Pussmulen ❤

Datum: 2016-01-31 Tid: 09:10:03 Kategori: C fotografering Kommentarer: 16
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Film från hoppningen förra veckan

Datum: 2016-01-30 Tid: 13:24:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 0

Frisördax

Datum: 2016-01-30 Tid: 11:12:40 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Äntligen fick jag tummen ur och gick lös med saxen på Cooper. Har tänkt klippa honom i flera veckor men har aldrig blivit av. Hans man var väldigt lång och fruktansvärt ful. Svansen var bara några centimeter från backen och hovskägg till tusen. Fast klippte inte allt för mycket på hovskägget eftersom han har världens lurvigaste ben och det måste se lite proponerligt ut. Nu känns det som jag har en lite mer välvårdad häst mot för innan. Manen blir verkligen fruktansvärt sliten i topparna och det är inte allt för vackert om ni frågar mig!
 

Fly away to Neverland, baby we'll never land

Datum: 2016-01-29 Tid: 13:59:04 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma

Skadade tummar

Datum: 2016-01-28 Tid: 22:17:15 Kategori: Today Kommentarer: 2
Är kanske inte så illa som det låter men jäklar vad ont man kan ha i sina tummar! I fredags när jag red fick jag jätteont i nedre delarna av tummarna. Ett problem jag haft tidigare men som gått över, fast som tydligen ville komma tillbaka. Dagen efter slets en stor köttbit (känns som det) av min tumme. Som när man rycker av nagelbanden fast mycket värre. I och med detta har jag inte kunnat utsätta tummen för något tryck, kunde inte ens trycka på TV dosan.. Och nu till det ännu roligare. Igår slets halva nageln av på andra tummen och den värker konstant och minsta lilla jag utsätter den för tryck eller bara rör den så vill jag lägga mig ner och dö. Har alltså ont på två i princip exakta ställen på båda tummarna. 
 
Haha vilket problem. Men jag skojar inte när jag säger att det är svin-jobbigt att inte kunna ha fungerande tummar. Flera saker blir plötsligt jättesvårt och tänker jag mig inte för och råkar använda dom vill jag bara hugga av dom för det gör så ont.
 
Bortsett från tumproblemet så har jag idag varit på skolan, därefter gym och Cooper. Borde nog egentligen ta det lite lugnt med tanke på förkylningen. Men tråkigt att ta det lugnt ju!
 
Ett försök att piggna på sig genom en bild på solen!

Brunt

Datum: 2016-01-28 Tid: 09:00:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
I måndags var jag på Birsta men det följde inte direkt med något superroligt hem. Kläderna jag hade kollat ut fanns inte och andra plagg jag hittade struntade jag i att köpa. Negativt för garderoben men väldigt positivt för plånboken! Köpte iallafall en brun huva till Cooper vilket var största anledningen till att jag åkte, och även ett par ridstrumpor fick följa med hem. 

Dagens fin-Cooper

Datum: 2016-01-27 Tid: 15:24:00 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Kunde inte annat än älska plusgraderna idag. Vanliga ridbyxor och stövlar utan en tendens till att frysa! Inte för att jag är direkt superfrusen av mig men fötterna brukar få lida. 
 
Dagens träning för herr C blev ett dressyrpass med fyra kavalettibommar på böjt spår som han fick traska över lite nu och då. Från början var han väldigt spänd, dels på grund av bommarna och ett traktorspår i ena hörnet. Inget direkt nytt för jag tycker att han varit litre såhär det senaste i början av passen. Spänd, vinglig, vill inte ta jämnt stöd osv. Värst är han i skritten och därför började jag trava ganska fort idag. Jag tycker det är onödigt att tjaffsa på i skritten eftersom han blir mycket bättre när han fått travat och galopperat igenom kroppen. Kanske bara är en genväg men jag tycker det fungerar bra. 
 
Jag var noga med rakriktningen och att han ska vara på yttertygeln vilket är ett problem i höger varv. Mest "vanligt" jobb i början med temoväxlingar, flytta för skänkeln, volter osv. Nu och då fick han även gå över kavallettin. I mitten av passet jobbade vi mest trav och framförallt skänkelvikningar och längningar. Avslutade med enkla byten som ibland blev riktigt klockrena! 
 
Skulle vara väldigt roligt att jämföra uppvärmingen och avslutningen för han blir så himlans mycket finare. Från att vara lite nonchalant för skänkeln, spänd, ojämnt stöd, vinglig osv. Till en häst där han bär sig helt själv, aktivt väntar på signaler från mig och en dragspelskänsla i hela kroppen på honom. Min fina kille <3
 

ATM

Datum: 2016-01-27 Tid: 13:49:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Just nu sitter jag här och äter lite frukost/lunch efter en morgon i stallet och ett stopp på gymmet på vägen hem. Har börjat blivit småförkyld så därför ska jag hälla i mig lite te för att halsen ska börja fungera igen. Börjar klockan 3 och har bara en lektion så ska inte klaga på mina onsdagar! 
 
Men nu måste jag hoppa in i duschen om jag ska hinna till skolan i tid. Kan ju inte ha ursäkten att jag försovit mig ;)
 
Edit: Hann bara komma ut ur duschen innan jag fick reda på att lektionen är inställd vilket betyder att jag är ledig. Kanske lite sent att få reda på det, men jag klagar inte! 

Cooper-pooper

Datum: 2016-01-26 Tid: 15:42:28 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma

Skritt i snö

Datum: 2016-01-25 Tid: 13:44:44 Kategori: C träning Kommentarer: 13
Kicki tog ett par bilder och la ut på facebook så jag snodde dom
 
Idag tänkte jag skritta ut en sväng i djupsnön som är bort till travbanan. Men istället visade Kicki att Magnus (stallägarna) hade plogat nere på lägdan nedanför Coopers hage. I mitten av rundslingan så var det såklart djupsnö så vi gick runt lite i både djupsnön och på rundslingan. Han var väldigt pigg och tog även eget intiativ och rejsade iväg en gång! Rundslingan går upp ungefär bredvid hagen och då började Nisse springa i hagen och Cooper hakade på. Tur det är brant uppförsbacke så han stannade tillslut, knäpphäst. Var bra att han fick trötta ut sig lite i djupsnön efter det. 

Om 4 månader - Bråvalla 2016!!!

Datum: 2016-01-25 Tid: 09:50:00 Kategori: Bråvalla 2016 Kommentarer: 6
Är sjukt taggad på Bråvalla, som alltid! Biljetten säkrades för en månad sedan och då fick man en mini pepp period men den stora kom då jag för någon vecka sedan småpratade med en vi campade med förra året. Blev taggad tusen gånger om när jag vandrade runt i stallet haha! Längtar så fruktansvärt mycket till den underbara stämningen på campingen och allt underbart folk jag kommer vara med. Vem kan säga nej till detta under liksom?!?!?!?!?

Min duktiga kille!

Datum: 2016-01-24 Tid: 17:22:00 Kategori: C träning Kommentarer: 10
Dagens hoppning började kalasbra. Hade tre studs - två galoppsprång - räcke på ena långsidan och bom - ett galoppsprång - räcke på andra, och till sist en oxer snett igenom. Han hoppade superfint och jag hade koll på avstånden och vi kom superbra hela tiden. Fram till något hände. Skulle hoppa oxern åt andra hållet och vi kom lite nära så han drog med sig bommarna. Sänkte det en gång så han fick hoppa över det och sedan höjde igen. Fortsatte bra ett tag till men sedan var det störtlopp rakt ner för mig. Såg aldrig något bra avstånd till oxern vilket ledde till att jag la honom dåligt hela tiden och han var då klok och stannade vilket är helt rätt. Jag vet inte hur jag ska ta mig ur den situationen heller för när jag lägger honom dåligt blir han osäker på mig och jag blir osäker på honom. Jag trycker på honom bara för att han ska bli trygg och hoppa men utan något vettigt avstånd går det inte.
 
Men vi tog oss över tillslut och han var superduktig och jag är jättenöjd! Han gör verkligen sitt jobb och rättar sig när jag klantar till det. Att han stannar när jag lägger honom dåligt är inte mer än rätt! Annars hoppar han och kraschar vilket bara gör saken värre för hans självförtroende. 
 
Kanske ska se om Carro har tid för någon träning inom snar framtid och innan tävlingen. Skulle inte sitta helt fel!
 

Det kan inte alltid bli som man planerat

Datum: 2016-01-24 Tid: 14:44:36 Kategori: Today Kommentarer: 0
I fredags efter skolan var jag, Emma och Jenniefer på Bergsåkerkliniken och träffade en veterinär för att ställa några frågor till vårt gymnasiearbete. Direkt efter åkte jag till Cooper som gick ett jättebra dressyrpass. Var hemma vid 6 någongång och då var planen att ha en tråkig men lugn fredagskväll. Gick och la mig redan vid halv 11. Efter en stund ringde Anna och undrade om jag ville skjutsa henne så hoppade in i bilen och 6 mil senare var jag hemma. Hann bara lägga mig i sängen innan hon ringde igen och ville att jag skulle åka och hämta henne och följa med någonstans och sova. Blev hemma hos Mattias vi hamnade så där satt jag på en stol 2 på natten. Ett par timmar efter jag nästan somnat i sängen haha!
 
Igår åkte jag till stallet på förmiddagen och red ut med Josefin och Equlius. Blev en ganska lång skrittur fast med lite spring. Därefter åkte jag tillbaka och var med Mattias och Anna tills hon åkte hem och jag åkte hem och åt mat. Skulle bli hemma resten av kvällen men jag åkte tillbaka och glodde på TV med Matte. 
 
Och slutligen idag var jag i stallet samma tid och mötte mamma och pappa i ridhuset för lite hoppning. Ikväll ska jag träna och lär nog bli lugnt efter det. Om planerna går som det är tänkt vill säga ;)
 

Without you I feel broke like I'm half of a hole

Datum: 2016-01-23 Tid: 10:35:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Lär dig dricka vatten på Coopers vis

Datum: 2016-01-22 Tid: 09:18:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
1. Gå långsamt fram till vattnet
2. Smaka försiktigt så det smakar bra
3. Drick låååååångsamt och njut av smaken
4. När du fyllt munnen så räcker du ut tungan litegrann och suger på den och samtidigt sväljer det som är kvar i munnen.
5. Viktigt att det inte går för fort utan kolla gärna på omgivningen om det är något nytt som kommit fram
6. Upprepa 3,4 och 5 tills du känner att törsten är släkt
7. Då börjar du tugga och slabba runt med allt vatten som kan råka finnas kvar i munnen
8. KLART!

Jaga hästar och joggpass

Datum: 2016-01-21 Tid: 20:01:02 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Imorse var jag upp till Cooper innan skolan för att ta på honom täcke och då passade jag på att släppa ut honom och Nisse. Gick inte direkt jättebra haha! Tog Nisse i grimman och Cooper fick gå lös bakom. Halvägs in i hagen släppte jag Nisse men då slängde han sig ut och drog iväg tillsammans med Cooper såklart. Som tur var sprang dom ner till andra öppningen av hagen där vi har ytterligare en hage utan grind, som de sprang in i. Alltså fångade de sig själva. Var bara att fånga Nisse då och flytta dom till deras hage. Tur Cooper bara följer med. 
 
På eftermiddagen åkte jag tillbaka och red. Joggade litegrann i ridhuset för att känna på honom inför imorgon då jag tänkte att han skulle få gå ett hårdare pass. Han var ganska fin men han har dragit på sig framförallt en olat nu under "vilan". Han skjuter ut rumpan jättemycket åt höger när han får chansen och framförallt i hörn och svängar. Det ska jobbas stenhårt på! Om jag bara tar i yttertygeln går han helt på tvären så högerskänkeln måste jobba tillbaka hans rumpa. 
 

Flänger runt överallt

Datum: 2016-01-20 Tid: 21:03:00 Kategori: Today Kommentarer: 10
Rutinerna kom krypandes under förra veckan men direkt helgen kom sprang de iväg och gömde sig igen. I fredags hade vi avskedsfest för Adam och vi började redan vid 4 någongång. Höll på i över 12 timmar. Kan säga att sängen var bra skön efter det! Dagen efter var lagomt seg och tillbringades i soffan utom då jag tog en tripp till Cooper. 
 
Söndag morgon, mer exakt klockan 7, åkte jag till ridskolan och hjälpte Jenniefer på hennes jour. På med täcken på alla miljarder hästar och ut i hagen och mocka och hela alltihop. På eftermiddagen åkte jag hem för då skulle jag, mamma och pappa till Cooper för att få hjälp att kolla på en sadel. Som jag nu har köpt (ÄNTLIGEN!!!!). 
 
I måndags var det skola och sedan gymmet och Cooper, och igår vände jag på allt och tog gymmet och Cooper innan skolan. Direkt efter skolan var det bara att pallra sig till jobbet. Passade på att göra av med lite skolarbete där och skrev ihop nästan tre mindre inlämningsuppgifter/träningsuppgifter inför Camebridge så hjärnan var lagomt slut efter gårdagen. 
 
Även fast det legat i en hel del så har jag även haft lugna stunder men då har jag knappt haft ork att sätta mig framför datorn och skriva något här. Hjärnan måste få en paus också. 

147cm!!

Datum: 2016-01-20 Tid: 17:38:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 11
Ingen är gladare än mig just nu! Jag hade faktiskt inte vågat hoppas på högre än 146 så när hon som mätte sa 147 trodde jag hon skulle dra av för skor och broddar, men det var redan bortdraget. Blev väldigt förvånad och såklart otroligt nöjd! 3cm har han växt i min ägo, lillkillen blev en storkille! :D
 
Roligaste var ändå när vi stod och väntade på att få komma in och mäta. Cooper var väldigt sugen på min jacka och framförallt ridhusunderlaget. Han tog flera tuggor och stod och smaskade på sanden. Gott! Är inte heller ovanligt att han grejar med min jacka och han är supersöt när han håller på. Samma visa varje gång - Först smågrejar han med läpparna för att sedan bita till rejält. Därefter brukar han bli rädd och kolla på mig jätteförvånat eller kommer hundögonen fram och han tittar på mig som om det inte var meningen utan bara råkade bli så. Knäppisen! 
 
 

ATM

Datum: 2016-01-20 Tid: 15:40:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Just nu är vi på Bergsåker och väntar på att få gå in och slutmäta. När han var 6 år var han 145cm och tror inte det är någon skillnad men hoppas på 146!

Grimmördaren

Datum: 2016-01-20 Tid: 12:38:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Ni kanske kommer ihåg när jag blev överlycklig dagen innan julafton för att Cooper förstört sin grimma? (Blev glad för att han hade haft den så pass länge och jag hade köpt flera nya som jag ville byta till. Men ville vänta tills den gick sönder) Samma sak hände här om dagen fast då blev jag tvärt emot överlycklig. En ful och tråkig grimma kan hålla i månader, medans denna fina höll inte ens en månad. Knäpphäst!
 
Jag skulle väldigt gärna vilja veta hur han förstör dom. Flertalet grimmor har gått sönder mitt över nosryggen ungefär som om någon skurit av den med en kniv och de resterande har gått sönder genom att knäppet antingen gått av på hälften eller lossnat helt.
 
Ja nu är det väl bara att byta till nästa grimma och se hur länge den håller!

Känna på hinder

Datum: 2016-01-18 Tid: 13:04:04 Kategori: C träning Kommentarer: 28
Igår tog jag några språng på Cooper. Första gången sedan slutet av november! Hade ett lågt sockerbitshinder på ena långsidan och ett räcke på andra som jag bara rullade på varv på varv. Han var väldigt fin och reglerbar när det gällde avsprångspunkterna. Både lägga in extrasprång eller trycka av lite tidigare. 
 
Superkul att få känna på lite hinder igen även fast det inte var någon höjd. Han hoppade kalas och kändes som jag hade bra koll också. Nu taggar vi tävling 13 februari!

En skumCooper

Datum: 2016-01-16 Tid: 17:56:28 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Började med att rida ett par meter innanför spåret för han vinglade på som tusan i skritten. Flyttade honom lite och gjorde mest basicjobb med volter, tempoväxlingar osv. Efter uppvärmningen satt jag mig ner och då spände han ryggen jättemycket så det gick inte att sitta ner. Red lätt en stund och då slappnade han av och jag kunde sätta mig ner igen. 

Blev mest galopparbete för att mjuka upp honom. Försökte oss på öppnor vilket inte ser så vackert ut men han blir mjuk. Även skänkelvikningar, förvänd galopp och enkla byten. Han fick en väldigt fin samlad galopp och kämpade på bra för att vilat från denna typ av arbete över en månad.


Ett energiknippe

Datum: 2016-01-14 Tid: 19:49:39 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag klädde jag på mig och Cooper rejält med kläder innan vi begav oss ut i mörkret. Tog en väg som har kilometerlånga backar där det är perfekt med intervallsliknande träning. Skrittade först fram ca 15 minuter innan vi kom till första backen där han fick trycka på rejält uppför. Därefter fick han skritta och trava på en raksträcka innan nästa backe, men som då är nedför. Skrittade ner för den och sedan vände vi och galopperade tillbaka till första backen där vi skrittade ner för och sedan galopp sista biten hem innan han fick trava och skritta av sig. 
 
Han var galet pigg och på hemvägen fick jag knappt stopp. Ingen idé att tvinga honom att bromsa utan bättre att låta honom springa och sedan bromsa långsamt. Hoppas verkligen att energin kommer sitta i och att det inte bara är tillfälligt!
 
Imorgon blir det ridhus nu när han fått sprungit av sig lite i tre dagar. Lite roligt ska man väl få ha innan man beger sig in mellan 4 väggar!

Tisdag och onsdag

Datum: 2016-01-13 Tid: 20:13:24 Kategori: Today Kommentarer: 1
Igår hade jag full fart hela dagen fram tills skolan började 20 över 11. Gick upp 7 och åkte direkt till gymmet. Var i stallet efter det och då tog vi oss en uteritt. Tog faktiskt på honom dressyrsadeln. Över en månad sedan han hade sadel sist, nu vill jag igång! Det var som om han visste att sadeln var på och han kunde rejsa hej vilt för han var helt galen. På det viset har han inte betett sig senaste månaden jag ridit barbacka. Men jag klagar inte på att han är piggelin. Kanske är havren som börjar ge resultat? 
 
Efter stallet åkte jag till skolan och hade en superlång lektion på hela 20 minuter. Vi hade bara betygssamtal på matten och jag lyckades få C i matte 4. Känns jäkligt skönt! Därefter åkte jag hem och gjorde ingenting alls. Fruktansvärt tråkig dag och jag orkade inte ens logga in här. 
 
Idag fick jag lite sovmorgon för tog en vilodag från gymmet. Åkte till stallet vid halv 10 och red ut en sväng igen på Cooper. Fortfarande pigg som tusan så tror det är bra att han får galoppera av sig lite. Efter stallet var det skola ett par timmar innan jag åkte direkt till jobbet som jag nu kommit hem ifrån. Mycket bättre dag att få göra massa saker. Att ha lagomt fullt upp på dagarna är perfekt! 
 

Tillbaka till rutinerna

Datum: 2016-01-11 Tid: 21:10:30 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hade två lugna lektioner på morgonen och därefter gymnasiearbete. Vi hade sista lektionen inställd så kunde sluta 3 timmar tidigare vilket inte gick att klaga på. Dagen var alltså rätt så bra utom att vi fick reda på att en engelska inlämining ska in på fredag. Suuuuperkul! Har alltså fått gjort massa småfix med den idag för att vara hyfsat klar inför nästa lektion så man kan checka av med läraren. 
 
Annars idag drog jag till gymmet direkt efter skolan när vi ändå slutade tidigt. Körde ett väldigt lätt benpass men jäklar vad svag jag var. Märks att jag inte tränat under julen! Efter det åkte jag till Cooper och mockade. Han fick vila eftersom jag ändå hade planerat in det. Då slapp jag stressa hem också innan jag åkte till jobbet. Nu har jag landat hemma och ska nog försöka komma i säng tidigt. Ska släppa ut hästarna imorgon och tänkte hinna med gymmet innan det. Tidig morgon!
 

Ridskolehästarna på hoppträning

Datum: 2016-01-11 Tid: 10:03:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Lagomt slappa dagar

Datum: 2016-01-10 Tid: 21:24:53 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igår kom jag inte i säng föränn fem på morgonen vilket ledde till att dagen blev en aningens förskjuten. Var upp en stund mitt på dagen innan jag gick och la mig och kollade på serie. Efter det råkade jag av en händelse somna och gick inte upp föränn fem. Åt middag och for till Cooper för att spendera kvällen där. Avslutade dagen i soffan framför film med mamma och pappa. 
 
Idag blev det inte en lika sen morgon utan gick upp vid 10 och åkte till stallet. Kom hem och duschade innan det bar iväg till farmor och farfar. Ytterligare efter det åkte vi till några kompisar och åt middag. Kom hem nu bara för ett tag sedan och är väl bara börja ladda inför skolan imorgon. Sista terminen på gymnasiet! 
 

Cooper i tre dagar

Datum: 2016-01-10 Tid: 21:04:08 Kategori: C träning Kommentarer: 1
I fredags agerade Cooper en rymling. Vi red till ridhuset och när jag öppnade dörren föll det ner snö uppifrån varav Cooper blev rädd. Jag höll inte i honom speciellt hårt eftersom han brukar stå som ett ljus vilket ledde till att jag tappade honom och han sprang iväg. Förstod att han skulle springa hem och Pernilla var i stallet så hon tog in honom när han kom och ställde sig utanför dörren. För min egna del hade jag turen att en tjej såg att han var lös och tänkte åka efter så när hon fick syn på mig fick jag skjuts tillbaka till stallet. Lagomt skönt eftersom det ändå tar 10-15 min att gå och iklädd vinterkläder dessutom. 
 
När jag kom tillbaka till stallet var det bara att börja om och gå tillbaka till ridhuset. Red ett lättare dressyrpass för han var ganska trött efter galopprejset. 
 
Igår höll han på att göra en favorit i repris vid ridhuset. Fast denna gång var jag beredd och höll i honom som tur var. Tog fram sex kavalettibommar som han fick ta sig över. Lite egna påhitt hade han så han hoppade bland annat studs över två hinder i taget. Supersmart. Fortsatte på samma spår idag fast tog endast tre bommar denna gång. Höjde upp mittenbommen medans första och sista var lite lägre för att det skulle vara inbjudande. Det gick faktiskt väldigt bra och han gjorde inte alls många försök till egna påhitt. Såklart inte lika jobbigt med hälften av antalet bommar. 
 
Imorgon får han vila och sedan i veckan tänkte jag börja med sadel igen. Blir dock dressyrsadeln eftersom hoppsadeln blir för smal över manken. Över en månad utan sadel och träning. Nu vill jag igång igen! 

Nattblogg

Datum: 2016-01-09 Tid: 01:12:34 Kategori: Today Kommentarer: 2
Dennis får stå för denna kvälls bilder
 
Idag har det varit en väldigt fullspäckad dag. Började med att kolla på hoppträning för att sedan rida Cooper. Därefter hem och duscha innan jag for vidare till Nöjeshallen där vi skulle ha avslutning för ungdomssektionen på ridskolan. Lasermaxx och bitelinepizza blev det! Väl hemma igen hade mamma och pappa köpt hockeymatchen så vi kunde se på TVn. Var derby mellan Timrå - Sundsvall och käraste Timrå vann tillslut på övertid! 
 
När matchen var slut åkte jag upp till Adam där hela gänget var. Hör och häpna så är jag faktiskt nykter idag och agerar chafför men det hindrar inte mig från att umgås ändå ;) Skjutsade in dom förut och ska hämta dom om några timmar. Struntar i att försöka sova innan dess så ska försöka hålla mig vaken. Börjar bli trött men får väl ta tandpetare och spärra upp ögonen med!

Fotat på hoppträning

Datum: 2016-01-08 Tid: 18:02:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 2
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Imorse åkte jag upp till ridskolan för att kolla på Matilda, Madicken och Julia när de var med på hoppträning. Jag är lagomt sugen på att hoppa nu om man säger så!

Torsdag

Datum: 2016-01-07 Tid: 18:18:05 Kategori: Today Kommentarer: 14
Idag stod det jobb på schemat 8-16. Hände inte speciellt mycket där och tiden gick lagomt fort. Pappa fick äran att åka upp till stallet imorse för att ta på Cooper täcke och även släppa ut honom. Hade planerat in vila för honom idag så blev perfekt att jag slapp åka. Jag fick alltså en stallfri dag! Fast istället har jag astråkigt nu och vet inte alls vad jag ska hitta på. Har glott på serie och smetat på 100 lager nagellack på min ena tumnagel. Den har fått en spricka rakt in från sidan på ungefär hälften av nageln. Vill verkligen inte klippa av den för det är en längsta nageln och även att det kommer göra svinont att ha den så pass kort. Ett problem i mitt liv!
 
Vad hittar ni på en torsdagskväll som denna?

Look out in the open sky, watch the stars passing us by

Datum: 2016-01-07 Tid: 09:41:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Veckans låt

Datum: 2016-01-06 Tid: 22:46:28 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 1
 
Down and out with my dumb friends, ready to misbehave
Forget about Monday to Friday, 'cause I've been working like a slave
Creepin' towards the weekend, MDMAble to shine
Bringing me down to the deep end, back off, back off!
And let me lose my mind
 
Under de senaste veckorna som inneburit fest har denna underbara bästaste låten spelats högt i högtalarna. Efter hundra år så kan den verkligen inte bli dålig. Jag lyssnade på denna för hundra år sedan då jag inte ens gillade hardstyle. Då man kan förstå hur bra den är!!! 

Två timmar sedan

Datum: 2016-01-06 Tid: 15:36:19 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Kom nästan precis in genom dörren hemma efter ett par timmar i stallet. Vi tog oss en kortare uteritt i alla gångarter. Han gjorde inget försök till megarejs utan nöjde sig med att galoppera på i ett lagomt tempo. Väldigt skönt istället för att sitta och tokhålla honom.
 
Direkt när jag kom hem skyndade jag mig till duschen för att tina upp alla kroppsdelar. Förstår inte att fötterna alltid ska bli isbitar! Spelar ingen roll hur mycket man packar på fötterna så slutar det ändå med att de förfryser. Men men, tur man kan tina upp de efteråt! ...och nudå? Vad ska man hitta på resten av dagen? 

We used to sing this song out loud

Datum: 2016-01-06 Tid: 12:46:53 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Vinterkläderna är på!

Datum: 2016-01-05 Tid: 17:21:13 Kategori: C träning Kommentarer: 13
Idag visade termometern -13 grader och då tyckte jag det var dax för herr C att få på sig sitt vintertäcke och halstäcket. Ska bli upp emot -20 de närmsta dagarna så idag var det ju nästan varmt!
 
Vi gick till ridhuset idag igen men denna gång satt jag upp en studsserie som han fick löshoppas över. Kändes inte som ett alternativ med kavalettibommar eftersom det då gäller att hålla honom i trav. Han var väldigt pigg och busade en hel del från början. Gick även lite väl fort över hindrena ibland så han knappt fick plats. Verkligen bra träning för hans fotarbete då med tanke på att det blev trångt. Jag höjde upp ganska snabbt så han fick arbeta en liten längre stund på högre höjd innan han skulle bli allt för trött. Avslutade med att lägga ner varannat hinder och höjde upp varannat så det blev bom-räcke-bom-räcke-bom.
 
Jag börjar få lite ridabstinens nu så funderar på att börja ta upp lite mer dressyrarbete (fast barbacka) och släpa med mamma och pappa någon dag och hoppa. Lika bra att de följer med både för att 1. de kan höja och fixa hindrena och 2. någon är med när jag flyger i backen då jag aldrig hoppat honom barbacka på riktigt utom bara småhinder ;) 

You are all I see because you are perfect for me

Datum: 2016-01-05 Tid: 09:03:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2

Lördagens härj

Datum: 2016-01-04 Tid: 18:41:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
I lördags blev det utgång sådär snett ifrån höger. Kände mig inte alls speciellt sugen på att dra ut från början men ääääh, rolig kväll med kingsen går väl inte att klaga på?? 
 
Började med förfest där vi bland annat drack champagnen som glömdes bort på nyårsafton. Fanns bara kaffekoppar utom två fina glas. Roligaste var då Matte kom med dom två glasen och Adde ba "Åååh vad fin du är som tog glas till oss två" och sedan gav han det till mig. Heheheh. Tog även en sväng på Ica med Dennis. Något jag aldrig borde gjort. Vågar nog aldrig gå dit igen. Okej så farligt var det nog inte men ändå, var nog ett jäkla käbbel ifrån kakhyllorna. 
 
Inne i stan drog vi på Allstar och jag fick en söt Hulken. Hulken ska vara sur :( Avslutade kvällen med Dallan men drog hem ganska tidigt. Var faktiskt väldigt skönt att få komma hem på natten och inte på morgonen.
 
Nej nu känner jag att det borde lugna sig lite på utekvällar på ett tag. Har varit alldeles för många sedan julafton. Nu ska jag leva ett nyktert liv iallafall några dagar i sträck ;)

Ett försök att få rutiner igen

Datum: 2016-01-04 Tid: 17:27:25 Kategori: Today Kommentarer: 0
De senaste veckorna har mitt varit lite väl ostrukturerat om jag får säga det själv. Kommer inte ens ihåg hur det var då livet var mer normalt haha! Har haft på tok för många utekvällar och sovit för mycket på dagarna, varvat med en hel del jobb och trippar till stallet. Cooper har fått haft sin vintervila i samma veva när jag ändå höll på med annan skit ;)
 
Men idag kom en måndag och är väl bara att försöka ta tag i livet nu innan skolan börjar nästa vecka. Snöade som tusan imorse (äntligen slipper vi isen!!!!) och jag pallrade mig till stallet. Cooper fick motioneras på lina över fyra kavalettibommar. Tänkte ha honom lös först men tänkte att det nog skulle bli lite väl mycket bus då, och tror minsann jag hade rätt om den saken. Han höll sig dock i skinnet och småskuttade bara lite och drog iväg i galoppfattningarna. Över bommarna gick det bra tills på slutet då han förmodlingen blev trött i kroppen. Istället för att trava över de fyra kavalettibommarna löste han problemet genom att hoppa över första för att sedan ta resterande tre i ett språng. Efter ganska många olika tekniker som han försökte sig på lyckades jag få honom att trava riktigt över. Då fick det vara nog för idag!
 
Därefter var det bara att hoppa in i bilen och åka till ridskolan för en barnaktivitet vi hade med ungdomssektionen. I tre timmar höll vi på med massa lekar och såklart även en fikapaus. Barnen tyckte inte det var någon bra idé alls att hoppa över fikat ;)
 
Efter denna dag känns det ändå som man är på g till ett normalt liv igen men det går väl åt helskotta imorgon redan ;) 
 

Älskling ❤

Datum: 2016-01-03 Tid: 13:49:43 Kategori: C fotografering Kommentarer: 17
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Världens vackraste i mina ögon 

Nyår!!!

Datum: 2016-01-01 Tid: 21:32:40 Kategori: Today Kommentarer: 7
Gårdagens partaj började redan vid 4 då jag begav mig till Adam, Matte, Adde och Jossan för en liten förförfest. Jag kom i princip då vi skulle gå så slängde i mitt ett par shottar innan vi gick till pizzan och åt mat. Därefter vandrade vi vidare till Tim och förade. Dragonbloodshott och paraplydrinkargroggar! Ett par timmar senare åkte vi till riktiga festen hos Anna och partade loss. Sjukt rolig kväll! Vid 12 slaget gick vi ner till havet och spanade på fyrverkerierna och hade det mys där. Under natten blev det lite segare för jag slutade dricka eftersom jag skulle vara körduglig när jag skulle till jobbet. Hade roligt ändå men mot 4-5 ville jag hellst bara sova. Vid kanske halv 6 var vi på plats i sängen hos Adam och fick äntligen sova. Börjar bli en vana att vi sover fyra pers i Adams säng nu haha.. 
 
Tackar gud för att jag knappt bli bakis. Duger gott och väl med att man är sliten och trött! Kändes ju inte allt för härligt att åka till jobbet klockan 3 för att spendera några timmar där. Är bara den där jäkla OBn som lurar dit en!
 
Men detta var heeeelt klart bästa nyår alltså! Älskar dessa människor! <3

RSS 2.0