Promenad med hunden

Datum: 2016-02-28 Tid: 15:55:56 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 22
Efter jag jobbat på tävlingen åkte jag och tog en promenad med Cooper i det någorlunda varma vädret. Han fick gå naken och jag tror det uppskattades! Vi gick mot travbanan och rätt som det var började han plocka pinnar i snödrivorna. Snacka om att leva upp till att vara en hund till 100%. Två långa pinnar bar han på ganska länge också. När vi vände och gick hem igen tog han upp den första pinnen som han hade släppt på ditvägen. Bar på den en stund innan han tuggade på den och tyckte den inte var allt för god. 
 
Därefter fick han åka ut i hagen igen. En slappdag för honom, det är han värd!

Godmorgon söndag!

Datum: 2016-02-28 Tid: 08:03:03 Kategori: Today Kommentarer: 0
Godmorgon! Jag somnade redan vid halv 11 igår och vaknade för ett tag sedan. Inte ofta man vaknar strax efter 7 på en söndagmorgon och framförallt inte pigg. Skulle egentligen ut igår men jag ställde in. Skönare att vara lagomt pigg istället för halvt död efter en utekväll nu när jag ska iväg och jobba på tävlingen om en timme. 
 
Igår eftermiddag var jag, mamma, pappa och några kompisar på Himlabadet på relaxen. Satt och dog i bastuarna, badade i bubbelpooler och åt middag. Avslutade kvällen med att vi åkte hem till två av dom vi var med och kollade på melodifestivalen. Därefter hem och sova för då var kroppen lagomt trött. 
 
Idag händer inget speciellt. Är flaggare i 90/1m för storhäst på tävlingen idag. Därefter blir det lugnt. Ska träna ikväll och det är väl det som jag vet händer. Vad gör ni en söndag som denna? 
 

Tävling Timrå 27 februari

Datum: 2016-02-27 Tid: 15:43:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 2
Var tvungen att ta med känguruskuttet! 
 
LD - 0 fel
Upplägget på framhoppningen var att rulla på länge i galopp för att få igång hela hans kropp. Gjorde små ökningar och samlingar. Därefter rullade vi på lilla innan vi tog räcket ett par gånger. Superduktig var han! Han fick skritta en stund och avslutade framhoppningen med att hoppa oxern ett par gånger. 
 
På banan skrittade vi runt och tittade på de flesta hindrena innan ekipaget innan var klar då vi galopperade runt på en volt. Tog ganska många varv för att förhoppningvis få honom avslappnad. Därefter var det bara att rida på ettan. Han tvekade en del men jag tröck på rejält så han kom över. Därefter gick allt finemang. Han hoppade kalasfint och skötte sig jättebra! På fyran (känguruhoppet) kom vi på ett halvsprång så jag beslutade att trycka av honom ganska tidigt. Hängde dock knappt med själv haha! 
 
Känns väldigt skönt att vi kom runt och ännu roligare att vi var felfri och även hade bäst tid. Visserligen är det bara clear round men ändå! Vi vet att han kan iallfall! :)

Kung idag!

Datum: 2016-02-27 Tid: 12:38:27 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Idag skötte vi oss båda och kom runt banan utan större bekymmer. Härligt! Får hoppas att detta håller i sig nu!

Fredagsmys

Datum: 2016-02-26 Tid: 21:48:34 Kategori: Today Kommentarer: 0
Var väldigt skönt att gå på helg idag! Skoldagen var ganska seg så timmarna och minutrarna räknades ner redan från start. När vi äntligen fick sluta åkte jag hem och packade ihop lite grejer innan jag åkte vidare till gymmet. Har inte kunnat gymmat på ett par veckor för att jag tappade mitt gymkort någonstans mellan huset och bilen, vilket endast kan betyda att det ligger under bron. Köpte ett nytt i onsdags så nu är det bara att sätta igång igen! Körde ett lättare benpass för att inte vara död i benen till tävlingen imorgon. 
 
Efter gymmet åkte jag till stallet och fixade det mesta inför tävlingen innan jag red ut en sväng. Därefter vidare till ridskolan där jag hjälpte till att bygga banan. Landade hemma halv 8 ungefär. 
 
Annars nu ikväll så har jag glott på hockey. Timrå måste vinna för att ta sig vidare vilket dom lyckades med idag. Från 0-2 kom de tillbaka och matchen slutade 3-2. Bra bra! Bara en match till att vinna nu!
 
Nu ska jag ta och slänga mig in i duschen innan det är sängdax om ett tag. Har ju ändå sovmorgon till 7 imorgon. Rena lyxen när det är tävling! ;)
 

FlirtaN

Datum: 2016-02-26 Tid: 10:25:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1

Those shadows they will fade, heaven is one step away

Datum: 2016-02-25 Tid: 10:18:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
 

Morgonpass

Datum: 2016-02-24 Tid: 16:01:00 Kategori: C träning Kommentarer: 12
Var upp till stallet imorse och Cooper fick sig ett morgonpass. Tog fram tre travbommar på böjt spår och tre galoppbommar på rakt spår. Han kändes mjuk i uppvärmningen men tog inget bra stöd på bettet. Han ville korta halsen och när jag längde tyglarna litegrann för att han skulle länga sig så släppte han istället. Jobbade med volter och tempoväxlingar och bara efter ett par minuter blev han lugnare i munnen och tog ett bra stöd på bettet. 
 
I galoppen fick han mest bara rulla på och sträcka ut sig eftersom han gick ganska mycket samlat igår. Över galoppbommarna fick han göra ett byte över sista och det fixade han också bra. Red inte speciellt länge fast han blev ändå väldigt svettig. Ville inte trötta ut musklerna allt för mycket inför hoppningen imorgon. Avslutade därför ganska fort och han fick rulla på litegrann över travbommarna bara för att verkligen slappna av och arbeta aktivt. Han fick en längre steglängd, märks så tydligt på honom för då slår han i fram och bakskorna. Nu är vi redo inför hoppning imorgon! :D
 

Take back the words that will break down my world

Datum: 2016-02-24 Tid: 10:05:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Min duktiga kille

Datum: 2016-02-23 Tid: 22:05:17 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Tycker nästan att det går bra hela tiden nu när vi tragglar på i ridhuset. Han gör allt bättre och bättre för varje gång. Idag gjorde han flera klockrena skänkelvikningar! Visserligen bara på halva diagonaler men det är för att han inte har styrkan än. Det går bra till hälften och sedan behöver man pusha ganska mycket extra. Hade även en bom på medellinjen som vi gjorde byten över och de satt också som en smäck. Största problemet nu är mer att han skjuter iväg innan bommen så jag hinner knappt med mig. Där måste jag verkligen vara noggrann med vägen och även om det går fort får jag inte låta honom springa dit han vill, utan rak innan bommen och rak efter bommen. Nu blir det mer rak innan bommen och snett iväg åt något av hållen efter bommen. 
 
Imorgon tänkte jag ha travbommar och galoppbommar på marken. Förbereda inför hoppträning på torsdag!
 
Han gillade inte idén att posa när svetten rann och det var skum överallt! 

En bra tisdag

Datum: 2016-02-23 Tid: 16:02:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Började dagen med ett matteprov som kändes väldigt bra. Vi har missat de tre senaste lektionerna för läraren varit sjuk och kan inte direkt påstå att jag pluggat ihjäl mig hemma istället. Gjorde ett försök att titta igenom kapitlet igår men inte mer än så. Kändes alltså väldigt bra när jag tror jag jag lyckats med varenda uppgift! Lär säkert få nått fel här och där men man kan alltid hoppas på det bästa. 
 
Om två timmar ska jag iväg till ridskolan för att ha årsmöte med ungdomssektionen. Varje årsmöte de senaste åren har jag och andra sagt att vi ska gå ur styrelsen men det har aldrig lyckats blivit så. Fast i år kommer det bli av och vi får lämna över till en ny styrelse. 
 
Åker till Cooper ikväll efter mötet. Ridhuset är bokat hela kvällen utom 19-20 så får se till att jag lyckas pricka in den timmen. Samma gamla dressyrjobb med honom idag. Vi tragglar på!
 

If we lose our way we'll follow the light

Datum: 2016-02-22 Tid: 16:48:48 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma

Värre dagar får man leta efter

Datum: 2016-02-22 Tid: 10:16:26 Kategori: Today Kommentarer: 1
Alltså visst, det är inte roligt att sitta på skolan hela dagarna. Men det är fasiken inte roligt att komma till skolan för att ha en lektion och sedan få reda på att den är inställd. Vad gör man nu då resten av dagen? Klockan är 10 och jag har varit igång i 2 timmar och har ingen aning om vad jag ska göra nu. Jag sitter mest bara rakt upp och ner och glor på TVn eller datorn och det finns nog inget värre än att göra det dag ut och dag in. Otroligt ovärda dagar. 
 
Ja senare i eftermiddag ska Cooper motioneras men tills dess får jag väl sitta och glo i taket!
 

Kroppen sa upp sig

Datum: 2016-02-21 Tid: 20:11:23 Kategori: Today Kommentarer: 0
Efter en timmes mysig skrittur på Cooper och en timmes träningspass sitter jag äntligen i soffan! Kroppen sa upp sig totalt på passet, som tur var var jag inte ensam om det! Vurpan i trappen kändes i vissa kroppsdelar och på det fanns det heller ingen luft i lokalen så alla höll på att dö av syrebrist typ, haha! 
 
Men nu sitter jag här och inväntar Mattias. Sedan blir det att däcka i sängen för nu är jag trött!

Don't try this at home: Ramla ner för en trappa

Datum: 2016-02-21 Tid: 10:03:32 Kategori: Today Kommentarer: 4
Idag vaknade jag pigg och kry vid 9. Samma visa gällde dock inte igår då jag snarare vaknade vid 12 och det kändes som någon kört över min högra del av kroppen. Varför var det så då? Jo jag var på fest, riktigt kul var det! Men en sak som ingen borde prova att göra som jag gjorde var att ramla ner för en trapp. Inte en liten trapp utan en inomhustrapp som går upp till andra våningen. Först var jag påväg upp och sen var jag påväg ner, har ingen aning om vad som hände. Det kändes i kroppen iallfalll och jag är blåslagen på högra delen av kroppen så lär varit den sidan som fick ta alla smällar på kanterna. 
 
En rolig kväll som avslutades med att jag, Mattias, Anna och Erik skulle gå hem till mig och sova. Vi satt och åt mackor och diskuterade politik.
 
När vi vaknade fixade mamma pannkakor och därefter satt vi och kollade på film i soffan i väntan på att klockan skulle bli så pass mycket för att köra bil igen.
 
Idag är jag inte lika seg i kroppen så idag blir det en skönare dag. Cooper ska ridas och sedan får vi se! 
 
Bästa fikat efter kvart över 3. Vadå efter?!?!

En sak in, sex stycken ut

Datum: 2016-02-20 Tid: 10:45:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Har äntligen fått iväg lite av Coopers grejer, tre schabrak, två träns och ett par benskydd. Har även lite andra saker som jag skulle vilja få iväg för att sedan kunna köpa nytt. Någon som behöver benskydd, schabrak eller något?? Har sagt till mig själv att jag ska vänta med att köpa nytt innan jag sålt iväg vissa grejer. Vill köpa en ny förbygel men väntar med att köpa det tills min nuvarande förbygel är såld. 
 
Nu har jag iallafall införskaffat mig ett par veredus skydd. Har velat haft sådanna jättelänge men har velat lite fram och tillbaka. Hittade ett par begagnat för ett överkomligt pris så då slog jag till! Var orolig att de skulle bli för smala men de satt perfekt! 
 
 

Fredagspass

Datum: 2016-02-19 Tid: 19:40:39 Kategori: C träning Kommentarer: 6
Ett dressyrpass till fick herrn genomlida idag. I traven och skritten fokuserade vi på sidvärtsrörelser. I skritten, skänkelvikningar, öppnor och slutor. I traven endast skänkelvikningar. Börjar bli helt okej nu tycker jag. Vi jobbar vidare på det! Öppnorna och slutorna försöker vi befästa riktigt i skritten. De är helt okej också men han tvärar lite väl mycket, men ser det som positivt för då är det bara att försöka minska det senare. Galopparbetet var byten över en bom. Gick väldigt bra faktiskt. Dock drog han iväg vissa gånger och ibland gjorde han nått byte själv innan bommen och lite andra konstiga fasoner. Men avslutade bra iallafall!
 
Imorgon får han en välförtjänt vila innan vi sätter igång inför tävlingen nästa helg!
 

Blod på tungan

Datum: 2016-02-19 Tid: 12:30:28 Kategori: C fotografering Kommentarer: 11
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Någon verkade ha bitit sig i tungan sist jag hade kameran med och han självklart skulle dricka - och tungan åker ut - haha! 

Markarbete igår och galopp idag

Datum: 2016-02-18 Tid: 19:46:36 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Igår var planen att ha en bom att göra byten över. Blev ungefär det jag hade tänkt mig fast ändå lite annorlunda. Var en annan häst i ridhuset när jag kom dit och de hade fyra kavalettibommar och ett litet sockerbitshinder på meddelinjen. Tjejen tömkörde hästen och den är även ganska kickig av sig så man får hålla rejält avstånd. 
 
Vi höll oss på varsin sida från början och jag tycker inte det är det mest ultimata att snurra runt på en volt konstant i uppvärmningen utan jag vill kunna variera lite. Han var lite småstretig så jag försökte länga ut halsen på honom. Red litegrann över kavalettin som var framplockad och då kom han igång mer. Rullade också på i galopp på volt över lilla hindret. 
 
När den andra hästen gick ut började vi med bytena. Försökte tänka på samma sak som på senaste hoppträningen, att jag ska vara övertydlig. Han bytte i princip varje gång och då blev det väldigt många skutt vi gjorde. Han blev väldigt taggad och vissa gånger drog han iväg innan och jag hade ingen chans att hålla tilbaka. Försökte därför samla mycket innan för att han skulle lyssna på mig och inte skena över hindret. 
 
Superfin och svettig blev han minsann! Så idag istället gick vi ut och rullade på i galopp på långa vägar. Min favoritväg som jag inte ridit på sedan snön kom är skottad så nu kan vi gå dit igen :D Kilometerlång väg med uppför och nedför och framförallt två branta backar. Perfekt!
 

You won't be there but you'll still be in my heart

Datum: 2016-02-18 Tid: 10:04:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
 

I found my way back but now I'm lost again

Datum: 2016-02-17 Tid: 10:21:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2

Fin dressyrkille idag!

Datum: 2016-02-16 Tid: 19:59:38 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag var min kille hur fin som helst! Vet inte vart det kom ifrån eftersom han vilade i söndags och vi skrittade på långa tyglar igår. Han var en räserkalle och supermjuk i kroppen. Fick kämpa för att få honom tillbaka och framförallt gå någon form av långsamt i galoppen och inte kanonkulegalopp. Försökte ändå behålla tempot istället för att backa tillbaka honom när han väl bjuder framåt själv. 
 
Jobbade skänkelvikningar och det gick superbra. Ibland tvärade han mer än vad han gick framåt. Väldigt positivt att de satt så bra ändå. Måste verkligen befästa de där nu, inte långt kvar tror jag! Mest styrkan att han ska orka tvära långa sträckor, korta är inga problem men en hel diagonal tär på honom och då tappar han tempot. 
 
I galoppen jobbade vi lite förvänd galopp. Han var ganska stark och ville mest bara tuta och köra framåt så det var svårare med samlingarna. Därför gick jag in på minivolter för att få en liten extra broms. I höger galopp blev det näst intill piruetter, med lite mer bakbensaktivitet och högre i fronten skulle det vara snyggt, hehe!
 
Mycket nöjd över min snygging idag. Imorgon tänkte jag mig någon form av bom och jobba galoppombyten. Det är också en sak som ska befästas. Kämpat med det lite för länge nu kan jag tycka. Så går det när man har en ponny med virrhuvud!
 

När det inte blir som man tänkt

Datum: 2016-02-16 Tid: 09:46:46 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
När han ser hur man mår och håller på att kväva mig med pussar. Bara att inse att jag inte behöver någon annan i mitt liv när jag har honom.

Glad alla ❤ dag

Datum: 2016-02-14 Tid: 13:53:27 Kategori: Today Kommentarer: 4
En väldigt lugn söndag för mig. Var i stallet tidigt och släppte ut hästarna, annars har jag bara varit hemma och latat mig. Får se vad som händer senare.

Vad har ni för er idag? :)

Tävling Härnösand 13 februari

Datum: 2016-02-13 Tid: 13:31:52 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Så här såg det ut på framhoppningen. En suuuuuuuuuuuuuuuperfin Cooper och då menar jag verkligen superfin! Sög tag i hindrena och hoppade verkligen kalasbra och var jättetaggad. Likande som han var i onsdags. Allt kändes så himla bra helt enkelt!
....och såhär såg det ut på banan. Det säger väl sig självt. Jag har ingen aning om vad som egentligen hände. Det kändes som han blev var rädd för personerna bredvid hindret, kan även reagerat på flaggan men den var bakom honom. Även hindret som är till höger i bild med utstickande infångare kan det varit. Eller det jag tror är det troligaste och det är att jag måste ge någon signal. Jag känner mig inte speciellt nervös eller så. Visst är man litegrann men tycker inte det är någon skillnad mot för framhoppningen. Dock behövs det ju så lite. 
 
I alla fall. Han stannade en gång på ettan vilket är det på bilden. Sedan hoppade han det och mot tvåan reagerade han igen på samma område (personerna, hindret osv) och jag lyckades inte få honom att fokusera på mig och då stannade han även på tvåan. Jag la en snabb volt direkt för att få en kort väg till hindret men nä han hade bestämt sig redan. 
 
Det är så himlans tråkigt att det blir såhär. Antingen felfritt eller uteslutning. Finns det inget däremellan? Jag som hoppades på en bra runda idag för att hoppa LC på hemmatävlingen nästa vecka. Men det får bli en LD där med!

Kom en hund in från hörnet

Datum: 2016-02-13 Tid: 10:09:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Roligaste bilden med en Malte flygandes i hörnet haha! Det är Carros hund och han ville mer än gärna busa med Cooper heeeela tiden! Malte slängde sig efter honom flera gånger när vi kom nära och ibland reagerade han men mest var han fokuserad på mig så det kändes bra. Bra med sådan miljöträning då det kan inträffa på tävling också! Men inte första gången han har hundar runt om sig i ridhuset, har hänt många gånger haha!

Hoppträningen i onsdags

Datum: 2016-02-12 Tid: 19:22:29 Kategori: C träning Kommentarer: 2
 
Detta var våran övning i onsdags. Ingen höjdhoppning utan mer markarbete, men väldigt nyttigt! Red olika vägar och långa banor. Jag behövde vara noggrann och fick inte slarva vilket inte är ovanligt att jag gör. Fick även vara väldigt övertydlig för att Cooper skulle landa i rätt galopp för det hade han inte alls någon lust med i början. 
 
Han var hur taggad som helst och sög verkligen tag i hindrena. När jag tittar efteråt på filmen ser det inte ut att gå speciellt fort, men uppifrån ryggen kände jag verkligen hur han sökte hinder hela tiden och ville bara dra iväg över dom! Fick samla en del och få honom att vänta på mig istället för att bara dra. När han väl ökat farten och "dragit" så blir han väldigt stark och jag måste hitta något mellanläge där, pigg och taggad men inte stark. 
 
När vi avslutade var han superfin och då satt bytena över hindren och han lyssnade bra på mig. Superduktiga killen!
 
Imorgon är det tävling och jag känner mig smånervös bara för att det gick så pass bra på träningen och vill att det ska gå minst lika bra på tävlingen!

Taggad ponny

Datum: 2016-02-10 Tid: 22:44:19 Kategori: C träning Kommentarer: 13
Idag var det en riktigt taggad häst som jag satt på. Han tog tag i varenda hinder och rätt som det var drog han iväg efteråt. Stark som tusan haha! Jättekul att han var taggad så ser det bara positivt :) 

Berättar mer imorgon för nu --> sova

Lastbilar är väl inget farligt, men snöhögar går inte att lita på!

Datum: 2016-02-10 Tid: 18:03:29 Kategori: C träning Kommentarer: 6
En måttligt sur häst som fick gå ut i hagen efter ridturen medans jag mockade, istället för att gå in och äta!
 
Gårdagens plan var att ta en lugnare uteritt i alla gångarter. Blev dock inte så lugnt.. Han fick galoppera upp för en lång backe och trava en bit innan vi vände och gick tillbaka. På hemvägen var han överladdad och då passade jag på att göra lite enkla byten. Fokus var då att hålla honom rak för han flög gärna åt alla håll och kanter. Som avslut drev jag på rejält och då fanns det inget stopp länge haha! Men är bara för mig att hålla mig lugnt och bromsa försiktigt så bryter han av sakta med säkert.
 
Precis innan stallet håller dom på att avverka träd och precis då stod timmerbilen mitt i vägen och vi kom inte förbi. Tänkte ta en annan väg genom skogen och då fick han traska en bit i djupsnön innan jag märkte att de hade avverkat där med och stigen var borta. Var bara att gå tillbaka då och Cooper kunde absolut inte vänta på att lastbilen var klar för han snurrade runt och hade sig. Då fick han gå i diket där det var en hel del snö om man säger så. Men han hade hets och ville bara hem. Varför ska man vara rädd för lastbilar liksom? Men snöhögar däremot, dom kan man bli jagad av!!!  

Tar en paus från pluggandet

Datum: 2016-02-10 Tid: 11:15:16 Kategori: Today Kommentarer: 3
Engelskainlämning idag. Svenskaredovisning imorgon. Engelskaseminarium på fredag. Historiaredovisning på fredag. Historiainlämning på söndag. 
 
Jag har det jag gör om vi säger så. Ingenting är helt klart heller utan vissa saker är halvklara och andra inte ens började på. Har lagt en timme på att bara kontrollerat grammatik och stavning på engelskan och då har jag fortfarande ett avslut att skriva. Redovisningen på fredag fick vi reda på igår också så det känns jätteroligt. Längtar tills denna vecka är slut och allt är över!
 
Ikväll ska vi hoppträna för Carro vilket känns väldigt skönt för då slapp jag åka till Cooper nu på morgonen för då hade jag verkligen inte hunnit plugga. Ibland är det tur att man börjar klockan 3! 
 
 
 
 
 
 

Klart man blundar på bild!

Datum: 2016-02-08 Tid: 19:15:15 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Dagens Poop iklädd dressyrutrustningen och redo för ett pass i ridhuset. 
 
Red ett ganska simpelt pass för var en till häst i ridhuset som kan sparkas och försökte passa oss för den. Red en bit innanför spåret som uppvärmning och flyttade honom hit och dit. Övergångar, tempoväxlingar, ryggning, skänkelvikningar, förvänd galopp m.m. När den andra hästen gick ut gjorde jag ett par enkla byten och mer samlad galopp. Svettig och dregglig blev han. Som vanligt då haha! 
 
Resten av veckan blir lite lugn för ska hoppträna på onsdag och tävling på lördag och vet inte om jag kan få till med vila där emellan. Därför får han gå lugare dagarna mellan istället.

Kroppen har sagt upp sig på obestämd tid

Datum: 2016-02-07 Tid: 21:25:51 Kategori: Today Kommentarer: 1
Efter långa dagar med flera timmars resanden hit och dit, som sedan avslutades igår med förfest hos mig innan krogen, har gjort att kroppen inte riktigt tycker om vad min hjärna planerat. I fredags skulle tåget gå 18.18 men blev försenat en timme och därefter minut efter minut så tillslut gick det 19.40. Var framme i Umeå 22.30 och då kom min kusin och mötte upp mig, sedan var det soffhäng fram till 1 på natten.
 
Lördagen började med att vakna halv 7 och tagga inför prov hela dagen. Fyra olika delprov och inget gick bra så lär inte klara det. 2000kr som skolan kastat bort på mig haha! Hade turen att Jenniefers pappa kom och hämtade oss så blev en biltur hem igen från Umeå. 
 
Väl framme hemma kastade jag mig in i duschen och strax därefter kom hela gänget som skulle förfesta hos mig. Ja allt det var väl som det brukar vara när det gället förfester. Kul hade vi iallfall! Drog in på krogen efter det och fram mot sent på natten (vem kan klockan liksom) fick jag dödligt ont i ryggen så var inte speciellt pepp på livet då. Strax efter fick jag också en öl spilld över hela mig och då orkade jag inte mer och åkte hem. 
 
Idag har jag sovit till och från hela dagen. Gick upp 4 och städade och har även varit och ridit Cooper och sådant. Nu är jag redo för att sova igen. Kroppen har mycket att återhämta!
 

Uppdatering a la Cooper

Datum: 2016-02-06 Tid: 16:53:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Sitter i bilen påväg hem från Umeå och nyss skickade Carro denna bild på en svettig Cooper. Klagar inte på att få komma hem till en väldigt välriden häst!
 
De har jobbat med bommar på åttvolt och Cooper ska ha varit väldigt fin! Carro sa även att han kändes mycket starkare och finare sedan sist hon red honom så träningen har gett resultat :D 

Bland mina screenshots

Datum: 2016-02-06 Tid: 12:18:00 Kategori: Today Kommentarer: 0

Vadå skritta?

Datum: 2016-02-05 Tid: 18:11:01 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Tog en snabb skrittur idag på gården nedanför Coopers hage. Gick både på en skottad rundslinga och även i djupsnön. Gick bra på nedsidan och även i djupsnön. Men på ovansidan där den plogade vägen går strax bredvid hagen blev det lite mer fartfyllt. Det är uppförsbacke och förra gången jag red där drog Cooper iväg i full galopp för Nisse busade i hagen. Självklart var det samma visa idag och i skritten snurrade han runt och studsade på stället och rätt som det var drog han iväg. Han körde ner huvuvdet och försökte sig på några bocksprång vilket han inte lyckades speciellt bra med som tur var. Hade repgrimma och red barbacka så kändes inte direkt som det bästa tillfället han skulle springa iväg. Men han stannade när backen var slut så det gick bra ändå. Ibland ska man få ha roligt också tyckte Cooper!
 
 

Han har hittat den ultimata posen

Datum: 2016-02-05 Tid: 13:27:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0

Coopers vecka hittills

Datum: 2016-02-04 Tid: 20:49:47 Kategori: C träning Kommentarer: 1
I måndags jobbade vi med bommar och var då han var lite slö. Därför tog vi en lugnare uteritt i tisdags för att pigga upp honom. 
 
Var upp tidigt på onsdagmorgonen och red ut innan han hade varit ute i hagen. Då var han mycket piggare och småstudsade från början när vi skrittade till ridhuset. Började med att värma upp väldigt simpelt. Red ett par meter innanför spåret som jag gjort ett tag nu eftersom han vinglar en del från början. Fast då var han väldigt rak och vinglade inte alls på samma sätt! Jobbade stora volter och lunkade mest på för att värma upp kroppen. Övergick sedan i galopp där han bara fick rulla på ett par varv. Varvade mellan ett par varv på stora mittvolten och runt fyrkanten. Han blev väldigt fin efter uppvärmningen och då började jag sätta mer press på honom. Gjorde massa skänkelvikningar och vissa var helt okej. Jag tycker inte att jag lyckas få med bakdelen tillräckligt och istället böjer han sig och blir som en banan. 
 
Avslutade med lite simpelt galopparbete som innefattade förvänd galopp, övergångar mellan samlad/ökad och även några enkla byten. Skulle behöva boka in en dressyrträning inom snar framtid. Behöver hjälp nu! Tur Carro (hopptränare) ska rida honom på lördag och sedan har vi hoppträning på onsdag. Då lär jag få lite tips!
 
....och tillsist idag så fick han bli longerad över fem travbommar. Lite små stel och spänd i början men det släppte och han såg väldigt mjuk och fin ut på slutet. Duktig! 
 

Här var det dött

Datum: 2016-02-04 Tid: 16:40:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
...och det beror väl framförallt på att jag ska till Umeå imorgon och skriva Camebridge på lördag. Ett engelskaprov där man får ett bevis på att man kan engelska på en viss nivå ifall man ska studera utomlands. Har egentligen inte lagt ner speciellt mycket tid på att träna inför det men har försökt lagt ner en timme om dagen ungefär, då jag vanligtvis använder tiden för bloggen. Vet dock inte varför jag ens försöker träna för jag har hittills inte klarat gränsen man behöver för att klara riktiga provet, fast då på testerna. Haha bra jobbat! 
 
Annars har jag varit sjuk i 1,5 vecka så har vilat från gymmet för har hostat som en tok, samtidigt som jag haft astmakänningar (hade förkylningsastma när jag var mindre men nu går det år mellan gångerna). Därav har jag knappt kunnat andas. Var och tränade första gången igår och det kändes att andningen inte var helt 100. Börjar iallfall piggna på mig vilket är skönt. 
 
Cooper har jobbat på som vanligt och var väldigt fin senaste dressyrpasset som jag tänkte berätta mer om senare. 
 
 
Ungefär så känner jag inför provet på lördag!
 
 

Detta eviga sadelletande

Datum: 2016-02-02 Tid: 14:20:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 5
Detta inlägg började jag skriva på i somras och har fyllt på allt eftersom. Nu kan jag äntligen säga att det värsta är över, för en stund iallfalll! Kan inte säga annat än sadlar är ett helvete.
 
En gång i tiden, för två år sedan. Då var minsann livet enkelt. Åkte på hööks köpte en hoppsadel, Claridge House som låg prima på Cooper. Hela en sadel provade jag på honom och den satt som en smäck.
 
Därefter gick det ett tag och jag köpte mig en dressyrsadel. En begagnad denna gång, Olympic Jessica. Hade den i ungefär ett halvår innan den tippade framåt och jag hamnade i framvikt. Fick den såld och köpte mig en till Claridge House fast dressyr. Den låg bra till en början men blev värre och värre med tiden.
 
Under tiden blev Cooper rakare i ryggen och hoppsadeln började också ligga dåligt för bossorna lättade från ryggen. Köpte ett smalare kopparjärn vilket gjorde att den hamnade lite bättre men fortfarande inte tillräckligt bra. Därefter har jag provat miljoner hoppsadlar i alla möjliga märken, modeller och storlekar. Men har någon passat? Nej precis! 
 
Vips en dag i höstas råkade jag komma i kontakt med en tjej som ville prova min dressyrsadel. Den satt perfekt på hennes häst så jag sålde den. Då gick jag över lite på dressyrsadel hållet eftersom jag stod utan en sådan. Provade hur många som helst på kort tid men ingenting passade. En tjej som var sadelkunnig kom med sin sadel och den gjorde att jag fick mycket hopp. Slutade med att den blev för trång över ryggen så då försvann den från listan. Evelina som jag brukar rida dressyr för hade en Passier Optimum som låg helt okej och jag bestämde mig för att köpa den. Då var jag halvvägs - Bara hoppsadeln kvar då! 
 
Efter en tävling stannade vi på Hööks och hade då Cooper med oss. Han måste varit en av de få som gått runt i Birsta! Provade flera sadlar där men ingen som låg speciellt bra. 
 
I december provade jag en Prestige och Bates men de passade inte heller. Linda (som hjälpte oss att prova) gav mig tipset att rida barbacka och låta honom arbeta själv över kavaletti. Vilket jag då gjorde i 1,5 månad. Därefter fick jag tag i en Albion och den låg superbra på honom. Och DÄR. Efter 2 års letande. Har jag äntligen en BRA hoppsadel.
Hoppsadeln // Dressyrsadeln

Markarbete

Datum: 2016-02-02 Tid: 09:09:31 Kategori: C träning Kommentarer: 7
Tog fram åtta bommar totalt. Sex travbommar och två galoppbommar. Han var ganska slö så jobbade med tempot och att han skulle lyssna på mig. Bommarna hade jag på medellinjen och fokus var rakriktning där. I galoppen jobbade vi med byten över bommarna. Det gick inte alls bra och han bytte lite här och där ibland. Brukar inte vara något problem att byta galopp över bommar men idag minsann tyckte han att det var onödigt.
 
Han blev väldigt fin på slutet men märktes att han var trött. Slöpäran!
 

RSS 2.0