På rätt väg

Datum: 2016-08-31 Tid: 22:15:00 Kategori: C träning Kommentarer: 6
Cooper börjar komma på banan igen. Han är fin min lilla pojke! Ska ta och börja boka in dressyträningar mer regelbundet för att få lite vägledning. Just nu har vi knappt gjort något eftersom det har strulat så mycket med allt men nu känns det som att vi är på rätt väg. 
 
Igår red vi dressyr i ridhuset. Han var inge bra i magen, lite förstoppning antar jag. Så från början stannade han titt som tätt och vägrade gå och när jag väl fick honom att gå var han väldigt stressad. Ingen ovanlig reaktion från honom när han har problem med magen. När han kom igång släppte det lite och han vart väldigt fin stundvis. Tycker han har fått riktigt fin och luftig vänstergalopp! Jobbade framförallt skänkelvikningar och förvänd galopp. Skänkelvikningarna gick kalasbra åt höger men lite svårare åt vänster. Tror det är lite på grund av mig men när jag vred överkroppen överdrivet så gick det bättre. Vill ha någon på marken som kan säga vad jag ska göra i dessa tillfällen. 
 
Red Pecet efteråt och även han i ridhuset. Han får man mest jobba med att han ska vara lugn och att man ska få ett ärligt stöd i munnen. Han har lätt för att bita tag och köra dragkamp men när det släpper vill han gärna inte att man ska hålla alls i munnen. Annars har han inte så mycket ork och har en del problem med galoppen. Jobbigt säger PC!! Tycker ändå att det var den bästa gången jag red honom för han var duktig. Stackarn har inte haft det så lätt tidigare i livet! 
 
Idag red jag ut med Saga och Pecet och vi tog en ganska lång runda. Varierat underlag så vi skrittade i skogen och sprang på grusvägar. Kulkul! 
 

Mitten av veckan

Datum: 2016-08-31 Tid: 20:01:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hej ifrån kaoset! 
 
Känns som jag flänger runt överallt och gör en massa saker samtidigt som det känns att jag inte hinner med det jag borde göra. Har det inte speciellt stressigt egentligen utan det är bara att när jag väl är klar med allt och ska sätta mig ner för att till exempel plugga känns det så fel när man varit igång hela dagen. Får för mig massor av annat jag kan hitta på istället då. 
 
Skolan börjar sätta igång ordentligt och kurserna har startats upp en efter en. Vill gärna köra hårt nu i början för att komma in i allt för vissa grejer är svårare än andra. Ska försöka vara ganska förberedd ändå så man hänger med på allt som händer men jag är väldigt dålig på det. Varför sitta och läsa nått tråkigt när man kan göra något vettigt haha! 
 
Har en massa saker som jag skulle kunna berätta här och visa roliga bilder på, problemet är bara att jag inte har lyckats fotat och grejat så då går det inte lika bra. Men snart så lär jag väl börja komma in i lite bättre rutiner. 
 
Ska försöka ta tag i allt så jag kommer på banan igen!
 
Ge mig lite sommar igen <3

Inställda tävlingar

Datum: 2016-08-30 Tid: 10:56:00 Kategori: C träning Kommentarer: 7
I helgen skulle vi tävlat både lördag och söndag men tyvärr är det kvarka i det stallet så den blev inställd. Ska nog åka på en pay and jump igen istället på söndag bara för att åka iväg.
 
Igår red vi till travbanan och galopperade lite. Ett litet lättare konditionspass. Han var taggad men lite slö i kroppen då han inte riktigt orkade bära sig i en högre form. Förstår att han blir slö när han går ute dygnet runt och har fri tillgång på hö. Hans mage är ganska uppsvälld och han verkar inte vara 100% bra i den heller. Han ska börja gå inne nu för att han ska slippa bli sådär. Klart man trycker i sig massa mat när det finns säger Cooper!! 
 

Helgen

Datum: 2016-08-29 Tid: 19:43:14 Kategori: Today Kommentarer: 13
Då var första dagen av denna vecka över snart. Har påbörjat en ny kurs nu så bara tre kursstarter kvar denna vecka. 
 
Vad hände i helgen då? Jo jag hade det bra de första timmarna. Tills vi skulle åka på krogen och jag kom på den briljanta idén att shotta. Inte bara en eller två heller utan jag tror det var 7-8st sådär på knappt 5 minuter, varav tre som jag blandade vodka och tequila. Do not try this at home! 
 
Slutade med att jag fick ur mig det mesta av inälvorna och en människa ringde polisen så det kom tre polisbilar och undrade vad som försegick. Ja det var min kväll det. Haha hur lyckas jag ens?!?! Om det inte vore för att Mattias var med mig hade jag nog fått tillbringa mitt natt i en cell. 
 
Igår låg vi och glodde på TVn i princip hela dagen. Var gudomligt skönt! Glömde min mobil på festen och Mattias mobil gick sönder så vi hade ingen kontakt med omvärden. På kvällen åkte vi och åt, tog en sväng till Cooper, köpte godis och glass och hämtade min kära mobil. 
 
Ja det var min helg det! Hoppas ni har tillräckligt med sunt förnuft och inte gjorde samma sak som mig.
 

Dax för party

Datum: 2016-08-27 Tid: 20:55:44 Kategori: Today Kommentarer: 6

Har jobbat 11,5 timme idag. Fick ett extrapass och nu har jag ingen aning om nästa gång jag ska jobba. Skönt!!

Nu ska jag snart bege mig på party och det känns inte helt fel. Har inte festat sedan början av juli nångång efter bråvalla så tycker jag förtjänar detta nu!!


Testning testing

Datum: 2016-08-27 Tid: 16:23:26 Kategori: C träning Kommentarer: 4

Igår gick jag och kände lite på Cooper i ridhuset. Provar ett rakt gummibett som jag hoppas han kan gå på i dressyren. Behövde alltså ta och sätta lite press på honom för att se hur han reagerade.

Gjorde övergångar, tempoväxlingar och basicgrejer. Han var lite småslö men kom igång efter ett tag. Testade göra några skänkelvikningar och det gick hysat så det var roligt.

Överlag var han fin men smått irriterad i munnen stundvis men tror det beror på att bettet är för långt så det rör sig lite väl mycket i munnen. Ville därför inte göra så mycket utan höll mig till allt basic för att få nått hum om hur han gick på bettet. Ska ta och köpa ett så får vi se hur det blir. Är tävling på lördag så måste ha något att rida på då!

Förresten! Är det bara Cooper som lyckas med detta var och varannan dag? När vi rider på grusvägar lyckas han trampa in megastenar i skorna. Oftast bakbenen också.


Voffsebäbisar

Datum: 2016-08-26 Tid: 17:54:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 7
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Fluff

Datum: 2016-08-26 Tid: 10:54:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Igår red vi en sväng i skogen. Fotarbete och använda hjärnan vilket inte är Coopers starka sida. Travade och galopperade korta sträckor och då kändes han bra. Han fick ta det lite lugnare för var väldigt vamt ute och han har gått hårt i tre dagar. I förrgår var vi till travbanan och galopperade på rejält. Gick även bort till ett annat ställe förbi travbanan där jag aldrig varit och sprang där med. Var borta i nästan en timme och då med mest galopp så han fick sig en genomkörare!
 
Fick förresten min Mattes fårskinnspadd igår med. Sååå fluffig och mysig, love it!! 

Funnybäbisar

Datum: 2016-08-25 Tid: 21:11:52 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 12
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Tidigt imorse kom dessa tre bäbisar till värden. Det är farmor och farfars lilla Funny som äntligen fick bli mamma. Sötnosen! Ska bli så roligt när de blir lite större och faktiskt börjar se ut som voffsingar, förvänta er valpsjuka här ett tag framöver ;)
 
Annars idag har jag inte gjort så mycket. Var ledig så jag slöade med Mattias fram tills jag åkte till stallet och nu på kvällen var jag hos farmor och farfar. Imorgon börjar insparken på skolan och det ska man väl pallra sig in till stan för! 

Trava av

Datum: 2016-08-25 Tid: 08:58:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
 
Välförtjänt avtravning! Fina killen <3

Pay and jump 24 augusti

Datum: 2016-08-24 Tid: 08:55:30 Kategori: C tävling Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
 
Hoppade bara 70 och 80cm för att jag ville känna på hur han känns i hoppningen efter kotknackningen och samtidigt komma runt och ha roligt på banan. På framhoppningen gick det inte superbra. Var ganska litet och jag kunde inte trycka på Cooper som jag ville då det var halt på vissa ställen. En tjej blev även sparkad så en ambulans fick komma vilket ledde till att det vart lite kaos med tiderna. Kändes också som han hade lite träningsvärk i bakbenen efter gårdagen och det ville inte släppa riktigt eftersom jag inte fick möjligheten att driva på. 
 
På banan i 70n var han lite loj fortfarande men han kom igång mer och mer. Han hoppade snällt alla hinder men på 6an fick vi ett mellanläge och jag försökte trycka av honom men han var för trög för det (haha) så han la in ett extra och hann inte upp med benen. Hade jag samlat ihop honom hade det nog gått bra. 
 
I 80n provocerade jag honom lite genom att bara stå still och vänta (det absolut sämsta då han oftast somnat då och är svår att tagga till igen). Var ca 6 ekipage emellan och strax innan skrittade jag en kortis innan jag skulle in på banan igen. Fattade galopp på en gång och han var räserpigg. Gjorde lite övergångar galopp-skritt för att han skulle lyssna och sen körde vi igång. Inga problem på ett enda hinder. Han hoppade med glädje och jag behövde inte "tvinga" över honom. Kändes sååå bra! Fick istället hålla i honom för han sög tag i hindrena. 
 
Åååh det är så roligt att han känns så mycket bättre. Visserligen hoppade vi lågt nu och man vet aldrig vad som händer när det blir högre, men när han var såhär glad nu borde det nog betyda något. Ber till gud att vi är på rätt väg nu!! 

Bästa poop!

Datum: 2016-08-23 Tid: 22:06:25 Kategori: C tävling Kommentarer: 2

Ett litet större misstag i 70cm som ledde till en rivning men istället gjorde vi en kanon runda i 80cm. Är hur nöjd som helst och det känns verkligen som han är en annan häst. Så taggad på vad som komma skall!! Berättar mer någon annan dag för nu ska jag sova!


Bett hit och dit

Datum: 2016-08-23 Tid: 11:25:00 Kategori: Today Kommentarer: 6
När jag köpte Cooper gick han på tredelat och jag fortsatte rida på det i ungefär ett halvår. Varför jag bytte var av anledningen att han helt från ingenstans i ridhuset kunde skena iväg. Även ute då vi galopperade så skenade han iväg och det var omöjligt att få stopp. Han slängde med huvudet och sprang i ren panik. Ett besök hos tandläkaren blev det och han förbjöd mig från att rida med tredelat. Cooper hade slipat ner tänderna så de var vassa och han fick nog kinden mellan bettet och tänderna vilket såklart gjorde ont.
 
Han sa att jag skulle rida på rakt äppelbett och det gjorde jag under en period. Tills han började göra samma sak med det också. Då var det dock inte i panik utan han stack för att han kunde ungefär, det blev för milt. Då gick jag över till tvådelat och nästa steg blev tvådelat med fasta ringar. Däremellan har jag även ridit på vanligt rakt plus nova men båda två har han gärna hängt lite väl mycket på. Hade också ett tvådelat med kopparrullar men det kändes inte heller som någon hit. 
 
Nu när jag red igång honom efter kiropraktorbesöket red jag på novabettet bara för att han skulle suga tag i bettet och få en positiv känsla. När jag istället övergick till det vanliga tvådelade blev han väldigt irriterad i munnen och lyssnade inte alls tillbaka utan jag fick rycka till ordentligt, samtidigt som han slängde och hade sig med huvudet då såklart. Övergick till novabettet igen nu och han är som en dröm. 
 
Har funderat och funderat och tänkt på olika scenarion och har kommit fram till att han kanske ska gå på gummibett. Kanske tvådelat gummiklätt? Eller ska jag gå tillbaka till ett tredelat med gummi eftersom gummit inte inte sliter lika mycket på tänderna? Har också kollat vad man får tävla dressyr på och vet inte om det enda gummibettet man får tävla på är ett vanligt rakt gummi. Ska kolla upp det lite extra och sedan får vi se. Denna djungel! 
 

Fin pålle

Datum: 2016-08-22 Tid: 22:07:00 Kategori: C träning Kommentarer: 8
Idag tog vi ett pass i ridhuset och Cooper var så fin så! Gjorde lite öppnor och slutor i skritten och det har han tappat totalt. Han har inte något långtidsminne när det gäller sådana saker. Annars blev det mest galoppjobb, mycket tempoväxlingar och fattningar. Vill att han ska bli lite kvickare framförallt när det gäller från ökad till samlad men det orkar han inte riktigt med. I LB:1an är det ökad galopp på diagonalerna och när vi ska sakta av till trav blir det från ökad galopp till slängtrav så blir inte jättebra. Direkt jag tänker lite långsammare så bryter han av så måste vara noga med att tänka långsammare men driva som tusan ändå! Men det är bara att träna så han får mer styrka. 
 
Han blev ruskigt fin iallfall. Reagerade på minsta lilla vink jag gjorde. Han är en spännande häst ändå. Från att inte lyssna framåt alls i början till att bli överkänslig när han kommer igång. Känns verkligen som han trivs med novabettet nu också så ska köpa ett annat gummibett som är tillåtet på dressyrtävlingar och se hur han funkar på det. Hoppas på det bästa! 
 
Imorgon är vi anmäld till en pay and jump där vi ska skutta över 70 och 80. Tänkte egentligen inte anmäla mig men blev så ändå när han är så fin. Hoppar lite lågt så vi bara får träna litegrann och se hur han är i hoppningen. Om han stört sig av låsningarna tidigare så kanske han tycker det känns bättre nu. Bra att han får en positiv känsla under tävlingsformer också istället för bara hemma på träning. 
 

När man väl får utrymme att andas

Datum: 2016-08-22 Tid: 19:24:57 Kategori: Today Kommentarer: 5
Alltså herregud! Kom hem genom dörren för en stund sedan. Satt mig ner och åt på direkten och då kände jag hur hela kroppen bara la av och jag hade nog kunnat lagt mig på golvet och sovit. 
 
Är en konstig känsla att komma hem nu relativt tidigt när jag är van att landa innanför dörren aboslut tidigast 10 senaste veckan. Det tär en del att flänga fram och tillbaka från skola, jobb och stall. Samtidigt som det känns väldigt konstigt att jag bara ska ta det lugnt ett par timmar innan det är sovdax. Man vänjer sig fort. 
 
Igår gjorde jag mitt sista jobbpass för sommaren som legat på schema. Nu får jag istället hoppa in och vara vikarie när det behövs. Nästa gång är redan på lördag men en dag här och där överlever jag gott och väl! 
 
Annars så är det skolan som pågår. Känns så fruktansvärt onödigt att vara där då föreläsningarna är om 1+1 medans uppgifterna är xydpsn*nfnmfkf vad åt jag till frukost, ungefär på den nivån. De första dagarna var det bra att gå igenom grunderna men nu vill jag mest bara sova och gå hem. Är som tur var bara två dagar kvar på denna kurs innan "riktiga" skolan sätter igång så får hoppas det blir mer intressant då. 
 
Nu ska jag fortstta ta det lugnt och fundera på vad jag ska placera i Coopers lilla mun för att få tävla. Dressyrregler angående bett är nog det dummaste som finns. Man får inte rida på snälla bett men en fet stång plus ett till bett får man minsann trycka in!! Är inte meningen att man ska tävla dressyr. 

Kvällstrimm i dimman

Datum: 2016-08-20 Tid: 23:40:23 Kategori: C träning Kommentarer: 3

Blev en kvällsritt i paddocken idag. Pressade honom lite mer men ändå inget jättejobbigt. Gjorde många övergångar och framförallt galoppfattningar. Han var fin men lite tjaffsig i munnen. Har ridit på novabett i en vecka och idag tog jag det tvådelade. Fick en helt annan känsla och inte direkt åt det positiva hållet. Han blev lite stretig ibland och jag fick ta tag ordentligt för att få stopp. Kändes lite som i hoppningen då han tar bettet.

Kör på novabettet imorgon så får vi se. Kanske behöver byta från hans nuvarande tvådelat till något annat.


Vilken kväll som helst

Datum: 2016-08-19 Tid: 20:40:24 Kategori: Today Kommentarer: 3

Fredagskväll för många men för mig är det vanlig vardag. Skolan har tagit helg men jobbet fortsätter som vanligt. Har avverkat 4 av mina 27 timmar så bara 23 kvar nu! Vem mer än jag längtar till måndag??

Nu är jag ute på en tur med Cooper. Han höll nyss på att slänga av mig för han gjorde en 180 och sprang iväg. Trärullar man lindar kablar på går inte att lita på!!!!

Hästar och hjärnor går inte riktigt ihop. Men men hoppas ni har en bra kväll!


The lies that fool me or the truth that hurts

Datum: 2016-08-19 Tid: 08:55:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
 
Take back the words that will break down my world
I don't know what is worse now
The lies that fool me or the truth that hurts
 

Godmorgon fredag! Jag laddar upp inför veckans sista skoldag och påbörjandet av mina 27 jobbtimmar i helgen. Jobbar kväll idag och sedan 8-20 lördag och söndag. Det sista för denna sommaren! Får hoppas det dyker upp några pass här och där under hösten och vintern.

Cooper är tillbaka (!!!!!)

Datum: 2016-08-18 Tid: 16:48:28 Kategori: Today Kommentarer: 9

Världens finaste!! Är påväg hem från ridhuset men måste ta och uppdatera. Red i kanske 10 minuter och han är en helt annan häst. Har inte varit så stor skillnad i skritten och traven de andra dagarna men idag när vi galopperade. Jäklar vad stor skillnad det är! Jag kunde sitta och bara åka med. Fick ställa och böja hur jag ville och ville jag öka eller minska slog han inte med huvudet eller stod emot. Självklara saker men som inte varit det alls på sistone. Såå roligt!!!

PS. Han skummade mer i mungipan på vänstra sidan vilket han i princip aldrig gjort så länge jag kan minnas. Alltid höger höger höger, men nu tog faktiskt han kontakt med vänster och det var inte jag som behövde kämpa för det! Bästa!.


If I go under you’ll keep me alive

Datum: 2016-08-18 Tid: 09:06:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 11
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Mellan skola och jobb

Datum: 2016-08-17 Tid: 15:42:25 Kategori: Today Kommentarer: 3

Sladdade precis in på pakeringen till jobbet i väldigt god tid innan jag börjar. Nästan en hel halvtimme! Igår och i måndags fick jag köra 140 hela vägen och kom ändå bara med 1 respektive 4 minuters marginal. Skönt att kunna köra lugnt måste jag säga.

Annars då? Skolan har jag överlevt i tre dagar. Är väldigt simpelt just nu så det blir nästan tråkigt. Fick lära mig att en cirkel var rund idag. Det hade jag inte kunnat trott!! Skämt åsido men är väldigt enkelt vilket nog är bra så man verkligen får hitta tillbaka till de simpla grunderna. Lätt att det försvinner när man jobbar med svåra saker.

Nu ska jag springa in och jobba några timmar innan min minihelg. Imorgon är min enda lediga dag från jobbet denna vecka så har endast skolan då. Dröm!!


I’ll give you all that you’ve given, one more time ignite the spark

Datum: 2016-08-17 Tid: 10:35:00 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Igår följde jag med Pernilla och Jenny till paddocken för jag skulle sitta upp på Lovely en kortis. Sprang lite med Cooper först på backen för jag ville se hur bakbenen rörde sig och han såg jämn ut. När jag hoppade upp tyckte också Jenny att han såg jämn ut. Bra bra! Hon sa att stelheten minskade när vi hade travat en stund så det är jättebra att han verkar bli normal igen i bakkärran! Stel kommer han alltid vara men just att han ska bli bättre och bättre desto mer han kommer igång. Det är gamla vanliga Cooper det! 
 
Hoppade sedan upp på Lovely en kortis och provade rida henne. Var bara 2012 jag gjorde det senast! Jenny vill att jag kanske ska rida henne någon gång i månaden så det skulle vara väldigt roligt komplement till Cooper. Hon är en superfin dressyrponny som kan det mesta och tycker det är lite roligare än min slöfock.

You lit the fire within me, our flame lights up the dark

Datum: 2016-08-16 Tid: 15:02:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Igår tog vi en liten längre tur och travade lite mer än tidigare. Han känns ganska bra men får fortfarande flytta rumpen i framförallt skritten. Hoppas det kommer bli bättre då vi börjar galoppera och han får komma igenom kroppen ordentligt. Tänkte prova det på torsdag då det är enda dagen jag inte jobbar den här veckan och har tid att gå till ridhuset. Vågar mig inte på att galoppera honom ute då han är livrädd för allt bara nu när vi skrittar och travar. Känns dumt att han ska hålla på att kasta sig fram och tillbaka samt tvärnita just för ryggens skull. Han börjar få lite mycket överskottsenergi! Jag har dragit ner på både havren och kraften för att han inte ska bli allt för galen i huvudet.

Då var man igång igen

Datum: 2016-08-16 Tid: 08:55:13 Kategori: Today Kommentarer: 3
Mina dagar för tillfället består av skola 10-15 och jobb 15.30/16-20. Lite väl körigt när Cooper ska få plats där också, men honom tar jag på kvällarna. Det mest jobbiga är att jag måste åka lite väl mycket bil. Bor ungefär mitt emellan jobb och skola vilket innebär att allt ligger åt olika håll och stallet ligger istället typ rakt in i landet om man ska se det som så, satt jag åker fram och tillbaka hit och dit i en triangel.
 
Det blev inte riktigt som planerat när skolstarten drog igång 2 veckor tidigare för min del med tanke på att detta är min sista jobbvecka. Får kämpa veckan ut för sedan blir det väldigt lugnt på jobbfronten. Då är det skola och Cooper som är viktigt! 
 
Det var tur att det blev som det blev med Cooper eftersom han ska ta det lugnt ungefär veckan ut. Passar alldeles lagomt för mig då jag inte skulle hinna med speciellt mycket mer!
 

Lugnare vecka för Cooper

Datum: 2016-08-15 Tid: 19:03:00 Kategori: C träning Kommentarer: 8
Cooper får ta det väldigt lugnt just nu eftersom han fick kotorna tillfixade. Fick order att ta det lugnt de första 5 passen ungefär så nu skrittar vi mest och travar litegrann. Han fick inte heller klättra och eftersom stallet är i princip uppe på ett berg så är det svårt att hitta vägar utan branta backar. Vi traskar runt på bilvägarna i närheten och bara tar det lugnt. Jobbar honom lång och låg i skritten och försöker få honom att arbeta normalt. Han skjuter gärna ut rumpan och ställer sig åt vänster i nacken som tidigare men det kommer nog ta ett tag innan han lär sig att det faktiskt går att arbeta rakt och "rätt" utan att det tar emot/gör ont, vilket det gjort tidigare. Bara vänja om honom helt enkelt. Han är i alla fall mjuk och fin så det här blir nog kanonbra! 
 

Now I need this feelin’ more than I need oxygen

Datum: 2016-08-15 Tid: 10:36:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma

Helgmys

Datum: 2016-08-14 Tid: 21:26:01 Kategori: Today Kommentarer: 13

Igår passade jag och Mattias på att mysa sista lediga dagen tillsammans innan jag börjar skolan imorgon. Började dagen med en sväng på Birsta för jag ville kolla på lite nya kläder och saker. Hittade inte speciellt mycket men en tröja, ett par jeans och en väska följde med hem. Mitt över dagen åkte jag till Cooper och tog en tur på honom innan jag mötte upp Mattias för ett gympass. På kvällen åkte vi iväg ett gäng och spelade frisbeegolf innan vi tillslut landade hemma. Vi hade planerat att bada och Mattias överraskade med jordgubbar och bubbel. Ingenting att klaga på faktiskt!! Avslutade dagen i soffan med godis, chips och dipp framför en film. Lagomt mysigt <3
 
Idag har jag varit ut på en motorcykeltur med mamma och pappa. Var medlemsmöte med klubben så vi var ett gäng som for iväg. När jag kom hem var det Coopers tur att få röra på sig innan det var dax för middag hos farmor och farfar.
 
Har varit överallt och ingenstans den här helgen känns det som men det har varit väldigt skönt samtidigt. Gjort en del saker men mest myst på! Det var behövligt inför den kommande veckan. Skola, jobb, stall och sedan ska det få plats sömn också. Lycka till!! 

Fredagkväll

Datum: 2016-08-12 Tid: 21:11:07 Kategori: Today Kommentarer: 8

Uppe i stallet nu på en snabbvisit för att ge Cooper lite mat och sedan har jag slängt på han ett täcke. Ska regna inatt så nu har han lite skydd.

Imorgon ska jag sitta upp på honom. Ska bli så spännande att rida :D

Jobbade 12 timmars pass idag så nu är jag ganska redo för att dega i soffan!


Tre låsta ländkotor, en låst halskota och låst käke - där har vi svaren på problemet

Datum: 2016-08-11 Tid: 16:32:01 Kategori: Today Kommentarer: 14
Dagens besök av kiropraktorn gick jättebra! Felen han hittade stämde helt och hållet överens med vad jag känt i ridningen. 
 
Det visade sig att Cooper hade tre kotor i länden som behövde knäckas till. Vilket jag hade på känn att det skulle vara, eller snarare hoppats på. På grund av det har han avlastat vänster bak och belastat vänster fram istället (vilket stämmer helt överens med vad känt i ridningen). Det hade även lett till att han hade en låsning i halsen upp mot nacken (kommer inte ihåg om det var första halskotan eller något likande) och även i käken, båda på vänstersidan. Jag fick känna och jämföra de olika sidorna och det kändes väldigt tydligt att han var assymetrisk. Ovanför ögonen "ploppar" det ut och in när de tuggar, typ som våra tinningar. På vänstersidan rörde det sig knappt där men efter han knäckt till käken en gång så var det likadan rörlighet på båda sidorna. Så fascinerande vad man kan göra!! 
 
Allt han sa och hittade kändes så logiskt för mig när jag analyserar problemen i ridningen. Jobbigt med vänster bakben så han belastar fram istället och att han gärna vill gå ställt åt vänster. Inte så konstigt när han haft låsningar och i princip inte kunnat. 
 
Nu har han "knäckts" tillbaka och kommer förhoppningsvis vara en helt annan häst att rida. Kiropraktorn sa nämligen att han nog haft detta i flera års tid och jag kopplade direkt till när vi bara haft honom kanske ett halvår och han gick omkull inne i sadelkammaren. Fråga mig inte vad han skulle in dit och göra. Golvet där inne är målat och därmed halt för en häst med broddar så han rent ut sagt tippade och låg och sprattlade som ett föl på sidan. Sedan om det har med det och göra eller om det är ännu längre tillbaka får vi aldrig svar på. Huvudsaken är att han förhoppningsvis är fit for fight igen! Ska bli så spännande att se hur han kommer bete sig! 
 

Galopp längst stranden

Datum: 2016-08-11 Tid: 08:43:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 9
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
Nu klockan 9 kommer kiropraktorn och kollar på Cooper. Ber till gud att han hittar något/det som ställer till problem för min lilla älskling <3

Klinker <3

Datum: 2016-08-10 Tid: 12:09:23 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 11
Det är skämmabort veckan för Cooper just nu! I söndags beställde jag hem detta träns och det kom redan igår?! Dundersnabb leverans!
 
Har bara haft ett träns nu under en tid och för inte alls länge sedan hade jag fyra stycken så det har känts lite tomt. Jag har letat efter ett till pullar men inte hittat något som fallit mig i smaken. De flesta jag hittat har haft vita sömmar och det har jag redan på mitt så känns onödigt att köpa ett till likadant. Har funderat på någon form av bling på nosgrimman eller klinker men finns ju knappt några att få tag på. I lördags satt jag och googlade på olika träns och det enda jag fick upp med klinker var detta. Jag funderade knappt något utan slog till på söndag. Var ändå ganska bra pris. 
 
Nu är det inte så mycket som behöver inhandlas till Cooper längre. Min lista börjar sakta men säkert prickas av. Bara en fårskinnspad kvar nu! Ska slå till på en Mattes men blir aldrig att jag är inne i stan då Equeen har öppet så då blir det lite svårare. 
 

Longering

Datum: 2016-08-09 Tid: 21:35:08 Kategori: C träning Kommentarer: 0

Dagens snygging fick snurra runt lite på en volt innan vi tog en promenad. Longerade mest i trav för hans galopp ser så klumpig ut. Hade honom inte inspänd då heller för bär han sig inte själv lär det inte bli så bra när jag spänner in honom. Traven var i alla fall fin så det är ju bra.

Imorgon får han vila och sedan kommer kiropraktorn på torsdag!


Två nya till Poop

Datum: 2016-08-09 Tid: 10:52:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 4
Detta fick följa hem från Hööks i lördags. En bred nackpadd och nytt ludd till nosgrimman. Den gamla var så ful och äcklig. Nackpadden ville jag mest bara köpa för att prova och sedan skadar det ju inte att fördela trycket bakom öronen. Känns inte som att han klagat på det smalare nackstycket men ska bli intressant och se hur han kommer fungera på detta under en tid. 

På torsdag så!

Datum: 2016-08-08 Tid: 21:36:45 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 5
På torsdag kommer en kiropraktor och knäcker och drar i Cooper!! Förhoppningsvis hittar han problemet annars får vi ta det ett steg längre. Känns otroligt skönt att jag fick tag i någon som kunde komma så pass fort så vi slipper dra på det så länge. Fick kontakt med en annan igår men hon kunde inte komma förrän om tre veckor så kändes lite tungt då eftersom jag inte vill rida och träna hårt på honom när han känns ofräsch. 
 
Idag skrittade vi ut i skogen och på vanliga grusvägen så han fick röra på sig lite. Han får ta det lugnt nu fram till torsdag så det blir kanon!
 

Två nya

Datum: 2016-08-08 Tid: 12:21:00 Kategori: Today Kommentarer: 9
Har gått och funderat ett tag på hur jag ska organisera min lilla hörna med alla produkter på ett snyggt sätt. Har tänkt köpa en genomskinlig sminklåda/hylla av något slag för att förvara allt sådant i men resterande borstar och produkter har bara fått legat i sminkväskan eller bara stått på hyllan. Det ser så rörigt ut och blir svårt att hålla rent och snyggt. 
 
Tänkte köpa mig nån form av burkar/lådor/korgar att lägga sakerna i och i förrgår när jag var på birsta gick jag runt och letade. Hittade lite småsaker men ville inte lägga hur mycket pengar som helst på en liten burk så jag drog vidare till IKEA istället där jag hittade dessa. En glasvas och en plåtkruka. Blev perfekta storlekar och nu är allt på sin plats. Billigt och bra! 
 
Nu ska jag bara hitta en sminkhylla så det går att göra lite snyggare på resterande del av hyllan som inte visas på bilden. Haha ;)

Hopptävling Timrå 7 augusti

Datum: 2016-08-07 Tid: 17:56:01 Kategori: C tävling Kommentarer: 19
 
Jahapp... Vi kom till fjärde hindret idag igen. Känns så himla tråkigt och jag känner mest för att sälja hästen till någon som kan rida för jag verkar uppenbarligen inte kunna det. Samtidigt som jag vet att vi kan plus att Cooper inte känns 100% fräsch vilket ställer till det för oss.
 
Som jag sagt tidigare så tar han kortare steg med vänster bak och det har börjat visa sig tydligt i galoppen genom att han inte orkar bära sig. I höger galopp tar han korta språng och på snedden för att slippa ta i med benet och i vänster galopp går det lite väl fort för han orkar inte runda sig och arbeta. Så kort och gott kan jag säga att han lyssnade varken framåt eller tillbaka på banan idag. På framhoppningen var han faktiskt duktig och hoppade snällt men där behövde jag inte det där lilla extra som behövs på banan. På banan blir han lite små lurig och spänd så jag måste vara ganska "på" samtidigt som jag inte får vara för "på". 
 
Vi fick ett stopp på första hindret och det var både mitt och hans fel. Jag var för "på" och då sa han emot genom att tvärnita mitt i hindret istället för att hoppa av lite större som han antagligen skulle gjort om vi tränade. Tvåan hoppade han utan problem och trean fick vi ett stopp på. Vet inte riktigt vad som hände där, jag backade säkert av lite för mycket då det var en riktigt maxad oxer, lite för maxad nästan enligt mig. Men när vi kom igen hoppade han jättefint (första bilden). Därefter kom vi till fyran som var ett räcke snett igenom och jag försökte trycka på honom men han stannade 3-5 meter innan hindret och sa bara nej jag tänker inte. Bankade lite på honom framför och då reste han på sig och tänkte hoppa stillastående. Då tänkte jag faktiskt att han kanske inte dummar sig utan att han faktiskt försöker men det går inte. Kom en gång till och då hoppade han. 
 
Eftersom hans i alla fall ena bakben inte orkar så får vi ingen bra galopp och därmed ingen bra rytm vilket leder till att han blir av och på hela tiden plus att när jag ber honom att gå fram så vill han inte och när jag ber honom ta tillbaka så vill han inte heller. Han springer bara på i sitt tempo. 
 
Jag har funderat så mycket på vad alla stopp beror på. Är det jag som är otroligt dålig på att tävlingsrida eller Cooper som inte vill? Nu är jag nästan 100% säker på att det är på grund av nånting i hans kropp som hindrar honom från att prestera. Han ska kollas upp så fort som möjligt av en kiropraktor och förhoppningsvis hittar hon något annars är det veterinären nästa!

Jaha snart börjar skolan då

Datum: 2016-08-07 Tid: 17:31:07 Kategori: Today Kommentarer: 3
Här har man suttit i godan ro och trott man börjar skolan sista veckan i augusti. Men så går man in och registerar sig överallt där det måste göras och sedan ser man att det är upprop den 15e augusti. Det är om 8 dagar det ja! Men vad hääääärligt!!!! 
 
Visserligen är det en frivillig kurs i två veckor så riktiga skolan början den 29e men det är väl lika bra att köra på. Är en mattekurs så kan ju vara bra att fräscha upp minnet då jag inte ens kan 1+1 längre. Bara att kämpa på! Får ta vara på denna vecka jag har kvar nu då. Tur jag bara jobbar 4 dagar!
 
Hade inte suttit fel om man läste på den där nivån haha!

Landat i soffan för en stund

Datum: 2016-08-06 Tid: 20:49:31 Kategori: Today Kommentarer: 7

Nu har jag landat i soffan tillsammans med min flickvännensdag-present jag fick i måndags ;) Blir bara här en stund innan det är dax att åka iväg igen. ChaffisMy!

Idag har jag alltså varit lite chafför åt Mattias, hans kompis och mamma. Där emellan har jag varit en sväng på birsta och köpt två saker till mig och två saker till Cooper. Mer om de någon annan gång! Har också varit i stallet där jag kom hem ifrån nyss. Cooper blev riden och duschad så han är redo för tävling imorgon!

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt innan bilen rullar iväg igen!


Be here now

Datum: 2016-08-05 Tid: 20:49:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 13
Favoritlåten sedan en vecka tillbaka. Sjuukt bra! Passar både till mys och fest. Hardstyle <3

Fredag

Datum: 2016-08-05 Tid: 15:46:15 Kategori: Today Kommentarer: 4
Startade dagen tidigt med att jag åkte iväg till stallet till 9. Red i ridhuset och Cooper var ganska fin. Tycker han är väldigt fin i traven även fast jag inte pressar honom, lyfter fint fram och är snygg. Galoppen vill jag inte ens prata om. Stod bara upp och lät honom lulla på längre och lägre så han kom igenom kroppen men inte mer än så. Ska få tag i en kiropraktor som kan kika på honom. 
 
Efter stallet stannade jag till på gymmet en snabbis. Körde lite rygg och biceps men vågar inte göra så mycket då min axel inte är 100% bra. Onödigt att göra det värre istället för att låta den läka ut. 
 
När jag kom hem tog jag en promenad på 5,5km. Det där jäkla pokémonspelet ni vet ;)
 
Nu ikväll ska vi åka till farmor och farfar för pappas moster och man är här. Mer än så lär inte hända! 
 

Två hästar

Datum: 2016-08-04 Tid: 20:36:54 Kategori: C träning Kommentarer: 3

Cooper fick sig ett dressyrpass i ridhuset. Han var väldigt fin i traven och hade inga större problem med bakbenet som kärvar. Det visade sig mer i galoppen där han inte riktigt vill sätta sig på det. Annars hade jag en väldigt bra känsla mot tidigare!

PC fick sig en tur till travbanan. Från början var han helt stum i munnen så fick sitta och lirka. Stadig kontakt på ena tygeln och sedan leda med andra. Han släppte mer och mer och tillslut blev han ganska mjuk i munnen. Då ville han istället släppa på kontakten så då fick jag jobba med det. Ska gå till ridhuset imorgon och se hur han är då. Blir nog sista gången jag rider honom för den här gången.


The past is over now, you're free to clear your mind

Datum: 2016-08-04 Tid: 11:52:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 11
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
Veckans andra och sista jobbdag idag. En riktigt hård vecka på två dagar. Väldigt skönt att få ha det lite slappt också så man får leva lite. Tyvärr verkar inte vädret se ut att vara på min sida i helgen men vi får hoppas på det bästa! Ser ut som det ska vara fint på söndag och det är huvudsaken för då är det tävling. 

Gårdagens hoppträning

Datum: 2016-08-03 Tid: 20:17:09 Kategori: C träning Kommentarer: 12
Som tidigare nämnt gick träningen både bra och dåligt. Han var lite trött samtidigt som han var lite spänd på grund av att det regnade och hade regnat rejält och underlaget var lerigt och blött. Inte favoriten om porslinshästen får bestämma. I och med det lyssnade han inte lika kvick när jag bad honom att gå framåt samtidigt som när han väl sprang på tog han bettet när jag ville bromsa. Svår balansgång. 
 
Allt började bra och han hoppade bra och jag la honom bra på hindrena. Det kluriga var en linje med fem eller fyra galoppsprång mellan som jag inte fick till till 100%. Jag tyckte aldrig att det blev något bra avstånd och blev antingen stort eller trångt ut. 
 
När vi kom mot slutet chabblade jag till det på ena oxern. Kände att det verkligen inte gick. När jag kände att vi kom konstigt så både tog jag i honom samtidigt som jag drev på. Vad ska han tro då? Han stannade varje gång jag gjorde sådär och det var inte mer än rätt! 
 
När jag känner att vi inte får ett bra läge så ska jag DRIVA inte sitta och plocka upp honom. Vet inte vad jag fått det ifrån. Han hoppar ju om jag lägger honom rätt så förstår inte hur svårt det ska vara. När jag väl drev istället för att ge dubbla signaler så hoppade han jättefint. 
 
Dåligt av mig men det löstes tillslut. På tävlingen ska jag DRIVA fram till hindret och ingenting annat! 
 
PS. visst ser det lerigt och härligt ut? ;) Stod och smörjde grejerna i närmare 2 timmar idag haha!

Han försöker och jag förstör

Datum: 2016-08-02 Tid: 21:53:48 Kategori: Today Kommentarer: 4

Dagens hoppträning går att sammanfatta ganska enkelt. Hästen gjorde det han skulle och var duktig medans ryttaren red som en kratta och chabblade till det flertalet gånger. Blir så arg och besviken på mig själv. Jag vet vad jag ska göra men ändå gör jag tvärt om. Hur svårt ska det vara!!!

Nu ska jag sova på saken så berättar jag mer imorgon.


Dive in deep into the ocean

Datum: 2016-08-02 Tid: 10:58:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma

Bommar bommar bommar

Datum: 2016-08-01 Tid: 18:55:14 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Hemma igen efter ett par timmar i stallet. Började rida Cooper som fick jobba över galoppbommar. Hade tre bommar på en linje med två respektive ett galoppsprång mellan plus en på medellinjen som vi jobbade byten över. Fokuserade på att ha honom rak hela tiden. Hans vänstra bakben spökar så i höger galopp har han svårare att länga ut sprången plus att i hörn/svängar/volter så bär han sig inte lika bra. I vänster galopp istället har han svårare att sätta under vänster bakben och därför ramlar han gärna ut i hörn/svängar/volter. Bara att jobba med det där bakbenet hela tiden och inte låta honom komma undan. Märker av det redan i skritten, när han skjuter ut rumpan behöver jag bara peta lite så flyttar han tillbaka så han vet nog hur han ska gå men att det tar emot. 
 
Över bommarna gick det i alla fall jättebra. Bytena satt bra efter ett tag men han blev så himla taggad och var lite svår att kontrollera. 
 
Därefter var det Pecets tur och vi gick iväg och utforskade vägen mot lilla Bandsjön. Ville bara kika lite hur vägen var för trodde det skulle vara lite klurigt att ta sig fram men det var hur lätt som helst. Var bara en stig att följa sen var man framme. Gick inte hela vägen utan bara halvvägs ungefär tills jag kände igen mig då jag gått från andra hållet tidigare. Ska ta Cooper på en tur dit! 
 

Kära måndag

Datum: 2016-08-01 Tid: 11:14:44 Kategori: Today Kommentarer: 7
Då var äntligen måndagen här! Känns så skönt att den värsta jobbhelgen för sommaren nu ligger bakom mig istället för framför. Denna måndag innebär ledighet för mig och jag ska försöka göra något bra av den. Är fint väder så just nu befinner jag mig ute i solen och tänkte stanna här ett tag till. Under dagen ska två hästar ridas, Cooper och Pecet. Skulle också vilja gymma och kanske gå på en promenad pokémonjakt. Bada hade inte heller suttit fel om det nu inte vore för att det är måndag och de flesta jobbar. Men nu ska jag fortsätta njuta i solen innan alla måsten tränger sig på!
 
Vad gör ni denna måndag? 
 
 

RSS 2.0