Flugan Cooper

Datum: 2015-06-30 Tid: 21:52:39 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Lilla flugan fick sig en uteritt igår med mest skritt men la in lite trav och galopp med. Carro red honom i helgen så han var lite igång även fast jag var borta. Idag tog vi ett lättare dressyrpass i paddocken. Började med att flytta honom undan skänkeln och göra lite skänkelvikningar utan att röra tyglarna. Det gick faktiskt över förväntan. När jag kände mig nöjd tog jag tyglarna och började jobba honom. Gjorde lite skänkelvikningar, förvänd galopp, serpentiner och sådant. Han var mjuk men lite trött. Klart man blir seg nu när det blivit varmt. 
 
Känns som det var evighter sedan vi var igång helt eftersom han stod från torsdag för två veckor sedan för jag jobbade hela midsommar. Red måndag och tisdag förra veckan och sedan åkte jag bort. Men nu ska vi igång igen!

Everybody wanna know, why I'm walking round with a big smile on my face

Datum: 2015-06-30 Tid: 14:21:10 Kategori: Bråvalla festival 2015 Kommentarer: 2

100% trasig

Datum: 2015-06-29 Tid: 22:11:00 Kategori: Bråvalla festival 2015 Kommentarer: 1
Bråvalla var så fantastiskt jäkla bra. Hade ett camp med underbara personer som jag gärna skulle kunna bo med året runt. Bara vänta tills nästa år och hoppas på att samma personer åker igen så det blir en favorit i repris. 
 
Just nu känner jag mig som en trasmatta som blivit överkörd av en ångvält. Men inom en snar framtid när jag hunnit landa kommer det komma massor av bilder från fina människor och underbara spelningar, till soptippen vi bodde på. 
 

Have you ever been a part of something, that you thought would never end?

Datum: 2015-06-27 Tid: 12:52:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

Krigsskada

Datum: 2015-06-27 Tid: 09:55:00 Kategori: Bråvalla festival 2015 Kommentarer: 1
Max bröt ett ben i handen första dagen. John slog i axeln igår och fick gå till sjukstugan. Själv känns det som hälsenan ska gå av och kan inte böja foten. Sjukpersonalen sa åt mig att byta skor så det var till stor hjälp.
 
Men vad gör de??? SISTA DAGEN NUUUUUU

There's an angel on my shoulder, there's a devil at my door

Datum: 2015-06-26 Tid: 16:52:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Svartvitt

Datum: 2015-06-26 Tid: 09:51:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

#camprosa

Datum: 2015-06-26 Tid: 03:08:00 Kategori: Bråvalla festival 2015 Kommentarer: 0

Varför så snygg?

Datum: 2015-06-25 Tid: 13:52:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
Istället för fina bilder hamnade dessa på minneskortet. Tänk vad fint det kunde blivit. Men, men, dessa visar iallfall Coopers rätta sida om man säger så! 

We take our chance to face the fall

Datum: 2015-06-25 Tid: 10:51:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

On our way

Datum: 2015-06-24 Tid: 14:25:00 Kategori: Bråvalla festival 2015 Kommentarer: 2
Åtta imorse rullade vi iväg och snart är vi framme. Fan va taggad!!!

Mera tävlingsbilder

Datum: 2015-06-24 Tid: 10:49:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Foto: Pernilla
 
Bjuder på sista bilen som var ena kaninsprånget. Över tog vi oss utan någon bom som följde med. Tur jag har en ponny som tycker det är kul att överhoppa haha... 

Pip-Rogers 4 veckor långa liv

Datum: 2015-06-23 Tid: 10:33:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 5
Jag har haft en liten hemlis som jag tänkte publicera här senare under lite gladare omständigheter. Tyvärr kommer aldrig det hända för idag tog livet slut på lilla björktrasten Pip-Roger. 
 
Idag för exakt tre veckor sedan ringde mamma mig och sa att barnen på dagis hade hittat en fågelunge. Jag kommer dit och där i en liten glassbytta ligger en hjälplös björktrastunge som inte kan stå på benen och knappt röra sig. Han följde med hem till oss! 
 
Jag var fågelmamma den kvällen och försökte få honom att äta. Det gick inge vidare. Tillslut kom jag på att när jag små knuffade/petade på honom gapade han. 
Dagen efter var han piggare och började stå mer på benen. Lite vingligt var det allt! Mat åt han hur mycket som helst av. Närmare 100 maskar om dagen har han ätit sedan dess. Han fick namnen Pip av barnen på dagis och Roger av mig så det blev helt enkelt Pip-Roger. 
Dagarna gick och han blev allt stadigare och piggare. Kvart i 5 varje morgon började han skrika för då var det matdax som pappa fick sköta. Kan säga att det var lite irriterande i början för vakna gjorde man allt. Efter ett par dagar vande sig kroppen med ljudet, haha!
Matningen gjordes på detta vis med en pincett. Flygträning påbörjades även inomhus men det gick inge vidare. Han störtade mest bara, men använde vingarna så det blev någolunda mjukt. Vi vågade inte testa ute ifall han skulle dra eftersom han inte förstod hur han skulle få mat. 
 
Därefter började matträningen på backen. Fick lägga en mask på burgolvet och peka på den och försöka visa och tillslut förstod han det. Matningen sedan dess har skett via en vikt kartong med jord i där vi lagt maskar. 
Dagarna gick och leta mat blev han bra på. Det där med flygningen däremot fungerade inte riktigt, men vi trodde att det skulle bli bättre när han fick komma ut. 
 
I måndags förra veckan tog mamma med honom till dagis och tänkte släppa honom där han hittades. Men inte då! Han blev mest bara livrädd över den stora världen och fattade inte alls att han skulle flyga. Då var det bara att gå hem igen och börja flygträning utomhus! 
Flyga var väl inte riktigt hans grej. Han förstod inte alls att han skulle flyga uppåt utan bara störta nedåt. Då upptäckte vi att hans ena vinge hängde och ena benet blev konstigt, men bara när vi var ute. I torsdags ringde mamma mig och vi hade fått tid hos veterinären. I Härnösand. Var bara för mig att åka dit (en timme tur och retur). Det hittades inga fel på honom utan det var mest en träningssak.
Fortsatte träna och han blev lite bättre men fortfarande ingen tanke från hans sida att flyga uppåt. Han sprang lös på gräsmattan och letade efter mat. Och vi räknade med att han skulle stanna ett tag till. Han kanske ville stanna hela sitt liv (och de kan bli 18 år!!!!!). Under denna helg började det se riktigt bra ut och det enda som fattades var hans egna vilja att flyga uppåt.
Men igår hände det som absolut inte fick hända. Han var ute i flera timmar både ensam och med uppsikt. Han satt i buren själv och vi tittade till han, mamma var ute med honom och han var lös medans hon var i närheten. Sedan lämnar mamma och pappa honom ensam i buren i knappt 5 minuter och när pappa kommer ut är lilla kära Roger död. En skatjäkel hade varit där och bitit av hans fina huvuvd. Skatan satt sig säkert vid buren och Roger fattade inga faror så han gick väl dit för att kika vad det var och sedan var det slut.
 
Det känns så tråkigt att det skulle hända nu när vi har honom. Han var så pass tam och orädd för allt så visst om vi skulle släppt ut honom och han dog ute i skogen. Men då hade vi varit lyckligt ovetandes om det, men nu när det var mitt framför näsan på oss. 
 
20 dagar fick vi med lilla Pip-Roger och han blev nog ca 4 veckor gammal. Vi förlängde hans liv med några veckor och tyvärr blev det inte mer än så. Nu ligger han under äppelträdet tillsammans med de fyra andra djuren vi haft. Två kaniner och två undulater. 
Det är tomt och tyst utan honom för jag lovar er att när han var hungrig, då jäklar var det skrik! 

En ledig dag

Datum: 2015-06-22 Tid: 08:47:48 Kategori: Today Kommentarer: 9
...till ära och tittar man ut genom fönstret är det mulet och det väntas regn. Men de är ju klart! Jobbar man ska de va finväder och är man ledig skitväder. Denna dag tänkte jag tillbringa i stallet en sväng nu på morgonen. Därefter ska jag påbörja bråvallapackningen. Utöver det ska jag bara vila och ta det lugnt. Det tycker jag att jag förtjänar. 
 

Jobb jobb jobb

Datum: 2015-06-21 Tid: 14:15:00 Kategori: Today Kommentarer: 4
Tre asfina dagar och jag jobbar. Man blir ju nästan deprimerad av att sitta inne hela dagarna. Nu har jag det lite bra för gick ut en sväng men snart är det väl bara att gå in igen..
 
Skönt att helgen och de 35 arbetstimmarna snart är över och jag får vara ledig imorgon! Jobbar kväll på tisdag och sedan är de BRÅVALLA!!!!!!

You won't find the beat until you lose yourself in it

Datum: 2015-06-21 Tid: 09:11:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2
 

Bilder från tävlingen

Datum: 2015-06-19 Tid: 22:09:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 2
Foto: bolinsaga @ instagram

Väck mig på måndag

Datum: 2015-06-18 Tid: 21:24:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Igår var jag i stallet 10 till 3. Cooper skoddes och sedan red jag ut med Josefin. På kvällen påbörjade vi övningskörningen för om lite mindre än en månad har jag uppkörning och då måste jag lära mig att köra motorcykel på ett fint sätt igen ;) 
 
Idag bestod dagen utav Bråvallashoppning, en tur till Härnösand, Cooper, en sväng till farmor och farfar där kusinerna var och tillsist övningskörning igen.
 
Vart mycket flängandes idag så är dötrött nu. Tidig kväll som lär behövas för jobbar 8.30-20 fredag-söndag så det blir en tung helg. Skönt med pengarna sedan! 
 
Det är väl så läget ser ut och det lär inte bli så mycket här vilket ni nog förstår. Har inte hunnit redigerat massa bilder heller så har inga många sådanna inlägg. Men men. Jag återkommer när jag hinner. 
 
 

Tävling Matfors 16 juni

Datum: 2015-06-17 Tid: 21:59:14 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
 
Foto: Mamma
LD - 4 fel
Pigg och fin går det väl att sammanfatta det hela. Började dåligt på framhoppningen och vi kom knas på räcket hela tiden så han gjorde allt i sin makt för att ta sig över. Struntade i att hoppa och körde på lilla istället. 
 
Inne på banan var han hur fin som helst. Hade en jättebra känsla. Efter hinder nummer fyra andades jag och råkade slappna av lite för mycket. Jag red inte tillräckligt och Cooper tvekade lite och det blev ett stopp. Kom igen och han gjorde världens kaninskutt över. Då gjorde jag felet igen att inte driva på så han gjorde samma sak över nästa hinder. Hualigen vad han tar i då alltså! Avslutade bra med de två sista hindrena iallafall. Jag är sjukt nöjd! 
 
LC -ute
Less och trött hjärna är väl sammanfattningen på denna klass. Struntade helt och hållet i hindrena på framhoppningen utom lilla som jag rullade på. Han kändes väldigt fin då men inte det lilla extra som han hade tidigare. 
 
Inne på banan hoppade han kalasfint över första men stannade på tvåan som var samma hinder han stannade på förra klassen fast åt andra hållet. Efter de stannade han ut sig på trean. Det var stopp som man ser på lång väg. Han ville helt enkelt inte och det förstår jag. Tänk själv att stå på transport 4 timmar. Hur kul är det? 
 
Jag är otroligt nöjd ändå. Det viktigaste för mig är Coopers inställning och hur han reagerar inte hur många fel vi får. Får börja lägga mer fokus på LC och eventuellt bara hoppa den klassen. Då han är pigg och alert och fortfarande taggad! Annars lär det dröja innan vi tar oss upp i klasserna ;) 

Framhoppning VS bana (LD)

Datum: 2015-06-17 Tid: 18:41:03 Kategori: C tävling Kommentarer: 2
Ingen bra känsla någonstans på framhoppningen. Kom aldrig bra på hinder och gav upp efter ett par gånger Ingen idé att traggla då det inte gör saken bättre alls utan bara värre för hans självförtroende. Skuttade över lilla ett par gånger istället. 
Vad kom det fram för häst på banan då? Jo någon som tog i för kung och fosterland och hoppade så fruktansvärt bra. Vi kom rätt på i princip alla hinder utom två grova kaninskutt men han kämpade sig runt hur bra som helst.
 
Berättar mer om tävlingen senare...

Veckans låt

Datum: 2015-06-17 Tid: 18:11:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
Nu är det fasiken inte många dagar kvar till Bråvalla och RISE AGAINST. Fan vad taggad jag ääääär!

4 fel i LD

Datum: 2015-06-16 Tid: 19:52:12 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
4 fel i LD och nu väntar vi på LC. Han är så duktig så!

Äventyr

Datum: 2015-06-15 Tid: 13:43:04 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag är det första riktiga sommarlovsdagen och de firar jag med jobb ikväll. Bara att vänja sig inför de 10 veckorna framöver. Men men cash is king! 
 
Var hos Cooper på förmiddagen och vi tog en äventyrlig barbacka-skrittur. Började med massa skog och gick in på en stig som tar slut och man får vända. När vi då vände tyckte han att det gick jättebra att försöka kuta runt där bland träd och rötter. Gick även en bit på stora vägen för att komma till en skogsstig vi röjde upp för ett år sedan ungefär. Den stigen leder till stallet och jag red där ett par gånger i vintras. Nu när jag kom dit var det stora traktorspår som vi gick i och Cooper sjönk ner jättemycket och kunde knappt gå stackarn och sedan tog det stopp vid en kalhygge och då fick vi vända. Så tråkigt när det var en fin skogsstig som nu har blivit kalhygge. Ska prova gå från andra hållet någon dag för att se om det går att ta sig förbi på något sätt. 
 
När vi kom tillbaka packade jag ihop allt inför tävlingen imorgon så det bara är han jag behöver tänka på då! 
 

We runnin' sticks along the chain link fence

Datum: 2015-06-15 Tid: 09:53:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

En glad gräsätare

Datum: 2015-06-14 Tid: 20:51:49 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Vi tog oss en barbackatur idag i regnet. Hade inga direkta krav utom att han skulle arbeta lite längre och lägre och sträcka ut överlinjen. Han var mjuk och fin men småspänd bitvis och ville gärna arbeta mer uppåt än framåt och nedåt. Läskiga saker i omgivningen, även fast han gått där miljoner gånger.. Men påväg hem blev det bättre för då kunde han minsann slappna av. 
 
Passade även på att smörja alla saker och fixa inför tävlingen på tisdag. Fixar det sista och packar imorgon så jag bara har honom att tänka på på tisdag. Duschning och allt vad det är ifall han är en lergris! 

Diamonds to behold,waiting to unfold

Datum: 2015-06-14 Tid: 09:54:20 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II

Josefin Student 2015

Datum: 2015-06-13 Tid: 19:45:00 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED // AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
 
I torsdags tog Josefin studenten och det skulle självklart firas. Var först på utspringet innan vi åkte hem till henne och åt mat och fikade. Bara ett år kvar tills det är min tur (!!!)

Hoppning

Datum: 2015-06-13 Tid: 19:35:22 Kategori: C träning Kommentarer: 0
 
Cooper var väldigt pigg och tyckte det var väldigt kul. Han gjorde några kloka stopp vilket bara är bra när han känner själv att det inte kommer gå bra om han hoppar. På travhoppningen hoppade han alla höjder upp till ca 1m men när vi kom igen och skulle hoppa bågen sa han ifrån och jag kände att han var trött och orkade inte. Sänkte ett par hål och då blev det full fart igen.
 
När vi hoppade serien var han superduktig och hoppade hur fint som helst. När det var ca 90-1m hoppade vi det tre gånger och då skulle vi ha stannat på den höjden. Jag blev lite sugen att höja men det skulle vi inte ha gjort för då tvekade han lite och jag va inte tillräckligt övertygande så tempot blev dåligt. Inget bra utgångsläge när man ska ta sig över en oxer på 1-1.10m så han använde den lilla hjärnan han har och stannade. Sänkte ett par hål efter det och hoppade ett par gånger innan vi avslutade med banan. Då låg hindren på alltifrån 70-1m ungefär. 
 
Han hoppade gudomligt och tog i som bara tusan och jag fick kravla mig fast i sadeln ett par gånger. Är så roligt när han tycker det är kul och verkligen tar i! Ska försöka boka in en hoppträning med Carro snart för jag vill inte höja jättemycket och pressa honom när jag inte har någon på sidan som säger åt mig vad jag ska göra. Jag blir mer säker då och det smittar av sig på Cooper!
 
Mamma är inte van utomhussäsongen och objektivbyte.. Inne har jag mitt fasta och ute det med zoom. Men mamma zoomade ingenting utan fotade med 18mm så det blev väldigt mycket beskärning och sämre kvallité, men, men!

Sommarhage och alien igen

Datum: 2015-06-13 Tid: 18:27:11 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Idag utökade vi hagen så nu har dom massor av gräs! Lagom gräsmage på Cooper nu till tävlingen på tisdag. Tänkte låta han stå i en annan hage måndag och tisdag där det inte finns lika mycket mat för annars blir de matkoma på tävlingsbanan!
 
Medans vi byggde fick de stå i en annan gräshage. När vi väl släppte ner dom i denna blev dom knappt glad för dom hade redan ätit så mycket. Trodde det skulle bli glädjerejs men Cooper ställde sig där höbalen stod förut och undrade varför den var borta istället för att spana in gräset. Går nog att räkna hans hjärnceller på en hand. Fast tror dom nog blev glad att få massor av gräs. De är alldeles för bortskämda! 

Guldstjärna idag!

Datum: 2015-06-13 Tid: 16:09:28 Kategori: C träning Kommentarer: 0

Två veckor sedan

Datum: 2015-06-12 Tid: 16:06:24 Kategori: summerburst 2015 Kommentarer: 1
Ja, för två veckor sedan var jag i Göteborg, Ullevi och Summerbust. Taggad till tusen för Broiler som började klockan sex. Hamnade längst fram och från början var det lugnt men efter ett tag blev vi blev mos. Vart inte bara mos utan även besviken på Broiler för de spelade ingen av deras gamla galna låtar utan bara massa nytt tråkigt för-att-bli-känd låtar. Summerburst startade då minsann inte bäst. 
 
Vi stod längre bak resterande tid men vi hade ändå bra platser. Inte för långt bak. Afrojack och Axwell /\ Ingrosso var verkligen höjdpunkten för kvällen! 
 
Dagen efter var det lördag. Då bestämde vi oss för att stå längst fram hela kvällen, alltså 6 timmar. Det gick bra fram till Martin Garrix som var innan Avicii. Var ett sjukligt tryck och jag trodde många ben i kroppen gick av. När det var över och vi skulle gå hade höfterna låst sig så det gick knappt att komma framåt. Tänk er att stå på exakt samma ställe i 6 timmar. Det kändes i kroppen. Bortsett från det så var det riktigt underbart. Som jag skrev ovanför, det började inte bra men det slutade på bästa underbaraste sätt. Jag älskar verkligen festivaler <3
 
Summerburst var riktigt, riktigt bra. Klart det är bra med tanke på vilka som var där och spelade. Men jag kan tamefasiken inte säga att det är bättre än Bråvalla. Bråvalla är prio ett (om det nu inte skulle vara världelösa akter haha). 

Cooper idag

Datum: 2015-06-11 Tid: 15:19:02 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Nu blir det studentfirande!

Tvåan är officiellt över

Datum: 2015-06-10 Tid: 21:20:00 Kategori: Today Kommentarer: 3
När man åker hem från skolan brukar man alltid bli glad men idag var det festkänsla.
 
Var sista "riktiga" skoldagen innan sommarlovet. Hade min absolut sista spanskalektion som innehöll en munlig redovisning. Därefter frågesport på svenskan. Glass på engelskan och avsked av skolans bästa lärare. Fick igen biologiprovet som jag inte pluggade ett piss till och är väldigt nöjd med mina 7,5 poäng. Sedan att det var 2,5 poäng till för godkänt spelar väl ingen roll. Och avslutade med att gå igenom ett nytt kapitel på fysiken. Sååå roligt när man har kurser som fortsätter efter sommaren. 
 
Men för att avsluta. Tvåan är nu officiellt över och jag behöver inte läsa kemi, biologi, natur och spanska nästa år. Fattar ni lyckan eller????? (och jag går natur och borde vara intresserad av iallfall de tre första ämnena......)

Höjdhoppning

Datum: 2015-06-10 Tid: 20:53:30 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Idag hade Matilda och Madicken höjdhoppning och då följde jag med och fotade. Är tråkigt när de har vanlig hoppning för att det är så pass lågt, men nu när hindret blev högre var det roligare att titta. Så ovan har ni samma hinder men med de sex olika ekipagen. De travhoppade så det var inte lika kul som om de hade kommit i galopp men men. Jag kollade ju bara på ;) 

Veckans låt

Datum: 2015-06-10 Tid: 20:01:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
Alltså sånhär norsk musik är tame fasiken fantastiskt! Kungar! 

In the night we'll wish this never ends

Datum: 2015-06-09 Tid: 08:32:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Sun is shining and so are you

Datum: 2015-06-08 Tid: 22:04:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 2
 

Livet a la Cooper

Datum: 2015-06-08 Tid: 21:07:37 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Hittade en väldigt nöjd ponny i hagen som absolut inte vill gå in i stallet. Varför jobba när man kan äta mat hela dagarna???
På med longersakerna och sedan var det bara att traska ut. Lite motvillig var han dock. Han arbetade på bra men var inte direkt alert. Hur kul är det att springa runt i en cirkel egentligen, varv på varv?
Lyckades få honom att stå still, med benen ungefär lika så jag kunde få åtminstone en bra bild. Lite av tjockmagen har försvunnit nu! 
..och tillsist avslutade herrn dagen med att rymma ut från stallet. Han stod på samma plats hela tiden så han fick stå kvar där medans jag fixade resten av stallsysslorna. Sedan gick han självmant in i stallet. Vardag för den knäpphästen!

Skrittur

Datum: 2015-06-07 Tid: 15:30:59 Kategori: C träning Kommentarer: 7
Coopers rygg var bra idag och han reagerade inte alls för tryck. Skönt! Stallägaren hade även känt på honom på kvällen och då hade han inte heller reagerat. Skönt att det bara var tillfälligt och att det gick över när han fick gå in. 
 
Hade inte planerat något särskillt idag eftersom jag ville se hur hans rygg var först. Om han var dålig i ryggen tänkte jag longera men nu när han inte reagerade tog vi en skrittur. Han var pigg och ville springa men tyckte att han kunde få ta det lugnt. Mer hårdträning nästa vecka för den 16e är det hopptävling! :D

Ett päronträd denna gång

Datum: 2015-06-07 Tid: 09:52:34 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 7
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Regnig nationaldag

Datum: 2015-06-06 Tid: 16:38:47 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Den årliga barnridningen på ett nationaldagsevent blev inte riktigt lika bra i år som tidigare. Förra året var det sol och 25 grader så både vi och hästarna höll på att dö och det var ca 100 barn som red. Iår var det 10 grader och regn istället och det gick ganska fort innan barnen som ville rida hade ridit. Var bara där 1,5 timme för tillslut kom det inga och hästarna försökte gå in i transporten där vi stod. Stackarna. 
 
Åkte till Cooper efteråt och han var inte heller något stort fan utav regnet. Jag hade inte hittat hans regntäcke (hittade det idag) så han stod utan täcke. Han brukar inte vara någon som fryser men idag var han kall. Ropade på honom och han kom springandes på en gång. Drog av honom lite vatten och då när jag bara kände på hans rygg svankade han jättemycket. Jag känner på hans rygg varje dag och sådär har han aldrig reagerat förut. Han fick åka in i boxen och fyllde på lite extra spån så han får ha det mysigt och får se hur han är imorgon! 
 
Två blöta ponnysar som mer än gärna ville komma in under tak

Dagens sysselsättning a la Cooper

Datum: 2015-06-05 Tid: 22:24:53 Kategori: Filmer Kommentarer: 1

Bland körsbärsblommor

Datum: 2015-06-04 Tid: 20:45:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 16
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
När jag kom hem från stallet blev jag tvungen att gå ut på gården och fota lite blommor. Var lite för starkt ljus som gjorde det lite krångligare men det gick! Tittar jag ut nu så börjar ljuset bli perfekt, men självklart är jag för lat för att gå ut. Får ta det en anann dag. 

Sommarlovs-längtan

Datum: 2015-06-04 Tid: 16:42:43 Kategori: Today Kommentarer: 1
Idag lämnade vi in sista kemiuppgiften i glädjen att veta att det inte är någon kemikurs nästa år. Likaså för biologin som vi har sista provet för imorgon. Alla betyg verkar ändå bli det jag hoppats på så just nu känns det bra iallafall! 
 
Igår fick jag mitt schema för sommarjobbet. Ska jobba hela sommaren men jobbar hälften av dagarna och är ledig hälften. Ska jobba som personlig assistent och då är det oregelbundna tider. Känns bra att jobba några dagar sedan vara ledig mitt i veckorna och sådant. Blir perfekt! 
 
Ge mig sommar nu!!

Igår och idag

Datum: 2015-06-03 Tid: 22:38:40 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Uteritt på räserlars igår. Tröck på honom ordentligt så han fick ta i för kung och fosterland! Idag fick han traska runt i paddocken istället. Han var helt okej fin men vi hade ett par konflikter. Han ville gärna inte länga ut stegen och ta för sig utan istället korta ihop sig själv fast kasta bakbenen i sjön. Är dock lite svårt att rida där då det står två grushögar i paddocken som tar upp en fjärdedel. Men ska gå att rida under mindre bra omständigheter med! 

Veckans låt

Datum: 2015-06-03 Tid: 11:59:20 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1

Hoppehästar

Datum: 2015-06-03 Tid: 09:14:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

På jakt efter något nytt

Datum: 2015-06-02 Tid: 20:36:03 Kategori: Today Kommentarer: 5
Har funderar lite för länge på ett nytt objektiv. Senast jag köpte var för ca tre år sedan eller något liknande så det börjat bli dax kan jag tycka. Har kollat länge på ett Tamron 70-300 och det har fått väldigt bra recensioner och att det är prisvärt. Istället är det jag som är nojjig och tänker att det kanske inte är så bra ändå med tanke på det låga priset (3000kr) och jag vill inte köpa ett objektiv jag inte blir nöjd med. De tidigare jag köpte var begagnat och då fick jag prova dom innan. 
 
Fast nu lutar det ändå åt att jag ska köpa det där Tamron objektivet. Plus att jag vill ha ett fisheye. Någon som rekommenderar något objektiv? Både 70-300mm och ett fisheye! Inte i någon hög prisklass. Runt 4000 för zoom och 2000 för fisheye. 
 
 

For every dreamer a dream we're unstoppable

Datum: 2015-06-02 Tid: 09:28:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 9
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Bästis

Datum: 2015-06-01 Tid: 21:26:20 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 5
En mysig galopptur blev det på bästavännen idag. Tror han var glad att få komma ut för han var väldigt pigg.
 
I stallet ville han vara med mig hela tiden så kan alltid hoppas att han saknat mig ;) Har han lös på stallgången och vanligtvis står han helt stilla och kan gå runt ibland. Men idag när jag var bakom honom vände han på en gång och skulle pussas. Sötisen <3

RSS 2.0