-01-23 Tid: 22:30:33 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Idag fick Cooper sig en sväng hos frisören. Eller rättare sagt, jag bytte skepnad till frisör. Har haft mycket ångest för hans man ett bra tag. Senast jag klippte den var i november tror jag? Utom stubben som jag klippte i december men den växer som bara den. Ni ser ju hur den sticker upp på första bilden.. Var inte bara manen som fick sig en omgång utan även öronen som hade tussar som stack rakt ut och lite snabbt fix med hovskägget. Är inte det lättaste att klippa det snyggt när han har vinterpäls fulla benen. För att inte tala om svansen som han nästan klev på stackarn haha! Klippte den nog ca 5cm så nu klarar den väl sig ett tag också! 
 
Annars så red jag ut på denna buse idag. Han var superpigg och studsade fram. Gick i skogen och i massa djupsnö så då lugnade han ner sig under de stunderna iallfall. Roligt när han är sådär. Bästa killen! 
 
Fotade även litegrann i hagen direkt när jag kom till stallet så fick några fina motljusbilder! Äntligen något nytt att bjuda på :D 

❤❤❤❤

Datum: 2015-01-23 Tid: 17:51:51 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4

Hockey

Datum: 2015-01-22 Tid: 21:53:39 Kategori: Today Kommentarer: 1
...sedan gick det utför och dom förlora på straffar. Konstiga killar i detta lag som spelar kanon första perioden och sedan förvandlas till yra höns som inte ens kan åka skridskor utan släpar sig efter isen. Och för att inte ens tala om straffarna.. Haha. Bra jobbat Timrå! 

I wished you the best of all this world could give

Datum: 2015-01-22 Tid: 10:16:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Död i kroppen

Datum: 2015-01-21 Tid: 21:09:01 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår gymmade jag med Rebbe och vi körde överkropp. Armar, mage och rygg då alltså. Kan säga att det kändes idag. Vilken tur att det var träning idag igen då. Det kändes lite extra i varje muskel så nu vet jag exakt vilka muskler det gäller i alla övningar ;) Var hemskt när vi gjorde magövningarna. Höll på att spy ett tag i början innan jag vande mig. Magen är tre gånger värre nu så väntar bara på morgondagen! Vad roligt det är att träna när man inte kan röra sig normalt på en vecka efteråt. Haha! 
 
Annars idag var det skola som vanligt. Slutade runt 3 och var hemma i någon timme innan jag åkte tillbaka till skolan klockan 6. Var öppet hus för de som ska söka in på gymnasiet. Var bara där en halvtimme för då skulle jag åka iväg på gymmet. 
 
Nu hade jag tänkt läsa lite för att lyckas läsa ut boken innan vi har bokseminarium om exakt en vecka. 
 

New in!

Datum: 2015-01-21 Tid: 20:58:11 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
I'm in looooooooooooove! 

Idag kom ett litet paket hem till mig. Nämligen fjärde tränset i Coopers lilla samling. Dööör så snyggt det är! Lackad nosgrimma med vit padding + pannbandet. To die for! Vet ni vad jag betalade då? 280kr med frakt, då begagnat men ser inte alls mycket använt ut. Har letat som en tok efter ett dressyrträns och vit padding har varit ett måste och har även velat ha lack. Har inte hittat någonstans där de har både och men i lördags när jag tittade runt på hästnet hittade jag detta. Nu vill jag prova det på Cooper. Han kommer bli så fin!!!!!!! 

Veckans låt

Datum: 2015-01-21 Tid: 09:56:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
Jag började lyssna på den understa versionen innan jag hittade orginalet. Tycker att båda är lika bra att att båda ska få bli uppmärksammade. Vill man ha house - översta. Vill man ha harstyle - understa! Perfekt va :D 

Uteritt

Datum: 2015-01-20 Tid: 22:07:45 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Red ut idag och det var ganska mysigt. Var lagomt kallt eller vad man ska säga. Inte för kallt helt enkelt! Red "Kerstins backe" vilket är en backe som ni nog förstod. Han var småseg på vägen dit så direkt när vi kom fram till backen och bort från storvägen drog jag på rejält och han toksprang upp för backen. Han fick ta i för kung och fosterland haha! Red en bit till och då kommer man till en till backe fast då nedför. Vilket blir uppför då man vänder. Brukar alltid springa upp för den också men inte idag. Rejset upp för första backen räckte alldeles utmärkt. Eftersom han ändå ska vila imorgon vill jag inte att han ska gått stenhårt idag. Iallfall så fick han trava litegrann och det var lättare sagt än gjort. Piggast i kommun om man säger så. Inte det lättaste att få honom avslappnad i den situationen heller för han vill springa och när jag säger nej blir han stressad istället. Genom lugn lättridning fixade han det någolunda. Blev bättre desto närmare hem vi kom för han kände nog på sig att han inte skulle få galoppera mer. 
 
Nu förtjänar han vilan imorgon! 
 

We were born sick, you heard them say it

Datum: 2015-01-20 Tid: 10:24:00 Kategori: Teneriffa 2014 Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Tisdag

Datum: 2015-01-20 Tid: 10:00:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Frukost och sedan iväg till skolan. Skönt med endast tre lektioner! Tycker om de flesta av mina skoldagar ;) Efter skolan drar jag och Rebbe på gymmet innan jag åker till Cooper. Bra dag! 

Dagens dressyrpass

Datum: 2015-01-19 Tid: 22:22:00 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag blev det ett lugnt dressyrpass för herrn. Var mycket folk och lite rörigt i ridhuset men det gick bra ändå. Var tre som turades om med att longera och vi andra fick rida på andra halvan. Under uppvärmingen hade jag hela ridhuset och red en bit innanför spåret och gjorde fram- och bakdelsvändningar och lite annat sidförande för skänklarna. Börjar känna stor skillnad på honom nu bara senaste veckorna. Känns som både han och jag blivit stadigare. Tycker inte ens om att rida på spåret längre utan vill vara snäppet innanför hela tiden. 
 
När alla andra kom och det blev mer rörigt skrittade jag mest men tog även lite trav och galopp. Forstatte på uppvärmingen och gjorde olika sidförande saker. Han var jätteduktig! Bra för hans psyke att vara kring många hästar som även var lite smågalna men ändå lyssna på mig och inte bry sig om omgivningen. Tycker han fixade det utmärkt! mycketnöjd. 
 
Imorgon ska jag rida ut och tror han får vila på onsdag. Har ridit varje dag i snart två veckor nu så känns lämpligt med en dags vila. Han brukar ändå få en dags vila varje vecka men har aldrig tyckt att det varit passande med en sådan dag än. Bättre att skritta ut och ändå hålla igång med lugnare pass där emellan. För trött är han inte misann. 
 

Where earth meets water

Datum: 2015-01-19 Tid: 10:03:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Börjar bli lite tjatigt med alla dessa bilder nu. Har dock ingenting annat att komma med så då får det bli såhär. Vill ha nya fina bilder på Cooper!!! Någon som ställer upp??? Haha.. 

Film från Teneriffa

Datum: 2015-01-18 Tid: 11:26:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 7
Klipp både från 2012 och 2014. Fick mig aldrig tid eller ork till att göra något av alla klipp från 2012 så nu kunde jag lika gärna ta från båda åren! Titta i HD! 

Hopphästarna på marken

Datum: 2015-01-17 Tid: 15:36:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 12
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Taggad ponny!

Datum: 2015-01-17 Tid: 12:32:21 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Cooper tyckte att det var suuuuperkul att hoppa idag. Han lyssnade jättebra framåt men mindre bra tillbaka istället. Vissa gånger blev han jättestark och drog dit han ville, helldre det än seg. 
 
Hade lite inspiration från Helena Persson träningarna förra helgen som jag tittade på. Vi hade en linje på ena sidan med två hinder, två hinder snett igenom som man kunde kombinera med linjen och rida böjda vägar. På andra sidan hade vi en kombination med kryss, två galoppsprång, oxer. 
 
Hoppade lite olika vägar och ganska långa banor som blev runt 10 språng. Bra att träna på långa banor och jag tycker det blir mer flyt då än om man hoppar enstaka hinder i taget. Mycket galoppombyten blev det också över och mellan hindrena vilket vi verkligen behöver träna på. Framförallt jag då han gör rätt då jag gör rätt. Minsta lilla jag hamnar i obalans över hindret bestämmer han galoppen han känner för. 
 
I brist på hinderstöd hade vi bara sockerbitshinder utom kombinationen där han fick hoppa rejält. Var någonstans strax över 110 på bakbommen på oxern som högst tror jag. Inga problem sa Cooper och han flög över. Själva hoppningen kan han, bara det där mellan hindrena som vi måste jobba på ;) 
 
Avslutade med att sänka oxern ett par hål och hoppade det, bra att han får avsluta lätt. Mycket nöjd över honom! Superkul att få känna på lite högre höjder igen! Två månader sedan sist. Var nog bra för honom att vila lite från hoppningen eftersom han taggade till rejält idag :D 
 
Tror han tyckte det kändes mer inbjudande att hoppa oxern med kryss fram. Den ser mycket mindre ut då, tycker jag iallafall! 

Hoppning imorgon!!

Datum: 2015-01-16 Tid: 23:34:35 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Hoppning imorgon och ingen är gladare än jag! Senaste hoppträningen var i november. Hoppas Cooper är lika taggad som mig! :D 

Tittar tillbaka

Datum: 2015-01-16 Tid: 20:03:29 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Blir så lycklig av att kolla på min vackra häst. Min bästa vän, jag älskar dig 

Fina ponnysar och hästar

Datum: 2015-01-16 Tid: 14:19:07 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Rejs i snökaoset

Datum: 2015-01-15 Tid: 21:45:45 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Självklart skulle det snöa hur mycket som helst, plus blåsa motvind då jag och Cooper begav oss ut på våran uteritt. Vart var skidglasögonen när jag behövde dom???? Blev inte lite blöt heller då det var runt nollgradigt så snön smälte på en gång.
 
Red en ganska lång sväng och galopperade mycket. Kan säga att jag mest blundande och hoppades på att det inte skulle komma någon bil då med all snö i ansiktet, haha! Blundade såklart inte men kisade väldigt mycket och höll utkik efter billampor. Cooper tyckte det var jätteroligt och galopperade som en tok. Märktes också att han var hoppehäst för han tog extra kliv över skuggorna av lyktstolparna. Smarthästen! På hemvägen hade han insett att det inte var några hinder och kunde gå normalt ;) 
 
Förstår mig fortfarande inte på hur hästarna får sådan glädje i att springa. Även fast de andas som en tok och håller på att dö ska och vill dom fortsätta. Inte direkt att jag finner glädje i att fortsätta springa när jag håller på att dö. Lägger mig då helldre i ett dike ett par timmar, haha! Visst att man kämpar för att man ska förbättra kondisen men så långt i tänket har inte hästarna kommit. 

I wanna feel weightless 'cause that would be enough

Datum: 2015-01-15 Tid: 09:28:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Mitten på veckan

Datum: 2015-01-14 Tid: 21:40:14 Kategori: Today Kommentarer: 4
Åkte till stallet direkt efter skolan och skrittade ut en snabbis. Hade bara strax över en timme på mig i stallet så hann bara rida i en halvtimme. Han fick gå och kika runt på allt med långa tyglar. Skönt att bara åka med! Ska rida ut imorgon med men då blir det galoppträning i backe. Får se om han är på humör för det. 
 
Var även och tränade nu på kvällen. Då är man lagomt trött och kan lägga sig tidigt. Tänkte lägga mig snart och läsa litegrann. Har bara 300 sidor kvar på två veckor. Jippie....! 
 

Veckans låt

Datum: 2015-01-14 Tid: 13:41:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
Vill försöka klämma in lite musik här mellan varven och har haft "Top 6" ett tag. Nu tänkte jag istället köra på veckans låt. Skulle det vara intressant? 

Sitter i snön och tittar tillbaka

Datum: 2015-01-14 Tid: 10:34:00 Kategori: Teneriffa 2014 Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Finaste snön

Datum: 2015-01-13 Tid: 21:32:21 Kategori: Today Kommentarer: 1
Bara jag som älskar när det snöar såhär??? Stoooora flingor som åker jättesakta. Fiiiiint!!!
 
Cooper fick skutta lite idag igen. Kul kul! Hade bara ett sockerbitshinder som vi höjde lite eftersom. Juni hoppade också och hennes mamma var med och hjälpte till. Hoppade några språng på ca 90 och de gick jättebra. Börjar få lite abstinens och vill hoppträna. Därav att jag har haft ett hinder och skuttat över bara för att få hoppa lite, haha! 
 
Annars har det varit en väldigt bra dag idag. Började 12 men gick upp redan 8 för att jag tänkte försöka göra lite saker. Behövs verkligen dessa dagar ibland för jag har fått jättemycket gjort faktiskt. Eller ja för att vara mig var det mycket. Har redigerat massa bilder ifrån träningarna i helgen, har läst lite i svenskaboken och har skrivit klart stora delar av engelska bokrecensionen. Bara finslip kvar. Har även lyckats komma igång en aning bättre med bloggen. Nu tänkte jag forsätta i detta braiga men sköna tempo och lägga mig och fortsätta läsa svenskaboken. 

It slips through our fingers like this fist full of sand

Datum: 2015-01-13 Tid: 09:38:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 11
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 

Lite snö stoppar inte oss inte!

Datum: 2015-01-13 Tid: 08:40:04 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Var lite halvt snöstorm igår och då minsann skulle jag och Cooper gå till ridhuset. Kunde låtit honom vila men kände inte att det var läge för det. Var inte jättekallt men tog på honom fleecetäcket över sadeln plus reflextäcket över det ändå. Var ca -10 när vi red iväg, dock blåste det hejvilt.. 
 
I början av passet var Cooper väldigt spänd för ridhusdörren blåste det i och det lät uppe på taket. Kortade av ridhuset så jag inte red vid kortsidan där dörren är utan red på ca 2/3 bara för att få honom avslappnad. Mycket övergångar och tempoväxlingar, ställning utåt och in osv. Ville få honom koncenterad på mig istället för vinden och det mesta släppte efter ett tag. Fick kämpa lite i galoppen då han mest bara ville springa runt som en galning. Tillslut blev han precis som jag ville ha honom med det mesta stödet på yttertygeln och ett lätt stöd på inner. Duktig ponny! Han satt sig inte riktigt på bakbenen så då gjorde vi massa galoppombyten. Några var riktigt fina men han hade svårt att få med sig högra bakbenet när han bytte från vänster till höger. Blev gärna korsgalopp där. Han tyckte det var superkul och blev jättepigg vilket gjorde det mycket enklare att sätta honom på bakbenen. Jätteduktig var han! 
 
Svettig som en tok begav vi oss ut i snövädret igen. Blåste mycket mer när vi gick hem och reflextäcket höll på att blåsa bort. Hade haft det utanför benen när vi red till ridhuset men hem var jag tvungen att sitta på det. Temperaturen hade även stigit 7 grader och det var endast -3. Skönt det iallfalll! 
 

Forever by your side

Datum: 2015-01-12 Tid: 09:06:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Coopers senaste dagar

Datum: 2015-01-11 Tid: 21:08:16 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Jag har jobbat väldigt mycket rakriktning och någon meter innanför spåret. Ska hålla mig borta från det ett tag för att verkligen inte låta honom fuska. Känner direkt när jag lämnar väggen och ska rida rakt så blir han vinglig. Hade markarbete i fredags och då var övningen på medellinjen. Där vi vände upp vid A och C hade jag ställt konor ganska smalt för att rida mellan och inte fuska med vägen. 
Ritade en aning snett så tänk er att det ska vara rakt haha! 
 
Började med tre travbommar på marken och red åt båda hållen. La sedan upp mittenbommen allt eftersom och galopperade då. Han var jätteduktig och skötte sig jättebra. Fokuserade mycket på att han skulle landa i galoppen som jag bad om, då han nästan alltid byter över hindret, framförallt från vänster till höger. Gjorde jag rätt och var tydlig med det jag ville gjorde han exakt som han skulle. Mycket duktig! Avslutade med att rulla in bommarna under och tog två andra sockerbitar och ställde under så hindret blev ca 90cm. Tog tre språng och det sista var superbra!!
 
Igår red vi ut bort till travbanan. Var lite snö på vägen dit då det inte är skottat där vilket var bra. Då fick han ta i litegrann när han gick. Väl på banan var han som han brukar vara när han är där själv. Gick jättebra första biten sedan ungefär lite mindre än halva var han rädd för allt. Skyggade för isfläckar, buskar, hästar och en massa. Han kopplade bort mig och brydde sig inte alls att jag fanns och ville framåt. Istället på sista halvan var det full fart och jag fick kämpa för att få stopp. När vi gick hem var han ännu mer galen och försökte dra hela tiden. Bra träning att rejsa i djupsnön iallafall!
 
Idag fick han sig ett dressyrpass i ridhuset. Jobbade, som jag skrev längst upp, med att rakrikta och rida innanför spåret. Mycket tempoväxlingar och snabba övergångar mellan alla gångarter. Duktig och trött vart han. Bra, bra! 

Lite från helgen

Datum: 2015-01-11 Tid: 18:13:24 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Hela dagen igår gick åt på ridskolan där jag kollade och fotade lite på Helena Persson träningarna. Kollade även litegrann idag men kunde inte stanna lite länge. Nu tänkte jag redigera lite fler bilder och försöka mig på lite inlägg som kommer upp under veckan. Ska inte vara lika dött här igen! 

Jag är på väg tillbaka ...lovar!

Datum: 2015-01-09 Tid: 23:17:53 Kategori: Today Kommentarer: 3
Skolan är igång och jag tycker inte om att bli påmind om saker som innebär läxor och prov, haha. Två prov är inplanerade, om två och tre veckor. En bok ska läsas på svenskan under denna månad. Även en engelska bok som vi började läsa innan lovet. Lärarn sa idag att bokrecensionen ska vara inne på fredag om en vecka och jag hade inte läst ut boken. Suveränt! Fick alltså läsa i 1,5 timme direkt efter skolan idag så nu är den utläst iallafall. 
 
Ja ni förstår väl vad kul jag har haft! Ingen mjukstart här inte. Fick ta den här istället tyvärr. Kommer tillbaka, I promise! 
 
Både lördag och söndag är det träningar för Helena Persson på ridskolan så där kommer jag spendera en del tid. Ska bli kul att se! 
 
Trött på dassiga mobilbilder också. Måste fixa nya fina bilder!

Det som växer bland berg

Datum: 2015-01-07 Tid: 21:57:40 Kategori: Teneriffa 2014 Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Fick fota mig något som liknar blommor på vägen upp till Teide. Nästan det enda som växer där! 

Hej då livet
Datum: 2015-01-07 Tid: 15:45:28 Kategori: Today Kommentarer: 3
Skolan är igång och mindre glad är jag. Har läst en bok i 1,5 timme nu som ska vara utläst om 1-2 veckor tror jag (engelska). Måste även börja läsa en annan bok fast på svenska och har några veckor på mig. Jippi... Har muntliga mattenationella imorgon som jag måste förbereda nu. Tror jag fick den svåraste av alla uppgifter. Kul.. Har även någon spanska diagnos imorgon men den behöver man inte plugga till som tur är. 

Ja hej då livet </3

Skolångesten har börjat

Datum: 2015-01-06 Tid: 19:58:09 Kategori: Today Kommentarer: 2
Efter ett pass på gymmet och en skön dusch så sätter jag mig ner i soffan med en god smothie. Lite depp inför skolan imorgon, men men! Direkt när man börjat kommer man in i rutinerna igen och då känns det normalt. Ska bli skönt med lite mer planering inför dagarna och framförallt Coopers träning. Har blivit lite hipp som happ men det ska de bli ändringar på. 

Vad var det som hände igår?

Datum: 2015-01-06 Tid: 15:19:17 Kategori: Today Kommentarer: 2
Dagen började med att jag bara var hemma. Hade tänkt åka till stallet tidigt men det blev ändringar på det. Min tremänning kom upp och lekte med mina kusiner som bodde hos oss under helgen. Tiden gick mer och mer och tillslut kom jag iväg till stallet samtidigt som de skulle till badhuset. Direkt efter det hann jag komma hem i fem minuter för att duscha och sedan sätta mig i bilen och åka ner till farmor och farfar. Åt middag där och vid 8 åkte jag hem och var med en kompis under kvällen. Normala dagar för mig.. först inte göra någonting för att sedan sätta i högsta växeln, haha! 
 
Idag följde Josefin med och red Equlius. Blev en lugn tur för framförallt Cooper som iallfall har fötterna på jorden och kan ta det lugnt ;) 
 
Ikväll ska jag iväg på gymmet och sedan sova. Grina inför att skolan börjar imorgon. Kill me! 
 

Vi fick oss snö på Teneriffa också

Datum: 2015-01-04 Tid: 19:55:34 Kategori: Teneriffa 2014 Kommentarer: 12
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
 
När vi satte oss i bilarna på morgonen med jeans var det en aningens varmt, minst 23 grader i skuggan plus solen på det. Var dock väldigt skönt när vi påbörjade resan upp mot berget/vulkanen Teide för temperaturen sänktes väldigt fort. Stannade på ett par platser och fotade och desto längre vi kom desto mer kläder fick man packa på sig. Efter någon timme var vi tillslut framme vid kabinbanan som skulle ta oss upp nästan till toppen av Teide. Sista biten fick man dock gå om man ville (andra bilden). Uppe där var det någon minusgrad därav snön. Så länge man stod i solen var det ganska skönt, men direkt i skuggan höll man på att frysa ihjäl, framförallt om fingrarna. Ganska skönt när man fick komma tillbaka till värmen på hotellet efteråt! 
 
Nu har jag åkt upp dit och behöver inte göra det igen. Var väldigt disigt som ni ser på bilderna så vi fick inte någon super utsikt över havet. Då hade det nog varit mäktigare! Dock tror jag inte att det är speciellt ofta man får den utsiktet eftersom det lätt blir dis när kylan möter värmen. När vi var där för två år sedan åkte vi aldrig upp med kabinbanan för den var ur funktion då. Åkte då och kollade på allt där nere som vi även gjorde nu. Åker man till Teneriffa kan man inte missa att vara där uppe. Riktigt mäktigt landskap! 

Hoppa kan han!

Datum: 2015-01-04 Tid: 11:52:15 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6

Jag hade en häst också

Datum: 2015-01-03 Tid: 15:14:34 Kategori: C träning Kommentarer: 7
I måndags och tisdags red vi ut som jag berättade då. I onsdags skrittade vi ut med Juni och Valle. Red i ridhuset i förrgår. Igår red vi ut igen och idag, ridhuset. Gjorde nästan bara övergångar och tempoväxlingar. Även galopparbete och avslutade lite med att trava över tre bommar. Han är jättefin och duktig men är "bara" den där s*taaans högersidan som måste väckas upp. Vet inte om det är jag, hästen eller bettet som det är fel på... 
 
Imorgon ska han få löshoppa igen. Kulkul! :D 

Pernilla och Saga

Datum: 2015-01-03 Tid: 09:59:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 10
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

På vägen upp mot vulkanen Teide

Datum: 2015-01-02 Tid: 14:27:00 Kategori: Teneriffa 2014 Kommentarer: 12
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
 
Mäktigt landskap måste man få säga! Svårt att fånga allt man ser i verkligheten på bild. 

175 dagar kvar

Datum: 2015-01-01 Tid: 21:32:46 Kategori: Today Kommentarer: 1
Som nog ni förhoppningsvis vet så är det 1a januari idag. Vilket innebär att det är 175 dagar kvar till 25 juni och Bråvalla. Jag kan tala om för er att jag är så fruktansvärt taggad, som alltid. 
 
De som jag är absolut absolut absolut mest taggad på att se av de släppta nu är All Time Low, A Day To Remember och Rise Against. ATL och ADTR missade jag för två år sedan på Bråvalla. Som många, många andra grymma band. Varför då undrar ni? Jo har ett enkelt svar på den frågan, jag var dum i huvudet och tänkte för lite på mig själv helt enkelt. Jag har knappt kunnat lyssnat på de två banden (och ett par andra då som jag missade) för jag får bara ångest och vill skjuta mig själv. Nu ska jag få en andra chans och det känns så himla fantastiskt! Rise Against har jag tyckt om i miljoner år och de var här i Sverige i slutet av november. Min bror var där och jag var förbannad att jag inte kunde åka. Sa då att de måste komma till Bråvalla. Och vad gör dom då?!??! Inte första gången det blir såhär direkt, käraste Bråvalla läser mina tankar ännu en gång <3
 
Biljetten köpte jag i början på december och nu har jag camping med. Kommer bli FETT!!!!!!!!!
 

Uppe på ett berg

Datum: 2015-01-01 Tid: 19:35:08 Kategori: Teneriffa 2014 Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Hotellet vi bodde på syns på sista bilden. På höger sida av bilden där "klungan" av alla hus är, närmast berget alltså högst uppdär husen står radade. Ta mig tillbaka tack! Förresten, jag har försökt fått ihop en film nu de senaste dagarna och nu fick jag nog och orkar inte göra mer. Istället vill den inte sparas så måste kolla vad det är för fel. 

En kort sammanfattning av mitt och Coopers 2014

Datum: 2015-01-01 Tid: 17:02:52 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Kan börja med att säga att 2014 har varit ett väldigt bra år. Jag och Cooper har blivit ett mycket bättre team och våran utvecklingskurva har bara pekat uppåt. Från småfjant på små sockerbitshinder till att flyga över stora oxrar. Han har vuxit så mycket mentalt och vågar ta för sig mer och mer. De lokala tävlingarna i våras och somras är inget att vara stolt över, men de har istället varit väldigt lärorika. Jag har fått lära mig att RIDA och verkligen övertala Cooper att saker och ting inte är farliga - vilket lett till hans självförtroende idag. Jag har även fått tuggat grus x antal gånger vilket gör mig ännu mer motiverad till att hoppa upp och göra bättre ifrån mig. Bara att analysera och inse vad det var som hände och varför det hände, sedan bara köra vidare! 
 
Nu är vi laddade inför tävlingssäsongen 2015 och snart ska vi börja träna igen! 
 

RSS 2.0