Två dagar kvar till HELG

Datum: 2015-09-30 Tid: 21:44:35 Kategori: Today Kommentarer: 5
Då var onsdagen över också! Snart helg igen :DD Veckorna går nästan för fort! Imorgon flyttar jag till Anna några mil bort och stannar där ett par dagar. Lite roligt att båda bor vid samma vatten fast på varsin sida så skulle vi åkt båt skulle det vara jättekort, men med bil blir det ganska många mils omväg haha!
 
Förövrigt så var jag och tränade idag. Ett pass på gymmet som jag går på varje onsdag. Lyckades stäcka baksidan låret så kunde knappt göra några benövningar på slutet. Kan inte ens minnas om jag sträckt mig sådär någongång i livet, men nuså! 
 
 

Ny dressyrsadel

Datum: 2015-09-30 Tid: 16:40:27 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Nu är den betald! Känns skönt att kommit halvvägs i allt sadelletande, bara en hoppsadel kvar nu.
 
Det blev en Passier Optimum efter allt letande mellan massa modeller och märken. Är otroligt skönt men också ovant att rida i en dressyrsadel där man är "med och i" hästen och inte ovanpå. Min tidigare har jag fått haft både gelé- och fårskinnspad vilket resulterat i att jag hamnat mer ovanpå. Den gled fram jättemycket även fast det blev mindre med alla paddar så nu känns det skönt att slippa dra bak sadeln stup i kvarten. 
 
Här under är en bild på den. Har beskurit den en hel del för egentligen var det på hela Cooper, men var den bästa bilden att visa för tillfället :)

Gymnastikhoppning

Datum: 2015-09-30 Tid: 14:02:26 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Detta fick vara dagens övning. Tre travbommar och ett räcke, sedan studs och ett galoppsprång till räcke. 
 
Började med att värma upp och red över travbommarna och hindret var lågt. Rullade på tills det kändes bra och då övergick jag till andra linjen. Var lite för långt till räcket efter studsen så när jag höjde fick jag även korta den del. Då blev det mycket bättre språng. Han hoppade verkligen kanon! Travhoppningen gick också bra men han har lite svårare med det. Man måste verkligen aktivera honom bak och det tycker inte jag är det allra enklaste i traven. Försökte sätta mycket tryck i honom och det verkade som jag gjorde nått rätt eftersom han var så fin.
 
Svettig som tusan blev han så var ett bra pass!

En vanlig måne

Datum: 2015-09-29 Tid: 20:18:32 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 9
Mamma och pappa sa att månen var stor och att jag skulle ut och fota. Gick ut och tog några bilder med ett fungerande stativ denna gång. Kan inte påstå att jag tycker det är superroligt att fota just detta för tycker inte att jag lyckas så bra. Älskar denna tjejs bilder när hon fotar stjärnor och månen osv. Allt annat hon fotar är också jättefint men något jag verkligen blir imponerad över är det rymden-bilderna!! 
 
Förövrigt tycker jag det börjar bli lite tomt på bildfronten så kameran får nog följa med till stallet imorgon. Cooper kanske har lust att vara söt i hagen, om jag har tur haha. 

Dressyr och galopp

Datum: 2015-09-29 Tid: 18:24:35 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Igår gick vi till ridhuset för ett lättare dressyrpass. Hade en ny sadel och Evve red samtidigt så hon kollade lite hur det såg ut. Blir nog köp! Började med samma jobb som i söndags. Skänkelvikning, slutor och öppnor i skritten. I traven sa Evve att jag skulle göra snabba tempoväxlingar så gjorde det och lite skänkelvikningar. Gjorde ganska korta sträckor för att han skulle behålla tempot. Utöver det var det mest lite basic jobb med volter, omtällningar osv. Inget jättekrävande. 
 
Idag fick han sig ett konditionspass för vi gick till travbanan och galopperade. Gick även bort till en jättebrant backe, och då menar jag jääättebrant. Den fick han springa uppför en bit och det var väldigt jobbigt tyckte han. När vi gick ner igen hoppade jag av eftersom det är så pass brant känns det lite taskigt. Han hade fullt upp med sin egna kropp! Han var inte lika pigg på hemvägen som normalt, han fick ta ut det mesta i backen.
När man inte vill vara med på bild.. 

7 månar

Datum: 2015-09-28 Tid: 16:39:40 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 10
Jag vaknade vid 20 i 4 och då var lite mindre än halva månen borta. Gick ut 10 minuter senare och då var det ca en fjärdedel kvar. Gick väldigt fort! Satt ute i ca 1,5 timme och det gick långsammare på slutet när det skulle vända och gå tillbaka. Gick och la mig igen 20 över 5 så kollade inte när det gick tillbaka. Nu har man sett det iallafall!

Nattens måne

Datum: 2015-09-28 Tid: 15:21:16 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Var uppe 1,5 timme inatt och fotade litegrann. Inga höjdarbilder men bättre än inget! Mitt i mörkret på altanen upptäckte jag att stativet var sönder så ena benet var inte stabilt. Hade lite stöd från de andra benen men kunde inte ställa upp kameran. Blev inte stabiliteten som jag hade planerat, men, men! 

Sista bilderna från klubbtävlingen

Datum: 2015-09-28 Tid: 09:57:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Stel i bakbenen

Datum: 2015-09-27 Tid: 20:35:47 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Igår var Cooper rena mardrömmen. Vilat tre dagar varav massage en dag så jag tänkte ta en lugn uteritt. Han släpade bakbenen i skritten och då menar jag verkligen släpade. Han snubblade till och från också. Tänkte trava lite och direkt kände jag "vad är det för fel?". Det kändes jätteorytmisk så jag hoppade av och sprang med honom för att se om det var något speciellt. Han såg inte oren ut men ganska svårt att se när man springer bredvid. Jag hoppade upp och på hemvägen gick vi till paddocken. Han snubblade konstant och bakbenen gick verkligen inte att komma åt. 
 
När vi kom tillbaka till stallet fick Kicki gå och springa med honom och då syntes det väldigt tydligt. Han tog ministeg med bakbenen och i traven hade han säkert 2dm fram till där framhoven landade. 
 
Igårkväll började jag tänka i de värsta banorna som att han ska ha spatt eller liknande. Är inte speciellt påläst om det så vet inte om hans symptom stämmer in på det, men ändå. Han är stel väldigt ofta och blir bra när han värmt upp och verkligen kommit igång. 
 
Försökte intala mig själv att han hade träningsverk från massagen och den teorin blev mer fastställd idag. Red till ridhuset och skrittjobbade mest. Gjorde öppnor, slutor, skänkelvikningar, bakdelsvändningar osv. Bara för att han skulle få arbeta med bakbenen och komma igång. Avslutade med lite trav och han kändes mycket, mycket bättre än igår. Nu var han mer som han brukar vara. 
 
Jag vill ändå veta om det är något fel på honom för det känns inte normalt att vara stel konstant. Ska kanske låta en kiropraktor titta på honom och eventuellt ta honom till veterinären. Vi får se. 
 

Beger mig mot staden

Datum: 2015-09-26 Tid: 18:04:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
...för att äta middag. Goooooott får man hoppas!

Fredag fredag fredag

Datum: 2015-09-26 Tid: 11:56:01 Kategori: Today Kommentarer: 0
Började dagen klockan 6 för att strax efter det bege mig till skolan. Inte varje dag man är på skolan den tiden. Var dock inte skola utan alla natur- och teknikklasser skulle till Östersund till universitetet där. Några timmar buss dit sedan några timmar buss hem vilket ledde till skola 7-17 ungefär. Var planerat att vi skulle komma hem ännu senare så då blev man lite gladare iallafall! 
 
I Östersund var vi på föreläsningar/studie besök. Vi var även en sväng på stan och jag köpte lite smycken på Snö of Sweden och även den gråa klänningen på bilden.
 
Senare på kvällen åkte jag till Anna och var med henne och Erik. Därefter drog vi vidare mot stan och gick på krogen. En bra fredagkväll helt enkelt! 

Massage

Datum: 2015-09-25 Tid: 08:49:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Igår när jag tog in Cooper var han jättestollig, vilket då innebar att han inte stod och sov på gången. Står han inte stilla och sover blir man väldigt förvånad. Han gick åt sidorna, backade, drog i kedjorna och kunde bara inte stå still. När Lotta kom och skulle massera honom var han likadan. Han tyckte inte att det var speciellt mysigt utan hade hellst sprungit och gömt sig. 
 
Han fick sig en genomkörare och det satt fast på en del ställen. Höger bog och mitt uppe på ryggen/rumpan på vänster sida ska jag försöka massera varje dag så får vi se om det blir någon skillnad. 
 
Efteråt fick han skritta runt gården en snabbis och det gick väldans mycket fortare än normalt. Det brukar vara jag som släpar på honom men nu var det han som släpade på mig. Inte för att han var snabbare utan han tog flera meter längre steg (lite överdrift kanske). Den skritten skulle han haft jämt! 
 

Shopping

Datum: 2015-09-24 Tid: 20:38:56 Kategori: Today Kommentarer: 1
Var på birsta idag på förmiddagen med mamma. Hade bara en lektion som började 2 så var nästan ledig. 
 
Hade tittat ut några klänningar jag ville kolla på men ingen av dom fanns i butik. Fick leta vidare och tillslut hittade jag en ungefärlig på HM som fick följa med mig hem. Bilden ger den inte rättvisa utan den är knälång och sedan tyget är sådär randigt vad det nu kallas. Ett par leggings, strumpor, hårsnoddar, concealer och en mascara fick även följa med. Bara massa nödvändiga saker faktiskt. Många av mina strumpor har gått och fått hål, jag äger 2 st hela hårsnoddar som är bra, concealern är nästan är slut och till sist min mascara som är typ 100 år gammal och jättetorr haha. Har säkert hål i mina leggings med ;) Snacka om att vänta in i det sista till att handla!  

En dag

Datum: 2015-09-24 Tid: 08:36:18 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår var det en slapp skoldag. Först mentortid, sedan film på historian och avslutade med lite grupparbete på engelskan. Därefter åkte jag hem och pluggade faktiskt (hör och häpna) lite matte. Måste få bra och hellst lite mer än bra då jag hade dåligt på det senaste. Men men, vi ser väl hur det går. 
 
Senare på kvällen åkte vi och tränade. Gymmade i måndags så hade värsta träningsvärken i benen men det släppte under passets gång. Var mycket armar så tur var väl det. 
 
Idag har jag bara en lektion så ska åka på birsta med mamma och se vad man kan hitta. Lika bra att göra det nu när man inte har lika mycket pengar då lönen kommer imorgon. Sista lönen </3 haha. 
 

Veckans låt

Datum: 2015-09-23 Tid: 21:39:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
 
Ett svårt val! Har lyssnar sönder på senaste albumet och det finns flera i toppen. Men måste nog ta denna låt för den är så härlig att lyssna på. Framförallt i bilen med lite extra bas ;) 
 
 

Regn

Datum: 2015-09-23 Tid: 11:40:00 Kategori: C träning Kommentarer: 4
 
Igår tog vi en galopptur i regnet. Som det brukar kunna vara så gick det lite lagomt fort på ditvägen och lite väl för fort på hemvägen. Det var inte ens någon idé att bromsa honom utan han fick springa på. Det är en jättebrant backe på slutet och tror nästan att han laddar på ordentligt innan den så därför man inte får stopp. Går 390 upp för backen och därefter lite långsammare haha. Bra träning för herrn. 
 
Idag var jag bara upp och mockade. Släppte honom lös på gården så han fick äta så jag segade uppe i stallet. Han fick äta i strax under en timme så då fick han lite gräs i magen. De har inte så mycket i hagen utan vi stödger med hö men ändå gott för honom att äta gräs. 
 
...och allt detta regn. Känns som om jag aldrig sett solen på flera år även fast det bara är någon dag. Ska fortsätta regna imorgon men därefter hoppas jag det blir lite uppehåll. Så jobbigt med leriga hagar och allt vad det innebär. 

Film från hoppträningen 10/9

Datum: 2015-09-22 Tid: 11:41:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 3

Lider av trötthet

Datum: 2015-09-22 Tid: 08:41:24 Kategori: Today Kommentarer: 2
Jag vet inte vad som har hänt med mig för de senaste dagarna har jag varit jättetrött. I lördags efter tävlingen höll jag på att somna flera gånger vid ca 2 på dagen då jag var med några kompisar. Borde inte vara trött då kan jag tycka. Sov i soffan på kvällen och la mig vid ca 11 vilket inte direkt är sent. På söndagen var det samma visa. Kunde inte ens hålla mig vaken efter 9 haha.. 
 
Igår var jag svintrött hela dagen även fast jag sovit ca 8-9h. Gick jag och la mig vid 9 för hade inget att göra men tänkte titta på serie fast däckade 10 minuter senare. Nu sitter jag här i sängen efter 10 timmars sömn, inte normalt för min del.. 
 

Superhopparn

Datum: 2015-09-21 Tid: 19:40:41 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Stallet i bilder

Datum: 2015-09-21 Tid: 16:38:51 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Lugn skrittur med pyttelite trav
Därefter passade jag på att städa höboden och då fick Cooper gå runt på gården och äta
Äppppppppppple

Söndagkväll

Datum: 2015-09-20 Tid: 18:39:41 Kategori: Today Kommentarer: 7
Helgen har passerat lite för fort, som alltid. I fredags var jag i stallet ganska länge för Cooper skulle badas och göras fin inför tävlingen. Lördag var det tävling och därefter åkte vi på Hööks och provade lite sadlar. Inte ofta det är hästar på Birsta haha.. När jag kom hem åt jag lunch med Dennis och Matte innan vi drog till Adam. Var där ett tag innan jag följde med dom på hockeyn. Timrå vann för en gångs skull. Bara för att jag var där. Lördagkväll spenderades hemma och kollade på film/sov i soffan haha. Tänkte dra på fest men va på tok för trött för de.. 
 
Idag gick jag upp tidigt och fick lite saker gjort på morgonen. Var hos Cooper mitt på dagen och pysslade på med honom. Han fick massa morötter och äpplen och var allmänt glad. 
 
Därefter har det varit lugnt. Laddar inför en väldigt omotiverande skolvecka. Vi har inga stora prov och sådant (tror jag) men på fredag ska vi åka till Östersund och blir borta i ca 12 timmar. Kommer hem ca 6 fredag kväll. KUL. Skolan ska bara jävlas med en heeela tiden. 
 
Men men, fortfarande söndag och helg. Ska njuta av dom sista lediga timmarna! 
 
 

Hopptävling 19/9

Datum: 2015-09-20 Tid: 09:57:42 Kategori: C tävling Kommentarer: 6
 
LD - 0+0 
 
 
När jag gick in på framridningen/framhoppningen hörde jag bara nu höjer vi till C-ponny och jag fick panik för jag visste att det bara var ca 4 före mig då. Fort som fasiken fick jag börja galoppera och hoppade de tre hindrena på framhoppningen ett efter ett. Han hoppade hur fint som helst. Därefter kollade vi equipe och jag hade missat att B och C ponny var ihopslagna så var ca 10 före mig då helt plötsligt. Stackars Cooper fick stå ut med knappt någon uppvärmning, men hoppade kalasfint ändå. Därefter fick han trava och galoppera lite innan jag tog några språng på lilla och ett på räcket i normal takt, haha. 
 
Det skulle vara två på banan och dom ropade upp mig och en till tjej men det var en annan som gick in istället för mig. När jag väl kom in och hade gått runt en stund sa de att det var fel och jag skulle ut igen. Perfekt start. Vet att sånt kan störa honom så jag fokuserade bara på vad vi skulle göra och han skulle över. När det väl var våran tur tänkte jag på att ha ett stadigt stöd i handen samtidigt som jag drev som tusan. Han drog lite åt sidorna mot första hindret men när vi väl var över det kändes allt så himla enkelt! Han bara flöt på fast jag fick vara på med benen hela tiden. Så himla bra känsla!! Han kan ju! 
 

Dubbelnolla

Datum: 2015-09-19 Tid: 18:46:47 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
 

Nu jäklar

Datum: 2015-09-19 Tid: 08:21:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 0

Hang out on a cloud and not really do anything

Datum: 2015-09-17 Tid: 09:22:17 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 7
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Veckans låt

Datum: 2015-09-16 Tid: 17:22:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 0
Eller snarare album! Har varit bilmusiken till och från stallet varje dag. Två månader kvar tills det är dax att se dom i Göteborg :D

Onsdag

Datum: 2015-09-16 Tid: 16:20:03 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Var hos Cooper imorse och joggade lite i ridhuset. Kicki var med och longerade Caija så orkade inte plocka fram några bommar och hinder då. Han var väldigt långsam så han bar sig inte speciellt bra utan blev ganska lång och jobbig. Efter en del galopparbete släppte en del och han vart finare. 
 
Därefter har jag varit på skolan som vanligt. Ska snart äta och därefter blir det gymmet. Får se hur trött jag är ikväll då. Både i måndags och igår var jag jättetrött på kvällarna. Somnade halv 10 igår haha! När hände de senast liksom. 
 
 

Ännu mer Funny

Datum: 2015-09-15 Tid: 09:27:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 2
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Cooper

Datum: 2015-09-15 Tid: 09:11:38 Kategori: C träning Kommentarer: 0
I söndags fick Cooper vila. Min tremänning var med och red Djärv så Cooper fick bara följa med och gå. Igår skrittade vi ut med Fanny och Nisse. Hästarna blev skrämda och galna två gånger så de skenade iväg. Tur vi fick stopp snabbt haha...
 
Idag tänkte jag att vi ska ut och galoppera så han får sträcka ut sig ordentligt. Onsdag och torsdag blir det ridhus för hans del. Både dressyr och markarbete. Känna på någon form av hinder innan tävlingen på lördag!
 

Fyra ekipage

Datum: 2015-09-14 Tid: 09:07:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Funnybunny

Datum: 2015-09-13 Tid: 14:34:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 12
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Nu på förmiddagen har jag varit och fotat Funny på hennes agillitykurs. Fasiken vad svårt det är att få någon form av fokus! Det går så fort så man får chansa litegrann. Kul kul ändå :D 

Bilder från torsdagens träning

Datum: 2015-09-13 Tid: 09:26:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
Alltså varför kunde inte den sista bilden få lov att vara i fokus!!! Det bästa ska alltid råka ut för något :(

Igår och idag

Datum: 2015-09-12 Tid: 21:42:01 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Igår tog vi oss en uteritt och var inte meningen att det skulle bli speciellt mycket fart. Var först skog sedan galopperade vi litegrann på ett par ängar och då laddade han på rejält och tyckte det var skitroligt. Passade på att utnyttja energin då så han fick rejsa på ordentligt. Var ett bra tag sedan han var så "på" när vi ridit ut själv för brukar mest vara när man rider ut med någon han blir galen. Väldigt roligt hade vi iallfall :D 
 
Jag tycker det är bra att gå ut och rejsgaloppera för då får han verkligen sträcka ut hela kroppen och därefter blir han jättemjuk även fast jag inte jobbat i galoppen. Han stelnar liksom inte av att busa vilket är bra! Bara han får ta för sig och stäcka ut kropp så kommer han igenom i ryggen och hela paketet.  
 
Idag provred jag en annan sadel så vi gick till ridhuset och joggade där. Jobbade honom i en lägre form och han var superfin. Avslutade med att skutta över ett litet hinder bara för att få ett smakprov på hur sadeln var att hoppa i. 
 
Längtar tills jag äger två nya sadlar. Eller nybegagnade haha, nya för mig! Två sadlar som ska ligga BRA på honom. Känns som vi är ganska nära nu faktiskt. 

Klubbtävling

Datum: 2015-09-12 Tid: 17:08:41 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Idag åkte jag till ridskolan för att kolla på klubbtävlingen. Skulle fota Madicken och Matilda så passade på att ta kort på några till då. Blev inga höjdarbilder för tror mitt lilla objektiv börjar må sämre haha. Fokusen gör som den själv vill och tycker inte om när det är mörka eller snabba hästar. Man kanske ska börja fundera på ett 50mm f/1,4 eller? Nä köpte fasiken nyss ett nytt objektiv haha!

Hoppträning

Datum: 2015-09-10 Tid: 21:59:24 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag var det såååååååååå roligt att rida! Tror nog aldrig jag haft så bra känsla och kontroll vid hoppning som jag hade idag. Jag fick höja min hand och då var det mycket enklare att rama in honom och han hoppade kalasfint! 
 
Vi byggde fram banan som var på tävlingen i helgen. Började inte så bra med att han stannade och höll på men då sa Carro att jag skulle höja handen och vips blev allt så mycket enklare. Hoppade banan flera gånger och höjde där i mellan. Var ca 90 på slutet och då vände vi på den och hoppade åt andra hållet. För en gångs skull kände jag mig "helt okej säker" när jag la honom på hindrena. Jag såg avstånden mycket bättre även fast hindrena höjdes. Jag brukar kunna bli lite mer osäker då för jag inte ska lägga honom fel på hindret då det blir för mycket kaos när det blir högre. Ibland kom vi knas och det var mina fel men flera gånger räddade han mig med. 
 
Avslutade med att hoppa två linjer där några hinder var på 1m. Inga problem alls utan det var bara att rida! Kändes som vi kunde hoppat vad som helst då. 
 
Känns bra inför tävlingen nästa helg nu. Höja händerna och på med mycket ben så ska det nog gå kalas! 
 

Mer ponnysar

Datum: 2015-09-09 Tid: 09:03:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Hoppeskutt

Datum: 2015-09-08 Tid: 10:14:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 

Biljetter bokade!

Datum: 2015-09-07 Tid: 16:38:08 Kategori: Musik Kommentarer: 3
Nu är det klart! Den 12 november får jag äntligen se Bring Me The Horizon igen! Så jääääkla bra! Biljetterna släpptes idag och därefter köpte jag resan ner. Satan vad taggad man är nu :D 
 
Bjuder på en bild från förra årets Bråvalla. Så jäkla grymmmmmma!!!!!

Hopptävling 6/9

Datum: 2015-09-07 Tid: 15:22:40 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
 
LD - Ute
Skitfin på framhoppningen. Bästa framhoppningen på länge verkligen! 
 
Inne på banan var det vattenpölar och lerigt överallt och det kände inte han för att gå i. Jag red inte tillräckligt bra och han tyckte underlaget var sämst så då stannade han en gång på ettan, tvåan och trean. Skiiiitkul. Blev väldigt besviken för han har inte stannat ut sig i LD sedan denna tävling förra året. Därefter har han gått felfritt eller med 4 fel. Får trösta mig med att en tredjedel av alla starter blev uteslutna så vi var inte ensamma..
 
Nästa tävling om två veckor är inne så får hoppas det underlaget passar herrn bättre. 

Dressyrtävling 5/9

Datum: 2015-09-06 Tid: 16:08:17 Kategori: C tävling Kommentarer: 7
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
LC:1 - 62,593%
Han kändes jättefin på framridningen. Hade stundvis ett fint schvung i traven som jag inte brukar få känna på speciellt ofta. Kunde även göra någon form av travlängning också som inte bara innebar högre fart utan faktiskt längre steg. Riktigt fin var han helt enkelt. 
 
På banan blev det något annat. På collecting ring var han ganska fin men inte alls på samma vis som på framridningen. Han hade fått skrittat en del och då brukar han "tappa" det innan. Inne på banan fick jag bara rida ca tre varv innan jag fick startsignal vilket jag tycker var kort för tidigare tävling har jag haft längre tid. Fick honom alltså inte att komma tillbaka utan istället blev han blev spänd (för jag lär varit spänd) och det kände jag av i hans rygg och jag spände mig för att jag inte kommer ner i sadeln på samma vis, så vi spände varandra helt enkelt.
 
Hade iallfall tur att jag kom tvåa ändå! Har inte sett protokollet faktiskt för jag glömde det när vi åkte hem och Pernilla tog med det när dom åkte. (Vi fick åka flera gånger då vi hade tre hästar och en transport). Glömde det idag med när jag var i stallet haha. 

Maltepalte

Datum: 2015-09-05 Tid: 18:49:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 10
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6 Di VC USD
Fotograf: Mamma

En andraplats

Datum: 2015-09-05 Tid: 13:45:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 5

Hoppträning igår

Datum: 2015-09-04 Tid: 14:47:11 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Fortsatte lite som senaste träningen - avstånd. Började med att ha några bommar vid ett par hinder som vi sedan succesivt tog bort. Började med att hoppa enstaka hinder och sedan blev det mycket olika långa banor. Jag har inte så mycket att säga för det gick mest bara bra haha. Cooper gjorde precis som han blev tillsagd och var hur duktig som helst. Jag red även bra vilket gjorde det enklare för honom såklart. 
 
Laddade inför tävling i övermorgon nu!
 
Mamma var inte hemma så pappa fick stå för fotandet. Han fotade i början och filmade mer på slutet. 

Now in dreams we run

Datum: 2015-09-03 Tid: 15:59:01 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6 Di VC USD
Fotograf: Mamma

Ändrade planer

Datum: 2015-09-02 Tid: 19:39:04 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Dagens hopppträning blev flyttad till imorgon för Carro skulle till veterinären med hennes valp. Blev lite fel i min planering så fick byta plats på hoppningen och dressyren. Fick gå det med. Red i ridhuset och Cooper var väl inte superfin direkt. Galoppen var bra överlag men traven var dessvärre inte det. Han var väldigt spänd och väntade bara på att få galoppskänkeln. Positivt åtsido eftersom han tänker framåt och så men vill inte att han ska vara spänd då energin gärna går uppåt istället för framåt hos honom. När han blev spänd blev jag också spänd och det blev bara en ond cirkel. Jobbade istället mer i galoppen och han var jättemjuk och fin men just att han inte hade lust att slappna av i traven. Gjorde mycket tempoväxlingar och han gjorde riktigt fina i både galoppen och traven för han var inte helt hopplös hela tiden.
 
När han fick trava av blev han helt annorlunda och vågade ta för sig mer framåt istället för uppåt. Ett bra avslut alltså! 
 

Veckans låt

Datum: 2015-09-02 Tid: 14:28:00 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 6

Samma hinder olika hästar

Datum: 2015-09-02 Tid: 09:45:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6 Di VC USD

Mycket nöjdare!

Datum: 2015-09-01 Tid: 22:08:21 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Senaste dressyrtävlingen vi var på så berättade jag att arrangörerna hade strulat en hel del. De räknade fel flera gånger på procenten och tillslut fick vi 62,96%. Efter ca en vecka eller så fick jag ett sms om att jag skulle ta kort på mitt protokoll för de trodde att det var felräknat igen. Har inte hört något efter det men såg på TDB nu att vi fick 65,55% vilket känns väldigt mycket bättre! Det känns mer rättvist mot min känsla och det är ändå 7 poäng mer. Hur som helst så vann vi ändå men känns bättre att vinna på 65,55% istället för 62,96%! Nu är jag mer taggad inför tävlingen på lördag :D
 

Fin häst och flyttat bilder..

Datum: 2015-09-01 Tid: 19:45:42 Kategori: Today Kommentarer: 1
Skoldagen varade i hela 2 timmar därefter åkte jag till stallet. Joggade Cooper i paddocken och han var jättefin. Han fick gå i en lite längre och rundare form för att sträcka ut sig lite efter gårdagen. La stora volter, serpentiner och sådant enkelt arbete. 
 
Annars nu när jag varit hemma ett par timmar så har jag lagt över alla bilder från datorn till min externa hårddisk. Skönt att ha det gjort nu i månadsskiftet för Coopers bilder sorterar jag månadsvis. Har en annan dator nu som jag ska prova och någongång i framtiden ska min installeras om. Därav en anledning att jag flyttade bilderna så det bara är att installera om när den dagen kommer. 
 

RSS 2.0