Klar för idag

Datum: 2016-04-30 Tid: 13:08:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Cooper har skött sig exemplariskt idag! Ett dumt stopp i första klassen då jag slutade rida och i andra klassen föll 7an och han tyckte inte att vi skulle över sista hindret. Men men vi kom över det efter vi vart uteslutna så jag är mycket nöjd. Kan verkligen inte vara besviken på honom. Framsteg för varje tävling ❤❤

Nytt i träningsgarderoben

Datum: 2016-04-30 Tid: 10:56:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Senaste tiden har det tillkommit en del till min garderob. Klänningar, tröjor och skor till både student, bal och vardags. Har varit ganska bra kompis med framförallt Nelly.com om man säger så. Det senaste jag inhandlade var i torsdags då jag följde med mamma och pappa på Stadium som hade 25% på allt. Passade på att köpa mig lite nya träningskläder då jag varit i behov av det länge men aldrig kommit till skott. Roligt med lite nytt och fräscht!
 

Mot Östjämten

Datum: 2016-04-30 Tid: 08:21:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 1

8 år och vuxen!

Datum: 2016-04-29 Tid: 21:49:37 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 4
Grattis på födelsedagen mitt lilla hjärta! Tänk att han redan har gått och blivit vuxen. Tror dock aldrig han kommer växa upp mentalt. Han kommer vara en bäbis resten av livet ;)
 
Tårtan fick nog höga betyg, iallafall äpplena och morötterna vilket var ingredienserna som tog slut snabbast ;) Lite väl torrt med brödet men det slinker ner det med!

Dagens to do

Datum: 2016-04-29 Tid: 14:34:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
1. Skola
2. Gymma
3. Fixa stallet 
4. Packa inför tävlingen plus putsa utrustning 
5. Födelsedagsfirande för Cooper 
6. Rida
7. Tvätta ben och svans
8. Frisera 
9. Åka hem och duscha
10. Äta hos farmor och farfar
 

Storm

Datum: 2016-04-28 Tid: 21:53:54 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Idag har det varit storm ute! Det märkte minsann Cooper av för han var vädigt spänd. Redan i stallet blev han livrädd för småsaker och jag tänkte att det skulle bli intressant att hoppa upp, men han skötte sig bra då. Småtittade på saker men det är ju vardag! 
 
I ridhuset var han lite stretig från början så gjorde lite skänkelvikningar för att få igång honom bakifrån. Galopperade en del och var framförallt under den förvända galoppen som han började släppa ordentligt. Han kom igång fint i traven så gjorde lite skänkelvikningar och därefter galoppfattningar. Ville inte rida honom allt för hårt utan bara hålla honom mjuk och pigg i kroppen så han är redo för tävlingen på lördag. Känns som han är lite småtrött i kroppen och skulle behöva ta det lugnt en vecka men nu är det tävling lördag och torsdag så det har vi inte tid med. Bara göra det bästa av situationen!
 

A Perfect World

Datum: 2016-04-28 Tid: 09:50:05 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 0
 
I fredags släppte Takida ett nytt album som jag faktiskt inte hade förbokat. Första gången det händer sedan jag började lyssna på dom vilket är en hel del år. Är väl inte samma Takidafan som jag var en gång i tiden men vafasiken, det är ju ändå Takida! Världens bästa killar!
 
Sedan jag började lyssna på dom (2008) så har de utvecklats åt en riktning som jag personligen inte varit jätteförtjust i. Lite mer mesrock ;) Vissa album har varit bättre än andra men det har bara varit att inse att såhär låter Takida nu. Nu är det ju så att det inte bara är Takida som har blivit mesigare utan det har även en viss My blivit. Därför gillar jag faktiskt A Perfect World! Hör och häpna! En ganska blandad skiva med både mysiga låtar och en del med mer fart. Går inte att klaga på Robbans fantastiska röst heller! Bra jobbat helt enkelt!

Beslutsångest

Datum: 2016-04-27 Tid: 18:44:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Igår var jag på birsta och kollade på alla smycken som gick att kolla på. Jag vet vad jag vill ha samtidigt som jag velar väldigt mycket fram och tillbaka. Lättare att säga nej än ja. Ska ha ett silvrigt halsband och armband till balen som inte är allt för stora plus ett lite större (alternativt flera) guldigt armband till studenten. Hur svårt ska det vara? Lär sluta med att jag köper något helt annat lite impulsivt haha!

Träningsvärk

Datum: 2016-04-27 Tid: 17:15:58 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Igår // Idag
 
Igår hoppade jag upp på en minst sagt pigg Cooper. När vi skulle gå ifrån stallet studsade han fram och sköt upp ryggen. Det stora "busmodet on" ;) Gick till veterinärernas paddock och red en stund där. Tror han hade väldigt mycket träningvärk i bakbenen och försökte därför jobba i ett högre tempo så han fick sträcka ut sig. Han svarade inte jättebra framåt utan var som något tog emot hela tiden bakifrån men jag hade ändå lite förståelse för det. Red i ca 20 minuter och sedan hoppade jag av så fick han skrittas av för hand. 
 
Idag tänkte jag hoppa men eftersom han var som han var igår tyckte jag det var bättre med bommar på marken och jobba i en större galopp. Han kändes mycket bättre och hade ett bättre tryck bakifrån än igår. Jobbade över tre galoppbommar på volt och en på medellinjen. Blev mycket tempoväxlingar där han fick korta upp sig lite på volten medans länga ut sig över den på medellinjen. Avslutade med lite byten som han tyckte var jätteroligt. De flesta var jättefina också och han gjorde helt rätt. Duktig!

I just can't say no when my heart says go

Datum: 2016-04-26 Tid: 09:18:16 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6DI VC USD
Fotograf: Mamma

Håll fötterna i styr Cooper

Datum: 2016-04-25 Tid: 22:20:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
En minst sagt less häst som stod och väntade när jag kom till stallet. Klockan var hela 7 och då är minsann han van vid att sova för länge sedan! Inte riktigt men han brukar ha lyxen/oturen att komma in tidigt eftersom jag helst inte vill att han ska sova med den där leran upp på benen. Sedan älskar han sin box mer än allt och har inte alls något problem med att slippa röra sig ute i en hage haha! 
 
Sköljde av benen på honom och då upptäckte jag ett stort broddtramp på insidan av höger bak. Även fast vi slipade ner broddarna på bakfötterna. Vet inte om han ändå lyckats gjort illa sig av dom eller om han gjort nått med framfötterna. Magnus kom och lyckades få ur broddarna fram så nu är han helt broddfri där så det känns jätteskönt! Han har kommit in med nya broddtramp varje dag nu och det känns väldigt surt. Tur att det bara är ganska ytligt men rätt som de är blir det något rejält så vågar inte chansa. 
 
När han fick komma in i boxen stod han och skakade om benen stackarn. Kallt ute (snöstorm hela dagen) plus sköljning av benen i isvatten var inte skönt alls tyckte han. Lillen då <3

Äventyrstur till hästaffärer

Datum: 2016-04-25 Tid: 21:05:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Idag har jag, Pernilla och Kicki varit ute på en roadtrip och stannat på massa hästaffärer plus en matpaus. Kände och klämde på en hel del saker men fick lov att hålla fingrarna i styr för annars blir det dyrt! På Equeen blev jag sugen på ett par tyglar, på Granngården ett set med schabrak och huva och till sist på Hööks ett fleecetäcke. Inget fick följa med hem utan var duktig och höll i pengarna. Får se om framförallt tyglarna och täcket får följa med en annan gång men det märker vi då ;)
 
Gomaten på Pink Ladies!

High-living in a perfect world

Datum: 2016-04-25 Tid: 13:35:06 Kategori: C tävling Kommentarer: 6
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6 DI VC USD
Fotograf: Mamma

Pay & Jump 24 april

Datum: 2016-04-24 Tid: 17:39:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 5
Var en lagom tävling för herr Cooper som utetävlingsdebut för i år. Hoppade 80 och 90cm och man fick välja att hoppa 1-8 eller 1-12 vare sig man var felfri eller inte. I första klassen red jag dåligt mot ettan men därefter flöt att på jättebra tills vi kom till 7an som var en kombination oxer-räcke med ett galoppsprång mellan. Vi tog oss över vilket jag är nöjd över! Första gången han hoppar kombination på tävling. Efter 8an tappade jag styrningen helt så fick lägga en volt till 9an och flöt på bra efter. Han var väldigt pigg hela rundan så fick verkligen kämpa för att ratta runt honom haha! 
 
I andra klassen gick allt bra till hinder nummer 5. Men vi tog oss över och då var vi framme vid kombinationen igen. La ner bakbommen på oxern och då gick det bra men blev för långt till b-hindret så han gjorde rätt i att stanna men jag skippade den och fortsatte istället. Valde att avsluta efter 8an då han ändå hade jobbat på bra. 
 
Superbra med pay and jump så man har fokus på att ta sig runt. Är supernöjd över honom för han var verkligen jättefin! Kändes som han var taggad också och tyckte det var kul vilket gör det ännu roligare. Vi börjar lita på varandra mer och mer för varje gång så vårt självförtroende tillsammans växer. Nu laddar vi om inför Östjämtens lokala tävling på lördag! 
 
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5.6 DI VC USD
Fotograf: Mamma
Finaste bilen ska såklart vara ur fokus :(

Broddjäklar

Datum: 2016-04-24 Tid: 16:13:48 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Igår var planen att pappa skulle skruva ur Coopers broddar. Alla lossnade lätt som en plätt utom en liten jäkel. Den totalvägrade och tillslut hade den tappat formen totalt. Var bara att skruva tillbaka alla igen då. Hörde sedan med hovslagaren och han kunde komma idag efter tävlingen vilket blev perfekt. Men då istället ville inte en enda brodd lossna för vi skruvade dom för hårt. Fick slipa ner alla broddar bak medans han får ha kvar de fram. Känns skönt att dom är borta bak iallfall eftersom han trapar sig så mycket där. Får hoppas han inte hittar på några konstigheter med framfötterna nudå! Fram tills riktiga skoningen om några veckor iallafall ;)
 

Hemma efter pay & jump

Datum: 2016-04-24 Tid: 14:53:17 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
En bra tävlingsdag! Lite stopp och grejer men vad gör det när känslan är på topp! Bästa hästen ❤

Dax för helg

Datum: 2016-04-22 Tid: 21:11:00 Kategori: Today Kommentarer: 3
En minst sagt fullspäckad fredag har det varit idag! Hade redovisning för alla gymnasiearbeten i klassen inför ettorna och tvåorna. Natur har nån tradition att alltid ha det på Söråkers folketshus så var bara att pallra sig dit till halv 9. Jag, Emma och Jenniefer redovisade som nummer två så var skönt att ha det gjort snabbt och sedan bara sitta och lyssna. Efter redovisningarna såg vi på The Martian vilket var lite tråkigt eftersom jag redan sett den.
 
När vi slutade hade jag två timmar på mig att ta mig hem, till stallet, rida och åka till jobbet. Sladdade in på jobbet två minuter innan jag började så hann precis innanför dörren prick fyra. 
 
Har velat lite fram och tillbaka om jag skulle dra ut på 50-dagars men har inte varit pepp alls på det. Är ingen speciell artist eller nånting så orkar inte lägga pengar på det. Kör på valborg nästa helg istället! 
 
Valborg förra året. En minnesvärd kväll om nu minnet hade funnits!

Sår överallt

Datum: 2016-04-22 Tid: 20:40:16 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Cooper har gått och dragit på sig ännu mer broddtramp nu. Börjar bli lite väl less på det. Det som han hade idag var dock inte så stora utan var smått lite här och där. Har varit höger bak de senaste gångerna så vet inte vad han gör med den foten. Men men, imorgon ska pappa få äran att brodda av! Skönt att bli av med dom så man slipper komma till en blodig häst varje dag
 
Han hade även fått skav av täcket på något vis och det har lett till ett köttsår ovanför svansroten. Han har haft lätt skav där ett par dagar men bara att pälsen varit bortnött. Nu var såklart det också ett sår för han verkar gilla att blöda min lilla! Förstår inte vad han får skav av heller och hann inte riktigt kolla så noga idag. Men imorgon får han ha ett annat täcke innan jag inspekterat.  
 

Day turns into night, you light up my dark

Datum: 2016-04-22 Tid: 09:26:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
 

Tugga grus

Datum: 2016-04-21 Tid: 21:22:57 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag satt jag upp på en minst sagt pigg ponny. Jag som tänkte vara snäll och låta honom ta det lite lugnare idag eftersom han gått hårt tre dagar irad. Jag fick tänka om lite i planeringen för efter att han kastat sig ut i vägen på grund av ett brunnslock plus blivit rädd och hållt på att kasta sig över två personer så förstod jag att han behövde galoppera av sig. Efter en kort bit fick en viss Cooper för sig att kasta sig åt sidan och jag fortsatte rakt fram så var inte en chans att jag skulle sitta kvar. Väl på backen höll jag stenhårt i tygeln vilket resulterade att han blev ännu mer rädd (han får panik när han känner att han sitter fast) så han slängde sig med mig efter i gräset haha. 
 
Därefter gick vi till ridhuset och galopperade lite så han fick springa litegrann. Jag som tänkte ta det lugnt imorgon och på lördag får kanske tänka om för fungerar inte att ha en sånhär Cooper på tävlingen på söndag. 
 

Can you hear me? I'm here without you

Datum: 2016-04-21 Tid: 09:28:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
Vinterbild och sommarlåt = vår. Eller?

Hoppa serie

Datum: 2016-04-20 Tid: 17:25:58 Kategori: C träning Kommentarer: 6
Idag hoppade vi en liten serie som ni ser på bilden här under. Hade tänkt haft en studs efter oxern men tyvärr är ridhuset lite för litet för de så en bom fick duga. 
 
Under uppvärmningen rullade vi på de tre bommarna som är längst bort. Två på marken och ena upphöjd. Han var väldigt fin då och jag provade ta hela serien en gång. Blev en ganska stor miss från min sida då han först inte förstod att vi skulle rakt fram så han dog av lite samtidigt som det var aningens för långt mellan räcket och oxern på den höjden. Han stannde då vilket var helt rätt av honom. Nästa gång försökte jag driva på men han stod emot så fick ta och väcka upp honom ordentligt och då gick det klockrent resten av passet. Han hoppade kanonfint och kämpade på jättebra. Höjde upp i två omgångar, en gång till ca 90 och andra gången 1m (på oxern). Inte minsta lilla tvek från hans sida vilket kändes väldigt bra för min egna del. 
 
Nu taggar vi Pay & Jump på söndag och jag ska bannemig lita på att vi kan och RIDA!
 

Studsserie

Datum: 2016-04-20 Tid: 14:15:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Min lilla ponny går från klarhet till klarhet! Så otroligt roligt att rida när han är såhär fin!
 
Hade en studsserie på fem hinder på medellinjen som vi red på. Började med galoppbommar men travade över dom ett par gånger under uppvärmningen. Då var han fruktansvärt spänd och tittade jättemycket på sockerbitarna som låg på sidan, men efter ett par gånger var han coollugn. Jobbade med att han skulle landa i galoppen jag ville efter sista bommen så han fick byta. Inte helt klockrent alla gånger men när bommarna kom upp en bit från marken var det inga problem. Höjde upp litegrann först som han fick rulla på ett tag innan jag avslutade med stående sockerbitar. Fick dock avbryta tidigare än planerat för ridhuset var bokat så kunde bara ta studsen på maxhöjd ca 5 gånger. Samtidigt är det bra det också så man inte nöter för mycket eftersom det sliter en del på kroppen. Bättre att avsluta på topp istället för att han ska bli trött. 
 

I think you got me under somekind of spell

Datum: 2016-04-20 Tid: 10:27:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Fick mig ett par nya bilder på senaste hoppträningen men vi hade inga höjder och då spelar det inte så stor roll ändå tycker jag. Hoppar vi högre är det roligare med bilder och då brukar jag placera ut mamma på bra ställen men nu fick det bli som det blev!

Aprilväder

Datum: 2016-04-19 Tid: 19:26:06 Kategori: Today Kommentarer: 0
Har varit sjukaste vädret i eftermiddag. Har varit fint hela dagen fram till 4 då jag var påväg till stallet. Började regna mer och mer desto närmare stallet och väl framme där öste det ner. Började mocka direkt och efter ca 5 minuter var det inte ett grått moln på himlen längre. Tog in Cooper och red till ridhuset i solsken. När vi var klara var de grått ute så jag sa jag till Cooper "Skynda nu så hinner vi hem innan regnet" och precis då började det smattra på taket. Haglade och blåste som bara den så han fick trava hela vägen hem. Hann ändå inte trava av i ridhuset då det var bokat så blev bra ändå. Men hade varit skönare att trava i sol istället för hagel haha! Slutade regna medans jag grejade i stallet och när jag åkte hem började det igen. Och nu hemma är det sol! Vädergudarna kan inte riktigt bestämma sig.
 

Jobb och garderobsrensning

Datum: 2016-04-19 Tid: 13:58:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår blev jag tillfrågad om jag kunde jobba eftermiddag/kväll vilket jag tackade ja till. Planerade att åka till stallet direkt efter skolan. Därefter köra ett benpass på gymmet och duscha där så jag kunde åka raka spåret till jobbet. Dock är ju våran skola så bra med information för när vi väl suttit på lektionen i 10 minuter och väntat på läraren fick vi reda på att han var hemma. Var alltså ledig hela dagen och kunde ha åkt till stallet tidigare och kunnat haft mer tid. Men men, man är ju van att våran skola inte är på topp när det gäller information. 
 
Idag har vi sovmorgon men klart jag skulle vakna 8 ändå! Passade på att fördröja tiden med att städa i garderoben för var värre än ett bombnedslag där inne. Rensade även ur lite saker även fast jag skulle kunna slänga ut hälften haha! Blir lika förvånad varje gång jag går igenom alla kläder. Både kläder som jag knappt visste att jag ägde eller en 10 år gammal tröja som jag undrar varför jag ens sparat. Kan ju komma till användning nångång. Eller??
 
 

Now that it's so obvious that I still care for you

Datum: 2016-04-19 Tid: 08:55:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Drömponnyn

Datum: 2016-04-18 Tid: 21:58:20 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Idag var Cooper drömmen att rida! Otroligt fin min lilla kille! 
 
Under uppvärmningen tog han lite väl mycket stöd på bettet och blev smått framtung vilket jag ser som både positivt och negativt. Upplever det enklare att få honom att släppa lite istället för att få honom att suga tag när han inte vill ta stöd alls. Gjorde mycket skänkelvikningar och volter och han var med på noterna. Blev mycket galoppjobb där han fick arbeta på stora mittvolten i både rätt och förvänd galopp. Lite jobbigare åt vänster men han kämpade på jättebra. 
 
Mot slutet kunde jag plocka upp honom ganska rejält och han trampade på som bara den! Fick sitta och bromsa i traven för han drog iväg. Vi lyckades få till flera superfina skänkelvikningar och det kändes riktigt bra helt enkelt! Avslutade med galoppfattningar och det gick bra fram tills det då han bara ville framåt hela tiden och hade lite svårt att slappna av. När jag red lätt ett par steg coolade han ner sig direkt. Annars när jag satt ner visste han att någonting var på g och då trippade han mest.
 
Men han var verkligen kanonfin idag! Guldstjärna deluxe!
 

Coopers schema för veckan

Datum: 2016-04-18 Tid: 14:11:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Måndag: Dressyr 
Tisdag: Dressyr/markarbete med någon bom 
Onsdag: Någon form av hoppning
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Lugnare uteritt
Söndag: Pay & Jump
 

If we live our lives like we'd never die, we could be the ones we are tonight

Datum: 2016-04-18 Tid: 09:40:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

En blandad helg

Datum: 2016-04-17 Tid: 21:40:03 Kategori: Today Kommentarer: 0
En hel helg har sprungit förbi ännu en gång! Har hunnit med en hel del grejer och inte lyckats ägna min tid framför datorn. 
 
I fredags var jag handikappad då jag hade lyckats göra illa axeln brutalt dagen innan på gymmet. Skyll sig själv! Kunde knappt röra armen och framförallt inte lyfta upp den över brösthöjd ungefär. Pallrade mig ändå till gymmet och körde lite mage innan Cooper fick sig en tur ute på vägarna med lite galopp. Kvällen spenderades framför TVn med mamma och pappa, och vips var det lördag! 
 
Tidig morgon för att åka iväg till ridskolan och jobba på storhästtävlingarna. Stod på banan de två första klasserna så efter de 4 timmarna hade min kropp gett upp totalt. Fortfarande den där axeln, träningsvärk i magen och höfterna plus att jag fick ont i ryggen och fötterna. Kände mig alltså jättepepp på att åka vidare till Cooper! Hos honom spenderade jag först 1 timme med att smörja upp alla saker. Då började jag få dödsont i magen som jag får ibland (antagligen nån reaktion av mat) så kände mig knappt levande men ville ändå att Cooper skulle få röra på sig. Tog in honom från hagen och han hade ett ganska fult broddtramp. Bästa dagen ever! Men men, vi gick och longerade och han var jättefin. Hade bara repgrimma på honom men han sökte sig ner och arbetade på bra själv. 
 
Kvällen spenderades hos Rebbe tillsammans med lite kompisar. Vi grillade och åt massa som det brukar kunna bli. Åkte hem vid 11 för att sova. För vips var det söndag och 11,5 timmars jobb!
 
Tackar gudarna för att jag har ett bra jobb med en del dötid. Har läst en massa svenskatexter för att förebereda inför nationella på onsdag plus ett engelskakapitel på 30 sidor inför en diskussion. Har även påbörjat en liten inlämningsuppgift på historian. 
 
Kändes lagomt skönt att komma hem iallfalll! Även fast jag har ett lugnt jobb så är det ändå jobb som ska göras så blir ju inte samma sak som att sitta hemma. 
 
Men, men! Nu är jag taggad inför denna vecka. Har massa roligheter att se fram emot. Även skolsaker men kommer kännas skönt att ha allt gjort!
 
Inte allt för jobbigt att jobba med detta väder utanför!

Invigning av förbygeln

Datum: 2016-04-14 Tid: 19:44:26 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
För några veckor sedan införskaffade jag mig en ny förbygel till Cooper. Har pratat om det länge men det har aldrig blivit av, men nuså! Använder den bara på hoppträningar/tävlingar eller då jag vill att han ska vara snygg så igår invigde jag den på hoppträningen. Snygg blev han självklart! Dock var den lite stor mellan frambenen så ska göra något extrahål där så den inte hänger allt för mycket. 
 

Jag har världens bästa häst

Datum: 2016-04-14 Tid: 08:19:11 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1

Mitten av skolveckan

Datum: 2016-04-13 Tid: 16:39:36 Kategori: Today Kommentarer: 1
Kom precis hem från skolan efter våran sjuuukt jobbiga skoldag med en hel lektion. Åkte dock dit en timme tidigare för att förbereda inför seminariumet vi skulle ha (plus kolla resor såklart haha!). 
 
Under resterande tid av dagen har jag försökt pricka av lite saker på min to do list. Har knappt koll på allt jag behöver göra och känns som man kommer på nya saker hela tiden. Vill inte ens rabbla upp allt utan jag gör allt som det kommer. Viktigaste just nu är gymnasiearbetet då vi har redovisning nästa vecka plus boka den där jäkla resan. Resterande skolsaker har jag planerat in på söndag då jag jobbar 12 timmars pass. Ibland är det perfekt när det blir dötid där!
 
Ikväll ska vi hoppträna för Carro och då får jag förhoppningsvis lite nya bilder om mamma sköter sig bakom kameran. 
 

Vildingen Cooper

Datum: 2016-04-13 Tid: 09:53:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
 
Tog fram fyra bommar på volt (klockan) som jag tänkte att vi skulle arbeta över. Började skritta fram och la mycket volter och gjorde framdelsvändningar i hörnen så vi red på en fyrkant när vi skrittade över bommarna. Tänkte framdelsvändning i traven för att verkligen rida rakt fram före och efter bommen. Är lite klurigt och jag måste verkligen vara noggrann hela tiden annars skiter han fullständigt i det och sneddar över istället.
 
I galoppen började jag med att ta bom för bom på olika spår. Därefter avancerade jag och tog fler och fler bommar så tillslut red vi runt hela klockan. Från början var han svår att korta och då gick det lite väl fort men när han fattade grejen så tassade han över hur enkelt som helst. 
 
Avslutade med galoppombyten över ena bommen och det var då som han satte igång! I framförallt bytena från vänster till höger så gjorde han väääärsta bakutsparkarna. Höll på att åka i backen flera gånger. Han är såklart inte ensam om att sparka i galoppombyten men nu är det Cooper jag pratar om. Han som aldrig under de tre år jag haft honom knappt lyft bakbenen som ska lika nångon form av bakutspark. Någon minibockning har han gjort och skjutit med ryggen men inte detta. Så det var verkligen någonting nytt haha! 
 
Titta på vildhästen min! ;) Var fullt på stallgången så han fick stå där ute och chilla istället haha!

Jakten på studentresan

Datum: 2016-04-12 Tid: 21:37:19 Kategori: Today Kommentarer: 0
Idag har jag gjort en väldigt underlig grej som aldrig hänt någonsin förut. Jag satt kvar på skolan 3 timmar efter vi hade slutat. Visst är det galet! Skämt åtsido men ändå.
 
Har två lektioner på tisdagar med ett par timmars hål mellan. Jag, Jenniefer och Emma passade på att åka till Resia på hålet för att kolla vad de hade för utbud av resor. Fick då ett sms av en klasskompis som sa att man fick jobba hemma på sista lektionen. Men jag och Jenniefer åkte tillbaka till skolan för vi har grupparbete med ett par andra och var tvungen att kolla vad alla gjort. Därefter satt vi bara kvar och kollade på resor i flera timmar. Ingen av oss orkade resa sig och åka hem utan klockan tickade bara på. Reseletande går dock sämre och sämre. När vi började titta hittade vi hur mycket som helst men nu känner vi inte att någonting stämmer in på våra krav. Ska bli intressant och se vart vi hamnar!
 
Teneriffa 2014

If we ever had one more chance would you go where your dreams are made to last

Datum: 2016-04-12 Tid: 10:20:01 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Gör ingenting och hinner ändå inte med något

Datum: 2016-04-11 Tid: 19:20:43 Kategori: Today Kommentarer: 0
När ens to-do-list blir längre och längre och ingenting prickas av. Välkommen till mitt liv!
 
I lördags skrev jag högskoleprovet vilket tog hela dagen. Inte direkt roligt då jag inte hade någon jag kände där så det är tur att tiden går fort när man gör proven! Väl hemma fick jag åka snabbt till Cooper för att sedan invänta några kompisar som kom hit för en filmkväll. 
 
Igår kände jag för att slappa på rejält. Var till Cooper på förmiddagen och vi gick bort till travbanan. Lera överallt men vad gör det! Han kändes väldigt fin och mjuk så han hade vilat sig i form under lördagen. När jag åkte hem passade jag på att ta med mig vintertäcket för att tvätta det för det var väldigt fint väder. Måste handtvätta och då får man passa på när det är någolunda varmt och det kan hänga ute på tork. 
 
Därefter var det bilens tur att bli tvättad. Både insida och utsida! När det var klart satt jag ute och myste i solen med vovven! Avslutade kvällen med träning och därefter soffhäng. Bra avslut på en bra dag!
 
Idag var det måndag igen. Skolan innebar en opponering på gymnasiearbeten, därefter var det slut. Satt dock kvar en stund och jobbade lite med vårt arbete för att rätta till vissa saker när man har det färskt i minnet. Kunde dock inte sitta så länge för skulle iväg och besikta bilen. Fick en del fel men var sånt jag varit medveten om så inte direkt förvånad. Blev mer glad för att det inte var mer saker!
 
Cooper fick gå ett dressyrpass idag och han var fin. Kul kul!
 
Nu under kvällen ska jag försöka göra någon nytta med det som har med skolan att göra. Känns som vi har 1000 grejer nu denna och nästa vecka så är bara att sätta fart! 
 

Vovve!

Datum: 2016-04-09 Tid: 09:59:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 9
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Some nights I wonder if you get those goosebumps honey when I talk to you

Datum: 2016-04-08 Tid: 14:04:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Friyay!

Datum: 2016-04-08 Tid: 10:57:58 Kategori: Today Kommentarer: 0
Då har det redan blivit fredag och min födelsedag (gammal nu)! Ännu en vecka har flygit förbi och det har faktiskt varit en väldigt bra vecka hittills! Cooper har gått som en klocka och jag har varit duktig och gymmat/tränat 5 gånger på 4 dagar. Så idag tar jag helg! Gick en promenad med Cooper imorse och jag tar en vilodag från gymmet. Dagens skola innebär endast en lektion som börjar om några timmar så kunde inte få en skönare födelsedag!
 
Ikväll kommer lite släkt och vänner hit och fikar så det blir mysigt! 
Är förresten hundvakt åt denna lilla vovve! Han kom igår och stannar över helgen. Mysigt :D

Känna på hinder

Datum: 2016-04-06 Tid: 21:10:30 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Igår var vi en sväng till ridhuset och tog några skutt på en kombination. Två hinder med ett galoppsprång mellan. Fokuserade inte så mycket på just hoppningen utan tog några språng när det kändes bra. Han var superfin och kändes toppen när jag styrde på hindrena. Han tyckte det var roligt och hoppade superbra!
 
Idag fortsatte vi samma arbete fast tog fram en kombination med tre hinder med två respektive ett galoppsprång mellan. Hade även ett travhinder och bom-räcke-bom snett igenom som jag red på böjt spår. Han var väldigt fin och studsade på jättebra över allt. Men på slutet när jag höjde upp blev det lite väl trångt och då trillade bom efter bom ner. Tycker han var lite ouppmärksam ibland och han brukar inte riva sådär. Men, men. Bra känsla överlag och en supertaggad häst! Han har inte hoppat på ett tag nu så. 
 

Vinnaren i tävlingen!

Datum: 2016-04-05 Tid: 21:02:31 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 4
Tack för alla bidrag till tävlingen! Var väldigt svårt att välja ut en vinnare men tillslut bestämde jag mig och det blev.... MATILDA! En superfin bild på henne och hästen Kupido som verkligen utstrålar kärlek. Jag vet själv hur mycket en häst kan betyda för en och hur roligt det är att få pryda sitt mobilskal med hästen också.
 
Grattis till Matilda och tack till alla som deltog i tävlingen! 
 

Ett kliv i rätt riktning

Datum: 2016-04-04 Tid: 20:20:49 Kategori: Today Kommentarer: 5
Att vakna måndag morgon och veta att man är ledig är inte helt fel. Låg i sängen fram tills jag drog iväg till gymmet för att sedan åka till stallet. 
 
Carro sa igår att Cooper hade varit piggare då när hon red än i lördags så jag gick till ridhuset idag för att känna. Han kändes mycket bättre och var väldigt fin. Jobbade lite öppnor och slutor i skritten. I traven gjorde han klockrena skänkelvikningar och var verkligen jättefin. Red på hårt i 45 minuter och han var knappt svettig. Normalt brukar det rinna av honom redan efter 20 minuter. Han fick någon superkraft nu när Carro red två dagar. Känns bra att hon verkar fått igenom honom! 
 
När jag kom hem la jag mig i soffan och kollade på film. Hårt liv! 
 
Annars så börjar skolan imorgon. Har glömt bort vad skolan är för nu under lovet har jag inte haft en enda sak att tänka på. Brukar alltid vara någonting som man ska ha efter lovet men inte nu. Skönt som tusan! Allt kommer väl imorgon istället ;)
 
Är i stort behov av nya bilder också. Så tråkigt att inte ha något nytt och fint.
 

Glöm inte tävlingen!

Datum: 2016-04-03 Tid: 18:01:00 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 6
Ni hittar tävlingen HÄÄÄR. Avslutas på tisdag!

Tog en paus från livet

Datum: 2016-04-03 Tid: 16:59:17 Kategori: Today Kommentarer: 5
Jag har återuppstått från de döda!
 
Vet knappt själv vad som händer och dagarna flyger bara iväg. Känner mig som en robot som bara gör och sedan repeterar allt dag ut och dag in. Tråkigt och inte motiverande alls men vad ska man göra. Borde vara taggad på hela april för det är så mycket saker som kommer hända men känner mest att vi kan skippa allt. Men det kommer nog bli bra i slutändan! 
 
I torsdags var jag först på gymmet, ryggen och armarna fick sig en omgång. Vidare till Cooper som fick galoppera över en bom. Han kändes helt okej men var fortfarande matt i kroppen. När jag kom hem fixade jag mig inför att jag, Jenniefer och Emma skulle ut och äta. Satt och snackade massa skit och hade trevligt!
 
I fredags åkte jag upp till Cooper direkt på morgonen. Gick ut och galopperade litegrann och han var pigg och glad. Därefter hämtade jag en kompis och vi åkte hem till mig för att sedan åka vidare till Vemdalen där jag spenderat min helg. 
 
Carro har ridit Cooper i helgen och hon tycker också att han känns matt i kroppen. Jag tänkte rida imorgon och se hur han är. Han kanske reagerar på övergången nu när det börjar bli varmare? 
 

RSS 2.0