Seg

Datum: 2015-11-30 Tid: 20:39:28 Kategori: Today Kommentarer: 3
Gårdagen bestod av sängen 99% av tiden. Var uppe ca 2 timmar på dagen annars gick jag inte upp föränn 7 på kvällen och åkte till stallet. Kom hem åt mat, kollade på tv någon timme och sedan däckade jag igen. 
 
Idag började skoldagen med grupprov och därefter deltidsseminarium på gymnasiearbetet. Åkte till stallet på lunchen för när jag slutade fick jag åka till jobbet. Kom hem nu vid 8. Är fortfarande trött men tror det beror på att jag var så seg igår. 
 
Imorgon tänkte jag försöka komma tillbaka till rutinerna igen efter en dipp de senaste dagarna. Efter skolan blir det gym och sedan stallet. Cooper måste sättas igång igen efter minivilan!
 
 
 

Första advent

Datum: 2015-11-29 Tid: 14:50:00 Kategori: Today Kommentarer: 6
 

...och Cooper då?

Datum: 2015-11-28 Tid: 12:11:00 Kategori: C träning Kommentarer: 11
Jo han lever och mår bra som vanligt. I onsdags hade vi markarbete. Studs och en kombination fick han traggla sig över. Han kämpade på jättebra och var superduktig. Mellanåt undrade jag dock vad som försegick i hans hjärna för när jag höjde upp på slutet, var ca 1m i kombinationen så trodde väl han fortfarande att det var 50cm. Vi kom på bra avstånd men han la in nått till halvt galoppsprång och hann såklart inte upp med benen utan hoppade rakt in i det. Hände flera gånger också. Men när vi kom mot hindret och jag tröck av honom då gick det minsann kalasbra. Inga ena initiativ från hans sida haha!
 
I torsdags gick jag upp försent för att hinna rida innan skolan så han fick vila. Igår fick han också göra det för jag glömde packa med mig ridbyxorna. Bra jobbat! Tror ändå inte att han skadas av det då han har varit lite småtrött i kroppen. 
 
Förresten så går han på rundbal nu fast med nät över. Totalvägrar att ha honom fritt på bal egentligen för han blir tjock. Men nu är det nät på och det verkar faktiskt funka. De har gått på den en vecka imorgon så blir intressant att se när balen tar slut. 

Lördagmorgon

Datum: 2015-11-28 Tid: 10:46:37 Kategori: Today Kommentarer: 1
Nu är det helg och man kan äntligen pusta ut för en stund. Känns inte som jag har gjort speciellt mycket, men tillräckligt för att inte hinna och orka blogga. 
 
I onsdags hade jag första arbetsdagen sedan sommaren. Kommer få jobba en del nu ett par månader framöver. Skönt! Har bara tackat ja till kvällar så direkt efter skolan fick jag alltså åka dit. 
 
I torsdags var det samma visa. Skola och därefter jobb. När jag kom hem var jag bänkad framför datorn och letade kläder. Erbjudandet jag tänkte utnyttja gick ut 23.59 och jag satt och räknade ner på slutet "nu är det bara 3 minuter kvar", "nu är det bara 1 minut kvar" haha. Slutade alltså med att jag inte köpte något alls. Värt att sitta och söka hela kvällen haha! 
 
Igår var det först skola och direkt efter åkte jag, Emma och Jenniefer till Birsta. Black Friday liksom!!! Hittade dock inte så mycket vilket man kan se som positivt för plånboken. Fick med mig en tröja, klänning, puder, halsband och armband. Därefter åkte jag till Cooper och sedan hem för att duscha och byta om. På kvällen skulle vi kolla på pappas kusins mans band Mortalicum. Var först och åt, därefter kollade vi på bandet och avslutade på Estreet. Var jag som skulle köra hem så jag fick hänka på bara.
 
Men nuså! Lördag och chilledill i några timmar framöver. Ikväll är det utgång för min del. Kulkul! 
 

Utbytta bilder

Datum: 2015-11-26 Tid: 20:45:41 Kategori: Today Kommentarer: 4
Igår när jag kom hem från jobbet började jag pyssla på med massa bilder. Pappa hade skrivit ut och mamma hade tagit hem en pappersskärare så då var det bara att sätta igång! Jätteskönt att mamma har tillgång till skäraren så man slipper sitta och klippa ut varenda bild. Blev fint med nya bilder som man kan spana på. De gamla satt jag upp för ett år sedan ungefär och då var det bilder från det att jag köpte Cooper tills då. Nu är det bara bilder från senaste året!
Före:
Efter:

Fulla muggar

Datum: 2015-11-24 Tid: 19:51:00 Kategori: Today Kommentarer: 14
Hade en skön och lång sovmorgon innan jag åkte till skolan vid 11. Tisdagar innebär kort skoldag, slutar 2. Åkte hem och hämtade massa grejer och drog till gymmet. Hade ont om tid så körde bara ett kort arm och bröstpass. Därefter var det Cooper som väntade i stallet. Joggade honom i ridhuset eftersom han gick ganska tufft på hårt underlag igår. Fick kasta i honom i boxen och åka vidare till ridskolan för att ha u-sek möte. Planering inför alla påhitt under julen.
 
Landade hemma för en timme sedan ungefär så nu blir det chilledill resten av kvällen. Har fullt upp både imorgon och på torsdag med så ska försöka andas lite nu innan. Imorgon ska jag hinna med Cooper, gymmet, skolan och sedan jobbar jag kväll. Samma visa gäller även på torsdag.
 
Förresten så kom det lite snö idag! Tyvärr tror jag den kommer regna bort men man hoppas den får stanna. 

Dagens Cooper

Datum: 2015-11-23 Tid: 20:25:00 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Idag gick vi ut och galopperade på favoritvägen. Han var väldans pigg direkt när jag satt upp. For upp med ryggen, trippade fram och huvudet mellan benen. Det värsta han kan göra ungefär! När jag fattade galopp sprang han på stället och var som att han frågade "FÅR JAG SPRINGA SNART ELLER!?!?!?". Beor nog på att det var härliga -10 grader. Någon som är lycklig över kylan! Själv inväntar jag snön för det är stenhårt överallt. Har inte direkt någon lust att han ska gå hårda pass på detta underlag.. Då får det bli några extra dagar i ridhuset tyvärr. 

Klubbmästerskap - hoppning

Datum: 2015-11-23 Tid: 17:49:02 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
 
70cm - 4 fel
Han var fin på framridningen. Lite åt det tröttare hållet och hade inte orken att samla speciellt mycket. Hoppade kalasbra och kändes bra helt enkelt. På banan var han också fin. I omhoppningen tog jag en lite för snäv sväng till 10an så han hann inte se hindret och sprang på sidan. Blev ungefär som att jag la en volt och kom på det igen. 
 
80cm - Ute pga avramling
Han kändes bra på framhoppningen. Ungefär likadant som första klassen. Inne på banan gick det inte lika bra vilket ni ser på sista bilden. Han gjorde en grisnit och jag åkte av. Av alla grisnitar han gjort så var det väl dax att åka av också ;) 
 
Tråkigt att han håller på såhär och totalvägrar när vi hoppar två klasser. Vet inte vad man ska göra heller.. Tycker det borde vara bra för honom att gå in två gånger en nej inte enligt honom. Men men! Tänker aldrig ge upp :D 

Klubbmästerskap - dressyr

Datum: 2015-11-21 Tid: 19:15:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 11
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
 
LC:1 - 74,26% 
Hade egentligen inte jättebra känsla på framridningen eller på banan överlag. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Han var småstum i munnen samtidigt som han inte var det. Han var fin men hade inte det där lilla extra. Om vi säger såhär, jag ville korta tyglarna 5cm till medans han ville ha dom 2cm längre. Gjorde jag som jag ville blev det bajs, gjorde jag som han ville blev han lite väl låg. Körde alltså ett mellanläge som för det mesta gick bra. 
 
Han var ganska pigg och värmde upp både utan sporrar och spö vilket aldrig hänt på en dressyrtävling. Fick faktiskt trevlig ponny med god energi på kommentaren och det har minsann aldrig hänt förut! Brukar mest få typ fin ponny som idag tappar tempo.
 
På banan tittade han till på väggarna och andra onödiga saker så red runt på spåret bara för att få honom avslappnad just där. Sedan under programmets gång skötte han sig bra. Han gjorde det han blev tillsagd om vi säger så. Vi vann ju så varför ska man säga massa skitsaker! 

Klubbmästare!

Datum: 2015-11-21 Tid: 16:05:31 Kategori: C tävling Kommentarer: 8
Vi gjorde det vi skulle - VINNA! Nu är det bara att tagga om till hoppningen som är imorgon. Hoppas på lika bra resultat där. 

Studiedagen är över

Datum: 2015-11-20 Tid: 23:12:43 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Känslan av att vakna upp, inse att det är fredag, och inte behöva åka till skolan. Finns det något bättre eller? 
 
Idag har de flesta timmarna spenderats i stallet. Ridit, putsat, rakat, myst osv. Det kan bli många timmar det! Började iallfall dagen med att gymma. Körde bara ett lätt pass för har ingen lust att ha mega träningsvärk på tävlingarna. Därefter åkte jag till Cooper och segade på i stallet. Mockade, packade hö, gav dom lunch osv. Tog in honom och red till ridhuset. Tror jag kan ha ett liknande upplägg på framridningen som jag hade idag beroende på hur han känns imorgon. Han var fin men hade inte det där lilla extra så då red jag öppna i galopp, avbrott till skritt och sedan galopp igen. Övningen går mest åt helskotta men han blev tusen gånger finare efteråt. Har inte alls höga förväntningar inför morgondagen...!
 
När vi kom tillbaka till stallet putsade jag all utrustning som ska användas i helgen. Både dressyrsakerna och hoppsakerna vilket blev en hel del. Medans jag stod där i mina egna tankar kom jag på den briljanta idén att jag skulle raka Cooper också. När jag alltså var klar med smörjningen åkte jag hem och hämtade klippmaskinen och sedan tillbaka till stallet. Satte igång och klippte honom och då upptäckte jag hur fruktansvärt mycket päls han fått. Var ju bara strax över en månad sedan han klipptes! 
 
Nu är han lite randig och väldigt tuffsig vid ljumskarna. Så kan det gå när man får snilleblixtar! Inte det optimala att raka dagen innan tävling. Fast känns bra att ha det gjort för då slipper han svettas så mycket samtidigt som det är bra att pälsen rök nu istället för att jag ska raka om några veckor då det hunnit bli svinkallt. 
 

Snyggingen

Datum: 2015-11-20 Tid: 08:30:00 Kategori: C träning Kommentarer: 13
Igår tog vi oss en uteritt i mörkret. Han var väldigt pigg och framåt men blev lite väl på vilket ledde till att han blev lite tung. Jobbade med att ta tillbaka honom och få mer tryck bakifrån. Inget värdsligt annars utan ville mest att han skulle få springa av sig lite ute. Idag får han jogga lite i ridhuset och ska känna efter hur han är inför tävlingen. Imorgon är det dressyr och söndag hopp så hela helgen full med tävling. Hoppas på att komma hem med så mycket rosetter som möjligt men vi får se vad den andra (Cooper) har lust med ;) 
 

Bring Me The Horizon 12/11-15

Datum: 2015-11-19 Tid: 23:24:00 Kategori: Musik Kommentarer: 2
Då man inser att man aldrig kommer få Ollie <//////3 
 
Började med att vi stod på ca fjärde raden och väntade i hundra år innan de väl kom ut på scen. Då blev en i vårt sällskap dålig och vi fick gå längst bak. Efter ca en-två låtar trängde vi oss fram igen och hamnade på ungefär samma ställe. Hamnade lite längre fram allt eftersom också så hade en helt okej plats. Var sjuuukt bra iallfall och man blir ju bara så lycklig. Texterna går rakt in i hjärtat och även fast det är väldigt djupa och mörka så blir man bara otroligt lycklig. BMTH är verkligen ett band som är värt att se live. Man kan inte mer än hoppas att de får för sig att komma tillbaka till Bråvalla!! 
 
Filmade bara en snutt på både Throne och True Friends för orkade inte stå med mobilen där framme. Bättre att uppleva allt istället! De avslutade med Drown och då gick jag längst bak och filmade självklart hela. Bästa låten! Kvalitén suger men lägger upp de ändå. 
 
Kärleken till detta band alltså! 

Lilleskutt

Datum: 2015-11-19 Tid: 21:43:17 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma

Träna program och spekulationer kring formen

Datum: 2015-11-18 Tid: 13:09:41 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Idag är det onsdag och det innebär en morgon i stallet. Skönt att få rida i ljuset och slippa alla reflexer och grejer! 
 
Red i ridhuset och fokuserade på programdelarna. Började först att värma upp honom eller snarare väcka honom. När han hade kommit igång så blev han superfin och sprang på suveränt. Bara nu senaste veckan/veckorna har han börjat trava på ordentligt av sig själv och inte alls någon snigelfart. Hinner knappt med att svänga. Traven har alltså blivit riktigt fin så går han likadant kommer travprogrammet gå galant. Dessvärre satt inte galopprogrammet lika bra även fast det bara är en volt. Funderar lite kring hur mycket jag ska våga pressa honom på tävlingen, om jag ska korta ihop honom eller om han får gå i en lite längre form. Det beror lite på dagsformen och det märker jag helt enkelt på lördag. Hoppas på att jag kan pressa honom lite för då blir han sååå mycket snyggare! 
 
Fick även ett paket idag med snyggaste schabraket! Har letat det där så himla länge och nu hittade jag ett för ett bra pris också. Glad tjej här!!

Veckans låt

Datum: 2015-11-18 Tid: 10:52:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
 
Just för tillfället är det hardstyle som gäller för mig. Farligt att vara i Göteborg hos bror för då får man höra massa bra hardstyle låtar och man blir helt fast. Är kär i dessa två låtar. De går på repeat om man säger så!

Supersovaren

Datum: 2015-11-17 Tid: 20:26:12 Kategori: Today Kommentarer: 3
Gårdagen var väldigt seg för jag hade inget att göra. Är van att oftast ha något men igår fick jag mest sitta på en stol och glo kändes det som. Gick och la mig och slog på en film men somnade strax efter det. Somnade vid 21 och vaknade 9. Fast vaknade under natten och var vaken ett tag. Runt 12 timmars sömn fick jag alltså. Varje gång jag sover så länge tror jag det är något fel på mig för det är sjukligt mycket sömn för min del. Men det var nog kroppens sätt att återhämta sig efter helgen då jag sov totalt ca 3 timmar både fredag och lördag.
 
Idag har dagen varit lite bättre. Först skola och därefter åkte jag på gymmet och sedan Cooper såklart. Vi tog oss en uteritt i alla gångarter och nu är han redo för ett dressyrpass imorgon.
 
Får se vad som händer under de sista timmarna av kvällen innan det är dax för att sova. Kanske ge mig in i matteboken?
 
 

It is indeed the smaller things we cherish for a lifetime

Datum: 2015-11-17 Tid: 09:15:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Måndagen är snart över

Datum: 2015-11-16 Tid: 17:47:17 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Måndag eftermiddag och jag är klar med allt man kan tänkas göra (eller det jag hade planerat). Både skola, stall, gym och pluggat har jag hunnit med. Var hos Cooper imorse för han skulle få sig en genomgång i munnen. Jag har inte känt något speciellt i ridningen men han var vass på sina ställen så nu är tänderna som nya. Trodde han skulle behöva lugnande och planerade inte att rida, men han fixade utan några droger vilket var skönt. Han fick vila ändå för känns taskigt att trycka in ett bett i munnen på honom direkt efter raspning. 
 
Resten av kvällen kommer bli lugn. Ska fundera på att kanske plugga lite till men är inte speciellt sugen. Känns dock bra att göra av med det man kan just nu för om några veckor kommer det vara rent ut sagt kaos. Hundra prov och inlämningar lär komma...
 

Memories are like photos engraved in our hearts

Datum: 2015-11-16 Tid: 09:24:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Matilda

Dagens hoppass

Datum: 2015-11-15 Tid: 16:03:00 Kategori: C träning Kommentarer: 14
Åkte till ridskolan vid 10 för att Cooper skulle genomgå den nya registreringen eftersom han inte har svenskt pass och allt vad det innebär. När vi ändå var där så passade vi på att hoppa. Bra med lite omväxling för honom och sedan finns det mer hindermaterial. Hade egentligen viljat vara i stora manegen för där finns det titthinder men var dressyrträning så fick nöja oss med vanliga enkla bommar och hinder. 
 
Till själva hoppningen då. Han var lite loj i början men när vi hade hoppat lite så vaknade han till. Hade två räcken med tre galoppsprång mellan på ena långsidan och en kombination med räcke-oxer och ett galoppsprång mellan. Han hoppade som en gud och var verkligen hur fin som helst. Inte en endaste tvekning eller något utan han körde på fullt ut! Avslutade med ett par språng då oxern låg på 1,10m. Finaste killen!! ❤

Film från hoppningen idag

Datum: 2015-11-15 Tid: 14:51:27 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
Filmen från idag då vi hoppade. Han var såååå fin! 

Behöver jag säga mer än att han är grym

Datum: 2015-11-15 Tid: 12:33:44 Kategori: Kommentarer: 0


I'm bleeding out slowly but you keep me alive

Datum: 2015-11-14 Tid: 09:57:11 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8D ED
Fotograf: Matilda

En seg fredag

Datum: 2015-11-13 Tid: 20:39:36 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag har dagen bestått utav netflix nonstop från 10 på morgonen till halv 6 på kvällen då jag åkte in till tåget. Jag och Martin låg och både sov och glodde på ett flertal filmer. Jäkla skönt må jag säga!

Nu sitter jag på tåget sedan två timmar tillbaka. "Bara" 6 timmar kvar nu! Hyfsat seg hemresa då tåget inte är i det nyaste skicket. Inget internet för den delen heller och vill gärna inte få slut på mitt såhär i mitten av månaden. Ha en bra fredagskväll!!

BMTH

Datum: 2015-11-12 Tid: 23:42:00 Kategori: Musik Kommentarer: 5
Kan inte säga annat än att det var fruktansvärt bra! Stod och svettades på tredje raden större delen av spelningen men avslutade de två sista låtarna längst bak. Bra låtar och ett bra band. Kan det bli bättre?? Kärlek ❤

You intimate hope for a life you won't choose

Datum: 2015-11-12 Tid: 16:32:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Matilda

Blowball och Takida på Englaporten 29 oktober

Datum: 2015-11-12 Tid: 15:19:26 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
 
Var riktigt roligt att få se Blowball igen för det var ett bra tag sedan sist. Bra var dom som vanligt! Var lite tråkigt att de bara spelade ca 30 minuter så blev inte så mycket av det goda. Menmen :D Varken filmade eller fotade speciellt mycket under något av banden utan ville hellre stå och njuta. Man har ju fått en del filmer och bilder genom åren! Filmade slutet på en av favoritlåtarna som ni ser ovanför. Såååå bra!
Därefter var det Takidas tur. Inte lika länge sedan jag såg dom (juli) men måste säga att denna spelning var mycket mer i min smak än den på Ljungarocken. De spelade ju Alive också så man kan ju inte klaga när de grävt ett par år i arkivet. Jag väntar spänt på dagen då de bara kör gamla låtar, men tvekar på om den kommer komma ;) 

Blir bara mer och mer kär

Datum: 2015-11-11 Tid: 20:12:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 7

På plats i Göteborg

Datum: 2015-11-11 Tid: 17:03:48 Kategori: Today Kommentarer: 0
Efter en dags resande så befinner jag mig nu i Göteborg. Alltihop gick bra och slapp förseningar vilket var skönt. På tåget försökte jag plugga lite och kom igång med några saker. Jobbigt att vi börjar med nya saker i flera ämnen just denna vecka då jag bara gick i skolan en dag. Menmen! 
 
Har haft lite ont om tid därav att bloggen fick stå ett par dagar. I måndags var jag, Emma och Jenniefer på PH-vet och följde med Per som är veterinär då. Vi var där i samband med gymnasiearbetet vi gör. Därefter åkte jag till Cooper som bor hela två gårdar ovanför. När jag kom hem åt jag mat och sedan vidare på gymmet. 
 
Igår var det först skola och hade religionprov som jag hoppas gick bra. Åkte till stallet och red ett dressyrpass i ridhuset innan jag åkte till ridskolan för ungdomssektionsmöte. Det har legat i hela tiden om man säger så. Skönt att komma bort nu och chilla med folket här! Dock får jag inte glömma bort allt plugg även om jag skulle vilja!
 

En bra kväll

Datum: 2015-11-08 Tid: 21:14:55 Kategori: Today Kommentarer: 2
Kvällen började med att vi hade årsmöte med motorcykelklubben och åt tillsammans efteråt. Därefter åkte jag till Matte och satt och myste i hans grillkåta tillsammans med massa mer skönt folk. Efter några timmar drog vi oss in i huset och grejade på. Vi gjorde ett eget dansgolv inne i ett kontor där vi stod och dansade till mix megapol.. De spelade Matomas remix av Axwells I found u så jag fick världens flashback från Bråvalla. Det lär nog alla fått hört haha! Avslutade allt med att bada så det var inte helt fel. 
 
Idag jobbade jag på tävlingarna på ridskolan från tolv till halv fyra. Åkte sedan till Cooper och skrittade/travade ut på honom. Han var väldans pigg och glad vilket var roligt! 
 
Nu är det söndagkväll och jag tänkte påbörja lite pluggning. Var bra länge sedan jag hade ett rent faktaprov så det blir ju intressant hur man ska lära sig något tills på tisdag. 

Årets sista lokala tävling

Datum: 2015-11-07 Tid: 13:23:50 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
 
LD - 12 fel (fast jag kan inte få det till mer än 8)
 
Framhoppningen var väldigt bra. Han hoppade kalasfint på räcket och rullade på det ett par gånger. Därefter tog vi oxern men det gick inte lika bra så fortsatte rulla på räcket för att få in känslan. Det sista vi gjorde var att ta oxern och då skulle vi bannemig över och det gjorde vi! Hade bara bra känslor med mig från framhoppningen in på banan. 
 
Väl där inne var han lugn som han brukar vara. De höjde banan medans vi var där inne och det tyckte han var lite läskigt och tittade ganska rejält. När allt var höjt så var han som normalt igen och lullade på där inne. När vi satte igång så tänkte jag bara ben, ben, ben och allt gick så himlans bra! Fram till 5an då vi kom på en halvdistans och jag var för långsam så han stannade och gled in i hindret. Kom på det igen och då red jag inte alls så han gjorde ännu ett stopp. På tredje försöket hoppade han och följföljde banan. Alltså två stopp vilket jag inte får till 12 fel. 
 
Jag är verkligen supernöjd! Var nästan bättre än en felfri runda. Varför de då? Jo hade det varit för ett tag sedan hade jag nog kanske aldrig fått över honom efter att han åkte in i hindret. Har hänt miljontals gånger och det brukar inte vara det enklaste att få över honom då. Känns alltså som att hans självförtroende är ganska skapligt och det rasar inte ner för minsta lilla. Ett litet kvitto på att vi är påväg i rätt riktning! 

Såååååå nöjd!

Datum: 2015-11-07 Tid: 10:48:33 Kategori: C tävling Kommentarer: 1

Film från hoppträningen 10 oktober

Datum: 2015-11-07 Tid: 10:46:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 0
Bättre sent än aldrig!

Fredagspepp eller?

Datum: 2015-11-06 Tid: 20:10:23 Kategori: Today Kommentarer: 0
Nja jag vet inte riktigt jag. Fredagar brukar vara bra dagar men har inte fått någon fredagskänsla än och nu är den snart över. Tror proven har gjort att man tappat lite av luften man lyckats samlat på sig. Historiaprovet igår var inte det roligaste jag gjort. Var 14 frågor och kunde inte fördjupa mig i någon utav dom för det fanns inte tid för det. Ändå skrev jag konstant och hade inte tid för att fundera en enda sekund. Därefter kom fysikprovet idag. Gick bättre än förväntat men fortfarande inte tillräckligt bra tror jag. Hoppas kan man alltid göra.
 
Efter skolan spenderade jag ett par timmar i stallet och fixade allt som man kan göra bara för att fördriva tiden. Red ut en sväng i skritt och trav och därefter fick han badas litegrann så han är ren inför tävlingen. När jag var klar där åkte jag till ridskolan för att bygga fram banan tills imorgon. 
 
Har varit hemma en timme nu och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Blir nog en tidig kväll. Hoppas ni har en bra fredag!
 

Galopp

Datum: 2015-11-05 Tid: 21:48:46 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Åkte till stallet direkt efter skolan och någon blev väldigt glad då han fick syn på mig. Hans hagkompis var i stallet så Cooper kände sig lite för övergiven. Meshästen. Tog in honom och begav oss ut på en galopptur. Han var väldigt pigg och slängde sig för allt som gick att slänga sig för. Lite väl på tårna kanske! Men det tackar vi för när det gäller honom! Han var även supermjuk vilket känns bra efter hårdträningarna han haft. Finkillen!
 
Därefter åkte pyjamasen på och han fick bli nattad för kvällen. Mycket nöjd Cooper!
 

Film från tävlingen 25 oktober

Datum: 2015-11-05 Tid: 09:04:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 0

När det blir för mycket

Datum: 2015-11-04 Tid: 18:37:12 Kategori: Today Kommentarer: 0
Just för tillfället känns det som vi har tusen saker i skolan samtidigt som jag inte direkt får något gjort. Under lovet tog jag hem alla ämnen utom ett, men gjorde jag något då? Nä precis. Nu när skolan suttit igång igen med engelska redovisning idag, historiaprov imorgon och fysikprov på fredag så känner jag mig inte jättepepp. Har försökt tryckt in lite historia i hjärnan men fysiken får vänta tills imorgon. Nästa vecka har jag religionprov och historia inlämining. Plus att jag är borta fyra dagar nästa vecka och måste få något gjort då. Samtidigt som allt detta måste jag redigera bilder sedan i lördags, vara aktiv här och redigera Cooperbilder och även ha ett liv. Lycka till My!
 
Min hjärna fungerar som så att har jag för mycket saker så gör jag inget av det istället. Man vet liksom inte vart man ska börja. Kommer kännas skönt på fredag eftermiddag då två prov är över iallafall!
 

Veckans låt

Datum: 2015-11-04 Tid: 18:02:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
 

Hårda pass

Datum: 2015-11-04 Tid: 17:21:46 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Gårdagen bjöd på en mycket fin Cooper. Satt mer press på honom än i måndags men jobbade ändå på samma sätt. Han blev lite slö så tog ett spö och då minsann blev det en himlans fart. När han hade vaknat släppte jag det och då blev han riktigt fin. Fick en fin trav och gjorde ett par bra längningar. 
 
Idag fortsatte vi på samma spår fast la in mer sidvärtsrörelser. Hade även bom-räcke-bom på ena långsidan för att variera litegrann. Skrittjobbade en del från början och la volter, åttvolter, öppnor, slutor och sådant. Därefter övergick vi till trav och fortsatte på samma vis där. Fokuserade på att han skulle runda sig för högerskänkeln då han är i någon period och vill inte lyssna på den. I galoppen blev det mycket förvänd galopp både på volter, spåret, serpentiner osv. Gjorde även ett par skänkelvikningar i galoppen, lite roligt att han gör dom bättre där än i traven även fast vi knappt tränat på det. Avslutade med att hoppa på ena långsidan och sedan rida öppna i galopp på andra sidan. Det är väldigt klurigt då jag är lite otydlig så han byter galopp istället. 
 
Nu har han fått tre dagars hårdträning och förtjänar att ta det lite lugnare. Ska ut och rejsa imorgon så han får sträcka ut sig. På fredag tar vi bara en lugnt uteritt inför tävlingen på lördag! 
 

Cooper update

Datum: 2015-11-03 Tid: 10:07:59 Kategori: C träning Kommentarer: 13
Cooper fick en välförtjänt vila tisdag-fredag förra veckan. Lördag och söndag tog vi lugna uteritter för att komma igång igen. Han har varit väldigt mjuk och fin vilket han ofta blir efter vila. Han kan det där med att vila sig i form. 
 
Igår gick vi till ridhuset och planen var ett lättare pass, vilket jag ändå inte verkade lyckas med då han var sjöblöt i svett efteråt. Under uppvärmningen var han lite sisådär. Jag hade nog glömt bort hur man gjorde och det märktes på honom. Fokuserade på mig, att jag skulle vara stadig och sitta bra. Han blev väldigt mycket finare då och kändes som traven kom fram då. Fick inte sitta och tokdriva utan han sprang på lite av sig själv. Inte ofta det! 
 
Idag tänkte jag fortsätta på samma spår men med mer avancerade rörelser. Hoppas på samma fina känsla! 
 
Förövrigt så var han väldigt myssugen igår. Pussades hela tiden och ville gosa. Finaste hjärtat <3

Mitt liv sedan i torsdags

Datum: 2015-11-02 Tid: 14:44:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Ja vad har hänt sedan sist? Har varit full rulle med endast korta pauser att andas, jag kör igång med att berätta!
 
I tordagskväll var det Blowball och Takida. Var väldigt bra som vanligt, men mer om det i ett annat inlägg. Därefter var det fredag och Boda Borg, eller Boda Boo om man ska vara sådan. Det började på värsta tänkbara sätt då jag och Jenniefer blev skrämda av "spökena". Vi stod intill en vägg, kramphöll varandra, skrek och vågade inte titta upp. När jag väl kollade stod det fyra spöken precis mitt i ansiktet på oss. Vet inte om jag varit så rädd förut. Under dagens gång blev man lite lugnare och hetsade inte upp sig lika mycket, men var väldigt obehagligt ändå. 
 
Vi fick åka hem vid 3 för att hinna till ridskolan och våran Halloweenövernattning. Denna gången lyckades vi med skrämningarna och det var nog bästa gången på många år. Började med en spökrunda som vi inte hade någon aning om hur den skulle gå till. Jag och Jenniefer gick tillsammans med några barn och vi blev nog räddare än dom och vi sprang ifrån dom ett flertal gånger. Bra ledare! Därefter var det gulagången (en lång gång som vi släcker ner och barnen får gå så skrämmer vi där inne). Flera av barnen vände när de i princip nyss gått in vilket är ovanligt. Avslutade med att jag fick dit Matte och Dennis och de kom i bil och "kidnappade" mig. Flera barn grät när vi kom tillbaka. Stackarna!
 
Somnade vid 3-4 någongång och gick upp 8. Var inte alls en zoombie då. När det var slut skyndade jag mig till stallet och red. Därefter fort hem, duscha och vidare på kalas. När det var över åkte jag till min morbrors bands fest där jag skulle jobba under kvällen. Fotade när alla 120 gäster kom och därefter servera, diska osv. Smet därifrån halv 10 och åkte in till stan. Förfest och därefter krogen. Italobrothers var det som spelade och ena tog min hand och höll i den ett tag så då var jag färdig liksom! Sov hos Anna och åkte hem på morgonen. 
 
Då var det söndag då! Kom hem vid halv 1 från stan och åkte till stallet någon timme efter det. Tog det lugnt och mockade lite ur hagen och pysslade på innan jag red. 
 
8 igårkväll åkte jag till Adam och Matte. Tänkte bara vara borta någon timme men blev lite längre än så. Vi kollade på tre filmer. Jag somnade och när jag väl vaknade vid 3 kände jag inte riktigt för att pallra mig till bilen. Sov där men blev inte allt för många timmars sömn så när det var dax för skola imorse var jag inte piggast i kommun. Som tur var hade vi bara en lektion och slutade halv 10. Väl hemma tänkte jag vara duktig och plugga, redigera bilder från festen och sådant. Slutade med att jag hamnade i sängen och där sov jag 2 timmar. Känner mig fortfarande helt döende men tänkte dra mig mot stallet och hoppas på att vakna där. Blir nog en tidig kväll idag. Och i min egna säng! Sådär tre dygn senare. 
 
 

En ledig dag

Datum: 2015-11-01 Tid: 11:33:09 Kategori: Today Kommentarer: 2
Vaknat upp i stan efter en kväll och natt som var både perfekt och åt helvete. Man ska hinna med mycket! Anna vägrade skicka hem mig så nu är jag hos henne och inväntar skjuts hem. Första helt lediga dagen på flera veckor känns det som. Ska ta vara på den genom att bland annat plugga lite. Förövrigt så är jag dundersjuk och har ingen röst alls så det känns bra med skola imorgon!

Vi hörs förr eller senare. Jag är tillbaka som vanligt snart!

RSS 2.0