Bra dressyrpass

På med damasker, dressyrsadel, stövlar, sporrar och bege sig mot ridhuset. Det var ett bra tag sedan sist! 
 
Tog sporrarna idag för att få honom lite mer uppmärksam då han varit lite loj och ville inte strula med ett spö. Började med att skritta en stund och flyttade honom mycket för skänklarna. Bland annat flytta ut eller in bakdelen på volt, skänkelvikningar och slutor. Han var riktigt duktig och förvånade mig verkligen! Slutorna i höger varv var de bästa han någonsin gjort. 
 
Övergick sedan i trav och gjorde tempoväxlingar, serpentiner, volter m.m. Gjorde inget avancerat i galopparbetet från början utan lät honom rulla på och komma igång med kroppen. Därefter kortade jag honom litegrann och gjorde lite förvänd galopp och serpentiner. 
 
Tillbaka till traven och jobbade på samma sätt fast försökte sätta en bättre trav och korta ihop honom. Avslutade med galopparbete som bestod av lite förvänd galopp, pyttelite samling och enkla byten. Den samlade galoppen var mest precis innan varje enkelt byte. 
 
Svetten rann av honom efteråt för det var ett tag sedan han gick ett så pass hårt dressyrpass. Han fick bli duschad i kallvatten, på med linement på benen och in i boxen. Blev en tidig kväll för honom, redan klockan 9 haha! Vet faktiskt inte hur länge de brukar gå ute nu på sommaren men oftast till sent skulle jag kunna tänka mig. 
 
Imorgon får han fortsätta och gå ett till hårt pass, fast med bommar. Fokus på samling och ytterhjälper, liknande som senaste hoppträningen.
 

Kommentarer
Divorce your horse

Roligt att det gick så bra!! :)

Svar: Ja :D
My Nordqvist

Tid: 10:29:54
Datum: 2015-07-14
Hemsida: http://divorceyourhorse.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: