Återupplivad för ett tag

Datum: 2015-03-31 Tid: 21:39:39 Kategori: Today Kommentarer: 4
Inga bilder, inget att berätta och väldigt lite datorid från min sida passar inte en blogg. Tyvärr. Vad har jag gjort något för intressant då? I princip ingenting så jag har inte ens velat tänka på att försöka klura ihop något här. 
 
Händer inget speciellt med Cooper. Promenader förra veckan och han blev longerad igår och idag. Gör det även imorgon och sedan blir han helt ståendes till nästa vecka då vi kör igår igen! 
 
Annars i livet så var Erik här i helgen. Även en anledning till att jag blev oaktiv. Var på agillity och kollade på Funny som jag berättare lite om. Var även på birsta och köpte några nya saker, som jag tänkte lägga upp bilder på när jag tar tag i det. Fick en kofta av min snälla pojkvän i födelsedagspresent (fyller faktiskt år nästa onsdag (!!)).
 
Pappa har ringt halebop och fixat så jag får abonnemanget som dom egentligen tagit bort. Det jag surade över i flera dagar och även lite nu fortfarande haha. Blir ingen skillnad i månaden men "bara" 500kr dyrare för själva mobilen än vad det skulle blivit innan abonnemanget togs bort. Fasiken vad jag längtar tills jag får en fungerande mobil. Tänk bara att kunna gå in på hemsidor eller mobilblogga och sådant. Fantastiskt haha!
 
Nått mer då? Åker till Vemdalen på tosdag fram till måndag. Lär bli lika dött som det varit de senaste dagarna här fram till nästa vecka tyvärr. Be right back!!
 
 

Ridsugen

Datum: 2015-03-30 Tid: 09:56:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Rebbe
 
En vecka med fem promenader och två dagars vila är nu avklarad och jag tänkte faktiskt fortsätta på detta spår. Åker till Vemdalen på torsdag så då tänkte jag gå och longera eller släppa han lös i ridhuset de tre första dagarna nu i veckan. Han ska ändå bli ståendes fram till tisdag nästa vecka då jag kommer hem igen. Ingen idé att börja rida då utan då har han varit ryttarfri i två veckor. Sedan ska vi tillbaka och då ännu bättre!

Två placeringar

Datum: 2015-03-29 Tid: 16:01:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 2
Det blev riktigt dålig kvalité på bilderna med mitt zoomobjektiv. Verkligen inte något för inomhus fotografering! Någon som kan ge mig några tusen så jag kan köpa mig ett nytt bra?? 
 
Igår kollade vi på två tävlingar då blev hon diskad båda gångerna har jag för mig. Tredje och sista kollade vi inte på men då hade hon kommit trea! Idag blev hon diskad första klassen och en vägran andra har jag för mig. Minnet på topp! Stannade inte idag heller för att kolla på sista men då hade hon endast fått någon sekunds tidsfel och kom tvåa! Duktig tjej :D  

Agilliy idag

Datum: 2015-03-28 Tid: 20:40:39 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Idag var vi på agilliytävling och kollade på Funny. Det gick väl sisådär men med lite mer rutin så! Fotade litegrann men blev inga höjdar bilder. Bilderna ovan är från träningen förra veckan och då kan jag springa runt på banan men klart jag inte gör de under tävling. 

Bebo idag

Datum: 2015-03-28 Tid: 20:38:03 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0

Fortfarande sur

Datum: 2015-03-27 Tid: 19:29:26 Kategori: Today Kommentarer: 2
Det där j*vla mobilhelvetet slog verkligen ut hela mig. Har varit förbannad sedan igårkväll och blev ännu värre idag när jag fick ett dåligt svar på mitt mejl från halebop. Är faktiskt väldigt irriterande att gå runt och vara sur men nu får jag faktiskt vara det och har all rätt till att vara det. I helgen beställer jag mobilen och då har jag den nästa vecka någongång. Två månader för sent. Idiotskit. 
 
Vet inte vad det värsta är. Att jag väntat i två månader eller att jag måste betala minst 1000kr mer. Jag och betala mycket pengar går verkligen inte ihop. Är typ som att trycka en kniv i mitt hjärta haha. Bloggen blir negativt påverkad av Halebop. Tragiskt alltså, haha!
 

Det blev vinter igen

Datum: 2015-03-27 Tid: 12:13:33 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

I princip lika mycket snö som det är på dessa bilder som togs i januari, så mycket snö har det kommit endast idag. Okej inte exakt lika mycket men någon decimeter ligger på backen. Jag som trodde det var vår.. 

Arg

Datum: 2015-03-26 Tid: 22:11:25 Kategori: Today Kommentarer: 2
Att en sådan liten sak ska göra en så förbannad. Har gått och väntat på att köpa en ny mobil i snart två månader och har då undertiden haft en med sprucken skärm som är jätteseg och inget går att använda på ett bra sätt. Iallfall så har jag tänkt köpa ett studentabonnemang men måste då vara 18 år för att det ska stå på mig själv. Ja nu när det är 2 veckor kvar, vad händer då? Joooo klart som fan tar dom bort abonnemanget. Jag har alltså gått och väntat i onödan. Har mejlat halebop och hoppas dom har en bra lösning på det men ja att jag är förbannad är bara förnamnet. 
 
Tack och godnatt. 

See it burning in my eyes

Datum: 2015-03-26 Tid: 10:11:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 19
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Fantastiska (skol)vecka

Datum: 2015-03-26 Tid: 10:07:55 Kategori: Today Kommentarer: 1
Skolan har varit väldigt perfekt denna vecka om jag får säga det själv. Har haft jättemycket lektioner inställda vilket resulterat i korta dagar! 
 
Mina skoltider
Måndag: 8.10-14.15
Tisdag: 13.40-14.30
Onsdag: 12.40-15.10
Torsdag: 13.30-16.00
Fredag: 8.10-11.00
 
Vem vill inte ha så varje vecka? Med sidådär 1-3 lektioner om dagen som vi haft de flesta dagarna. Tyvärr kommer verkligheten ifatt en nästa vecka. Får gråta när jag måste pallra mig till skolan halv 10 och halv 11 istället för halv 2, haha! 
 
Även fast vi börjar halv 2 idag ska jag dit vid 12 bara för att vi måste göra lite på ett grupparbete. Även fast lärarna inte är på lektionerna så har man tyvärr lektion ändå, fast jag brukar intala mig själv att den är inställd ;) 
 
Normalt ser skoldagarna ut att man är där kring 6 timmar, ibland mindre, ibland mer, och sedan kommer man hem med en sådan rolig hög. Det problemet har jag inte riktigt nu! ;)

Veckans låt(ar)

Datum: 2015-03-25 Tid: 15:31:57 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1
Denna vecka har det hamnat många nya låtar på mina spellistor, men "Falsk" har gått mest på repeat om man säger så. Den andra låten är min pojkväns kompisars band som släppt sin första singel. Blev lite tvingad att lägga upp den så får väl ta och göra det! ;)

You do it for me, I do it for you

Datum: 2015-03-25 Tid: 09:30:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Rebbe

Promenad nummer två

Datum: 2015-03-24 Tid: 20:28:58 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Idag tog vi en till promenix och Cooper var inte lika på och skulle bitas. Istället kunde han få för sig att försöka dra ner i dikena och försöka ta sig till snön. Vet inte om det var just snön eller vad han ville men såg verkligen ut som de. Konstig haha! 
 
Han var pigg och glad så han kommer nog vara väldigt pigg dagen jag får för mig att rida. Myskillen!
 
Annars idag har jag i princip inte gjort något. Började skolan 20 i 2 och var hemma hela morgonen. Åkte även med Emma och Jenniefer till Birsta lite spontant sådär. Vi var inte ens där en timme haha. Börjar samma tid imorgon också. Inställda lektioner <333

When the light go off I wanna watch the way you take the stage by storm

Datum: 2015-03-24 Tid: 08:47:17 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

Promenad nummer ett

Datum: 2015-03-23 Tid: 20:42:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Idag vandrade vi iväg och var borta ca 40 minuter. På vägen dit var han som han brukar. Lunkade på ganska lugnt men höll ändå min takt vilket var bra. Istället skulle han gå med huvudet i min rygg, kände ett par gånger (läs: tusen gånger) på min luva, petade med mulen på min arm och gjorde jag inget försökte han nafsa i jackan gången efter. När jag sa åt honom flög han i luften som om han var helt oskyldig. Alltså det är svårt att inte skratta åt honom för han är så himla söt och man ser riktigt i hans blick att han tycker det är jättekul. (Detta gör han då varje gång man är ute och går med honom så är inget nytt) Men jag vet själv att det inte är okej att han ska bitas, det är liksom inte acceptabelt. 
 
När vi vände och gick hem blev det en annan inställning i Coopers hjärna. Jättepigg och ville springa hela tiden. Sprang en kort bit med honom för att se hur han rörde sig och då försökte han dra iväg i galopp och småbockade/studsade på stället. Lite svårt för mig att hänga med i hans räsergalopp. Roligt ändå att han är pigg och glad och tror han tycker det är mysigt att få gå ut på promenad med mig på sidan istället för på ryggen. 
 

Bråvalla-tårta a la 2015

Datum: 2015-03-23 Tid: 20:06:37 Kategori: Bråvalla festival 2015 Kommentarer: 1
Förra måndagen var det 100 dagar kvar till Bråvalla, så i fredags passade jag och Rebbe på att fira lite. Har blivit ett par Bråvalla-tårtor under dessa tre år. Perfekt att fira med, ellerhur? :D 
 
Just iår har jag inte hetsat så himla mycket över artisterna och det finns inte så mycket att hetsa över heller. Ändå känner jag mig nöjd, skulle kunna åka bara för att se Rise Against. Men, jämför man med tidigare år är det just nu inte direkt något att hänga i julgranen. Kommer bli sjukt grymt iallfall och hoppas på att de gör några riktigt feta bandsläpp inom snar framtid :D 
 
Som det ser ut nu är det ett måste att se: Calvin Harris, A Day To Remember, Kent, Cazzette, All Time Low, Dada Life, Krewella, Rise Against, Stiftelsen, Maskinen, Robin Schulz och Steve Aoki. Är massa mer som jag gärna ser också men dessa är ett MÅSTE :D 
 
Sjuuuukt taggad!!!!

Galningen flyger lite

Datum: 2015-03-23 Tid: 08:09:17 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 7
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Stel som en pinne

Datum: 2015-03-22 Tid: 17:33:19 Kategori: C träning Kommentarer: 16
Vet inte vad det är med min ponny. I fredags när jag red var han stel, longerade igår och han såg supermjuk ut, red idag och han var stel igen. Stundvis var han fin men känner att det är något med vänstersidan. Han var inte som i fredags då han inte ville ta stöd på bettet utan bara stel. Försökte lösgöra honom, böjde, sidoförflyttningar och sådant men det hände inget jättestort. Direkt efter galopperna var han mjuk men fick han skritta var det som att hans muskler klumpades ihop.
 
Tror han ska få vila litegrann från ridningen ett par dagar och vi tar lite promenader istället!
 
 

I'm in a race with this heart

Datum: 2015-03-22 Tid: 14:36:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Rebbe

Go throw the key away, no matter what they say

Datum: 2015-03-22 Tid: 10:17:44 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II // Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Rebbe

Longering

Datum: 2015-03-21 Tid: 18:16:42 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Efter det mindre bra passet igår fick Cooper longeras idag. Han var lite småstel i början och inte så att jag kan säga åt honom att lösgöra sig själv, utan istället fick han göra övergångar och även rulla på ett tag i galoppen. Försökte driva på så han tog stora steg och arbetade genom hela kroppen. Efter det såg han lite mjukare och avslappnare ut och då kortade jag snodden och la fram bommar. Han såg väldigt fint ut vilket var skönt. Bra att få se honom från marken och se hur han rör sig och sådant. Får se vad vi gör imorgon, om det blir samma som idag eller om jag rider. 
 

Knäpphästen

Datum: 2015-03-21 Tid: 10:52:55 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Sådär duktig var Cooper igår. Vet inte riktigt vad som försegick i huvudet på honom. Han var helt okej i början, lite orolig i munnen men inte jättemärkbart. Gjorde lite tempoväxlingar, övergångar och sådant för att aktivera bakdelen. 
 
Efter jag ridit en stund flippade han bara ur och vägrade ta stöd på bettet, körde upp huvudet och stretade emot. Provade att länga tyglarna och ha lite småglappa. Normalt brukar han då hitta till sin lite längre och lägre form där han går stabit av sig själv, men inte igår inte. Kortade även tyglarna ifall han ville ha mer stöd av mig, men det funkade inte heller. Detta var då i skritten och traven, men tillsist blev jag förbannad och drog av i full galopp och då blev han helt okej fin och tog stöd. Då kunde jag verkligen driva fram honom till stödet som inte fungerade i de långsammare gångarterna.
 
Idag blir det longering för honom så får han arbeta med sig själv och fundera vad han gjorde igår haha. Tar nog fram någon bom också så får han mjuka upp sig rejält själv. 

Funnybunny

Datum: 2015-03-21 Tid: 09:11:10 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
I torsdags var jag och fotade Funny på hennes agillityträning. Blev lite bättre bilder än förra gången, men herregud vad svårt det är att hinna med. Går ju i trehundranittio. Lite skillnad på storleken också om man jämför med hästar. Hästarna hinner man få fokus på ganska enkelt men inte på denna lilla vovve inte! Nästa helg är det dax för hennes andra (?) tävling. Då ska jag vara där och titta för förra gången var vi i Vemdalen. 

I wanna dance by water 'neath the Mexican sky

Datum: 2015-03-20 Tid: 11:24:12 Kategori: Teneriffa 2014 Kommentarer: 14
Teneriffa 2014

Vacker

Datum: 2015-03-19 Tid: 16:01:40 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Rebbe

Jobbigt markarbete

Datum: 2015-03-19 Tid: 09:28:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Det senaste med Cooper har bestått utav uteritter, lite dressyrarbete och även markarbete. Mitt guldfiskminne kommer inte ihåg allt men var ute på samma slinga både i söndags och måndags. Hade med oss Fanny och Nisse första dagen och Juni och Valle den andra. Galopperade lite och drev på ordenligt så han fick ta i. Kul tyckte han!
 
I tisdags passade vi på att ha markarbete. La ut bommar på serpentinvägarna för att träna på att göra mjuka omställningar även över bommarna, och i galoppen träna byten. 
 
Första övningen såg ut sådär. Travade över bommarna och ville ha aktiv trav över bommarna åt vänster och lite mer samlat på de till höger. (Hade lite kortare/längre mellan bommarna). Från början var han spänd. Gick på bra framåt men spänd och ville inte riktigt ta stöd och runda sig. Han tyckte det var onödigt med dressyrarbete när det var massa saker man kunde hoppa över. Efter massa jobbande med volter i serpentinerna och sådant blev han riktigt fin. Då kunde vi ta nästa steg som bestod av detta:
Började med att bara ha bommar på marken och byta galopp över de två på meddellinjen. Han blev väldigt taggad men ville helst öka på framåt istället för att ta tillbaka. Var svårt att hinna med när det gick för fort då det blev ganska tight. La tillsist upp bommarna till hinder och då red vi mest den röda vägen. Var svårt att hinna med alla tre när jag höjde mittenhindret så då samlade jag honom på serpentinerna och ökade på och hoppade det på långsidan. Han var fin stundvis och hoppade väldigt bra. Mot slutet kändes det att han blev trött för han bytte dåligt från vänter till höger (där han är svagare). Han avslutade med att göra världens bakutspark över hindret då jag han bytte sista gången. Tycker det är roligt att han visar någon slags egen vilja faktiskt. Han blev nog arg på mig för jag var så jobbig ;) Sista sprången blev på hindret på långsidan på ca 90cm. Han hoppade superfint! 

Veckans låt

Datum: 2015-03-18 Tid: 16:59:53 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 2

Vad som hänt de senaste dagarna

Datum: 2015-03-18 Tid: 16:51:18 Kategori: Today Kommentarer: 0
Jag har försökt plugga lite men utan större framgång, men det är tanken som räknas va? Cooper har ridits som vanligt och jag var på halkbanan hela förmiddagen igår. Vi hade bilen med sämst bakdäck så ni kan gissa hur det gick för oss i kurvor och liknande. Snurrare runt och fick ganska rejäla sladdar haha! När vi körde 45 med den bilen hann vi knappt komma in på hala delen inann bilen snurrade runt, medans när vi provade en bil med bra bakdäck gick det ca 55 och kom igenom hela svängen utan större problem. Bra bakdäck är ett plus i trafiken men var mycket roligare att snurra och ha sig ;) 
 
Idag var det dax för fysikprovet som jag då försökt pluggat till under dessa dagar, och det gick som det gick.. haha! Hade nog inte spelat någon roll om jag pluggat mer för det hade varit kaos ändå. Fick fram svar på alla utom två uppgifter så det var väl helt okej ändå. Kommer nog inte få något bra resultat enligt mig (vilket innebär C eller högre) men, men, så kan det gå ibland. Ett prov avklarat för denna vecka och är väl bara att sätta igång med matteprovet som vi har nästa fredag. Måste verkligen börja i tid vilket nu redan är för sent, men bättre än dagen innan!
 
Cooper får en välförtjänt vila efter sisådär nästan 2 veckor tror jag. Är inte helt hundra men tror det blir något sådant. Låter långt men nu är det inte så att vi kört stenhårt varje dag heller. 
 
Känns som jag haft väldigt händelserika dagar samtidigt som det känns som jag inte gjort något. Nu blir det lugnt och skönt ett tag iallfall!
 

Blommigt

Datum: 2015-03-18 Tid: 09:25:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

On my way

Datum: 2015-03-17 Tid: 20:13:13 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0

Det här med att vara snygga på bild

Datum: 2015-03-17 Tid: 19:01:20 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Båda kan alltid passa på att blunda. Det blir en sådan fantastisk fin känsla i bilden då. Eller varför inte göra som på andra bilden?
 
Vad händer ens!? Hur står hästen som??? Snacka om att ta posandet till en högre nivå. Visst att han blundar men var gör han med huvudet? Ser ut som han solar. Och vad jag håller på med kan jag inte heller svara på. Det här med att vara snygg alltså....

No time to pretend, dust off and try again

Datum: 2015-03-16 Tid: 09:57:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

Blommor inomhus

Datum: 2015-03-15 Tid: 09:45:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 20
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Fick lite tråkigt nu på morgonen så jag tog med kameran ut till köket där det fanns massor av blommor. Mamma fyllde år i fredags och då kom det lite blomlass utav släkten. Var väldigt länge sedan jag fotade blommor eller bara något annat än hästar. Fotade knappt de i somras heller. Skärpning! Är mycket roligare ute med bra ljus istället för inne. Brus och djävulskap. Har förhoppningsvis några fler bilder jag kan bjuda på under veckan iallfall! 

Bästis

Datum: 2015-03-14 Tid: 11:20:01 Kategori: C fotografering Kommentarer: 9
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

Copis

Datum: 2015-03-13 Tid: 17:45:49 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Igår red vi ut med Carro och Valle. Vi galopperade upp för lite backar och busade på. Cooper var inte den lättaste att få stopp på men det gick tillslut. Bara att åka med och stanna när han är trött och Valle stannade. Inga tvärnitar här inte! Roligt att vara ute och rejsa med någon för han taggar till mer då än när vi är ensamma. 
 
Idag red vi också med Carro och vi gick till ridhuset. Började lite enkelt och lät honom komma igång med kroppen innan jag började ta i honom lite mer. Böjde honom i alla gångarter och då blev han ganska fin. Avslutade med lite galoppsamlingar och Carro gav mig lite tips och då vart han jättefin. Svettig blev han också även fast vi red i ca 30 min om ens de. Märks att det börjar bli varmt och att han inte är rakad sedan november. 

Hold my hand let's chase the sun

Datum: 2015-03-13 Tid: 10:15:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

You feel rough but you haven't had a job and the pounding never stops

Datum: 2015-03-12 Tid: 15:46:59 Kategori: C fotografering Kommentarer: 22
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Rebbe

Film från tävlingen 21 februari

Datum: 2015-03-12 Tid: 09:45:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 2
Bättre sent än aldrig! 

Två lugnare dagar för C

Datum: 2015-03-11 Tid: 21:45:06 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Blev två lugnare pass för Cooper idag och igår. Skrittade bara ut igår i ca 40 minuter. Testade det raka bettet och han kändes lite stummare men han hade lite svårt att fokusera också vilket kan ha spelat in. Han ville så gärna springa och jag kände mig jätteelak som inte lät honom göra det, haha. Känner ni igen er? Vill bara låta honom springa då och ha kul! Men nej, nu var det skritt som gällde. 
 
Idag red vi en kortis i ridhuset. Joggade bara lite lätt med pyttelite galopp. Red bara ca 20 minuter där inne innan vi gick hem igen. Var tvungen att vara tillbaka en viss tid för skulle iväg till gymmet och träna. Iallfall så var han ganska fin. Orkade inte sätta någon press på honom för att slippa konflikter som tar lite längre tid att lösa. Bara mjuka upp sig i sidorna, rakriktning, skänkelvikning och basic jobb. 
 
Pigg blick eller? ;) 

Veckans låt

Datum: 2015-03-11 Tid: 21:36:27 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
Vet inte riktigt vad spotify har gjort med sin nya uppdatering för jag lyckas inte hitta någon inbäddningskod för att kunna lägga in den här. Ni får söka på den själv helt enkelt, för den är verkligen värd att lyssna på!

Färg VS Svartvit

Datum: 2015-03-11 Tid: 09:47:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Rebbe
Allt är så färglöst på våren. Snön ligger inte i träden utan pinnarna är bruna och tråkiga. Marken är antingen lite täckt i snö, lera eller gammalt gräs. Det syns tydligt i alla bilder man fotar men ändå så har det en charm på något sätt. Solen lyser och man ser att det börjar bli varmt igen! Kunde därför inte välja om bilderna skulle vara i färg eller inte. Vad tycker ni, Färg VS Svartvit? 

In the dark they go like stars, bright, light, in the night I see them glow

Datum: 2015-03-10 Tid: 12:00:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
 

Superpass

Datum: 2015-03-10 Tid: 08:00:31 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Igår blev det ett dressyrpass i riduset på Cooper. Han var hur fin som helst! Började med att värma upp honom på vägen till ridhuset. Skrittade mest och böjde hit och dit, la även till några travövergångar. När vi var framme och började rida där inne var han lite sisådär i början men när det väl släppte blev han riktigt fin. Varierade mellan längre och kortare form och det var inte alls svårt. Jag hade ingenting i händerna och han bar sig superbra.
 
I skritten gjorde vi skänkelvikningar, fram- och bakdelsvändningar, halter osv. I traven istället fick jag lägga mest fokus på volter och runda honom för skänklarna. Jobbade mycket rakriktning men just när han inte rundar sig för skänkeln blir det lite problem. Ställde och böjde på rakt spår också och försöka få honom att gå på ett rakt spår och inte vingla runt, vilket jag tycker gick bra. Slutligen i galoppen så blev det liknande arbete som tidigare. Lite sidvärts, volter, rakt och böjt spår osv. Även lite förvänd galopp och enkla byten. 
 
Red i ca 40 minuter och ville inte sluta rida! Men när jag hade sådan bra känsla ville jag inte börja sätta ännu mer press på honom som kan leda till att han flippar ur och blir stressad och tappar allt. Man ska avsluta när det känns som bäst och han fick känna sig duktig hela passet. 
 
 

Det här med att plugga

Datum: 2015-03-09 Tid: 14:51:52 Kategori: Today Kommentarer: 4
Första bilden visar en fin hög av tre ämnen som jag hade med mig hem under lovet. Den lilla högen har bara flyttats från ett ställe till ett annat tills den nu imorse åkte ner i väskan mot skolan. Varför öppna böckerna när de bara kan ligga och ta plats.. Nu när jag kom hem från skolan bytte jag ut böckerna och fick med mig två andra ämnen med mig hem. De böckerna ska det bli lite gjort i vilket är tur de!
 
Jag och skolan går verkligen inte ihop längre. Plugga har jag alltid varit dålig på men jag klarar mig rätt bra ändå. Nu börjar saker bli svåra och då måste man faktiskt se till och göra litegrann. Har inte ens koll på när jag har prov längre. Ett tips från coachen: gör inte som mig!

Nya inköp

Datum: 2015-03-09 Tid: 09:23:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Rebbe var på Ullared i tisdags och självklart fick hon gå runt på hästavdelningen och leta efter roliga saker till Cooper. Bett hade jag bestämt att hon skulle köpa om det fanns och resten råkade följa med. Vad följde då med hem? Två bett, två grimmor (en rep och en vanlig) och ett par boots. Fick begränsa mig så det inte skulle bli allt för dyrt. Bootsen var jag bara tvungen att ha. Silverglittriga med zebraränder. Grymma!! :D Båda grimmorna var billiga och då kunde jag lika gärna passa på tyckte jag. Betten jag köpte var ett rakt eggbett och ett bridong eggbett. Antar att det är bridong då det är smalare och har mindre ringar än de vanliga eggbetten. Stod bara hästbett men, men. Var ett bridong jag ville ha iallfall! Har ridit på det två gånger nu och det känns bra.

Idag provade vi något annorlunda

Datum: 2015-03-08 Tid: 15:07:44 Kategori: C träning Kommentarer: 20
Av med tränset och på med repgrimman i ridhuset! Cooper lyssnade jättebra och skötte sig exemplariskt! När han hade kommit igång med kroppen och jag sökte mer kontakt så blev han faktiskt väldigt rund och fin. Förväntade mig inte ens att han skulle förstå. Det är väl ett tecken på att hans form inte kommer från mina händer utan sin egna bakdel och mina skänklar. Han var så duktig att han fick ta några små skutt också. Mycket duktig :D 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED 
Foto: Rebbe

Blir så lycklig av dig

Datum: 2015-03-08 Tid: 10:15:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

I'm back!

Datum: 2015-03-07 Tid: 16:18:07 Kategori: Today Kommentarer: 0
Sådärja. Nu har jag landat på hemmaplan och denna gång för att stanna. (Och där har 10 minuter gått för youtube var ganska roligt). Efter över en veckas uppehåll från "riktigt" bloggande verkar jag inte veta riktigt hur man gör längre. 
 
Vad kan jag berätta då tro? Jag var i Vemdalen fredag till måndag. På lördagen åkte vi skidor och det var helt okej i backarna. Hade inte snöat speciellt mycket så var mest hårt i backarna då ingen snö kan lägga sig ovanpå. Mina skidor går verkligen inte att lita på när det gäller dåligt underlag så då vågar jag inte trycka på speciellt mycket i svängarna. Säkraste vägen ner innehåller inga svängar utan kallas störtlopp, haha! På söndagen var det storm så vi struntade i backen då. Under natten mot måndag och på morgonen snöade det mycket vilket ledde till puckelpist i backarna. Andra åket vurpade jag och slog av mig ena låret. Går inte riktigt att bestämma över skidorna när det är så pass mycket snö och ena skidan valde att åka åt andra hållet och lossna. Var tur att det inte gick fort annars hade jag nog inte haft mitt lår kvar. Knäppt att en sådan liten vurpa kan göra så ont, medans förra året då jag kom i 390 och flög typ 30 meter men slog mig inte alls. 
Kom hem på måndag kväll och då åkte jag direkt till Cooper. Red ut litegrann i alla gångarter. Inte jättehårt eftersom han vilade två dagar och skulle vila ytterligare två dagar efter. (Carro red torsdag och igår). 
Tisdag morgon flög jag till Göteborg och sedan vidare mot Uddevalla. Spenderade några dagar med min pojkvän där. Vi har inte gjort speciellt mycket. Var och kollade på Eriks kompisars band när de hade spelning, kolla på bio och han var hundvakt åt den lataste hunden jag varit med om haha. Planet landade 9 igår kväll och då var jag alltså hemma igen!
Riktiga kvalitets bilder. Har jag sagt att jag längtar tills jag köper en ny mobil!? 

Aldrig hemma

Datum: 2015-03-04 Tid: 08:48:56 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 4
Nu befinner jag mig inte i Vemdalen längre, utan i Uddevalla. Kom hem från Vemdalen i förrgår och igår flög jag hit. Lite snabbare med flyg än tåg om man säger så. 
 
När jag var hemma och mellanlandade ett par timmar passade jag på att rida Cooper. Inte speciellt hårt eftersom han vilade lördag och söndag plus att han vilar tisdag och onsdag denna vecka. Red ändå i alla gångarter och han tyckte det var jätteroligt att få komma ut. Carro rider honom torsdag, fredag och jag är hemma igen på lördag. Bra så det inte blev allt för mycket vila! 
 
Annars har jag inte så mycket att berätta. Uppdateringen blir normal när jag kommer hem igen!
 

RSS 2.0