Bommar bommar bommar

Hemma igen efter ett par timmar i stallet. Började rida Cooper som fick jobba över galoppbommar. Hade tre bommar på en linje med två respektive ett galoppsprång mellan plus en på medellinjen som vi jobbade byten över. Fokuserade på att ha honom rak hela tiden. Hans vänstra bakben spökar så i höger galopp har han svårare att länga ut sprången plus att i hörn/svängar/volter så bär han sig inte lika bra. I vänster galopp istället har han svårare att sätta under vänster bakben och därför ramlar han gärna ut i hörn/svängar/volter. Bara att jobba med det där bakbenet hela tiden och inte låta honom komma undan. Märker av det redan i skritten, när han skjuter ut rumpan behöver jag bara peta lite så flyttar han tillbaka så han vet nog hur han ska gå men att det tar emot. 
 
Över bommarna gick det i alla fall jättebra. Bytena satt bra efter ett tag men han blev så himla taggad och var lite svår att kontrollera. 
 
Därefter var det Pecets tur och vi gick iväg och utforskade vägen mot lilla Bandsjön. Ville bara kika lite hur vägen var för trodde det skulle vara lite klurigt att ta sig fram men det var hur lätt som helst. Var bara en stig att följa sen var man framme. Gick inte hela vägen utan bara halvvägs ungefär tills jag kände igen mig då jag gått från andra hållet tidigare. Ska ta Cooper på en tur dit! 
 

Kommentarer
Sara Ekman

Bra övning! :)

Svar: Verkligen :)
My Nordqvist

Tid: 19:40:42
Datum: 2016-08-01
Hemsida: http://aamaziing.blogg.se/
Gabriella

Såå himla fin!!

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 20:56:46
Datum: 2016-08-01
Hemsida: http://gabriellasigfridsson.devote.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: